CYCLING TEAM ZEMST

Association sans but lucratif


Dénomination : CYCLING TEAM ZEMST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 840.773.729

Publication

16/11/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

M0o 2.0

ll

V beh aa Bel Stag

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11,1119121AP

YI

BRUSSEL

03 201î

Griffie

Ondernemingsnr : V /e2 . y3 y 2q Benaming

(voluit) : CYCLING TEAM ZEMST

Rechtsvorm : VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK

Zetel : MUIZENSTRAAT 65, 1981 HOFSTADE (ZEMST) Voorwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN

DE ONDERGETEKENDEN

- SCHOOVAERTS Jean, wonende te 3190 Boortmeerbeek, Leuvensesteenweg 217;

- LAUWERS Diederik, wonende te 1981 Hofstade, Muizenstraat 65;

- PEPERMANS Sonja, wonende te 1981 Hofstade, Muizenstraat 65;

- GONZALEZ Roberto, wonende te 1981 Hofstade, Muizenstraat 27;

- DEHAIRS Danny, wonende te 2220 Heist-Op-Den-Berg, Liersesteenweg 196;

- LAUWERS Diederik, wonende te 1981 Hofstade, Buntgrasstraat 25; - PEPERMANS Mario, wonende te 1980 Zemst, Larestraat 21

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genaamd) op te richten, overeenkomstig de bepalingen van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna aangeduid als "Wet van 27/06/1921") en aanvaarden de hiernavolgende statuten om de werking van de vereniging te beheersen :

STATUTEN VAN VZW «CYCLING TEAM ZEMST»

ARTIKEL 1. DE VERENIGING.

§ 1 : Naam :

De VZW draagt de naam "CYCLING TEAM ZEMST". Deze naam dient voor te komen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken die uitgaan van de VZW, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel van de VZW.

§ 2 : Zetel :

De zetel van de VZW is gevestigd te 1981 Hofstade, Muizenstraat 65, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

§ 3 : Duur :

De VZW is opgericht voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 2. DOELSTELLINGEN EN ACTIVITEITEN.

De VZW stelt zich tot doel het oprichten van een wielerploeg, het begeleiden van amateurs in de wielersport, het deelnemen aan en organiseren van wedstrijden voor amateurs in de wielersport en het bevorderen van de liefhebberij voor de wielersport in het algemeen.

Annexes du Vrôniieur wagë

7fr

Moa 2.0

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Tot de concrete activiteiten van de VZW behoren onder meer :

*het organiseren van trainingen, stages en andere activiteiten in verband met de wielersport;

'het deelnemen aan wedstrijden;

'het inrichten van sportmanifestaties in het algemeen;

*het nemen van initiatieven om de sportieve mentaliteit te promoten;

*het bewaken en waarborgen van de medisch verantwoorde sportbeoefening en aldus het nemen van initia-

tieven ter preventie en bestrijding van toestanden die het fysiek en psychisch welzijn van de sporters negatief

beïnvloeden.

Daarnaast kan de VZW alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

ARTIKEL 3. HET LIDMAATSCHAP.

§ 1 : Werkende leden :

De VZW is samengesteld uit ten minste drie werkende leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de Algemene Vergadering, komt uitsluitend toe aan deze werkende leden. De volgende oprichters zijn de eerste werkende leden :

- SCHOOVAERTS Jean, wonende te 3190 Boortmeerbeek, Leuvensesteenweg 217;

- LAUWERS Diederik, wonende te 1981 Hofstade, Muizenstraat 65;

- PEPERMANS Sonja, wonende te 1981 Hofstade, Muizenstraat 65;

- GONZALEZ Roberto, wonende te 1981 Hofstade, Muizenstraat 27;

- DEHAIRS Danny, wonende te 2220 Heist-Op-Den-Berg, Liersesteenweg 196;

- LAUWERS Diederik, wonende te 1981 Hofstede, Buntgrasstraat 25;

- PEPERMANS Mario, wonende te 1980 Zemst, Larestraat 21

Daarnaast kan iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW onderschrijft, zich kandidaat stellen als werkend lid. De kandidaat-leden richten hun schriftelijke kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. De Algemene Vergadering beslist over de aanvaarding als werkend lid op haar eerstvolgende bijeenkomst. Op deze Algemene Vergadering dient ten minste de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd te zijn. De beslissing wordt genomen bij gewone meerderheid. De Algemene Vergadering kan discretionair en zonder enige verdere motivering een kandidaat weigeren.

§ 2 : Toegetreden leden :

De Raad van Bestuur kan ook steunende of toegetreden leden aanvaarden die deelnemen aan de activiteiten van de VZW. Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de VZW onderschrijft, kan een schriftelijk verzoek tot toetreding als lid indienen bij de Raad van Bestuur, dewelke binnen de maand beslist over de al dan niet aanvaarding van de kandidaat. De Raad van Bestuur kan discretionair en zonder enige verdere motivering een kandidaat weigeren.

§ 3 : Bijdrage :

Alle leden betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage die jaarlijks zal worden vastgelegd door de Raad van Bestuur en die maximum ¬ 100,00 (honderd euro) zal bedragen.

§ 4 : Rechten en plichten :

De werkende leden hebben alle rechten en plichten die in de Wet van 27/06/1921 en in de statuten worden beschreven.

De toegetreden leden hebben geen stemrecht op de Algemene Vergadering. Zij hebben alle rechten en plich-ten zoals vermeld in de statuten.

Alle leden dienen het huishoudelijk reglement na te leven dat zal worden opgesteld door de Raad van Bestuur, alsook de beslissingen van de organen van de VZW en zij zullen zich onthouden van alle activiteiten die de VZW kunnen schaden. Geen enkel lid kan enige aanspraak maken op de activa van de VZW op grond van de loutere hoedanigheid van lid.

§ 5 : Einde van het lidmaatschap :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Werkende leden kunnen op elk ogenblik uit de VZW treden door hun ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur, d.m.v. een aangetekend schrijven te richten aan de Secretaris van voormelde Raad. Het ontslag zal ingaan één maand na verzending van voormeld aangetekend schrijven.

Toegetreden leden kunnen eveneens op elk ogenblik uit de VZW treden mits naleving van dezelfde formaliteiten. Het ontslag van het toegetreden lid zal in dat geval ingaan één week na verzending door het ont-slagnemend toegetreden lid van zijn aangetekend schrijven.

Een lid dat nalaat zijn lidmaatschapsbijdrage te betalen na een regularisatieperiode van drie maanden, lopen-de vanaf de verzending van de eerste schriftelijke aanmaning tot betaling, zal van rechtswege geacht worden ontslag te nemen.

Werkende leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW of die een strafrechtelijke veroordeling hebben opgelopen wegens het begaan van een wanbedrijf of misdaad, kunnen uitgesloten worden door de Algemene Vergadering en dit op voorstel van de Raad van Bestuur of van één derde van de werkende leden. De uitsluiting van het betrokken lid dient te worden vermeld op de agenda gevoegd bij de uitnodiging tot de Algemene Vergadering. De Algemene Vergadering beslist tot uitsluiting bij een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, na het betrokken lid te hebben gehoord. De uitsluiting zal onmiddellijke uitwerking hebben vanaf de verzending van het aangetekend schrijven waarbij het besluit van de Algemene Vergadering tot uitsluiting van het betrokken lid ter kennis wordt gebracht van laatstgenoemde.

Toegetreden leden die handelen in strijd met de doelstellingen van de VZW of die een strafrechtelijke veroordeling hebben opgelopen wegens het begaan van een wanbedrijf of misdaad kunnen uitgesloten worden uit de VZW door de Raad van Bestuur, dewelke haar beslissing slechts zal kunnen nemen na het betrokken lid te hebben gehoord. De uitsluiting zal onmiddellijke uitwerking hebben vanaf de verzending van het aangetekend schrijven waarbij het betrokken lid op de hoogte wordt gebracht van de uitsluiting.

De ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen geen enkele aanspraak maken op het bezit van de vereniging en zij zijn verplicht om zowel de lidmaatschapsbijdrage als de deelname in de kosten te betalen die werden goedgekeurd in het jaar waarin zij de VZW verlaten.

ARTIKEL 4. DE ALGEMENE VERGADERING.

§ 1 : Samenstelling :

De Algemene Vergadering is samengesteld uit de werkende leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Bij afwezigheid van de Voorzitter van de Raad van Bestuur wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Het secretariaat van de Algemene vergadering wordt waargenomen door de Secretaris van de Raad van Be-stuur of, bij diens afwezigheid, door een daartoe voor die gelegenheid door de Algemene Vergadering bij gewone meerderheid aangeduid aanwezig lid.

Toegetreden leden of derden kunnen enkel tot de Algemene Vergadering worden toegelaten indien de meer-derheid van de aanwezige werkende leden daarmee instemt. Deze toegetreden leden of derden beschikken evenwel niet over enig stemrecht op de Algemene Vergadering.

§ 2 : Bevoegdheden :

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

*de wijziging van de statuten van de VZW;

*de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

*de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

*het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen;

*de goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen;

*de ontbinding van de VZVV;

*de uitsluiting uit de VZW van een werkend lid;

*de omzetting van de VZW in een vennootschap met sociaal oogmerk;

*alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

§ 3 : Bijeenroeping :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.0

De jaarlijkse Algemene Vergadering vindt plaats binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar, op de plaats vermeld in de uitnodiging, en zij wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur.

Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen worden bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens wanneer die dat nodig acht of wanneer ten minste één vijfde van de werkende leden het vraagt.

De uitnodiging tot de Algemene Vergadering wordt ten minste acht dagen voorafgaand aan de Algemene Vergadering per gewone brief verstuurd aan alle werkende leden. De uitnodiging bevat in bijlage de agenda van de te behandelen items. Er kan niet van de agenda worden afgeweken tenzij alle aanwezige of vertegenwoordigde leden hiermee instemmen.

§ 4 : Beraadslaging en stemming :

Aile werkende leden hebben één stem. Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere leden worden vertegenwoordigd indien deze daartoe gemachtigd zijn d.m.v. een schriftelijke volmacht, op voorwaarde evenwel dat geen enkel werkend lid meer dan twee stemmen kan uitbrengen op de vergadering.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of op verzoek van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, door geheime stemming. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

Behoudens in de bijzondere gevallen voorzien bij wet en in de voorliggende statuten, is er geen minimaal aantal aanwezigen vereist om geldig te kunnen beraadslagen en worden de besluiten aangenomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Over een statutenwijziging kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de voorgenomen wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de VZW is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Indien op de eerste vergadering minder dan twee derde van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de hierboven vermelde meerderheden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Deze tweede vergadering mag slechts worden gehouden ten vroegste vijftien dagen na de eerste vergadering.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat op de zetel van de VZW ter inzage zal liggen van de werkende leden, die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de modaliteiten vastgelegd in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk, van internationale verenigingen zonder winstoogmerk, van stichtingen en van organismen voor de financiering van pensioenen

ARTIKEL 5. BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING.

§ 1 : Samenstelling Raad van Bestuur :

De VZW wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit ten minste drie personen, die allen werkende leden zijn van de VZW. Het aantal bestuurders dient altijd lager te zijn dan het aantal werkende leden. Wanneer de VZW slechts bestaat uit het wettelijke minimum van drie leden, mag de Raad van Bestuur uit slechts twee personen bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt toegelaten, zal een (buiten)ge-wone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

De Raad van Bestuur kiest onder haar leden een voorzitter, een penningmeester en een secretaris die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie. De Voorzitter is belast met de bijeenroeping en de leiding van de vergaderingen van de Raad van Bestuur en van de Algemene Vergaderingen, de Secretaris voert het secreta-riaat van de VZW en de Penningmeester doet de boekhouding en leidt de financiële verrichtingen.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering. De stemming gebeurt geheim. Zij worden benoemd voor een periode van zes jaar en kunnen worden herbenoemd. De bestuurder die werd aangesteld voor een tussentijds opengevallen bestuursfunctie, voltooit slechts het bestuurdersmandaat van de bestuurder die hij opvolgt.

De bestuurders oefenen in beginsel hun mandaat kosteloos uit.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.0

Het mandaat van bestuurder eindigt van rechtswege bij het verstrijken van de termijn waarvoor hij benoemd werd, behoudens herverkiezing. Zijn opdracht eindigt bij de sluiting van de jaarvergadering.

De bestuurders kunnen te allen tijde ontslag nemen. Het ontslag gebeurt bij aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur. Indien door zijn ontslag het aantal bestuurders onder het wettelijk minimum zou duiken, dient de ontslagnemende bestuurder zijn mandaat verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Een bestuurder kan op elk ogenblik worden ontslagen door een besluit van de Algemene Vergadering. Het ontslag heeft uitwerking op het ogenblik van de verzending van het aangetekend schrijven waarbij de betrokken bestuurder in kennis wordt gesteld van het ontslag.

§ 2 : Bevoegdheid :

De Raad van Bestuur is bevoegd alle handelingen van intern bestuur te stellen die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de VZW, met uitzondering van die bevoegdheden die exclusief toebehoren aan de Algemene Vergadering.

Onverminderd de verplichtingen die voortvloeien uit collegiaal bestuur, met name overleg en toezicht, kunnen de bestuurders de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan niet aan derden worden tegengeworpen, zelfs niet nadat ze zijn openbaar gemaakt. De niet-naleving ervan brengt wel dé interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

§ 3 : Bijeenroeping :

De Raad van Bestuur vergadert op de plaats aangeduid in de uitnodiging, na oproeping door de Voorzitter, zo dikwijls als het belang van de VZW dit vereist, alsook binnen de tien dagen na het schriftelijk verzoek hiertoe van één derde van de bestuurders.

Alle leden van de Raad van Bestuur worden ten minste acht dagen voorafgaand aan de vergadering per gewone brief uitgenodigd. De uitnodiging bevat in bijlage de agenda van de vergadering. Er mag niet van de agenda worden afgeweken behoudens akkoord van alle aanwezige bestuurders.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter of, bij diens afwezigheid, door de ondervoorzitter of door de oudste in jaren van de aanwezige bestuurders.

§ 4 : Beraadslagingen en beslissingen :

Elk lid van de Raad van Bestuur beschikt over één stem.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen wanneer ten minste de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid. Bij staking van stemmen is de stem van de Voorzitter doorslaggevend.

Van elke vergadering worden notulen opgesteld door de Secretaris. Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat op de zetel van de VZW ter inzage zal liggen van de werkende leden, die hun inzagerecht kunnen uitoefenen overeenkomstig de modaliteiten vastgelegd in artikel 9 van het KB van 26 juni 2003 op de openbaarmaking van akten en stukken van verenigingen zonder winstoogmerk, van internationale verenigingen zonder winstoogmerk, van stichtingen en van organismen voor de financiering van pensioenen. Dit inzagerecht staat niet open voor derden.

§ 5 : Vertegenwoordiging :

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt de VZW als college in alle handelingen in en buiten rechte. Zij vertegenwoordigt de VZW door de meerderheid van haar leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de VZW in en buiten rechte tevens vertegenwoordigd door het gezamenlijk optreden van de Voorzitter en een andere, tweede bestuurder.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de VZW vertegenwoordigen, kunnen een gevolmachtigde van de VZW aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de VZW binnen de perken van de hun verleende volmacht, waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

§ 6 : Dagelijks bestuur :

4 Moo 2.0

De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de VZW op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging voor wat betreft het dagelijks bestuur overdragen aan één of meerdere personen. Het orgaan van dagelijks bestuur wordt benoemd door de Raad van Bestuur. Het mandaat van dagelijks bestuurder wordt verleend voor een termijn van zes jaar en kan te allen tijde worden ingetrokken door de Raad van Bestuur met onmiddellijke ingang.

Indien van deze mogelijkheid gebruik wordt gemaakt, zullen deze personen collegiaal besluiten en zal elk

van hen afzonderlijk de VZW kunnen vertegenwoordigen voor wat betreft het dagelijks bestuur.

Tot de daden van dagelijks bestuur worden gerekend, alle daden die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de VZW te verzekeren en die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de Raad van Bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken.

§ 7 : Bekendmakingvereisten :

De benoeming en de ambtsbeëindiging van de leden van de Raad van Bestuur, van de personen aan wie het dagelijks bestuur is opgedragen en van de personen die gemachtigd zijn om de VZW te vertegenwoordigen, worden openbaar gemaakt door neerlegging van de desbetreffende akten in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en door publicatie van een uittreksel in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Uit die stukken moet in ieder geval duidelijk blijken of voormelde personen die de VZW kunnen vertegenwoordigen, de VZW ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel als college verbinden alsook de omvang van hun bevoegdheden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/11/2011 - Annexes du Moniteur belge § 8 : Aansprakelijkheid :

De bestuurders en dagelijks bestuurders zijn niet persoonlijk gehouden door de verbintenissen die de de VZW aangaat. Tegenover de VZW en tegenover derden is hun verantwoordelijkheid beperkt tot de vervul-ling van de hun toegewezen opdracht overeenkomstig het gemeen recht, de toepasselijke wettelijke bepalingen en de statuten en zijn ze aansprakelijk voor de tekortkomingen in hun bestuur.

ARTIKEL 6. FINANCIERING EN BOEKHOUDING.

§ 1 : Financiering :

De VZW zal onder meer worden gefinancierd door subsidies, toelagen, giften, bijdragen, schenkingen, legaten en andere voorzieningen in laatste wilsbeschikkingen en testamenten, gegeven zowel om de algemene doeleinden van de VZW te ondersteunen als ter ondersteuning van een specifiek project. Daarnaast is de VZW vrij fondsen te verwerven op elke andere wijze die niet in strijd is met de wet.

§ 2 : Boekhouding :

Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van datum van oprichting tot 31 december. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de bepalingen van artikel 17 van de Wet van 27/06/1921 en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Algemene Vergadering binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar. Na goedkeuring van de jaarrekening en de begroting spreekt de Algemene Vergadering zich uit over de kwijting van de bestuurders.

De jaarrekening wordt neergelegd in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig de bepalingen van artikel 26novies van de Wet van 27/06/1921. Voor zover van toepassing, wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig de bepalingen van artikel 17 § 6 van de Wet van 27/06/1921 en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

ARTIKEL 7. ONTBINDING.

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum één vijfde van alle werkende leden. De bijeenroeping en de agendering gebeuren overeenkomstig de bepalingen van artikel 4 § 3 van deze statuten. De beraadslaging en de beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid vereist voor een doelwijziging zoals bepaald in artikel 4 § 4 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij "vzw in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de Wet van 27/06/1921.

MOD 2.0

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars waarvan zij de opdracht zal omschrijven.

In geval van ontbinding en vereffening, beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het ver- mogen van de VZW dat na aanzuivering van de schulden moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding of de nietigheid van de VZW, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaar(s), de afsluiting van de vereffening en de bestemming" van het actief worden neergelegd in het verenigingsdossier ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig de bepalingen van de artikelen 23 en 26novies van de Wet van 27/06/1921 en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

ARTIKEL 8. SLOTBEPALING.

Voor zover deze statuten daar niet uitdrukkelijk van afwijken, zijn de bepalingen van de Wet van 27/06/1921 integraal van toepassing.

Unaniem goedgekeurd op 10/10/2011, te Hofstade en opgesteld overeenkomstig artikel 2, laatste lid Wet van 27/06/1921 in twee originele exemplaren.

BENOEMINGEN

De oprichters komen bijeen in een eerste buitengewone Algemene Vergadering en duiden de volgende personen aan als lid van de Raad van Bestuur :

- SCHOOVAERTS Jean, wonende te 3190 Boortmeerbeek, Leuvensesteenweg 217;

- LAUWERS Diederik, wonende te 1981 Hofstade, Muizenstraat 65;

- PEPERMANS Sonja, wonende te 1981 Hofstade, Muizenstraat 65;

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de VZW in en buiten rechte eveneens geldig vertegenwoordigd door de Heer Jean SCHOOVAERTS, gezamelijk handelend met één van de overige 2 bovenstaande bestuurders.

-

Na deze buitengewone Algemene Vergadering komt de Raad van Bestuur bijeen en deze benoemt met eenpa-righeid van stemmen als

*Voorzitter : SCHOOVAERTS Jean

*Secretaris : LAUWERS Diederik

*Penningmeester : PEPERMANS Sonja

Jean SCHOOVAERTS, Diederik LAUWERS,

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
CYCLING TEAM ZEMST

Adresse
MUIZENSTRAAT 65 1981 HOFSTADE(BT)

Code postal : 1981
Localité : Hofstade
Commune : ZEMST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande