D+A MOBIL

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : D+A MOBIL
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 541.568.915

Publication

04/11/2013
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*13306545*

Neergelegd

30-10-2013



Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Ondernemingsnr : 0541568915

Benaming (voluit): D+A Mobil

(verkort):

Rechtsvorm : Naamloze vennootschap

Zetel : 1500 Halle, Meiboom 26

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden op 29 oktober 2013, voor mij, Nathalie STADSBADER, Notaris te Sint-Kwintens-Lennik, dat een Naamloze Vennootschap werd opgericht:

1. De vennootschap bekleedt de vorm van een Naamloze Vennootschap. Haar naam luidt : "D+A Mobil"

2. De zetel is gevestigd te 1500 Halle, Meiboom 26.

Deze mag worden overgebracht naar iedere andere plaats in België, bij beslissing van het bestuursorgaan, mits

inachtneming van de taalwetgeving.

De vennootschap mag, bij beslissing van het bestuursorgaan, exploitatiezetels, administratieve zetels,

filialen, agentschappen en depots in België of het buitenland oprichten

3. De vennootschap werd voor een onbepaalde duur aangegaan vanaf heden.

4. Oprichters

a) de naamloze vennootschap "QUERCESTA", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 1500 Halle, Meiboom 26, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0471991706 en onderworpen aan de B.T.W. onder nummer 471991706.

b) de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "FRENTS", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 3140 Keerbergen, Achiel Cleynhenslaan 50, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0478208812 en onderworpen aan de B.T.W. onder nummer 478208812.

c) de naamloze vennootschap "VEGURA", waarvan de maatschappelijke zetel gevestigd is te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Kasteelstraat 22, ingeschreven in het rechtspersonenregister onder nummer 0473606161 en onderworpen aan de B.T.W. onder nummer 473606161.

De NV Quercesta wordt aanzien als oprichter terwijl de BVBA FRENTS en de NV VEGURA als loutere inschrijvers aanzien worden.

5. Het kapitaal werd vastgesteld op drieënzestigduizend euro (63.000,00 EUR), vertegenwoordigd door driehonderd (300) aandelen op naam, zonder nominale waarde, en is volledig volstort.

6. Op de kapitaalaandelen wordt als volgt in geld ingeschreven:

- door de naamloze vennootschap QUERCESTA voornoemd ten belope van tweehonderdachtennegentig (298)

aandelen

- door de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FRENTS voornoemd ten belope van één (1)

aandeel

- door de naamloze vennootschap VEGURA voornoemd ten belope van één (1) aandeel

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 449 van het

Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE85 0688 9836 3406 bij

Belfius zoals blijkt uit een bankattest van voormelde financiële instelling op 24 oktober 2013 afgeleverd als

bewijs van de storting aan ons, instrumenterende notaris.

De inschrijvers verklaren en erkennen dat ieder aandeel waarop door hen werd ingeschreven volledig is

volgestort. De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van drieënzestigduizend euro

Het kapitaal is volgestort ten belope van drieënzestigduizend euro.

7. Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar.

8. Van de nettowinst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste vijf ten honderd afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve. Deze afneming is niet langer verplicht van zodra de wettelijke reserve één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Op voorstel van de raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het saldo van de nettowinst.

De uitkering van de dividenden toegekend door de algemene vergadering geschiedt op de tijdstippen en op de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

plaatsen bepaald door haar of door de raad van bestuur.

Niet-geïnde dividenden verjaren door verloop van vijf jaar

De raad van bestuur is bevoegd om op het resultaat van het boekjaar een interimdividend uit te keren, mits naleving van de voorwaarden van artikel 618 van het Wetboek van Vennootschappen.

Elke uitkering van dividenden die gebeurde in strijd met de wet dient door de aandeelhouder die haar heeft ontvangen te worden terugbetaald, indien de vennootschap bewijst dat de aandeelhouder wist dat de uitkering te zijner gunste in strijd met de voorschriften was of daarvan, gezien de omstandigheden, niet onkundig kon zijn.

9. De vennootschap wordt bestuurd door een raad, samengesteld uit tenminste drie leden, natuurlijke of rechtspersonen, al of niet aandeelhouders, benoemd voor ten hoogste zes jaar door de algemene vergadering der aandeelhouders en van wie het mandaat te allen tijde kan worden herroepen. Wanneer evenwel op een algemene vergadering van de aandeelhouders van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders heeft, mag de raad van bestuur uit slechts twee leden bestaan tot de dag van de gewone algemene vergadering, die volgt op de vaststelling, door alle middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn. Zolang de raad van bestuur slechts twee leden telt, houdt de clausule  vermeld onder artikel 15 van deze statuten  krachtens dewelke aan de voorzitter van de raad van bestuur een beslissende stem toekomt, op gevolg te hebben.

In geval van voortijdige vacature in de schoot van de raad van bestuur, om welke reden ook, hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien totdat de algemene vergadering een nieuwe bestuurder benoemt. De benoeming wordt op de agenda van de eerstvolgende algemene vergadering geplaatst.

De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter benoemen. Bij ontstentenis van benoeming of bij afwezigheid van de voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door de oudste in jaren der aanwezige bestuurders.

9 bis. De raad van bestuur is bekleed met de meest uitgebreide macht om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen aan de algemene vergadering voorbehouden door de wet.

De raad van bestuur kan in zijn midden en onder zijn aansprakelijkheid een of meer adviserende comités oprichten. Hij omschrijft hun samenstelling en hun opdrachten.

De raad mag het dagelijks bestuur van de vennootschap, het bestuur van een of meer sectoren van haar activiteiten of de uitvoering van de beslissingen van de raad delegeren aan hetzij een of meer bestuurders, directeurs of volmachtdragers, al dan niet aandeelhouders. De raad, evenals de gevolmachtigden voor het dagelijks bestuur binnen het kader van dit bestuur, mogen eveneens specifieke bevoegdheden aan een of meer personen van hun keuze toekennen.

10. De vennootschap wordt ten overstaan van derden, voor het gerecht en in de akten, met inbegrip van deze voor dewelke de tussenkomst van een openbaar ambtenaar of een notaris vereist is, geldig vertegenwoordigd, door:

hetzij door twee bestuurders samen optredend, hetzij door het afzonderlijk optreden van een gedelegeerd bestuurder, aangewezen door de raad van bestuur. Een gedelegeerde bestuurder is eveneens bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen wanneer zij wordt benoemd tot bestuurder of vereffenaar van een andere vennootschap.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door een gevolmachtigde tot dit bestuur.

Ze is bovendien, binnen het kader van hun mandaat, geldig verbonden door bijzondere gevolmachtigden. Bovendien kan de vennootschap in het buitenland vertegenwoordigd worden door iedere persoon uitdrukkelijk daartoe aangesteld door de raad van bestuur.

11. Het toezicht van de vennootschap wordt opgedragen aan één of meer commissarissen-revisor, doch dit slechts voor zover de wet het vereist.

12. De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening:

- de vennootschap stelt haar tot doel iedere vorm van projectontwikkelaar in de meest ruime betekenis van het woord.

- de vennootschap mag tevens als algemeen bouwonderneming de bedrijvigheid coördineren die betrekking heeft op de gehele of gedeeltelijke uitvoering van bouw- en voltooiingswerken door onderaannemers.

- alle verrichtingen die betrekking hebben op het aankopen en verkopen, het laten bouwen of verbouwen, inrichting,onderhouden, huren, verhuren, verkavelen en beheren van onroerende goederen, zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden.

Om dit doel te bereiken zal zij alle industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen stellen, toetreden tot vennootschappen met een doel gelijk of verwant met het hare, samensmelten met dergelijke vennootschappen, in één woord alles doen wat van aard is om haar doel te bereiken of de verwezenlijking ervan te bevorderen.

De vennootschap kan zich ten gunste van derden borg stellen of aval verlenen, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

In het kader van het beheer van haar vermogen kan de vennootschap alle handelingen verrichten die van aard zijn de opbrengst van haar goederen bevorderen zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuring van deze goederen.

De vennootschap mag alle verrichtingen doen, zowel roerend als onroerend, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of van aard zijn de verwezenlijking ervan in hand te werken.

De vennootschap kan optreden als vereffenaar en mag bestuursfuncties uitoefenen in andere vennootschappen.

Zij kan alle hoegenaamde burgerlijke, handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of van die aard zijn, dit te begunstigen, zo kan zij onder meer, een belang nemen in iedere onderneming waarvan het doel gelijkaardig, overeenkomstig of verwant is met het hare. Zij kan zich ten gunste van dezelfde vennootschappen borgstellen of haar aval verlenen, optreden als haar agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken. Deze lijst is exemplatief en niet beperkend. 13. De jaarvergadering zal gehouden worden op de eerste dinsdag van de maand mei, om 15 uur. Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 33 van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen vóór de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

Een bijzondere of buitengewone algemene aandeelhoudersvergadering mag bijeengeroepen worden telkens als het belang van de vennootschap dit vereist.

Deze aandeelhoudersvergaderingen mogen bijeengeroepen worden door de raad van bestuur of de commissarissen en moeten bijeengeroepen worden op aanvraag van de aandeelhouders die één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De aandeelhoudersvergaderingen worden gehouden op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrief of op andere wijze meegedeeld.

14. In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Bij gebreke van dergelijke benoeming geschiedt de vereffening door de raad van bestuur, handelend in de hoedanigheid van een vereffeningscomité. Behoudens andersluidend besluit, treden de vereffenaars gezamenlijk op.

De vereffenaars beschikken over de meest uitgebreide machten overeenkomstig de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, behoudens beperkingen opgelegd door de algemene vergadering. OVERGANGSBEPALINGEN.

SLOT- EN (OF) OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van heden en zal worden afgesloten op éénendertig december tweeduizend veertien.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar 2015.

Benoeming van zaakvoerder

Worden door de oprichters benoemd tot bestuurders voor een duur van zes jaar:

- de naamloze vennootschap QUERCESTA voornoemd, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer Hans Gielis

- de naamloze vennootschap VEGURA voornoemd, vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger mevrouw Annelies Adams, hiertoe benoemd bij beslissing van heden

- de naamloze vennootschap ADAPAR, met zetel te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Kasteelstraat 22, ondernemingsnummer BE 0458.624.710, met vaste vertegenwoordiger de heer André Adams, hiertoe benoemd bij beslissing van heden

De aangestelden verklaren hun opdrachten te aanvaarden en bevestigen dat zij niet getroffen zijn door een maatregel die zich hiertegen verzet.

Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. VOLMACHTEN

Onder voorbehoud van het verwerven van de rechtspersoonlijkheid door neerlegging van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel te Brussel wordt hierbij benoemd als bijzondere volmachtdrager van de vennootschap :

Belastingconsulenten / Accountants A. SCHETS & PARTNERS te 1651 Lot, Bergensesteenweg 163, en haar aangestelden, met hierna volgende machten:

De vennootschap te vertegenwoordigen tegenover ondernemingsregister, BTW, om er alle administratieve verrichtingen van de vennootschap uit te voeren.

Inzonderheid zal de volmachthouder alle nuttige formaliteiten kunnen verrichten en alle documenten ondertekenen teneinde een inschrijving te bekomen in het ondernemingsregister en voor alle latere wijzigingen en eventuele doorhaling van het ondernemingsregister.

OVERNEMING VAN DE VERBINTENISSEN NAMENS DE VENNOOTSCHAP IN OPRICHTING

Alle verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten sinds 1 april 2013 ondernomen door de comparanten in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting worden

Luik B - Vervolg

overgenomen door de bij deze akte opgerichte vennootschap bij beslissing van de Raad van Bestuur die

uitwerking zal hebben vanaf de verwerving van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap.

RAAD VAN BESTUUR

Alle bestuurders zijn hier aanwezig.

Aldus is de vergadering geldig samengesteld en bevoegd te handelen over de dagorde

Na de uiteenzetting nemen de bestuurders volgende besluiten:

EERSTE BESLUIT : BENOEMING GEDELEGEERD BESTUURDER

De vergadering benoemt de naamloze vennootschap QUERCESTA, met zetel te 1500 Halle, Meiboom 26 en

vertegenwoordigd door haar vaste vertegenwoordiger de heer Hans GIELIS, voornoemd, als gedelegeerd

bestuurder en als voorzitter van de Raad van Bestuur, met ingang vanaf heden, hetgeen zij aanvaardt.

Haar mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering

TWEEDE BESLUIT: TOEKENNING BEVOEGDHEDEN

De vergadering beslist om het dagelijks bestuur van de vennootschap over te dragen aan de gedelegeerd

bestuurder. Alle bevoegdheden inzake dagelijks bestuur, ook de vertegenwoordiging van de vennootschap in het

kader van dat dagelijks bestuur worden daardoor overgedragen, overeenkomstig artikel 16§3 van de statuten.

De vennootschap is in het kader van het dagelijks beheer geldig verbonden door alleen de handtekening van een

gedelegeerd bestuurder. In die hoedanigheid moet deze zijn/haar handelingen niet met een voorgaande of speciale

toestemming rechtvaardigen.

DERDE BESLUIT

De vergadering beslist om alle verbintenissen en alle verplichtingen die eruit voortvloeien, en alle activiteiten

sinds 1 april 2013 ondernomen door de bestuurders in naam en voor rekening van de vennootschap in

oprichting over te nemen.

Voormelde besluiten geschieden onder opschortende voorwaarde dat de bij deze opgerichte naamloze

vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft; derwijze dat de functies pas effectief worden opgenomen zodra een

uitgifte van onderhavige akte zal zijn neergelegd ter griffie in het vennootschapsdossier.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL Notaris Nathalie Stadsbader

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

27/07/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 24.07.2015 15328-0491-009
28/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 30.06.2016, NGL 26.07.2016 16349-0206-009

Coordonnées
D+A MOBIL

Adresse
MEIBOOM 26 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande