DANSCLUB COME & DANCE, AFGEKORT : DANSCLUB C & D

Association sans but lucratif


Dénomination : DANSCLUB COME & DANCE, AFGEKORT : DANSCLUB C & D
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 543.442.597

Publication

02/01/2014
ÿþ MOD 2.Z

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIY IIIIIIII~IINIIIIII V

<19002368*

0, 19 DEC 2013

Griffie

~~~

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Dansclub Come&Dance vzw

(verkort) . Dansclub C&D vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Koekoeksweide 31 1820 Perk

Onderwerp akte : Oprichting vzw; benoeming raad van bestuur; verdeling mandaten.

Op 16 december 2013, hebben de oprichters hieronder vermeld de vereniging zonder winstoogmerk "Dansclub Come&Dance" opgericht volgens de wet van 27 juni 1921 :

1. De Neeff François Koekoeksweide 31, 1820 Perk

Geboren te Mechelen op 26.07.1946

2. Dekeyser Hyguette Koekoeksweide 31, 1820 Perk

Geboren te Denderleeuw op 22.07.1943

3. Schouppe Katty Stationsstraat 21, 9470 Denderleeuw

Geboren te Aalst op 30.04.1961

Titel 1. Benaming,zetel,doel,duur

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam Dansclub "Come&Dance vzw" afgekort Dansclub C&D vzw.

Artikel 2.

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 1820 Perk -Koekoeksweide 31, in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3.

Haar doel is danscultuur bijbrengen in het Nederlandstalig gebied in België o.a door :

a) danscursussen en oefenavonden te organiseren.

b) de danssport de bevorderen.

Zij mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan ondermeer medewerking verlenen en belangstellen in elk gelijkaardig doel als het hare.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

I 7. MOD2.2

t.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomrechten en andere noodzakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten,personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspoloissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit zowel in binnen - als buitenland.

Zij kan subsides verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen - en buitenland en zelf ais vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd. Ze kan echter ten allen tijde ontbonden worden.

Titel 2. Leden

Artikel 5.

De vereniging is samengesteld uit "effectieve" en "toetredende" leden. Hun aantal is niet beperkt, doch mag niet minder dan drie bedragen. Alleen de effectieve leden genieten de volle maatschappelijke rechten en nemen deel aan het bestuur van de vereniging. (Algemene vergadering, stemrecht en verkiesbaarheid tot de raad van bestuur.)

artikel 6.

Nieuwe effectieve leden kunnen aanvaard worden door de algemene vergadering bij meerderheid van twee derden der stemmen.

Artikel 7.

Het ontslag, de schorsing en uitsluiting van de leden gebeurt overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door een algemene vergadering worden besloten, met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid vooraf is gehoord, althans opgeroepen.

Artikel 8.

Het bedrag van het lidgeld wordt vastgelegd door de algemene vergadering. Het mag jaarlijks niet meer bedragen dan 2506.

Titel 3. Algemene vergadering.

t P 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MQD 2.2

Artikel 9.

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald in de wet van 27 juni 1921.1eder effectief lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander effectief lid, die het daarbijbehorend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Artikel 10.

De algemene vergadering moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen. Ze kan samengeroepen worden op beslissing van de raad van bestuur of op verzoek van minstens één vijfde der leden.

Artikel 11.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris. De agenda wordt vastgelegd door raad van bestuur.

Artikel 12.

Elk effectief lid beschikt over een stem.

Artikel 13.

De bevoedheden van de algemene vergadering zijn :

Het wijzigen van de statuten ( deze wijzigingen zullen geschieden overeenkomstig artikel 8 van de wet van de vzw d.d. 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002).

Het benoemen en afzetten van de bestuurders.

Het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

De kwijting aan de bestuurders.

Het uitsluiten van leden.

De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Het goedkeuren van begroting en rekeningen.

Aile gevallen waarin de staturen dat vereisen.

- Artikel 14.

De algemene vergadering neemt kennis van alle problemen die haar worden voorgelegd door de raad van bestuur of door één vijfde der leden. Zij beraadslaagt over de punten ingeschreven op de dagorde, welke ook het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde leden zijn,behalve waar de wet er anders in voorziet. Zij

c

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moa 22

beslist met gewone meerderheid van stemmen op voorwaarde dat minstens twee derde der effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is, behalve waar de wet er anders in voorziet.lndien deze laatste voorwaarde niet is vervuld zal een nieuwe algemene vergadering worden samengeroepen en beslissen met gewone meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezigen of vertegenwoordigde effectieve leden zijn, de stemmingen betreffende personen zullen schriftelijk geschieden, de anderen mondeling.

Artikel 15.

De beslissingen worden opgenomen in een register dat ondertekend wordt door de raad van bestuur en dat bewaard wordt op het adres van de maatschappelijke zetel.

Titel 4. De raad van bestuur.

Artikel 16.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van minstens twee bestuurders gekozen en benoemd door de algemene vergadering voor onbepaalde duur en op elk moment door haar afstelbaar of herkiesbaar.

Artikel 17.

De raad van bestuur wordt opgeroepen op aanvraag van de twee bestuurders. De oproeping bevat steeds de dagorde van de vergadering. De vergadering wordt voorgezeten door de oudste bestuurder. Minstens de helft + 1 van de leden dienen aanwezig te zijn op de vergadering.

Artikel 18.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht om de vereniging te beheren en te besturen. Hij neemt het beheer waar van al wat niet uitdrukkelijk werd voorbehouden aan de algemene vergadering door de wet, de statuten of reglementen goedgekeurd door de algemene vergadering.

Artikel 19.

De raad van bestuur mag, in het belang van zijn werking en mits akkoord van de twee bestuurders, gevolmagtigden aanduiden voor het stellen van daden van het dagelijks bestuur,buiten de eigenlijke leden. Deze personen worden vergoed of werken bateloos. Hun benoeming en machten worden neergelegd op de griffie.

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Artikel 20.

De bevoegdheden zullen verdeeld worden bij de eerste vergadering van de raad van bestuur volgend op iedere verkiezing.Ze zullen worden opgenomen in het procesverbaal opgesteld door de secretaris. Publicatie ervan zal geschieden naargelang het nodig of nuttig wordt geacht.

Artikel 21.

De publicatie in het Belgisch Staatsblad, de contracten met derden (afgesloten bij authentiek of onderhandse akte), de aansluitingen bij andere verenigingen, aankoop van onroerende goederen en aangaan van leningen, dienen ondertekend door de twee bestuurders.

Titel 5. Begroting en rekeningen.

Artikel 22.

Jaarlijks wordt de begroting en rekeningen door de raad van bestuur door ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd. De geldende verrichtingen van de vereniging zullen van dag tot dag worden ingeschreven, ontvangsten en uitgaven afzonderlijk. De facturen en andere bewijsstukken zullen voorzien worden van het visa van een bestuurder en bewaard worden gedurende tien jaar te rekenen van de dag der goedkeuring der rekeningen door de algemene vergadering.

Artikel23.

De raad van bestuur bepaalt, na advies van de controlecommissie, het reglement inzake medisch verantwoord sporten specifiek voor de danssport en overeenkomstig met het decreet van 27 maart 1991, voert de contrôle op naleving uit en stelt de Regering in kennis vandit reglement.

Artikel 24.

Het dienstjaar begint op I januari en eindigt op 31 december.

Titel 6 Ontbinding en veereffening.

Artikel 25.

In geval van ontbinding wordt de belangeloze bestemming van het vermogen bepaald door de algemene Vergadering. De bestemming moet zoveel mogelijk overeenstemmen met het doel waardoor Dansclub Come&Dance vzw is opgericht. In geen geval mogen de activa toegekend worden aan de effectieve leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

,7 r 1

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

Benoeming Raad van Bestuur,

de algemene vergadering van 16 december 2013 heeft volgende personen benoemd als bestuurder

De Neeff François, Koekoeksweide 31, 1820 Perk Dekeyser Huguette, Koekoeksweide 31, 1820 Perk

Raad van Bestuur-Verdeling mandaten.

De raad van bestuur van 16 december 2013 heeft als volgt de mandaten verdeeld :

Bestuurder : De Neeff François, Koekoeksweide 31, 1820 Perk

Bestuurder : Dekeyser Huguette, Koekoeksweide 31, 1820 Perk

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
DANSCLUB COME & DANCE, AFGEKORT : DANSCLUB C…

Adresse
KOEKOEKSWEIDE 31 1820 PERK

Code postal : 1820
Localité : Perk
Commune : STEENOKKERZEEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande