DANSCLUB GROOT-BEERSEL

Association sans but lucratif


Dénomination : DANSCLUB GROOT-BEERSEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 430.177.380

Publication

03/02/2014
ÿþ MOD 2.2

;,i ~', =` ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : Hoogstraaat 4 te 1650 Beersel

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur - Wijziging zetel en statuten - Gecoördineerde statuten

- Ontslag en benoeming raad van bestuur

Bij besluit van de algemene vergadering van 10 januari 2014 is het ontslag aanvaard van Vanderstichel Gisèle, Hoogstraat 4 te 1651 Beersel en wordt Depauw Nadine, Zomerlaan 35 te 1500 Halle, benoemd tot bestuurder.

Volgens artikel 6 van de statuten is de raad van bestuur aldus, met ingang van heden, samengesteld ais

volgt

Voorzitter: Karel Pletinckx;

Secretaris: Depauw Nadine;

Penningmeester: Daisy Dillens

- Zetelwijziging

De algemene vergadering van 10 januari 2014 heeft besloten het artikel 1 van de statuten als volgt te wijzigen:

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "Dansclub Groot-Beersel VZW en heeft haar zetel in Genstberg 25 te 1652

Beersel in het gerechtelijk arrondissement Brussel

- Wijziging artikel 3



De algemene vergadering van 10 januari 2014 heeft besloten het artikel 3 van de statuten als volgt te: wijzigen:

'Artikel 3.

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

Er zijn minstens vier leden. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

Het ontslag van een bestuurder moet bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden

gebracht. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan,

slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde van de stemmen uitgesproken,

worden. De maximum bijdrage voor leden is bepaald op 250 euro per jaar.

De bevoegdheden door de raad van bestuur warden als college uitgeoefend. Het lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.'

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

111111111M1,1)11j11111

Ondernemingsar : 0430.177.380

Benaming

(voluit) : Dansclub Groot-Beersel vzw

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

F Z

Moo 2.2

- Gecoordineerde statuten

Artikel 1,

De vereniging draagt de naam "Dansclub Groot-Beersel vzw" en heeft haar zetel in Genstberg 25 te 1652 Beersel in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 2.

De vereniging heeft tot doel het aanleren en bevorderen van het salondansen in het kader van de Vlaamse cultuur. Ze streeft naar de verwezenlijking van dat doel door alle middelen waaronder het organiseren en inrichten of het laten organiseren of laten inrichten van initiatiecursussen, vervolmakingcursussen en praktijkstonden in het salondansen.

Artikel 3.

De vereniging bestaat uit leden en toegetreden leden.

Er zijn minstens vier leden. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag van een bestuurder moet bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde van de stemmen uitgesproken worden. De maximum bijdrage voor de leden is bepaald op 250 euro per jaar. De bevoegdheden door de raad van bestuur worden als college uitgeoefend.

Het lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur

Artikel 4.

De algemene vergadering, die bevoegd is voor de punten bepaald in artikelen 4 en 12 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, vergadert minstens eenmaal per jaar. tje wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering zijn geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de Wet van 2 mei 2002.

De algemene vergadering beslist over het aanvaarden van de leden. De kandidaat-leden stellen zich kandidaat bij de voorzitter, dit kan zowel mondeling ais schriftelijk. Ook toegetreden leden zoals cursisten en ereleden kunnen door de algemene vergadering worden aangenomen.

Artikel 5.

De algemene vergadering is wettelijk bevoegd voor de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de kwijting aan de bestuurders, de goedkeuring van de begroting en de rekeningen, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk alsook alle gevallen waarin de statuten dat vereisen,volgens de aanwezigheids- en stemmingsmeerderheid zoals bepaald in de wet van 2 mei 2002.

tje algemene vergadering mag besluiten nemen buiten de agenda.

De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen op de vergadering.

De besluiten van de algemene vergadering worden aan de effectieve leden en aan belangstellende derden te kennis gebracht bij gewone brief.

Artikel 6.

Het bestuur van de vereniging wordt waargenomen door de raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. De leden van de raad van bestuur warden verkozen door de algemene vergadering voor onbepaalde duur en zijn te allen tijde door haar afzetbaar.

De bestuurders verdelen onderling de verschillende functies.

De bestuurders voeren hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 7.

De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Zij kan alle handelingen van beheer en beschikking stellen, voor zover zij niet door de wet bij uitsluiting aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Ten aanzien van derden, is de vereniging slechts verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. De raad van bestuur mag zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer bestuurders voor de handelingen van het dagelijks bestuur.

Artikel 8.

Het verenigingsjaar gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december.

Het eerste boekjaar loopt van 11 januari 1986 tot 31 december 1986. De raad van bestuur legt jaarlijks in de maand januari aan de algemene vergadering de rekeningen voor en legt verantwoording af voor zijn beleid in het afgelopen jaar.

Artikel 9.

Bij ontbinding van de vereniging zal het vermogen besteed worden aan een doel dat het meest overeenstemt met het doet van de huidige vereniging.

Artikel 10.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de leden. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld,

Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede de notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met

MJ

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden, evenals alle, boekhoudkundige stukken van de vereniging. De Koning bepaalt de nadere regels waaronder dit inzagerecht wordt uitgeoefend.

Artikel 11.

De wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 is van toepassing op al wat door deze statuten niet wordt geregeld met inbegrip van statutenwijziging en ontbinding.

Aldus opgemaakt in drie exemplaren en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de algemene vergadering gehouden te Beersel, op10 januari 2014.

Volgen de handtekeningen.)

a

Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad

Depauw Nadine Waarnemend secretaris

Pletinckx Karel Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DANSCLUB GROOT-BEERSEL

Adresse
HOOGSTRAAT 4 1650 BEERSEL

Code postal : 1650
Localité : BEERSEL
Commune : BEERSEL
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande