DAY RACING

Association sans but lucratif


Dénomination : DAY RACING
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 628.714.606

Publication

30/04/2015
ÿþferr- In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~ ~a~ a ~~

111~u~~uNo~1

150 82

Ondernemingsnr.: I_Atl G

Benaming DAY RACING (voluit) :

rcr-r4+r....,,

neorepeleod/ontvangen op

2 ti AOR, 21115

GriSlia

Fifre. 4sm Cje N

,.~~ . a~

tbe.filF we.fl IeQphandek Brussel

si;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel Voordestraat 151b te 1851 Humbeek

Onderwerp akte : Oprichtingsakte "DAY-RACING" vzw

Akte betreffende de benoeming van de bestuurders van DAY-RACING

De volgende natuurlijke personen:

De heer VAN OOSTERWIJCK Luc, wonende te 2500 LIER, Mechelsesteenweg 90, met rijksregisternummer 72.04.22-051.53, geboren op 22/0411972 te LIER

De heer HOFMANS Gemiund Luc Paul, wonende te 2590 BERLAAR, Melkouwen 20, met rijksregisternummer 65.01.03-343.66, geboren op 03/01/1965 te MORTSEL '

De Heer VANCAUWENBERGH Danny Rachel Simon, wonende te 1851 HUMBEEK, Voordestraat 151 b, met rijksregistemummer 59.07.23-051.62, geboren op 23/07/1959 te VILVOORDE

Mevrouw VAN REETH Hilde, wonende te 2590 BERLAAR, Melkouwen 20, met rijksregisternummer 67.07.13-292.95, geboren op 13/07/1967 te MECHELEN

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna genoemd "V&S-wet"), onder de hierna volgende voorwaarden:

STATUTEN

TITEL I NAAM - ZETEL - DOEL  DUUR

Artikel 1: naam

De vereniging wordt genoemd "DAY RACING".

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "vzw", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2: zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te 1851 Humbeek in de Voordestraat 151b, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3: doel

De vereniging stelt zich tot doel de beoefening van de autosport in al haar

Op de laatste blz. van Luta vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

geledingen te bevorderen voor mensen met een handicap. Dit impliceert het stellen van alle mogelijke fysische, administratieve, publicitaire en sportieve handelingen die de vereniging nodig acht om haar leden in de best mogelijke omstandigheden te informeren, initiëren, op te leiden, technische en/of materiële bijstand te verlenen vôôr, tijdens en na autosportevenementen.

Tot de concrete activiteiten waarmee het doel van de vereniging verwezenlijkt wordt, béhoren onder meer :

 mensen met om het even welke handicap op een verantwoorde en veilige manier kennis laten maken met autosport.

 het vergaren en verspreiden van kennis in verband met autosport.

 het opleiden van haar leden in alle voorbereidende en uitvoerende taken om deel te nemen aan autosportevenementen op een zo veilig mogelijke en deskundige wijze.

 het samenstellen, leiden en/of begeleiden van raceteams met het oog op deelname aan autosportwedstrijden.

-- het binnen wat wettelijk is toegelaten verwerven van middelen om autosport te beoefenen.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle nodige roerende of onroerende goederen in huur of gebruik nemen, verwerven, bezitten en vervreemden.

De vereniging mag ook op bijkomstige wijze commerciële en winstgevende activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4: duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il LEDEN

Artikel 5: werkende leden en toegetreden leden

In de vereniging zijn er werkende leden en toegetreden leden.

Artikel 6: werkende leden: aantal

Er zijn minimum vier (4) werkende leden. Er is geen maximumaantal bepaald. De eerste werkende leden van de vereniging zijn de ondergetekende stichters en de leden aanvaard krachtens artikel 7.

Artikel 7: werkende leden: procedure en inhoudelijke voorwaarden

De voorwaarden om tot de vereniging als werkend lid toe te treden zijn de volgende:

 natuurlijke persoon zijn

 akkoord gaan met de statuten van de vereniging

 een schriftelijke en gemotiveerde aanvraag indienen bij de raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

J.JUS B

 bereid zijn op continue wijze een functie uit te oefenen of actief mee te werken aan de realisatie van de doelstellingen van de vereniging

 een werkbaar plan voor de verdere uitbouw van de vereniging kunnen formuleren

De raad van bestuur is bevoegd om autonoom te beslissen of een kandidaat - werkend lid, dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet, als werkend lid tot de vereniging wordt toegelaten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

. behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

De raad van bestuur dient deze beslissing niet te motiveren.

Tegen deze beslissing is geen beroep mogelijk.

Indien de raad van bestuur de toelating van een kandidaat - werkend lid weigert, kan deze kandidaat slechts een nieuwe aanvraag indienen in het kalenderjaar volgend op de eerdere aanvraag.

Artikel 8: werkende leden: rechten en plichten

Werkende leden hebben alle rechten en verplichtingen die in de V&S-wet en deze statuten worden beschreven. Alleen werkende leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 9: werkende leden: einde

Elk werkend lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging.

Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur.

Het werkend lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien echter door het ontslag het aantal werkende leden onder het statutair minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkend lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een werkend lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

 Wanneer het werkend lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om werkend lid te worden in de vereniging.

 Wanneer een werkend lid zijn of haar bijdragen niet betaald heeft binnen de maand na aanmaning per aangetekend schrijven.

Een werkend lid kan op elk moment uitgesloten worden door de algemene vergadering met een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is openbaar.

De raad van bestuur kan een werkend lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting.

Het lidmaatschap van een werkend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat werkend lid.

Leden die ontslag nemen, uitgesloten of geschorst worden, alsook de erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend lid, hebben geen recht op het maatschappelijk fonds. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Artikel 10: werkende leden: bijdrage

Werkende leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks

Op de laatste biz, van L4 P vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Lia 1

vastgesteld door de algemene vergadering, maar mag nooit méér zijn dan vijfhonderd euro (¬ 500,-).

Artikel 11: werkende leden: ledenregister

De raad van bestuur van de vereniging is verplicht een ledenregister bij te houden.

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de werkende leden van de vereniging, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

De werkende leden hebben de verplichting om een adreswijziging door te geven aan de raad van bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vereniging. De werkende leden hebben het recht om de inzage in het ledenregister te vragen, indien er geen commissaris werd aangesteld in de vereniging. Zij richten hiervoor via elektronische post of ieder ander schriftelijke wijze een aanvraag aan de raad van bestuur.

De vereniging moet, bij mondeling of schriftelijk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe wettelijk gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden en deze instanties bovendien de afschriften of uittreksels uit dit register verstrekken welke zij nodig achten.

Artikel 12: Toegetreden leden: procedure en voorwaarden

De formaliteiten en voorwaarden van toetreding als toegetreden lid zijn de volgende:

 natuurlijke persoon zijn

 de doelstellingen van de vereniging ondersteunen

 het aanvraagformulier per post of elektronisch via de website indienen bij de raad van bestuur

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van toegetreden leden.

De raad van bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als toegetreden lid. Er is tegen de beslissing geen beroep mogelijk, en een geweigerde kandidaat kan per kalenderjaar slechts één (1) nieuw verzoek tot opneming indienen.

Artikel 13 toegetreden leden: rechten en plichten

Toegetreden leden zijn leden die genieten van de activiteiten en de bedrijvigheid van de vereniging. Zij hebben enkel de rechten en plichten die in deze statuten en in een huishoudelijk reglement, indien opgesteld door de raad van bestuur, worden omschreven.

Toegetreden leden worden om praktische redenen niet uitgenodigd op de algemene vergadering. Zij kunnen aanwezig zijn op de algemene vergadering, maar bezitten geen stemrecht.

Artikel 14 toegetreden leden: einde

Hot lidmaatschap van elk toegetreden lid is van beppajde duur, en eindigt op 31 december van het kalenderjaar Waarvoor een aanvraag werd ingediend. Het

Op de laatste blz. van LtiB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik

lidmaatschap wordt niet automatisch verlengd.

Elk toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt schriftelijk en wordt overgemaakt aan de raad van bestuur. Het gaat onmiddellijk na ontvangst in.

Een toegetreden lid wordt geacht ontslag te nemen in volgende omstandigheden:

 wanneer het toegetreden lid niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om toegetreden lid te worden in de vereniging

 wanneer een toegetreden lid zijn of haar bijdragen niet betaald heeft binnen de twee weken na schriftelijke aanmaning.

Een toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de raad van bestuur met een gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een toegetreden lid is openbaar.

Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid.

Artikel 15: toegetreden leden: bijdrage

Toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage. Het bedrag ervan wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering, maar mag nooit méér zijn dan tweehonderd euro (¬ 200,-). Het bedrag wordt vermeld op het aanvraagformulier en op de website.

TITEL Ill ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16: Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 17: bevoegdheden

De volgende exclusieve bevoegdheden kunnen uitsluitend door de algemene vergadering uitgeoefend worden :

 de goedkeuring van de statuten;

 de wijziging van de statuten;

 de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

 de benoeming en de afzetting van commissarissen en het bepalen van een eventuele bezoldiging;

 de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

 de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

 de ontbinding van de vereniging en de benoeming van de vereffenaars;

 de uitsluiting van een werkend lid;

 de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

 de goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag van de voorzitter;

 de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de raad van bestuur;

 de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage;

Artikel 18: samenkomst

Op de laatste blz. van Lac a vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

^ behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

De algemene vergadering moet minstens éénmaal per jaar worden samengeroepen door de raad van bestuur, binnen de drie (3) maanden na afsluiting van het boekjaar.

De algemene vergadering wordt tevens door de raad van bestuur samengeroepen in de gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht.

De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen

wanneer minimum een vijfde (1/5) van de werkende leden het vraagt. De werkende lenen moeten dit per elektronische post of ieder ander schriftelijke wijze vragen aan de raad van bestuur.

De raad van bestuur roept alle werkende leden op voor de algemene vergadering. De oproeping gebeurt per elektronische post of ieder ander schriftelijke wijze, minimum acht (8) dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. De oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur. De oproeping bevat de datum, uur en plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk voorstel, ondertekend door 1/20 van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst. De voorstellen uitgaande van de werkende leden moeten uiterlijk veertien (14) dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering verstuurd worden aan de raad van bestuur.

Tijdens de algemene vergadering zelf kunnen punten aan de agenda worden toegevoegd indien een meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden hiermee akkoord is.

Artikel 19: quorum & meerderheden

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens de helft (1/2) van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve wanneer de V&S-wet of de statuten dit anders voorzien.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van twee derden (2/3) van de werkende leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien (15) dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derden (2/3) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfden (4/5) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden.

Een werkend lid dat niet op de algemene vergadering aanwezig kan zijn, kan volmacht geven aan een ander werkend lid om hem te vertegenwoordigen. Deze volmacht dient schriftelijk te worden gegeven. Elk aanwezig werkend lid kan slechts één volmacht uitoefenen van één ander werkend lid.

De stemming kan-gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door minstens twee (2) van de werkende leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

' behouden

aan het

Belgisch

" Staatsblad

LIAIS '

Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Er kan door de algemene vergadering ook beraadslaagd en beslist worden over punten die niet op de agenda staan, doch slechts indien de meerderheid van de aanwezige stemgerechtigde werkende leden hiervoor hun akkoord geven.

Artikel 20: notulen

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De originele notulen van de algemene vergaderingen worden samengebracht in het notulenboek. De werkende leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergaderingen.

TITEL 1V RAAD VAN BESTUUR

Artikel 21: voorwaarden en samenstelling

Om als bestuurder te worden benoemd door de algemene vergadering moet men werkend lid zijn van de vereniging.

De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter, secretaris en

penningmeester onder de bestuurders, die de taken zullen vervullen die horen bij deze functie zoals omschreven in deze statuten en ter gelegenheid van hun verkiezing.

De voorzitter heeft de leiding van de vereniging en ziet toe op de goede werking ervan. Hij waakt erover dat de vergaderingen regelmatig plaatsvinden en dat de agenda wordt opgesteld. Hij leidt de besprekingen en zorgt voor het nemen en opvolgen van de beslissingen.

De penningmeester is belast met het beheer van de financiën van de vereniging en het opstellen van de jaarlijkse begroting en de jaarlijkse rekening. Hij oefent ook supervisie uit op de boekhouding.

De secretaris is verantwoordelijk voor het voeren van de correspondentie, het verzenden van de uitnodigingen voor de vergaderingen, het opmaken en bijhouden van de notulen van de vergaderingen, het opmaken en bijhouden van de ledenlijst en het opstellen van het jaarverslag. Wanneer deze taken door een medewerker worden uitgevoerd is hij gelast met het toezicht op de correcte uitvoering van deze taken.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, en bij zijn'afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Artikel 22: aantal

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie (3) bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden. Er is geen maximum aantal bestuurders bepaald.

Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 23: benoeming

De algemene vergadering benoemt de bestuurders voor onbepaalde duur bij ,gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Artikel 24: bevoegdheden

De raad van bestuur bestuurt en vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

!ulkr;

vergadering behoren.

De raad van bestuur treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De bestuurders oefenen hum bevoegdheden uit als college, maar om praktische redenen volstaat de handtekening van de voorzitter of die van de penningmeester voor financiële handelingen tot vijfduizend euro (¬ 5.000,-)

Artikel 25: samenkomst

De raad van bestuur moet worden samengeroepen wanneer het belang van de vereniging dit vereist.

Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een verzoek aan de voorzitter, die via elektronische post of ieder ander schriftelijke wijze, minimum vierentwintig (24) uur voor de samenkomst van de raad van bestuur een oproeping verstuurt met vermelding van de datum, uur en plaats van de samenkomst, evenals de agenda.

Artikel 26: aanwezigheidsquorum & stemming

Een bestuurder die niet op de bestuursvergadering aanwezig kan zijn, kan volmacht geven aan een ander bestuurder om hem te vertegenwoordigen. Deze volmacht dient schriftelijk te worden gegeven. Elke aanwezige bestuurder kan slechts één volmacht uitoefenen van één andere bestuurder.

Om geldig te kunnen beraadslagen moet minstens de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Elke bestuurder heeft één stem. Bij staking van stemmen zal de stem van de voorzitter doorslaggevend zijn.

Er kan door de raad van bestuur ook beraadslaagd en beslist worden over punten die niet op de agenda staan, doch slechts indien de meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders hiervoor hun akkoord geven.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per elektronische post of ieder ander schriftelijke wijze.

Artikel 27: notulen

Van de samenkomst van de raad van bestuur worden er notulen opgesteld. Deze notulen worden samengebracht en bewaard in het notulenboek. De bestuurders worden op de hoogte gesteld van de beslissingen door toezending van een kopie van de verslagen van de vergaderingen per elektronische post.

Artikel 28: einde mandaat

Elke bestuurder kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslag gebeurt per aangetekend schrijven en wordt overgemaakt aan de algemene vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

" behouden

aan het

Belgisch

,. Staatsblad

Luik - _ -

De bestuurder die ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen. Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Een bestuurder wordt geacht ontslag te nemen wanneer hij of zij niet meer voldoet aan de inhoudelijke voorwaarden om bestuurder te worden in de vereniging.

Een bestuurder kan op elk moment afgezet worden door de algemene vergadering met een gewone meerderheid van stemmen.

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden van de bestuurder.

TITEL V VERTEGENWOORDIGING

Artikel 29: meerhandtekeningclausule

De vereniging wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke handtekening van twee (2) bestuurders. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden uit als college, maar om praktische redenen volstaat de handtekening van de voorzitter of die van de penningmeester voor financiële handelingen tot vijfduizend euro (¬ 5.000,-)

TITEL VI BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 30:

Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari (01/01) tot en met eenendertig december (31/12) en uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op de dag van de oprichting van de vereniging en zal eindigen op eenendertig december 2012.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse gewone algemene vergadering, die zich uitspreekt over de kwijting aan de bestuurders.

Zolang de vereniging voor het laatst afgesloten boekjaar de drempelbedragen vermeld in artikel 17, §5 V&S-wet niet overschrijdt, is de vereniging niet verplicht een commissaris te benoemen.

Zodra de vereniging de drempelbedragen overschrijdt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen hierin weer te geven overeenkomstig het bepaalde in het K.B. van 19 december 2003, aan een commissaris opgedragen, te benoemen door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut der Bedrijfsrevisoren overeenkomstig de wettelijke bepalingen ter zake.

TITEL VII ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 31: ontbinding en vereffening

De algemene vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding voorgelegd door de raad van bestuur of door minimum 1/5 van alle werkende leden. De samenkomst en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 18 van deze statuten.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in artikel 19 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de vereniging steeds dat zij "vzw in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 V&S-wet.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de algemene

Op de laatste blz. van Luik 13 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

l - - " -'

vergadering drie (3) vereffenaars waarvan zij de opdracht zullen omschrijven, en die hun opdracht als college moeten uitoefenen.

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in België.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de V&S-wet en de uitvoeringsbesluiten daaromtrent.

TITEL VIII SLOT

Artikel 32: Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V&S-wet toepasselijk.

AKTE BETREFFENDE DE BENOEMING VAN DE BESTUURDERS

DAY RACING

Voordestraat 151b

1851 Humbeek

De stichtende, tevens eerste werkende leden van de algemene vergadering, benoemen onderstaande werkende leden tot de raad van bestuur. In overeenstemming met artikel 24 van de oprichtingsakte van Day Racing vzw, besturen zij de vereniging als college en vertegenwoordigen deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De heer VAN OOSTERWIJCK Luc, wonende te 2500 LIER, Mechelsesteenweg 90, met rijksregisternummer 72.04.22-051.53, geboren op 22/0411972 te LIER, wordt benoemd tot penningmeester.

De heer HOFMANS Germund Luc Paul, wonende te 2590 BERLAAR, Melkouwen 20, met rijksregisternummer 65.01.03-343.66, geboren op 03/01/1965 te MORTSEL, wordt benoemd tot voorzitter.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

ª% behouden

" aan het

" Belgisch

" Staatsblad

De Heer VANCAUWENBERGH Danny Rachel Simon, wonende te 1851 HUMBEEK, Voordestraat 151b, met rijksregisternummer 59.07.23-051.62, geboren op 23/07/1959 te VILVOORDE, wordt benoemd tot secretaris

Beide akten werden opgesteld op 12 april 2015 te Humbeek

VAN OOSTERWIJCK Luc, bestuurder

HOFMANS Germund, bestuurder

VANCAUWENBERGH Danny, bestuurder

Op de laatste blz. van 1x4ik . vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DAY RACING

Adresse
VOORDESTRAAT 151B 1851 HUMBEEK

Code postal : 1851
Localité : Humbeek
Commune : GRIMBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande