DE DIJLESCHUIMERS

Association sans but lucratif


Dénomination : DE DIJLESCHUIMERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 542.459.038

Publication

28/11/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel I  naam en plaats van de vereniging.

A. De vereniging draagt de naam "De Dijleschuimers VZW "

B. De vereniging heeft als maatschappelijke zetel 3010 Leuven, Platte Lostraat 244 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Artikel II  doel en activiteiten van de vereniging.

A. De vereniging heeft als doel de bewaring en de bevordering van biercultuur in al zijn aspecten en in het bijzonder de Belgische biercultuur in de meest ruime zin.

B. Om dit doel te verwezenlijken, zal zij volgende activiteiten ontplooien:

- ontmoetingen organiseren, die het kenbaar maken van bieren, in het bijzonder de Belgische bieren, hun

smaken, hun culturele achtergrond, hun gastronomische waarde, bevorderen.

- intern communiceren om bovenstaande doelstelling te ondersteunen: een ledenblad verspreiden, in welke

vorm en op welke wijze ook.

- contacten onderhouden met andere verenigingen die hetzelfde doel hebben.

- alle andere activiteiten en nodige rechtshandelingen..

De vereniging kan in die zin, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de

opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel III  de leden.

A. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden. Alle leden zijn onderworpen aan het huishoudelijk reglement. Het minimum aantal leden is zeven. Ieder lid is minstens 16 jaar.

B. Effectieve leden betalen lidgeld met een maximum van ¬ 100 per jaar en hebben stemrecht op de algemene vergadering. Het bedrag van het lidmaatschap wordt jaarlijks door de Raad van Bestuur vastgesteld volgens de regels in het huishoudelijk reglement vermeld. Zij hebben de rechten en verplichtingen die in de VZW-wetgeving, deze statuten en het huishoudelijk reglement beschreven zijn.

C. Toegetreden leden betalen geen lidgeld, hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Zij zijn enkel aangesloten om te genieten van een activiteit van de vereniging, en gedurende de volledige duur van de aanwezigheid op die activiteiten.

D. Verzoek tot lidmaatschap moet gericht worden aan het lid van de Raad van Bestuur, dat belast is met het bijhouden van de ledenlijst.

Een effectief lid kan pas als dusdanig beschouwd worden na het betalen van lidgeld en na inschrijving in het ledenregister, dat op de locatie van de Maatschappelijke Zetel bewaard wordt.

Een lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging door dit te melden per schrijven aan de Raad van Bestuur. Een lid dat zijn lidgeld niet betaalt, wordt geacht ontslag te hebben genomen.

Zetel : Platte Lostraat 244

3010 Leuven (Kessel-Lo (Leuven))

België

Onderwerp akte : Oprichting

De statuten van De Dijleschuimers.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : De Dijleschuimers VZW

*13307179*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0542459038

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

25-11-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

De Raad van Bestuur kan met een drie vierde meerderheid discretionair en zonder motivatie beslissen dat een kandidaat niet wordt aanvaard als effectief lid.

De uitsluiting van een lid kan door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Een lid, dat door zijn gedrag en door associatie met de vereniging, de goede naam en faam van de vereniging schade berokkent, en waarvan het laakbaar gedrag met zekerheid vaststaat, kan uitzonderlijk door drie vierde van de leden van de raad van bestuur uitgesloten wordt. Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan betaalde bijdragen niet terugvorderen.

E. Het ledenregister wordt bijgehouden door een lid van de raad van bestuur en bevindt zich op de maatschappelijk zetel van de vereniging en bij dit lid van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel IV  de Algemene Vergadering.

A. De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging.

B. Het concrete verloop van een Algemene Vergadering staat beschreven in het huishoudelijk reglement.

C. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten; of een buitengewone algemene vergadering wanneer ten minste één vijfde van de leden het vraagt. In laatstgenoemd geval roept de raad van bestuur, de algemene vergadering bijeen binnen eenentwintig dagen na het verzoek tot bijeenroeping. De algemene vergadering wordt uiterlijk gehouden op de veertigste dag na dit verzoek.

In ieder geval wordt een jaarlijkse algemene vergadering samengeroepen in januari of februari.

D. Alle leden worden ten minste acht dagen tevoren voor de algemene vergadering opgeroepen. De agenda wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden en minstens 15 dagen voor de vergadering aangebracht, wordt op de agenda gebracht.

E. Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige leden, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Voor uitsluiting van leden, ontbinding van de vereniging, ontslag van een lid van de Raad van Bestuur, of statutenwijziging is twee derde van de stemmen van de aanwezige leden nodig. Voor het wijzigen van de doeleinden van de vereniging, is een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige leden nodig.

Bij gelijke stemmen is de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Bij het nemen van besluiten mag niet van de agenda afgeweken worden.

De leden kunnen zich op de algemene vergadering niet laten vertegenwoordigen door een ander lid.

F. Wijzigingen aan het huishoudelijk reglement worden pas van kracht na afloop van de algemene vergadering.

G. De Algemene Vergadering is verantwoordelijk voor:

- de wijziging van de statuten

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders

- de goedkeuring van de begroting en de rekening

- de kwijting aan de bestuurders

- de ontbinding van de vereniging

- de uitsluiting van een lid

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- de goedkeuren en amenderen van het Huishoudelijk Reglement

- de goedkeuring van een bijzonder werkingsverslag van de voorzitter

- de goedkeuring van het actieprogramma opgesteld door de Raad van Bestuur

- de bevestiging van de effectieve leden

- de vaststelling van de jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage

- de verkiezing van de Voorzitter, de Ondervoorzitter, de Penningmeester, de Secretaris, ...

H. Het verslag van de algemene vergadering is de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur en dient ten laatste zeven werkdagen na een algemene vergadering digitaal ter beschikking van de leden te worden gesteld en op papier te worden bewaard op de plaats van de maatschappelijk zetel. Het wordt ondertekend door de voorzitter en minstens één ander lid van de raad van bestuur.

Artikel V  de Raad van Bestuur.

A. De raad van bestuur bestaat normaliter uit zes leden, waaronder één voorzitter, en één penningmeester. Beslissingen van de raad van bestuur vereisen een meerderheid binnen die raad van bestuur. Vacante plaatsen in de raad van bestuur dienen bij de volgende Algemene Vergadering ingevuld te worden. Indien de raad van bestuur door omstandigheden uit minder dan vier leden bestaat, moet een algemene vergadering samengeroepen om vacante plaatsen in te vullen. Ieder lid van de raad van bestuur dient een lid van de vereniging te zijn, te beschikken over een werkend e-mailadres en te kunnen optreden als zelfstandig rechtspersoon.

B. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze binnen en buiten rechte, met uitzondering van de verantwoordelijkheden die door de statuten en de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Ze draagt de eindverantwoordelijkheid bij alle activiteiten in naam van de vereniging zoals beschreven in artikel 2 en bij het opstellen van een huishoudelijk reglement. Leden van de raad van bestuur zijn automatisch ook dagelijks bestuurder.

C. De leden van de raad van bestuur voeren hun taak als college uit. De precieze functie-omschrijving van de leden van de raad van bestuur, alsook de volledige functie-omschrijving van voorzitter en penningmeester, staan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

vermeld in het huishoudelijk reglement. Alle leden van de raad van bestuur oefenen hun functie kosteloos uit.

D. Enkel de voorzitter en de penningmeester hebben het recht om financiële verbintenissen aan te gaan of af te sluiten, uitgaven te doen in naam van de vereniging, een rekening te openen en te beheren. Ze dienen een begroting en een jaarrekening op te stellen en bij te houden die ten allen tijde ingekeken kan worden door de overige leden van de raad van bestuur, en minstens één keer per jaar gepresenteerd wordt op de algemene vergadering. Het financiële jaar loopt van 1 januari tot 31 december.

E. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden, duidt de raad van bestuur telkenmale 2 bestuurders aan voor de gezamenlijke handtekening

F. Het mandaat van een lid van de raad van bestuur bedraagt maximum twee jaar, maar kan eventueel verlengd worden door de algemene vergadering. Ieder jaar dienen minstens drie bestuursleden hun mandaat ter beschikking te stellen van de algemene vergadering. Bij wijziging van de raad van bestuur dient een akte neergelegd te worden bij de griffie van het arrondissement waaronder de vereniging ressorteert

G. Een mandaat binnen de raad van bestuur kan op vier wijzen beëindigd worden.

In het gewone geval geeft het lid van de raad van bestuur via aangetekend schrijven aan de voorzitter te kennen dat hij zijn mandaat ter beschikking wil stellen. Hij blijft dan in functie tot de volgende algemene vergadering. Ofwel geeft het lid van de raad van bestuur via aangetekend schrijven aan de voorzitter te kennen dat hij met onmiddellijke ingang wegens dringende reden ontslag wil nemen. Dat ontslag gaat dan onmiddellijk in, en wordt binnen de 30 dagen in het Staatsblad gepubliceerd.

Ofwel beslist de raad van bestuur met unanimiteit dat een lid van de raad van bestuur ontslagen wordt. Bij deze stemming heeft het desbetreffende lid geen stemrecht. Dat ontslag gaat onmiddellijk in, en wordt binnen de 30 dagen in het Staatsblad gepubliceerd.

Ofwel beslist de algemene vergadering via de procedure, beschreven in IV (G), dat een lid van de raad van bestuur ontslag moet nemen. Dat ontslag gaat onmiddellijk in, en wordt binnen de 30 dagen in het Staatsblad gepubliceerd.

H. Alle beslissingen van de raad van bestuur dienen ten laatste zeven werkdagen na de vergadering digitaal ter beschikking van de leden te worden gesteld en op papier te worden bewaard op de plaats van de maatschappelijk zetel De bestuursverslagen kunnen ten allen tijde ingekeken worden door leden; hun aanvraag hiertoe kan niet geweigerd worden.

Artikel VI  opheffing van de vereniging.

A. Bij ontbinding worden, nadat aan alle andere financiële verplichtingen voldaan zijn, de overige bezittingen geschonken aan een vereniging met soortgelijk doel in de regio Leuven,of, bij gebrek daaraan, aan een goed doel, zoals bepaald door de Algemene Vergadering.

B. De ontbindingsprocedures staan beschreven in de wet van 27 juni 1921, rekening houdend met latere

aanpassingen.

Artikel VII  overgangsbepalingen.

A. De eerste raad van bestuur bestaat uit

- als voorzitter: Jozef Wouters, Platte Lostraat 244, 3010 Leuven, geboren te Borgloon op 24 februari 1960

- als penningmeester: Luc Coppens, Nobelstraat 152, 3128 Baal, geboren te Lier op 11 april 1965

- als niet nader omschreven lid van de raad van bestuur:

Ludovicus Donny, Dorp 89/0102, 3221 Nieuwrode, geboren te Leuven op 6 juli 1968

Ivo Goyens, Vaalbeekstraat 34, 3050 Oud-Heverlee, geboren te Leuven op 30 september 1964

Peter Mertens, Lindestraat 49a, 3220 Holsbeek, geboren te Genk op 30 augustus 1963

Sven Devijver, Bisschoppenstraat 12, 3360 Bierbeek, geboren te Leuven op 24 augustus 1976

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Leuven op 30 oktober 2013 in twee

exemplaren.

Gelden als stichters:

Ann Frankie, Platte Lostraat 123, 3010 Leuven, geboren te Leuven 18 juni 1970

Jozef Wouters, Platte Lostraat 244, 3010 Leuven, geboren te Borgloon op 24 februari 1960

Ivo Goyens, Vaalbeekstraat 34, 3050 Oud-Heverlee, geboren te Leuven op 30 september 1964

Luc Coppens, Nobelstraat 152, 3128 Baal, geboren te Lier op 11 april 1965

Ludovicus Donny, Dorp 89/0102, 3221 Nieuwrode, geboren te Leuven op 6 juli 1968

Peter Mertens, Lindestraat 49a, 3220 Holsbeek, geboren te Genk op 30 augustus 1963

Sven Devijver, Bisschoppenstraat 12, 3360 Bierbeek, geboren te Leuven op 24 augustus 1976

Handtekeningen van de stichtende leden:

Ann Frankie Ivo Goyens Jozef Wouters

Luc Coppens Ludovicus Donny Peter Mertens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Sven Devijver

Leuven, 30 oktober 2013

Coordonnées
DE DIJLESCHUIMERS

Adresse
PLATTE LOSTRAAT 244 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande