DE DOCHTERONDERNEMING

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : DE DOCHTERONDERNEMING
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 834.491.394

Publication

24/03/2011
ÿþmoi' 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergekgd'er griffie der a qq qqqq

~ltbarlá. :'~~ 1~o9~~~ 6~iU

l~er~, de l~

1In~~a~fldw~m~lu~

*iioasas9

Vo

beho aan Belg

Staat

Ondernemingsnr : O kt{, ' % A , ~9 Benaming

(voluit) : De Dochteronderneming

Rechtsvorm : VOF

Zetel : Penitentienenstraat 40, 3000 Leuven

Onderwerp akte : oprichting - benoeming zaakvoerder

Tussen :

1. Mevrouw Sofie Vandendriessche, wonende te 3000 Leuven, Penitentienenstraat 40

2. De Heer Jan Vaes, wonende te 3000 Leuven, Penitentienenstraat 40

wordt een vennootschap opgericht die de vorm van een vennootschap onder firma heeft en waarvan de statuten luiden als volgt

Artikel 1. Naam

De naam van de vennootschap is : "De Dochteronderneming"

Artikel 2. Doel van de vennootschap.

De vennootschap heeft als doel :

alle handelingen in verband met het beheer van vennootschappen en andere rechtspersonen, zoals management, marketing, bestuurdersmandaten, publicaties, voordrachten, advies, begeleiding, opleiding, coaching en training;

het verlenen van bijstand, advies en geven van leiding aan bedrijven, privé-personen en instellingen;

het inrichten en geven van cursussen;

publiciteitsverrichtingen;

klein- en groothandel in alcoholische en ander dranken;

klaarmaken, thuisbezorgen en eventueel serveren van maaltijden en bereide schotels;

organiseren en verzorgen van bruiloften, banketten, cocktails, lunches, recepties, enz.;

uitvoeren van studies en verlenen van advies i.v.m. stedebouwkundige planning en landschapsarchitectuur;

grafische activiteiten.

Op de laatste blz!van fuik BB vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-dehoaden 1.--aan het Belgisch Staatsblad

De vennootschap kan bovendien alle handelingen stellen van financiele, roerende en onroerende aard die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van haar doel, die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op dit maatschappelijk doel of die de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

Artikel 3. Maatschappelijke zetel.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3000 Leuven, Penitentienenstraat 40.

De zetel kan verplaatst worden door eenvoudige beslissing van de zaakvoerders of van de algemene vergadering.

Artikel 4. Duur.

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, die een aanvang neemt vanaf heden.

Artikel 5. Maatschappelijk kapitaal en inbreng.

1. De inbreng wordt vastgesteld als volgt

Mevrouw Sofie Vandendriessche : 380,00 Euro

Ter vergoeding van deze inbreng ontvangt zij 38 aandelen

De Heer Jan Vaes : 20,00 Euro

Ter vergoeding van deze inbreng ontvangt hij 2 aandelen

Het kapitaal van de vennootschap wordt zodoende vastgesteld op 400,00 Euro vertegenwoordigd door 40 aandelen op naam zonder nominale waarde.

2. De aandelen die het kapitaal van de vennootschap vertegenwoordigen, zijn voor overdracht vatbaar, mits éénparig akkoord van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering.

3. Deze overdracht die verplicht zal gepubliceerd worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad, zal gebeuren aan de intrinsieke waarde van elk aandeel.

4. De overnemer van de aandelen wordt titularis ten overstaan van de vennootschap van de rechten en plichten die er aan verbonden zijn.

Artikel 6. Wijzigingen van het kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal kan verhoogd of verminderd worden, in één of meerdere keren, mits eenparige beslissing van alle vennoten, verenigd in algemene vergadering.

Elke wijziging van het kapitaal zal verplicht gepubliceerd worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Artikel 7. Aansprakelijkheid van de vennoten.

Te rekenen vanaf heden zijn de vennoten tegenover derden persoonlijk en hoofdelijk gehouden tot het maatschappelijk passief.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-ehotiden aan tiet Belgisch

Staatsblad

Artikel 8. Overlijden en uittreding

In geval van overlijden of uittreden van een vennoot zullen de rechthebbenden van de overleden vennoot of uittredende vennoot recht hebben op de betaling van een som gelijk aan de intrinsieke waarde van het aandeel.

De uittredende vennoten of de rechthebbenden van de overleden vennoten kunnen geen verdeling of ontbinding van de vennootschap vorderen, noch zegels doen opleggen op de eigendommen van de vennootschap of deze op een andere wijze doen blokkeren vermits hun rechten beperkt zijn tot de betaling van de in artikel 5 bepaalde som.

Verdere rechten kunnen slechts aan de uittredende vennoot of de rechthebbenden van de overleden vennoten worden toegekend door of in uitvoering van het interne reglement bedoeld in artikel 19.

Artikel 9. Aantal, toelating, uittreding en overlijden de vennoten.

1. Het aantal vennoten mag niet lager zijn dan twee. Zijn er minder dan twee vennoten, dan is de vennootschap niet van rechtswege ontbonden, maar is er een overgangsperiode van één jaar om de toestand te regulariseren.

2. Tot de eventuele toelating van een nieuwe vennoot, kan beslist worden bij eenparigheid der vennoten, verenigd in algemene vergadering. Deze beslissing zal gepubliceerd worden in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De nieuwe vennoot zal slechts over rechten en plichten ten aanzien van de vennootschap beschikken vanaf zijn intrede in de vennootschap.

Hij zal tegenover derden gehouden zijn tot de maatschappelijke schulden die ontstaan zijn na de publicatie van zijn toetreding,

3. Elke vennoot heeft het recht zich op elk ogenblik terug te trekken, zonder het akkoord van de andere vennoten, mits een opzegging van zes maanden. Deze zal bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de vennootschap en van elk der andere vennoten.

De eventuele uittreding van een vennoot zal slechts uitwerking hebben, zowel ten overstaan van de vennootschap als ten overstaan van derden, vanaf de dag die volgt op de publicatie in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van de wijziging van deze statuten en de overdracht van zijn aandelen.

4. In geval van uittreding of overlijden van een vennoot, kunnen de overblijvende vennoten voorzien in zijn vervanging. De overblijvende vennoten hebben een voorkeurrecht op de aandelen van de uittredende of overleden vennoot. De erfgenamen van de overleden vennoot kunnen het deel dat aan de overledene toekomt enkel in speciën opeisen bij de andere vennoten.

Artikel 10. Bevoegdheden der vennoten.

De vennoten delegeren alle beheersbevoegdheden van de vennootschap aan één of meerderen onder hen, die de zaakvoerders worden van de vennootschap. De vennoten kunnen ook een zaakvoerder aanduiden die geen vennoot is.

De vennoten- niet zaakvoerder hebben evenwel het recht om, samen of individueel, daden van controle en toezicht te stellen, onder meer voor wat betreft de jaarrekeningen en de maatschappelijke bescheiden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-behoirden ' aan Hht Artikel 11. Aanduiding en herroeping van de zaakvoerder.

Belgisch Staatsblad In geval van ontslag, herroeping of overlijden van een vennoot-zaakvoerder, zullen de vennoten, verenigd in algemene vergadering, overgaan tot de aanduiding, bij eenparigheid van stemmen, van een nieuwe zaakvoerder, door middel van een wijziging der statuten, gepubliceerd in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.







Artikel 12. Tijdelijke aanduiding van een niet statutaire zaakvoerder.

Ingeval de zaakvoerder tijdelijk verhinderd is zijn functies uitte oefenen, zullen de vennoten, verenigd in algemene vergadering, bij eenparigheid, aan één onder hen alle beheersbevoegdheden delegeren voor een periode van maximum twee jaar.

Ingeval de onbekwaamheid van de vennoot-zaakvoerder zich uitstrekt over een periode van meer dan twee jaar, zal hij ertoe gehouden zijn, zijn aandelen over te dragen.

Artikel 13. Bevoegdheden van de zaakvoerder.

De zaakvoerder wordt belast met het beheer van de vennootschap, met uitsluiting van de andere vennoten, binnen de perken van het maatschappelijk doel, zoals het is vastgelegd in artikel 2. van onderhavige statuten.

De zaakvoerder is bevoegd om alle daden van beheer en van beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap.

Hij mag, zonder dat deze opsomming limitatief is, personeel aanwerven en afdanken, materiaal aankopen, de schuldvorderingen innen, handelseffecten aanvaarden, elke verzekeringspolis tekenen, rechtsvorderingen instellen, enz.

Hij heeft het recht beleggingen te doen in aandelen, obligaties, e.a. zonder dat deze belegging het karakter mag hebben van een deelneming.

De zaakvoerder beschikt alleen over de maatschappelijke handtekening, zonder dat hij moet doen blijken van het akkoord van de andere vennoten.

Artikel 14. Bezoldiging der vennoten.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd. De algemene vergadering kan echter beslissen om de zaakvoerders een bezoldiging toe te kennen.

Artikel 15. Jaarrekening van de vennootschap.

De vennootschap is ertoe gehouden een boekhouding te voeren in overeenstemming met de wet betrekking op de boekhouding en de jaarrekeningen van de ondernemingen en de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen.

De maatschappelijke bescheiden worden ieder jaar op 31 december afgesloten. De zaakvoerder maakt de inventaris, de balans en de winst- en verliesrekening op.

De jaarrekeningen van de vennootschap worden goedgekeurd, op definitieve wijze door de vennoten, verenigd in algemene vergadering, ten laatste op 31 mei van het jaar dat volgt op de afsluiting van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor het opmaken van de jaarrekeningen, begint het boekjaar op 1 januari en eindigt het op 31 december van elk jaar.

Van paragrafen één en twee kan worden afgeweken indien de fiscale wetgevingen dit toelaten.

Voor-hdtideri i dan tiet Belgisch Staatsblad

Artikel 16. Verdeling der winsten en verliezen van de vennootschap

1. Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, lasten winst uit van de vennootschap.

2. De vennoten, verenigd in algemene vergadering ten laatste op 31 mei van beslissen :

- over de bestemming van het resultaat;

en/of

- de bestemming van een deel van de netto-winst naar een reservefonds.

Artikel 17. Ontbinding van de vennootschap.

en afschrijvingen, maakt de netto-

elk jaar, zullen bij eenparigheid

De vennootschap zal worden ontbonden in de bij de wet bepaalde gevallen. Bij beslissing van de algemene vergadering kan er tot vervroegde ontbinding worden overgegaan.

Artikel 18. Vereffening en eindemandaatsvergoeding.

1. In geval van ontbinding van de vennootschap, zal de vereffening gebeuren door toedoen van één of meer vennoten, aangeduid door de vennoten verenigd in algemene vergadering.

2. De liquidatieboni en de eventuele verliezen worden verdeeld onder de vennoten in verhouding tot hun aandeel in het maatschappelijk kapitaal.

Artikel 19. Intern reglement

Onderhavige statuten worden aangevuld met een intern reglement dat de verhouding tussen de vennoten onderling en tussen de vennootschap en de rechtverkrijgenden van een overleden vennoot regelt.

Artikel 20. Diversen

De eerste gewone algemene jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend dertien.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting tot eenendertig december tweeduizend en twaalf.

De vennoten benoemen met eenparigheid van stemmen tot niet-statutaire zaakvoerder :

Mevrouw Sofie Vandendriessche

Deze verklaart dit zaakvoerderschap te aanvaarden en bevestigt niet getroffen te zijn door een beroepsverbod.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2011- Annexes du Moniteur belge

De comparanten verklaren dat de vennootschap overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, te rekenen vanaf één januari tweeduizend en elf. De overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

De oprichters geven volmacht aan Coenen Carl, Langveldstraat 2c, te 3380 Bunsbeek, met mogelijkheid tot in de plaatsstelling, om alle formaliteiten te vervullen betreffende de registratie van de vennootschap en om de vennootschap te vertegenwoordigen bij de ondememingsloketten, " BTW-administratie, administratie der directe belastingen en alle andere openbare en private besturen.

Alles wat niet voorzien is in onderhavige statuten, wordt door de gecoördineerde wetten op de handelsvennootschappen geregeld.

De eventuele nietigheid van het geheel of een deel van een artikel der onderhavige statuten zal in geen enkel opzicht de geldigheid van de andere beschikkingen aantasten.

Gedaan te Leuven, op 1 maart 2011 in 4 exemplaren, waarvan elke vennoot erkent er één ontvangen te hebben, het 3de exemplaar bestemd is voor de het ondernemingsloket en het 4de wordt neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Sotie Vandendriessche Jan Vaes

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden

,_ aan ijt

Belgisch Staatsblad

Coordonnées
DE DOCHTERONDERNEMING

Adresse
PENITENTIENENSTRAAT 40 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande