DE DRIE PROVINCIEN

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : DE DRIE PROVINCIEN
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 535.997.056

Publication

05/12/2014
ÿþ Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111!19

L..irl iLJELL~D

2

GriMa Rcchibsnk van Koophandel

te I.£tuVell.

Op de laatste bIx. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr :0535.997.056

Benaming (voluit) :De Drie Provinciën

(verkort): *

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel :3272 Scherpenheuvel-Zichem (Averbode), Abdijstraat 1

(volledig adres)

Onderweree(en) akte : KAPITAALVERHOGING-WIJZIGING AAN DE STATUTEN

Bij akte verleden voor Thierry Arnauts, geassocieerd notaris te Diest op twintig november tweeduizend veertien, nog te registreren;

Blijkt dat de algemene vergadering beslist heeft: Kapitaalverhoging ten belope van één miljoen zeshonderd achtendertigduizend vijfhonderd euro (1.638.500,00 EUR), om het van éénenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500,00 EUR) op één miljoen zevenhonderdduizend euro (1.700.000,00 EUR) te brengen, door een storting in geld door de hoofdaandeelhouder en door een creatie van drieduizend tweehonderd zevenenzeventig (3.277) nieuwe aandelen tegen een uitgifteprijs van vijfhonderd euro (500,00 EUR) per aandeel overeenstemmende met de fractiewaarde van de bestaande aandelen.

" In het kader van de voorgestelde kapitaalverhoging, individuele en onherroepelijke verzaking door de minderheidsaandeelhouder aan zijn voorkeurrecht bij inschrijving.

" Inschrijving door de hoofdaandeelhouder zijnde de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Abdij der Norbertijnen van Averbode", met ondernemingsnummer BTW BE 0406.665.174 RPR Leuven en met maatschappelijke zetel te 3271 Scherpenheuvel-Zichem (Averbode), Abdijstraat 1.

" De "Vereniging Zonder Winstoogmerk "Abdij der Norbertijen van Averbode", voornoemd, verklaart volledig op de hoogte te zijn van de statuten en de financiële toestand van dei

vennootschap en volledig in te schrijven op deze kapitaalverhoging. i

De inschrijver, vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaart en de vergadering erkent dat het bedrag van de kapitaalverhoging volledig geplaatst is, dat elk aandeel evenredig volstort werd, en het bedrag van de kapitaalverhoging waarop aldus werd ingeschreven, volgestort Î is ten belope van minstens vijfentwintig percent (25 %) door middel van een storting van; vijfhonderdduizend euro (500.000,00 EUR), verricht voorafgaand aan deze vergadering, op i een bijzondere rekening geopend op naam van de vennootschap conform de wettelijke l bepalingen, bij KBC Bank.

2 Wijziging van artikel 5 van de statuten om het in overeenstemming te brengen met de nieuwe

toestand van het kapitaal.

Als gevolg van het besluit dat voorafgaat, besluit de vergadering artikel 5 van de statuten te vervangen door de volgende tekst:

"Het maatschappelijk kapitaal bedraagt één miljoen zevenhonderdduizend euro (1.700.000,00 EUR), vertegenwoordigd door drieduizend vierhonderd (3.400) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde en met een fractiewaarde van één/drieduizend vierhonderdste van het i kapitaal. Het moet volledig en onvoorwaardelijk geplaatst zijn.

Machten te verlenen tot uitvoering van de genomen besluiten.

Luik B - vervolg

De vergadering besluit alle machten te verlenen aan de raad van bestuur voor de uitvoering van de genomen besluiten, en aan ondergetekende notaris of zijn vennoot om de gecoördineerde statuten van de vennootschap op te stellen, te ondertekenen en neer te leggen, overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen,

Vragen van de aandeelhouders.

De vergadering stelt vast dat er geen vragen worden gesteld door de aandeelhouders aan de bestuurders van de vennootschap, overeenkomstig artikel 540 van het Wetboek van vennootschappen.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL

Notaris Thierry Arnauts

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte;

- gecoördineerde statuten.

d 3í

08/07/2013
ÿþ Mcd Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Ondernemingsnr : épe '" 9 G2S- "

Benaming

(voluit) : De Drie Provinciën

(verkort) :

Rechtsvorm : Naamloze Vennootschap

Zetel : 3271 Scherpenheuvel-Zichem (Averbode), Abdijstraat 1

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Bij akte verleden voor Michel Brandhof, geassocieerd notaris te Diest op vierentwintig juni tweeduizend dertien, nog te registeren;

BLIJKT dat:

1. De Vereniging Zonder Winstoogmerk "Abdij der Norber-tijen van Averbode", in het kort "Abdij Averbode", met ondernemingsnummer Belasting-over-de-Toegevoegde Waarde BE 0406.665.174 Rechtspersonenregister Leuven en met maatschappelijke zetel gevestigd te 3271 Averbode, fusiegemeente Scherpenheuvel-Zichem, Abdijstraat 1.

Bij deze, overeenkomstig artikel 17 der statuten, vertegenwoordigd door twee bestuurders, te weten :

a. Hoogwaardig Heer Jozef Frans WOUTERS, abt van de Abdij van Averbode, geboren te Wilrijk op 28 oktober 1959, wonende te 3271 Averbode, fusiegemeente Scherpenheuvel-Zichem, Abdijstraat 1.

b. Eerwaarde Heer Eric Oscar Maria SEGHERS, bestuurder van de abdij van Averbode, geboren te Wilrijkí op 26 juli 1965, wonende te 3271 Averbode, fusiegemeente Scherpenheuvel-Zichem, Abdijstraat 1.

Beiden daartoe aangesteld bij besluit van de algemene vergadering der leden gehouden op vier maart 2005. en bekendgemaakt in de Bijlage bij het Belgisch Staatsblad op achtentwintig oktober daarna onder nummer: 05155426.

2, Zeereerwaarde Heer Herman Domien JANSSENS, geboren te Brasschaat op 27 september 1957, wonende te 3271 Averbode, fusiegemeente Scherpenheuvel-Zichem, Abdijstraat 1.

Een naamloze vennootschap hebben opgericht,

BENAMING

De vennootschap is een handelsvennootschap die de rechtsvorm van een naamloze vennootschap aanneemt en als naam heeft: "De Drie Provinciën".

ZETEL

De zetel is gevestigd te 3271 Averbode, fusiegemeente Scherpenheuvel-Zichem, met als eerste adres: Abdijstraat 1.

DOEL

De vennootschap heeft als doel de uitbating van handelsactiviteiten die gevestigd zijn op de site van of; verband houden met de Abdij der Norbertijnen te Averbode, [waaronder onder meer maar niet noodzakelijk of; uitsluitend een micro-brouwerij, een kaasrijperij, een bakkerij, een ontmoetingscentrum niet eet- en; drankgelegenheid, een boekhandel, educatieve toeristische beleving, een winkel met abdijproducten, boeken,; wenskaarten, religieuze en decoratieve artikelen).

De vennootschap mag alle roerende en onroerende goederen verwerven, huren of anderszins bekomen of. in gebruik nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij mag deze goederen; eveneens overdragen, ruilen, verhuren en, in het algemeen, daarmee alle commerciële, industriële of financiële handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij mag alle intellectuele rechten en elke commerciële en industriële eigendom en de daarmee verband houdende rechten uitbaten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij mag concessies aan derden toestaan.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende goederen als investering verwerven, zelfs als deze noch rechtstreeks noch onrechtstreeks verband houden met haar doel.

De vennootschap mag deelnemingen verwerven in bestaande of op te richten binnen of buitenlandse vennootschappen of verenigingen waarvan de activiteit rechtstreeks of onrechtstreeks verband houdt met haar doel of van aard is de uitoefening van haar doel te bevorderen. Deze deelnemingen mogen genomen worden in om het even welke vorm, daarin begrepen een fusie of splitsing. Zij mag het bestuur en de vereffening van deze vennootschappen of verenigingen waarnemen en aan deze vennootschappen of verenigingen leningen en'

Op de laatste blz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

III iiii~iui ~

*13109

Vo

beho

aan

Belg

Staat

11



Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van .Koophandel

te Leuvers, de L 7 1.).,1 2013

DE GRIFFIER,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

financiering van om het even welke duur en in om het even welke vorm toestaan, alsook zekerheid verstrekken, onder eender welke vorm, voor zulkdanige leningen of andere financieringen door derden toegestaan.

De vennootschap mag in het binnen of buitenland administratieve zetels, uitbatingszetels, kantoren, filialen en verkoopskantoren oprichten of openen.

Dit alles uitgezonderd de activiteiten wettelijk voorbehouden aan spaar- en depositobanken en aan vennootschappen voor vermogensbeheer en beleggingsadvies.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in commis-sie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger. Zij kan deelnemen of zich op andere wijze interesseren in allerhande vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het han-delsfonds, in pand stellen en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft.

Zij mag de functie van bestuurder of vereffenaar van andere vennootschappen uitoefenen.

Ter verwezenlijking van haar maatschappelijk doel kan de vennootschap samenwerken met, participaties nemen in, of op gelijk welke andere wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan zowel tot waarborg van eigen verbintenissen als tot waarborg van verbintenissen van derden borg stellen, ondermeer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven, inbegrepen het eigen handelsfonds.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

KAPITAAL

Het geplaatste kapitaal van de vennootschap bedraagt éénenzestigduizend vijfhonderd euro (61.500,00 ¬ ). Het is volledig volgestort.

Het is vertegenwoordigd door honderddrieëntwintig (123) aandelen zonder vermelding van nominale waarde met een fractiewaarde van éénlhonderddrieëntwintigste van het kapitaal.

DUUR

De vennootschap bestaat voor onbepaalde duur.

BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door een raad waarvan de leden benoemd worden door de algemene vergadering.

Hun mandaatstermijn zal de eventuele wettelijk voorziene maximumduur niet kunnen overschrijden, is op elk ogenblik herroepbaar en eindigt bij de sluiting van de laatste jaarvergadering voor het verstrijken van gezegde maximumduur.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De voorzitter en de ondervoorzitter worden benoemd door de raad van bestuur onder zijn leden.

Indien de voorzitter in de uitoefening van zijn functie belet is, wordt hij vervangen door de oudste bestuurder in leeftijd.

De aanwezigheid van de meerderheid der bestuurders, hetzij persoonlijk, hetzij bij volmacht, is noodzakelijk voor de geldigheid van de besluiten.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

In geval van gelijkheid, is de stem van de voorzitter der vergadering beslissend, tenzij de raad van bestuur slechts twee (2) leden zou tellen.

De raad wordt samengeroepen door een bestuurder telkens het belang van de vennootschap dit vereist. Elke samenroeping geschiedt minstens vijf (5) vrije dagen vooraf en bevat datum, uur en agenda der vergadering.

De vergaderingen van de raad worden op de maatschappelijke zetel gehouden, behoudens afwijkend akkoord van alle bestuurders of wanneer de vergadering plaatsvindt bij wijze van telefoon- of videoconferentie.

De besluiten worden bij proces-verbaal vastgesteld in een notulenregister en ondertekend door de meerderheid der aanwezige leden.

Afschriften of uittreksels worden ondertekend door de bestuurder(s) die de vennootschap extern kan (kunnen) vertegenwoordigen.

In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vennootschap zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij éénparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Deze procedure kan echter niet worden gevolgd voor de vaststelling van de jaarrekening.

Een bestuurder die belet is, kan bij eenvoudig schrijven zijn machten overdragen aan een van zijn collega's, doch telkens slechts voor één bepaalde zitting. Een bestuurder kan drager zijn van meerdere volmachten.

De eerste bestuurders van de vennootschap zullen rechtstreeks bij de oprichtingsakte kunnen benoemd worden. Bij zelfde akte zullen alsdan meteen de functies binnen de raad van bestuur kunnen toegewezen worden (voorzitter van de raad van bestuur en/of de afgevaardigd-bestuurder), bijzondere volmachten worden verleend en zal de eventuele wettelijk voorziene verslaggeving kunnen worden opgemaakt.

Aan de bestuurders kan, naast de vergoeding van hun kosten, een vaste bezoldiging worden toegekend door een uitdrukkelijke beslissing van de algemene vergadering.

De goedkeuring door de algemene vergadering van de jaarrekening waarin een bestuursbezoldiging is verwerkt geldt als definitieve goedkeuring van gezegde bezoldi-ging.

1y

i-%"' 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

De algemene vergadering kan aan de bestuurders eveneens tantièmes toekennen te nemen uit de beschikbare winst van het boekjaar.

De raad van bestuur kan een directiecomité oprichten, waarvan de leden gekozen zijn uit of buiten zijn midden. De instelling van een directiecomité dient te worden gepubliceerd met uitdrukkelijke verwijzing naar de bepalingen van artikel 524 bis van het Wetboek van Vennootschappen.

De raad van bestuur zal de machten van dit comité vaststellen en de werking ervan regelen.

De vennootschap kan tevens vertegenwoordigd worden, binnen de grenzen van de bevoegdheden toegekend aan het directiecomité, door de leden van dit directiecomité, alleen of samen handelend, zoals te bepalen door de raad van bestuur.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten inzake de leiding van de vennootschap en kan alle verrichtingen van intern bestuur uitvoeren die nodig of dienstig zijn om het doel der vennootschap te verwezenlijken.

Al hetgeen niet uitdrukkelijk door de Wet voorbehouden is aan de algemene vergadering, behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur.

Taakverdeling kan aan of door derden niet tegengeworpen worden evenmin als kwalitatieve of kwantitatieve bevoegdheidsbeperkingen die de algemene vergadering bij benoemingen zou opleggen, alhoewel zij statutair deze macht voorbehouden krijgt.

Binnen de wettelijke beperkingen mogen de algemene vergadering en de raad van bestuur beslissen om hypothecaire en/of andere obligaties uit te geven.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vennootschap.

Onverminderd deze algemene vertegenwoordigingsmacht van de raad van bestuur als college, handelend bij meerderheid van zijn leden, zal zowel voor alle handelingen van dagelijks bestuur als deze die er buiten vallen, waaronder begrepen zijn zowel elk optreden in en buiten rechte als alle handelingen waarbij een openbaar of ministerieel ambtenaar tussenkomt, de vennootschap tegenover derden rechtsgeldig vertegenwoordigd en verbonden zijn door hetzij de voorzitter, hetzij de ondervoorzitter van de raad van bestuur, individueel handelend.

De raad van bestuur mag het dagelijks bestuur van de vennootschap evenals de individuele vertegenwoordiging met betrekking tot gezegd bestuur, toevertrouwen aan één of meerdere algemeen directeurs. Indien deze persoon tevens lid is van de raad van bestuur zal hij de titel van afgevaardigd-bestuurder dragen.

Het orgaan dat overeenkomstig het voorgaande de vennootschap vertegenwoordigt, kan gevolmachtigden aanstellen onder meer inzake het volledig dagelijks bestuur.

Alleen bijzondere volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de bestuurders in geval van overdreven volmacht.

BOEKJAAR

Elk boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar begint op datum van het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheid en eindigt op 31 december 2014.

ALGEMENE VERGADERING

De jaarvergadering heeft plaats de vierde dinsdag van de maand april om veertien uur.

Indien deze dag evenwel een feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur gehouden.

De jaarvergadering wordt gehouden op de zetel van de vennootschap, behoudens andersluidende bijeenroeping.

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in 2015.

AANSTELLING BESTUURDERS:

Alle oprichters, aanwezig en vertegenwoordigd zoals gezegd, stellen met unanimiteit het aantal bestuurders vast op vijf (5) en benoemen met unanimiteit tot bestuurders:

1) Hoogwaardig Heer Jozef Frans WOUTERS, voornoemd.

2) Zeereerwaarde Heer Paul Norbert Rosalie VAN HERCK, geboren te Heist-op-den-Berg op 17 december 1961, rijksregisternummer 61.12,17 211-62, en wonende te 3271 Averbode, fusiegemeente Scherpenheuvel-Zichem, Abdij-straat 1.

3) Zeereerwaarde Heer Marc Henri Marie Hélène FIERENS, geboren te Leuven op 13 maart 1956, rijksregisternummer 56.03,13 313-09 en wonende te 3271 Averbode, fusiegemeente Scherpenheuvel-Zichem, Abdijstraat 1.

4) Zeereerwaarde Heer Herman Domien JANSSENS, voornoemd.

5) Zeereerwaarde Heer Eric SEGHERS, voornoemd.

Al deze functies zullen eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering in het jaar 2019.

De aangestelden, aanwezig en vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaren hun opdracht te aanvaarden en

bevestigen, op vraag van de notaris, dat zij niet getroffen zijn door een maatregel die zich hiertegen verzet,

5. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen terzake wordt besloten thans geen commissaris te benoemen.

6. De reeds tot bestuurders aangestelde personen, aanwezig en vertegenwoordigd zoals gezegd, stellen niet unanimiteit aan tot:

A. Voorzitter van de raad van bestuur: de Hoogwaardig Heer Jozef WOUTERS, voornoemd;

B. Ondervoorzitter : Zeereerwaarde Heer Eric SEGHERS, voornoemd.

Ook deze opdrachten worden uitdrukkelijk aanvaard.

D. In toepassing van artikel 15 der statuten verklaart elke individuele bestuurder uitdrukkelijk dat hij vanaf heden de oproepingen en uitnodigingen tot de algemene vergaderingen van aandeelhouders via elektronische weg wenst te ontvangen en dit tot schriftelijke wederherroeping van de bij deze gegeven instemming;

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL

Notaris Michel Brandhof Tegelijk hiermede neergelegd: - expeditie van de akte,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden Recto . Naam en hoedanighe,d van de instrumenterende notons, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

28/07/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 18.07.2016, NGL 20.07.2016 16345-0077-029

Coordonnées
DE DRIE PROVINCIEN

Adresse
ABDIJSTRAAT 1 3271 AVERBODE

Code postal : 3271
Localité : Averbode
Commune : SCHERPENHEUVEL-ZICHEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande