DE-KONGO

Association sans but lucratif


Dénomination : DE-KONGO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.348.061

Publication

14/06/2012
ÿþMOD 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie derpp~,,

Rechtbank van k000l nde-%ZDÎz

te Leuver}, de Q ..li

DE GRIFFIER,

Griffie

be a

Ste

Ondernemingsnr: ©5 6.3\1$ . 064

Benaming

(voluit) : De-Kongo

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel :

Onderwerp akte :

Vereniging zonder winstoogmerk

"De-Kongo"

OPRICHTING -statuten

Ondergetekenden,

1.De Heer Claeskens Rudi Gustaaf M, geboren te Tienen op elf april negentienhonderd drie en zestig; wonende te 3450 Geetbets Tuinwijkstraat 78, VOORZITTER.

2.De Heer Motmans Hubert Emile G., geboren te Sint- Truiden op twaalf September negentienhonderd vijf en vijftig, wonende te 3450 Geetbets, Tuinwijkstraat 76, PENNINGMEESTER.

3.De Heer Roggen Eddy Remie M, geboren te Overhespen op een en dertig juli negentienhonderd drie en, vijftig, wonende te 3450 Geetbets kolkstraat 1A SECRETARIS

4. De Heer Appeltans Stefan Johan J, geboren te Brussel op achtien april negentienhonderd een en zestig,wonende te 3400 Landen Koning Astridlaan 22, ONDERVOORZITTER en CONTRÔLE BOEKHOUDING

Beslissen hierbij tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

TITEL 1: NAAM, ZETEL, DOEL en DUUR van de vereniging

Art_1

De vereniging draagt als naam "De-Kongo"

Art.2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3450 Geetbets Tuinwijkstraat 78

(Arrondissement Leuven).

Art.3

De vereniging heeft tot doel:

Financiële middelen verzamelen ten behoeve van steunverlening aan sociale werken, instellingen, culturele en sportieve organisaties,

Door het organiseren van allerlei evenementen zoals, doch niet beperkt tot: muziek -, amusement, ' optredens, dansavonden, culturele - sportieve - sociale evenementen en wedstrijden, antiek - brokante - en rornmelmarkten. markten en kerstmarkten, kermissen, folklore, theater, reizen, uitstappen, wandeten, tochten,; teambuilding activiteiten, tracking & adventure, vertel en quizavonden, feesten en party's,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Tuinwijkstraat 78 3450 Geetbets

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Art.4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Wijnkan te allen dijde worden ontbonden.

TITEL II : leden

Art.5

De vereniging groepeert alle personen, die:

- Aanvraag doen tot aansluiting bij deze vereniging, en,

- De doelstelling van de vereniging en haar interne reglementen eerbiedigen, en

- Hun jaarlijkse bijdrage betaald hebben, en

- Door de Raad van beheer als lid zijn aanvaard,en

- Niet uit de vereniging uitgesloten zijn.

Art. 6

De vereniging heeft enkel effectieve leden. Het aantal mag niet minder dan 4 bedragen. De lijst

of het register van de leden dient steeds aanwezig te zijn op de zetel.

Art.7

Jaarlijks bepaalt de Algemene Vergadering de in artikel 5 bedoelde bijdrage, die maximaal 200

EUR bedraagt voor "De-Kongo"

Art.8

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven aan de Raad van Beheer ter kennis worden gebracht. De betaalde bijdrage in niet terugvorderbaar. Elke bijeenkomst van de vereniging is hij toegankelijk voor elk lid, behoudens tuchtzaken.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een meerderheid van twee derde van de stemmen.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

Art.9

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Beheer. Bij diens afwezigheid zal de vergadering voorgezeten worden door een beheerder die door de voorzitter is aangewezen. Bij afwezigheid van de voorzitter of diens aangeduide vervanger leidt de jongste van de aanwezige effectieve leden de vergadering.

Art.10

Elk effectief lid heel in geval van zijn/haar aanwezigheid één stem. Stemmen bij volmacht is niet toegelaten. Van elke vergadering wordt een verslag opgesteld dat per brief of email naar de effectieve leden verstuurd wordt en dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende, samen met de aanwezigheidslijsten.

Art.11

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het:

- Opmaken en wijzigen van de statuten;

- Jaarlijks goedkeuren van het werkingsverslag en de rekening en van de beleidsnota en de

begroting;

- Benoemen en afzetten van de leden van de Raad van Beheer';

- Uitsluiten van een lid;

- Ontbinden van de vereniging.

- De benoeming van één (der) commissaris(sen)

Art.12

{

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

De Algemene Vergadering komt samen telkens het belang van de vereniging dat vereist en minimaal 1 keer per jaar. Tot deze samenkomst worden de effectieve leden schriftelijk opgeroepen door de Raad van Beheer minimaal 7 dagen voor de datum van samenkomst. Bij ontstentenis van een schriftelijke uitnodiging komt de algemene Vergadering steeds samen op 1 December telkens om 20.00 uur op de zetel van de vereniging.

TITEL IV: RAAD van BESTUUR

Art.13

De Raad van Beheer bestaat enkel uit effectieve leden.

De bestuurders worden benoemd en ontslagen door de Algemene Vergadering. Er zijn

maximaal 5 beheerders.

In principe wordt het toegevoegd effectief lid als bestuurder voor 2 jaar benoemd met ingang van de eerste januari van het jaar volgend op de benoeming. Wanneer het mandaat vroegtijdig openvalt, zal de eerstvolgende Algemene Vergadering een plaatsvervanger benoemen voor de resterende duur van het oorspronkelijke mandaat; zulke benoeming is slechts nodig indien het aantal beneden de 4 zou komen. De Raad van Bestuur verkiest onder zich een Voorzitter. Indien het Bestuursmandaat van één of meerdere stichtende leden beschikbaar komt, zullen de resterende stichtende leden het mandaat opnieuw invullen vanuit de effectieve ledenlijst en dit binnen de periode van één maand na het vacant warden van de Bestuursfunctie. Bij het uitblijven van het invullen van de Bestuursfunctie van langer dan één maand, wordt de: bestuursfunctie benoemd door

de Algemene Vergadering.

De kandidaturen moeten worden ingediend uiterlijk twee maand voor de algemene vergadering van oktober, op welk agenda de benoemingen zullen voorkomen voor alle mandaten die vacant zijn of E) We?, z. komen véér de volgende algemene vergadering. De verkiezing gebeurt schriftelijk en geheim in twee rondes: in de tweede stemronde wordt gestemd over die kandidaturen die in de eerste stemronde de meeste stemmen behaalden, waarbij het aantal kandidaten voor de tweede stemronde het aantal te begeven mandate» omvat plus één, tenzij er meer dan drie mandaten te begeven zijn, in welk geval men bij het aantal te begeven mandaten er twee bijtelt.

Art.14

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging in de meest ruime zin, enkel beperkt door wat de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering voorbehoudt, en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Ten behoeve van de uitvoering van haar beslissingen kan de Raad van Bestuur een volmacht verlenen aan één beheerder of zelfs aan een derde.

Zij kan ook volmachten verenen voor bepaalde (soorten) opdrachten, en de voorwaarden en beperkingen van zulke volmachten bepalen.

Tot afgevaardigde bestuurder belast met het dagelijkse bestuur wordt benoemd: de Heer Motmans Hubert voornoemd.

Art.15

De Raad van Bestuur vergader telkens het belang van de vereniging zulks vereist en telkens wanneer de voorzitter de bestuurders hiertoe uitnodigt. Van elke samenkomt wordt een verlag ontsteld dat op de zetel van de vereniging ter inzage ligt van elke belanghebbende. Elke beslissing wordt bij gewone meerderheid genomen. Bij staking der memmen is het voorstel verworpen. Een bestuurder kan zich niet door een volmachtdrager laten vertegenwoordigen.

TITEL V: BEGROTING en REKENING

Art..16

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -14/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur bereidt de begroting en de rekeningen voor en Iegt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering van februari. Het eerste werkjaar loopt vanaf heden tot 31 december 2006.

TITEL VI: WIJZIGEN van statuten

Art.17

Alleen de Algemene Vergadering kan de statuten wijzigen. Tot wijziging van deze statuten kan slechts besloten worden indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de effectieve leden aanwezig zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, volgens de beschrijving in artikel 14, deze tweede vergadering kan een geldig besluit nemen ongeacht het aantal aanwezige leden. Voor elke statutenwijziging is bovendien de goedkeuring van een meerderheid van 2/3 van de aanwezige leden vereist tenzij voor de wijziging van de doelstellingen van de vereniging waarvoor de unanimiteit vereist is van de aanwezige leden.

r-- TITEL VII: ONTBINDING en VEREFFENING van de vereniging

Art.18

Om over te gaan tot de ontbinding van de vereniging gelden dezelfde regels als voor de

statutenwijziging zonder doelswijziging zoals omschreven in artikel 19.

Art.19

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene Vergadering 1 of

meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheden en de vereffeningsvoorwaarden..

Art.20

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen en

bestemd tot een belangloze bestemming.

P TITEL VIII: HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Art.21

In aanvulling op deze statuten kàn de vereniging een huishoudelijk reglement opstellen.

Na de oprichting zijn de oprichters meteen in voltallige algemene vergadering bijeengekomen en hebben:

- aangesneld als bestuurders voor een periode die in principe eindigt op 31 december 2007 de vier oprichters voornoemd

-de oprichters verklaren dat VZW alle verbintenissen overneemt die voor rekening en op name van de VZW in oprichting zijn aangegaan sinds 01/10/2011 onder opschoinmelde voorwaarde van neerlegging van een uitgifte van de oprichting ter griffie

A) De Heer Rudi Claeskens. Voorzitter

B) De Heer Motmans Hubert Penningmeester

C) De Heer Roggen Eddy Secretaris en afgevaardigd bestuurder

D) De Heer Appeltans Stefan

Opgemaakt te Geetbets op 10-05-2012

Coordonnées
DE-KONGO

Adresse
TUINWIJKSTRAAT 78 3450 GEETBETS

Code postal : 3450
Localité : GEETBETS
Commune : GEETBETS
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande