DE LA SALLE NOORD-BELGIE, AFGEKORT : DLSNB

Divers


Dénomination : DE LA SALLE NOORD-BELGIE, AFGEKORT : DLSNB
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 841.068.093

Publication

06/07/2012
ÿþ ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



11



BRUSSEL

~~~~~~~~~~~~YL

~~~ U0U~~~~~~ ~~~ ~v~V~ ~~~~

Griffie

Op de laatste blz. van jlB vermelden : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

Ondernemingsnr : 08411}68J}93

Benaming

(voluit) : "DE LA SALLE NOORD-BELGIË"

(verkort): "DLSNB"

Rechtsvorm PRIVATE STICHTING

Zetel : 174D Terne, Statiestraat, 37/8-

Onderwerp akte : RAAD VAN BESTUUR .- INBRENG IN NATURA

Uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Koen DE PUYDT, notaris met standplaats te Asse, in datum van veertien juni tweeduizend en twaalf, blijkt dat werd gehouden de bijeenkomstvan de Raad van Bestuur van de private stichting genaamd "DE LA SALLE NOORD-BELGIË", afgekort ^OL8NBr, met zete te 1740 Ternat, Statiestraat 37/A, met ondernemingsnummer KBO 841.068.093 (Brussel).

,Deze private stichtingwenÍ opgerichtbil verleden voor Notaris Koen De Puydt te Asse op~8 oktober

2011. bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 28 november nadien, onder nummer

11178970. Waarvan de statuten volgens verklaring der nagemelde vennoten tot op heden niet werden gewijzigd. Welke buitengewone algemene vergadering, geldig samengesteld, beslist heeft met algemeenheid van!

stemmen, hetgeen volgt EERSTE BESLUIT VOORAFGAANDE UITEENZETI1NG -. VERZAKING AAN RAPPORTERING. Bij de o d:hdngvandephvatamduhhngwe,donærdivenaoinbrungengodeondoordavzm/m^8mademmun!

de Christelijke Scholen, district Vlaanderen" "Sint-Nivinakl000hur. "Sint-Aamandusinstituut", "Sint-1

JohnuchooUnriohdng^en "Het 8lnt-JuzafinotUuut'. '

De

oprichting van de privatemtiohV t d daarmee rd gaande inbrengen, nd gedaan in het

kader van een grootschalige fusieoperatie in uitvoering van een beslissing genomen door aile organen van bestuur van de bij de fusie betrokken vzw's genomen o 26 september 2011, waar alle leden aanwezig waren, en waar unaniem beslist werd tot ontbindinvan dexzm/a"S|nAWivinokl000tor".^ôint-Aomanduoinutituut","S|nt-|

JohuxohooKnhuhh ^. Hetzelfde werd beslist op 23 september 2011 bij unanimiteit door buitengewnoe!

algemene vergadering van de vzw "Het Sint-Jozefinstituut".

In zelfde buitengewone algemene vergaderingen werd besloten om het vermogen van elk van deze te ontbinden vzw's, te laten overgaan bij wijze van fusie in het vermogen van de Private Stichting "De La Salle Noord België",

In de oprichgtingsakte van de private stichting werden reeds door diverse \Q5Ayu allerhande roerende en onroerende goederen ingebracht in het vermogen van de private stichting. Evenwel hebben |odo bepaalde inbrengen van onroerende goederen geen doorgang kunnen vinden om reden dat bepaalde formaliteiten, meer in het bijzonder bodemonderzoeken, aangaande sommige onroerende goederen nog niet waren afgehandeld.

Met het oog op het verder realiseren van voormelde fusie en de ontbinding van voormelde verenigingen zonder winstoogmerk, hebben comparanten ondergetekende notaris verzocht de overdracht van de hierna beschreven onroerende goederen naar de Private Stichting definitief vast te stellen, en tegenstelbaar maken aan derden door overschrijving hiervan op de bevoegde hypotheekkantoren,

Comparanten verklaren uitdrukkelijk dat deze fusie, met daaruit voortvloeiend, de overdracht om niet van de

hierna omschreven onroerende goederen naar Private Stichting, de realisering van het elijk doel

van iedere vereniging zonder winstoogmerk-overdrager, in casu daVZ}N^S|nt-8§dnak|onst»r en de \GVV "Kunstdrukschool Onze-Lieve-Vrouw" dient.

Comparanten verklaren uitdrukkelijk dot deze nxendmoht, dewelke geschiedt ten kosteloze tite|, niet onderworpen is aan de machtiging zoals voorzien door artikel 16 van de VZW-wet daterende van 27 juni 1921. VERZAKING AAN REVISORAAL VERSLAG.

Partijen ken toepassing van het feit dat het niet wettelijk voorgeschreven lo voor oendvot stichtingom

revisoraal tot TWEEDE BESLUIT: BESLISSING TOT INBRENG IN NATURA

Na kennisname van wat voorafgaat verklaart de vergadering zich akkoord met de aanvaarding en de realisatie van de bndemch*Aden voorgenomen inbrengen in natura vanwege de vereniging zonder winstoogmerk "Sint-Wivinaklooster hierna nader beschreven, van diverse onroerende goederen dewelke deze

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

a

M0D2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

laatste bezit in de steden Sint-Truiden en te Genk (Bokrijk), en vanwege de vereniging zonder winstoogmerk "Kunstdrukschoo! Onze-Lieve-Vrouw" eveneens hierna vernield, van diverse onroerende goederen gelegen te Mariakerke, zoals al deze goederen hierna omstandiger worden omschreven.

Elk van deze inbrengen geschiedt totaal "om niet" zonder gelijk welke tegenprestatie vanwege de Private Stichting jegens de inbrenger, gezien deze inbrengen kaderen in de hiervoor beschreven algemene fusieoperatie tussen de inbrenger en de Private Stichting.

De ingebrachte goederen zullen door de Private Stichting worden aangewend tot realisatie van haar doel en zullen samen met haar huidige bezittingen deel uitmaken van haar doelvermogen, zodat deze goederen ook na de inbreng nog steeds aangewend zullen blijven voor een niet-winstgevend doel zoals in de statuten van de inbrengende VZW's voorgeschreven.

DERDE BESLUIT: REALISATIE DER INBRENGEN IN NATURA

Zijn alhier tussengekomen en medeverschenen

1, De vereniging zonder winstoogmerk in vereffening "SINT-WIVINAKLOOSTER" met zetel te 1740 Ternat, Statiestraat 37/A, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 408.067.221 en met identificatienummer der vzw 11223.

Opgericht onder de benaming "Couvent Sainte-Wivine" bij akte van 4 januari 1923, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 9 februari nadien, onder nummer 112. Waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd bij onderhandse akte op 23 december 2008, bekendgemaakt in zelfde Staatsblad op 6 februari nadien onder nummer 09020210.

Zij werd ontbonden en in vereffening gesteld bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering gehouden op 26 september 2011, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 24 oktober 2011, onder nummer 11160992.

Alhier vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 13 der statuten door haar twee van haar vereffenaars, met name :

- de heer HEYVAERT Pieter Adolf, geboren te Mollem op 8 november 1932, wonende te 1740 Ternat, Statiestraat 37/A, (NN. 32.11.08-335.77)

- de heer DE CLERCQ Jan Alfons, geboren te Soest op 10 oktober 1953, wonende te 3570 Alken, Reigerlaan 7 (NN 53.10.10-177.27)

Beiden benoemd bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 26 september 2011 en samen ermee bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

2. De vereniging zonder winstoogmerk in vereffening "KUNSTDRUKSCHOOL ONZE-LIEVE-VROUW' met zetel te 1740 Ternat, Statiestraat 37/A, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 406.633.601 en met identificatienummer van de VZW 118065.

Opgericht bij onderhandse akte op 17 januari 1965, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 11 maart nadien, onder nummer 1180.

Waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd op 23 december 2008, bekendgemaakt in zelfde Staatsblad op 3 februari 2009 onder nummer 9017977,

Zij werd ontbonden en in vereffening gesteld bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering gehouden op 26 september 2011, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 24 oktober 2011, onder nummer 11160994.

Alhier vertegenwoordigd overeenkomstig artikel 13 der statuten door haar twee van haar vereffenaars, met name:

- de heer HEYVAERT Pieter Adolf, geboren te Mollem op 8 november 1932, wonende te 1740 Ternat, Statiestraat 37/A, (NN. 32.11.08-335.77)

- de heer DE CLERCQ Jan Alfons, geboren te Soest op 10 oktober 1953, wonende te 3570 Alken, Reigerlaan 7 (NN 53.10.10-177.27)

Beiden benoemd bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 26 september 2011 en samen ermee bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Beide gezegde verenigingen zonder winstoogmerk "SINT WIVINAKLOOSTER" en "KUNSTDRUKSCHOOL ONZE-LIEVE-VROUW" vertegenwoordigd zoals gezegd, verklaren respectievelijk, na voorafgaande lezing te hebben gehoord van al hetgeen voorafgaat, een volledige kennis te hebben van de statuten en van de financiële en economische toestand van de private stichting De La Salle Noord België en verklaren inbreng in natura te doen "om niet' in het vermogen van de gezegde Private Stichting, in het kader van de voormelde fusieoperatie gepaard gaande met de verrichtingen van vereffening van de beide VZW's en ter realisatie van het doel van de Private Stichting zoals in haar statuten bepaald, van de hierna volgende onroerende goederen en dit onder de hierna beschreven voorwaarden en modaliteiten:

AANDUIDING VAN DE INGEBRACHTE ONROERENDE GOEDEREN:

A. INBRENG GEDAAN DOOR DE VZW "SINT WIVINAKLOOSTER"

1, STAD GENK

a) Een GEHEEL VAN SCHOOLGEBOUWEN OP EN MET GROND EN AANHORIGHEDEN, staande en gelegen te Genk, Bokrijk, Hasseltweg 383, kadastraal gekend in de sectie G nummer 215/N/134, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van vijf hectare vierenzeventig are drie centiare.

(gemeentenummer 71306 artikel 13942 volgnummers 0001)

b) Een GEHEEL VAN SCHOOL- EN SPORTGEBOUWEN OP EN MET GROND, BOSSEN EN SPORTTERREINEN, staande en gelegen te Genk, Bokrijk, aan of nabij de Hasseltweg en ter plaatse genaamd "Beerenbroek", kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie G, zijnde de percelen:

- nummer 215/G/112, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van vijftig are negenendertig centiare,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge . MOD 2,2

- nummer 216M/112, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van zesenveertig are zevenenzeventig

centiare,

- nummer 2151K/112, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van vierentwintig are negenentwintig

centiare,

- nummer 215/F/112, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van twee hectare negenentwintig are,

- nummer 215/P/134, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van één hectare achtendertig are

tweeënzeventig centiare,

hetzij een totale oppervlakte van vier hectare negenentachtig are zeventien centiaren.

(gemeentenummer 71306 artikel 13942 volgnummers 0009, 0003, 0011, 0012, 0010).

c) Een GEHEEL VAN BOSGRONDEN MET WEG gelegen te Genk, Bokrijk, nabij de Hasseltweg en de Kneippstraat, kadastraal gekend in de sectie G, zijnde de percelen met:

- nummer 215/A13 groot volgens huidig kadaster vijf hectare achtenveertig are zeventig centiaren;

nummer 215/W34, groot volgens huidig kadaster drie are zestig centiaren,

hetzij een totale oppervlakte van vijf hectare tweeënvijftig are dertig centiaren.

d) Een GEHEEL VAN WEILANDEN, BOOMGAARD, PARK, EN WEG, gelegen te Genk, Bokrijk, nabij de

Hasaeltweg en de Kneippstraat, kadastraal gekend in de sectie G, zijnde de percelen:

- nummer 21515/34, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van één hectare veertien are,

- nummer 215/Y/120, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van één hectare drieëntwintig are, nummer 215/H/134, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van tweeënzestig are drieëntwintig centiare,

nummer 215/K/134, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van negentien are zestig centiare,

- nummer 215/L/134, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van zesentachtig are drie centiaren,

- nummer 215/M/134, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van veertien are dertien centiare,

- nummer 2151Y/141, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van één hectare elf are zesentachtig centiare,

hetzij Sen totale oppervlakte van vijf hectare dertig are vijfentachtig centiaren.

Wat betreft de ingebrachte opstallen worden enkel deze gebouwen ingebracht die de inbrengende vzw in eigendom toebehoren en niet deze welke door een erfpachthouder daarop zouden zijn opgericht.

De inbrenger verklaart dat voorschreven onroerend goed sub a) bewaard is met een erfpacht in voordeel van de vzw "Onderwijscentrum Bokrijk" te Genk, zoals dit gevestigd werd in een akte verleden voor Notaris De Ryck te Asse op 5 februari 1998 gewijzigd bij akte verleden voor zelfde notaris op 2 juni 1996 en bij akte verleden voor notaris Koen De Puydt te Asse op 30 april 2009 en bij akte verleden voor Notaris ]vo Vrancken te Genk op 16 juni 2011.

De inbrenger verklaart dat voorschreven onroerend goed sub b) bezwaard is met een erfpacht in voordeel van de vzw "Onderwijscentrum Bokrijk" te Genk, zoals dit gevestigd werd in een akte verleden voor Notaris Koevr De Puydt te Asse op 30 april 2009, gewijzigd bij akte verleden voor Notaris Ivo Vrancken te Genk op 16 juni 2011.

De Private Stichting verklaart voldoende ingelicht te zijn door de inbrenger aangaande alle voorwaarden en modaliteiten van deze erfpachten.

OORSPRONG VAN EIGENDOM

(" )

2, STAD SINT-TRUIDEN

a) Een GEHEEL VAN SCHOOLGEBOUWEN EN SPORTTERREINEN, staande en gelegen te Sint-Truiden, Diestersteenweg 144/146 en ter plaatse genaamd "Schabroek Kasteel" en "Guvelingen Het Gehucht", kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie D nummers 108/E, 108/D, 104/C, 80/A, 99/D, 109/B/2, 103/S, 103/T, 105/H en 1051K, met een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van tien hectare éénenzeventig are acht cen-eiare,

(gemeentenummer 71352 artikel 15354 volgnummers 0001, 0002, 0003, 0004, 0005, 0006, 0009, 0011, 0012 en 0013)

b) Een KOELINRICHTING, staande en gelegen te Sint-Truiden, Diestersteenweg +146, kadastraal gekend in de sectie D, nummer 103/M, met een oppervlakte volgens huidig kadaster van tien are vijfendertig centiare. (gemeentenummer 71352 artikel 15355 volgnummer 0001)

Wat betreft de ingebrachte opstallen worden enkel deze gebouwen ingebracht die de inbrengende vzw in eigendom toebehoren en niet deze welke door een erfpachthouder daarop zouden zijn opgericht.

De goederen beschreven onder a) maken volgens verklaring van partijen het voorwerp uit van een erfpachtovereenkomst ten voordele van de VZW "Scholengroep Onze-Lieve-Vrouw" te Sint-Truiden en de later tussengekomen erfpachter, zijnde de VZW "Inrichtend Comité Internaat Tuinbouwschool Onze-Lieve-Vrouw" te Sint-Truiden. De voorwaarden van deze erfpachtovereenkomst worden beschreven in een akte verleden voor Notaris Philip Odeurs te Sint-Truiden op 17 mei 1999,

Het goed beschreven onder b) maakt volgens verklaring van partijen het voorwerp uit van een erfpachtovereenkomst in voordeel van de "Scholengroep Onze-Lieve-Vrouw", waarvan de voorwaarden beschreven staan in een akte verleden voor Notaris Jacques Thenaers te Sint-Truiden op 21 januari 1994 en in een latere schenkingsakte verleden voor Notaris Philip Odeurs te Sint-Truiden op 17 maart 1999.

OORSPRONG VAN EIGENDOM

(" " " )

B. INBRENG GEDAAN DOOR DE VZW "KUNSTDRUKSCHOOL ONZE- LIEVE-VROUW'

GEMEENTE MARIAKERKE

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge " . ~ MDb 2.2

a) Een GEHEEL VAN SCHOOLGEBOUWEN op en met grond en aanhorigheden, staande en gelegen te Gent, voorheen Mariakerke, Industrieweg 234/238 en +232, kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie A, nummers 271E12 en 271G12 met een totale oppervlakte van zes hectare twintig centiaren.

(gemeentenummer 44038 artikel 08027 volgnummers 0002 en 0003)

b) Een SCHOOLGEBOUW op en met grond en aanhorigheden, staande en gelegen te Gent, voorheen Mariakerke, Industrieweg -228, kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie A, nummers 271Z een oppervlakte van veertien are achtennegentig centiaren.

(gemeentenummer 44038 artikel 06596 volgnummer 0002)

c) Een GEHEEL VAN SCHOOLGEBOUWEN op en met grand en aanhorigheden, staande en gelegen te Gent, voorheen Mariakerke, Industrieweg +232, kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie A, nummers 271C12, 27/D12, 27/F/2 en 27/H/2, met een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van vijftig are éénenzestig centiaren.

(gemeentenummer 44038 artikel 08028 volgnummers 0002, 0003, 0004 en 0005)

d) Een WONING op en met grond en aanhorigheden, staande en gelegen te Gent, voorheen Mariakerke,

Industrieweg 224, kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie A, nummers 27/G en 271K, met een

totale oppervlakte volgens huidig kadaster van dertig are drieënnegentig centiaren.

(gemeentenummer 44038 artikel 04502 volgnummers 0004 en 0009)

Wat betreft de ingebrachte opstallen worden enkel deze gebouwen ingebracht die de inbrengende vzw in

eigendom toebehoren en niet deze welke door een erfpachthouder daarop zouden zijn opgericht.

Voor wat betreft de aanduidingen van de erfpachtakten verwijzen partijen naar de hierna beschreven

oorsprong van eigendom.

OORSPRONG VAN EIGENDOM

(..)

VOORWAARDEN AANGAANDE DEZE INBRENG IN NATURA:

HYPOTHECAIRE TOESTAND.

Alle voormelde onroerende goederen worden ingebracht voor vrij, zuiver en onbelast van gelijk welke hypothecaire in- of overschrijving, borgstellingen of inpandgevingen.

VOORWAARDEN VAN DE INBRENG.

De Private Stichting verklaart de overdracht in haar vermogen van alle hiervoor beschreven onroerende goederen alhier uitdrukkelijk te aanvaarden en bevestigt onmiddellijk alle rechten en plichten met betrekking tot gezegde onroerende goederen, en meer in het algemeen, alle mogelijke verbintenissen waartoe de ontbonden en in vereffening gestelde vzw's-inbrengers zich verbonden zouden hebben jegens derden, te zullen verderzetten en respecteren.

Zij verbindt er zich toe alle nodige maatregelen te treffen teneinde alle contractspartijen (zoals erfpachters opstalhouders, huurders, personeel of aangestelden) hiervan op de hoogte te brengen en alle andere mogelijke formaliteiten uit te voeren teneinde deze overdracht aan eenieder tegenstelbaar te maken.

Comparanten verklaren dat ondergetekende notaris hen gewezen heeft op artikel 24 van de VZW-wet daterende van 27 juni 1921, waarin uitdrukkelijk wordt gesteld dat het actief slechts kan worden overgedragen na aanzuivering van het passief. Deze bepaling dient ter bescherming van de schuldeisers van de ontbonden VZW's. Het geeft hen het recht om te worden uitbetaald uit de activa vooraleer deze worden toegewezen aan hun nieuwe bestemming. Dienaangaande verklaren partijen dat alle bestaande schuldeisers werden uitbetaald. Voor zover als nodig, verklaart de overnemende Private Stichting, alle eventueel openstaande schulden in hoofde van elk der overdragende vzw's ten haren laste te nemen.

VIERDE BESLUIT ; VASTSTELLING VAN REALISATIE DER KAPITAALVERHOGING

De vergadering stelt vast dat voormelde inbrengen in natura daadwerkelijk gerealiseerd zijn, derwijze dat alle hiervoor beschreven onroerende goederen voortaan niet langer behoren tot het vermogen van de vzw's "Sint-Wivinaklooster" en "Kunstdrukschool Onze-Lieve-Vrouw" maar wel tot dat van de Private Stichting "De la Salle Noord België".

VIJFDE BESLUIT ; VOLMACHTEN.

De vergadering besluit volmacht te geven aan de heren Jean De Cat en Leo Caeyers, beiden voornoemd, of een door hen aangestelde, teneinde te zorgen voor de uitvoering van de genomen besluiten alsook om alle wijzigingen omtrent het kapitaal kenbaar te maken aan alle overheidsinstanties zoals ondermeer de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de ondememingsloketten en alle andere publieke en private instanties.

Met het oog op dit alles zal elke lasthebber, afzonderlijk handelend, de meest ruime bevoegdheden hebben, en zal alle stukken kunnen tekenen en verklaringen kunnen afleggen.

KOSTEN

Alle kosten rechten en erelonen welke voor de vennootschap uit onderhavige statutenwijzing met kapitaalverhoging voortvloeien bedragen tienduizend en zeventig euro vijfentachtig cent.

FISKALE VERKLARINGEN

Onderhavige transactie kadert in een algemene fusieoperatie, waarbij uiteindelijk het volledig restvermogen van de vzw's "Sint-Wivinakloosfer"; "Sint-Amandusinstituut"; "Sint-Jorisschoolinrichting", en "Het Sint-Jozefinstituut" overgaan in het vermogen van de Private Stichting "De la Salle Noord België",

De in onderhavige akte bedongen overdracht van onroerende goederen, maakt enkel een deel van de volledige overdrachtsoperatie uit, aangezien het roerend vermogen van gezegde vzw's bij een afzonderlijke overdrachtsovereenkomst wordt gerealiseerd. Bij de oprichting van de Private Stichting kon de alhier gerealiseerde inbreng niet opgenomen worden, om reden dat hiervoor bepaalde bodemonderzoeken nog dienden te worden afgerond. Naast overdrachten naar het vermogen van de Private Stichting zullen - eveneens

~

+ + " MCD 2.2

Luik B Vervolg

in het kader van de vereffeningsprocedure van de vzw's - nog bepaalde goederen ten bezwarende titel of ten ' kosteloze titel worden afgestaan aan derde partijen, Naderhand zal uiteindelijk het resterend vermogen van gezegde vzw's overgedragen worden naar de nieuw opgerichte Private Stichting.

Vervolgens verklaart de inbrengende vzw "Sint-Wivinakiooster" dat zij uiteindelijk het merendeel van al haar resterende activa en passiva van haar huidig vermogen zal inbrengen in de alhier genoemde Private Stichting. Het betreft niet de totaliteit aangezien zij enkele percelen vooraf aan derden zal overdragen, zoals ondermeer de goederen gekadastreerd sectie B, nummer 245C (zijnde een weg) en sectie B, nummer 337H (zijnde een bos). Bijgevolg gaat het, wat haar betreft, om de inbreng om niet van een 'integraliteit' die kan plaatsvinden mits vrijstelling van toepassing van BTW, en inkomstenbelastingen.

Hetzelfde geldt voor de vzw "Kunstdrukschoof Onze-Lieve-Vrouw".

Onderhavige inbreng heeft bovendien plaats met toepassing van vrijstelling van registratierechten (behoudens het hierna vermelde vaste recht van honderd euro).

Ondergetekende Notaris verklaart aan partijen lezing gegeven te hebben van de eerste alinea van artikel 203 van het Wetboek der Registratierechten, betrekkelijk de bewimpeling van de prijzen.

Partijen verklaren dat de Private Stichting "De la Salle Noord België" dient beschouwd te worden als de rechtsopvolger van de inbrengende vzw's "Sint-Wivinakfooster" en "Kunstdrukschool Onze-Lieve-Vrouw", zodat deze overdrachtsakte niet geregistreerd dient te worden aan het evenredig verkooprecht. Partijen verklaren dat deze akte aangaande aile ingebrachte goederen een inbreng om niet uitmaakt, dat deze goederen na de inbreng nog steeds aangewend zullen blijven voor een niet-winstgevend doel, zodat deze inbreng onderworpen dient te worden aan het bijzonder vast recht van honderd euro (100,00 ¬ ) aan registratierechten, conform de bepalingen van artikel 140 §3° van het Wetboek Registratierechten. Bovendien is de zetel van zowel de inbrenger als van de opgerichte Private Stichting gevestigd in het Vlaams Gewest.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL.

Tegelijk hiermee neergelegd:

twee volmachten;

- een expeditie van de akte van bijeenkomst van de Raad van Bestuur, dcL 14.06.2012.

eVoor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

28/11/2011
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behoudE aan hel Belgiscl

Staatsbh

ui

1119311.lp"

(e 6 Nov

einU~~eEL

Grl t

Ondernemingsnr

Benaming

) oraa 6:q3

(voluit) : "DE LA

SALLE NOORD-BELGIË"

(verkort) :

Rechtsvorm : PRIVATE STICHTING

Zetel : 1740 Ternat, Statiestraat, 371A.

: Onderwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - INBRENG IN NATURA - BENOEMINGEN

Uit een akte verleden voor Meester Koen DE PUYDT, notaris met standplaats te Asse, in datum van;

" achtentwintig oktober tweeduizend en elf, blijkt het volgende:

OPRICHTERS

1. De vereniging zonder winstoogmerk "DE LA SALLE" waarvan de zetel gevestigd is te 1740 Ternat, Statiestraat 37a, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder het nummer 410.700.374 en met: identificatienummer der vzw 144757.

Opgericht op 25 maart 1957 onder de benaming « Soutien des Frères des Ecoles Chrétiennes, à Grand- Bigard », waarvan de oprichtingsakte en de statuten werden gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch: Staatsblad van 6 april 1957 onder nummer 1447.

Waarvan de statuten voor het laatst gewijzigd werden ingevolge zetelverplaatsing bij beslissing van de buitengewone algemene vergadering gehouden op 23 december 2008 en bekendgemaakt in de bijlagen tot het: Belgisch Staatsblad van 28 januari nadien onder nummer 09015003 en daarvoor Ingevolge beslissing van de buitengewone algemene vergadering van 18 maart 2004 bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch' Staatsblad van 22 april 2004 onder nummer 04062134 en waarvan naderhand de zetel werd verplaatst: ingevolge beslissing van de algemene vergadering gehouden op 19 januari 2009, bekendgemaakt in het:

Belgisch Staatsblad van 28 januari 2009 onder nummer 09015003. "

(...)

2. De vereniging zonder winstoogmerk "BROEDERS VAN DE CHRISTELIJKE SCHOLEN, DISTRICT VLAANDEREN" met zetel te 1740 Ternat, Statiestraat 37iA, ingeschreven in het rechtspersonenregister te`

Brussel onder nummer 407.746.428 en met identificatienummer vzw 56526. "

Opgericht onder de benaming "Ecoles normales Saint-Jean-Baptiste de fa Salle" bij akte van 22 juli 1926 bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 27 augustus 1926, onder nummer 565.

Waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd op 23 december 2008, bekendgemaakt in zelfde; Staatsblad op 4 februari nadien onder nummer 09018643.

( " )

BENAMING

De private stichting draagt als benaming "DE LA SALLE NOORD-BELGIË". De afgekorte benaming is:; "DLSNB" Private Stichting. Beide benamingen kunnen afzonderlijk worden gebruikt.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de stichting moeten de benaming ervan vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private; stichting" alsook het adres ervan.

De benaming kan enkel worden gewijzigd mits de meerderheid vereist voor een statutenwijziging en dient;

vastgesteld te worden bij notariële akte.

ZETEL

De zetel van de stichting is gevestigd te 1740 Ternat, Statiestraat 37a. De zetel kan enkel gewijzigd worden

bij beslissing van de Raad van Bestuur overeenkomstig de wijze van besluiten omschreven in artikel 7.

DUUR

De stichting wordt voor onbepaalde duur opgericht.

De stichting houdt op te bestaan in overeenstemming met de procedure van artikel 14 van deze statuten. DOEL

De Private Stichting wordt opgericht voor de verwezenlijking van het navolgend belangenloos doel:

Het beheer van het onroerend en roerend goed dat haar is overgedragen of zal overgedragen worden vanuit; de vzw's "De La Salle", "Sint-Wivinaklooster", "Broeders van de Christelijke Scholen district Vlaanderen", "Kunstdrukschool Onze-Lieve-Vrouw", "Sint-Jorisschooiinrichting", "Sint-Amandusinstituut" en "Het Sint-;

Op de laatste btz van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting ot organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Jozefinstituut", in overeenstemming met de doelstellingen van die vzw's. Deze doelstellingen hebben betrekking op:

- De administratieve omkadering en het voortbestaan van de Broeders van de Christelijke scholen, gedomicilieerd in Nederlandstalig België, en georganiseerd in de feitelijke vereniging District Noord-België (1)

- De maatschappelijke integratie van de Broeders van de Christelijke scholen in het Vlaamse Gewest bestendigen, wat betreft hun materiële, lichamelijke en geestelijke noden (2)

- Bijdragen tot de efficiënte werking van het scholennetwerk en werken van de vzw Vlaams Lasalliaans Perspectief (VLP) in het kader van het Katholiek Onderwijs in Vlaanderen, wat betreft de materiële uitrusting, het bestuur, de pedagogische en pastorale begeleiding in de geest van de "lasalliaanse opvoedingszending" zoals bepaald door het Instituut van de Broeders van de Christelijke Scholen (3)

- De hulpverlening aan projecten van het Instituut van de Broeders van de Christelijke Scholen en aan mensen in nood in overeenstemming met de zending van dit Instituut (4)

Het doel van de Stichting kan alleen worden gewijzigd in overeenstemming met de vereisten van een statutenwijziging, vast te stellen bij notariële akte.

Het bedoeld onroerend en roerend goed van vermelde vzw's wordt samengebracht in een Stichting om een doeltreffend beheer van het doel te verwezenlijken.

Indien er volgens de bestuurders onvoldoende middelen beschikbaar zijn om alle doelstellingen op te volgen dan hebben de doelsomschrijvingen aangemerkt met cijfers (1) en (2) alleszins een prioritair belang. Een vermindering van bijdragen voor doelomschrijvingen (3) en (4) vereist een besluit met drie/vierde meerderheid.

ACTIVITEITEN

De Stichting zal in het kader van de verwezenlijking van haar doel ondermeer de navolgende beleidsdaden en handelingen kunnen stellen:

- Beleidsdaden stellen om de voorradige onroerende en roerende goederen zo doeltreffend mogelijk te beheren;

- Fondsen inzamelen, giften en legaten ontvangen om het doel van de Stichting te realiseren;

Economische en niet-economische daden stellen om de doelstellingen te bereiken;

Voorzien in de nodige expertise en permanente vorming van de bestuursleden om een goed bestuur van de Stichting te waarborgen;

Beleidsdaden stellen om de materiële ondersteuning van huisvesting, levensonderhoud, verzorging en begeleiding van de broeders van het District Noord-België mogelijk te maken;

Beleidsdaden stellen om de lasalliaanse zending, zoals toevertrouwd aan het Vlaams Lassaliaans Perspectief (afgekort VLP), te bestendigen in het Vlaamse Katholiek Onderwijs, zoals bepaald in de overeenkomst tussen het District Noord-België en het VLP: het beheer van het De La Salle Centrum-gebouw (afgekort DLSC-gebouw) en zijn dagelijkse werking als onthaalcentrum, de bezoldiging van administratief, pastoraal en pedagogisch personeel om die werking te ondersteunen.

RAAD VAN BESTUUR: BENOEMING EN AMBTSBEËINDIGING

De stichting wordt bestuurd door een Raad van Bestuur bestaande uit minstens vijf bestuurders. Deze bestuurders zullen worden aangesteld door de oprichters of hun rechtsopvolgers mits naleving van de hierna volgende principes.

De bestuurders verbinden zich formeel onderstaande principes als leidraad in de uitoefening van hun mandaat te aanvaarden:

Doelstellingen behartigen zoals omschreven door de stichters.

- Doelstellingen behartigen aansluitend bij de evoluties in de sociale context, de ontwikkelingen binnen de onderwijspolitiek, de doelen van het instituut.

- De historische en contextuele eigenheid van het District Noord-België en de uitdieping van de zending van het Instituut op elkaar afstemmen.

- De ontwikkelingen opvolgen van de broeders, behorend tot het District Noord-België, inzonderheid de beleidsbereidheid en/of -bekwaamheid van de broeders, ten einde de externe inbreng voor het beleid, vanuit het Instituut, de RELEM of door deskundigen, af te stemmen op die ontwikkelingen.

- Een beleidsstructuur van onroerend en roerend goed opzetten om de doelstellingen zo doelmatig mogelijk te verwezenlijken.

- Daartoe ook een verruiming van bestuursleden waarborgen om de werking van de Stichting te beveiligen in het kader van de Belgische wetgeving en van de belangen van het Instituut van de Broeders van de Christelijke Scholen.

De bestuurders kiezen onder hen een voorzitter.

De leden van de raad van bestuur oefenen hun ambt collegiaal uit.

De bestuurders worden benoemd door de Raad van Bestuur door cooptatie bij gewone meerderheid van stemmen. Er komt een einde aan een bestuurslidmaatschap: door zelf ontslag te nemen, door beslissing van de Raad van Bestuur, door overlijden, door het einde van de functie waarop hun mandaat steunt, door handelingsonbekwaamheid vastgesteld in rechte.

De rechtbank kan de afzetting uitspreken van bestuurders die blijk hebben gegeven van kennelijke nalatigheid, die de verplichtingen welke hen door de wet of de statuten zijn opgelegd niet nakomen of die goederen van de stichting aanwenden in strijd met hun bestemming of voor een doel in strijd met de statuten, met de wet of met de openbare orde.

Wanneer in het bestuur een vacature is ontstaan, zal daarin door de overblijvende bestuurders ten spoedigste worden voorzien door benoeming van een nieuwe bestuurder.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Elke benoeming en ambtsbeëindiging moet worden openbaar gemaakt door neerlegging van het besluit in het stichtingsdossier op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement van de zetel van de Stichting en door bekendmaking in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

VERGADERINGEN  QUORUM  MEERDERHEID

De bestuurders komen samen telkens wanneer het belang van de stichting dit vereist en dit in ieder geval minstens jaarlijks. De Raad wordt samengeroepen door de voorzitter of wanneer de helft van de leden daarom verzoeken. De samenroeping tot de vergadering geschiedt door middel van een uitnodiging per brief, per fax of per mail, met opgave van de agenda en bijhorende documenten een maand voor de vergadering te versturen.

De leden van de Raad van Bestuur kunnen zich door een schriftelijk gevolmachtigde bestuurder op een vergadering van de raad laten vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts één volmacht hebben.

Om geldig te vergaderen moet ten minste de helft plus één van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Beslissingen over nagenoemde onderwerpen: wijziging van de statuten, toewijzing van onroerend en roerend goed, ontbinding van de Stichting, vereisen indien er vijf bestuurders zijn de aanwezigheid van drie bestuurders. Bij de stemming dienen drie/vierde van de stemmen akkoord te gaan met de voorgelegde optie.

Er worden notulen opgemaakt en deze worden bijgehouden op de zetel van de stichting.

Wanneer Ingeval van dringende noodzakelijkheid en als het belang van de stichting zulks vereist, is besluitvorming schriftelijk mogelijk mits vooraf gestreefd wordt naar eensgezindheid.

BEVOEGDHEID

De Raad van Bestuur is bevoegd aile handelingen te stellen die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de stichting.

Hij mag alle roerende en onroerende goederen verwerven en vervreemden, goederen in pand en in hypotheek geven, leningen en kredietopeningen aangaan en toestaan, alle huurcontracten en contracten van dienstverlening afsluiten en in het algemeen alles doen wat nuttig of noodzakelijk is, inbegrepen de handelingen die hier niet uitdrukkelijk vermeld worden.

De leden van de Raad oefenen hun ambt in college uit.

VERTEGENWOORDIGING

De stichting wordt vertegenwoordigd in en buiten rechte als eiser of als verweerder door de Raad van Bestuur, handelend door de meerderheid van haar bestuurders.

Tevens kan de stichting, voor daden van dagelijks bestuur, worden vertegenwoordigd door de voorzitter.

De Raad van Bestuur kan met gewone meerderheid van stemmen twee bestuurders benoemen om de stichting te vertegenwoordigen en hij bepaalt de omvang van de bevoegdheid en de wijze waarop zij deze uitoefenen. Deze twee bestuurders kunnen alleen handelen voor wat betreft daden van dagelijks bestuur. Voor het tekenen van een notariële akte moeten zij gezamenlijk optreden.

De Raad van Bestuur kan met gewone meerderheid, machtiging verlenen aan twee van haar leden, welke tegelijk dienen te behoren tot de aangestelden gelast met het dagelijks bestuur van de Stichting, om alle financiële transacties en beleggingen  in de ruimste zin van het woord -- te verrichten bij gelijk welke financiële instelling of bank. Deze twee gemachtigden zullen telkens gezamenlijk dienen le handelen bij de uitvoering van dit mandaat.

De Raad van Bestuur kan met gewone meerderheid van stemmen de bestuurders, die hij heeft aangesteld om de stichting te vertegenwoordigen, afzetten of beslissen tot hun ambtsbeëindiging.

DAGELIJKS BESTUUR

Het dagelijks bestuur van de Stichting bestaat uit minimaal vijf personen, waaronder de Secretaris-generaal, die geen lid moet zijn van de Raad van Bestuur.

De leden worden benoemd door de Raad van Bestuur voor een periode van vier jaar. De Raad van Bestuur blijft de mogelijkheid behouden om tussentijds hen ten allen tijde te ontslaan of te beslissen tot hun ambtsbeëindiging.

De personen belast met het dagelijks bestuur van de Stichting mogen in die hoedanigheid geen enkele verplichting aangaan inzake de verbintenissen van de stichting. Zij zijn alleen verantwoordelijk voor de vervulling van de hun opgedragen taak en voor de fouten in hun bestuur.

Om geldig te vergaderen moet ten minste de helft plus één van de leden van het dagelijks bestuur aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Deze personen treden gezamenlijk op behalve als zij een persoonlijke bevoegdheid hebben.

De dagelijkse gang van zaken van de Stichting wordt verzekerd door een door de Raad van Bestuur aangestelde Secretaris-generaal, die geen lid moet zijn van de Raad van Bestuur, maar wel permanent uitgenodigd wordt om de vergaderingen bij te wonen en de notulen ervan op te stellen.

De Raad van Bestuur kan ten allen tijde de Secretaris-generaal ontslaan of beslissen tot zijn ambtsbeëindiging.

BEZOLDIGING

Niemand van de leden van de Raad van Bestuur of van het dagelijks bestuur mag ooit enig stoffelijk voordeel uit de Stichting halen, behalve de bezoldiging die voor sommige leden vastgelegd wordt in een contract met de Raad van Bestuur. De leden van de Raad van Bestuur kunnen wel terugbetaling krijgen van bewezen onkosten.

REGELING VAN BELANGENCONFLICTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur b MOD 2.2

De bestuurder die bij een handeling niet de stichting rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van ver-mogensrechterlijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting van de Raad van Bestuur, moet dit mededelen aan de andere bestuurders voordat de Raad een besluit neemt. Hij neemt deel aan de beraadslaging, doch niet aan de stemming. Zijn verklaring en rechtvaardigingsgronden worden opgenomen in de notulen van de Raad van Bestuur. Deze omschrijft de aard van de beslissing of verrichting, verantwoordt het genomen besluit en vermeldt de vermogensrechterlijke gevolgen ervan. Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen. De betrokken bestuurder mag verder niet tussenkomen als vertegenwoordiger van de stichting voor wat de uitvoering van het genomen besluit betreft.

BOEKJAAR - JAARREKENING  BEGROTING

Het boekjaar van de stichting gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december.

Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar maakt de Raad van Bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, alsook de begroting van het volgende boekjaar en dit op de wijze bepaald in artikel 37 van de wet op de verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen (hierna afgekort V&S-wet).

De Stichting moet de controle op haar financiële toe-stand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de rekeningen opdragen aan een commissaris.

Indien de stichting bij de afsluiting van het boekjaar minstens twee van de drie bij wet bepaalde drempels bereikt, houdt zij een boekhouding en maakt zij een jaarrekening op in overeenstemming met de boekhoudwet van zeventien juli negentienhonderd vijfenzeventig, behoudens aanpassingen omwille van haar bijzondere aard.

Binnen de dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening, legt de Raad van Bestuur deze neer bij een plaatselijke zetel van de Nationale Bank van België, samen met een stuk met de naam en de voornamen van de bestuurders en in voorkomend geval van de commissarissen die in functie zijn; en in voorkomend geval het verslag van de commissarissen.

WIJZE VAN ONTBINDING

De Raad van Bestuur kan mits een drielvierde meerderheid aan de bevoegde Rechtbank van Eerste Aanleg voorstellen om de ontbinding van de stichting uit te spreken en tot vereffening over te gaan, wanneer het doel verwezenlijkt is of wanneer de stichting niet meer in staat is het doel na te streven waarvoor zij is opgericht, onverminderd de mogelijke andere verzoeken tot ontbinding zoals vernield in artikel 39 V&S-wet.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken uitgaande van de stichting vermelden dan de naam onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "private stichting in vereffening".

De rechtbank die de ontbinding uitspreekt kan hetzij tot de onmiddellijke afsluiting van de vereffening beslissen, hetzij de vereffeningswijze bepalen en een of meer vereffenaars aanwijzen.

De rechtbank verleent toestemming om de goederen te bestemmen met inachtneming van de statuten. BESTEMMING VAN HET VERMOGEN

Het actief van de ontbonden en vereffende stichting is vooreerst bestemd voor de 'vzw De La Salle' en in ondergeschikte orde voor de 'vzw Broeders van der Christelijke Scholen, district Vlaanderen' of hun rechtsopvolgers.

Indien deze er niet zijn gaat het naar het 'ISTITUTO DEI FRATELLI DELLE SCUOLE CRISTIANE', Via Aurelia 476, ROMA, ITALIA. Ente ecclesiastico civilmente riconosciuto con R.D. 12 ottobre 1939, è iscritta nel predetto Registro al n' 774/47, met als wettelijke vertegenwoordiger: ALVARO ANTONIO RODRIGUEZ ECHEVERRIA of zijn opvolger als Algemene Overste van de Broeders van de Christelijke Scholen.

De Raad van Bestuur kan van deze bestemming slechts afwijken met de meerderheid vereist voor een statutenwijziging."

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Wettigheidcontrole

Ondergetekende notaris bevestigt na onderzoek dat de bepalingen van Titel Il van de wet van 27 juni 1921 op de VZW's en Stichtingen betreffende de alhier opgerichte private stichting werden nageleefd.

Benoeming van de eerste bestuurders

Met eenparigheid van stemmen worden tot eerste bestuurders benoemd, voor onbepaalde duur:

1) De heer CAEYERS Leo Jozef, geboren te Mol op 11 februari 1934, wonende te 1742 Sint-Katharina-Lombeek, Muilemlaan 2/11; (NN. 34.02.11 355-43);

2) De heer DAUWE Geert Karel, geboren te Usumbara (Rwan-da-Burundi) op 3.08.1956, wonende te 8500 Kortrijk, Hadewijchlaan 22 (N.N. 56.08.03 387.76)

De heer Dauwe Geert wordt alhier vertegenwoordigd door de heer De Cat Jean, handelend ingevolge de bevoegdheden hem verleend bij onderhandse volmacht de dato 23 september 2011, waarvan een origineel alhier gehecht blijft om samen ermee ter registratie te worden aangeboden. (bijlage één);

3) De heer DE CAT Jean André, geboren te Werchter op 27 februari 1933, wonende te 1740 Ternat, Statiestraat 37/A (N.N.33.02.27 263-22);

4) De heer D'HUITEAU Jacques Yves, geboren te Bayonne (France), op 12 december 1947, wonende te "Communauté des Frères", 9 rue des Ursulines, 93201 Saint Denis, France. (identiteitskaartnummer 080293101487);

5) De heer HAVA Francisco-Javier, geboren te Bilbao (Spanje) op 24 februari 1941, wonende te Paseo Madalena Jauregiberri 2, 20014 San Sebastian, Spanje (identiteitskaartnummer 14500693-K);

6) De heer LOMBAERTS Herman Félix, geboren te Berg op 17 juni 1935, wonende te 3000 Leuven, Heilige Geeststraat 8/401 (N. N. 35.06.17 107-63);

7) De heer LOPEZ GIL Francisco, geboren te Guadalajara (Spanje) op 29 januari 1941, wonende te Via Aurelia 476, Roma, Italia (identiteitskaartnummer 33527460S);

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

8) De heer MORTIER Geert José, geboren te Kortrijk op 29 maart 1960, wonende te 8500 Kortrijk, Veemarkt 53 bus 51 (N.N. 60.03.29 287-27);

9) De heer PIRON Paul Octaaf, geboren te Erpe op 22 januae 1933, wonende te 9030 Mariakerke, Industrieweg 224 (NN 33.01.22-201.33),

die allen alhier aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd zoals gezegd en die elk afzonderlijk verklaren hun mandaat te aanvaarden.

Benoeming leden van het Dagelijks Bestuur:

Door de alhier benoemde bestuurders worden onmiddellijk de leden van het dagelijks bestuur aangeduid, met name de navolgende personen:

- de heer CAEYERS Leo, voornoemd;

- de heer DE GAT Jean, voornoemd;

- de heer LOMBAERTS Herman, voornoemd;

- de heer PIRON Paul, voornoemd,

die allen eveneens alhier aanwezig zijn of geldig vertegenwoordigd zoals gezegd en die elk afzonderlijk verklaren hun mandaat te aanvaarden.

Benoeming Secretaris Generaal

Door de leden van de zopas benoemde raad van bestuur, wordt alhier onmiddellijk de secretaris-generaal aangesteld, belast met het dagdagelijks bestuur van de Private Stichting, met name de heer DE CLERCQ Jan Alfons, geboren te Soest op 10 oktober 1953, wonende te 3570 Alken, Reigerslaan 7 (NN 53.10.10-177.27);

die eveneens alhier aanwezig is en die verklaart zijn mandaat te aanvaarden.

Genoemde secretaris generaal zal worden bezoldigd overeenkomstig het volume aan tijd dat deze besteed aan de Stichting. Ook indien de secretaris-generaal een lid is van de raad van Bestuur kan hijfzij toch bezoldigd worden.

Aan gezegde secretaris generaal wordt de dagdagelijkse gang van zaken van de stichting toevertrouwd alsook de vertegenwoordiging van de stichting wat dat betreft. Hij zal in dat verband mogen:

- de dagelijkse briefwisseling ondertekenen;

- alle brieven, stukken en pakken, zelfs aangetekend of verzekerd, in ontvangst nemen, er ontlasting van geven.

Toelichting aangaande aansprakelijkheid der oprichters en bestuurders voor verbintenissen aangegaan voor de stichting in oprichting.

Alle hiervoor benoemde leden van de raad van bestuur, van het dagelijks bestuur evenals genoemde secretaris-generaal, erkennen dat ondergetekende notaris hen ingelicht heeft over het feit dat zij mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de private stichting in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de stichting deze verbintenissen overneemt en bekrachtigt. De stichting kan overgaan tot de bekrachtiging van de rechtshandelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vôôr de ondertekening van de oprichtingsakte.

Zij erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de mogelijkheid om bijzondere clausules op te nemen in de eventueel met derden te sluiten overeenkomsten in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de private stichting van haar rechtspersoonlijkheid teneinde haar aansprakelijkheid te beperken.

Beslissing tot aanduiding van een commissaris - benoeming ervan.

Aangezien blijkt uit de te goeder trouw verrichte schattingen dat voor het eerste maatschappelijk boekjaar de private stichting zal voldoen aan de criteria vermeld in artikel 12 paragraaf twee van de wet van zeventien juli negentienhonderd vijfenzeventig op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen, is de Private Stichting niet wettelijk gehouden tot de aanstelling van een commissaris.

Aangezien de Stichting zich er vrijwillig toe verbonden heeft een commissaris aan te stellen overeenkomstig het bepaalde in artikel 13 van haar statuten, zal zij bij een afzonderlijke beslissing bij een latere algemene vergadering, overgaan tot de aanduiding van een dergelijke commissaris en zowel de duurtijd van diens mandaat als diens bezoldiging vastleggen.

Eerste boekjaar  jaarrekening

Het eerste boekjaar loopt van zodra de stichting rechtspersoonlijkheid heeft door neerlegging van haar statuten op de griffie van de Rechtbank van Koophandel tot eenendertig december van tweeduizend en twaalf. Volmacht voor vervulling formaliteiten.

Voormelde oprichters verklaren volmacht te verlenen aan:

- De heer DECAT Jean, voornoemde bestuurder;

- de Heer DE CLERCQ Jan, voornoemde secretaris generaal;

- mevrouw ARDIES Maryse, wonende te 2800 Mechelen, Brusselsesteenweg 356,

ieder met de bevoegdheid om afzonderlijk te handelen en met de mogelijkheid van indeplaatsstelling, teneinde in hun naam en voor hun rekening alle formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de private stichting bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de Ondernemingsloketten, de fiscale en andere administraties en aile mogelijke publieke en private instanties. Deze personen zullen eveneens bij gelijk welke bank of financiële instelling naar hun keuze, een rekening kunnen openen op naam van de nieuw opgerichte Private Stichting.

Te dien einde zal elke volmachtdrager alle stukken en documenten kunnen tekenen, verklaringen kunnen afleggen en iemand in zijn plaats stellen.

(...)

TUSSENKOMST

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Naast de voormelde oprichters 'senso strictu' met name de vzw's "De La Salle" en "Broeders van de Christelijke Scholen, District Vlaanderen", zijn alhier in onderhavige oprichtingsakte, tussengekomen en mede verschenen de vier hierna aangeduide vzw's, dewelke niet als eigenlijke oprichters dienen te worden aanzien, maar dewelke onmiddellijk ter gelegenheid van de oprichting van de Private Stichting "De La Salle Noord-België" verklaren een reeks onroerende goederen in te brengen in het vermogen van gezegde Stichting.

Zij wensen daarmee uitdrukkelijk het door de oprichters vooropgestelde doel van de Stichting van bij de aanvang, mede te onderschrijven en mede te bewerkstelligen, hetgeen overigens door de oprichters "senso srictu" uitdrukkelijk wordt aanvaard.

Voor zoveel als nodig kunnen deze tussenkomende partijen als "onderschrijvers" of als "oprichters senso latu" worden aanzien.

Aanduiding van de tussenkomende partijen:

1. De vereniging zonder winstoogmerk "SINT-WIVINAKLOOSTER" met zetel te 1740 Temat, Statiestraat 371A, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 408.067.221 en met identificatienummer der vzw 11223.

Opgericht onder de benaming "Couvent Sainte-Wivine" bij akte van 4 januari 1923, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 9 februari nadien, onder nummer 112.

Waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd bij onderhandse akte op 23 december 2008, bekendgemaakt in zelfde Staatsblad op 6 februari nadien onder nummer 09020210.(...)

2. De vereniging zonder winstoogmerk "SINT-AMANDUSINSTITUUT" met zetel te 1740 Ternat, Statiestraat 37/A, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 413.767.059 en met identificatienummer vzw 40122.

Opgericht bij onderhandse akte onder de benaming "Institut Saint-Amand" blijkens akte verleden voor notaris Pierre Landrieu destijds te Gent op 20 juni 1922, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 31 juli en 2 augustus nadien, onder nummer 401.

Waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd op 23 december 2008, bekendgemaakt in zelfde Staatsblad op 4 februari 2009 onder nummer 09018644.(...)

3. De vereniging zonder winstoogmerk "SINT-JORISSCHOOL-INRICHTING" met zetel te 1740 Ternat, Statiestraat 37/A, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 0409.934.173 en met identificatienummer der vzw 396659.

Opgericht bij onderhandse akte onder de benaming "Sint-Jorisschoolinrichting van de Broeders van de Christelijke Scholen te Bazel-Waas" op 1 september 1959, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 24 september nadien, onder het nummer 3966.

Waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd op 23 december 2008, bekendgemaakt in zelfde Staatsblad op 4 februari 2009 onder nummer 09018645.(...)

4. De vereniging zonder winstoogmerk "HET SINT-JOZEFINSTITUUr met zetel te 1740 Ternat, Statiestraat 37/A, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Brussel onder nummer 409.951.296 en met identifictatienummer van de VZW 116036.

Opgericht bij onderhandse akte op 29 mei 1936, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 27 juni nadien, onder nummer 1160.

Waarvan de statuten voor het laatst werden gewijzigd op 13 januari 2010, bekendgemaakt in zelfde Staatsblad op 5 februari 2011 onder nummer 10020050.(...)

OVERDRACHTEN EN INBRENGEN IN HET PATRIMONIUM VAN DE PRIVATE STICHTING:

Teneinde de doelstellingen te verwezenlijken zoals in artikel vier van de statuten omschreven, worden door de oprichters 'senso strictu' enerzijds en door de tussenkomende partijen anderzijds, de hierna volgende roerende en onroerende goederen definitief overgedragen naar het vermogen van de Private Stichting.

INBRENG IN SPECIEN

1. De vereniging zonder winstoogmerk "De La Salle", voornoemd en vertegenwoordigd zoals gezegd, verbindt er zich toe een bedrag van HONDERDDUIZEND EURO in te brengen in de bij deze akte opgerichte Private Stichting "De La Salle Noord-België".

2. De vereniging zonder winstoogmerk "Broeders van de Christelijke Scholen, District Vlaanderen", voornoemd en vertegenwoordigd zoals gezegd, verbindt er zich toe een bedrag van TIENDUIZEND EURO in te brengen in de bij deze akte opgerichte Private Stichting "De La Salle Noord België".

AFBETALING:

De comparanten verklaren dal voormeld ingebrachte bedrag van samen HONDERD EN TIENDDUiZEND EURO thans gedeponeerd is bij de naamloze vennootschap "KBC Bank" op een bijzondere rekening op naam van de Stichting in oprichting, geopend onder het nummer BE 72 7450 4347 0116.

Een bewijs van die deponering blijkt uit een bankattest uitgaande van gezegde bank, gedateerd op 20 oktober 2011, dat in het dossier van de werkende notaris zal worden bewaard.

Bovendien verklaren de comparanten dal het hiervoor ver-meld bedrag, gedeponeerd bij bedoelde bank, ter beschik-king is.

INBRENG IN NATURA

Naast de inbreng in speciën, gedaan door de voornoemde vzw's oprichters senso strictu, worden er door de hierna vernoemde vzw's "Broeders van de Christelijke Scholen, district Vlaanderen" "Sint-Wivinaklooster", "Sint-Aamandusinstituut", "Sint-Jorisschoolinrichting" en "Het Sint-Jozefinstituut", allen voornoemd en vertegenwoordigd zoals gezegd, nog diverse inbrengen in natura van onroerende goederen gedaan, op de wijze zoals hierna in deze akte meer omstandig wordt uiteengezet.

ingevolge de buitengewone algemene vergaderingen van 26 september 2011, waar alle leden aanwezig waren, werd unaniem beslist tot ontbinding van de vzw's "Sint-Wivinaklooster" , "Sint-Aamandusinstituut", "Sint-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Jorisschoolinrichting". Hetzelfde werd beslist op 23 september 2011 bij unanimiteit door de buitengewone algemene vergadering van de vzw "Het Sint-Jozefinstituut".

In zelfde buitengewone algemene vergadering werd vervolgens besloten om het vermogen van elk van deze te ontbinden vzw's, te laten overgaan bij wijze van fusie in het vermogen van de alhier nieuw opgerichte Private Stichting "De La Salle Noord België".

Met het oog op deze fusie en de ontbinding van voormelde verenigingen zonder winstoogmerk, hebben comparanten ondergetekende notaris verzocht de overdracht van de hierna beschreven onroerende goederen naar de nieuwe Private Stichting definitief vast te stellen, en tegenstelbaar te maken aan derden door overschrijving hiervan op de bevoegde hypotheekkantoren.

Comparanten verklaren uitdrukkelijk dat deze fusie, met daaruit voortvloeiend de overdracht om niet van de hierna omschreven onroerende goederen naar de Private Stichting, de realisering van het maatschappelijk doel van elke vereniging zonder winstoogmerk-overdrager dient.

Comparanten verklaren uitdrukkelijk dat deze overdracht ter kosteloze titel, niet onderworpen is aan de machtiging zoals voorzien door artikel 16 van de VZW-wet daterende van 27 juni 1921.

1. VERZAKING AAN REVISORAAL VERSLAG.

Partijen maken toepassing van het feit dat het niet wettelijk voorgeschreven is om enig revisoraal verslag of

enige andere rapportering voor te leggen alvorens over te gaan tot inbreng in natura.

2. BESCHRIJVING VAN DE INBRENGEN IN NATURA

De vereniging zonder winstoogmerk "SINT WIVINAKLOOSTER", voornoemd, verklaart inbreng te doen van

volgende onroerende goederen:

1. STAD SINT JANS MOLENBEEK

Een KLOOSTERGEBOUW OP EN MET GROND EN AANHORIGHEDEN staande en gelegen te Sint-Jans-Molenbeek, voorheen Sint-Jans-Molenbeek, aan de Vierwindenstraat nummers 60/62, kadastraal gekend

volgens huidig kadaster in de sectie B nummer 702/H, groot volgens kadaster dertien aren dertien centiaren.

Volgens titel maakt het goed deel uit van een groter geheel dat volgens titel gekadastreerd is in de sectie B nummers 922/M/4, 922/U/2, 922/J/4, 922/Z/3, 922/B/5, 700/M, 700/S, 7002, 700/B/2 en 700/A/2.

(gemeentenummer 21522 artikel 04589 volgnummer 001)

2. STAD GENK

Een KLOOSTERGEBOUW OP EN MET GROND EN AANHORIGHEDEN, staande en gelegen te Genk, voorheen Genk, aan de Margarethalaan nummer 72, kadastraal gekend in de sectie H nummer 34/T/124 en 34N/124, met een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van negenentwintig are veertig centiare.

(gemeentenummer 71507 artikel 07758 volgnummer 0001 en 0003)

3. STAD ANTWERPEN

a) Een SPORTGEBOUW OP EN MET GROND EN AANHORIGHEDEN, staande en gelegen te Antwerpen, Dambruggestraat 193/201, kadastraal gekend in de sectie E nummer 515/D/2, groot volgens huidig kadaster zestien are drieënzeventig centiaren

(gemeentenummer 11805 artikel 21973 volgnummer 0001)

b) Een GEHEEL VAN SCHOOLGEBOUWEN OP EN MET GROND EN AANHORIGHEDEN, staande en gelegen te Antwerpen, aan de Oranjestraat 36/40 en aan de Oude Steenweg 81/83, kadastraal gekend in de sectie G nummers 193/Y/9 en 200/N/4, met een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van vijfendertig aren zeven centiaren.

(gemeentenummer 11807 artikelnummer 07906 blad 2 en vak 0001 en 0002)

Wat betreft de ingebrachte opstallen worden enkel deze gebouwen ingebracht die de inbrengende vzw in eigendom toebehoren en niet deze welke door een erfpachthouder daarop zouden zijn opgericht.

(" " " )

4. STAD LEUVEN

a) Een SCHOOLGEBOUW, staande en gelegen te Leuven aan de Mechelsevest 2, kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie F nummer 95/L, met een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van éénentwintig are tachtig centiare.

(gemeentenummer 24505 artikel 11208 volgnummer 0002)

b) Een SCHOOLGEBOUW, staande en gelegen te Leuven aan de Mechelsevest 4, kadastraal gekend

volgens huidig kadaster in de sectie F nummer 95/M, met een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van

zes are tweeëndertig centiare.

(gemeentenummer 24505 artikel 10752 volgnummer 0002)

Wat betreft de ingebrachte opstallen worden enkel deze gebouwen ingebracht die de inbrengende vzw in

eigendom toebehoren en niet deze welke door een erfpachthouder daarop zouden zijn opgericht.

(...)

5. GEMEENTE KAPELLEN

Een geheel van PERCELEN BOS, te Kapellen, ter plaatse gekend "Franse Heide' en "Vijverslei", kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie K, nummers 71W/10, 7/H/26, 7/L/30, 7/P/30 en deel van 7/F/31, met een totale oppervlakte bij restant van vijf hectare zeventig are negenentachtig centiare.

(gemeentenummer 11023 artikel 10172 volgnummers 0001, 0004, 0006, 0009 en 0013)

Deze oppervlakte wordt bekomen door van de huidige kadastrale oppervlakte groot 5 hectare 80 are 19 centiaren, af te trekken de oppervlakte van het perceel deel van nummer 7/F/31 van 9 are 30 ca, verkocht bij

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

akte van notaris Philip Coppens te Boechout de dato 18 januari 2011, overgeschreven op het tweede hypotheekkantoor te Antwerpen op 28 januari nadien, onder nummer 02222.

(" " )

De vereniging zonder winstoogmerk "BROEDERS VAN DE CHRISTELIJKE SCHOLEN, DISTRICT

VLAANDEREN", voornoemd, verklaart inbreng te doen, van volgende onroerende goederen :

6. GEMEENTE KAPELLEN

Een EIGENDOM bestaande uit een landgebouw, park, woonhuizen, weg, bos, schoolgebouw en tuin, genaamd "PARIFART", gestaan en gelegen te Kapellen, Prins Albertlei 38, 28 en 28+ en ter plaatse genaamd "Franse Heide", kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie K, nummers 7/R, 7/C12, 7/W18, 71X18, 7/Y18, 7/x/11, 7/L111, 71M/11, 7/K/12, 71L112, 7/D/22, 7/C/22, 7/F/26, 7/G/26, met een totale oppervlakte van negen hectare tweeënveertig are tachtig centiare.

(gemeentenummer 11023 artikel 05439 volgnummers 0014, 0016, 0018, 0019, 0020, 0021, 0022, 0023, 0024, 0025, 0034, 0039, 0040 en 0041).

(" " " )

7. STAD GENT

Een WOONHUIS op en met grond en aanhorigheden, staande en gelegen te Gent, Begijnhoflaan 418, kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie F nummer 3635/S/4, met een oppervlakte volgens meting vermeld in titel van zeven are vijfendertig centiare vierentachtig vierkante decimeter, en groot volgens huidig kadaster zeven are zesendertig centiare.

(gemeentenummer 44815 artikel 09421 volgnummer 0001)

Meting:

Zoals voorschreven goed staat afgebeeld op een opmetingsplan opgemaakt onder partijen, van welk plan een exemplaar gehecht is gebleven aan de akte verleden voor Notaris Bernard Cruyt te Gent op 23 december 1985.

De vereniging zonder winstoogmerk "SINT-AMANDUSINSTITUUT", voornoemd, verklaart inbreng te doen, van volgende onroerende goederen:

8. STAD GENT voorheen Gent (vijftiende afdeling)

Een GEHEEL VAN SCHOOLGEBOUWEN staande en gelegen te Gent, voorheen Gent aan de Oude

Houtlei +17, kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie F nummer 1313/P, groot éénentwintig are

zestig centiare.

(gemeentenummer 44815 artikel 14569 volgnummer 0001)

Wat betreft de ingebrachte opstallen worden enkel deze gebouwen ingebracht die de inbrengende vzw in

eigendom toebehoren en niet deze welke door een erfpachthouder daarop zouden zijn opgericht.

(...)

De vereniging zonder winstoogmerk "SINT-JORISSCHOOL-INRICHTING", voornoemd, verklaart inbreng te

doen, van volgende onroerende goederen :

9. GEMEENTE KRUIBEKE, voorheen Bazel

a) 1. Een GEHEEL VAN SCHOLENGEBOUWEN op en met grond staande en gelegen te Kruibeke, voorheen Bazel aan de Pastoor Pungsstraat +4 en aan de Kruibekestraat 55/A, kadastraal gekend volgens huidig kadaster sectie B nummers 50/5/5 en 501X15, met een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van één hectare zeven aren één centiare.

(gemeentenummer 46001, artikel 07177 volgnummers 006 en 007)

2. Een KLOOSTERGEBOUW op en met grond staande en gelegen te Kruibeke, voorheen Bazel aan de Pastoor Pungsstraat 2, kadastraal gekend in de sectie B nummer 50/Z14, met een oppervlakte volgens kadaster van twaalf are twee centiaren.

(gemeentenummer 46001, artikel 07177 volgnummer 001)

b) 3. Een SCHOOLGEBOUW op en met grond staande en gelegen te Kruibeke, voorheen Bazel aan de

Pastoor Pungsstraat 4, kadastraal gekend volgens huidig kadaster in de sectie B nummer 50NV/5, groot

volgens huidig kadaster van vijftien are twee centiaren.

(gemeentenummer 46001, artikel 07115 volgnummer 002)

Wat betreft de ingebrachte opstallen worden enkel deze gebouwen ingebracht die de inbrengende vzw in

eigendom toebehoren en niet deze welke door een erfpachthouder daarop zouden zijn opgericht.

(... )

De vereniging zonder winstoogmerk "HET SINT-JOZEFINSTITUUT", voornoemd, verklaart inbreng te doen,

van al haar onroerende goederen welke zij bezit te Kortrijk, te weten:

10. STAD KORTRIJK, voorheen Kortrijk

a) Een GEHEEL VAN SCHOLENGEBOUWEN op en met grond staande en gelegen te Kortrijk, voorheen Kortrijk aan de Veldstraat 166 en 172, kadastraal gekend volgens huidig kadaster sectie B nummer 98/N/21, met een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van zestien are eenenvijftig centiare.

(gemeentenummer 34353 artikel 18473 volgnummer 0003)

b) Een GEHEEL VAN SCHOLENGEBOUWEN op en met grond staande en gelegen te Kortrijk, voorheen Kortrijk aan de Groeningelaan 42, kadastraal gekend volgens huidig kadaster sectie B nummer 98/C/20, met een totale oppervlakte volgens huidig kadaster van achttien are achtendertig centiare.

(gemeentenummer 34353 artikel 18472 blad volgnummer 0002)

Wat betreft de ingebrachte opstallen worden enkel deze gebouwen ingebracht die de inbrengende vzw in eigendom toebehoren en niet deze welke door een erfpachthouder daarop zouden zijn opgericht.

" M00 2.2

" Voor- Luik O - Vervolg

~ . .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2011- Annexes du Moniteur belge

behouden aan het Belgisch Staatsblad

HYPOTHECAIRE TOESTAND.

Alle voormelde onroerende goederen worden ingebracht voor vrij, zuiver en onbelast van gelijk welke hypothecaire in- of overschrijving, borgstellingen of inpandgevingen.

VOORWAARDEN VAN DE INBRENG.

De Private Stichting verklaart de overdracht in haar vermogen van alle hiervoor beschreven onroerende goederen alhier uitdrukkelijk te aanvaarden en bevestigt onmiddellijk alle rechten en plichten met betrekking tot gezegde onroerende goederen, en meer in het algemeen, alle mogelijke verbintenissen waartoe de ontbonden'. vzw's zich verbonden zouden hebben jegens derden, te zullen verderzetten en respecteren.

Zij verbindt er zich toe alle nodige maatregelen te treffen teneinde alle contractspartijen (zoals erfpachters en huurders, personeel of aangestelden) hiervan op de hoogte te brengen en alle andere mogelijke formaliteiten uit te voeren teneinde deze overdracht aan eenieder tegenstelbaar te maken.

Comparanten verklaren dat ondergetekende notaris hen gewezen heeft op artikel 24 van de VZW-wet daterende van 27 juni 1921, waarin uitdrukkelijk wordt gesteld dat het actief slechts kan worden overgedragen na aanzuivering van het passief. Deze bepaling dient ter bescherming van de schuldeisers van de ontbonden vennootschap. Het geeft hen het recht om te worden uitbetaald uit de activa vooraleer deze worden toegewezen aan hun nieuwe bestemming. Dienaangaande verklaren partijen dat alle bestaande schuldeisers werden uitbetaald. Voor zover als nodig, verklaart de overnemende Private Stichting, alle eventueel openstaande schulden in hoofde van elk der overdragende vzw's ten haren laste te nemen.

(...)

FISKALE VERKLARINGEN

Onderhavige transactie kadert in een algemene operatie van fusie door oprichting, waarbij uiteindelijk het i volledig restvermogen van de vzw's "Sint-Wivinaklooster"; "Sint-Amandusinstituut"; "Sint-Jorisschoolinrichting", en "Het Sint-Jozefinstituut" zal overgaan in het vermogen van de alhier opgerichte Private Stichting "De fa Salle Noord België".

De in onderhavige akte bedongen overdracht van onroerende goederen, maakt enkel een deel van de volledige overdrachtsoperatie uit, aangezien het roerend vermogen van gezegde vzw's bij een afzonderlijke overdrachtsovereenkomst zal gerealiseerd worden. Bovendien konden bepaalde onroerende goederen in ; onderhavige operatie niet opgenomen worden, om reden dat hiervoor bepaalde bodemonderzoeken nog dienen te worden afgerond; ook deze overdrachten zullen in een latere akte worden doorgevoerd. Naast overdrachten naar het vermogen van de Private Stichting zullen  eveneens in het kader van de vereffeningsprocedure van de vzw's - nog bepaalde goederen vooraf ten bezwarende titel of ten kosteloze titel worden afgestaan aan derde partijen. Naderhand zal uiteindelijk het resterend vermogen van gezegde vzw's overgedragen worden naar de nieuw opgerichte Private Stichting.

Ook wat betreft de vzw "Broeders van de Christelijke Scholen, district Vlaanderen" maakt de in onderhavige akte doorgevoerde inbreng van onroerende goederen een "algemeenheid uit", aangezien deze inbreng kadert in het volledig overdragen van al haar 'onroerende bezittingen' in de nieuw opgerichte Private Stichting, behoudens een onroerend goed gelegen te Sint-Agatha Berchem dat - eveneens in het kader van de vereffening van de vzw - vooraf zal overgedragen worden aan een derde partij. Omwille van vereiste bodemonderzoeken kunnen thans bepaalde andere onroerende goederen van gezegde vzw, welke zij nog in eigendom bezit, niet worden overgedragen, doch dit zal in een opvolgende operatie doorgevoerd worden.

Mits voorgaand voorbehoud, verklaren de respectievelijke inbrengende vzw's "Sint-Wivinaklooster"; "Sint-Amandusinstituut"; "Sint-Jorisschoolinrichting", en "Het Sint-Jozefinstituut" dat zij uiteindelijk de totaliteit van al hun resterende activa en passiva van hun huidig vermogen zullen inbrengen in de bij onderhavige akte opgerichte Private Stichting, zodoende dat wat hen betreft, het hier gaat om de inbreng om niet van een 'integraliteit' die kan plaatsvinden mits vrijstelling van toepassing van BTW, en inkomstenbelastingen.

Onderhavige inbreng heeft bovendien plaats met toepassing van vrijstelling van registratierechten ; (behoudens het hierna vermelde vaste recht van honderd euro).

Ondergetekende Notaris verklaart aan partijen lezing gegeven te hebben van de eerste alinea van artikel 203 van het Wetboek der Registratierechten, betrekkelijk de bewimpeling van de prijzen.

Partijen verklaren dat de Private Stichting "De la Salle Noord België" dient beschouwd te worden als de ' rechtsopvolger van de inbrengende vzw's, zodat deze overdrachtsakte niet geregistreerd dient te worden aan het evenredig verkooprecht. Partijen verklaren dat deze akte aangaande alle ingebrachte goederen een inbreng om niet uitmaakt, dat deze goederen na de inbreng nog steeds aangewend zullen blijven voor een niet- winstgevend doel, derhalve dat deze inbreng onderworpen dient te worden aan het bijzonder vast recht van honderd euro (100,00 ¬ ) aan registratierechten, conform de bepalingen van artikel 140 §3° van het Wetboek Registratierechten en dit zowel wat betreft het goed gelegen in het Brussels gewest als de goederen gelegen in het Vlaams Gewest. Bovendien is de zetel van zowel de inbrngers als van de Opgerichte Private Stichting gevestigd in het Vlaams Gewest.

(" " " )

KOSTEN

Het bedrag van de kosten, vergoedingen, uitgaven en lasten door de private stichting te dragen, onder

welke vorm ook, die voor rekening van de private stichting komen, of die wegens haar oprichting ten haren laste

worden gebracht bij benadering bedragen de som van vijftien duizend achthonderd vijftig Euro.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL.

Tegelijk hiermee neergelegd:

- volmacht voor oprichting private stichting;

- een expeditie van de akte "Oprichting-Statuten-Inbreng in Natura-Benoemingen" d.d. 28.10.2011.

Op de laatste blz. van Luilc B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE LA SALLE NOORD-BELGIE, AFGEKORT : DLSNB

Adresse
STATIESTRAAT 37, BUS A 1740 TERNAT

Code postal : 1740
Localité : TERNAT
Commune : TERNAT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande