DE TINTELTUIN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE TINTELTUIN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 813.224.838

Publication

26/04/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0813.224.838

Benaming

(voluit) : De TintelTuin Neergelegd ter gr4ffie der

Rechtbank van Koophandel

te l.ewen, de 1 3 Qn ZdJii

QEfflEFIER;

1111

811063511*

v,

behc

aar

Bel Staa

(verkort) : Rechtsvorm : Zetel : Onderwerp akte vereniging zonder winstoogmerk 24;

Wijziging van 18 juni 2009 Budingenweg 2, 3440 Zoutleeuw

Wijziging statuten - wijziging maatschappelijke zetel - benoeming bestuurders

maart 2011 aan de originele statuten van vzw De TintelTuin, ter griffie neergelegd op

TITEL 1 NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

Artikel 1 De vereniging draagt de naam 'De TintelTuin' en heeft haar zetel in de Budingenstraat 2, 3440 Zoutleeuw, in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Artikel 2 De vereniging heeft als doel de ondersteuning van de werking van freinetschool 'De

TintelTuin', zowel op gebied van algemene schoolwerking als van klaswerking. De vereniging kan alle activiteiten organiseren die dat doel rechtstreeks of

onrechtstreeks ondersteunen. De vereniging mag hiertoe samenwerkingsverbanden aangaan met andere organisaties of initiatieven.

Artikel 3 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL 2 LEDEN EN LEDENBIJDRAGE

Artikel 4 Stichtende leden

§ 1 Stichtende leden zijn de leden die de vereniging oprichten. Stichtende leden zijn automatisch effectief lid en beschikken over alle rechten en plichten van een effectief lid.

§ 2 Lijst van de stichtende leden:

" Joël Vandeweyer, Zijdelingsestraat 42, 3300 Tienen

" Bart (pers, Rue des Champs 38, 4287 Racour

-Goedele Vertessen, Kruisstraat 53, 3850 Nieuwerkerken

-Raf Wuytjens, Bronstraat 5, 3320 Hoegaarden

" Christiane Verdeyen, Wangestraat 1, 3350 Linter

Artikel 5 De stichtende leden duiden onder elkaar de eerste bestuurders van de vereniging aan.

Artikel 6 Effectieve leden

§ 1 De personen die het ouderlijk gezag uitoefenen over één of meerdere kinderen dat (die) is (zijn) ingeschreven in freinetschool 'De TintelTuin' en waarvoor lidgeld betaald wordt aan de vereniging, zijn van rechtswege effectief lid van de vzw op het moment van inschrijving van het (de) betrokken kind(eren).

§ 2 Voor de inschrijvingen van het eerste schooljaar (2009-2010) geldt dat het effectief lidmaatschap, zoals omschreven in §1 van dit Artikel, aanvangt op de dag waarop de vereniging haar rechtspersoonlijkheid verkrijgt.

§ 3 Van ambtswege is elk personeelslid van freinetschool 'De TintelTuin' effectief

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hefrij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

lid van de vereniging vanaf het moment dat hij of zij zijn of haar functie opneemt. Voor personeelsleden gelden eveneens §1 en §2 hierboven.

§ 4 De vereniging telt minstens vier effectieve leden. De stichtende leden zijn de eerste effectieve leden.

§ 5 Elk effectief lid wordt bij toetreding geacht de vzw-wet, deze statuten en het huishoudelijk reglement te respecteren.

§ 6 Eik effectief lid heeft stemrecht in de algemene vergadering.

Artikel 7

§ 1 Elk effectief lid kan op elk moment ontslag nemen uit de vereniging door een schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur. Het ontslag kan niet

geweigerd worden.

§ 2 Effectieve leden verliezen van rechtswege hun statuut op het moment dat zij geen kind(eren) meer hebben die ingeschreven zijn in freinetschool 'De TintelTuin'. Zij kunnen wel nog voorgedragen worden adviserend lid te worden van de vereniging.

§ 3 Het niet tijdig betalen van de lidmaatschapsbijdrage kan aanleiding geven tot uitsluiting uit de vereniging.

§ 4 Personeelsleden verliezen hun effectief lidmaatschap op het moment dat zij geen functie meer uitoefenen binnen de school en zij tegelijkertijd niet (meer) voldoen aan de voorwaarde in Artikel 6 §1.

§ 5 Het effectief lidmaatschap eindigt pas definitief na beslissing van de algemene vergadering waarop het geagendeerd wordt. Het bestuur van de freinetschool 'De TintelTuin" bepaalt nadien voor deze personen de te betalen bijdrage voor de schoolkosten, ingeval er nog geen bijdrage betaald is aan de vereniging.

Artikel S Toegetreden leden (verderop adviserende leden genoemd)

§ 1 De vereniging kan ook adviserende leden tellen. Ze beschikken enkel over de

rechten die deze statuten hen toekent. Om adviserend lid te kunnen worden

mag men op dat moment geen effectief lid zijn en moet men ofwel:

" Een band hebben met freinetschool 'De TintelTuin';

" Een band hebben met het freinetonderwijs in het algemeen;

" Omwille van opgedane kennis of ervaring, een meerwaarde kunnen bieden aan de werking van freinetschool 'De TintelTuin'.

§ 2 De adviserende leden betalen geen lidmaatschapsbijdrage en hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

§ 3 Adviserende leden kunnen op eigen (schriftelijk) verzoek of bij voordracht door een ander lid, worden aanvaard door de raad van bestuur. Ze kunnen op

eenvoudig schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur de vereniging verlaten.

§ 4 Adviserende leden hebben geen vast overlegmoment, maar worden, wanneer nodig, voor advies uitgenodigd door de algemene vergadering, de raad van bestuur en/of het dagelijks bestuur. De vereniging engageert zich de adviserende leden tijdig te verwittigen wanneer hun aanwezigheid verlangd wordt.

Artikel 9 De lidmaatschapsbijdrage voor effectieve leden wordt bepaald via het solidariteitsprincipe (wie meer inkomsten heeft, betaalt meer). De hoogte van de bijdrage zal variëren per lid, in functie van bepaalde parameters die de algemene vergadering vastlegt, op voorstel van de raad van bestuur. De ouderbijdrage is verschuldigd per kind, en niet per ouder.

Artikel 10 De maximale lidmaatschapsbijdrage kan nooit hoger zijn dan 1.000 euro per schooljaar en per ingeschreven kind in de freinetschool 'De TintelTuin'. De betaling zal gebeuren conform de modaliteiten bepaald in het huishoudelijk reglement.

Artikel 11 Bij beëindiging van het lidmaatschap kan geen enkel lid aanspraak maken op terugbetaling van de gestorte lidgelden, noch op eert aandeel in de activa van de vereniging.

Artikel 12 Voor alle leden geldt dat hun rechten en plichten, die niet specifiek door deze statuten bepaald zijn, worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

TITEL 3 ALGEMENE VERGADERING

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 13 De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de daartoe aangeduide bestuurder. Elk effectief lid beschikt over één stem op de algemene vergadering. Een effectief lid kan enkel volmacht geven aan een ander effectief lid. Een effectief lid kan maximaal één volmacht houden. Adviserende leden hebben toegang tot de algemene vergadering, maar geen stemrecht.

Artikel 14 De algemene vergadering heeft minimaal de bevoegdheden die haar toegekend worden in de vzw-wetgeving. Al haar andere bevoegdheden worden bepaald in deze statuten en/of in het huishoudelijk reglement.

Artikel 15 De algemene vergadering vergadert minstens twee maal per jaar. De uitnodiging voor de algemene en/of buitengewone algemene vergadering wordt door de raad van bestuur schriftelijk en/of elektronisch verstuurd aan alle leden, ten minste acht dagen voor de aanvang van de vergadering (de post- en/of elektronische verzenddatum geldt hierbij als bewijs). Een algemene vergadering moet worden samengeroepen wanneer de raad van bestuur of minstens één vijfde van de effectieve leden erom verzoeken.

Artikel 16

§ 1 Beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de

aanwezige of bij volmacht vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen

is de stem van de voorzitter doorslaggevend of, bij diens afwezigheid, de stem

van het oudste aanwezige effectieve lid.

§ 2 Een lid van de algemene vergadering kan enkel volmacht geven aan een ander effectief lid. Een effectief lid kan maximaal één volmacht houden.

Artikel 17 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt . De ontwerpnotulen worden op de volgende vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

Artikel 18 De definitief goedgekeurde notulen worden ondertekend door de voorzitter van de vereniging en minstens één ander effectief lid. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat op eenvoudig verzoek aan de voorzitter door alle leden

geraadpleegd kan worden op de zetel van de vereniging.

TITEL 4 RAAD VAN BESTUUR

Artikel 19 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit effectieve leden. Er zijn minstens drie bestuurders.

Artikel 20 Eerste bestuurders

§ 1 Het mandaat van de eerste bestuurders (zie Artikels 4 en 5) loopt tot de eerste algemene vergadering van het schooljaar 2009-2010. Op deze algemene vergadering wordt een nieuwe raad van bestuur benoemd. Pas vanaf dan is Artikel 21 van deze statuten van toepassing. Alle andere artikels met betrekking tot de raad van bestuur zijn vanaf de benoeming van de eerste bestuurders van toepassing.

§ 2 De eerste bestuurders hebben specifiek als taak:

" Het huishoudelijk reglement op te stellen en te laten uitvoeren, met steun en

goedkeuring van de kerngroep die de oprichting van de vereniging stuurt.

Het reglement wordt voor definitieve goedkeuring voorgelegd aan de eerste

algemene vergadering van het schooljaar 2009-2010;

.Alle nodige maatregelen te treffen om een vlotte opstart van freinetschool

'De TintelTuin' mogelijk te maken;

" Conform deze statuten, alle nodige schikkingen te treffen voor de eerste

algemene vergadering van het schooljaar 2009-2010.

Artikel 21 De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode

van twee jaar en zijn onbeperkt herkiesbaar zolang zij effectief lid zijn van de

vereniging. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 22 Het mandaat van een bestuurder eindigt

§ 1 Op eigen verzoek, schriftelijk aan de voorzitter gemeld;

§ 2 Ais hij niet herbenoemd wordt volgens Artikel 21;

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

§ 3 Als hij niet meer voldoet aan de lidmaatschapsvoorwaarden;

§ 4 Bij afzetting, onder volgende voorwaarden:

" De afzetting moet aan de algemene vergadering voorgedragen worden door

alle andere bestuurders;

" De afzetting wordt door de algemene vergadering bekrachtigd met drie

vierde van de stemmen.

Artikel 23 Op datum van benoeming door de algemene vergadering moeten alle bestuurders, met uitzondering van de eerste bestuurders, minstens één jaar effectief lid zijn van de vereniging. De modaliteiten voor hun (her)verkiezing worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Artikel 24

§ 1 De raad van bestuur bestuurt de vereniging. De bevoegdheden van de raad van bestuur, die niet expliciet door de vzw-wet worden toegekend, worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

§ 2 De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte door het gezamenlijk handelen van de meerderheid van de bestuurders.

§ 3 De raad van bestuur kan een deel van haar bevoegdheden delegeren, inclusief de bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen, aan één of meer bestuurders of aan derden, die alleen of gezamenlijk kunnen handelen. De modaliteiten van deze delegaties en hun bevoegdheden worden opgenomen in het huishoudelijk reglement.

Artikel 25

§ 1 Beslissingen worden als college genomen.

§ 2 Een bestuurder kan enkel volmacht geven aan een andere bestuurder. Een bestuurder kan maximaal één volmacht houden.

Artikel 26 Van elke vergadering worden notulen opgemaakt door een aangeduide verslaggever. De ontwerpnotulen worden op de volgende vergadering ter goedkeuring voorgelegd. De definitief goedgekeurde notulen worden ondertekend door de voorzitter en de verslaggever. De notulen worden bewaard in een notulenregister dat op eenvoudige vraag aan de voorzitter, door alle leden geraadpleegd kan worden op de zetel van de vereniging.

TITEL 5 DIVERSEN

Artikel 27 Het boekjaar valt samen met het schooljaar, van 1 september tot 31 augustus.

Artikel 28 Elke wijziging aan het huishoudelijk reglement is de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering. Alle voorstellen tot wijziging worden door de raad van bestuur verzameld en op de agenda van de volgende algemene vergadering geplaatst.

Artikel 29 Bij ontbinding van de vereniging gaat het maatschappelijk bezit, na vereffening en na

zuivering van schulden en lasten, naar een bestemming die bij voorkeur zoveel

mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging werd opgericht  bij

ontstentenis naar een andere vereniging die zo nauw mogelijk aansluit bij de "

freinetgedachte. Indien de ontbinding vrijwillig gebeurt, duidt de algemene

vergadering de vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheden.

Artikel 30 Voor alles wat niet in deze statuten geregeld is, is de vzw-wet, het gemeen recht en

aanvullend onder voorbehoud van rechten het huishoudelijk reglement van

toepassing.

Artikel 31 De vereniging onderschrijft het "Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind".

Artikel 32 Voor betwistingen is de Rechtbank van Leuven bevoegd.

R k R

MOD 2.2

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Aansluitend op de goedkeuring van de wijziging van de statuten, worden de eerste bestuurders ontheven van hun taken en wordt hen kwijting verleend. Tegelijkertijd worden volgende personen als bestuurder benoemd:

Voor-

behbi-d@il

aan het

Belgisch

Staatsblad

Philippe Denys  Helstraat 20, 3400 Landen - 61.04.27-001.13 Lieven Cafewaert  Brouwerijstraat 68, 3400 Landen - 69.03.16-161.53 Peter Vervliet  Oplinterstraat 72, 3350 Wommersom - 73.11.03-155.07 Joël Vandeweyer - Groenstraat 58, 3300 Tienen - 68.01.31-339.69

In naam van De TintelTuin vzw

Joël Vandeweyer, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 26/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE TINTELTUIN

Adresse
DE MERODESTRAAT 14 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande