DE VIJFHOEKFEESTEN

Association sans but lucratif


Dénomination : DE VIJFHOEKFEESTEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.744.953

Publication

03/03/2014
ÿþ(verkort):

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Groenstraat 8 1570 Tollembeek (Galmaarden)

Onderwerp akte : Oprichting VZW

OPRICHTING - STATUTEN

Ondergetekenden,

1. De heer Peter DECOOMAN, geboren te Edingen op 5 februari I973, wonende te 1570 Galmaarden, Flieterkouter 100.

2. De heer Geert Ludo GIERTS, geboren te Ninove, op 4 maart 1967, wonende te 1570 Galmaarden, Modrielaan 4.

3. De heer Luc Georges Joanna DE MUYLDER, geboren te Ninove, op 3 maart 1967, wonende te 1570 Galmaarden, Flieterkouter 59.

4. De heer Steven PAINDAVIN, geboren te Geraardsbergen, op 17 april 1970, wonende te 7860 Lessines, Chemin de Chièvres 2 bus 4.

5. De heer Geert Roland Stefaan VAN EESBEEK, geboren te Tollembeek, op 5 maart 1968, wonende te 7750 Mont de l'Enclus, Chaussée de Renaix 34.

6. De heer Jan VAN dER FERRE, geboren te Edingen, op 2 januari 1969, wonende te 1570 Galmaarden, Hollestraat 124,

7. De heer Eric Michel DESMET, geboren te Geraardsbergen, op 5 augustus 1969, wonende te 1540 Herne, Stationsstraat 30.

8. De heer Koen MACROUX, geboren te Halle, tip 5 mei 1977, wonende te 1570 Galmaarden, Groenstraat 8. 9, De heer Rony WAUTERICKX, geboren te Edingen op 27 mei 1966, wonende te 1570 Galmaarden, Flieterkouter 76.

10.De heer Gunter Roger Marie Therese KRIKILION, geboren te Gent op I 1 december 1966, wonende te 1570 Galmaarden, De Roen 7.

Zijn overeengekomen onder elkaar enmet allen die later zullen toetreden een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 onder de hierna vermelde voorwaarden:

STATUTEN

HOOFDSTUK 1. BENAMING ZETEL DUUR EN DOEL VAN DE VERENIGING

Art'kel I

De vereniging zonder winstoogmerk is genaamd `DE VIJFHOEKFEESTEN'.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging, vermelden de naam van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden `vereniging zonder winstoogmerk' of door de afkorting `v.z.w.', en het adres van de zetel van de vereniging.

Art'kel 2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 1570 Tollembeek, Groenstraat 8, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel. De Algemene Vergadering kan overgaan tot een verandering van de maatschappelijke zetel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden ; Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

2 p FEV. 21114

Griffie

" 14059580

Ondernemingsnummer: 5(-1 G 7 U G. 9,5 3

Benaming :

(voluit) : DE VIJFHOEKFEESTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

c M0D 2.2

Art'kel 3

De vereniging heeft voor doel;

- Het organiseren van events in de culturele en sportieve sector;

Het begeleiden van organisators van events in de culturele en

sportieve sector;

- Het aantrekken van sponsors voor dergelijke manifestaties;

- Het uitwerken, begeleiden en organiseren van projecten in de

multimediasector;

Alle handelingen, zoals aankopen en verkopen met betrekking tot

onroerend goed

De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur geven en nemen, overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen binnen die haar doel rechtvaardigen.

Artikel 4

De vereniging is van onbepaalde duur.

Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Hoofdstuk 2. LIDMAATSCHAP

Artikel 5

De vereniging bestaat uit werkende leden. Het aantal leden is niet beperkt, doch het mag niet lager zijn dan drie.

De vereniging kan ook steunende leden, genaamd toegetreden leden, aanvaarden die niet onderworpen zijn aan dezelfde verplichtingen als de werkende leden en geen stemrecht hebben op de Algemene Vergadering.

Op voorstel van de Raad van Bestuur kan de vereniging in Algemene Vergadering, de hoedanigheid van erelid toekennen aan fysische personen wier activiteit voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel bijzonder ten goede is gekomen.

Dezelfde titel kan toegekend worden aan personen die financieel de vereniging steunen met een speciale gift.

De eerste leden zijn de oprichters:

Art'kel 6

Een kandidaat lid dient zijn kandidatuur voor te dragen aan de Raad van Bestuur, die een advies daarover geeft op de eerstvolgende Algemene Vergadering. Het kandidaat lid kan tot de vereniging toetreden indien deze door de Algemene Vergadering wordt toegelaten. De toelating kan aan de voorwaarde van ondertekening van een huishoudelijk reglement worden onderworpen.

Artikel 7

Er wordt een register van de leden bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging. Dit register bevat de naam, voornamen en woonplaats van de werkende leden. De Raad van Bestuur moet elke beslissing betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden in dit register aanbrengen.

Een kopie van dit register moet worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel.

Art'kel 8

De werkende leden moeten jaarlijks een bijdrage storten waarvan het bedrag zal vastgesteld worden door de Raad van Bestuur. Die bijdrage zal evenwel niet hoger mogen zijn dan duizend euro (E 1.000,00) per jaar.

Artjkel 9

Ieder lid van de vereniging is vrij uit de vereniging te treden.

Hiertoe dient het zijn ontslag per aangetekend schrijven te richten aan de voorzitter van

de Raad van Bestuur. Het lid dat zijn bijdrage niet betaalt binnen het door de Raad

vastgestelde tijdsbestek, kan geacht worden ontslag te nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

k, c Ir MOD 2.2

De uitsluiting van een lid kan door de Algemene Vergadering uitgesproken worden, Dit lid moet daarvan verwittigd en per aangetekend schrijven uitgenodigd worden op de Algemene Vergadering, die over zijn lot zal te beslissen hebben.

Om geldig te zijn, moet de uitsluiting vermeld staan op de agenda van de Algemene Vergadering en minstens de twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden verenigen.

Artikel 10

Het lid dat ontslag heeft genomen of uitgesloten werd, heeft geen recht op het bezit van de vereniging en kan de terugbetaling niet eisen van de bijdragen, welke het gestort heeft.

Artikel 11

De leden hebben geen recht op een bezoldiging, uit welken hoofde ook.

De winsten door de vereniging gemaakt, mogen aan de leden niet uitgekeerd worden, doch blijven verworven door de vereniging en worden uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel.

Het bezoldigd personeel van de vereniging wordt gekozen buiten haar leden. De bepalingen van dit artikel kunnen echter niet ingeroepen worden tegen een lid-bestuurder of een ander lid dat, ten gevolge van verkoop, lening, of anderszins, schuldeiser van de vereniging zou geworden zijn: een lid, schuldeiser van de vereniging, zal tegenover haar dezelfde rechten hebben als iedere andere schuldeiser,

HOOFDSTUK 3. BESTUUR

Artikel 12

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, bestaande uit minstens drie

leden, benoemd en afzetbaar door de Algemene Vergadering,

De duur van het mandaat der bestuurders is vastgesteld op zes jaar.

Zo in de loop van de duurtijd van een mandaat, de uitoefening hiervan openvalt, voleindt

de bestuurder die benoemd wordt om in de openstaande plaats te voorzien, het mandaat

van zijn voorganger.

De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar,

Artikel 13

De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter en een

secretaris-penningmeester.

De Raad van Bestuur houdt zitting op oproeping van de voorzitter, telkens de belangen

van de vereniging zulks vereisen, alsook op aanvraag van twee leden van de raad.

De oproeping zal de agenda aangeven.

De Raad van Bestuur beslist bij volstrekte meerderheid, welk ook het aantal aanwezige

leden zij. Bij staking van stemmen, is die van de voorzitter beslissend,

Artikel 14

De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen,

Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen of uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

dikel 15

De Raad van Bestuur kan op eigen verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

" . i,c / MQD2.2

Artikel 16

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, behoudens wanneer de raad één afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

Artikel 17

De leden van de Raad van Bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging; zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

Artikel 18

De beslissingen van de Raad van Bestuur worden opgetekend in een daartoe speciaal bestemd register onder de vorm van notulen die door de voorzitter en een andere bestuurder ondertekend worden.

Het register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging alwaar het door iedere belanghebbende derde kosteloos kan geraadpleegd worden.

Uittreksels of beslissingen, te verlenen aan leden of aan belanghebbende derden, worden ondertekend door de voorzitter of een andere bestuurder,

HOOFDSTUK 4. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 19.

De vaste leden van de vereniging komen jaarlijks in de loop van de maand juni in Algemene Vergadering bijeen, hetzij in de maatschappelijke zetel, hetzij in elke andere, door de Raad van Bestuur aangewezen plaats.

Te allen tijde kan de Raad van Bestuur een Buitengewone Algemene Vergadering uitschrijven, indien zulks door de belangen van de Algemene Vergadering vereist wordt. De Raad van Bestuur is hiertoe gehouden, wanneer één/vijfde van de leden zulks schriftelijk aanvraagt.

Artikel 20

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

L de wijziging van de statuten;

2, de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4, de kwijting van de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Artikel 21

Al de vaste leden worden tot de Algemene Vergadering opgeroepen bij middei van een gewone brief, minstens acht dagen op voorhand door de Raad van Bestuur toegezonden. De agenda zal bij de oproeping gevoegd worden.

ieder voorstel dat ondertekend is door één/tiende van de op de laatste jaarlijkse lijst voorkomende vennoten, zal op de agenda aangebracht worden, onder beding evenwel dat het ten minste veertien dagen voor de vastgestelde datum van de Algemene Vergadering bij de Raad. van Bestuur binnengekomen is. Voor dringende gevallen kunnen er beslissingen getroffen worden buiten de agenda om, maar dit enkel op initiatief of met toestemming van de Raad van Bestuur.

Artikel 22

De regelmatig samengestelde Algemene Vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid

van de leden.

Ze heeft de meest uitgebreide macht tot het uitvoeren of het bekrachtigen van ai de

verrichtingen, welke de vereniging aanbelangen.

Haar beslissingen zijn bindend voor al de Leden, zowel voor die welke op de vergadering

niet aanwezig waren als voor die welke een andere mening zijn toegedaan.

Artikel 23

b

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

fi " 1 Ó l iul0D 2.2

Al de leden hebben een gelijk stemrecht op de vergadering; de stemmingen worden mondeling uitgebracht, behoudens wanneer het gaat om de benoeming of de afzetting van een bestuurder of om de uitsluiting van een vennoot; in dergelijke gevallen moet de stemming geheim zijn, De leden kunnen zich niet laten vertegenwoordigen.

Artikel 24

De voorstellen tot het aanbrengen van wijzigingen aan de statuten van de vereniging, zullen uitdrukkelijk op de agenda vermeld worden.

De Algemene Vergadering kan alleen dan beslissen over statutenwijziging wanneer twee derden van haar leden aanwezig zijn.

Wordt aan die vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden. Door deze wordt geldig beraadslaagd, welke het getal der aanwezige leden ook zij. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Geen beslissing wordt aangenomen, zo ze niet de meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde leden verenigt.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

Artikel 25

De beslissingen van de Algemene Vergadering worden opgenomen in een speciaal daartoe bestemd register onder de vorm van notulen die door de voorzitter en een andere bestuurder ondertekend worden.

Het register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging al waar alle leden, op eenvoudig verzoek, inzage kunnen bekomen.

Uittreksels of afschriften van beslissingen te verlenen aan leden of andere belanghebbende derden worden ondertekend door de voorzitter en een andere bestuurder. Elke beslissing tot statutenwijziging, benoeming, ontslag of afzetting van leden van de Raad van Bestuur, alsook de beslissing tot ontbinding van de vereniging dient gepubliceerd te worden in het Belgisch Staatsblad.

HOOFDSTUK 5. REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Het maatschappelijk jaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elke jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering. De jaarrekening moet worden neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel,

HOOFDSTUK 6. ONTBINDING

Artikel 26

De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken in de voorwaarden bepaald bij artikel 20 van de VZW-Wet. De Algemene Vergadering die de ontbinding uitspreekt, benoemt twee vereffenaars.

De vereniging mag voor belegde kapitalen slechts een normale interest uitkeren. Bij de vereffening worden alle schulden betaald en ontvangen de vennoten of de Ieden terugbetaling van het kapitaal door hen gestort, verhoogd met de opeisbare interesten. Het netto-actief wordt overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig belangeloos doel als de vereniging, aan te duiden door de Algemene Vergadering.

HOOFDSTUK 7. SLOTBEPALINGEN

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld is de VZW-wet van toepassing.

Gedaan te Galmaarden op 6/2/2014

De oprichters

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

A c D k

Luik B - Vervolg

De Algemene vergadering heeft tijdens de oprichtingsvergadering en overeenkomstig de statuten volgende personen aangesteld als bestuurders:

1. De heer Peter DECOOMAN, geboren te Edingen op 5 februari 1973, wonende te 1570 Galmaarden, Flieterkouter 100.

2. De heer Geert Ludo GIERTS, geboren te Ninove, op 4 maart 1967, wonende te 1570 Galmaarden, Modrielaan 4.

3. De heer Luc Georges Joanna DE MUYLDER, geboren te Ninove, op 3 maart 1967, wonende te 1570 Galwaarden, Flieterkouter 59.

4. De heer Steven PAINDAVIN, geboren te Geraardsbergen, op 17 april 1970, wonende te 7860 Lessines, Chemin de Chièvres 2 bus 4.

5, De heer Geert Roland Stefaan VAN EESBEEK, geboren te Tollembeek, op 5 maart 1968, wonende te 7750 Mont de l'Enclus, Chaussée de Renaix 34.

6. De heer Jan VAN dER PERRE, geboren te Edingen, op 2 januari 1969, wonende te 1570 Galmaarden, Hollestraat 124.

7, De heer Erie Michel DESMET, geboren te Geraardsbergen, op 5 augustus 1969, wonende te 1540 Herne, Stationsstraat 30.

8. De heer Koen MACROUX, geboren te Halle, op 5 mei 1977, wonende te 1570 Galmaarden, Groenstraat 8.

9. De heer Rony WAUTERICKX, geboren te Edingen op 27 mei 1966, wonende te 1570 Galmaarden, Flieterkouter 76,

M00 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

"

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE VIJFHOEKFEESTEN

Adresse
GROENSTRAAT 8 1570 TOLLEMBEEK

Code postal : 1570
Localité : Tollembeek
Commune : GALMAARDEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande