DE VRIENDEN VAN HORTECO

Association sans but lucratif


Dénomination : DE VRIENDEN VAN HORTECO
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 833.212.875

Publication

08/02/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

i

ni

II

'VII

IHIIU

DE VRIENDEN VAN HORTECO

.9) 0_ 23

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) :

(verkort) : Rechtsvorm :

Zetel :

Vereniging zonder winstoogmerk De Bavaylei 116, 1800 Vilvoorde

Moa 2.2

Onderwerp akte : statuten oprichting

VZW DE VRIENDEN VAN HORTECO, De Bavaylel 116, 1800 Vilvoorde

De hierna vemoemde personen:

1) Mahieu Nadine, Jozef Wautersstraat 154, 2830 Willebroek, 21.12.1967

2) Dewit Kris, G. Schildknechtstraat 33, 1020 Laken, 18.12.1975

3) Silverans Karolien , Houtemsesteenweg 122, 1800 Vilvoorde, 02.09.1981

4) Van Camp Riet, Oyenbrugstraat 33, 1850 Grimbergen, 13.01.1983

5) Mensalt Tom, Veldkantstraat 315, 1850 Grimbergen, 24.11.1969

6) Winne Jeroen, Meiboomstraat 22, 8970 Poperinge, 01.05.1988

7) Van Den Haute Geert, Kasteelstraat 35, 3300 Tienen, 14.11.1964

zijn overeengekomen onder elkaar en met allen die later zullen toetreden, een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, onder de hierna volgende voorwaarden:

Titel I.  Benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam DE VRIENDEN VAN HORTECO.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de persofojn(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

I

Voor-

behouder aan het Belgisch

Staatsblat

*11021066*

2 7 m01- 2ù1!~

BRU5Se

Griffie

MOD 2.2

Artikel 2

De vereninging heeft haar maatschappelijke zetel te 1800 Vilvoorde, De Bavaylei 116, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Brussel.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk: het ondersteunen en bevorderen van het geestelijk en materieel welzijn van de leerlingen van het Koninklijk Technisch Atheneum Horteco Vilvoorde en het bevorderen van de algemene bloei en groei van deze laatst genoemde schoot.

In dit kader zal de vereniging alle economische en winstgevende activiteiten mogen uitoefenen en ondersteunen op voorwaarde dat de opbrengst van deze activiteiten uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Artikel 4

De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan op elk ogenblik ontbonden worden.

DL

Titel I I.  Leden

1.1

e

Artikels

e

De vereniging telt minstens 7 leden.

Een nieuw lid wordt aanvaard met toestemming van de raad van bestuur, mits dit nieuwe lid de werking, doelstellingen, statuten en het huishoudelijk reglement van de vzw onderschrijft. Een

kahdidaat.lid dient zijn kandidatuur mondeling of schriftelijk mee te delen aan een bestuurder.

0\0

Artikel6

et

De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbreng doen of bijdragen storten. Bij het

eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen rechten op

et

et de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door

ri) henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen.

Artikel 7

Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname als lid rechtvaardigde, en overlijden.

DL

et Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van

bestuur. De uittreding gaat pas van kracht op de eerstvolgende algemene vergadering.

Uitsluiting van een lid kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de raad van bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen de acht dagen nadat de raad van bestuur van de beslissing in kennis is gesteld.

Titel III. - Algemene vergadering

Artikel 8

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Artikel 9

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en de afzetting van de leden van de raad van bestuur;

4° de kwijting van de leden van de raad van bestuur,

5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6° de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7° het uitsluiten van een lid;

8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9°alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Artikel 10

§ 1 Algemene vergaderingen kunnen steeds gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur. Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of zijn plaatsvervanger. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda die bepaald wordt door de raad van bestuur.

§ 2. Indien alle leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia".

§ 3. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens . afwezigheid, door een bestuurder die bij de aanvang van de algemene vergadering is

aangeduid door de aanwezige leden van de raad van bestuur. "

§ 4. De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan. Beslissingen over punten die niet op de agenda vermeld zijn, kunnen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 22

genomen worden indien 2/3 van de leden aanwezig zijn en alle aanwezige leden akkoord gaan met de agendawijziging. Deze bijkomende agendapunten warden behandeld onder de rubriek' Varia'. Dit geldt niet voor een statutenwijziging.

§ 5. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Voor de volgende beslissingen bestaan er wel specifieke voorwaarden:

-wijziging van statuten: 2/3 aanwezigheid en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

-uitsluiten van een lid: geen aanwezigheidsvereiste en 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

-wijziging van het doel of de ontbinding van de vzw: 213 aanwezigheid en 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde leden moet akkoord gaan.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 6. Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan alle leden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping van de volgende algemene vergadering.

Titel IV. - Raad van bestuur

Artikel 11

§ 1. De raad van bestuur bestaat uit minstens vijf en maximum zes leden, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

§ 2. De raad van bestuur wordt als volgt samengesteld:

- een voorzitter

- een penningmeester

- een secretaris

- minstens twee en maximaal drie gewone bestuursleden

§ 3. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit en zijn allen meerderjarig.

§ 4. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

§ 5. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van vijf jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar. Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn, Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de

overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit. Bij vrijwillig ontslag moet men dit schriftelijk kenbaar maken aan de voorzitter. Het ontslag van de bestuurder gaat pas in na de eerste volgende algemene vergadering.

§ 6. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een penningmeester aan. Tot zolang in de vervanging van één van deze functies niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de betreffende functie uit. Bij vrijwillig ontslag moet men dit schriftelijk kenbaar maken aan de voorzitter of raad van bestuur. Het beëindigen van de functie gaat pas in na de eerste volgende raad van bestuur.

Artikel 12

§ 1. De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

De raad van bestuur treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met Inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering, '. worden uitgeoefend door de raad van bestuur.

§ 3. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders, in het bijzonder wat betreft het dagdagelijks bestuur van de vereniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden.

Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar.

§ 4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de handtekening van de voorzitter of de penningmeester van de vereniging, behoudens wanneer de raad een andere afgevaardigde-bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§ 5. De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt (mits goedkeuring van de algemene vergadering).

Artikel 13

§ 1. De raad van bestuur vergadert minstens drie maal per jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 2. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. Deze oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats, agenda.

§ 3. De raad van bestuur, dat optreedt als een college, kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig zijn. Iedere bestuurder beschikt over één stem. Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen. De besluiten van de raad van bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

§ 4. Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat, na goedkeuring op de eerstvolgende vergadering van de raad van bestuur, ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris. De verslagen worden bijgehouden in een daartoe speciaal bestemd register op de zetel van de vereniging.

Titel V.  Begrotingen  rekeningen  controle

Artikel 14

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. Daartoe zal in de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar een algemene vergadering gehouden worden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar, het verlenen van kwijting aan de bestuurders en van de begrotingen voor het volgende jaar.

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de vzw-wet vermelde stukken binnen de 30 dagen na goedkeuring door de algemene vergadering worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel.

De directeur van het Koninklijk Technisch Atheneum Horteco Vilvoorde zal het recht hebben om op ieder ogenblik inzage te nemen in de boekhouding en begrotingen van de vereniging. Hij of zij zal hiertoe een voorafgaandelijk mondeling verzoek richten tot de voorzitter van de vereniging.

Titel VI.  Diverse bepalingen

Artikel 15

Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden dóor de algemene vergadering. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meerdere vereffenaars aangeduid. In geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren van de lasten, overgedragen aan een vereninging met het gelijkaardige doel als de vereniging, aan te duiden door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikell6

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, van toepassing, de algemene bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake

Vilvoorde, het jaar 2010

Nadine Mahieu Riet Van Camp Kris Dewit Karolien Silverans

Geert Van Den Haute Jeroen Winne Tom Mensalt

MOD 2.2

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(enj bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

- -- - -- - --- -- --

Stichtingsvergadering dd. 11.10 2010

Notulen

Plaats vergadering: Koninklijk Technisch Atheneum Horteco, De Bavaylel 116, 1800 Vilvoorde

Uur: 16u45

Aanwezigen:

" Nadine Mahieu

" Kris Dewit

" Karolien Silverans

.Geert Van Den Haute

" Jeroen Winne

" Riet Van Camp

" Tom Mensalt

Agenda

Goedkeuring statuten, waarvan ontwerp in bijlage:

De stichtende leden (hierboven vernoemd) keuren met unanimiteit de statuten van de VNU DE VRIENDEN VAN HORTECO goed.

Benoeming van de eerste raad van bestuur.

Overeenkomstig artikel 11 van de statuten, benoemt de algemene vergadering de volgende 6 leden tot bestuurders:

Voor- en achternaam woonplaats geboorteplaats geboortedatum functie

Nadine Mahieu Willebroek Willebroek 21.12.1967 voorzitter

Kris Dewit Laken Ukkel 18.12.1975 penningmeester

Karolien Silverans Vilvoorde Vilvoorde 02.09.1981 secretaris

Jeroen Winne Mechelen Poperinge 01.05.1988 gewoon bestuurslid

Riet Van Camp Grimbergen Jette 13.01.1983 gewoon bestuurslid

Tom Mensalt Grimbergen Vilvoorde 24.11.1969 gewoon bestuurslid

Nadine Mahieu, voorzitter

Kris Dewit, penningmeester

Voorbehouden

" aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/02/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DE VRIENDEN VAN HORTECO

Adresse
DE BAVAYLEI 116 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande