DE VRIJE TIJD VAN DE ARBEIDERS, AFGEKORT : V.T.A.

Association sans but lucratif


Dénomination : DE VRIJE TIJD VAN DE ARBEIDERS, AFGEKORT : V.T.A.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 407.881.436

Publication

03/01/2014
ÿþMOD 2.2

mine In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



stuommo

2 3 DÉC, 2013 BeiSStfie







Ondememingsnr 0407.881.436

Benaming

(voluit) : de Vrije Tijd van de Arbeiders v.z.w.

(verkort) VTA

Rechtsvorm Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel 1'(Mi.5frear 93"1930 Zaventem

Onderwerp akte: ontslag wijziging maatschappelijke zetel

Tijdens de bijzondere algemene vergadering van 06/11/2013 werden volgende beslissingen genomen:

Door de politieke moeilijke situatie waar Zaventem nu al meer dan een jaar in zit, en alles wat hieruit voortvloeit heeft Lydie De No op 12/09/13 haar ontslag ingediend ais voorzitter en bestuurslid van sp.a en penningmeester en bestuurslid van VTA vzw. Haar functie van penningmeester zal overgenomen worden door huidig bestuurslid Hendrik 13aeyens.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Door de aanvaarding van dit ontslag zal de maatschappelijke zetel van de vzw V.T.A verhuizen naar de Hoogstraat 5b 731 te 1930 Zaventem.

- Tevens werd er beslist om de toetredingsvoorwaarden tot de vzw te verstrengen. Er moet nu een band zijn met de gemeente Zaventem en met de socialistische famille.

De Algemene vergadering aanvaard unaniem de wijzigingen.

De voorzitter zal het nodige doen voor de publicatie in het Staatsblad.

Zaventem, 05/11/2013

De voorzitter

Ruud Van Calster







-----  ------ ----- ----- ------ - --------- ---------

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Veeqn " Mann" en hAnettalepning

02/10/2013
ÿþOndernemingsnr.: 407881436

Benaming de Vrije Tijd van de Arbeiders v.z.w.

(voluit)

(afgekort) : VTA

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kerkstraat 43 1930 Zaventem

Onderwerp akte : Verslag algemene vergadering 29/3/2013 en bijzondere algemene vergadering 7/5/2013.

Verslag van de algemene vergadering (AV) van 29/312013 voor publicatie BS

Tijdens de algemene vergadering van 29/3/2013 werden volgende beslissingen genomen

-- ontslag van bestuurder Imelda De Maegd werd door de AV aanvaard;

 de voorlopige jaarrekening werd voorgelegd, doch werd nog niet goedgekeurd wegens ontbreken van bepaalde documenten en gegevens van de voormalige penningmeester;

 goedkeuring van de begroting 2013;

 de wijziging van de statuten kon niet plaats vinden wegens het niet bereiken van het aanwezigheidsquorum. Een nieuwe uitnodiging voor een bijkomende algemene vergadering met als agendapunt de wijziging van de statuten wordt voorgesteld in de komende weken.

Verslag van de bijzondere algemene vergadering (BAV) van 7/5/2013 voor publicatie BS

De bijzondere algemene vergadering van 7/512013 werd bijeengeroepen teneinde de wijziging van de statuten goed te keuren. Op de AV van 29/3/2013 was er geen aanwezigheidsquorum en kon dit agendapunt niet worden behandeld.

Er werd geopteerd om de volledige statuten te herzien en te zorgen voor een coherent en samenhangend bestuur. Overbodige functies zoals een afgevaardigd bestuurder werden niet langer gehandhaafd.

De algemene vergadering keurde unaniem de wijziging van de statuten goed.

Hierbij de volledige statuten zoals deze werden goedgekeurd door de AV.

4p de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of het organisme ken aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

;Luik, B

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i

IV

~R

s--

ussÉ

2 3 SEP 2[0ffie

lila i ui~niuui i

" 13199814"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor= behouden aan het Belgisch Staatsblad s " :" ~ ~, - vervalg Geconsolideerde statuten

Zaventem, 7f512013

Artikel 1. - Naam, duur en zetel

1,1 De vereniging wordt genoemd "de Vrije Tijd van de Arbeiders", afgekort VTA en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

1.2 De maatschappelijke zetel is gevestigd te Kerkstraat 43, 1930 Zaventem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. De plaats van vestiging kan bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur worden gewijzigd binnen dit gerechtelijk arrondissement.

Artikel 2. - Doel

2.1 De vereniging heeft tot doel : het ontwikkelen van allerlei activiteiten, in de breedste zin genomen, op het sociale, culturele, sportieve of van andere aard zijnde vlak; het verschaffen van de nodige ontspanning aan éénieder die zich bij de vereniging aansluit. De vereniging kan eveneens activiteiten van haar aangesloten verenigingen ondersteunen en actief deelnemen aan de activiteiten door deze verenigingen georganiseerd.

2.2 De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of huren. De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen waarvan de inkomsten aangewend worden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

Artikel 3. - Leden

3.1 De vereniging bestaat uit effectieve en uit toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van vier (4) effectieve leden.

3.2 De effectieve leden zijn de leden van de raad van bestuur en de leden van de verenigingsgeledingen uit de socialistische familie. De lijst van de verenigingsgeledingen is opgenomen in het huishoudelijk reglement. Elke geleding heeft recht op een bepaald aantal vertegenwoordigers in de algemene vergadering met effectief stemrecht.

De effectieve leden zijn actief of deskundig in het werkdomein van de verenigingsgeledingen. Het niet meer voldoen aan deze toetredingsvoorwaarden geeft automatisch ontslag van het lid als effectief lid.

Alle natuurlijke en rechtspersonen die belangstellen in het doel van de vereniging, kunnen hun kandidatuur tot toegetreden lidmaatschap indienen door schriftelijke aanvraag bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist hierover, De algemene vergadering bekrachtigt deze beslissing.

3.3 Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden

voldaan te worden:

a) het lidgeld jaarlijks betalen;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor behouden' aan het Belgisch Staatsblad

~

f,S.: i ' Z

- vervolg

" b) de statuten van de vereniging aanvaarden.

3,4 Het maximum bedrag van het lidgeld wordt vastgelegd op 100 euro.

3.5 Nieuwe leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

3.6 leder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzenddatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslag nemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

3.7 Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Artikel 4. -Algemene Vergadering

4.1 De effectieve leden en hun vertegenwoordigers maken deel uit van de Algemene Vergadering.

4.2 Elk vertegenwoordiger van de verenigingsgeledingen beschikt over één stem. 4.3 Een lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid op de Algemene Vergadering.

4.4 De Algemene Vergadering is bevoegd voor de wijziging van de statuten, benoeming en afzetting van bestuurders, het goedkeuren van de rekeningen en van de begroting, de kwijting aan de bestuurders, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, het opstellen van een huishoudelijk reglement, de uitsluiting van een lid, de ontbinding van de vereniging.

4.5 Minstens één maal per jaar zal er een gewone Algemene Vergadering worden samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.6 De Raad van Bestuur kan een buitengewone Algemene Vergadering samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

4.7 Een buitengewone Algemene Vergadering kan worden samengeroepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de leden er schriftelijk om verzoekt.

4.8 Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post en/of per e-mail en/of per aangetekende brief verstuurd worden, ten laatste acht dagen voor de vergadering. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproepingsbrief gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht.

4.9 Indien alle leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden onder de rubriek "Varia". 4.10 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens 4 effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist,

4,11 Indien er niet voldoende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

4.12 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921 of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4.13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Lega `v  vervolg

" bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

4.14 De verkoop van onroerende eigendommen van de vereniging zijn het alleenrecht van de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur kan dienaangaande enkel advies uitbrengen naar de Algemene Vergadering.

Vc ore behouden`

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 5. -- Raad van Bestuur

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie leden, benoemd door de Algemene Vergadering,

5.2 De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor een periode van drie (3) jaar. Elke bestuurder is herverkiesbaar zonder beperking van termijn,

5.3 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.4 De benoeming, het ontslag en de afzetting van een bestuurder wordt binnen één maand voor publicatie overgemaakt aan het Belgische Staatsblad,

5.5 De Raad van Bestuur kiest onder haar bestuurders een voorzitter, secretaris en een penningmeester. Desgevallend kan de Raad van Bestuur eveneens een ondervoorzitter aanstellen onder haar bestuurders.

5,6 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door de ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders

5.7 Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post of per email, ten laatste acht (8) dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen.

5.8 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door het oudste aanwezige bestuursraadslid.

5,9 De Raad van Bestuur vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig zijn en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5.10 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6. - Bevoegdheden

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels- en bankverrichtingen.

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.3 De Raad kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan een gevolmachtigde derde.

6.4 Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

T~:.... vervolg

gezamenlijke handtekening van twee bestuurders na mandatering door de raad van bestuur.

6.5 De stukken van het dagelijkse bestuur en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Voor behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/10/2013 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7, - Rekeningen

7.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. 7.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit

 % lidmaatschapsbijdragen;

 % de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten;

 % de giften;

" de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen

7.3 De Raad van Bestuur legt de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor op de jaarlijkse statutaire Algemene Vergadering.

7.4 De goedkeuring van de rekeningen en van de begroting impliceert de ontlasting voor alle leden van de Raad van Bestuur.

Artikel 8. - Ontbinding

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

8.3 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een

belangeloze doelstelling te worden aangewend. Voorrang zal worden gegeven aan verenigingen waarmee VTA gedurende haar bestaan heeft samengewerkt voor de realisatie van haar doelstellingen.

Artikel 9. - Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

De voorzitter,

Qp de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto ; Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

18/01/2013
ÿþ Mon 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

De voorzitter

Ruud Van Caister

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

~-

- 8 JAN 2013

-811USSEL,

Griffie

1

*13011401*

Ondernemingsnr : 0407.881.436

Benaming

(voluit) : de Vrije Tijd van de Arbeiders v.z.w.

(verkort) . VIA

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Willem Lambertstraat 2a 1930 Zaventem

Onderwerp akte : Bijzondere Algemene Vergadering 21/1212012

Ontslag en benoemingen  wijziging maatschappelijke zetei.

Bijzondere Algemene Vergadering van 21/12/2012

Tijdens de Bijzondere Algemene Vergadering van 21/1212012 werden volgende beslissingen genomen met eenparigheid van stemmen

aanvaarding van het ontslag van Jenny De Coninck, Sterrebeekstraat 3, 1930 Zaventem als bestuurder en voorzitter;

aanvaarding van het ontslag van Chris Pabbruwee, Doggeweg 72, 1930 Zaventem als afgevaardigd bestuurder;

t ontslag van Chris Pabbruwee als bestuurder.

Volgende leden werden met eenparigheid van stemmen benoemd tot leden van de raad van bestuur

Ruud Van Calster, Hoogstraat 5B bus 731, 1930 Zaventem

 Amy Gille, Heidestraat 512, 1930 Zaventem

Lydia De No, Kerkstraat 43, 1930 Zaventem

De raad van bestuur besliste en bevestigde volgende benoemingen :

Ruud Van Caister : voorzitter

 Amy Gille : secretaris

-- Lydia De No : penningmeester

De overige bestuurders zijn

 Edwin Declercq

-- Hendrik Baeyens

Hendrik Deconinck

Imelda De Maegd

Francois Ginis

De Bijzondere Algemene Vergadering besliste eveneens met eenparigheid van stemmen om de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar Kerkstraat 43 1930 Zaventem. Ook de administratieve zetel wordt verplaatst naar Kerkstraat 43 1930 Zaventem.

Zaventem, 2111212412

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/01/2013 - Annexes du Moniteur belge

13/04/2012
ÿþ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

0 2  Obi- ~, ~G 12

BRUSSEL

Griffie

1III lUl Ui 11111 illUl 11H11

*izo~saa~R

be

a

B st<

Benaming : De Vrije Tijd van de Arbeiders v.x.w.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : W. Lambertstraat 2 - 1930 Zaventem

Ondernemingsnr : 407.881436

Voorwerp akte : Benoemingen raad van bestuur

ONTSLAG en BENOEMINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Algemene vergadering van 20 maart 2012

I. HERBENOEMING VAN ;

- GINIS, François - Acht Bundersstraat 32 te 1933 Sterrebeek - geboren op 12/03/1951 te Leuven BAEYENS, Hendrik - Hoddeveld 35 te 1930 Zaventem - geboren op 09/08/1959 te Vilvoorde

- DE MAEGD, Imelda - Landbouwstraat 68 - 1930 Zaventem - geboren op 10/10/1956 te Schaarbeek

IL Huidige samenstelling van de Raad van Bestuur

Jenny DE CONINCK - voorzitter - gevolmachtigde

Hendrik DECONINCK - gevolmachtigde

Chris PABBRUWEE - afgevaardigde bestuurder - gevolmachtigde

deze bovenvermelde leden vormen tevens het dagelijks bestuur

François GINIS

Edwin DECLERCQ

Hendrik BAEYENS

Imelda DE MAEGD

Ill. ONTSLAGEN

-Leon COUWENBERGH - oveleden

-Jozef BAEYENS

Zaventem, 20 maart 2012

De afgevaardigde bestuurder, De voorzitter,

Chris Pabbruwee Jenny De Coninck

Op de laatste blz. van ruik B vermelden ; Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij 7ïët Eelgfich Staatsblad -13 04/2012 - Annexes du Moniteur belge

04/06/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Wijziging statuten (vertaling, coördinatie, overige wijzigingen, ...)

Artikel 1. - Naam, duur en zetel

1.2 De maatschappelijke zetel is gevestigd te Hoogstraat 5B 731, 1930 Zaventem en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel. De plaats van vestiging kan bij beslissing van de Algemene Vergadering worden gewijzigd binnen dit gerechtelijk arrondissement.

Artikel 2. - Doel

2.1 De vereniging heeft tot doel : het ontwikkelen van allerlei activiteiten, in de breedste zin genomen, op het sociale, culturele, sportieve of van andere aard zijnde vlak; het verschaffen van de nodige ontspanning aan éénieder die zich bij de vereniging aansluit. De vereniging kan eveneens activiteiten van haar aangesloten verenigingen ondersteunen en actief deelnemen aan de activiteiten door deze verenigingen georganiseerd.

2.2 De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen in vruchtgebruik of eigendom hebben, kopen of huren. De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen waarvan de inkomsten aangewend worden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

Artikel 3. - Leden

1.1 De vereniging wordt genoemd  de Vrije Tijd van de Arbeiders , afgekort VTA en is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

3.1 De vereniging bestaat uit effectieve en uit toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van vier (4) effectieve leden.

3.2 De leden van de verenigingsgeledingen uit de socialistische familie en leden van de raad van bestuur

Uittreksels uit de aktes :

De algemene vergadering van 17 maart 2015, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten als volgt te wijzigen:

Ondernemingsnr :

Onderwerp akte : Ontslagen, Benoemingen,Wijziging statuten,KBO Correctie

*15309242*

(afgekort) : V.T.A.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Benaming

(voluit) : De Vrije Tijd van de Arbeiders

Zetel :

0407.881.436

Hoogstraat 5B 731

België

1930

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Zaventem

Griffie

Neergelegd

02-06-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

kunnen effectief lid zijn van de vereniging. De geledingen moeten een band hebben met Zaventem. Elke geleding heeft recht op een bepaald aantal vertegenwoordigers in de algemene vergadering met effectief stemrecht, volgens de volgende verdeelsleutel:

- sp.a - afdeling Zaventem: 9 leden

- Mutualistisch bestuur: 2 leden

- Curieus: 2 leden

- A.B.V.V. - A.C.O.D.: 2 leden

- Turnkring De Jeugdige baanbrekers vzw: 1 lid

Effectieve leden moeten actief of deskundig zijn in het werkdomein van de verenigingsgeledingen. Het niet meer voldoen aan deze toetredingsvoorwaarden kan er toe leiden dat het effectief wordt uitgesloten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

4.1 De effectieve leden maken deel uit van de Algemene Vergadering. De aanwezigheid van niet-leden op de Algemene Vergadering is mogelijk indien de Algemene Vergadering dit noodzakelijk acht.

3.5 Alle natuurlijke en rechtspersonen die belangstellen in het doel van de vereniging, kunnen hun kandidatuur tot toegetreden lidmaatschap indienen door schriftelijke aanvraag bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist hierover. De rechten en plichten van deze toegetreden leden kunnen worden uitgewerkt in het huishoudelijk reglement.

Artikel 4. - Algemene Vergadering

4.2 Elk effectief lid beschikt over één stem.

4.3 Een effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid op de Algemene Vergadering of door een derde die deel uitmaakt van de eigen geleding.

4.4 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de uitsluiting van een effectief lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- het opstellen van een huishoudelijk reglement,

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

3.3 Om deel uit te maken van de vereniging dient aan volgende voorwaarden voldaan te worden:

a)het lidgeld jaarlijks betalen;

b)de statuten van de vereniging aanvaarden;

c)een band hebben met de verenigingsgeledingen van de socialistische familie;

De kandidatuur tot effectief lidmaatschap wordt gesteld door schriftelijke aanvraag bij de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist hierover. De uitsluiting van een effectief lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald.

3.4 Het maximumbedrag van het lidgeld wordt vastgelegd op 100 euro.

3.6 Ieder effectief lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzenddatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten effectieve leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging.

3.7 Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de effectieve leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

4.5 Minstens één maal per jaar zal er door de Raad van Bestuur een gewone Algemene Vergadering worden samengeroepen in de loop van het eerste trimester ten einde de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het lopend jaar goed te keuren.

4.6 De Raad van Bestuur kan een buitengewone Algemene Vergadering samengeroepen telkens als het belang van de vereniging het vereist.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

4.7 Een buitengewone Algemene Vergadering moet worden samengeroepen, telkens wanneer ten minste één vijfde van de effectieve leden er schriftelijk om verzoekt.

4.8 Oproepingen voor de Algemene Vergadering worden per gewone post en/of per e-mail en/of per aangetekende brief verstuurd worden, ten laatste acht dagen voor de vergadering. De oproeping omvat de agenda van de vergadering. De agenda wordt bepaald door de Raad van Bestuur en wordt bij de oproeping gevoegd. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht. Het voorstel moet tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn.

4.9 Indien alle effectieve leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kunnen bijkomende agendapunten behandeld worden mits unaniem akkoord van alle aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

4.11 Indien er niet voldoende effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient er een nieuwe Algemene Vergadering samengeroepen te worden, met dezelfde agenda, die geldig kan beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

5.1 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie personen, benoemd door de Algemene Vergadering.

4.10 De Algemene Vergadering kan geldig beslissen als minstens 4 effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, met uitzondering voor de gevallen waar de wet een ruimere aanwezigheid vereist.

4.12 Behalve wanneer de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen of deze statuten uitdrukkelijk anders vermelden, kan de Algemene Vergadering geldig beslissen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

4.13 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de Voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door effectieve leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de Voorzitter of door twee bestuurders.

4.14 De verkoop van onroerende eigendommen van de vereniging zijn het alleenrecht van de Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur kan dienaangaande enkel advies uitbrengen naar de Algemene Vergadering.

Artikel 5.  Raad van Bestuur

5.2 De leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor een onbepaalde duur. De bestuurders kunnen ten allen tijde door de Algemene Vergadering worden afgezet of vrijwillig ontslag nemen.

5.4 Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

5.5 De Raad van Bestuur kan onder haar bestuurders een voorzitter, secretaris en een penningmeester kiezen. Desgevallend kan de Raad van Bestuur eveneens een ondervoorzitter aanstellen onder haar bestuurders, evenals elke andere functie die noodzakelijk geacht wordt. De ambtsbeëindiging uit deze functies kan geschieden op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur of door afzetting door de Raad van Bestuur.

5.3 De leden van de Raad van Bestuur worden niet bezoldigd, zij kunnen eventueel een vergoeding van hun kosten bekomen, mits voorafgaandelijke goedkeuring van de uitgave door de Raad van Bestuur.

5.6 De Raad van Bestuur wordt samengeroepen door de voorzitter of door de ondervoorzitter of door minstens twee bestuurders.

5.7 Oproepingen voor de Raad van Bestuur worden per gewone post of per email, ten laatste acht (8) dagen voor de vergadering verstuurd. De oproeping bevat ook de agenda voor de vergadering. De agenda wordt opgesteld door de voorzitter, maar ieder lid van de Raad van Bestuur heeft het recht punten op de agenda te laten plaatsen. Bij hoogdringendheid kan de oproepingstermijn worden ingekort.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

5.8 De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter, of wanneer beiden afwezig zijn, door de oudste aanwezige bestuurder.

5.9 De Raad van Bestuur beraadslaagt en beslist als college. De Raad vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

5.10 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering wordt goedgekeurd en vervolgens ondertekend door de voorzitter. Deze verslagen worden bijgehouden in een speciaal register. Uittreksels uit het verslag bestemd voor derden worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 6. - Bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

6.2 Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

6.4 Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigd zij, de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

6.5 De stukken van het dagdagelijkse bestuur en de ontlastingen aan De Post, worden geldig ondertekend door de voorzitter of door een daartoe aangeduid bestuurder, of door een gevolmachtigde derde.

Artikel 7. - Rekeningen

7.1 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

7.2 De inkomsten van de vereniging kunnen bestaan uit :

lidmaatschapsbijdragen;

de winsten verwezenlijkt door de inrichting van activiteiten zoals omschreven in artikel 2 van de statuten;

de giften;

de winsten gerealiseerd door eventuele commerciële activiteiten bedoeld om de vereniging werkingsmiddelen

voor de realisatie van haar maatschappelijk doel te bezorgen.

7.3 De Raad van Bestuur legt de balans en de resultatenrekening van het verlopen dienstjaar en de begroting van het lopend dienstjaar ter goedkeuring voor op de jaarlijkse statutaire Algemene Vergadering.

Artikel 8. - Ontbinding

6.1 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar bij alle gerechtelijk en buitengerechtelijke handelingen. De Raad van Bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, van bestuur en van beschikking, niets uitgezonderd, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, voor alle handels en bankverrichtingen.

6.3 De Raad kan zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden of aan gevolmachtigde derden.

7.4 Na goedkeuring van de rekeningen en van de begroting wordt door de Algemene Vergadering beslist over de ontlasting van de leden van de Raad van Bestuur.

8.1 De vereniging kan nooit gehouden zijn tot méér dan het totaal van haar netto-actief.

8.2 In geval van vrijwillige ontbinding, zal de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aanstellen en hun bevoegdheden bepalen.

8.3 De bestemming van de activa, na vereffening van de schulden, zal bepaald worden door de Algemene Vergadering, maar dient in ieder geval tot een belangeloze doelstelling te worden aangewend. Voorrang zal worden gegeven aan verenigingen waarmee VTA gedurende haar bestaan heeft samengewerkt voor de realisatie van haar doelstellingen.

Artikel 9. - Varia

Voor al wat niet expliciet door deze statuten geregeld wordt, is de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen toepasselijk.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Wijzigingen inzake raad van bestuur :

Bij beslissing van 17/03/2015 wordt de stopzetting van de activiteiten van volgende bestuurders aangenomen :

DE CLERCQ Edwin, Diegemstraat 80, 1930 Zaventem, geboren op 04/06/1954, te Merchtem (op datum van 01/01/2014)

De raad van bestuur is bijgevolg als volgt samengesteld :

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Aldus opgemaakt op de algemene vergadering van 17/03/2015

Te Zaventem

Baeyens Hendrik, Hoddeveld 35, 1930 Zaventem, geboren op 09/08/1959, te Vilvoorde Deconinck Hendrik, J.B. Devlemincklaan 34, 1930 Zaventem, geboren op 18/09/1936, te Diegem Gille Amy, Heidestraat 5/2, 1930 Zaventem, geboren op 12/09/1976, te Leuven

Ginis François, Vossemlaan 35, 1933 Sterrebeek (Zaventem), geboren op 12/03/1951, te Leuven Van Calster Ruud, Hoogstraat 5B/731, 1930 Zaventem, geboren op 12/12/1977, te Leuven

Van Calster Ruud Voorzitter

De Raad van Bestuur beraadslaagt en beslist als college. De Raad vergadert geldig wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is en beslist bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Gemachtigden (bevoegdheden van de gemachtigden en de wijze van uitoefenen ervan) :

Bevoegdheden van de raad van bestuur :

De raad van bestuur van 17/03/2015 heeft onder zijn leden volgende functies verdeeld en in functie benoemd :

niet van toepassing

Neergelegd door Diesbecq Didier Roger, Lasthebber

De volgende correcties zijn aangebracht aan de gegevens uit de Kruispuntbank van Ondernemingen :

Gelijktijdig met deze neerlegging heeft DIESBECQ Didier Roger, volgende verbeteringen doorgevoerd in de Kruispuntbank van Ondernemingen (KBO) teneinde deze databank in overeenstemming te brengen met voorgaande bekendmakingen in de bijlagen bij het Belgisch staatsblad :

Mandaten :

DECONINCK Hendrik, J.B. Devlemincklaan 34, 1930 Zaventem, geboren op 18/09/1936, te Diegem (mandaat

: bestuurder , reden : toegevoegd met ingang van 20/02/2002)

GINIS François, Vossemlaan 35, 1933 Zaventem (Sterrebeek), geboren op 12/03/1951, te Leuven (mandaat : bestuurder , reden : toegevoegd met ingang van 20/02/2002)

Coordonnées
DE VRIJE TIJD VAN DE ARBEIDERS, AFGEKORT : V…

Adresse
HOOGSTRAAT 5B 731 1930 ZAVENTEM

Code postal : 1930
Localité : ZAVENTEM
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande