DE WINDE

Association sans but lucratif


Dénomination : DE WINDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.894.671

Publication

15/01/2015
ÿþMoo2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

I1I 11ll 1110110! ll11 11l I 11111 f0! 01

*150 23*

i~r'4ii..." j..Luf& ''- - `

neerçielegdlontvartgart up

ter gri, i i : ?izl:brif#w -

r a..

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : OSo7. J 9V. 61.-97

Benaming

(voluit) : De Winde

(verkort).:

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Leopold Deboeckstraat 281500 Halle

Onderwerp akte : De Winde VZW.

Op de algemene vergadering van 27 oktober 2014 werden de volgende oprichtingsstatuten bekrachtigd tussen de ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

Annelies Nechelput, met woonplaats te Rankhove 6A, 1540 Heme

- Koen Schrije, met woonplaats te Wilderstraat 21570 Galmaarden

- Kaat Uyttersprot, met woonplaats te Leopold Deboeckstraat 26 1500 Halle

- Evi Plasschaert, met woonplaats te Avenue de la Couture 56B 7864 Deux-Acren

Wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig artikel 2 van de Wet van 21 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

TITEL I  Naam, zetel, doel, duur

Art.01 Naam

De vereniging draagt de naam " De Winde" VZW.

Art.02 Zetel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

,

.,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Leopold Deboeckstraat 261500 Halle,

gelegen in hot gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde.

De vereniging kan de zetel van de vereniging overbrengen naar om het even welke plaats in het arrondissement.

Art.03 Doel

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het oprichten en in stand houden, als verantwoordelijke inrichtende macht, van een basisschool.

De school wil de opvoeding en het onderwijs behartigen van de kinderen die haar worden toevertrouwd.

Hiertoe streeft zij de schoolse, sociale, culturele, wetenschappelijke en sportieve vorming na, volgens de eigen pedagogische methode.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doei kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Eveneens mag de vereniging, hetzij als houder van een zakelijk recht, hetzij als eigenaar, alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar hoofddoel.

Art.04 Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL li  LEDEN

Art.05 Aantal

Het aantal leden is onbeperkt, maar het aantal effectieve leden mag evenwel niet minder bedragen dan drie. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De wettelijke bepalingen zijn enkel op hen toepasselijk. De hoedanigheid van toetredend lid houdt het recht in, in algemene vergaderingen gehoord te worden, en houdt de plicht in om de doelstellingen van de vzw niet dwars te liggen, noch zich te uiten of te handelen op een wijze die de doelstellingen tegenwerkt.

Art.06 Voorwaarden

e

-~-, x

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Als lid tot de vereniging kan toetreden elk natuurlijk persoon die de specificiteit van het pedagogisch concept van de school ondersteunt en daadwerkelijk beleidsverantwoordelijkheid wil opnemen.

Zij dienen hun verzoek tot toelating schriftelijk in te dienen bij de voorzitter van de raad van bestuur. De algemene vergadering beslist over het aanvaarden en ontslaan van leden.

Art.07 Ontslag en uitsluiting

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk en ondertekend bij de raad van bestuur worden gegeven. Uitsluiting kan alleen worden uitgesproken door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Zo kan, onder meer, uitsluiting van een lid gebeuren, waarvan de houding, het gedrag, uitspraken of geschriften, gedragingen in het publiek of privé, onverenigbaar zijn met het doel van de vereniging of een aanslag betekenen op de goede naam van de vereniging.

Art.08 Bijdrage

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Zij nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III Raad van bestuur

Art.9 Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden en die natuurlijke of rechtspersonen kunnen zijn.

Art.10 Duur

De leden van de raad van bestuur worden benoemd voor zes jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar.

Art.11 Ontslag en benoeming

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit. Een bestuurder kan te allen tijde vrijwillig ontslag nemen. Hij of zij laat deze beslissing te raad van bestuur schriftelijk geworden.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van de leden van de raad van bestuur worden binnen de maand nadat hiertoe werd besloten, ingediend bij de griffie van de rechtbank van Koophandel.

Art.12 Vervanging

Zo door vrijwillig ontslag, afzetting of welke reden dan ook, het aantal bestuurders is teruggevallen onder het in art.10 minimum aantal vereiste leden, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art.13 Functie

De raad van bestuur kiest uit z41n leden een voorzitter en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter. Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door diens aangestelde vervanger. De bestuurders oefenen hun mandaat gezamenlijk uit.

Art.14 Beslissingen

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of diens vervanger doorslaggevend. De bestuurders oefenen hun mandaat gezamenlijk uit.

Art.15 Verslag

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, die ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden neergelegd en alle andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Art.16 Taken

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor ale aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet of de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als etser en als verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders, één van de

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

leden of zelfs mits machtiging van de algemene vergadering, aan een ander persoon die geen lid is van de vereniging.

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

Alle taken en handelingen vallen onder het mandaat van de bestuurders die gezamenlijk uitgeoefend wordt.

Art.17 Vertegenwoordiging

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is het nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders. Eén van de twee dient evenwel de voorzitter van de vzw te zijn, of diens door de raad van bestuur aangeduide gevolmachtigde.

TITEL IV  Algemene vergadering

Art.18 Bevoegdheden

- §1 De algemene vergadering is bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten

- het benoemen en afzetten van de bestuurders

- het benoemen en afzetten van leden

- het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- het ontbinden van de vereniging

- het bepalen van de bestemming van de goederen van de ontbonden vereniging

- de omzetting in een vennootschap met sociaal oogmerk

§2 - Tevens is zij bevoegd voor het goedkeuren van het opvoedingsproject.

§3  De huishoudelijke reglementen worden opgesteld en gewijzigd door de algemene vergadering.

§4  Zij beslist over het oprichten, sluiten of herstructureren van onderwijsinrichtingen, evenals over het afsluiten van samenwerkingsovereenkomsten met andere schoolbesturen.

§5  Elke aanstelling van directeur voor meer dan 15 weken gebeurt door de algemene vergadering. De raad van bestuur heeft de residuaire bevoegdheid.

Art.19 Samenstelling

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of diens aangeduide gevolmachtigde.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Art.20 Bijeenkomsten

§1 - De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter, telkens als het doel van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goekeuren van de rekeningen van het aflopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

§2 - Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen.

Art.21 De raad van bestuur Is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de effectieve leden daarom verzoekt.

Art.22 De oproeping tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten schriftelijk, hieronder wordt ook verstaan elekronische berichtgeving, worden opgeroepen, ten minste acht dagen voor de vergadering plaatsvindt.

Eén vijfde van de effectieve leden kan de raad van bestuur vragen de agemene vergadering bijeen te roepen. Zij is dan verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen binnen een redelijke termijn.

Art.23 Oproep

De oproep, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door een effectief lid, wordt nog aan de agenda toegevoegd indien dit ten minste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter werd overhandigd.

Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen geen aanleiding geven tot besluitvorming.

Art.24 Besluitvorming

In gewone gevallen worden besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diens gevolmachtigde.

Art.25 Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien twee derde van de

stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

r

MOD 22

. Art 26 Ontbinding of omvorming

0

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging of omvorming van een vzw naar een venootschap met sociaal oogmerk zijn dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel vereist.

Art 27 Uitsluiting

Voor het uitsluiten van een lid is eveneens een meerderheid van twee derde der stemmen vereist. Dit dient eveneens op de agenda te staan en het lid moet worden uitgenodigd op de vergadering, teneinde in zijn verdediging te kunnen voorzien.

Art.28 Verslag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt. Het goedgekeurde verslag wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris, en in een apart register bewaard. Dit register, dat ter inzage van de leden zal zijn, wordt bewaard op de zetel van de vereniging. De voor eensluidend verklaarde afschriften van het verslag worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende.

TITEL V  rekeningen en begrotingen

Art.29 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur heeft de verantwoordelijkheid om de rekeningen over het voorbije boekjaar af te sluiten en de begroting van het komend boekjaar voor te bereiden. Beide wordt ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd ten laatste 6 maanden na afsluitdatum. Na goedkeuring van de rekeningen en de begroting, moet de algemene vergadering uitdrukkelijk kwijting geven aan de bestuurders.

Het eerste boekjaar zal verlopen van de datum van oprichting van de vereniging tot 31 december 2015.

TITEL VI.Ontbinding en vereffening

Art.30 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering, overeenkomstig met artikel 20 ev van de wet van 27 juni 1921, tot ontbinding besluiten.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering ,of, bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, verrekenen van de schulden en het aanzuiveren der lasten, worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doet het meest dat van de ontbonden vereniging benadert.

MOD 22

e

Luik B - Vervolg

ln geen geval mogen de activa worden toegewezen aan leden of oud- leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig aan dat van de ontbonden vereniging.

Art. 31 Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

Art. 32 De raad van bestuur is bevoegd om een huishoudelijk reglement aan te nemen of te wijzigen. Dit reglement regelt de werking van de vereniging en haar organen.

ALGEMENE VERGADERING

Onmiddellijk na de voormelde oprichting komt de algemene vergadering van de VZW De Winde bijeen en beslist met eenparigheid van stemmen te benoemen tot bestuurders:

- Annelles Nechelput

- Koen Schrije

- Kaat Uyttersprot

- Evi Plasschaert

De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

- Voorzitter : Annelies Nechelput

- Ondervoorzitter : Koen Schrije

- Penningmeester : Evi Plasschaert

- Secretaris : Kaat Uyttersprot

Tekst

Voor behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DE WINDE

Adresse
LEOPOLD DEBOECKSTRAAT 26 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande