DELOITTE UNIVERSITY EMEA

Divers


Dénomination : DELOITTE UNIVERSITY EMEA
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 546.747.329

Publication

03/03/2014
ÿþINHORI

1

Y

11

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Mea

20FEL 2014

Griffie

Benaming : Deloitte University EMEA

Rechtsvorm : Internationale vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Berkenlaan 8b

1831 Diegem

Ondernemingsnr : 5(4 6 ,7c 1.3/

Voorwerp akte : OPRICHTING - STATUTEN - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden op vijfentwintig november tweeduizend dertien, voor Meester 11m Carnewal,',

Geassocieerd Notaris te Brussel, die aan het slot volgende registratiemelding draagt

"Geregistreerd negen bladen zonder renvooi op het 3dB Registratiekantoor van Elsene op 2 december 2013',

boek 83 blad 26 vak 19. Ontvangen vijftig euro (50,00 EUR). (Getekend) MARCHAL D.",

dat,

1. de vennootschap naar Brits recht "Deloitte EMEA Co-operation Ltd", met zetel te 1 Little New Street, Hill: House, Londen EC4A 3TR, Verenigd Koninkrijk,

2. de heer STRAND Peter Oppen, van Deense nationaliteit, wonende te Karen Blixens Vei 30, DK-2960 Rungsted Kyst, Denemarken,

onder hen de Internationale vereniging zonder winstoogmerk "Deloitte University EMEA" hebben opgericht, waarvan de statuten zijn opgesteld als volgt:

Artikel 1. De vereniging

Art. 1.1 Rechtsvorm

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in fret bijzonder ais een internationale vereniging zonder winstoogmerk (hierna "IVZW" genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921' betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de; stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002 en van 16 januari 2003, van 22 december 2003 en van 9 juli 2004 (hierna genoemd "VZW wet").

Art. 1.2 Naam

1. De IVZW draagt de naam "Deloitte University EMEA".

Art. 1.3 Zetel

1. De maatschappelijke zetel van de IVZW is gevestigd te B-1831 Diegem, Berkenlaan 8b.

2. De Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA heeft de bevoegdheid om de maatschappelijke zetel te verplaatsen naar eender welke plaats binnen het Belgisch grondgebied. Deze zetelwijziging zal worden bekrachtigd door de Deloitte University EMEA Algemene Vergadering op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 2. Doeleinden, activiteiten en Reglement van Inwendige Orde

Art. 2.1 Doeleinden en Activiteiten

De Doelstellingen van de internationale vereniging zonder winstoogmerk zijn het ontwikkelen, verfijnen{ beheren en opleveren van programma's voor vorming, ontwikkeling en cursussen met betrekking tot boekhoudkundige, audit, fiscale, juridische, IT, consulting, business en/of organisatorische zaken en/of persoonlijke ontwikkeling voor DTTL leden in EMEA (dit wil zeggen de in Europa, het Midden-Oosten en Afrika ("EMEA") gevestigde leden van Deloitte Touche Tohmatsu Limited, een private company limited by guarantee naar het recht van het Verenigd Koninkrijk ("DTTL"), die samen met haar leden en hun respectieve dochterondernemingen en verbonden ondernemingen en andere ondernemingen (iinclusief Deloitte) eer' netwerk vormt dat het "DTTL netwerk" wordt genoemd), natuurlijke personen, ondernemingen, verenigingen zonder winstoogmerk, publieke overheden en organisaties en de partners, medewerkers en werknemers vara voornoemde DTTL leden gevestigd in EMEA (de "Doelstellingen").

De internationale vereniging zonder winstoogmerk mag alle mogelijke activiteiten ondernemen en alle wettelijke middelen aanwenden die de Doelstellingen kunnen bevorderen of ondersteunen.

De internationale vereniging zonder winstoogmerk is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden t stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met de Doelstellingen en voor zover de winst gebruikt wordt orrj deze Doelstellingen te bereiken. De internationale vereniging zonder winstoogmerk zal geen andere activiteiten met winstoogmerk verrichten,

Om de Doelstellingen te bereiken zal de internationale vereniging zonder winstoogmerk programma's ontwikkelen en opleidingen organiseren en, waar ze dit relevant acht, locatie(s) voorzien waar deze _hoou kwa litalieme_o pl ai ding en ,..se cc inad es .e conferen ties_ kunne n_worde gehouden. en_dïe.valdoende_capaciteit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de "instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - Vervolg

heeft(hébben) om dergelijke opleidingen, seminaries, conferenties te houden. De internationale vereniging zonder winstoogmerk zal eveneens docenten en sprekers aantrekken die dergelijke hoogkwalitatieve opleidingen, seminaries, conferenties kunnen geven.

Art. 2.2 Reglement van Inwendige Orde

De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA kan, volgens de quorum en meerderheidsregels die gelden voor de wijziging van de statuten, een Reglement van Inwendige Orde opstellen dat, gemakkelijkheldshalve, sommige bepalingen van de statuten van de IVZW kan bevatten die van belang zijn voor de dagelijkse aangelegenheden van de IVZW of bepalingen met betrekking tot de uitvoering van onderhavige statuten. Het kan onder meer de rechten en plichten van de leden tegenover elkaar en/of ten aanzien van de IVZW alsmede de werking van de vennootschap nader omschrijven of aanvullen in uitvoering van deze statuten. Dit Reglement van Inwendige Orde zal de werking van de IVZW regelen en kan slechts gewijzigd worden volgens de quorum- en meerderheidsregels die gelden voor de wijziging van de statuten.

In geval van conflict tussen het Reglement van Inwendige Orde en deze statuten, zullen deze laatste voorrang hebben.

Artikel 3. Lidmaatschap

ART. 3. Leden

1 De IVZW zal twee categorieën van leden hebben: "Deelnemende Leden" betekent de leden van de IVZW zoals gedefinieerd in de VZW-wet, die nog steeds Deelnemende Leden zijn; en

"Andere Leden" betekent de leden van Deloitte Touche Tohmatsu Limited, een private limited by guarantee onder het recht van Engeland en Wales, met maatschappelijke zetel te Hill House, 1 Little New Street, Londen, EC4A 3TR ("DTTL") en verbonden ondernemingen daarvan, die krachtens deze statuten en het

2 Reglement van Inwendige Orde toegetreden zijn als Ander Lid van de IVZW en die nog steeds een Ander Lid zijn.

ART. 3.2. Deelnemende Leden

ART. 3.2.1 Oorspronkelijke Deelnemende Leden

De Oorspronkelijke Deelnemende Leden worden opgenoemd in de oprichtingsakte de dato vijfentwintig november tweeduizend dertien.

ART. 3.2.2 Vereisten en procedure voor de toelating van de Deelnemende Leden

Iedere natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie kan het lidmaatschap aanvragen als Deelnemend ; Lid, op voorwaarde dat hij/zij/het zich houdt aan the statuten en het Reglement van Inwendige Orde, met dien verstande dat, tenzij de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA of het Reglement van inwendige Orde het anders bepalen, enkel natuurlijke personen, rechtspersonen of organisaties (i) die lid zijn van DTTL of een verbonden onderneming (gezamenlijk een "DTTL Lid") of (ii) een aangestelde zijn van dergelijk DTTL Lid, aanvaard kunnen worden als Deelnemend Lid,

De kandidaat-Deelnemende Leden richten hun verzoek tot lidmaatschap tot de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA.

De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA zal de vereisten en de procedure voor de toelating van Deelnemende Leden bepalen en zal eveneens beslissen of een kandidaat als Deelnemend Lid wordt aanvaard. De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA kan beslissen de aanvaarding van een kandidaat te onderwerpen aan voorwaarden die ze zelf bepaalt. De aanvaarding van een individu als Deelnemend Lid zal enkel mogelijk zijn met het oog op de vervanging van een individueel Deelnemend Lid wiens lidmaatschap werd beëindigd.

ART. 3.3 Vereisten en procedure voor de toelating van Andere Leden

ledere rechtspersoon of organisatie kan het lidmaatschap aanvragen als Ander Lid op voorwaarde dat hij/zij , zich houdt aan the statuten en het Reglement van Inwendige Orde, met dien verstande dat, tenzij de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA of het Reglement van Inwendige Orde het anders bepalen, enkel rechtspersonen of organisaties die lid zijn van DTTL aanvaard kunnen worden als Ander Lid.

De kandidaat-leden richten hun verzoek tot lidmaatschap tot de Voorzitter van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA.

De Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zal de vereisten en de procedure voor de toelating van Andere Leden bepalen en zal eveneens beslissen of een kandidaat als Ander Lid wordt aanvaard. De Raad van , Bestuur van Deloitte University EMEA kan beslissen de aanvaarding van een kandidaat te onderwerpen aan voorwaarden die ze zelf bepaalt.

ART. 3.4 Beëindiging van het lidmaatschap

3.4.1 Eenzijdige vriiwillige beëindiging

Ieder Deelnemend Lid kan zijn lidmaatschap van de IVZW beëindigen met een opzeggingstermijn van niet minder dan 12 maanden, opzegtermijn die zal eindigen op het einde van een Fiscaal Jaar.

Een individu kan zijnlhaar lidmaatschap van de iVZW beëindigen door middel van een opzeggingstermijn van niet minder dan 1 maand, met dien verstande dat de beëindiging van het lidmaatschap niet tot gevolg mag hebben dat het totaal aantal Deelnemende Leden minder dan twee zou zijn

Ieder Ander Lid kan zijn lidmaatschap van de IVZW beëindigen door middel van een opzeggingstermijn van niet minder dan B maanden, vanaf het einde van een Fiscaal Jaar.

3.4.2 Onvriiwillige beëindiging

Ieder Lid, dat geen individu is, zal automatisch ophouden een Lid te zijn wanneer het ophoudt een DTTL Lid te zijn.

Een individu zal automatisch ophouden een Deelnemend Lid te zijn vanaf het moment dat het eerste van volgende voorwaarden zich voordoet: (i) de eerste toetreding van een ander Deelnemend Lid na zijn/haar toetreding ais Deelnemend Lid of (ii) een beslissing van de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA om zijn/haar lidmaatschap als Deelnemend Lid te beëindigen,

De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA kan op eender welk moment met een 2/3

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - vervolg

meerderheid' van de uitgebrachte stemmen beslissen om het lidmaatsd ap van een Deelnemend Lid dat naar de mening van de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA één van zijn verplichtingen als Lid in , belangrijke mate heeft geschonden te beëindigen. Deze beëindiging zal ingaan op het moment dat de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA bepaalt.

De Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA kan op eender welk moment beslissen om het lidmaatschap te beëindigen van een Ander Lid, dat naar de mening van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA één van zijn verplichtingen ais Lid in belangrijke mate heeft geschonden, Deze beëindiging zal ingaan op het moment dat de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA bepaalt.

ART. 4. Rechten en verplichtingen van de leden

ART. 4.1 Recht van de leden om deel te nemen aan programma's en cursussen

Afhankelijk van het voldoen aan de verplichtingen jegens de IVZW en onderhevig aan de beschikbaarheid van de programma's als Deelnemend Lid of Ander Lid:

 % zal elk Deelnemend Lid het recht hebben zijn partners, bestuurders en/of werknemers vanaf manager level te laten deelnemen aan de programma's en cursussen die jaarlijks worden ontwikkeld, verfijnd, beheerd en opgeleverd voor vorming, ontwikkeling en training met betrekking tot boekhoudkundige, audit, fiscale, juridische, IT, consulting, business en/of organisatorische zaken en/of persoonlijke ontwikkeling voor DTTL leden in EMEA, natuurlijke personen, ondernemingen, verenigingen zonder winstoogmerk, publieke overheden en organisaties en de partners, medewerkers en werknemers van voornoemde DTTL leden gevestigd in EMEA ("DUE Curricula"); en

 % elk Ander Lid zal het recht hebben zijn partners, bestuurders en/of werknemers vanaf management

level te laten deelnemen aan DUE Curricula, waarvoor het was ingeschreven.

ART. 4.2 Verplichtingen

Deelnemende Leden zullen een jaarlijks lidgeld dienen te betalen waarvan het bedrag jaarlijks zal bepaald

worden door de Algemene Vergadering van Defoitte University EMEA in overeenstemming met het Reglement'.

van Inwendige Orde.

Andere Leden zullen de IVZW voor elk DUE Curriculum dat ze wensen te gebruiken het volgende betalen:

 % een eenmalige toetredingsvergoeding; en

" een jaarlijkse vergoeding voor elk fiscaal jaar;

te() $elope van een bedrag dat jaarlijks door de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA zal bepaald ,

warden in overeenstemming met het Reglement van Inwendige Orde.

Elk Lid zal niet-geldelijke middelen aan de Deloitte University EMEA programma's en cursussen bijdragen

en het inschrijvingsgeld betalen voor elk van zijn deelnemende partners, bestuurders en werknemers in

overeenstemming met de bepalingen van het Reglement van inwendige Orde.

Artikel 5. De Deloitte University EMEA Algemene Vergadering

ART. 5.1. Samenstelling

De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA bestaat uit alle Deelnemende Leden,

ART. 5.2. Bevoegdheden

De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA zal exclusief bevoegd zijn voor;

1. de wijziging van de statuten of het Reglement van Inwendige Orde;

2. de benoeming, het ontslag en de afzetting van de leden van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA (en de aanwijzing onder hen van een Decaan en COO);

3. de benoeming, het ontslag en de afzetting van de commissaris aangeduid door de statuten, indien " vereist door de wet, en het bepalen van diens eventuele bezoldiging;

4. de goedkeuring van het jaarlijkse programma, de jaarlijkse begroting en van de rekeningen " (programma, begroting en rekeningen die voorbereid worden door de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA en nagekeken en goedgekeurd worden door de Adviesraad van Deloitte University EMEA vooraleer ze ter finale goedkeuring voorgelegd worden aan de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA) en eventuele herzieningen hiervan (op voorstel van de Adviesraad van Deloitte University EMEA);

5. goedkeuring van investeringen boven de 50.000 EUR;

6. bepaling van de eenmalige bijdrage van de Andere Leden;

7. kwijting verlenen aan de leden van de Deloitte University EMEA Raad van Bestuur en, indien van toepassing, de commissaris;

8. de ontbinding van de IVZW;

9. de uitsluiting van een Deelnemend Lid;

10. alle aangelegenheden die uitdrukkelijk volgens de statuten of het Reglement van inwendige Orde tot de bevoegdheid van de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA behoren,

ART. 5.3. Vergaderingen

De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ' van Deloitte University EMEA in aile gevallen door de wet, de statuten of het Reglement van inwendige Orde vereist en op verzoek van 1/5° van de Deelnemende Leden.

De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA zal minstens tweemaal per jaar samenkomen: op (i) de jaarlijkse Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA in de maand oktober en (ii) in de loop van de maand mei, beide op de datum en het tijdstip bepaald door de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA op de maatschappelijke zetel van de 1VZW of eender welke andere plaats in België die vermeld wordt in de uitnodiging,

De uitnodiging voor een algemene vergadering wordt verzonden naar alle Deelnemende Leden ten minste acht (8) dagen voorafgaand aan de datum waarop de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA . wordt gehouden. Een ontwerp van agenda wordt aan de uitnodiging aangehecht. De uitnodiging kan per fax,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

~

Voor- Luik B - Vervolg

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

per e-mail, per gewone pos of per aangetekend schrijven verstuurd worden naar het nummer of adres dat het Deelnemend Lid voor het doel van dit artikel heeft opgegeven.

Eender welk Deelnemend Lid kan vertegenwoordigd worden door een ander Deelnemend Lid.

ART. 5.4. Quorum en stemming

Elk Deelnemend Lid heeft één stem, met uitzondering van Deloitte EMEA Co-operabon Ltd die evenveel stemmen zal hebben als het aantal Deloitte EMEA Co-operabon Ltd Deelnemende Leden.

Om op een geldige manier te beraadslagen moet minstens drie vijfde (3/5) van alle Deelnemende Leden' aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Ingeval op de eerste vergadering minder dan drie vijfde (3/5) van de Deelnemende Leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. De tweede vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, voor zover 30% van de stemmen aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien (15) dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden,

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behalve wanneer de wet, de statuten of het Reglement van Inwendige Orde een ander quorum en meerderheid voorzien.

Een beslissing om de statuten te veranderen, vereist een meerderheid van 2/3° van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De beslissingen van de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA worden opgenomen in notulen, die ondertekend worden door de Deelnemende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd waren op de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA. Alle Deelnemende Leden zijn gerechtigd deze notulen in te zien of een kopie hiervan te vragen tegen betaling van de toepasselijke kost.

" Artikel 6. De Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA

ART. 6.1. Samenstelling, aanduiding en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA

De IVZW wordt bestuurd door de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA samengesteld uit ten minste twee (2) leden van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA, al dan niet leden van de IVZW, waarvan de ene Decaan zal zijn en de andere COO.

De leden van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA worden benoemd door de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA, die eveneens de Decaan en de COO zal aanduiden. Het mandaat van de Decaan zal hernieuwbaar zijn voor een periode van 4 jaar, De andere leden van de Raad van Bestuur . van Deloitte University EMEA zullen verkozen worden voor een hemieuwbare periode van 2 jaar.

Indien de Decaan of de COO niet langer in staat zijn hun mandaat op te nemen, zal de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA zo snel mogelijk worden samengeroepen cm een vervanger aan te duiden. ingeval de plaats van een ander lid van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA vrijkomt, zal de volgende Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA beslissen over zijn/haar al-dan-niet' vervanging.

De Decaan zal de voorzitter van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zijn.

Het ambt van een lid van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zal vrijkomen indien:

 % hij/zij ophoudt een lid van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA te zijn krachtens een bepaling van de Wet of hij/zij wordt bij wet verboden een lid van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA te zijn;

 % hij/zij gaat failliet of gaat een regeling aan of treft een schikking met zijn/haar schuldeisers in het algemeen;

" hij/zij is geestesziek of kan het zijn en een vonnis van een rechtbank bevoegd voor zaken met betrekking tot geesteszieken heeft besloten dat hij/zij in hechtenis dient genomen te worden of dat er een ander persoon dient aangeduid te worden die de bevoegdheden zal uitoefenen over zijn/haar eigendommen of zaken;

 % hij/zij neemt ontslag uit haar ambt door middel van kennisgeving hiervan aan de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA;

" hijlzij wordt uit zij/haar ambt ontheven krachtens artikel 5.2; of

" het lid waardoor hij/zij wordt tewerkgesteld of waarvan hij/zij partner of director is, houdt op Deelnemend Lid te zijn.

ART. 6.2. Vergaderingen, beraadslagingen en beslissingen

Vergaderingen van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zullen worden gehouden op die plaatsen die de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA bepaalt.

Eender welk lid van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA kan, en de Decaan op verzoek van een lid van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zal, op eender welk moment een vergadering van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA samenroepen.

Aile vergaderingen van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zullen samengeroepen worden met een voorafgaande kennisgeving van ten minste zeven (7) volle dagen tenzij een meerderheid van 70 percent van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA akkoord gaat met een kortere termijn van oproeping.

De oproepingsbrief van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zal de plaats, dag en het tijdstip van de vergadering aanwijzen en zal eveneens een agenda bevatten die in algemene bewoordingen de te bespreken zaken zal aangeven,

Een oproeping voor de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zal verondersteld worden rechtsgeldig te zijn gegeven aan een lid van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA indien het mondeling (persoonlijk of via de telefoon) of op een andere manier werd gecommuniceerd of verzonden werd per post, per fax, per e-mail of ander leesbaar schrijven aan dergelijk lid van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA op zijn/haar laatst bekende adres of ander adres dat voor dit doel door dat lid van de Raad



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge













Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

van Bestuur van Deloitte University ËMËA aan de IVZW werd gegeven,

De Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA kan slechts geldig beraadslagen en besluiten, wanneer ; ten minste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering, niet dien verstande dat minstens twee leden aanwezig dienen te zijn.

De Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zal trachten te besluiten bij consensus. Indien geen consensus kan bereikt worden, dan worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van de leden , van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA die aanwezig zijn, Indien geen meerderheid bereikt kan ' worden, dan zal de Decaan gerechtigd zijn zijn doorslaggevende stem te gebruiken en de beslissing zal overeenkomstig genomen worden.

De Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zal ervoor zorgen dat er notulen worden gehouden van alle handelingen tijdens haar vergaderingen en deze notulen zullen worden bewaard op de zetel van de IVZW, De leden van Delaitte University EMEA Raad van Bestuur en de Deelnemende Leden zijn gerechtigd inzage te nemen van deze notulen op de zetel van de IVZW.

ART. 6.3. Bevoegdheden en verantwoordeliikheden van de Deloitte University EMEA Raad van Bestuur

De Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA zaf:

 % het voorgestelde jaarlijkse programma en de begroting voor het volgende Fiscale Jaar voorbereiden en het toezenden aan de Adviesraad van Deloitte University EMEA voor nazicht en eventuele wijzigingen en het ter goedkeuring voorleggen aan de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA;

" het door de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA goedgekeurde jaarlijkse programma uitvoeren en de dagelijkse opvolging en beheer ervan verzekeren, binnen de limieten van de ' begroting;

 % de Adviesraad van Deloitte University EMEA zo snel mogelijk informeren van elke (mogelijke) overschrijding van de begroting of van zaken buiten het bestek van de begroting of het jaarlijkse programma;

" aile andere bevoegdheden en verantwoordelijkheden hebben die vooropgesteld worden in de statuten of het Reglement van inwendige Orde.

Alle zaken die niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA of de Adviesraad van Deloitte University EMEA toebehoren, zullen uitgeoefend worden door de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA, met dien verstande dat alle overeenkomsten met een totaalwaarde van meer dan 50.000 EUR de voorafgaande goedkeuring van de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA vereisen.

ART. 7 Externe vertegenwoordigingsmacht

De Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA vertegenwoordigt als college de IVZW in alle handelingen in en buiten rechte, De Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA vertegenwoordigt de IVZW door de meerderheid van zijn leden, met een minimum van twee leden.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA als college, kan de IVZW voor gelijk welke zaken of overeenkomsten waarvan de totaalwaarde 50.000 EUR niet te boven gaat, vertegenwoordigd worden door de Decaan of de COO, beiden alleen handelend. Voor elke zaak of overeenkomst waarvan de totaalwaarde hoger is dan 50.000 EUR, zal de IVZW in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd worden door de COO of de Decaan, samen handelend met , een ander lid van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA.

Bijkomend kan de IVZW in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd worden door een bijzonder gevolmachtigde aangeduid door de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA binnen de grenzen van zijn volmacht.

ART. 8. Adviesraad van Deloitte University EMEA

Er za! een adviescollege zijn onder de naam "Adviesraad van Deloitte University EMEA" dat (i) elk Deelnemend Lid dat een DTTL Lid en niet Deloitte EMEA Co-operation Ltd is en (ii), zolang Deloitte EMEA Coi operation Ltd een Deelnemend Lid is, elk Deelnemend Lid van de Deloitte EMEA Co-operation Ltd omvat.

De rol van de Adviesraad van Deloitte University EMEA is het overzien van de activiteiten van de IVZW, het ontvangen van informatie omtrent de activiteiten en de initiatieven van de IVZW, het vergemakkelijken van het uitwisselen van ideeën en de ontwikkeling van een consensus tussen de Leden en het adviseren van de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA met betrekking tot zaken waarover ze om raad vragen of waarvoor de Adviesraad van Deloitte University EMEA het nodig acht. De rol, bevoegdheden, verantwoordelijkheden en handelingen van de Adviesraad van Deloitte University EMEA worden verder uiteengezet in het Reglement van ' Inwendige Orde.

ART. 9. Ontbinding

De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen met betrekking tot de ontbinding van de IVZW voorgelegd door de Raad van Bestuur van Deloitte University EMEA of door minimum één vijfde (1/5) van alle Deelnemende Leden.

De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA kan slechts geldig beraadslagen over een voorstel met betrekking tot de ontbinding van de IVZW indien ten minste twee derde (2i3) van zijn leden aanwezig zijn en de beslissing cm de IVZW te ontbinden kan enkel genomen worden met een meerderheid van 80 percent van de stemmen die aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Vanaf zodra de beslissing tot ontbinding genomen is, vermeldt de IVZW steeds dat zij "IVZW in vereffening" is.

In het geval dat het voorstel met betrekking tot de ontbinding van de IVZW aanvaard is, zal de Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA één of meerdere vereffenaars aanduiden. De Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA zal hun opdracht omschrijven.

Ingeval van ontbinding en vereffening van de IVZW, zal de buitengewone Algemene Vergadering van Deloitte University EMEA een beslissing nemen over de bestemming van het vermogen van de IVZW. Dit

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

L r

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

vermogen moet worden toegëkend aan een andere organisatie zonder winstóogmerk met een gelijkaardig of ? verwant doel.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief van de IVZW worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad,

OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING VAN BESTUURDERS

Werden benoemd tot leden van de Raad van Bestuur:

1. de heer Jorrit Volkers, van Nederlandse nationaliteit, geboren te Leeuwarden op 10 oktober 1959, wonende te Ceresweg 18, 8938 BG Leeuwarden, Nederland; en

2. de heer Sunil Maganahalli Parameshwarappa, van Indische nationaliteit, geboren te Davanagere

Karnataka op 2 oktober 1976, wonende te Chrysantenstraat 64, 1214 BN Hilversum, Nederland.

Hun mandaat is onbezoldigd. Zij hebben evenwel recht op een billijke vergoeding van de kosten die zij

hebben opgelopen ter gelegenheid van de uitoefening van hun mandaat.

Hun mandaat eindigt na de gewone Algemene Vergadering in 2015,

De heer Jorrit Volkers, voornoemd, werd aangesteld als decaan (dean) van de universiteit. De heer Sunil

Maganahalli Parameshwarappa, voornoemd, zal COO zijn.

EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op de datum van 26 januari 2014 waarbij de internationale vereniging wordt erkend en eindigt op 30 mei 2014. De eerste algemene vergadering zal gehouden worden voor 1 december 2014.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte, twee volmachten, een kopie van het koninklijk besluit van 26( januari 2014 houdende verlening van de rechtspersoonlijkheid aan "Deloitte University EMEA").

Peter Van Melkebeke

Geassocieerd Notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DELOITTE UNIVERSITY EMEA

Adresse
BERKENLAAN 8B 1831 DIEGEM

Code postal : 1831
Localité : Diegem
Commune : MACHELEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande