DEMERLANDSE MODELVLIEGERS, AFGEKORT : DMV

Association sans but lucratif


Dénomination : DEMERLANDSE MODELVLIEGERS, AFGEKORT : DMV
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 432.338.007

Publication

23/03/2012
ÿþ MDD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophanden

te Leuven, de 1 3 NUI 2012

DE GRIFFIER,

Griffie

" iaoe~iss"

ui

ir

Ondernemingsnr : 0432.338.007

Benaming

(voluit) : Demeriandse Modelvliegers

(verkort) : DMV

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Pastorijstraat 14 te 3130 Betekom

Onderwerp akte : Publicatie wijziging en aanpassing statuten. Artikel 6. wordt aangepast.

Op de algemene vergadering van 28 januari 2012 werd,overeenkomstig de vereiste aanwezigheids-en stem quora beslist dat de statuten worden gewijzigd. Artikel 6 wordt aangepast.

STATUTEN

Titel I - Benaming,zetel,duur,doel.

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam Demeriandse Modelvliegers of afgekort DMV.

Artikel 2.

a)De zetel van de vereniging bevindt zich te 3130 Betekom Pastorijstraat 14,in het Vlaamse Gewest,

en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Het administratief adres is ten huize van de secretaris van de vereniging.

b)De vereniging is aangesloten bij een overkoepelend orgaan voor Modelluchtvaartsport.

c)De vereniging wordt beheerst door de wet,de onderhavige statuten en een reglement van inwendige orde, opgesteld door de raad van bestuur.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel:

a) Het recreatief beoefenen van de modelluchtvaart.

b) Het aanleren van het vliegen met modelvliegtuigen;het verbeteren van deze vaardigheid en het bouwen van modelvliegtuigen.Het bevorderen van elke kennis ter zake en het aanleren van andere vaardigheden in deze sportdiscipline.

Artikel 4,

De vereniging is opgericht voor een onbepaalde duur,zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

De vereniging houdt zich afzijdig van aile politieke,ideologische en taalkundige kwesties.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

r ~ i

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Titel ll - De Leden

Artikel 6.

De vereniging bestaat uit:

a) Effectieve leden:

Minstens drie en maximum vijftig.Kunnen effectief lid worden,zij die de ouderdom van 18 jaar bereikt hebben en minstens drie volledige kalenderjaren toegetreden lid zijn (zie§b).Alleen effectieve leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

De stichters waren de eerste effectieve leden:

Walter De Roover,Leuvensesteenweg 142 te 3220 Aarschot.

Jos Vander Sloten,Galtfuslaan 1 te 3150 HaachL

Johan Vereycken,Herseltsesteenweg 113 te 3220 Aarschot.

b) Toegetreden leden:

Het kandidaat-lid dient zijn schriftelijk verzoek om aanvaarding te richten aan de raad van bestuur en

schriftelijk zijn instemming te betuigen met de statuten en het reglement van inwendige orde.

De raad van bestuur beslist over elk verzoek tot aanvaarding van het kandidaat lid binnen een termijn van 6

maanden.Na betaling van het eerste lid-en toetredingsgeld wordt het kandidaat-lid toegetreden lid.

Na genoemde voorwaarden vermeld in paragrafen a)en b) en na schriftelijk verzoek van het toegetreden lid om als effectief lid te worden opgenomen legt de raad van bestuur de aanvraag van het kandidaat-effectief lid voor aan de eerst volgende algemene vergadering.De kandidatuur wordt bij geheime stemming al dan niet aanvaard door de algemene vergadering waarop minstens de helft der effectieve leden aanwezig moet zijn.De kandidaat dient uiteindelijk 213 van de stemmen te behalen .

Leden die vanaf het jaar 2011 toegetreden lid werden en zolang ze bij een andere modelluchtvaartclub aangesloten zijn,kunnen hun kandidatuur om als effectief lid te worden opgenomen niet stellen.

c) Het ledenaantal:

Het aantal effectieve leden mag de vijftig niet overschrijden.

Het bestuur brengt de algemene vergadering jaarlijks op de hoogte van het aantal effectieve en

toegetreden leden.De algemene vergadering beslist jaarlijks over het totale ledenaantal van zowel

effectieve als toegetreden leden,

d) Sympathiserende leden en ereleden:

Na mondeling verzoek van een kandidaat sympathiserend lid beslist de raad van bestuur

over het al dan niet aanvaarden van de kandida(a)t(e) en over het jaarlijks te betalen

minimum bedrag.Erelid wordt men nadat men door een effectief lid is voorgedragen en de raad van bestuur

zijn goedkeuring heeft gegeven binnen een termijn van 6 maanden.

Artikel 7.

Het lidmaatschap van effectieve en toegetreden leden wordt jaarlijks hemieuwd.Het bedrag van het lidgeld wordt door de raad van bestuur vastgesteld.Het maximumbedrag voor effectieve leden mag niet meer dan 250 ¬ (tweehonderdvijftig euro)bedragen.Het lidgeld dient betaald te warden binnen de dertig dagen na de algemene vergadering.Bij niet-betaling binnende gestelde termijn wordt men beschouwd als ontslagnemend.

Elk toegetreden lid betaalt éénmalig een toetredingsgeld dat jaarlijks door de raad van bestuur wordt vastgesteld.

Artikel 8.

Elk lid of bestuurder kan ten alle tijde,mits hij er schriftelijk kennis van geeft aan de raad van bestuur,uit de vereniging treden,doch niet voor de opeisbaar geworden gelden zijn betaald.

Artikel 9,

Tot uitsluiting van een effectief lid kan alleen door de algemene vergadering bij geheime stemming besloten worden met twee derde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid in kwestie is gehoord.De behandeling dient als een apart punt op de dagorde te zijn aangebracht.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde indien het lid overlijdt,onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt geplaatst.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 10.

Een uittredend,effectief,toegetreden,sympathiserend of erelid,of de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave vorderen van gestorte bijdragen of andere prestaties.

Titel III - De raad van Bestuur

Artikel 11.

De raad van bestuur bestaat uit een minimum van drie en een maximum van zes effectieve leden. Deze wordt verkozen bij geheime stemming door de algemene vergadering waarop minstens de helft der effectieve leden moeten aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn. Om verkozen te zijn moet een kandidaat-bestuurder minstens twee derde van de stemmen behalen.De duur van een mandaat van een bestuurder is drie jaar en neemt een einde op de eerstvolgende algemene vergadering na het verstrijken van de voornoemde drie jaarlijkse termijn.Elk lid van de raad van de bestuur is na de ambtsperiode herkiesbaar.Elk mandaat van een bestuurder kan op elk ogenblik door een beslissing van de algemene vergadering, genomen bij geheime stemming,en met twee derde meerderheid van stemmenweer ingetrokken worden. Bij ontslagname van een bestuurder kan de raad van bestuur een effectief lid als plaatsvervanger aan de eerstvolgende algemene vergadering voorstellen.

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter,een secretaris en een penningmeester.

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden volgens het college principe uit.Bij ontstentenis van de voorzitter wordt deze functie waargenomen door de oudste bestuurder.

Artikel 12.

De raad van bestuur vormt het dagelijks bestuur van de de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijk en buitengerechtelijke handeling.De raad van bestuur oefent de meest uitgebreide macht uit betreffende het beheer van de vereniging.Al wat niet door de statuten of de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering is toegewezen,valt onder zijn gezag.Buiten de door de begroting voorziene uitgaven mag de raad van bestuur goederen kopen en verkopen tot een maximum bedrag van een derde van het batig saldo.

Artikel 13.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging.Hun aansprakelijkheid is slechts beperkt tot het vervullen van hun toevertrouwde mandaat.

Artikel 14.

Voor alle financiële transacties zijn twee handtekeningen van bestuurders vereist.Voor het bijeenroepen van de algemene vergadering zijn eveneens twee handtekeningen vereist.Bij stemming binnen de raad van bestuur en bij ontstentenis van een meerderheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Voor het verbinden van de vereniging in en buiten rechte is de handtekening van de voorzitter en de secretaris of de penningmeester vereist.

Artikel 15.

a) De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen.De raad van bestuur kan verplicht worden tot het bijeenroepen ervan op verzoek van ten minste één vijfde van de effectieve leden.

b) De regelmatig bijeengeroepen algemene vergadering wordt gevormd door het geheel der

effectieve leden.De toegetreden leden worden eveneens bijeengeroepen.Toegetreden leden hebben wel geen stemrecht.De in overeenstemming met de statuten genomen beslissingen zijn bindend en gelden voor alle leden. Elk effectief lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid,voorzien van een schriftelijkevolmacht.Elk effectief lid mag slechts over één volmacht beschikken.

Artikel 16.

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal jaarlijks als volgt samengeroepen:per gewone brief of e-mail,ten minste veertien dagen voor de vastgelegde datum.De post of e-mail datum geldt als datering. Bij deze oproep wordt een agenda gevoegd,samen met de de besluiten van de vorige algemene ver-gadering.De besluiten van de algemene vergadering liggen voor effectieve leden en belanghebbende derden steeds ter inzage bij de secretaris.Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter door-

Y

` J Voor-

behouden aan het Belgisch Staatsblad

i4loD 2.2

Luik B - Vervolg

slaggevend.De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur,of door zijn vervanger.Bij afwezigheid van de voorzitter treedt de oudste bestuurder in leeftijd op als interim voorzitter,

Artikel 17.

De algemene vergadering bezit de machten die haar uitdrukkelijk zijn toegekend door de VZW-wet of door de onderhavige statuten.

Behoren tot haar bevoegdheid:

1) Wijzigingen van de statuten. Aanwezigheidsquorum of geldige vertegenwoordiging van 2/3 van de effectieve leden en een 2/3 meerderheid van stemmen.

2) De benoeming en afzetting van de bestuurdersartikel 11).

3) De ontbinding van de vereniging en de wijziging van het doel van de vereniging.Deze zijn slechts mogelijk , met een meerderheid van 4/5 der stemmen en een aanwezigheid van 2/3 der stemgerechtigde of geldig vertegenwoordigde leden.

4) Goedkeuring van de begrotingen en de rekeningen.

5) De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.

6) De uitsluiting van een Iid(artikel 9).

7) De aanvaarding van een nieuw effectief lid(artikel 6b).

8) De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval een bezoldiging wordt toegekend.

9) De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

10) Alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Voor effectieve leden en belanghebbende derden liggen de genotuleerde beslissingen van de algemene vergadering ter inzage bij de secretaris van de vereniging deze beslissingen worden samen met de uitnodiging en de agenda van de volgende algemene vergadering verzonden,

Titel V - Begrotingen,rekeningen.

Artikel 18.

Het maatschappelijk jaar 2009 is geëindigd op 30 november en zal voor de eerste volgende maal eindigen op 31 december 2010. Hierna zullen de maatschappelijke jaren verlopen van 1 januari tot 31 december.

Artikel 19.

De algemene vergadering zal in het geval van ontbinding van de vereniging,na aftrek van het passief, de bestemming bepalen van de bezittingen met zo mogelijk deze een bestemming te geven welke het dichtst de doelstellingen van de vereniging benadert. Het vermogen moet alleszins voor een belangenloze doelstelling worden aangewend.

Artikel 20.

Men richte zich voor alles wat niet in onderhavige statuten is voorzien naar de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk.

De statuten werden gewijzigd op 28 januari 2012.

Voorzitter, Marc Swevers

Secretartis, Christoffel Deckx

Penningmeester, Paul Hemeleers

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DEMERLANDSE MODELVLIEGERS, AFGEKORT : DMV

Adresse
PASTORIJSTRAAT 14 3130 BETEKOM

Code postal : 3130
Localité : Betekom
Commune : BEGIJNENDIJK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande