DEMOORTEL FRERES

NV


Dénomination : DEMOORTEL FRERES
Forme juridique : NV
N° entreprise : 401.165.076

Publication

22/07/2014 : ME. - JAARREKENING 31.12.2013, GGK 24.06.2014, NGL 15.07.2014 14311-0054-018
08/08/2013 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2012, APP 30.06.2013, DPT 30.07.2013 13390-0475-018
10/09/2012
ÿþOndernemingsnr : 0401.165.076

Benaming

(voluit) : DEMOORTEL FRERES

(verkort) :

Rechtsvorm : HANDELSVENNOOTSCHAP ONDER DE VORM VAN EEN NAAMLOZE VENNOOTSCHAP

Zetel : 1180 UKKEL, ALSEMBERGSESTEENWEG, nr, 1065

(volledig adres)

Onderwerp akte : OVERDRACHT VAN DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL-VERTALING VAN DE STATUTEN IN HET NEDERLANDS

Het blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door Meester Tanguy LOIX, Notaris te Frasnes-lez-Anvaing, op vierentwintig augustus twee duizend en twaalf, ter registratie neergelegd, dat de buitengewone algemene vergadering van de aandeelhouders van de naamloze vennootschap "DEMOORTEL FRERES", met maatschappelijke zetel te 1180 Ukkel, Alsembergsesteenweg, nr.1065, vroeger ingeschreven in het handelsregister van Brussel onder nummer 359.678, op heden ingeschreven in het Rechtspersonenregister van Brussel onder nummer 0401.165.076 en onderworpen aan de B.T.W. onder nummer 401.165.076, opgericht, onder de vorm van een personen vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en onder de benaming "MATÉRIAUX DEMOORTEL FRERES" blijkens een akte verleden voor Meester Ignace CLAEYS, Notaris te, Edingen, op zeventien oktober negentienhonderd zevenenzeventig, bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van acht november daaropvolgend onder nummer 2401-12, omgezet in een naamloze vennootschap onder de huidige benaming krachtens proces_verbaal afgesloten voor Meester Christian LOIX, Notaris te Frasnes-lez-Anvaing, op zevenentwintig maart negentienhonderd zesennegentig, bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van zevenentwintig april daaropvolgend onder nummer 860424-1, en waarvan de statuten voor het laatst gewijzigd werden krachtens proces_verbaal afgesloten voor Meester Tanguy LOIX, Notaris te Frasnes-lez-Anvaing, op acht november twee duizend en vier, bekendgemaakt in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad van dertien december daaropvolgend onder nummer 04170534, met, eenparigheid van stemmen, de hierna vernielde beslissingen heeft genomen:

EERSTE BESLISSING.

OVERDRACHT VAN DE MAATSCHAPPELIJKE ZETEL,

De vergadering beslist de maatschappelijke zetel naar 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Victor Van, Paepeghemstraat, nr.3, over te brengen.

De vergadering beslist dus de eerste alinea van het artikel twee van de statuten te vervangen door volgende alinea:

"De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Victor Van Paepeghemstraat, nr.3."

TWEEDE BESLISSING.

De vergadering beslist, volgens de taaldecreten van toepassing op akten van vennootschappen, de' statuten van de vennootschap in het Nederlands te vertalen.

Daar de vennootschap beslist heeft, blijkens haar voormelde eerste beslissing, de maatschappelijke zetel over te brengen van het tweetalig gewest van Brussel-Hoofdstad naar het Vlaams Gewest, worden huidige franse gecoördineerde statuten van de naamloze vennootschap "DEMOORTEL FRERES" ingetrokken en vervangen door hun Nederlandse versie die als volgt luidt:

c TITEL I. - AARD VAN DE VENNOOTSCHAP.

Mod werd 11 :I

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*iaiszaas*

r_;~

~~ ~~~

N

'3 0 Aeifenz





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste

Artikel 1. - NAAM.

De naamloze vennootschap draagt de naam: "DEMOORTEL FRERES".

In alle schriftelijke stukken afkomstig van de vennootschap, dient deze naam onmiddellijk te worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden "Naamloze Vennootschap" of de afkorting "NA.". Bovendien dient bij de benaming steeds duidelijk de zetel van de vennootschap alsmede het ondernemingsnummer vermeld te, worden,

Artikel 2. -.MAATSCHAPPELIJKE ZETEL. -._. _ ... __ ._. - ._..

blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 1600 Sint-Pieters-Leeuw, Victor Van Paepeghemstraat, nr.3.

Bij eenvoudig besluit kan deze zetel verplaats worden naar iedere andere plaats in het Vlaams Gewest of het Gewest Brussel-Hoofdstad door de Raad van Bestuur, die tevens bevoegd is om de daaruit voortvloeiende statutenwijziging authentiek te laten vaststellen.

Bij eenvoudig besluit van de Raad van Bestuur kan de vennootschap tevens administratieve zetels, uitbatingzetels, bijkantoren of agentschappen oprichten in België of in het buitenland.

Artikel 3. - MAATSCHAPPELIJK DOEL.

De vennootschap heeft tot doel aile verrichtingen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met de extractie in openlucht van materialen ten dienste van de bouw, de bouwindustrie in de breedste vormen waarover de wet beschikt, de groothandel, half-groothandel en detailhandel van bouwmaterialen, zowel voor import als export; zij zal zowel mogen handelen als commissaris verkoper of koper, bedrijfsagent of vertegenwoordiger.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken voor eigen rekening of voor rekening van derden, overal, op alle manieren en volgens de modaliteiten die haar het meest gepast lijken, Zij mag zowel in België als in het buitenland, in het algemeen, alle commerciële en industriële, financiële en burgerlijke, roerende en onroerende verrichtingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel of die er de verwezenlijking van kunnen vergemakkelijken en zich interesseren door middel van vereniging, inbreng of fusie, inschrijving, deelname, financiële deelname of anders, in alle bestaande of nog te creëren vennootschappen, waarvan het doel analoog of aanverwant is met haar doel en die vatbaar zijn voor haar een bron te zijn van bevoorrading of afzetmogelijkheid.

De vennootschap zal alle zakelijke of persoonlijke zekerheden mogen leveren ten gunste van vennootschappen of ondernemingen waarin zij geïnteresseerd is of ten gunste van derden tegen vergoeding. Artikel - DUUR.

De vennootschap is voor een onbeperkte duur opgericht,

Behoudens de rechter, kan enkel een algemene vergadering die beslist overeenkomstig de regels die gelden voor een wijziging van de statuten, beslissen over te gaan tot de ontbinding van de vennootschap.

TITEL Il. - KAPITAAL.

Artikel 5. - MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL - INSCHRIJVING - STORTING.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt TWEEENZESTIGDUIZEND ZESTIEN EURO (62.016,00 ¬ ), vertegenwoordigd door duizend zes honderd tweeëndertig (1.632) aandelen, zonder aanduiding van de nominale waarde, met een fractie waarde van duizend zes honderd tweeëndertigste van het maatschappelijk kapitaal. Deze aandelen zijn volledig volgestort.

Artikel 6.- WIJZIGING VAN HET MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL.

Het maatschappelijk kapitaal kan verhoogd of verminderd worden ingevolge een besluit van de algemene vergadering van aandeelhouders beslissend overeenkomstig de wettelijke voorwaarden.

Bij verhoging van het kapitaal waarop in geld wordt ingeschreven, moeten de nieuwe aandelen eerst worden aangeboden aan de aandeelhouders, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal dat door hun aandelen wordt vertegenwoordigd.

De uitoefening van dit voorkeurrecht geschiedt overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

ln het algemeen belang kan de algemene vergadering, overeenkomstig de voorwaarden betreffende quorum en meerderheid zoals in geval van statutenwijziging en mits naleving van de wettelijke bepalingen, het voorkeurrecht beperken of opheffen.

Wanneer ten gevolge van geleden verlies het netto-actief gedaald is tot minder dan de helft van het maatschappelijk kapitaal, moet de Raad van Bestuur, overeenkomstig artikel 633 van het Wetboek van Vennootschappen, binnen de twee maand te rekenen vanaf het ogenblik waarop het verlies werd vastgesteld of moest worden vastgesteld, een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders bijeenroepen met het aog op een beraadslaging betreffende de eventuele ontbinding van de vennootschap en eventueel andere maatregelen die op de dagorde werden geplaatst.

Artikel 7. - OPVRAGING VAN STORTINGEN.

De Raad van Bestuur besluit soeverein over het opvragen van stortingen. -

Iedere opgevraagde storting wordt toegerekend op het geheel der aandelen waarvan de aandeelhouder titularis is. De Raad van Bestuur kan de aandeelhouders toestemming geven hun titels vervroegd te storten; in dit geval zal de Raad van Bestuur de eventuele voorwaarden bepalen waaronder deze vervroegde stortingen toegelaten zijn. De vervroegde stortingen worden beschouwd als zijnde geldvoorschotten.

De aandeelhouder die na ontvangst van een aangetekende ingebrekestelling de opgevraagde storting niet verricht, moet aan de vennootschap een interest betalen gelijk aan de wettelijke interest, te rekenen vanaf de datum van de opeisbaarheid van de storting.

Bovendien kan de Raad van Bestuur, na een tweede ingebrekestelling die zonder gevolg Is gebleven binnen de maand na de datum ervan, overgaan tot de vervallenverklaring van de rechten van deze aandeelhouder en diens titels laten verkopen, onverminderd het recht van de vennootschap de niet voldane storting alsook eventuele schadevergoeding van de aandeelhouder te vorderen. De netto-opbrengst van de verkoop wordt toegerekend op het gedeelte dat de In gebreke zijnde aandeelhouder verschuldigd is, die gehouden blijft tot het verschil of het surplus bekomt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

De uitoefening van het stemrecht dat verbonden is aan de aandelen waarop niet werd gestort, kan geschorst worden zolang deze stortingen, waartoe regelmatig werd opgeroepen en die eisbaar zijn, niet werden verricht.

TITEL III. TITELS.

Artikel 8. - AARD VAN DE TITELS.

De niet volledig volgestorte aandelen zijn op naam.

De volledig volgestorte aandelen zijn op naam of gedematerialiseerd, naar keuze van de aandeelhouder binnen de beperkingen voorzien door de wet. De aandeelhouders mogen, op elk moment op hun kosten, de omzetting vragen van hun aandelen in effecten op naam of gedematerialiseerd.

Het gedematerialiseerd effect wordt vertegenwoordigd door een inschrijving in rekening op naam van de eigenaar of zijn houder bij een erkende instelling die de rekening bijhoudt of bij een vereffeningsinstelling.

Er wordt op de maatschappelijke zetel van de vennootschap een register bijgehouden voor elke categorie van effecten op naam. Elke effectenhouder mag kennis nemen van het register van zijn effecten.

Artikel 9.- ONDEELBAARHEID VAN DE TITELS.

Ten aanzien van de vennootschap zijn de titels ondeelbaar. De vennootschap kent per aandeel slechts één eigenaar.

De Raad van Bestuur kan de uitoefening van de aan de aandelen verbonden rechten schorsen zolang er betwisting bestaat betreffende de volle eigendom. Het vruchtgebruik of de blote eigendom.

De mede-eigenaars dienen zich te laten vertegenwoordigen door één enkele lasthebber en de vennootschap hiervan in kennis stellen.

In geval van splitsing van het eigendomsrecht over een aandeel, worden de eraan verbonden rechten uitgeoefend door de vruchtgebruiker, behoudens andersluidende overeenkomst tussen de vruchtgebruiker en de blote-eigenaar.

Artikel 9bis. OVERDRACHT VAN AANDELEN OP NAAM EN/OF GEDEMATERIALISEERD.

§1.Vrije overdraagbaarheid

De aandelen op naam of gedematerialiseerd kunnen zonder goedkeuring worden overgedragen onder levenden of overgaan door overlijden, aan een aandeelhouder, aan de echtgenoot van een aandeelhouder, of aan ascendenten en descendenten in rechte lijn van een aandeelhouder.

§ 2. Overdracht onderworpen aan goedkeuring

Elke aandeelhouder die zijn aandelen wil overdragen onder levenden aan een andere persoon dan deze die hierboven werden beschreven, moet, op straffe van nietigheid, de goedkeuring bekomen van ten minste de helft der aandeelhouders in het bezit van minstens drie vierden van het kapitaal, na aftrek van de rechten waarvan de overdracht wordt voorgesteld.

Daartoe, moet hij een verzoek tot de raad van bestuur richten, bij aangetekende brief, met aanduiding van de naam, voornamen, beroep en woonplaats van de voorgestelde ovememer(s), van het aantal aandelen dat hij zinnens is af te staan, alsmede van de voor ieder aandeel geboden prijs.

Binnen de acht dagen na ontvangst van dit bericht, moet de raad van bestuur de inhoud ervan overmaken aan elke aandeelhouder, bij aangetekende brief, waarbij zij een schriftelijk negatief of positief antwoord vragen binnen de vijftien dagen en benadrukken dat de aandeelhouders die in gebreke blijven hun antwoord te versturen zoals voorzien, geacht zullen worden hun goedkeuring te verlenen. Dit antwoord van de aandeelhouder moet bij aangetekende brief worden verstuurd.

Binnen de acht dagen nadat de termijn waarbinnen de aandeelhouders hun beslissing moesten laten kennen, is verstreken, betekent de raad van bestuur aan de overdrager het antwoord op zijn verzoek. .

De erfgenamen en legatarissen die geen aandeelhouder van rechtswege worden krachtens deze statuten, zijn ertoe gehouden de toestemming van de aandeelhouders te vragen volgens dezelfde formaliteiten.

Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep op de rechter open. Niettemin, de aandeelhouder die het geheel of een deel van zijn aandelen wenst over te dragen, kan van de aandeelhouders die zich verzetten eisen dat zij de aandelen zelf kopen aan de prijs die was vermeld in de oorspronkelijke bekendmaking of, in geval van betwisting van deze prijs, aan de prijs bepaald door een deskundige. Deze deskundige wordt in gemeen overleg aangewezen of, bij gebrek aan akkoord, door de voorzitter van de rechtbank van koophandel beslissende zoals in kortgeding, op verzoek van de meest gerede partij.

Alle procedure- en expertisekosten zijn voor de helft ten laste van de overdrager en voor de andere helft ten laste van de koper(s), naar evenredigheid met het door iedere koper verworven aantal aandelen als er meer dan één koper is. Hetzelfde geldt in geval van weigering van goedkeuring van een erfgenaam of legataris.ln beide gevallen moet de betaling plaatsvinden binnen de zes maanden na de weigering.

De bepalingen van dit artikel zijn van toepassing op elke overdracht onder levenden, zowel ten bezwarende titel als ten kosteloze titel, zowel vrijwillig als gedwongen (uitsluiting en uittreding), zowel in vruchtgebruik, blote eigendom als volte eigendom, van aandelen of enige andere effecten die recht geven op de verwerving van aandelen.

In afwijking van het voorgaande, indien de vennootschap maar één aandeelhouder meer telt, dan kan deze het geheel of een deel van de aandelen vrij overdragen.

Artikel 10. - UITGIFTE VAN OBLIGATIES.

De vennootschap kan obligaties uitgeven, hypothecaire of andere, bij besluit van de Raad van Bestuur die het type ervan bepaalt en de interestvoeten vaststelt, de wijze en de tijdstippen van betaling, de bijzondere waarborgen evenals aile andere uitgifte voorwaarden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Echter, in geval van uitgifte van converteerbare obligaties of obligaties met inschrijvingsrecht en En geval van uitgifte van inschrijvingsrechten ai dan niet verbonden aan andere roerende waarden, wordt het besluit genomen door de algemene vergadering die beslist overeenkomstig de wettelijke voorwaarden.

De algemene vergadering van aandeelhouders kan, in het belang van de vennootschap, het voorkeurrecht beperken of opheffen mits naleving van de wettelijke voorschriften.

TITEL IV. - BESTUUR EN CONTROLE,

Artikel 11. - SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die is samengesteld uit minstens drie bestuurders, al dan niet aandeelhouders, benoemd door de algemene vergadering voor maximum zes jaar en die te allen tijde door de algemene vergadering kunnen worden ontslaan.

Indien de vennootschap echter werd opgericht door twee oprichters of indien op een algemene vergadering van de vennootschap wordt vastgesteld dat de vennootschap niet meer dan twee aandeelhouders telt, mag de Raad van Bestuur uit slechts twee leden bestaan. Deze beperking tot twee bestuurders kan blijven gelden tot op de gewone algemene vergadering die volgt op de vaststelling, door alle wettelijke middelen, dat er meer dan twee aandeelhouders zijn.

Indien een rechtspersoon tot bestuurder benoemd wordt, dient ze zich in de uitoefening van haar functies laten vertegenwoordigen door benoemt deze een natuurlijke persoon als vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de rechtspersoon. Derden kunnen geen bewijs van hun bevoegdheden vragen, de eenvoudige opgave van de hoedanigheid van vertegenwoordiger of gevolmachtigde van de rechtspersoon volstaat.

De opdracht van de uittredende bestuurders, die niet herverkozen zijn, eindigt onmiddellijk na de algemene vergadering die in de vervanging heeft voorzien.

Behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering, is de opdracht van bestuurder onbezoldigd. De Raad van Bestuur kan echter aan de bestuurders die gelast zijn met bijzondere functies of opdrachten een bijzondere bezoldiging toekennen die dan wordt aangerekend op de algemene kosten.

Artikel 12. - VACATURE.

In geval er een bestuurdersfunctie vacant is ingevolge het overlijden, ontslag of omwille van enige andere reden, dan hebben de andere bestuurders het recht om voorlopig in deze vacature te voorzien.

In dit geval zal de algemene vergadering op de eerstvolgende bijeenkomst voorzien in de vervanging van de aftredende bestuurder, door benoeming van een bestuurder op basis van een lijst van kandidaten voorgesteld door de groep van aandeelhouders die de lijst had voorgesteld waaruit de aftredende bestuurder afkomstig was.

De bestuurder die benoemd werd ter vervanging van een bestuurder in de hiervoor vermeide voorwaarden beëindigt de opdracht van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 13. - VOORZITTERSCHAP.

De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter.

In geval de voorzitter afwezig of verhinderd is, duidt de Raad van Bestuur één van zijn leden aan om de voorzitter te vervangen.

Artikel 14. - VERGADERINGEN.

De Raad van Bestuur vergadert na bijeenroeping door en onder het voorzitterschap van diens voorzitter of, indien deze verhinderd is, de bestuurder die hem vervangt, telkens de belangen van de vennootschap het vereisen of telkens wanneer minstens twee bestuurders erom vragen.

De vergaderingen worden gehouden op de plaats die vermeld staat in de oproepingen.

Indien alle leden van de Raad van Bestuur aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dient een voorafgaande oproeping niet bewezen te worden. De aanwezigheid op een vergadering van een bestuurder dekt de eventuele onregelmatigheid van de oproeping en brengt desbetreffend afstand van klacht met zich mee.

Artikel 15, - BERAADSLAGINGEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

§1. De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en beslissingen nemen indien minstens de meerderheid van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

ledere bestuurder kan aan één van zijn collega's, schriftelijk of aan de hand van enig ándere (tele)communicatïemiddel dat een materieel bewijs oplevert, volmacht geven om hem te vertegenwoordigen op een bepaalde vergadering van de Raad van Bestuur en hij kan op deze vergadering in diens plaats stemmen. Niemand kan echter houder zijn van meer dan één volmacht.

Indien op een vergadering van de Raad van Bestuur het vereiste aantal leden niet aanwezig is, zal binnen de vijftien dagen een tweede vergadering plaatsvinden, met dezelfde dagorde en waartoe de bestuurders bij aangetekend schrijven zullen uitgenodigd worden: de Raad zal op deze tweede vergadering geldig beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden,

§2. De besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, zonder rekening te houden met de onthoudingen.

In geval van staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend. Indien de Raad van Bestuur echter bestaat uit twee bestuurders is de stem van degene die de vergadering voorzit echter niet langer doorslaggevend.

§3. In uitzonderlijke gevallen die gerechtvaardigd zijn door de hoogdringendheid en het algemeen belang, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur genomen worden bij schriftelijke unanieme goedkeuring van de bestuurders.

" n Er zal op deze procedure geen beroep kunnen gedaan worden voor de vaststelling van de jaarrekeningen en de aanwending van het maatschappelijk kapitaal.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge §4. De bestuurder die een belang heeft dat strijdig is met de belangen van de vennootschap bij de beslissing of de uitvoering van een verrichting, dient hiervan de Raad van Bestuur en de commissarissen op de hoogte te brengen en hij dient tevens deze verklaring te laten opnemen in het proces-verbaal van de vergadering van de Raad van Bestuur. Hij kan niet deelnemen aan de beslissing noch aan de uitvoering van deze verrichting.

Artikel 16. - NOTULEN.

De beraadslagingen van de Raad van Bestuur worden vastgelegd in notulen die ondertekend worden door de meerderheid van minstens de aanwezige leden,

Deze notulen worden opgetekend of opgenomen in een speciaal register.

De volmachten, evenals de kennisgevingen en de schriftelijk uitgebrachte stemmen, telegram, telex, fax of andere gedrukte stukken worden aan de notulen gehecht.

De afschriften of uittreksels worden ondertekend door twee bestuurders, door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door een gedelegeerd-bestuurder,

Artikel 17. - BEVOEGDHEDEN VAN DE RAAD VAN BESTUUR.

De Raad van Bestuur is bevoegd alle handelingen te verrichten die bijdragen tot de verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen die door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Artikel 17bis. - VERANTWOORDELIJKHEID.

De bestuurders hebben geen enkele persoonlijke verantwoordelijkheid met betrekking tot de verbintenissen van de vennootschap.

Tegenover de vennootschap en tegenover derden zijn zij verantwoordelijk voor de fouten die zij begaan in de uitoefening van hun opdracht, overeenkomstig het gemeen recht en de artikelen 527 tot 530 van het Wetboek van Vennootschappen,

Artikel 18.- DIRECTIECOMITE.

Conform artikel 524 bis van het Wetboek van Vennootschappen, mag de raad van bestuur zijn bestuursbevoegdheden overdragen aan een directiecomité, zonder dat deze overdracht mag dragen over het algemeen beleid van de vennootschap of op het geheel van de handelingen krachtens de wet voorbehouden aan de raad van bestuur. De raad van bestuur wordt belast met het toezicht op het directiecomité.

De raad van bestuur benoemt de leden van het directiecomité, bepaalt de voorwaarden van hun benoeming, hun intrekking, hun bezoldiging, de duur van hun missie en de werkwijze van het directiecomité.

Indien een lid van het directiecomité, rechtstreeks of onrechtstreeks een voordeel heeft dat van aard vermogensrechtelijk is en in tegenstrijd is met een beslissing of een handeling van het Comité, moet hij het meedelen aan de andere leden voor de beraadslaging van het comité. Bovendien moeten de voorschriften van artikel 524bis van het wetboek van vennootschappen in aanmerking genomen worden.

Artikel 18bis. - DAGELIJKS BESTUUR.

§1, De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vennootschap evenals de vertegenwoordiging van de vennootschap met betrekking tot dit dagelijks bestuur en het bestuur van het geheel of een gedeelte van de sociale zaken opdragen aan:

- hetzij één of meer van zijn leden die de titel van gedelegeerd-bestuurder dragen;

- hetzij aan één of meerdere directeurs of gevolmachtigden, gekozen binnen of buiten de Raad van Bestuur.

In geval er meerdere delegaties van bevoegdheden zijn, bepaalt de Raad van Bestuur de respectievelijke bevoegdheden.

§2. Bovendien kan de Raad van Bestuur bijzondere en beperkte bevoegdheden opdragen aan iedere lasthebber.

Evenzo kunnen degenen aan wie het dagelijks bestuur werd opgedragen, al dan niet bestuurders, bijzondere bevoegdheden opdragen aan iedere lasthebber doch binnen de grenzen van hun eigen opdracht.

§3. De Raad van Bestuur kan te allen tijde de hierboven vermelde personen afzetten.

§4. De Raad van Bestuur bepaalt de opdrachten, bevoegdheden en vergoedingen, vast of variabel, die worden aangerekend op de algemene kosten, van de personen aan wie de Raad bepaalde bevoegdheden toekent,

Artikel 19. - VERTEGENWOORDIGING - GERECHTELIJKE AKTEN EN HANDELINGEN.

De vennootschap wordt vertegenwoordigd, met inbegrip van de akten (waaronder ook deze waarbij een openbaar ambtenaar of een ministerieel ambtenaar tussenkomt) en in rechte, door:

- hetzij twee bestuurders die gezamenlijk optreden;

- hetzij binnen de beperkingen van het dagelijks bestuur en de bevoegdheden die hen werden toegekend, de gevolmachtigde of gevolmachtigden gezamenlijk optredend, behoudens andersluidend besluit van de Raad van Bestuur die hen deze opdracht heeft toegekend.

Tegenover derden dienen deze ondertekenaars geen bewijs te leveren van een voorafgaand besluit van de Raad van Bestuur.

Bovendien is de vennootschap rechtsgeldig verbonden door de bijzondere lasthebbers binnen de grenzen van hun mandaat.

Artikel 20. - CONTROLE.

11

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Zolang de vennootschap voldoet aan de criteria opgesomd in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen dient niet te worden overgegaan tot de benoeming van een commissaris-revisor, behoudens andersluldend besluit van de algemene vergadering.

Iedere aandeelhouder beschikt derhalve individueel over de onderzoeks-en controlebevoegdheden van een commissaris, ledere aandeelhouder kan zich laten vertegenwoordigen door een boekhoudkundig expert. Diens vergoeding dient gedragen te worden door de vennootschap indien hij werd aangesteld met het akkoord van de vennootschap of indien deze vergoeding ingevolge een gerechtelijke beslissing ten laste van de vennootschap gelegd werd.

TITEL V. - ALGEMENE VERGADERINGEN.

Artikel 21. - SAMENSTELLING EN BEVOEGDHEDEN.

De algemene vergadering is samengesteld uit de aandeelhouders die zelfstemrecht hebben of kunnen

stemmen bij volmacht, mits eerbiediging van de wettelijke en statutaire voorschriften terzake.

De besluiten van de algemene vergadering die regelmatig werden genomen, zijn bindend voor alle

aandeelhouders, zelfs voor de afwezigen of zij die tegenstemden.

Artikel 22. - VERGADERING.

De gewone algemene vergadering wordt verplicht jaarlijks gehouden op de laatste dinsdag van de

maand juni om zeventien uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden,

andere dan een zaterdag, op hetzelfde uur.

Een buitengewone algemene vergadering kan worden bijeengeroepen telkens het belang van de

vennootschap het vereist. Ze moet worden bijeengeroepen telkens de aandeelhouders die samen een vijfde

van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, er om vragen.

Artikel 23. - BIJEENROEPINGEN.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap of op

de plaats die vermeld staat in de oproeping, op initiatief van de Raad van Bestuur of van de commissarissen.

De oproepingen geschieden overeenkomstig de wet.

Iedere persoon kan verzaken aan deze oproeping en zal in ieder geval geacht worden regelmatig te zijn

opgeroepen indien hij aanwezig is of vertegenwoordigd op de vergadering.

Artikel 24. - TOELATING TOT DE ALGEMENE VERGADERING.

De Raad van Bestuur kan eisen dat teneinde aan de algemene vergadering te kunnen deelnemen:

- de eigenaars van aandelen op naam, ten minste drie werkdagen voor de datum van de algemene

vergadering, de raad van bestuur schriftelijk dienen in te lichten van hun intentie aan de vergadering deel te

nemen, alsook van het aantal aandelen waarmee zij aan de stemming wensen deel te nemen;

- de eigenaars van gedematerialiseerde aandelen, ten minste drie werkdagen voor de datum van de

algemene vergadering, op de zetel van de vennootschap op de plaatsen aangegeven in de oproeping een door

de erkende rekininghouder of door de vereffeningsinstelling opgesteld attest dienen neer te leggen, waarbij de

onbeschikbaarheid van de gedematerialiseerde aandelen tot op de datum van de algemene vergadering wordt

vastgesteld.

Artikel 25. - VERTEGENWOORDIGING.

ledere eigenaar van titels kan zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door eert

lasthebber.

De Raad van Bestuur mag de formule voor de volmachten vastleggen en eisen dat deze worden

neergelegd op de plaats die hij heeft aangeduid binnen de door hem bepaalde termijn.

De mede-eigenaars evenals de pandhoudende schuldeisers en schuldenaars dienen zich door één en

dezelfde persoon te laten vertegenwoordigen.

Artikel 26. - BUREAU.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens

afwezigheid, door een gedelegeerd-bestuurder, De voorzitter kan een secretaris aanduiden.

De vergadering kan onder haar leden één of meerdere stem opnemers kiezen.

Artikel 27. - VERDAGING VAN DE VERGADERING,

Iedere algemene vergadering, jaarvergadering of buitengewone algemene vergadering mag door de

Raad van Bestuur, staande de zitting, tot drie weken verdaagd worden.

De verdaging vernietigt elk genomen besluit.

De voorwaarden die vervuld werden om deel te nemen aan de eerste vergadering, evenals de

volmachten, blijven gelden voor de tweede vergadering, onverminderd het recht de formaliteiten voor de tweede

vergadering te vervuilen in de hypothese dat deze voorwaarden niet werden vervuld voor de eerste

vergadering.

De tweede vergadering beraadslaagt over dezelfde dagorde. Ze beslist op definitieve wijze.

Artikel 28. - STEMRECHT.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 29. - BERAADSLAGINGEN VAN DE ALGEMENE VERGADERING.

De algemene vergadering kan niet beraadslagen over onderwerpen die niet in de agenda vermeld zijn,

behoudens indien aile aandeelhouders aanwezig zijn en met eenparigheid van stemmen besluiten om over

nieuwe punten te beraadslagen.

. . *

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Behoudens in de wettelijk voorziene gevallen, worden de besluiten genomen, ongeacht het aantal titels dat op de vergadering aanwezig is, bij eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen, zonder rekening te houden met de onthoudingen.

Wanneer bij een beslissing tot benoeming geen enkele kandidaat de eenvoudige meerderheid der stemmen behaalt, wordt overgegaan tot een herstemming tussen de kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald. Indien bij de herstemming het aantal stemmen gelijk is, is de oudste kandidaat verkozen.

De stemmingen gebeuren door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de algemene vergadering er met meerderheid van stemmen anders over besluit.

Een aanwezigheidslijst waarop de naam van de aandeelhouders en het aantal titels dat zij hebben, wordt vermeld, wordt door ieder van hen of door hun lasthebbers ondertekend alvorens de zitting wordt geopend. Artikel 30. - BIJZONDERE MEERDERHEID.

Wanneer de algemene vergadering dient te beslissen over een verhoging of vermindering van het maatschappelijk kapitaal, over de fusie of de splitsing van de vennootschap met andere inrichtingen, over de ontbinding of over iedere andere statutenwijziging, dan kan ze slechts geldig beraadslagen indien het voorwerp van de voorgestelde wijzigingen speciaal in de oproepingen wordt aangeduid en indien zij die deelnemen aan de vergadering minstens de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Indien deze laatste voorwaarde niet vervuld is, is een nieuwe oproeping noodzakelijk en de tweede vergadering beraadslaagt rechtsgeldig ongeacht het aandeel van het vertegenwoordigd kapitaal.

Geen enkele wijziging kan worden doorgevoerd indien dit niet gebeurt met drie/vierden der stemmen.

Indien de beraadslaging echter betrekking heeft op de wijziging van het doel van de vennootschap, op de wijziging van de respectievelijke rechten van de respectievelijke categorieën van titels, op de ontbinding van de vennootschap omwille van de daling van het netto-actief tot een bedrag dat lager is dan de helft of één/vierde van het kapitaal of op de omzetting van de vennootschap, dan is de algemene vergadering slechts geldig samengesteld en kan zij enkel geldig beraadslagen mits eerbiediging van de wettelijke voorwaarden betreffende de aanwezigheid en de meerderbeden.

ARTIKEL 31,- SCHRIFTELIJK BESLUIT.

Met uitzondering van de beslissingen die genomen moeten worden bij authentieke akte, mogen de aandeelhouders, eenparig en schriftelijk alle beslissingen nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Te dien einde zal de Raad van bestuur een omzendbrief verzenden, ten minste twintig dagen voor de datum van de algemene vergadering per brief, per fax, per e-mail of per elke andere drager, met melding van de agenda en de voorstellen van beslissingen, aan alle aandeelhouders, bestuurders, commissarissen, obligatiehouders, houders van inschrijvingsrechten of houders van certificaten op naam, vragend aan de aandeelhouders de voorstellen van beslissingen goed te keuren en het document behoorlijk ondertekend binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het document terug te zenden naar de zetel van de vennootschap of naar elk ander adres vermeld in het document.

De beslissing moet beschouwd worden als niet genomen, indien alle aandeelhouders deze beslissing niet aanvaard hebben binnen de voormelde termijn.

Artikel 31 bis. - NOTULEN.

De notulen van de algemene vergaderingen worden ondertekend door de leden van het bureau en door de aandeelhouders die er om vragen.

De afschriften of uittreksels in rechte of anderszins voor te leggen, worden ondertekend door de voorzitter van de Raad van Bestuur, door de gedelegeerd-bestuurder of door twee bestuurders,

TITEL VI. - BOEKJAAR - JAARREKENING.

Artikel 32. - BOEKJAAR.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

Artikel 33. - STEMMING OVER DE JAARREKENING.

De algemene vergadering beslist over de jaarrekening.

Na goedkeuring van de jaarrekening, spreekt de algemene vergadering zich uit, bij afzonderlijke

stemming, over de kwijting aan de bestuurders en, desgevallend de commissarissen.

Artikel 34. - UITKERING.

De netto-winst wordt vastgesteld overeenkomstig de wettelijke bepalingen.

Jaarlijks wordt van de netto-winst een bedrag van minstens vijf ten honderd (5%) voorafgenomen, tot

vorming van de wettelijke reserve. Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer deze wettelijke reserve

één tiende van het maatschappelijk kapitaal bereikt. Het dient te worden teruggenomen wanneer deze wettelijke

reserve is aangetast.

Op voorstel van de Raad van bestuur beslist de algemene vergadering over de bestemming van het

saldo van de netto-winst, mits eerbiediging van de wettelijke voorschriften terzake.

Artikel 35. - BETALING VAN DIVIDENDEN.

De eventuele betaling van dividenden gebeurt jaarlijks, op het tijdstip en op de plaats door de Raad van

Bestuur vastgesteld, in één keer of in verschillende keren.

Overeenkomstig de wettelijke bepalingen kan de Raad van Bestuur, op eigen verantwoordelijkheid,

beslissen over te gaan tot uitbetaling van een voorschot op de dividenden door afneming van de winst van het

lopend boekjaar. Pe Raad van Bestuur stelt het bedrag van deze voorschotten vast evenals de datum van

betaling ervan.

c,

TITEL VII. - ONTBINDING - VEREFFENING.

Artikel 36. - VEREFFENING.

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, zal de vereffening geschieden door de vereffenaar of de vereffenaars benoemd door de algemene vergadering of, bij gebreke van " dergelijke benoeming, geschiedt de vereffening door de Raad van Bestuur die op dat ogenblik in functie is, ' handelend in de hoedanigheid van vereffeningcomité.

Te dien einde beschikken de vereffenaars over de meest uitgebreide machten die hen krachtens de wet zijn toegekend.

In voorkomend geval bepaalt de algemene vergadering de vergoeding van de vereffenaar of van de vereffenaars.

Artikel 37. - VERDELING.

Na aanzuivering van het passief en van aile kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen, wordt het netto-actief eerst aangewend om, in geld of in titels, het volgestorte bedrag van de aandelen terug te betalen.

Indien alle aandelen niet in dezelfde mate zijn volgestort, zuilen de vereffenaars, alvorens over te gaan tot de verdelingen, rekening houden met dit verschil en het evenwicht herstellen door bijbetalingen of door een voorafgaande verdeling.

Het saldo wordt eveneens verdeeld tussen alle aandelen.

TITEL VIII. - ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 38. - WOONSTKEUZE.

Voor de uitvoering van de statuten doet iedere aandeelhouder, obligatiehouder, bestuurder, commissaris, directeur, vereffenaar die in het buitenland woont, woonstkeuze op de maatschappelijke zetel van de ' vennootschap waar hem alle mededelingen, aanmaningen, dagvaardingen, betekeningen geldig kunnen worden gedaan.

Artikel 39. - RECHTSBEVOEGDHEID,

Voor aile geschillen tussen de vennootschap, haar aandeelhouders, obligatiehouders, bestuurders, commissarissen en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennootschap alsmede met betrekking tot de uitvoering van onderhavige statuten, zijn uitsluitend de rechtbanken van de plaats van de maatschappelijke

" zetel van de vennootschap bevoegd, tenzij de vennootschap hiervan uitdrukkelijk afstand doet.

Artikel 40. - GEMEEN RECHT

De partijen komen overeen zich volledig te schikken naar de wet.

Bijgevolg zullen de wettelijk bepalingen waarvan niet uitdrukkelijk werd afgeweken, geacht worden te zijn

opgenomen in deze akte en de bedingen strijdig met de dwingende wetsbepalingen zullen voor ongeschreven

worden gehouden."

RAAD VAN BESTUUR.

En onmiddellijk, hebben de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DEMROC", met maatschappelijke zetel te 7830 Graty (Silly), rue du Meunier, nr.5, ingeschreven in het Rechtspersonenregister van Mons onder nummer 0457.569.685 en onderworpen aan de B.T.W. onder nummer 457,569.685, de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "DEMMAT", met maatschappelijke zetel te 6230 Pont-à-Celles, rue Arsenal, nr.120, ingeschreven in het Rechtspersonenregister van Charleroi onder nummer 0866.489.221 en onderworpen aan de B.T.W. onder nummer 866.489.221, en Mevrouw BOJAR Ewa, geboren

" te Ciechonowiec (Polen) op éénentwintig maart negentienhonderd éénenzeventig, echtgenote van de Heer DEMOORTEL Fabrice, gedomicilieerd te 6230 Pont à-Celles, rue Arsenal, nr.120, bestuurders van de " vennootschap, elkaar ontmoet in raad en met eenparigheid van stemmen beslist Mevrouw Ewa BOJAR, voornoemd, tot voorzitter van de raad van bestuur te benoemen; haar mandaat is onbezoldigd, behoudens tegenstrijdige beslissing van de algemene vergadering.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL.

ONDERTEKEND TANGUY LOIX, NOTARIS TE FRASNES-LEZ-ANVAING.

Tegelijk hiermee neergelegd : een expeditie van de akte van statutenwijziging en de gecoördineerde tekst

van de statuten.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

4

Voor-behoeden

tan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

10/09/2012 : ME. - COMPTES ANNUELS 31.12.2011, APP 28.08.2012, DPT 31.08.2012 12541-0223-019
18/07/2011 : BL359678
29/06/2011 : BL359678
13/05/2011 : BL359678
07/07/2010 : BL359678
17/08/2009 : BL359678
11/07/2008 : BL359678
04/07/2007 : BL359678
28/07/2006 : BL359678
07/07/2005 : BL359678
13/12/2004 : BL359678
29/07/2004 : BL359678
14/07/2003 : BL359678
06/07/2001 : BL359678
07/10/2000 : BL359678
03/10/2000 : BL359678
03/01/1995 : BL359678
17/07/1991 : BL359678
01/01/1988 : BL359678
31/10/1987 : BL359678
01/01/1986 : BL359678

Coordonnées
DEMOORTEL FRERES

Adresse
VICTOR VAN PAEPEGHEMSTRAAT 3 1600 SINT-PIETERS-LEEUW

Code postal : 1600
Localité : SINT-PIETERS-LEEUW
Commune : SINT-PIETERS-LEEUW
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande