DIOCESANE INSTITUTEN REGIO DIEST

Association sans but lucratif


Dénomination : DIOCESANE INSTITUTEN REGIO DIEST
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.984.842

Publication

03/11/2014
ÿþ Mari 2.2

1._L In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte ter " riffie

11111

*19201329*

2 3 mu, 2014

Griffie Rechtbank van Koophandel

te Leuven.

Ondernemingsnr : 0410.984.842

Benaming

(voluit): Diocesane Instituten regio Diest

(verkort): *

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : 3290 Diest, Mariendaalstraat 44

Onderwerp akte : VOORSTEL VAN OVERDRACHT OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID

Bij akte verleden voor Thierry Arnauts, geassocieerd notaris te Diest op zeventien oktober tweeduizend

veertien, nog te registreren;

BLIJKT dat:

1. De Vereniging Zonder Winstoogmerk "ONDERWIJSINRICHTINGEN VOORZIENIGHEID" met maatschappelijke zetel gevestigd te B-3001 Heverlee, Naamsesteenweg 355, en met ondernemingsnummer 0422.934.153 RPR Leuven.

2. De Vereniging Zonder Winstoogmerk "DIOCESANE INSTITUTEN REGIO DIEST" met maatschappelijke zetel gevestigd te B-3290 Diest, Mariendaalstraat 44, met ondemenningsnummer 0410.984.842 RPR Leuven.

Welke comparanten mij, notaris, verzoeken om op authentieke wijze akte te nemen van de hierna volgende inhoud van het gezamenlijk fusievoorstel van overdracht om niet van een algemeenheid zoals overeengekomen tussen, enerzijds, de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Onderwijsinrichtingen Voorzienigheid" als verkrijgende vereniging en, anderzijds, de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Diocesane Instituten regio Diest", als overdragende vereniging waardoor;

a) zonder dat de overdragende vereniging (van rechtswege) wordt ontbonden.

b) het ganse vermogen, zowel de activa als de passiva, rechten en verplichtingen, niets uitgezonderd noch voorbehouden, van de overdragende vereniging zal worden overgedragen aan, respectievelijk overgenomen worden door de overnemende vereniging op basis van een staat per éénendertig december tweeduizend dertien.

De geplande verrichting zal gebeuren overeenkomstig de wet van 30 december 2009 (Belgisch Staatsblad 15 januari 2010), en van de artikel 58 van de VZW-Wet, en zal, met toepassing naar analogie van artikel 770 van het Wetboek van Vennootschappen, onderworpen worden aan het regime van de artikelen 760-762 en 764-767 van het Wetboek van Vennootschappen.

1. Identificatie van de verenigingen die bij de fusie/inbreng/overdracht om niet betrokken zijn I.L De overdragende vereniging

De Vereniging Zonder Winstoogmerk "DIOCESANE INSTITUTEN REGIO DIEST" met maatschappelijke zetel gevestigd te B-3290 Diest, Mariendaalstraat 44, met ondemerningsnummer 0410.984.842 RPR Leuven.

Het doel van de vereniging kan als volt worden weergegeven.

Op de Laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

"De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, het inrichten en het bevorderen van katholiek onderwijs en opvoeding, overeenkomstig de richtlijnen van de Belgische Bisschoppen en Î hun gemandateerde organen. Alles wat voor dit onderwijsproject noodzakelijk of nuttig is kan worden gerealiseerd.

Zij treedt onder meer op als inrichtende macht van onderwijsinstellingen.

§2 De vereniging heeft een confessioneel katholiek karakter, overeenkomstig de richtlijnen van de bevoegde katholieke overheid.

§3 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken; van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of I bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§4 De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel," De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur.

1.2. De overnemende vereniging

De Vereniging Zonder Winstoogmerk "ONDERWIJSINRICHTINGEN VOORZIENIGHEID" met maatschappelijke zetel gevestigd te B-3001 Heverlee, Naamsesteenweg 355, en met ondernemingsnummer 0422.934.153 RPR Leuven.

Het doel van de vereniging kan als volgt worden weergegeven:

"De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van alle winstoogmerken, katholiek onderwijs en opvoeding te organiseren en te beheren volgens de directieven van de Belgische Bisschoppen en del opdrachtverklaring voor de schoolgemeenschappen van de zusters Annuntiaten van Heverlee.

3 Daartoe erkent de vereniging de organen van coördinatie, planificatie en animatie ingesteld door de Belgische Bisschoppen, o.a. het Vlaams Secretariaat van het Katholiek Onderwijs en de diocesane; s diensten voor het onderwijs. Zij erkent eveneens de pedagogische begeleiders aangesteld door en voor I het katholiek onderwijs.

De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van °: het maatschappelijk doel en mag daartoe alle roerende en onroerende goederen verwerven of bezitten iet eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan besteed wordt aan het hoofddoel."

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur.

Datum vanaf wanneer de verrichtingen van de verenigingen die de overdrachten om niet doen, geacht worden te zijn verricht voor rekening van de verkrijgende vereniging

1 De verrichtingen van de fusie zullen boekhoudkundig worden geacht te zijn verricht voor rekening van de overnemende vereniging vanaf 01 januari 2014.

Er worden geen bijzondere voordelen toegekend aan de leden van de bestuursorganen van de verenigingen die bij de overdracht betrokken zijn.

i

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL !`

!

Notaris Thierry Arnauts

Tegelijk hiermede neergelegd: !

- expeditie van de akte,

Voor-,

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

12/07/2012
ÿþ MOP 2.2



ROM In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie





1 11 I~I~C ÿ GI'v.,. ..,. .",f ~L 6.." ,

*iaiaazss" Rechtbank van p~c JL 3 JULI~ 1012 t~ Leuven, de

Dr GRlFFlER, Griffie



Ondernemingsar : 0410.984.842

Benaming

(voluit): DIOCESANE INSTITUTEN REGIO DIEST

(verkort)':

Rechtsvorm : VZW

Zetel : ' Mariëndaalstraat 44 3290 DIEST

Onderwerp akte : BENOEMING COMMISSARIS

Uittreksel uit de Algemene Vergadering van 6 juni 2012

Met unanimiteit van de stemmen wordt de Burgerlijke BVBA LUK OSTYN, met de Heer Luk Ostyn als permanente vertegenwoordiger, met kantoor te 3000 Leuven, Karel van Lotharingenstraat 23, herbenoemd als commissaris voor een periode van 3 jaar. Het mandaat zal eindigen bij de algemene vergadering, dat zich zal uitspreken over de jaarrekening per 31 december 2014.

Hugo CELIS

Afgevaardigd bestuurder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11/07/2011
ÿþ ,v100 2.2

:i 1;1 In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

(verkort) :

Rechtsvorm : VZVV

Zetel : Mariendaalstraat 44 3290 DIEST

Onderwerp akte : BENOEMING BESTUURDER

De Algemene Vergadering van de leden de dato 17 juni 2011 heeft de volgende beslissing met éénparigheid van stemmen genomen:

BENOEMING BESTUURDER

De Algemene Vergadering benoemt met éénparigheid van stemmen de heer Paul DELESALLE, Vinkenlaan; 17 3270 Scherpenheuvel (Dient 1310411977) als bestuurder.

Hugo CELIS

Afgevaardigd bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Neergelegd ter gris. a u.3r

Rechtbank van Koep;-:inc ..

te Leuven, de 2 9JUÎÎ1 2011 DE GRIFF°E ,

Griffie

" 11105]16*

Ondernemingsnr : 0410.984.842

Benaming

(voluit) : DIOCESANE INSTITUTEN REGIO DIEST

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

06/03/2015
ÿþMod 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte ter griffie

*1503 fi 0u

Ondernemingsnr : 0410.984.842

Benaming

(voluit): Diocesane Instituten regio Diest

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : 3290 D'est, Mariendaalstraat 44

NEERGELEGD

'.: Pî 20i5

GriïfÍa 1°:zchibarikvail lioophandol t`ndir~~1~"

V

bh

aa

Bel

Stag

BéIgisch Staa

' Onderwerp akte : Buitengewone algemene ledenvergadering  akte tot vaststelling van de overdracht om niet van een algemeenheid  ontbinding  vereffening  sluiting vereffening

l Bij akte verleden voor Thierry Arnauts, geassocieerd notaris te Diest op achttien december tweeduizend veertien, neergelegd ter registratie.

I Werd gehouden:

De buitengewone algemene vergadering der leden van de Vereniging Zonder Winstoogmerk "DIOCESANE INSTITUTEN REGIO DIEST" met maatschappelijke zetel gevestigd te B-3290 Diest, Mariendaalstraat 44 en met ondernemingsnummer 0410.984.842 Rechtspersonenregister Leuven. Met éénparigheid van stemmen werden de volgende besluiten genomen:

EERSTE BESLUIT

De leden van de vergadering verklaren dat

Na kennisname en bespreking van:

I a) het gezamenlijk "Voorstel van overdracht om niet van een algemeenheid" waarvan door meester Thierry

3 Arnauts, geassocieerd notaris te Diest, op 17 oktober 2014 proces-verbaal werd opgemaakt, houdende:

Î -voorstel tot overdracht, respectievelijk overname, van het ganse vermogen, zowel de activa als de passiva,

1 rechten en verplichtingen, niets uitgezonderd noch voorbehouden, van onderhavige Vereniging Zonder

I Winstoogmerk "Diocesane Instituten regio Diest", als overdragende vereniging, aan de Vereniging Zonder

Winstoogmerk "Onderwijsinrichtingen Voorzienigheid", als verkrijgende vereniging;

1- op basis van de jaarrekening, staat en boekhoudkundige toestand per 31 december 2013;

- met uitwerking per 1 januari 2014;

I- zonder dat de overdragende vereniging (van rechtswege) wordt ontbonden of ophoudt te bestaan;

I welk voorstel werd neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel te Leuven op 23 oktober 2014

Îen bekendgemaakt werd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad op 3 november daarna onder nummer

114201329 voor wat betreft onderhavige overdragende vereniging en onder nummer 14201328 voor wat

i betreft de verkrijgende vereniging,

b) het verslag gedateerd op 15 oktober 2014, opgemaakt in uitvoering van artikel 58 van de V.Z.W.-Weten de artikelen 770 en 761 van het Wetboek van vennootschappen, door de raad van bestuur van onderhavige overdragende vereniging, welk verslag minstens één maand voorafgaandelijk aan onderhavige buitengewone algemene ledenvergadering ter beschikking werd gesteld en medegedeeld aan de leden van de vereniging alsmede aan alle andere personen die de door de Wet en/of de statuten vereiste formaliteiten hebben vervuld om tot de vergadering te worden toegelaten;

c) de akkoordverklaringen vanwege toeziende- en/of vocgdij-overheden, financiers, erfverpachters en eventuele andere gerechtigden en titularissen van persoonlijke of zakelijke rechten, wiens voorafgaandelijk akkoord met onderhavige verrichting vereist mocht zijn;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor- Luik B - vervolg

behouden d) de begroting opgemaakt in hoofde van onderhavige overdragende vereniging voor het werkingsjaar 2014;

aan hot e) de bevestiging vanwege de overdragende vereniging dat er zich noch tussen de afsluitdatum van de jaarrekening en staat per 31 december 2013, noch de datum van het opstellen van het voorstel tot inbreng of heden, dag van de effectieve verwezenlijking van de inbrengverrichting, enige relevante wijzigingen hebben voorgedaan in het algemeen noch in bijzonder op het vlak van onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten;

w~éfgfsc~i f) de notulen van de buitengewone algemene ledenvergadering van 10 december 2014 waarop beslist werd niet af te wijken van voormeld voorstel en zodoende beslist werd tot:

Staatsblad - overdracht van het ganse vermogen, zowel de activa als de passiva, rechten en verplichtingen, niets uitgezonderd noch voorbehouden, aan de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Onderwijsinrichtingen Voorzienigheid", verkrijgende vereniging;

- op basis van de jaarrekening, staat en boekhoudkundige toestand per 31 december 2013 zoals goedgekeurd door de jaarvergadering van onderhavige vereniging op 4 juni 2014;

zonder dat onderhavige overdragende vereniging (van rechtswege) wordt ontbonden of ophoudt te bestaan;

- met onderwerping aan het regime van de artikelen 760-762 en 764-767 van het Wetboek van vennootschappen in toepassing van de artikelen 58 van de V.Z.W.-Wet en 770 van het Wetboek van vennootschappen;

- en met uitwerking op 1 januari 2014, onder de opschortende voorwaarde van een overeenstemmende besluitvorming door het bevoegde orgaan van de voormelde verkrijgende vereniging houdende aanvaarding van de overdracht onder de voorwaarden zoals uiteengezet in het desbetreffende voorstel.

TWEEDE BESLUIT

Tussenkomst:

Is alhier tussengekomen: de Vereniging Zonder Winstoogmerk "ONDERWIJSINRICHTINGEN VOORZIENIGHEID" met maatschappelijke zetel gevestigd te B-3001 Heverlee, Naamsesteenweg 355, en met ondernemingsnummer 0422.934.153 RPR Leuven.

Opgericht op 1 maart 1982 onder de benaming "vzw Onderwijsinrichtingen Voorzienigheid" bij onderhandse akte, bekendgemaakt in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 13 mei 1982 daarna onder nummer 005061, en waarvan de statuten voor het laatst gewijzigd werden op de algemene vergadering van dertig september tweeduizend en tien, bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van tweeëntwintig december daarna onder nummer 10185785,

Bij deze, overeenkomstig artikel 20 van haar statuten, vertegenwoordigd door twee bestuurders van de vereniging, te weten ;

de heer HAEST Roger Alfons Irma, geboren te Turnhout op 29 augustus 1956, wonende te 3052 Blanden, Stosbergstraat 14, voorzitter van de Raad van Bestuur;

-mevrouw MOERENHOUT Lea Caroline Francisca, geboren te Londerzeel, op 14 september 1949, wonende te 1030 Brussel, Jan Stobbaertslaan 58, bestuurder;

beiden tot voormelde functies herbenoemd door de algemene vergadering waarvan de notulen gepubliceerd werden in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van dertig juli tweeduizend en twaalf onder nummer 12134363.

Welke tussenkomende vereniging bij monde van haar beide voornoemde bestuurders verklaart, bevestigt en erkent:

a) kennis genomen te hebben van:

1, hetgeen voorafgaat, en:

2, het verslag, gedateerd op 15 oktober tweeduizend veertien laatst, opgemaakt door het bestuursorgaan van onderhavige overdragende vereniging en aangekondigd op de agenda van onderhavige buitengewone algemene ledenvergadering van zelfde overdragende vereniging;

b) door de verwevenheid van de beide betrokken verenigingen over voldoende financiële en boekhoudkundige (achtergrond)-informatie te beschikken en geen verdere bijkomende informatie noch verduidelijkingen wenselijk te achten;

c) dat het bestuursorgaan van de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Onderwijsinrichtingen Voorzienigheid", verkrijgende vereniging, voorafgaandelijk aan heden:

- heeft verklaard niet te wensen af te wijken van voorschreven gezamenlijk voorstel tot overdracht, en: - zich akkoord heeft verklaard met de overname om niet met daadwerkelijke uitwerking per 1 januari 2014 van het volledige vermogen, zowel de activa als de passiva, rechten en verplichtingen, niets uitgezonderd noch voorbehouden, ook indien niet expliciet vermeld in voorschreven jaarrekening en staat afgesloten per 31 december 2013, van de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Diocesane Instituten regio Diest";

d) dat haar statutair doel in overeenstemming is met de aanvaarding van deze overdracht en zodoende geen voorafgaandelijke aan assing_ behoeft;





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge



.Voor:

'behouden aan het eF isch

Staatsblad

tergen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik ! - vervolg

e) dat er voor de verwezenlijking van onderhavige verrichting geen voorafgaandelijk akkoord vereist is van haar eigen algemene ledenvergadering en dat -- voor zoveel als nodig  alle interne goedkeuringen en toestemmingen werden bekomen;

f) voor zoveel als nodig afstand te doen van en te verzaken aan het instellen van een nietigheidsvordering wegens de eventuele afwezigheid van bodemattesten bij het opmaken van voormeld "Voorstel van overdracht om niet van een algemeenheid".

Vaststellingen :

Onderhavige buitengewone algemene vergadering der leden van de overdragende vereniging stelt dan ook vast dat de opschortende voorwaarde waaronder voormelde eerste beslissing genomen werd bij deze verwezenlijkt is en stelt zodoende vast dat de verrichting houdende overdracht van de algemeenheid van het vermogen van onderhavige overdragende vereniging, te weten: de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Diocesane Instituten regio Diest" aan de verkrijgende vereniging, te weten: de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Onderwijsinrichtingen Voorzienigheid", definitief is geworden.

Het overgedragen vermogen om vat tevens:

- alle mogelijke overdraagbare overeenkomsten, ook deze intuitu personae aangegaan, vergunningen, registraties en/of erkenningen, subsidiëringen en overheidssteun;

- de voorraden en alle contracten, rechten en verbintenissen, gesloten of aangegaan door of in voordeel of voor rekening van onderhavige overdragende vereniging ten aanzien van afnemers van diensten en leveranciers voor en in het kader van de door de overdragende vereniging tot op heden uitgevoerde activiteiten;

MODALITEITEN VAN DE OVERDRACHT VAN EEN ALGEMEENHEID

Onderhavige overdracht van een algemeenheid heeft plaats overeenkomstig volgende modaliteiten:

- de overdracht heeft plaats op basis van de jaarrekening, staat en boekhoudkundige toestand van de overdragende vereniging afgesloten per 31 december 2013;

- vanaf 1 januari 2014 worden alle verrichtingen gesteld door de overdragende vereniging met betrekking tot het overgedragen vermogen, juridisch, boekhoudkundig en fiscaal, geacht verricht te zijn voor rekening van de verkrijgende vereniging;

- noch aan de leden van onderhavige overdragende vereniging, noch aan de leden van de verkrijgende vereniging worden bijzondere rechten toegekend;

noch aan de leden van het bestuursorgaan van de overdragende vereniging, noch aan deze van de verkrijgende vereniging wordt enig bijzonder voordeel toegekend naar aanleiding van of in verband met onderhavige overdracht.

- de overdracht omvat ondermeer alle om het even welke activa en passiva bestanddelen, rechten en verplichtingen deel uitmakende van het vermogen van de overdragende vereniging zoals meer uitvoerig beschreven in het voormelde verslag dat dato 15 oktober 2014 opgemaakt door het bestuursorgaan van onderhavige overdragende vereniging.

OMSCHRIJVING VAN DE OVERGEGANE VERMOGENSBESTANDDELEN TEN GEVOLGE VAN DE OVERDRACHT OM NIET VAN EEN ALGEMEENHEID

Blijkens voorschreven jaarrekening en staat afgesloten per 31 december 2013 en goedgekeurd door de jaarvergadering van de onderhavige overdragende vereniging op vier juni laatst, omvat de overgedragen algemeenheid volgende activa- en passiva bestanddelen (bedragen zonder deoimalen):

Activa:

Materiële vaste activa

Terreinen en gebouwen (in erfpacht) 1.881.066 ¬

Installaties, machines en uitrusting (volle eigendom) 219.408 ¬

Installaties, machines en uitrusting (erfpacht) 61.841 ¬

Activa In aanbouw en vooruitbetalingen 36.352 ¬

Vlottende activa

Voorraden - Handelsgoederen 18.007 ¬

Handelsvorderingen 1.249.288 ¬

Overige vorderingen 7.129 ¬

Liquide middelen 257.098 ¬

Overlopende rekeningen 29.329 ¬

Totaal activa:3.769.618 ¬

Passiva: 661.376 ¬

Eigen vermogen Beginvermogen



Luik B - vervolg

Voor

gan het `ëígis Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bestemde fondsen 450.000 ¬

Overgedragen resultaat 6.890 ¬

Kapitaalsubsidies 1.225.806 ¬

Schulden

Financiële schulden op meer dan één jaar 297.482 ¬

Schulden die binnen het jaar vervallen 85.069 ¬

Leveranciers 132.673 ¬

Ontvangen vooruitbetalingen op bestellingen 77.265 ¬

Belastingen 10.968 ¬

Bezoldigingen en sociale lasten 321 ¬

Overlopende rekeningen 811.668 ¬

Totaal passiva: 3.759.518 ¬

Het naar de verkrijgende vereniging over te dragen vermogen omvat ondermeer activa-bestanddelen waarvoor bijzondere publiciteitsvoorschriften gelden,.te weten de hierna beschreven onroerende goederen of onroerende zakelijke rechten:

STAD DIEST - zesde afdeling - DEURNE

1) Het recht van erfpacht op een schoolgebouw, gelegen Jozef Sweygersstraat +12, gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel sectie B nummer 2891C/3, met een oppervlakte volgens kadaster van twaalf are zeventig centiare (12a 70ca).

STAD DIEST - eerste afdeling

2) Het recht van erfpacht op een schoolgebouw, gelegen Hasseltsestraat 90, gekadastreerd volgens recent .kadastraal uittreksel sectie A nummer 19701216, met een oppervlakte volgens kadaster van veertien are vijftig centiare (14a SOca).

3) Het recht van erfpacht op een schoolgebouw, gelegen Mariendaalstraat 44, gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel sectie A nummer 3561R, met een oppervlakte volgens kadaster van vierennegentig are vijfentwintig centiare (94a 25ca).

4) Het recht van erfpacht op een perceel grond, gelegen Rode Kruisstraat, gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel sectie A nummer 1391M, met een oppervlakte volgens kadaster van twee are vier centiare (2a 4ca).

5) Het recht van erfpacht op een schoolgebouw, gelegen Peetersstraat 14, gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel sectie A nummer 329/N, met een oppervlakte volgens kadaster van drieënzestig are éénenzestig centiare (63a 61ca).

6) Het recht van erfpacht op een schoolgebouw, gelegen Rode Kruisstraat +13, gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel sectie A nummer 1391H, met een oppervlakte volgens kadaster van zes are vierenzeventig centiare (6a 74ca).

7) Het recht van erfpaoht op een schoolgebouw, gelegen Rode Kruisstraat +13, gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel sectie A nummer 1391K, met een oppervlakte volgens kadaster van drie are vijftig centiare (3a 50ca).

8) Het recht van erfpacht op een sportgebouw, gelegen Mariendaalstraat 33, gekadastreerd volgens recent kadastraal uittreksel sectie A nummer 3341K, met een oppervlakte volgens kadaster van twee are éénenveertig centiare (2a 41ce).

VOORWAARDEN VAN DE OVERGANG ONDER ALGEMENE TITEL

1) De verkrijgende vereniging zal:

- de eigendom en het genot hebben van alle lichamelijke bestanddelen en zal, zonder dat hieruit schuldvernieuwing kan voortvloeien, in de plaats gesteld worden in alle overgedragen rechten, overeenkomsten en schuldvorderingen, te rekenen vanaf 1 januari 2014;

- vanaf hetzelfde ogenblik alle belastingen, bijdragen, taksen, verzekeringspremies en, in het algemeen, alle lasten dragen die de haar overgedragen vermogensbestanddelen belasten of zouden kunnen belasten en die inherent zijn aan de eigendom of het genot ervan;

- de overgegane vermogensbestanddelen nemen in de staat en de toestand waarin deze zich op heden, dag van de daadwerkelijke verwezenlijking van de overdracht, bevinden, zonder enig verhaal te kunnen uitoefenen tegen de overdragende vereniging voor welke reden dan ook;

- aile transacties, overeenkomsten en welkdanige verbintenissen ook moeten uitvoeren met betrekking tot de haar overgedragen vermogensbestanddelen;

- aile betwistingen en rechtsvorderingen, gerechtelijke of niet, zowel in hoedanigheid van eiser als van verweerder, met betrekking tot de respectievelijke aan haar overgedragen vermogensbestanddelen vervolgen en zal hieruit voordeel trekken of er de nadelige gevolgen van dragen met volledige en gehele ontheffing van de overdragende vereniging;

2) De overdracht van het vermogen omvat tevens:

Luik B - vervolg

a) alle rechten, schuldvorderingen, gerechtelijke en buitengerechtelijke vorderingen, persoonlijk waarborgen evenals waarborgen waarvan, om welke reden dan ook, de overdragende vereniging tegenover alle derden, hierin begrepen de openbare administraties, geniet of titularis is;

b) de archieven en boekhoudkundige documenten betreffende de overgedragen vermogensbestanddelen, met fast voor de verkrijgende vereniging om deze te bewaren gedurende de wettelijk voorziene termijnen;

BOEKHOUDKUNDIGE VERWERKING

De boekhoudkundige verwerking van onderhavige overdracht van een algemeenheid zal gebeuren overeenkomstig de bepalingen van het Koninklijk Besluit van 18 december 2012 houdende aanvulling van het Koninklijk Besluit van 19 december 2003 betreffende de boekhoudkundige verplichtingen en de openbaarmaking van de jaarrekening van bepaalde verenigingen zonder winstoogmerk, internationale verenigingen zonder winstoogmerk en stichtingen.

DERDE BESLUIT

Aan het bestuursorgaan, aan elke individuele bestuurder van de verkrijgende vereniging, alsook aan de heer HAEST Roger Alfons Irma, geboren te Turnhout op 29 augustus 1956, wonende te 3052 Blanden, Stosbergstraat 14, hierna genoemde vereffenaar, worden, met de bevoegdheid om ieder afzonderlijk te handelen en met recht van in de plaats-stelling, alle om het even welke bevoegdheden verfeend met het oog op de praktische verwezenlijking en uitvoering van de overdracht van het vermogen van de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Diocesane Instituten regio Diest" en om, desgevallend door bemiddeling van een erkend ondernemings-loket, alle wettelijke administratieve formaliteiten uit te voeren met het oog op het actualiseren van de in de Kruis-puntbank van Ondernemingen geregistreerde identificatie-gegevens, alsook bij enige andere overheidsdienst.

VIERDE BESLUIT

De vergadering beslist tot ontbinding van de vereniging en stelt haar in vereffening met ingang op heden. VIJFDE BESLUIT

De ontbinding van de vennootschap stelt een einde aan het mandaat van de thans in functie zijnde bestuurders.

De vergadering besluit aan de gewezen bestuurders algehele kwijting te verlenen, zonder voorbehoud noch beperking, voor de uitoefening van hun opdracht,

Tot vereffenaar wordt benoemd: de heer HAEST Roger Alfons Irma, geboren te Turnhout op 29 augustus 1956, wonende te 3052 Blanden, Stosbergstraat 14, hier aanwezig en die aanvaardt.

De vereffenaar beschikt over de meest ruime bevoegdheden zoals voorzien in de statuten en de Wet en kan, individueel handelend, de vereniging vertegenwoordigen en verbinden met de bevoegdheid tot het stellen van daden van beschikking zonder de voorafgaandelijke toestemming van de algemene vergadering te moeten inroepen; het mandaat van vereffenaar is onbezoldigd,

ZESDE BESLUIT

De vereffenaar:

- stelt vast dat ten gevolge van de bij onderhavige akte bekrachtigde inbreng van een algemeenheid en de voorwaarden waaronder deze heeft plaatsgevonden de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Diocesane Instituten regio 'lest" geen enkel resterend vermogen meer heeft, noch actief, noch passief;

- verklaart dat er naar zijn weten evenmin nog activa of passiva redelijkerwijze te verwachten zijn en dat de kosten verbonden aan deze akte met inbegrip van alle om het even welke kosten verbonden aan of voortvloeiende uit de ontbinding en (sluiting van de) vereffening van onderhavige overdragende vereniging integraal zullen ten laste genomen worden door de verkrijgende vereniging.

ZEVENDE BESLUIT

De vereffenaar verklaart dat de statutaire bepaling van artikel 17 der statuten dan ook zinledig is geworden en bevestigt dat de Vereniging Zonder Winstoogmerk "Aartsbisdom Mechelen Brussel" te Mechelen, aangewezen als statutaire begunstigde van het vereffeningsaldo, hiervan op de hoogte werd gebracht tijdens voormelde algemene ledenvergadering van 10 december laatst en hiermee, voor zoveel als nodig, uitdrukkelijk akkoord is gegaan.

Als stavingstukken in dit kader verwijst de vereffenaar ondermeer naar het gezamenlijk "Voorstel van overdracht om niet van een algemeenheid" waarvan door meester Thierry Arnauts, geassocieerd notaris te Diest, op 17 oktober 2014 proces-verbaal werd opgemaakt, de voorschreven bijzondere verslaggeving de dato 15 oktober 2014 vanwege de raad van bestuur van onderhavige overdragende vereniging evenals naar de andere boekhoudkundige stukken vermeld in de notulen van onderhavige buitengewone algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

, ,Voor; behouden aan het

Belgisch Staatsblad

\Z

.Voor; behouden aan het _

Staatsbiad

Luik B - vervolg

ACHTSTE BESLUIT

De vergadering stelt dan ook samen met de vereffenaar vast dat er de facto niets meer te verdelen noch te vereffenen valt, keurt de vereffeningsrekeningen dan ook, voor zoveel als nodig, goed, verleent volledige, definitieve en onvoorwaardelijke kwijting aan de vereffenaar en verklaart de vereffening bij deze als definitief afgesloten zonder dat er een overgang van rechtswege van de leden van de overdragende naar de overnemende vereniging plaatsvindt.

De boeken en bescheiden van onderhavige vereniging zullen gedurende de wettelijk voorziene termijnen bewaard blijven op de zetel van de overnemende vereniging te B-3290 Diest, Demerstraat 12.

Aan de heer HAEST Roger Alfons Irma, geboren te Turnhout op 29 augustus 1956, wonende te 3052 Blanden, Stosbergstraat 14, gewezen vereffenaar, wordt volmacht verleend om, met recht van in de plaatsstelling:

- al het nodige te doen met het oog op de indiening van de belastingaangifte en de afhandeling

van enige aangelegenheid inzake directe en/of indirecte belastingen;

alle formaliteiten inzake inschrijving, wijziging of stopzetting bij het Ondernemingsloket en de Kruispuntbank der Ondernemingen alsmede bij de Administratie voor de Belastingen over de Toegevoegde Waarde te vervullen en te dien einde ook alle stukken en akten te tekenen, inclusief alle benodigde documenten en formulieren jegens de bevoegde instanties en de Rechtbank van Koophandel, en tevens aile formaliteiten te vervullen (met name ondertekening van formulieren) met betrekking tot de aansluiting bij het sociaal verzekeringsfonds, eventueel met verzoek om vrijstelling.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL

Notaris Thierry Arnauts

Tegelijk hiermede neergelegd:

- expeditie van de akte;

- volmachten.

Coordonnées
DIOCESANE INSTITUTEN REGIO DIEST

Adresse
MARIENDAALSTRAAT 44 3290 DIEST

Code postal : 3290
Localité : DIEST
Commune : DIEST
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande