DISTORTION

Association sans but lucratif


Dénomination : DISTORTION
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.601.723

Publication

15/07/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

NAAM, ADRES, GERECHTELIJK ARRONDISSEMENT

De vereniging zonder winstoogmerk is opgericht voor een onbeperkte duur en krijgt de naam  DISTORTION . Deze naam wordt gevolgd door de vermelding van de rechtsvorm  Vereniging zonder Winstoogmerk , voluit of in het kort  VZW .

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1790 AFFLIGEM, Boekhoutstraat 30, binnen het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde.

DOEL

De vereniging heeft als doelstelling zowel in België als in het buitenland voor eigen rekening en voor rekening van derden, het promoveren, stimuleren en uitvoeren van muzikale composities door middel van concerten, muzikale en vocale experimenten, het optreden in publiek van zangers, muzikanten en artiesten, het componeren, produceren, uitgeven, bewerken en verspreiden onder het publiek van muziekwerken, audiovisuele werken en prestaties van zangers, muzikanten en artiesten door middel van geluidsdragers, uitzendingen, film, video of op enige andere wijze.

Binnen de beperkingen die toegestaan zijn door de wet, kan de vereniging materiële of andere voordelen nastreven, die haar toestaan de beoogde doelstellingen te realiseren. Hiervoor kan ze ook elke vorm van materiële of andere hulp ontvangen in de vorm van giften, legaten, subsidies of transfers die afkomstig zijn van haar leden, nationale, Europese of internationale verenigingen, gouvernementele of niet-gouvernementele organisaties, organismen, parastatalen, rechtspersonen, privépersonen, overheden en/of alle andere commerciële bedrijven die zowel in het binnenland als in het buitenland gevestigd zijn.

De vereniging kan roerende of onroerende goederen, materiaal of installaties verwerven of bezitten, zowel in België als in het buitenland, die bestemd zijn voor de realisatie van haar doelstelling.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. Zo mag de vereniging vergoedingen innen om haar lasten en kosten te dekken alsook roerende en onroerende goederen verwerven en bezitten, nodig voor de verwezenlijking van haar doel.

In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan uitsluitend besteed worden aan het hoofddoel.

UITTREKSEL UIT DE OPRICHTINGSAKTE:

In een onderhandse akte per 1 juli 2013 blijkt dat:

- De heer Geoffrey VANDERHAEGEN, wonende te Boekhoutstraat 30, 1790 Affligem;

- De heer Tomas WELLEKENS, wonende te Moortelveld 17/2, 9473 Welle.

- De heer Nessim SAKKA, wonende te Stationstraat 78, 9450 Haaltert.

Een vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Distorion

België

Onderwerp akte : Oprichting

*13304066*

(afgekort) :

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

Zetel : Boekhoutstraat 30

0536601723

1790

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Affligem

Griffie

Neergelegd

10-07-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

LEDEN

Het minimum aantal leden van de vereniging is vastgesteld op drie (3). Elke fysieke en rechtspersoon kan lid worden van de vereniging.

De effectieve leden zijn geen lidgeld verschuldigd. De andere leden, zijn vooraf een jaarlijkse bijdrage verschuldigd waarvan het bedrag vastgelegd wordt door de algemene vergadering, op voorstel van de raad van bestuur. Het maximumbedrag is vastgelegd op honderd (100) euro. Dit bedrag zal op de eerste januari van elk jaar geïndexeerd worden op basis van de index van de consumptieprijzen van de maand december van het vorige jaar. Deze bijdrage wordt geprorateerd voor toetredingen welke plaatsvinden in de loop van het jaar. Elke fysieke of rechtspersoon die interesse heeft voor de doelstellingen die door de vereniging nagestreefd worden en die de bijdrage betaalt die bepaald is door de algemene vergadering kan worden toegelaten als toegetreden lid. De toelating van deze leden die tot deze categorie behoren is onderworpen aan een besluit met volstrekte meerderheid van stemmen. De algemene vergadering beslist autonoom over elk verzoek tot opneming. Verzoeken om toetreding gebeuren schriftelijk, per brief of per email, gericht aan de algemene vergadering, onder vermelding van naam, voornamen en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker. De algemene vergadering beslist omtrent de al dan niet toelating tot de vereniging en geeft hieromtrent schriftelijk bericht aan de verzoeker. De algemene vergadering moet zijn motivatie niet kenbaar maken aan de verzoeker.

Elk lid kan zijn ontslag geven per brief gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

De raad van bestuur kan de uitsluiting van de leden van de vereniging voorstellen aan de algemene vergadering die, na de verdediging van de betrokkene gehoord te hebben via alle wettelijke middelen, tot uitsluiting kan beslissen bij meerderheid van twee derde (2/3de) van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Er kan evenwel geen enkel besluit tot uitsluiting genomen worden tegen de stichters van de vereniging.

Toegetreden leden worden automatisch uitgesloten wanneer deze vier opeenvolgende keren niet op de algemene vergadering verschijnen en zich niet laten vertegenwoordigen.

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon die de verplichtingen, opgelegd aan de effectieve en toegetreden leden in artikel 11 op ernstige wijze schendt.

De toegetreden leden die, ondanks schriftelijke aanmaning, in gebreke blijft met zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging worden eveneens geschorst. De schorsing zal per aangetekende brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door vrijwillig ontslag, uitsluiting en het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Noch de uittredende, overleden of uitgesloten leden noch hun erfgenamen kunnen recht doen gelden op het patrimonium van de vereniging.

ALGEMENE VERGADERING

De algemene vergadering bezit de volledige macht die de realisatie van de doelstellingen van de vereniging toelaat. Ze bestaat uit alle leden van de vereniging. Enkel de effectieve leden hebben stemrecht in de algemene vergadering.

De toegetreden leden hebben recht om de algemene vergadering bij te wonen met raadgevende stem. De volgende punten behoren uitsluitend tot de bevoegdheid van de algemene vergadering:

- De aanpassing van de statuten;

- De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

- De kwijting aan de bestuurders;

- De goedkeuring van de budgetten en de rekeningen;

- De uitsluiting van de leden;

- Het vastleggen van de bedragen van de jaarlijkse bijdragen met in acht name van de statutaire maximumbedragen;

- De ontbinding van de vereniging;

- De omzetting van de vereniging naar een vennootschap met sociaal oogmerk;

- Alle gevallen waarin de statuten of de wet een beslissing van de algemene vergadering vereisen.

ONTBINDING

Elke beslissing met betrekking tot de ontbinding dient genomen te worden door een algemene vergadering met vier vijfden (4/5de) van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

AANSTELLING BESTUURDERS

Als eerste bestuurders worden benoemd voor onbepaalde termijn:

- Geoffrey VANDERHAEGEN;

- Tomas WELLEKENS.

De aldus samengestelde raad van bestuur heeft unaniem onder zijn leden aangesteld als :

- Voorzitter: Geoffrey VANDERHAEGEN

- Secretaris/Penningmeester: Tomas WELLEKENS

Ook deze functies worden uitdrukkelijk aanvaard.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Tegelijk hiermee neergelegd: oprichtingsakte

Coordonnées
DISTORTION

Adresse
BOEKHOUTSTRAAT 30 1790 AFFLIGEM

Code postal : 1790
Localité : AFFLIGEM
Commune : AFFLIGEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande