DIVING ZAVENTEM

Association sans but lucratif


Dénomination : DIVING ZAVENTEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 415.232.155

Publication

24/06/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL-

14 -61- 2011

Griffie

1111101011111111111

*11096664+

V' beha aai Bel Staa

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0415.232.155

Benaming

(voluit) : Diving Zaventem vzw

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Sint-Stefaanstraat 80, 1932 Sint-Stevens-Woluwe

Onderwerp akte : Wijziging zetel en statuten, herbenoeming bestuurders

Op de Algemene Vergadering van 18 mei 2011 werd als volgt besloten:

De zetel van de vereniging wordt overgebracht naar Jules Lagaelaan 30, 1933 Sterrebeek

De hierna volgende gewijzigde statuten werden aangenomen:

Artikel 1: De vereniging draagt de naam "Diving Zaventem" vereniging zonder winstoogmerk.. Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar benaming vermelden onmiddellijk daarvoor of daarna deze leesbare en voluit geschreven woorden vereniging zonder winstoogmerk of vzw. ln haar betrekkingen met derden mag zij ook gebruik maken van "Diving Zaventem vzw".

Artikel 2: De zetel van de vereniging is gevestigd te 1933 Sterrebeek, Jules Lagaelaan 30 en ressorteert aldus onder het gerechterlijk arrondissement Brussel.

Artikel 3: De vereniging heeft tot doel de beoefening en het bevorderen de watersport in al haar vormen en in het bijzonder de duiksport en alle hiermee verwante activiteiten, alsook het inrichten van allerlei manifestaties in verband met dit doel.

Zij is bevoegd, alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, in eigendoms-of andere zakelijke rechten te verwerven.

Artikel 4: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 5: Leden

Er zijn twee soorten leden

1. "Vaste leden", van wie het aantal wettelijke niet minder mag bedragen dan drie. Hun rechten en plichten worden bepaald door de wet, alsook door de hiernavolgende statutaire bepalingen.

Om vast lid te worden moet men:

" Aangenomen worden door de Raad van Bestuur

" De door de Raad van Bestuur bepaalde bijdragen betalen

" Zich gedragen naar de wettelijke en statutaire vereisten, alsook naar deze, die vervat zijn in het door de Raad van Bestuur uitgevaardigd Reglement van interne Orde.

" De meerderjarige leeftijd bereikt hebben.

2. "Toegetreden leden" overeenkomstig art.2 ter van de VZW - wet, van wie de rechten

en de plichten bepaald worden door de hierboven gestelde statutaire bepalingen maar dan', mei volgende uitzondering, toegetreden leden hebben geen stemrecht op een algemene " vergadering.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

Artikel 6: De jaarlijkse bijdrage ten laste van de vaste leden bedraagt maximaal 500 ¬ . De betaling en de gebeurlijke teruggave van de bijdragen, zowel van de vast als van de toegetreden leden, worden eveneens bepaald door de Raad van Bestuur.

Artikel 7: De Raad van Bestuur kan, onder de door hen te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermende of andere leden tot de vereniging toelaten.

Artikel 8: Elk lid kan ten allen tijde, mits het er een maand vooraf kennis van geeft, uit de vereniging treden, doch niet vóór de opeisbare bijdragen zijn betaald. Het ontslag moet per aangetekende brief aan de Raad van Bestuur ter kennis gebracht worden. Weigering om de bijdragen te betalen wordt als ontslagneming aanzien. Tot uitsluiting van een lid kan enkel door de algemene vergadering van de vaste leden besloten met twee/derde meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden, en nadat het lid is gehoord door de Raad van Bestuur. Opgave van een reden is niet vereist. Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld, en eveneens zodra het lid aan de hierboven onder Art. 5 gestelde voorwaarden niet langer voldoet.Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid kunnen nooit aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch op teruggave van de gestorte bijdragen, van aanbrengsten of prestaties.

Artikel 9: Bestuur:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuurders en ten hoogste negen, vaste leden van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Hun mandaat duurt drie jaar. Bij het verstrijken van hun mandaat zijn de bestuurders uittredend en herverkiesbaar. Hun mandaat eindigt bovendien door hun overlijden, ontslag of afzetting. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Elke medebestuurder aangeduid door de Raad van Bestuur om tussentijds een opengevallen mandaat uit te oefenen, is hiermee slechts gelast voor de overblijvende duur van zijn eigen mandaat.

Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men lid zijn van de vereniging en voldoen aan de voorwaarden omschreven in het Reglement van Inwendige Orde en verkozen worden bij een eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. De Raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten, daarin begrepen de organisatie, de benoeming, het ontslag en de bezoldiging van personeel, alsook het uitvaardigen van een Reglement van Inwendige Orde. De Raad is bovendien bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten aan de algemene vergaderingen zijn voorbehouden.

§1.De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter,een secretaris, een penningmeester en andere functies omschreven in het Reglement van Inwendige Orde. De voorzitter of twee bestuuders of de secretaris roept de Raad bijeen en zit de vergadering voor.

§2. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee bestuurders. De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter, of bij diens afwezigheid door de oudste aanwezige bestuurder. De besluiten worden genomen indien ten minste de helft der bestuurders aanwezig is, en bij gewone meerderheid der

aanwezige bestuurders. Bij staking der stemmen beslist de voorzitter van de vergadering. De Raad vergadert slechts geldig indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen.

§3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt in een daartoe bestemd register en ondertekend door de voorzitter en alle aanwezige bestuurders. De uittreksels die moeten voorgelegd worden en al de andere akten, worden geldig indien ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge Artikel 10:

Artikel 11:

Artikel 12:

MOI) 2.2

Artikel 13: §1. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden

§2. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekening van drie bestuurders.

§3. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

Artikel 14: Algemene Vergadering:

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering van de vaste leden vertegenwoordigt alle leden, haar besluiten verbinden alle leden, zowel de vaste als de toegetreden leden. De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een vast lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een vast lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk vast lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 15:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 16:

Artikel 17:

Artikel 18:

De algemene vergadering beraadslaagt en beslist in alle zaken die de vereniging aanbelangen en die niet uitdrukkelijk tot de bevoegdheid van de Raad van Bestuur behoren. De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van de vaste leden haar bevoegdheden aan de Raad van Bestuur overdragen, behalve deze die door art.4 van de VZW  wet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

§1. De algemene vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moeten minstens eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, alsook van het beleid van de bestuurders, in de loop van het eerste trimester.

§2. De Raad van Bestuur is bovendien verplicht, wanneer één vijfde van de vaste leden, zoals dit blijkt uit het laatste ter griffie van de bevoegde rechtbank neergelegde ledenregister, daarom verzoekt, en wel binnen één maand na het indienen van zulk schriftelijk verzoek bij de Raad van Bestuur, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

§3. De oproepingen tot de algemene vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders of één vijfde van de vaste leden. Alle vaste leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, per aangetekende brief of elektronische post, ten minste acht dagen voor de vergadering.

§4. De oproeping die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door minstens één twintigste van de vaste leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen behandeld worden wanneer hierom wordt verzocht door één twintigste van de vaste leden.

§1. Met uitzondering van de door de wet (zie art. 3 en art.4) en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking der stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§2. Tot wijziging van de statuten en bij ontbinding van de vereniging kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden. Dit besluit tot wijziging moet door de rechtbank van eerste aanleg worden bekrachtigd. Tot wijziging van het maatschappelijk doel en de ontbinding van de vereniging kan slechts aangenomen worden met een viervijfde meerheid van de aanwezige of vertegenwoordigde vaste leden.

Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt en opgenomen in een ten zetel van de vereniging bijgehouden register, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en door de leden die zulks wensen. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders. Leden, alsook derden, die een belang kunnen aantonen, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen te vragen. Art. 26 novies van de VZW  wet vereist dat de Raad van Bestuur binnen één maand na de algemene vergadering een afschrift van de notulen neerlegt ter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Griffie van de bevoegde rechtbank, samen met het geactualiseerde ledenregister en de jaarrekening. Bestuurswijzigingen, statutenwijzigingen en beslissingen over ontbinding en vereffening moeten via dezelfde griffie bij uittreksel bekend gemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 19: Begrotingen, rekeningen:

Het boekjaar van de vereniging stemt overeen met het kalenderjaar. Met het eindigen van elk boekjaar worden door de Raad van Bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de inventaris en de balans, alsmede de begroting voor het volgend jaar opgemaakt. Zij worden binnen de zes maand na de afsluiting aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd. De rekeningen en begrotingen worden ten minste acht dagen vôôr de jaarrekening ter kennis gebracht wordt van de vaste leden, die alsnog inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing van al de bescheiden waarop deze rekeningen en begroting zijn gesteund. De algemene vergadering van het vorige jaar kan één of meer commissarissen voor de rekeningen aanstellen. Deze brengen eveneens verslag uit op de jaarvergadering. De jaarrekening wordt binnen één maand na deze jaarvergadering door de zorgen van de Raad van Bestuur ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging is gevestigd neergelegd.

Artikel 20: Ontbinding, vereffening:

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van een lid, in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt. De vereniging kan te alle tijde ontbonden worden door het besluit van de algemene vergadering overeenkomstig het in artikel 15 van deze standregelen bepaalde, of door een gerechtelijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding worden de door de algemene vergadering en bij gebreke daaraan, door de bevoegde rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffening der schulden en van de tegeldemaking der goederen vastgesteld. In geval van ontbinding, zal het actief na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan een nationale liefdadigheidsinstelling, aan te duiden door de vereniging.

Voor alles waarin onderhavige standregelen niet uitdrukkelijk zijn voorzien, wordt verwezen naar de wel van 27 juni 1921 betreffende de VZW's, gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 18 januari 2003.

Voor-bdhdiideh

aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

HERBENOEMINGEN:

Braes Hans, Dalemstraat 6, 3060 Bertem, geboren te Leuven 07/04/1985

Van Overmeire Johan, Kolvenrodestraat 61, 3080 Vossem, geboren te Vilvoorde 07/05/1971

Beide bestuurders waren ontslagnemend en herverkiesbaar

De huidige samenstelling van de Raad van Bestuur is als volgt:

Hans Braes Bestuurder voorzitter

Cindy Voet Bestuurder secretaris

Stijn Vandekerckhove Bestuurder penningmeester

Guy Vercammen Bestuurder

Isabelle Rooselaer Bestuurder

Johan Van Overmeire Bestuurder

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging bij elke gerechtelijke of buitengerechtelijke handeling. De bestuurders oefenen hun bevoegdheden uit als college. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van drie bestuurders.

Hans Braes Stijn Vandekerckhove

Voorzitter Penningmeester

- "

Coordonnées
DIVING ZAVENTEM

Adresse
SINT STEFAANSTRAAT 80 1932 SINT-STEVENS-WOLUWE

Code postal : 1932
Localité : Sint-Stevens-Woluwe
Commune : ZAVENTEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande