DOCHTERS VAN MARIA HULP DER CHRISTENEN, FILLES DE MARIE-AUXILIATRICE

Association sans but lucratif


Dénomination : DOCHTERS VAN MARIA HULP DER CHRISTENEN, FILLES DE MARIE-AUXILIATRICE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 410.222.403

Publication

03/12/2012
ÿþ MaD 2,2

Aftv, le ' ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad









*12195296*







BRUSSEL

2 2 MM 2012

Griffie

Ondernemingsnr : 0410.222.403

Benaming

(voluit): Dochters van Maria Hulp der Christenen, Filles de Marie-

Auxiliatrice

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Brusselstraat 285, 1702 Groot-Bijgaarden

Onderwerp akte : Wijziging Statuten en Raad van Bestuur

De Statuten van de VZW, gewijzigd op 28 maart 2002 en verschenen in het Belgisch Staatsblad onder nummer 5364 werden opnieuw gewijzigd en goedgekeurd tijdens de buitengewone Algemene Vergadering van 19 november 2012,

STATUTEN

TITEL I. - NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Art. 1.- De vereniging draagt als naam: VZW Dochters van Maria Hulp der Christenen

"Filles de Marie Auxiliatrice"

Art. 2.- De vereniging heeft haar zetel te 1702 Groot-Bijgaarden

Brusselstraat, 285, gelegen in het arrondissement Brussel.

Art. 3.- De vereniging heeft tot doel het beheer en de uitbating van de gebouwen, gronden en terreinen op zich te nemen,die dienstig zullen zijn : om de mogelijkheid te verzekeren aan de leden van het instituut van de Dochters van Maria Hulp der Christenen,00k genoemd de Congregatie van de zusters van Don Bosco in

gemeenschap te leven.Hiertoe bezorgt zij aan ieder waarover boven sprake, woning, voeding,

bestaansmiddelen en onderhoud en verzekert hen alle zorgen in geval van ziekte, invaliditeit of ouderdom.

Eveneens verzekert zij de mogelijkheid om de apostolische doelstellingen van het instituut te realiseren, namelijk de opvoeding en opvang van jongeren en kinderen die om diverse maatschappelijke redenen aan haar zorgen worden toevertrouwd. Zij doet dit volgens het opvoedingsproject van Don Bosco, ondermeer in internaten en andere activiteiten voor de jeugd.

Deze activiteiten kunnen in heel België worden georganiseerd. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen.zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Art. 4. -De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te alle tijde ontbonden worden.

TITEL Il. -- LEDEN

Art. 5. - Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Art. 6. - Nieuwe leden worden aanvaard door de Raad van Bestuur onder de kandidaten die door het rovinciaal bestuur van de Zusters van Don Bosco worden voorgedragen.

Art. 7.  De leden zijn geen lidgeld verschuldigd, maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bijdragen storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 8, - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van de hoedanigheid die de opname ais lid rechtvaardigde, en overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief geadresseerd aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden,

TITEL III. - ALGEMENE VERGADERING

Art. 9. - De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging. leder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art. 10. - De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

1 ede wijziging van de statuten;

2°de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3°de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

ede kwijting aan de bestuurders;

5°de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6°de ontbinding van de vereniging;

7°de uitsluiting van een lid;

8°de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9°alle gevallen waarin de statuten een bijeenkomst vereisen.

Art. 11. - In de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar.

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand.Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van de afgevaardigd bestuurder.

Alle leden moeten opgeroepen worden.

De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens afwezigheid door de afgevaardigd bestuurder.

De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan.

In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is.. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12, 20, en 26 quater van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris en aan alle [eden bezorgd wordt, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende algemene vergadering.

De verslagen worden bewaard op de zetel van de vereniging~

#

>

A40D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

TITEL IV .  RAAD VAN BESTUUR

Art. 12. - De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie leden benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde door deze afzetbaar.

De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Om tot bestuurders verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging, of een gemandateerde vertegenwoordiger van het lid, indien deze een rechtspersoon is.

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van zes jaar. Dit mandaat is hernieuwbaar.

Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschapvoorwaarde, wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn.

Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien, oefenen de overige bestuurders de volledige bevoegdheden van de raad van bestuur uit.

De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een afgevaardigd bestuurder en een secretaris aan.

Art. 13. - De raad van bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Art. 14. - De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter en voorgezeten door de voorzitter. Indien hij afwezig is wordt de vergadering voorgezeten door de afgevaardigd bestuurder.

De raad van bestuur is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Art. 15. - De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen. De raad van bestuur kan zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan een ander persoon, lid van de vereniging of niet, na goedkeuring en notulering van de raad van bestuur.

De raad van bestuur vaardigt alle huiselijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De afgevaardigd bestuurder zorgt voor de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoerinstanties, post, bank, spaarkas en dit alles met recht van gehele of gedeeltelijke in de plaatsstelling.

Art. 16. - Voor alle rechtshandelingen en taken die niet vallen onder het dagelijks bestuur, en waarvoor geen bijzondere opdracht is gegeven, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van twee bestuurders na de goedkeuring van de raad van bestuur.

Art. 17. ; Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenis van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van hun gegeven opdracht.

Art. 18. - De raad van bestuur vergadert minstens driemaal per jaar. Hij wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de afgevaardigd bestuurder. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

Art. 19. - De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt doorslaggevend.

Art. 20. - Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die opgenomen worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

f&

, ,k , P

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

TITEL-V.  DIVERSE BEPALINGEN

Art. 21. - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Eik jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar,De raad stelt de slotrekeningen vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar, Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan goedkeuring van de algemene vergadering.

Art. 22. - Behoudens het geval van rechterlijke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig art. 20 van de wet van 27 juni 1921. In het ontbindingsbesluit worden tevens een of meer vereffenaars aangeduid, overeenkomstig art. 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921

Art. 23. - Na aanzuivering van de schulden zal het netto overblijvend actief van de vereniging overgedragen worden aan de vereniging zonder winstoogmerk Provincialaat Zusters van Don Bosco te Groot-Bijgaarden.

Indien deze laatstgenoemde vereniging in de onmogelijkheid zou zijn te aanvaarden of verkiezen dit actief niet te aanvaarden zal het actief overgedragen worden aan de vereniging, het instituut of de stichting die het, "niet winstgevend doel" als hierboven omschreven het meest nabij komt, met voorrang voor de verenigingen, stichtingen, instituten die werken in de geest van de zusters van Don Bosco.

Opgemaakt te Groot-Bijgaarden, op 19 november 2012.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2012 - Annexes du Moniteur belge

WIJZIGING VAN DE RAAD VAN BESTUUR

Proces verbaal van de buitengewone Algemene Vergadering van 19 november 2012.

Deze buitengewone Algemene vergadering aanvaardt het ontslag van:

Nolf Doris, Brusselstraat, 285, 1702 Groot-Bijgaarden, "14/05/1947 te Oostende Van Aerschot Rita, Sint-Anna, 41, 8500 Kortrijk, °3010411944 te Leuven

Tevens aanvaardt ze de herbenoeming van de bestuurders voor zes jaar

en benoemt als nieuwe bestuurder:

Angelet Thérèse, Brusselstraat, 289, 1702 Groot-Bijgaarden, °1710111943 te Sint-Kruis-Brugge Cornelissen Josephine, Brusselstraat, 285, 1702 Groot-Bijgaarden, "23/05/1936 te Leuven Schepens Maria, Brusselstraat, 285, 1702 Groot-Bijgaarden, °1110411944 te Gontrode Vercammen Hilde, Kuikenstraat 2A, 2860 Sint-Katelijne-Waver, '14/03/1959 te Duffel

Deze Raad van Bestuur bestaat vanaf heden uit

Angelet Thérèse, Brusselstraat, 289, 1702 Groot-Bijgaarden, °1710111943 te Sint-Kruis-Brugge Cornelissen Josephine, Brusselstraat, 285, 1702 Groot-Bijgaarden, "2310511936 te Leuven Schepens Maria, Brusselstraat, 285, 1702 Groot-Bijgaarden, 01110411944 te Gontrode Uyttersprot Hilda, Brusselstraat, 289, 1702 Groot-Bijgaarden, *07/12/1952 te Moorsel Vercammen, Hilde, Kuikenstraat 2A, 2860 Sint-Katelijne-Waver, '14/03/1959 te Duffel

Deze bestuurders benoemen onder elkaar:

als voorzitter: Angelet Thérèse

als afgevaardigd bestuurder: Uyttersprot Hilda

als secretaris: Cornelissen Josephine

De afgevaardigd bestuurder Uyttersprot Hilda

De voorzitter

Angelet Thérèse

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOCHTERS VAN MARIA HULP DER CHRISTENEN, FILL…

Adresse
BRUSSELSTRAAT 285 1702 GROOT-BIJGAARDEN

Code postal : 1702
Localité : Groot-Bijgaarden
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande