DOKTER JAN BAEKELANDT

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER JAN BAEKELANDT
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 841.867.255

Publication

19/12/2011
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

*11307494*

Neergelegd

15-12-2011



Griffie

Ondernemingsnr :

0841867255

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Benaming (voluit): Dokter Jan Baekelandt (verkort):

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA)

Zetel : 3190 Boortmeerbeek, Maenrot 29

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte: Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Vincent Lesseliers met standplaats Beveren op 15 december 2011, nog ter registratie aan te bieden, dat de heer BAEKELANDT Jan Filip, geneesheer, geboren te Deurne (Ant.) op drieëntwintig mei negentienhonderdvijfenzeventig, (ID 590-5968988-22 - RR 75.05.23377.58), echtgenoot van mevrouw MCPHAIL Amanda Sue, geboren te Kadoma (Zimbabwe) op twee maart negentienhonderdtweeënzeventig, wonende te 3190 Boortmeerbeek, Maenrot 29, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid heeft opgericht, onder de naam  Dokter Jan Baekelandt , waarvan de statuten onder meer het volgende inhouden:

- ZETEL: 3190 Boortmeerbeek, Maenrot 29.

- DUUR: De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd, te rekenen van de oprichting.

- DOEL:

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van gynaecologie door de geneesheer-vennoot.

Ten dien einde is de vennootschap bevoegd om alle handelingen te verrichten die daartoe

noodzakelijk of nuttig zijn. Dit omvat :

* innen van alle honoraria door en voor rekening van de vennootschap

* het ter beschikking stellen van alle nodige middelen

* het inrichten van een algemene dienst en een medisch secretariaat

* het verstrekken van medische raadgevingen

* het aankopen, huren en/of leasen van medische apparatuur en dit accommodaties

* het occasioneel verstrekken van onderwijs, geven van lezingen, publiceren van medische artikels en

boeken, het optreden als stagebegeleider

De vennootschap mag als bijkomstig doel alle roerende- of onroerende verhandelingen doen, mits dit een beheren is van de roerende en onroerende goederen als een goede huisvader, en zo dit niet de vorm van aanvullende commerciële activiteit aanneemt. Dit bijkomstig doel mag op geen elke ogenblik het burgerlijk karakter van de vennootschap wijzigen en de beslissingen in verband met het investeringsbeleid dienen te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Dit onder de bijkomende beperking dat er slechts één vennoot is.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline.

Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor het medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde, tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende specialisme, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking. Bovendien kan de vennootschap informatie verstrekken en of onderricht geven en dit in de breedste betekenis van het woord, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, maar overeenkomsten, die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of met derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap kan deelnemen in kostenassociaties of middelenvennootschappen van geneesheren. De vennootschap kan tevens lid zijn van een vereniging zonder winstgevend doel van geneesheren. Dit alles rekening houdend met de Medische Plichtenleer terzake en na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

- KAPITAAL

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt twintigduizend euro (20.000,-EUR) vertegenwoordigd door tweehonderd (200) gelijke aandelen, zonder nominale waarde. - SAMENSTELLING VAN HET KAPITAAL - INSCHRIJVING

Op voormelde aandelen heeft de oprichter een storting gedaan ten bedrage van twintigduizend euro (20.000,00 EUR), zodat alle aandelen voor volledig volgestort zijn geworden.

- BESTUUR EN VERTEGENWOORDIGING.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, maar in alle geval enkel door een arts van dezelfde discipline.

Het mandaat van zaakvoerder-vennoot is beperkt in de tijd en wordt uitgeoefend voor een herkiesbare termijn van tien jaar.

Indien een professionele eenpersoons-artsenvennootschap-vennoot tot zaakvoerder wordt aangesteld, dient de besturende vennootschap de enige vaste vertegenwoordiger aan te stellen.

De opdracht van de zaakvoerder wordt kosteloos vervuld, zolang de algemene vergadering, daartoe uitsluitend bevoegd, niet uitdrukkelijk een salaris heeft toegekend.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met eenparig akkoord van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf, indien hij vennoot is.

Zijn opdracht kan, om gewichtige redenen, geheel of gedeeltelijk worden herroepen, door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Benoeming statutaire zaakvoerder:

Wordt tot statutair zaakvoerder benoemd voor de duur tien jaar: de heer BAEKELANDT Jan Filip, geneesheer, geboren te Deurne (Ant.) op drieëntwintig mei negentienhonderdvijfenzeventig, (ID 590-596898822 - RR 75.05.23-377.58), wonende te 3190 Boortmeerbeek, Maenrot 29.

De zaakvoerder zal overeenkomstig artikel 257 Wetboek van Vennootschappen, alle handelingen van bestuur verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, en dit in de meest brede zin van het woord, met uitzondering uiteraard van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Indien er verschillende zaakvoerders zijn aangesteld, zijn zij ieder afzonderlijk bevoegd, behoudens eventuele beperkingen opgelegd bij hun benoeming. Zodanige beperkingen kunnen niet aan derden worden tegengeworpen, ook al zijn ze openbaar gemaakt en hebben enkel een interne werking in de vennootschap.

De zaakvoerder kan voor één of meerdere niet-medische handelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits dit geschiedt bij herroepbare en specifieke volmacht. De volmachtdrager verbindt de vennootschap binnen de noodzakelijke beperkte omvang van zijn mandaat.

De zaakvoerder of het lid van een college van zaakvoerders dat rechtstreeks of onrechtstreeks een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat tegenstrijdig is met dat van de vennootschap, is gehouden artikel 259 , 260 of 261 Wetboek van Vennootschappen na te leven.

- ALGEMENE VERGADERING.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de dertigste van de maand juni om twintig uur.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De gewone, de bijzondere en de buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap, of op een andere plaats aangewezen in de oproeping.

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde  vennoot. Iedere vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen.

In afwijking van artikel 280 Wetboek van Vennootschappen wordt bepaald dat vennoten hun stem niet schriftelijk of per brief mogen uitbrengen.

Het kapitaal kan enkel vertegenwoordigd zijn door aandelen met stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

De aandelen zijn ten overstaan van de vennootschap ondeelbaar en onsplitsbaar. De uitoefening van de rechten verbonden aan aandelen in onverdeelde of in naakte eigendom en vruchtgebruik gesplitste

eigendom wordt geschorst tot overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden.

- BOEKJAAR: Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de oprichting en zal eindigen op eenendertig december 2012. - BESTEMMING VAN DE WINST - RESERVE.

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/12/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

De  te bestemmen winst zoals deze wordt bepaald door het geldend boekhoudrecht, wordt verdeeld door de algemene vergadering, doch steeds met inachtname van het geldend vennootschapsrecht en boekhoudrecht.

Voor het aanleggen van een conventioneel reserve is het eenparig akkoord van alle geneesheren-vennoten vereist.

- VERDELING VAN HET NA VEREFFENING OVERBLIJVEND SALDO

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoende volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

Deze verdeling zal vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

- COMMISSARIS

De vergadering stelt vast dat de vennootschap niet onderworpen is aan de verplichting één of meer commissarissen aan te stellen, daar zij de bij de wet gestelde criteria niet overschreden heeft.

Zij gaat bijgevolg niet over tot de aanstelling van een commissaris.

VOOR BEREDENEERD UITTREKSEL

Notaris Vincent LESSELIERS te 9120 Beveren

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

01/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 28.08.2015 15500-0387-011

Coordonnées
DOKTER JAN BAEKELANDT

Adresse
MAENROT 29 3190 BOORTMEERBEEK

Code postal : 3190
Localité : BOORTMEERBEEK
Commune : BOORTMEERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande