DOKTER SKROLAN BOGAERTS, HUISARTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DOKTER SKROLAN BOGAERTS, HUISARTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 632.549.965

Publication

29/06/2015
ÿþMod Word 11.1

Ondernemingsnr : oC Z  5tg , 9(5

Benaming

(voruit) : Dokter Skrolan Bogaerts, Huisarts

(verkort)

Rechtsvorm : Professionele Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 1852 Grimbergen (Beigem), Hof van Obbergenstraat 12 (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Sabine Van Buggenhout te Meise (VVolvertem) op 21 mer 2015, ter registratie aangeboden, dat door:

Mevrouw BOGAERTS Skrolan, geboren te Jette op 19 april 1983, nationaal nummer 83.0419.430-92, gehuwd onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan huwelijkscontract met de heer GOE MALS Lode Roger Yvonne, wonende te 1852 Grimbergen (Beigem), Hof van Obbergenstraat 12

een professionele Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht als volgt:

ARTIKEL 1: Naam.

De vennootschap is opgericht als een burgerlijke professionele vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid onder de naam "Dokter Skrolan Bogaerts, Huisarts". ARTIKEL 2: Duur.

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

er, Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de

buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

N ARTIKEL 3: Zetel.

co De maatschappelijke zetel van vennootschap is gevestigd te 1852 Grimbergen (Beigem), Hof van Obbergenstraat 12;

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden binnen het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel Hoofdstad bij besluit van het bestuursorgaan.

et De verplaatsing van de zetel naar een andere plaats in België valt onder de beslissingsbevoegdheid van de algemene vergadering die beraadslaagt op de wijze vereist voor een statutenwijziging.

et De zetelverplaatsing wordt openbaar gemaakt en dient voorafgaandelijk te worden bekendgemaakt aan de

et

provinciale raad van de Orde der Geneesheren.

ARTIKEL 4: Doel.

De vennootschap heeft tot doel, voor eigen rekening:

" - De uitoefening van de geneeskunde, meer bepaald huisartsgeneeskunde, door de artsen-vennoten in naam en voor rekening van de vennootschap, in het binnen- en buitenland, volgens de medische plichtenleer en onder de specifieke beroepsaansprakelijkheid van de vennoten, zoals bepaald door de raad van de Orde van Geneesheren.

- De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als arts persoonlijk verantwoordelijk blijven.

- De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootsohap dient gewaarborgd te zijn.

et - Het ter beschikking stellen van aile nodige middelen aan de arts, voor het beheren van een praktijk.

pq - Het inrichten van algemene diensten, en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn

voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

De aankoop, het huren, het leasen en het invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende

accommodaties voor voornoemde activiteiten.

- De mogelijkheden scheppen orh de arts toe te laten zich verder te bekwamen in zijn discipline, dit teneinde

een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

- Het occasioneel verstrekken van onderwijs en geven van lezingen over voormelde medische onderwerpen,;

het schrijven en laten publiceren van medische artikels en boeken, het optreden ais stagebegeleider.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11

IIM

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

ReergetageirontvAt nen op

1 JUNI 2015

ter griffie van de Nederlandstalig® rechtbank vâçi i9ophandel Brussel

ui

Ii~~r~t 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

- De vennootschap mag deelnemen aan alle andere vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of toetreden tot associaties, met dezelfde of aanvullende specialiteiten, evenwel onder de voorwaarde van voorafgaandelijke goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren waaronder de vennootschap ressorteert.

Overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden, zullen echter ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

- Alle inkomsten voortvloeiend uit de medische activiteit worden geïnd voor en door de vennootschap,

zoals alle uit de medische activiteit voortvloeiende uitgaven door de vennootschap vereffend worden.

- De vennootschap kan zonder afbreuk te doen aan de medische Plichtenleer ter zake, onder het normaal beheer als goede huisvader, een bestemming geven aan haar gereserveerde winsten van welke aard ook. De vennootschap kan bijgevolg investeringen en beleggingen, zoals onder andere de aankoop, de verhuring en oprichting van gebouwen, uitvoeren die kaderen binnen het normaal patrimoniumbeheer van een burgerlijke vennootschap, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen. De vennootschap mag in het algemeen alles

'doen wat rechtstreeks in verband staat met haar doel, dit alles in overeenstemming met de wetten op de deontologie en de medische plichtenleer, eigen aan het beroep van arts.

2. Kapitaal - aandelen

ARTIKEL 5, Kapitaal.

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 ¬ ), Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder nominale waarde, ieder aandeel één/ honderdste deel (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigend, volgestort tot beloop van twaalfduizend vierhonderd euro (12,400,00 E) in speciën bij oprichting,

ARTIKEL 6: Aandelen op naam - Register

De aandelen zijn altijd op naam en mogen niet in pand worden gegeven. Zij mogen slechts verworven worden door artsen, die wettelijk het beroep van arts in België mogen uitoefenen en ingeschreven zijn op de lijst van de Orde der Geneesheren, die hun beroep actief uitoefenen of zullen uitoefenen binnen het kader van de vennootschap en die voldoen aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden.

De aandelen zijn ondeelbaar tegenover de vennootschap en de vennootschap erkent slechts één eigenaar. Splitsing van de eigendom van de aandelen in vruchtgebruik en blote eigendom is verboden.

Indien een aandeel met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de blote eigenaar of de blote eigendom door de vruchtgebruiker afgekocht worden.

De uitoefening van de aan de aandelen verbonden rechten is geschorst zolang niet één enkele persoon ten opzichte van de vennootschap als eigenaar van de aandelen wordt aangeduid.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden waarin worden aangetekend:

1.- nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal hem toebehorende aandelen;

2.- de gedane stortingen;

3.- de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden of door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De verdeling van aandelen onder de artsen-vennoten moet steeds het belang van de respectievelijke activiteiten van de artsen vennoten weerspiegelen.

De verdeling van aandelen in de vennootschap mag niet beletten dat elke arts-vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerd werkt.

ARTIKEL 7, Overdracht overgang van aandelen

A. Algemene bepalingen

Iedere overdracht van aandelen moet vooraf worden gemeld aan de bevoegde provinciale raad van de Orde der Geneesheren,

Overdrachten van aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënten op geen enkele manier worden geschaad.

Bij overdracht van de aandelen moet de garantie worden geboden dat medische dossiers overgedragen worden aan artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten zijn, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen

In ieder geval mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, slechts worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden, aan artsen die ingeschreven zijn op de lijst van de Orde der Geneesheren en die binnen het kader van de vennootschap hun beroep uitoefenen of zullen uitoefenen.

Bovendien zal de overdracht en overgang van aandelen onderworpen zijn aan volgende voorwaarden:

B. Overdracht van aandelen onder levenden

Behoudens hetgeen hierna is bepaald in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels

a,De aandelen van een vennoot mogen, op straf van nietigheid, niet worden overgedragen onder de levenden dan aan een arts van dezelfde of aanverwante discipline en met éénparige instemming van de vennoten en mits voorafgaand instemming van de bevoegde raad van de Orde der Geneesheren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Als vennoten kunnen derhalve enkel toetreden artsen, ingeschreven op de lijst van de provinciale raad van de Orde der Geneesheren, van dezelfde of aanverwante discipline die in het kader van de vennootschap hun praktijk uitoefenen of zullen uitoefenen.

b.De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen, moet de vennoten en de bevoegde raad van de Orde der Geneesheren kennis geven van zijn voornemen door middel van een aangetekend schrijven waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde overnemer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen en de daarvoor geboden prijs,

c.Tegen weigering van goedkeuring staat geen beroep open. Nochtans zijn de weigerende vennoten verplicht om binnen de drie maanden na weigering hetzij de aandelen zelf te kopen, hetzij een koper te vinden die voldoet aan alle .voorwaarden om vennoot te worden, indien de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen dit wenst.

d.De overname van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen zes maanden na de dag waarop de waarde op de in artikel 8 bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen door alle middelen rechtens,

C. Overgang van aandelen bij overlijden

Behoudens hetgeen hierna is bepaald in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels :

a.De aandelen van een vennoot mogen op straffe van nietigheid niet overgaan wegens overlijden dan aan een arts van dezelfde of aanverwante discipline, die in de vennootschap zijn medische activiteit uitoefent of zal uitoefenen en mits voorafgaande instemming van aile andere vennoten en van de bevoegde raad van de Orde der Geneesheren.

b.De erfgenamen, legatarissen of rechtverkrijgenden moeten binnen de maand na het overlijden van de vennoot aan het bestuursorgaan nauwkeurig opgeven hoe de nalatenschap Is vererfd. Zij moeten tevens de naam, de voornamen, het beroep en de woonplaats van de rechtverkrijgenden en hun respectievelijke erfrechten opgeven.

o.De erfgenamen en legatarissen of rechtverkrijgenden die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet ais vennoot zijn toegelaten, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen. Deze waarde wordt vastgesteld en uitbetaald zoals in artikel 8 van deze statuten is bepaald. Zij zijn verplicht om, op verzoek van de vennootschap, die aandelen over te dragen aan de door de vennootschap aangewezen vennoten of derde(n).

d.Bij overgang door erfenis van aandelen op twee of meer rechtverkrijgenden moeten deze binnen de drie maanden aan de vennootschap meedelen welke erfgenaam als eigenaar of als gevolmachtigde zal optreden.

D. Eénhoofdige vennootschap

De volgende regels gelden indien de vennootschap slechts één vennoot telt

e) Overdracht onder levenden - Zolang de vennootschap slechts één vennoot heeft, is deze laatste vrij om alle of een deel van zijn aandelen over te dragen aan wie ook, onder voorbehoud van hetgeen hierna volgt.

b) Overgang bij overlijden - Het overlijden van de enige vennoot heeft niet de ontbinding van de vennootschap tot gevolg. De erfgenamen en legatarissen, die regelmatig in het bezit zijn gesteld, moeten één van volgende procedures beginnen binnen de vijftien dagen na het overlijden en verwezenlijken binnen een maximum termijn van vijf maanden:

1. Hetzij overgaan tot de wijziging van het maatschappelijk doel overeenkomstig het Wetboek van vennootschappen, zodat elke verwijzing naar een geneeskundige activiteit uit de statuten verdwijnt;

2. Hetzij de aandelen van de vennootschap onder elkaar verhandelen, indien één of meerderen onder hen voldoen aan de voorwaarden om vennoot te worden;

3. Hetzij de aandelen van de vennootschap overdragen aan derden, die aan deze voorwaarden voldoen;

4. Bij ontstentenis van wat voorafgaat, zef de vennootschap in vereffening worden gesteld.

5. Bij ontbinding of wijziging van het doel van de vennootschap zal een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

ARTIKEL 8. Waardebepaling bij overdracht of overgang

De overdracht of overgang van aandelen gebeurt tegen de werkelijke waarde op de dag van de overdracht resp. overgang zoals deze blijken uit de laatste neergelegde jaarrekening. Bij gebrek van overeenstemming tussen partijen zal de werkelijke waarde worden vastgesteld door twee deskundigen, waarvan één door eik van de partijen wordt benoemd. De deskundigen zullen rekening houden met alle gegevens die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden en met de bestaansmogelijkheden van de vennootschap. Over meningsverschillen tussen de twee deskundigen zal worden beslist door een derde deskundige die, op hun verzoek of op verzoek van één van de partijen, zef worden aangewezen door de voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg van de plaats waar de vennootschap gevestigd is. Tegen de beslissing van de derde deskundige staat geen rechtsmiddel open,.

ARTIKEL 9. Inbreng

De materiële en immateriële bestanddelen van een geneeskundige praktijk kunnen het voorwerp uitmaken van een inbreng of quasi-inbreng in een artsenvennootschap en van een overdracht aan een artsenvennootschap. Zowel inbreng, quasi-inbreng als overdracht moeten door een schriftelijke overeenkomst worden geregeld en deze dient voorgelegd te worden aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren,

ARTIKEL 10. Aansprakelijkheid

De geneeskunde wordt uitsluitend door de artsen-vennoten uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap, en in geen geval door de vennootschap.

De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Elke arts-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke burgerlijke, disciplinaire, correctionele of opgelopen administratieve beslissing vatbaar voor gelijk welk gevolg op hun professionele betrekkingen in verband met de collectieve uitoefening van hun beroep. Wordt een vennoot geschorst dan verliest hij de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. De getroffen schikkingen betreffende de conitnuïteit van de zorg dienen te worden meegedeeld aan de Provinciale Raad waartoe de arts behoort.

In verband hiermee zal de algemene vergadering met gewone meerderheid beslissen welke gevolgen hieraan moeten gegeven worden.

Rekening houdend met de professionele autonomie van de arts dienen alle artsen-vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken. Hun taak dient derhalve als leidinggevend beschouwd te worden,

De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten en ook de aansprakelijkheid van de vennootschap dient verzekerd te zijn.

3 Bestuur-vertegenwoordiging

ARTIKEL 11. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen onder de artsen-vennoten en benoemd door de algemene vergadering.

Skrolan Bogaerts, voornoemd, wordt benoemd tot statutaire zaakvoerder voor de duur van haar medische activiteiten binnen de vennootschap en verklaart deze opdracht te aanvaarden, met bevestiging dat zij niet getroffen is door een beslissing die zich hiertegen verzet,

De opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen bij besluit van de algemene vergadering; met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

De duur van het mandaat van een niet-statutair zaakvoerder is beperkt tot zes (6) jaar en voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar.

Ongeacht een zaakvoerder statutair of niet-statutair is benoemd, dient voor meerpersoonsvennootschappen het mandaat van zaakvoerder beperkt te zijn tot zes (6) jaar en voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke vennoot zijn stem uitbrengen, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber, vennoot en drager van een schriftelijke volmacht. Een gevolmachtigde kan slechts over één volmacht beschikken.

ARTIKEL 12. Bezoldiging

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij de algemene vergadering anders beslist. De bezoldiging kan in geld en/of in natura worden toegekend.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als zaakvoerder geprestreerd werk-inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder- en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap die onderworpen is aan de voorafgaande goedkeuring van de Orde der Geneesheren.

Wanneer er meerdere artsen vennoten zijn, mag de bezoldiging van de zaakvoerder niet toegekend worden ten koste van één of meerdere vennoten en het bedrag ervan moet overeenstemmen met de werkelijk uitgeoefend e beheerprestaties.

ARTIKEL 13. Bevoegdheid -vertegenwoordiging

iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Elke zaakvoerder afzonderlijk vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

ARTIKEL 14. Tegenstrijdig belang

Is er een college van zaakvoerders, dan is het lid van het college dat bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, gehouden de voorschriften van het Wetboek van vennootschappen na te leven.

Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, kan hij de verrichtting doen, doch hij moet hiervoor bijzonder verslag uitbrengen, welk verslag tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

4.Controle

ARTIKEL 15. Controle

De controle op de financiële toestand en de jaarrekening wordt aan één of meer commissarissen opgedragen, tenzij de vennootschap aan de wettelijke vereisten voldoet om geen commissarissen te moeten benoemen. In dat geval heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid ven een commissaris, onverminderd het recht van de algemene vergadering om toch één of meer commissarissen te benoemen.

5. Algemene vergadering

ARTIKEL 16, Jaarvergadering

De jaarvergadering moet ieder jáar worden bijeengeroepen op laatste vrijdag van de maand juni om 20 uur op de maatschappelijke zetel of op elke andere plaats vermeld in het bericht van bijeenroeping. Indien deze dag een zondag of een feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de volgende werkdag op hetzelfde uur.

ARTIKEL 17.Oproeping

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Het bestuursorgaan en in voorkomend geval de commissaris(sen) kunnen zowel een gewone algemene vergadering ais een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag.

Het bestuursorgaan en de commissarissen) zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer één of meer vennoten, die alleen of gezamenlijk één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerder(s), ten minste acht (8) dagen voor de vergadering, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een andere communicatiemiddel te ontvangen. De brief of het ander communicatiemiddel vermeldt de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij de wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, de commissarissen en de zaakvoerder(s), alsook aan de andere opgeroepen personen die erom verzoeken.

De vennoten, de houders van certificaten, die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de zaakvoerders en eventuele commissaris die aan de vergadering deelnemen of er zich doen vertegen-'woordigen, worden als regelmatig opgeroepen beschouwd. -.De voormelde personen kunnen er tevens vóór of na de bijeenkomst van de algemene vergade-'ring, die zij niet bijwoon-'den, aan verzaken zich te beroepen op het ontbreken of de onregelmatigheid van de oproepingeebrief.

ARTIKEL 18. Stemrecht

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niét zijn gedaan, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, evenwel geschorst.

ARTIKEL 19. Beraadslaging

Behalve de gevallen voorzien door de wet of huidige statuten, kan de algemene vergadering op geldige wijze beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig beraadslagen of besluiten over punten die niet in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of die daarin niet impliciet zijn vervat, tenzij in de vergadering alle aandelen aanwezig zijn en daartoe met eenparigheid van stemmen wordt besloten.

ARTIKEL 20. Notulen

Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt.

ARTIKEL 21, Buitengewone algemene vergadering

Te allen tijde kan er een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen. Gaat het om een wijziging van de statuten, dan worden de wettelijke vereisten inzake quorum en meerderheid nageleefd.

ARTIKEL 22. Enige vennoot

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene

vergadering zijn toegekend.

Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt ais algemene vergadering, worden vermeld in een

register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

6.Jaarrekening-winstverdeling-reserves

ARTIKEL 23, Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat telkens in op één januari en eindigt op eenendertig december van

ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt het bestuursorgaan

de inventaris op alsmede de jaarrekening.

De jaarrekening wordt binnen zes maanden na de afsluiting van het boekjaar door het bestuursorgaan aan

de algemene vergadering voorgelegd.

Ten minste één maand voor de algemene vergadering overhandigt het bestuursorgaan deze stukken met

het jaarverslag aan de commissarissen. De jaarrekening, het jaarverslag en desgevallend het verslag van de

commissarissen worden aan de vennoten gezonden, samen met de oproeping voor de jaarvergadering.

De jaarrekening wordt door de algemene vergadering vastgesteld.

ARTIKEL 24. kwijting

Na goedkeuring van de balans beslist de algemene vergadering bij afzonderlijke stemming over de aan de

zaakvoerder(s) en commissarissen te verlenen kwijting.

ARTIKEL 25. Bestemming van het resultaat - Reserve.

De honoraria zullen ontvangen worden door en voor rekening van de vennootschap.

Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt, na aftrek van de overgedragen verliezen, verdeeld als

volgt;

1. ten minste vijf ten honderd wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve totdat dit eenitiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2. over het saldo wordt op voorstel van het bestuursorgaan door de algemene vergadering beslist, met eenparigheid van stemmen, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering

vatbare bedragen. .

Tot het aanleggen van een bijkomende reserve kan besloten worden rekening houdend met het doel van de

vennootschap en mits eenparigheid van stemmen van alle artsen-vennoten.

e.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 26. Dividenden

Het bestuursorgaan bepaalt het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald.

7.0 ntbinding-vereffening

ARTIKEL 27: Ontbinding

De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering volgens de regels voorzien voor een wijziging van de statuten. Zij wordt evenwel ontbonden in het geval voorzien in artikel 7.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan, met dien verstande dat het altijd artsen moeten betreffen, die ingeschreven zijn op de lijst van de Orde der Geneesheren. Zij bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, evenals de wijze van vereffening.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar,

De vereffenaars treden pas in functie nadat de rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming ingevolge de beslissing van de algemene vergadering.

Alle activa van de vennootschap worden gerealiseerd tenzij de algemene vergadering anders beslist.

Indien niet alle aandelen in dezelfde mate werden volge-'stort, herstellen de vereffenaars het evenwicht, hetzij door bijkomende opvragingen te doen, hetzij door voorafgaande betalingen te doen.

De vereffenaar(s) moet(en) tijdens de zesde en de twaalfde maand van het eerste jaar van de vereffening een vereffeningstaat verzenden aan de griffie van de rechtbank van koophandel. Vanaf het tweede jaar volstaat één staat per jaar

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, leggen de vereffenaars het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor akkoord voor aan de rechtbank van koophandel van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

8. Keuze van woonplaats.

ARTIKEL 28: Alle zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, van wie de woonplaats onbekend is, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hen alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap.

ARTIKEL 29: ALGEMENE BEPALING

Elk beding of elke voorwaarde van onderhavige statu-'ten die strijdig zou zijn met het wetboek van venncotschappen, wordt ais niet geschreven geacht en kan onderhavige statuten van de vennootschap niet nietig maken.

ARTIKEL 30: PLICHTENLEER

De artsen-vennoten blijven onderworpen aan de regels van de geneeskundige plichtenleer.

Deze regels maken integraal deel uit van de huidige statuten.

De schorsing om het medisch beroep uit te oefenen heeft voor gevolg dat de geschorste arts-vennoot die deze straf heeft opgelopen, de voordelen van huidig kontrakt verliest tijdens de schorsingsperiode.

De arts die een schorsing heeft opgelopen mag zich niet laten vervangen tijdens de geschorste periode.

Een overeenkomst met betrekking tot artikel 17 van het Koninklijk Besluit nummer 78 van tien november negentienhonderd zevenenzestig en volgens de regels van de plichtenleer zal onderschreven worden tussen de vennootschap en de arts-vennoot.

Elk geschil van deontologische aard hangt af van de exclusieve bevoegdheid van de bevoegde provinciale raad van de Orde der Geneesheren die alleen gemachtigd is in laatste instantie te oordelen.

Indien een arts-vennoot definitief in de onmogelijkheid verkeert om de geneeskunde uit te oefenen of indien een arts-vennoot geschrapt is van de lijst van de Orde" der Geneesheren, zal hij verplicht zijn zijn aandelen over te dragen aan de andere artsen-vennoten. Indien hij de enige vennoot is, zal hij hetzij zijn aandelen moeten afstaan, hetzij overgaan tot de vereffening van de vennootschap of het maatschappelijk doel ervan wijzigen met uitsluiting van elke medische activiteit,

De huidige statuten en de overeenkomst moeten de vrije keuze van de arts waarborgen en het beroepsgeheim eerbiedigen.

III. SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN.

1) Eerste boekjaar en jaarvergadering.

Het eerste boekjaar begint op datum van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte ter griffie

van de rechtbank van koophandel om te eindigen op eenendertig december vijftien.

De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden op de laatste vrijdag van de maand juni in tweeduizend zestien.

2) Kosten.

De verschijner verklaart dat het totale bedrag van de aktekos-sten, die. voor rekening van de vennootschap

komen wegens deze akte, ongeveer duizend vierhonderd euro (1.400,00 é) bedraagt.

3) Commissaris.

Aangezien er blijkt uit de te goeder trouw verrichte schattingen dat voor het eerste boekjaar de vennootschap voldoet aan de criteria vermeld in de wettelijke bepalingen, wordt er beslist geen commissaris te benoemen.

4) Verklaring.

Ondergetekende notaris brengt de verschijner op de..hoogte van het feit dat ingevolge de bepalingen van het Wetboek van vennootschappen de vennootschap slechts rechtspersoonlijkheid krijgt vanaf de dag van neerlegging van een uittreksel van de onderhavige akte ter griffie van de rechtbank van koophandel van het

t

t Vbor-

gebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft. De verschijner geven opdracht aan ondergetekende notaris om onverwijld het nodige te doen voor voormelde neerlegging.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de zaakvoerder moge-llijks persoonlijk en hoofdelijk aansprake-'lijk zal zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtsper-soonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, overneemt. In toepassing van hetzelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelin-'gen in haar naam en voor haar rekening gesteld v66r de ondertekening van de oprich-'tingsakte.

5) Volmacht

De verschijner geeft volmacht aan Boekhoudkantoor Crombé, De Clercq en Co bvba, te 1745 Opwijk Heirbaan 81 met recht van indeplaatsstelling, teneinde alle nodige formaliteiten te vervullen betreffende neerleggingen en/of verklaringen bij de Kruispuntbank van ondernemingen en/of bij aile administratieve autoriteiten. Deze machten !lebben betrekking op aile mogelijke wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere formaliteiten en dit voor alle beslissingen die ooit genomen werden of zullen genomen worden.

6) Overname van verbintenissen,

De comparanten verklaren dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening, en ter name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan, dit te rekenen vanaf één maart tweeduizend veertien.

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL

Sabine Van Buggenhout-notaris

tegelijk neergelegd: uitgifte met bankattest

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

" behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 24.06.2016, NGL 30.08.2016 16542-0268-012

Coordonnées
DOKTER SKROLAN BOGAERTS, HUISARTS

Adresse
HOF VAN OBBERGENSTRAAT 12 1852 BEIGEM

Code postal : 1852
Localité : Beigem
Commune : GRIMBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande