DOMMELHOF

Association sans but lucratif


Dénomination : DOMMELHOF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.049.478

Publication

12/12/2014
ÿþOnderwerp akte : Nieuwe Statuten

Volgende Gecoördineerde statuten en de lijst Raad van Bestuur vervangen alle voorgaande.'

GECOÖRDINEERDE STATUTEN

TITEL I. - NAAM, ZETEL, DOEL EN DUUR.

Artikel 1.

De vereniging draagt als naam: DOMMELHOF VZW

Artikel 2.

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3390 Tielt-Winge, Haksbergstraat 7, gerechtelijk arrondissement Leuven. De uitbating is gevestigd te 3390 Tielt-Winge, Halensebaan 25,

Artikel 3.

1. De vereniging heeft tot doel de uitbating van een woonzorgcentrum. Dit onder de voorwaarden en in uitvoering van het decreet voor thuiszorg en residentiële ouderenzorg van 13 maart 2009, houdende regelgeving van erkenning en subsidiëring van voorzieningen voor bejaarden en bijkomende wetten en besluiten. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. in die zin mag zij ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengsten daarvan besteed worden aan het hoofddoel.

2. De vereniging kan één of meer afdelingen of bedrijfszetels tellen waar de in vorige paragraaf bedoelde activiteiten uitgeoefend worden. Dit kan ook buiten het gerechtelijk arrondissement waar de hoofdzetel gevestigd is. Zij mag eveneens rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen in enlof mandaten van bestuur, cornmissaris of vereffenaar waarnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig of verwant doel nastreven, of waarvan het doel in innige samenhang met het hare staat.

3. De vereniging kan plaatselijke of andere afdelingen en onderafdelingen oprichten en opheffen en daarover, alle gezag uitoefenen.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL li. - LEDEN

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MONIT

05 -

BI;E_GISCI-

12- 201

2 21rà

Griffie REchlbants van 4CoopYrande

STAA-f SL;LAr teetinf

Ondememingsnr : 0443.049.478

Benaming

(voluit) : DOMMELHOF

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : ,.rrb

  c',uzboA" ~. ,33sco cl-ce5-4"-

UR BEL.GW

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 6.

De vereniging telt werkende en niet werkende leden. Alleen werkende leden bezitten de volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de Algemene Vergadering. De artikelen 7 t.e.m. 10 zijn alleen op de werkende leden van toepassing. Niet werkende leden hebben alleen die rechten en verplichtingen welke bepaald worden in het huishoudelijk reglement.

Artikel 7.

Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de Algemene Vergadering. De voorwaarden tot toetreding kunnen nader omschreven worden in een huishoudelijk reglement

Artikel $.

Ontslag of uitsluiting van leden kan geschieden door betekening door of aan de Raad van Bestuur en zal geschieden op de wijze bepaald bij artikel 12 van de wet van 2 mei 2002.

Artikel 9.

Uitgetreden of uitgestoten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zijn recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbreng terug te vorderen,

Artikel 10.

Leden zijn geen Lidgeld verschuldigd. Echter, de Raad van Bestuur kan, zo hij dat nodig acht, oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage. In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL III, - BESTUUR, RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11,

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie en maximaal twaalf (eden. De leden van de Raad van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering en is ten allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kostentoos uit.

Artikel 12.

1. Geen kandidaat Kan geldig verkozen worden zo hij niet is voorgedragen door de leden overeenkomstig een procedure welke bepaald wordt in het huishoudelijk reglement.

2. Kandidaten mogen ook voorgedragen worden door verenigingen die door hun doestelling aansluiten bij de doestelling van de VZW.

Artikel 13.

1. Bestuurders worden gekozen voor onbepaalde duur.

2. Bestuurders, vertegenwoordigers van verenigingen, die met hun doelstellingen aansluiten bij de doelstellingen van de VZW, warden slechts aanvaard als lid van dergelijke vereniging.

Artikel 14.

1. De RvB kiest uit zijn leden een Voorzitter, Penningmeester en Secretaris.

2. De RvB vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld na eventuele raadpleging van de andere bestuurders.

3. De RvB vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met een gewone meerderheid. Bij staking van stemmen beslist de voorzitter, Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand kan meer dan één volmacht hebben.

4, Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt dat door de voorzitter wordt goedgekeurd. Uittreksels van het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 15.

1. De RvB bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op als eiser of verweerder, in aile rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden van roerende of onroerende goederen, alsook van het

M4p 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

hypothekeren, lenen of uitlenen voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

2. De RvB kan zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden,

3, De RvB vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt, na goedkeuring door de Algemene Vergadering.

4. De RvB kan, na goedkeuring door de Algemene Vergadering, één of meerdere door haar voorgedragen Afgevaardigd Bestuurders aanstellen belast met het Dagelijks Bestuur, onder meer met de geldige handtekening ten opzichte van financiele instellingen.

Artikel 16.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamelijke handtekeningen van twee bestuurders of één Afgevaardigd Bestuurder. Tegenover derden zijn deze er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen, tegenover de vereniging blijven zij evenwel persoonlijk aansprakelijk.

TITEL IV, - ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17,

De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden. Een lid mag zich enkel laten vertegenwoordigen door een ander lid. Een vertegenwoordiger mag niet beschikken over meer dan één volmacht.

Artikel 18.

De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

1, Wijzigen statuten.

2. Benoemen en afzetten bestuurders

3. Benoemen en afzetten commissarissen en bepalen bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

4. Kwijting aan bestuurders en commissarissen,

5, Goedkeuring van begroting en rekening,

6. Ontbinden vereniging.

7. Uitsluiten van leden.

8. Omzetten vereniging in vennootschap met sociaal oogmerk,

9, Benoemen voorzitten Raad van Bestuur.

10, Opstellen huishoudelijk reglement.

11, Alle aangelegenheden die niet bij wet, of onderhavige statuten, toegewezen zijn aan de Raad van Bestuur.

Artikel 19.

1. Elk jaar wordt minstens één gewone Algemene Vergadering gehouden. Zij neemt plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de maand maart. In afwachting mag de Raad van Bestuur, per maand, ééntwaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

2. Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende leden erom verzoeken.

3. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, of van twee bestuurders, of van één vijfde van de werkende leden. Zij worden verstuurd per mail en/of gewone post ten laatste acht dagen voor de vergadering.

4. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en bevat de agenda van de vergadering,

5. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één vijfde van de leden, wordt op de agenda gebracht,

6. De vergadering kan ook geldig besluiten nemen buiten de agenda, indien één vijfde van de leden daarom verzoeken en alle werkende leden aanwezig of vertegenwoorigd zijn.

Artikel 20.

De vergadering wordt gepresideerd door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens verhindering, door de bestuurder verkozen als eenmalig vervangend voorzitter bij gewone meerderheid door de aanwezige leden.

Artikel 21.

1. Op de Algemene Vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwordigde leden, behalve in die gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Besluiten in verband met statutenwijzigingen, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding, kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 02 mei 2002 in acht genomen worden. Bij staking van stemmen beslist in elk geval de voorzitter.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

3. Besluiten van de Algemene Vergadering kunnen, indien het belang van de vereniging dit vereist, opgeschort worden door de Raad van Bestuur. In dit geval wordt een nieuwe Algemene Vergadering bijeengeroepen die binnen de veertien dagen moet plaatsvinden en die een geldig eindbesluit kan nemen met gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 22.

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt en ondertekend door de voozitter. Uittreksels van het verslag worden geldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Leden of derden, die een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften en uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL V, - FIANCIEEL BELEID

Artikel 23.

Het boekjaar loopt van 1 januari t.e.m. 31 december, Rekeningen en begroting worden door de Raad van Bestuur voorbereid en ter goedkeuring aan de Algemene Vergadering voorgelegd,

Artikel 24.

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig artikel 20 en volgende van de wet van 02 mei 2002 en overeenkomstig deze statuten. Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meerdere vereffenaars. Bij gebreke daaraan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Artikel 25.

Welke ook de oorzaak van ontbinding is, de netto activa worden besteed aan een vereniging welke zich inlaat met seniorenzorg en wordt aangeduid door de Algemene Vergadering.

Artikel 26.

Aangelegenheden welke door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 02 mei 2002.

TITEL VI. - BEVOEGDHEDEN EN VOLMACHTEN PERSONEELSAANGELEGENHEDEN Artikel 27

De Algemene Vergadering verleent de volmacht aan volgende personen, en machtigt hen om alle rechtshandelingen te stellen aangaande:

1. De aanwerving van personeelsleden, met inbegrip van het sluiten van overeenkomsten met externe rekruteringsbureaus.

2. Het sluiten van arbeidsovereenkomsten met personeelsleden met inbegrip van het aanbrengen van wijzigingen aan deze arbeidsovereenkomsten,

3. Het tewerkstellen van interimarissen of tijdelijke arbeidskrachten.

4. Het vervullen van alle sociaalrechtelijke verplichtingen namens de vereniging (o.a. jegens alle publieke autoriteiten, met inbegrip van, doch niet uitsluitend jegens, de diverse inspectiediensten, de RSZ-administratie, het opmaken en afleveren van sociale documenten, de betaling van het loon, de tewerkstelling van buitenlandse arbeidskrachten, ...).

5, Het sluiten van collectieve arbeidsovereenkomsten of enige andere sociaalrechtelijke rechtsbron, mits goedkeuring door de Raad van Bestuur.

6. De schorsing van de arbeidsovereenkomst van personeelsleden, en dit ongeacht de aard, oorsprong of duur van deze schorsing,

7, Het beëindigen van de arbeidsovereenkomst van personeelsleden (o.a. opzegging, ontslag, overmacht, gemeenschappelijk akkoord tot beëindiging, ...), al dan niet om dringende redenen, en dit jegens alle werknemers ongeacht of zij al dan niet aanspraak maken op een afwijkende en/of bijzondere ontslagbescherming.

8 Het vertegenwoordigen in rechte van de vereniging ingevolge het optreden van de vereniging ais werkgever, dit met inbegrip van de vertegenwoordiging van de vereniging voor de arbeidsrechtbanken en  hoven, mits goedkeuring van minstens één Afgevaardigd Bestuurder.

9. Het sluiten van transacties of dadingen met al dan niet gewezen werknemers van de vereniging of hun mandatarissen wegens aanspraken en/of vorderingen, die verband houden met hun tewerkstelling, arbeidsovereenkomst en/of dienstbetrekking bij de vereniging, mits goedkeuring van minstens één Afgevaardigd Bestuurder.

4. .

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbiad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

10 Het sluiten van overeenkomsten of bijzondere overeenkomsten, die de tewerkstelling van personeelsleden omkaderen, waaronder doch niet uitsluitend de arbeidsongevallenverzekering, de overeenkomsten aangegaan in het kader van de welzijnswetgeving en haar uitvoeringsbesluiten, de overeenkomsten aangegaan met een sociaal secretariaat, de overeenkomsten aangegaan op het vlak van de aanvullende sociale zekerheid (o.a. aanvullend pensioen, hospitalisatieverzekering), de overeenkomsten aangegaan met externe adviesbureaus inzake personeelsbeleid.

Aldus worden volgende personen gemachtigd en met deze volmacht bekleed:

- De heer Vic Van Roy, afgevaardigd bestuurder, Haksbergstraat 7 te 3390 Tielt-Winge.

- De heer Koen Van Roy, afgevaardigd bestuurder, Diestsesteenweg 250 te 3010 Leuven.

- De Algemeen Directeur.

RAAD VAN BESTUUR - VOLMACHTEN

Raad van Bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

,

De Algemene Vergadering voor onbepaalde duur: heeft, overeenkomstig artikel 11 t.e.m. 13 van de statuten, tot bestuurder benoemd

1. Cleuren Chris Kleerbeekstraat 37, 3390 Tielt-Winge 49.03,07 324 31

2, Foulon Michel Donystraat 101, 3300 Tienen 49.03.31 273 41

3. Van Roy Koen Diestsesteenweg 250, 3010 Leuven 81.09.29 371 38

4, Van Roy Ilse Haksbergstraat 7a, 3390 Tielt-Winge 78.02.15 326 03

5. Loddewykx Eric Keulestraat 9, 3390Tielt-Winge 49.05.09 247 62

6. Van Roy Vic Haksbergstraat 7, 3390 Tielt-Winge 52.09.24 455 77

7. Van Aerschot Marcel Bergstraat 40, 3390 Tielt-Winge, 41.05.25 193 50

8. Vanden Eynde Werner Gobbelsrode 23, 3220 Kortrijk-Dutsel, 55.04.27 171 08

9. Van Roy Ann Haksbergstraat 21, 3390 Tielt-Winge 76.04.15 38810

Bovenstaande bestuurder hebben onder elkaar aangesteld tot:

Voorzitter: Van Roy Koen

Secretaris/Penningmeester: Van Roy Vic

De Algemene Vergadering heeft Van Roy Koen en Van Roy Vic aangesteld tot Afgevaardigd Bestuurder belast met het Dagelijks Bestuur en hen gemachtigd om in alle rechtshandelingen, ook tegenover tinanciele Instellingen, alleen te kunnen optreden en onafhankelijk van elkaar te kunnen handelen. in deze context volstaat bijgevolg de handtekening van één van beide Afgevaardigd Bestuurders om in naam en voor rekening van de VZW Dommelhof, in het kader van het Dagelijks Bestuur, op te treden.

Gedaan te Tielt-Winge op 3 november 2014.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

18/02/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0443.049.478 Benaming

(voluit) : DOMMELHOF

Neeegceégld tel` griffie !dif jRechttertk van KoopLtl~á~°~B. 2011

te Leuven, de U

DE GRIFFfEle,

Griffie

*iioa1ass*

behi aa~ Bel! Staa

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel Haksbergstraat 7 3390 Tielt-Winge

Onderwerp akte : Nieuwe statuten

Volgende gecoördineerde statuten en lijst Raad van Bestuur vervangen alle voorgaande.

GECOÖRDINEERDE STATUTEN.

TITEL I.- Naam, zetel,doel, duur.

Artikel 1. De vereniging draagt als naam : Dommelhof vzw

Artikel 2. De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3390 Tielt-Winge Haksbergstraat 7, gerechtelijk arrondissement Leuven. De uitbating is gevestigd te 3390 Tielt-Winge Halensebaan 25.

Artikel 3.

1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, de uitbating van een zorgcentrum voor bejaarden. Dit onder de voorwaarden en in uitvoering van het decreet van 5 maart 1985, houdende regeling van erkenning en subsidiëring van voorzieningen voor bejaarden en bijkomende wetten en besluiten. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. In die zin mag zij ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

2. De vereniging kan één of meer afdelingen of bedrijfszetels tellen waar de in vorige paragraaf bedoelde activiteiten uitgeoefend worden. Dit kan ook buiten het gerechtelijk arrondissement waar de hoofdzetel gevestigd is.

Zij mag tevens rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen in alle ondernemingen die een gelijkaardig of', verwant doel nastreven of waarvan het doel in innige samenhang met het hare staat en mandaten waarnemen van bestuurder, commissaris of vereffenaar in andere vennootschappen of verenigingen.

3. Volgens de regeling, bepaald in een huishoudelijk reglement, kan de vereniging plaatselijke of andere, afdelingen en onderafdelingen oprichten en opheffen en daarover alle gezag uitoefenen. De handelingen van dergelijke afdelingen en onderafdelingen binden de vereniging.

4. Jaarlijks kan bij beslissing van de Algemene Vergadering en na vaststelling van de resultaten en. opbouw van de wettelijke en nodige reserves, het restsaldo aan de residenten geristorneerd worden.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

TITEL II.- Leden.

Artikel 5.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen.

Artikel 6.

De vereniging telt werkende en niet werkende leden. Alleen eerstgenoemde bezitten de volheid van het. lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de algemene vergadering. De artikelen 7 tot en met 10 zijn alleen op hen van toepassing. Niet werkende leden hebben alleen die rechten en verplichtingen, welke bepaald. worden in een huishoudelijk reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 7.

Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de algemene vergadering. De voorwaarden tot toetreding

kunnen nader omschreven worden in een huishoudelijk reglement.

Artikel 8.

Ontslag of uitsluiting van leden kan geschieden door betekening door of aan de raad van bestuur en zal

geschieden op de wijze bepaald bij artikel 12 van de wet van 2 mei 2002.

Artikel 9.

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of hun rechtsvoorgangers gedane inbreng terug te vorderen.

Artikel 10.

Leden zijn geen lidgeld verschuldigd, de raad van bestuur kan zo hij dat nodig acht oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage. In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

TITEL 111.  Bestuur, raad van bestuur.

Artikel 11.

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie en ten hoogste twaalf leden, benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde door deze afzetbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 12.

1. Geen kandidaat kan geldig verkozen worden zo hij niet is voorgedragen door de leden overeenkomstig een procedure welke bepaald wordt in het huishoudelijk reglement.

2. Kandidaten mogen ook voorgedragen worden door verenigingen die door hun doelstelling aansluiten bij de doelstelling van de vzw.

Artikel 13.

1. De bestuurders worden verkozen voor onbepaalde duur.

2. Bestuurders, vertegenwoordigers van verenigingen, die met hun doelstellingen aansluiten bij de doelstellingen van de vzw, worden slechts aanvaard als lid van een dergelijke vereniging.

Artikel 14.

1. De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

2. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld na eventuele raadpleging van de andere bestuurders.

3. De raad vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid, bij staking van stemmen beslist de voorzitter. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan een volmacht hebben.

4. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat door de voorzitter wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

Artikel 15.

1.De raad bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking met inbegrip van het vervreemden van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen of uitlenen voor om het even welke termijn, van aile handels- en bankverrichtingen en van het opheffen van hypotheken.

2.De raad kan zijn bevoegdheden overdragen aan één of meer van zijn leden.

3. De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt, na goedkeuring door de algemene vergadering.

4. De raad kan, na goedkeuring door de algemene vergadering, een of meerdere door haar voorgedragen afgevaardigd bestuurders aanstellen belast met het dagelijks bestuur, onder meer met de geldige handtekening ten opzichte van financiële instellingen.

Artikel 16.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging ook tegenover derden geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders. Tegenover derden zijn deze er niet toe gehouden enig bewijs voor te leggen, tegenover de vereniging blijven zij evenwel persoonlijk aansprakelijk.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL IV.  Algemene vergadering.

Artikel 17.

De algemene vergadering bestaat uit alle werkende leden. Een lid mag zich echter laten vertegenwoordigen

door een ander lid. Een vertegenwoordiger mag niet beschikken over meer dan één volmacht.

Artikel 18.

De algemene vergadering is bevoegd voor :

a)statutenwijzig i ng;

b)benoeming en afzetting van bestuurders;

c)benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend;

d)de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

e)goedkeuring van de begroting en van de rekening;

Ode ontbinding van de vereniging;

g)de uitsluiting van een lid;

h)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

i)benoeming voorzitter van de Raad van Bestuur;

j)alle aangelegenheden die niet bij wet of door onderhavige statuten toegewezen zijn aan de raad van

bestuur.

k)opstellen huishoudelijke reglementen.

Artikel 19.

1.Elk jaar wordt minstens één gewone algemene vergadering gehouden, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgende jaar. Zij heeft plaats zo spoedig mogelijk na afloop van het vorige boekjaar en uiterlijk in de maand februari. In afwachting mag de raad van bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

2. Buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de werkende leden erom verzoeken.

3. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder de handtekening van de voorzitter, of van twee beheerders, of van één vijfde van de werkende leden. Zij worden verstuurd per mail en/of gewone post ten laatste acht dagen voor de vergadering.

4. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en bevat de agenda van de vergadering.

5. Elk voorstel, ondertekend door tenminste één vijfde van de leden, wordt op de agenda gebracht.

6. De vergadering kan ook geldige besluiten nemen buiten de agenda, indien één vijfde van de leden daarom verzoeken en alle werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Artikel 20.

De vergadering wordt gepresideerd door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens verhindering, door de bestuurder verkozen als eenmalig vervangend voorzitter bij eenvoudige meerderheid door de aanwezige leden.

Artikel 21.

1. Op de algemene vergadering heeft ieder lid een gelijk stemrecht en worden de besluiten genomen bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet af de statuten anders bepalen. Besluiten in verband met statutenwijzigingen, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden, mits de voorwaarden bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 02 mei 2002 in acht genomen worden. Bij staking van stemmen beslist in elk geval de voorzitter.

3.Besluiten van de algemene vergadering kunnen, indien het belang van de vereniging dit vereist, opgeschort worden door de raad van bestuur, in dat geval wordt een nieuwe algemene vergadering bijeengeroepen, die binnen de veertien dagen moet plaatsvinden en die een geldig eindbesluit kan nemen met gewone meerderheid, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 22.

Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt ondertekend door de voorzitter. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Leden of derden, die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften en uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL V. -- Financieel beleid.

Artikel 23.

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Rekeningen en begroting worden door de raad van

bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

MO0 2.2

,Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2011 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

Artikel 24.

Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 20 en volgende van de wet van 02 mei 2002 en overeenkomstig deze statuten.

Het besluit tot ontbinding benoemt tevens één of meerdere vereffenaars. Bij gebreke daaraan kan de rechtbank tot zulke benoeming overgaan op verzoek van de meest gerede belanghebbende.

Artikel 25.

Welke ook de oorzaak van de ontbinding is, de netto activa worden besteed aan een vereniging welke zich

inlaat met bejaardenzorg, vereniging welke aangeduid wordt door de algemene vergadering.

Artikel 26.

Aangelegenheden welke door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de

wet van 02 mei 2002.

RAAD VAN BESTUUR  VOLMACHTEN

Raad van bestuur. ( wijziging vanaf 01 december 2010 )

De algemene vergadering heeft  overeenkomstig art. 11 tot 13 van de statuten  het ontslag als bestuurder aanvaard van :

1.VALVEKENS JOS Tieltsebaan 25 3272 Messelbroek 34.12.06 185 45

en tot bestuurder benoemd voor onbepaalde duur :

1.CLEUREN Chris Kleerbeekstraat 37 3390 Telt-Winge 49.03.07 324 31

2.FOULON Michel Donystraat 101 3300 Tienen 49.03.31 273 41

3.LODDEWYKX Eric Keulestraat 9 3390 Tielt-Winge 49.05.09 247 62

4.VAN AERSCHOT Marcel Bergstraat 40 3390 Tielt-Winge 41.05.25 193 50

5.VANDEN EYNDE Werner Gobbelsrode 23 3390 Tielt-Winge 55.04.27 171 08

6.VAN ROY Ann Haksbergstraat 21 3390 Tielt-Winge 76.04.15 388 10

7.VAN ROY Ilse Haksbergstraat 7 a 3390 Tielt-Winge 78.02.15 326 03

8.VAN ROY Koen Diestsesteenweg 250 3010 Kessel-Lo 81.09.29 371 38

9.VAN ROY Victor Haksbergstraat 7 3390 Tielt-Winge 52.09.24 455 77

Dezen hebben onder elkaar aagesteld tot :

Voorzitter : VAN ROY Victor

Secretaris/penningmeester : VAN ROY Koen

De algemene vergadering heeft VAN ROY Victor en VAN ROY Koen aangesteld tot afgevaardigd

bestuurder belast met het dagelijks bestuur en hen gemachtigd om in alle rechtshandelingen, ook tegenover

financiele instellingen, alleen te handelen.

Gedaan te Tielt-Winge op 01 december 2010

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
DOMMELHOF

Adresse
HAKSBERGSTRAAT 7 3390 TIELT (BT)

Code postal : 3390
Localité : Tielt
Commune : TIELT-WINGE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande