DORPSSCHOOL KESTER

Association sans but lucratif


Dénomination : DORPSSCHOOL KESTER
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 450.724.752

Publication

14/07/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11R1,1111,1.111111 neergetegcliontvntngen Qp

0 3 Mil 2014

ter griffie van defhtederlandstalige

' Ondernemingsnr : 450.724.752

Benaming

(voluit) Z V.Z.W. Dorpsschool Kester

(verkort) :

Rechtsvorm:

Zetel: De Ham 2- 1755 Kester

Onderwerp akte Wijziging van de statuten en van de raad van bestuur.

De Algemene Vergadering van 18 juni 2014 heeft de voorstellen betreffende de nieuwe statuten van de vzw Dorpsschool Kester unaniem goedgekeurd. De vorige statuten worden integraal vervangen door de volgende bepalingen

TITEL - NAAM ZETEL - DOEL - DUUR

Art.1 - De vereniging draagt als naam: Dorpsschool Kester

Art.2 - De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 1755 Kester, De Ham 2 en is gelegen in he gerechtelijk arrondissement Brussel.

Art.3 §1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstgevend oogmerk, de organisatie en dei bevordering van de christelijke opvoeding en het christelijk onderwijs in Kester, in overeenstemming met dei richtlijnen van het Belgisch episcopaat.

§2 De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijke doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderzijds, deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

§3. De vereniging mag ook op bijkomstige wijze zekere economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend wordt besteed aan het hoofddoel.

Art.4 - De vereniging is van onbepaalde duur. Zij kan te allen tilde worden ontbonden. TITEL II. LEDEN

Art 5 - Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste vijf bedragen. Alle leden, huidige en toekomstige, hebben stemrecht op de Algemene Vergadering..

Art. 6 - Op voorstel van de Raad van Bestuur beslist de Algemene Vergadering over de toelaatbaarheid van

nieuwe leden.

Een kandidaat-lid dient een schriftelijke en gemotiveerde aanvraag in bij de voorzitter van de Raad van

Bestuur, Die Raad gaat na of de kandidatuur beantwoordt aan de doelstellingen van de vereniging.

Tegen de beslissing van de Algemene Vergadering, die niet gemotiveerd moet zijn, is geen beroep mogelijk.

Art.. 7 - De leden zijn geen lidgeld verschuldigd maar kunnen wel vrijwillig inbrengsten doen of bljdragen, storten. Bij het eindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de. goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun: rechtsvoorgangers gedane inbreng sten of gestorte gelden terug te vorderen of de zegels te leggen.

------------------ ------

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voor-

behouder

aan het

Belgisch

Staatsbrat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 8 - Het lidmaatschap is van onbepaalde duur en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief, geadresseerd aan de voorzitter van de Raad van Bestuur, Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door de Algemene Vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 9 -§1. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

§2. De Raad van Bestuur is verplicht een ledenregister bij te houden.

Iedere wijziging In het ledenbestand van de vereniging, wordt doorgevoerd in het ledenregister.

De leden zijn verplicht om iedere adreswijziging door te geven aan de Raad van Bestuur.

Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging.

De leden hebben het recht om inzage te vragen in het ledenregister. Zij richten hiertoe een schriftelijke

aanvraag aan de Raad van Bestuur.

TITEL III. - DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 10 - De Algemene Vergadering bestaat uit de leden van de vereniging en de leden van de Raad van Bestuur.

Ieder lid beschikt over één stem, Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger mag echter over niet meer dan één volmacht beschikken.

Art.11 - De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor aile gevallen voorzien in de statuten en onder

andere voor:

1° de wijziging van de statuten;

2° de benoeming en afzetting van de bestuurders;

3° des gevallend de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

40 de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5° de goedkeuring van de begroting en de rekening;

6° de ontbinding van de vereniging;

7° de benoeming of de uitsluiting van een lid;

8° de omzetting van een vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

§2. Zij is eveneens bevoegd voor het opstellen of het goedkeuren van het opvoedingsproject.

§3. Zij beslist over het oprichten, sluiten of herstructureren van de onderwijsinrichtingen, evenals over het afsluiten van samenwerkingovereenkomsten met andere schoolbesturen.

Art.12 - §1. In de loop van het eerste semester van het burgerlijke jaar wordt ten minste één gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgende jaar.

§2 Bijzondere Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op verzoek van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§3. Elke oproeping tot een Algemene Vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand. Aile leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats van de vergadering alsook de agenda.

§4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door een lid van de Raad van Bestuur aangeduid door minstens de helft van deze Raad.

§5. In de gewone gevallen beslist de Algemene Vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen, van de aanwezige of vertegenwoordigende leden. Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald in de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mel 2002, in acht genomen worden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Indien minstens de helft van de aanwezige leden hierom verzoekt is de stemming geheim.

§6. Met afwijking van §5 kan de procedure van de statutenwijziging niet aangewend worden tot verandering van het doel van de vereniging. Een besluit tot wijziging daarvan, geldig aangenomen door de Algemene Vergadering, heeft van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg.

e

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

§7, Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat aan alle leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende Algemene Vergadering. De notulen van de Algemene Vergadering liggen ter inzage voor derden op de vereniging en mits afspraak.

TITEL lV,- RAAD VAN BESTUUR

Art.13 - §1, De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders.

Het aantal leden van de Raad van Bestuur moet steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering.

De bestuurders worden door de Algemene Vergadering voor een onbepaalde periode benoemd bij gewone meerderheid van stemmen. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit

§2. De bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen bij gewone meerderheid van stemmen. leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur.

§3, De bestuurders duiden onder elkaar een Voorzitter en een Secretaris aan. Bij afwezigheid van de Voorzitter wordt het voorzitterschap waargenomen door een lid van de Raad van Bestuur aangeduid door minstens de helft van de leden van die Raad,

§4,. Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige beheerders gemachtigd en verplicht onverwijld een Algemene Vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders. Zolang zij dit hebben nagelaten, oefenen zij zelf de volledige bevoegdheden van de Raad van Bestuur uit en zijn hiervoor persoonlijk aansprakelijk.

Art.14 - §1. De Raad van Bestuur bestuurt, vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging, zonder verdere bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al dan niet aanwenden van de rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering, van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende en onroerende goederen en van het hypothekeren, van het lenen en uitlenen, voor om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

De Raad benoemt eveneens, hetzij zelf, hetzij in opdracht, al de werknemers van de vereniging en ontslaat

Ze.

§2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering, worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

§3. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheid gedeeltelijk overdragen aan één of rneer bestuurders of aan de door hen aangestelde directeur. Deze delegatie is op ieder ogenblik schriftelijk herroepbaar, Ze kan ook op elk ogenblik schriftelijk teruggeven worden.

§4. Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaat de handtekening van twee bestuurders, behoudens wanneer de Raad één afgevaardigde bestuurder wiens bevoegdheid hij vaststelt, daartoe heeft aangesteld.

§5. De Raad van Bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt Art.15 - §1. De Raad van Bestuur vergadert minstens 3 maal per jaar,

§2. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de Voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag, uur, plaats en agenda,

§3. De Raad van Bestuur kan slechts geldig vergaderen indien minstens de helft van de bestuurders aanwezig is. ledere bestuurder beschikt over één stem.

De besluiten van de Raad van Bestuur moeten goedgekeurd worden door ten minste de helft van de aanwezige bestuurders.

§4. Van elke Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat aan de bestuurders bezorgd wordt, uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering,

TITEL V. - DIVERSE BEPALINGEN

Art.16 - Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

MOD 2.2

Lulk B - vervolg

-  Éli< jaar moet de Raad van Bestuur aan de gewone Algemene Vergadering rekenschap geven over het beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden elk jaar, en ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar, onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Art.17. - Behoudens het geval van rechteriUke ontbinding, kan tot de vrijwillige ontbinding slechts worden besloten door de Algemene Vergadering, in overeenstemming met artikel 20 van de wet van27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002. In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid, in overeenstemming met artikel 19 en 22 van de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art.18- ln geval van ontbinding wordt het overblijvend actief, na het vereffenen van de schulden en het aanzuiveren der lasten, overgedragen aan een vereniging met belangloze doelstelling aan te duiden door de Algemene Vergadering

Art. 19 - Voor alles wat niet door de statuten is geregeld, is de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 van toepassing.

De Algemene vergadering van de VZW Dorpsschool Kester, met zetel te Kester, van 18 juni 2014, heeft met eenparigheid van stemmen:

1.Het ontslag aanvaard van de heer Blondeel Patrick, bestuurder, geboren te Brugge op 09.01.1957, en wonende Ninoofsesteenweg 205 te 1755 Leerbeek.

2.Als nieuw lid van de raad van bestuur benoemd: De Baerdemaeker Georges, bestuurder, geboren te Asse op 28.12.1950, en wonende Molenstraat 29 te 1755 Kester.

3.Als lid van de raad van bestuur herbenoemd:

o Debree Guido, Ninoofsesteenweg 130, 1670 Pepingen

geboren te Brugge op 08.11.1943 voorzitter, beheerder a I-leuwelx Viviane, Bruneaustraat 57, 1755 Kester

geboren te Anderlecht op 08.06.1949 secretaris, beheerder a Minner Rufin, Schoonscheenstraat 5, 1755 Kester

geboren te Ninove 22.05.1952 bestuurder

a Van Sinay Brigitte, Kesterweg 31, 1755 Kester

geboren te Edingen op 08.02.1961 bestuurder

Kester, 18 juni 2014.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

13/05/2013
ÿþ MOD 2.2

)G +~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie



na neerlegging van de akte ter griffie

i

Hil





3 0 AU. 2013

8HOSSEL

Griffie

Ondernemingsnr 450.724.752

Benaming

(voluit) : V.Z.W. Dorpsschool Kester

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel : De Ham 2 te 1755 Kester

Onderwerp akte : wijziging raad van bestuur

De Algemene vergadering van de VZW Dorpsschool Kester, met zetel te Kester, van 20 maart 2013, heeft met eenparigheid van stemmen:

1. Het ontslag aanvaard van Mevrouw Vanborren Yolande, bestuurder, geboren te Kamina (Congo) op 19.05.1954, en wonende Edingsesteenweg 327 te 1755 Kester.

2. Als lid van de raad van bestuur herbenoemd;

o Debree Guido, Ninoofsesteenweg 130, 1670 Pepingen

geboren te Brugge op 08.11.1943 voorzitter, beheerder

o Heuwelx Viviane, Bruneaustraat 57,1755 Kester

geboren te Anderlecht op 08.06,1949 secretaris, beheerder

o Blondeel Patrick, Ninoofsesteenweg 205, 1755 Leerbeek

geboren te Brugge op 09.01.1957 bestuurder

o Minner Rufin, Schoonscheenstraat 5, 1755 Kester

geboren te Ninove 22.05.1952 bestuurder

o Van Sinay Brigitte, Kesterweg 31, 1755 Kester

geboren te Edingen op 08.02.1961 bestuurder

Kester, 20 maart 2013

Debree Guida

Voorzitter

"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DORPSSCHOOL KESTER

Adresse
DE HAM 2 1755 KESTER

Code postal : 1755
Localité : Kester
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande