DR DE RYDT, ORTHOPEDIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR DE RYDT, ORTHOPEDIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 831.538.636

Publication

06/12/2013 : ME. - JAARREKENING 31.05.2013, GGK 07.10.2013, NGL 29.11.2013 13674-0463-014
04/12/2014 : ME. - JAARREKENING 31.05.2014, GGK 06.10.2014, NGL 28.11.2014 14680-0448-014
29/11/2012 : ME. - JAARREKENING 31.05.2012, GGK 01.10.2012, NGL 23.11.2012 12645-0522-013
12/12/2011 : ME. - JAARREKENING 31.05.2011, GGK 03.10.2011, NGL 02.12.2011 11628-0309-012
27/06/2011
ÿþOndernemingsnr : 0831538636

Benaming

(voluit) : Dr De Rydt, Orthopedie

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijheid

Zetel : 1560 Hoeilaart, Terhulpsesteenweg 9

Onderwerp akte : Kapitaalverhoging - wijziging der statuten

Er blijkt uit een proces-verbaal opgemaakt door notaris Tom Wilsens, te Leuven, op 27 mei 2011, dat op de buitengewone algemene vergadering door de enige vennoot de volgende beslissingen werden genomen:

1. Voorafgaande verslagen

De voorzitter leest de in de agenda aangekondigde verslagen voor en de aandeelhouders, aanwezig of vertegenwoordigd zoals hierboven gezegd, verklaren sinds meer dan vijftien dagen een exemplaar van deze verslagen te hebben ontvangen, met name:

 het verslag opgesteld door de bedrijfsrevisor overeenkomstig artikel 313 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen door de zaakvoerders aangesteld.

 het verslag opgesteld door de zaakvoerders overeenkomstig artikel 313 en volgende van het genoemde wetboek. Dit verslag zal, samen met het verslag van voornoemde revisor, hierbij aangehecht blijven, met het oog op neerlegging ter griffie van de rechtbank van koophandel.

2. Kapitaalverhoging

a) Besluiten:

Op basis van voornoemde verslagen beslist de vergadering om het maatschappelijk kapitaal te verhogen met drieënvijftigduizend honderd euro (53.100,00 EUR) om het van achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR) op eenenzeventigduizend zevenhonderd euro (71.700,00 EUR) te brengen door de uitgifte van 531 nieuwe aandelen zonder nominale waarde van hetzelfde type als de reeds bestaande en de creatie van een uitgiftepremie t.b.v. honderd zesenzeventigduizend negenhonderd euro (176.900,00 EUR)

Zowel de verhoging van het maatschappelijk kapitaal t.b.v. drieënvijftigduizend honderd euro (53.100,00 EUR) als de creatie van de uitgifte premie van honderd zesenzeventigduizend negenhonderd euro (176.900,00 EUR) worden gerealiseerd door de inbreng van een rekening-courant door de enige aandeelhouder van tweehonderd dertigduizend euro (230.000,00 EUR).

Deze inbreng wordt als volgt vergoed:

- deels door de creatie van vijfhonderd eenendertig (531) aandelen, zonder nominale waarde, die identiek aan de bestaande aandelen zijn en die vanaf heden in de uitgekeerde winst zullen deelnemen; deze aandelen worden volledig volgestort aan de inbrenger, de heer Dirk De Rydt, toegekend.

- deels door de boeking van een uitgiftepremie t.b.v honderd zesenzeventigduizend negenhonderd euro (176.900,00 EUR).

Stemming: De vergadering keurt dit besluit eenparig goed.

b) Verwezenlijking van de inbreng en vaststelling van de daadwerkelijke verwezenlijking van de kapitaalverhoging

De voorzitter stelt vast en verzoekt ondergetekende notaris te akteren dat ingevolge voornoemde besluiten en tussenkomsten, de kapitaalverhoging definitief is, waarbij het kapitaal daadwerkelijk op eenenzeventigduizend zevenhonderd euro (71.700,00 EUR) wordt gebracht en is vertegenwoordigd door zevenhonderd zeventien identieke en volledig volgestorte aandelen, zonder nominale waarde.

3. Wijziging van artikel 5 van de statuten overeenkomstig de genomen besluiten

Ingevolge de genomen besluiten beslist de vergadering met eenparigheid om artikel 5 van de statuten als volgt te wijzigen: "Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is volledig geplaatst en bedraagt eenenzeventigduizend zevenhonderd euro (71.700,00 EUR). Het is verdeeld in zevenhonderd zeventien (717) aandelen zonder nominale waarde die elk één/zevenhonderd zeventiende vertegenwoordigen van het kapitaal."

4. Toekenning van bevoegdheden aan de zaakvoerders.

De vergadering verleent de raad van bestuur aile bevoegdheden om de voorgaande besluiten uit te voeren,

met inbegrip van de coördinatie van de statuten.

Bijgevolg zullen de statuten voortaan als volgt luiden:

TITEL_ I.RECHI-SMORM =_ IMAM :-ZETEL-:.DOEL.:.DU.UR

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening.

Mod 2.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



*11094898*

1 "

bi

E SI

met!

11 JUIN 2011

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 1: Rechtsvorm - Naam

De vennootschap is een burgerlijke professionele vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van

een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid en draagt de naam "Dr De Rydt, Orthopedie".

Deze naam moet steeds door de woorden "besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid" of de

afkorting "BVBA" of, in het Frans, door de woorden 'société privée à responsabilité limitée" of de afkorting

"SPRL" worden voorafgegaan of gevolgd.

Artikel 2: Maatschappelijke zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Hoeilaart, Terhulpsesteenweg 9.

De zaakvoerder kan deze verplaatsen naar iedere andere plaats in het Nederlandstalig of tweetalig

landsgedeelte van België. Hij draagt zorg voor de publicatie van elke verandering van de zetel van de

vennootschap in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad.

tedere verandering van de maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt tevens door toedoen van de zaakvoerder voorafgaandelijk ter kennis gebracht aan de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De vennootschap kan, bij eenvoudig besluit van de zaakvoerder, een bijkomende praktijk oprichten, mits voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad.

Artikel 3: Maatschappelijk doel

De vennootschap heeft tot doel: de uitoefening van een geneeskundige praktijk als orthopedisch chirurg door de arts-vennoot in naam van en voor rekening van de vennootschap, met inachtname van de regels van de geneeskundige plichtenleer, ondermeer betreffende het beroepsgeheim.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten ie verbeteren.

Zij mag technisch, verpleegkundig of administratief personeel in dienst nemen en mag alle medische apparatuur, accommodatie en diensten voor de praktijk, aankopen, huren of invoeren.

Zij mag een medisch secretariaat oprichten, gelast met de inning en de verdeling van de erelonen.

De vennootschap mag in het algemeen alle financiële activiteiten verrichten, welke rechtstreeks in verband staan met de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, of welke van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken, doch erover wakend dat het burgerlijke karakter van de vennootschap behouden blijft.

De vennootschap ontvangt rechtstreeks alle honoraria en int voor eigen rekening. Zij betaalt de vennoot een vergoeding in verhouding tot de door hem voor rekening van de vennootschap geleverde prestaties.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten worden uitgeoefend in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline.

Meer precies waakt zij erover dat de vrije artsenkeuze in hoofde van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid alsook het respect voor hei medisch beroepsgeheim behouden blijven.

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat elke vorm van commerciële beoefening van de geneeskunde, van directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie is uitgesloten.

De vennootschap laat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van de door hem beoefende beroepsactiviteit op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking: het verstrekken van informatie en/of onderricht, seminaries, colloquia, cursussen, publicaties, studiereizen en lessen inzake de uitoefening van de geneeskunde en dit in de ruimste zin, zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen.

De vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, in kostenassociaties of middelen vennootschappen van artsen, doch overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen worden afgesloten en dit rekening houdend met de medische plichtenleer.

De vennootschap mag beleggen in roerende en onroerende goederen of mag haar middelen investeren, dit als bijkomstig doel zonder evenwel het burgerlijk karakter van de vennootschap aan te tassen. In geval de vennootschap meerdere vennoten tell, dienen dan wel de modaliteiten van een akkoord over het investeringsbeleid schriftelijk te worden bepaald en meegedeeld aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren. Het beleggen of investeren van haar middelen mag gefinancierd worden door leningen.

De vennootschap kan lot waarborg van haar eigen verbintenissen, haar goederen in hypotheek of in pand geven.

Artikel 4: Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il. KAPITAAL  VENNOTEN  AANDELEN

Artikel 5: Maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap is volledig geplaatst en bedraagt eenenzeventigduizend zevenhonderd euro (71.700,00 EUR). Het is verdeeld in zevenhonderd zeventien (717) aandelen zonder nominale waarde die elk één/zevenhonderd zeventiende vertegenwoordigen van het kapitaal.

Artikel 6: Wijziging van het maatschappelijk kapitaal

De algemene vergadering, beraadslagend onder de voorwaarden vereist voor de wijziging van de statuten, kan het maatschappelijk kapitaal verhogen of verminderen.

Verhoging van het maatschappelijk kapitaal

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst worden aangeboden aan de vennoten, naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, gedurende een termijn van

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2011- Annexes du Moniteur belge

tenminste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De algemene vergadering bepaalt de inschrijvingsprijs waartegen en de periode tijdens dewelke het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend.

Op aandelen waarvoor het voorkeurrecht niet werd uitgeoefend overeenkomstig de bepalingen van dit artikel, kan slechts worden ingeschreven door de in artikel 7 van deze statuten genoemde personen en onder de in artikel 10 bepaalde voorwaarden.

De materiële en immateriële bestanddelen van een geneeskundige praktijk kunnen het voorwerp uitmaken van een inbreng of quasi-inbreng in een artsenvennootschap en van een overdracht aan een artsen-ive n n ootschap.

Zowel inbreng, quasi-inbreng als overdracht moeten door een schrif-te-'lijke overeenkomst worden geregeld. Deze overeenkomst dient voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren. Door deze overeenkomst mag geen afbreuk gedaan worden aan de deonto-ilo-igische verplichtingen van de betrokken artsen.

Verlaging van het maatschappelijk kapitaal

Bij vermindering van het geplaatst kapitaal moeten de vennoten die zich in gelijke omstandigheden bevinden, gelijk worden behandeld.

Gebeurt de verlaging van het kapitaal door terugbetaling aan de vennoten, dan mag deze terugbetaling pas plaats hebben twee maanden nadat het besluit van de buitengewone algemene vergadering neergelegd en bekendgemaakt werd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

De kapitaalsverlaging mag niet lot het gevolg hebben dat het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal wordt teruggebracht tot beneden het minimum bedrag vereist door de vennootschappenwet.

Zodanige verlaging kan wel geschieden tot aanzuivering van geleden verliezen en onder de opschortende voorwaarde van een daaropvolgende verhoging van het kapitaal tot het voormelde minimumbedrag.

Artikel 7: Vennoten

Kunnen slechts vennoot zijn van de vennootschap: artsen, ingeschreven op de Lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die in het kader van de vennootschap hun medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen.

De geneesheren-vennoten verbinden zich ertoe hun volledige medische activiteit in gemeenschap te brengen.

Het relatieve aandelenbezit van de vennoten dient zich te verhouden tot hun respectieve activiteit in de vennootschap.

De verdeling van de aandelen onder de artsen-vennoten mag niet beletten dat elke arts-vennoot een normale vergoeding verkrijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk.

Artikel 8: Aard van de aandelen - register van aandelen

De aandelen zijn altijd op naam.

Op de maatschappelijke zetel van de vennootschap wordt een register van aandelen gehouden, waarvan elke vennoot of belanghebbende derde inzage kan nemen.

Het register bevat :

1.de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsook het aantal van de hem toebehorende aandelen;

2.de aanduiding van de gedane stortingen;

3.de overdrachten en overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer of hun gevolmachtigden, ingeval van overdracht onder de levenden; door de zaakvoerder en de rechtverkrijgende, ingeval van overgang wegens overlijden.

De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register, wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

Artikel 9: Uitoefening van de aan de aandelen verbonden rechten

Ten aanzien van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar en onsplitsbaar.

Indien een aandeel aan verschillende personen toebehoort of indien de aan een aandeel verbonden rechten verdeeld zijn over meerdere personen, mag de zaakvoerder de uitoefening van de eraan verbonden rechten opschorten tot de overdracht van deze aandelen in volle eigendom aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden om vennoot te worden, zoals bepaald in artikel 7 van onderhavige statuten, zonder dat hierdoor afbreuk mag worden gedaan aan de rechten die krachtens de wet worden toegekend aan diegene die het vruchtgebruik erft van de aandelen van de enige vennoot.

Splitsing van de eigendom van aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden. Indien een aandeel met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet de blote eigenaar dit vruchtgebruik afkopen of andersom en de uiteindelijke vennoot moet arts zijn van dezelfde of aanverwante discipline die in de vennootschap zijn praktijk uitoefent of zal uitoefenen.

Artikel 10: Overdracht van de aandelen

Algemeen

Aandelen mogen slechts worden overgedragen onder levenden of overgaan bij overlijden aan personen die voldoen aan de voorwaarden om vennoot te worden, zoals bepaald in artikel 7 van onderhavige statuten, en die  indien "de vennootschap meerdere vennoten telt  door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen werden aanvaard.

Elke overdracht moet daarenboven voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Overdrachten van aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden en de garantie geboden wordt dat medische dossiers overgedragen worden aan artsen en de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

Overdracht onder de levenden

De vennoot die één of meer aandelen wil overdragen moet van zijn voornemen kennis geven bij aangetekend schrijven aan de overige vennoten, waarin hij de naam, de voornaam, het beroep en de woonplaats van de voorgestelde ovememer meedeelt, alsook het aantal aandelen dat hij wenst over te dragen, en de daarvoor aangeboden prijs.

Overgaan naar aanleiding van overlijden van de enige vennoot

Het overlijden van de enige vennoot hoeft niet tot gevolg te hebben dat de vennootschap ontbonden wordt.

Evenwel mogen zijn aandelen, op straffe van nietigheid, slechts overgaan aan artsen, die voldoen aan de voorwaarden om vennoot te worden, van dezelfde of aanverwante discipline en die in het kader van de vennootschap hun volledige medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen.

De erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden die de vereiste hoedanigheid bezitten, kunnen van rechtswege vennoot worden.

Diegenen `die de vereiste hoedanigheid niet bezitten, hebben recht op de waarde van de naar hen overgegane aandelen.

De aandelen mogen wegens overlijden overgaan op andere personen op voorwaarde dat binnen de maand na het overlijden van de enige vennoot de procedure lot wijziging van de maatschappelijke benaming en het maatschappelijk doel aangevat wordt.

Overgaan naar aanleiding van overlijden van één van de vennoten

In geval van overlijden van één van de vennoten maken de erfgerechtigden zich kenbaar aan de overige vennoten.

Indien de erfgenamen, legatarissen en/of rechthebbenden de vereiste hoedanigheid bezitten, kunnen ze van

e rechtswege vennoot worden, voor zover zij daartoe aanvaard worden door aile reeds bestaande vennoten. Indien de erfgerechtigden niet de vereiste hoedanigheid bezitten of niet worden aanvaard door de andere vennoten, hebben zij recht op de waarde van de aandelen.

Waardebepaling van aandelen bij overdracht onder levenden of overgang wegens overlijden

De waarde van de aandelen wordt vastgesteld rekening houdend met de reserves en eventuele waardeverhogingen, de gebeurlijke verliezen en waardeverminderingen, alsook alle andere elementen die de waarde van de aandelen kunnen beïnvloeden, zoals deze blijken uit de laatste neergelegde jaarrekening.

Bij gebrek aan prijsbepaling in gezamenlijk overleg wordt de prijs vastgesteld door één deskundige, aangesteld in gezamenlijk overleg, of bij gebreke, op verzoek van de meest gerede partij, door de voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

Deze deskundige dient zich te baseren op de gangbare waarderingsregels in de vennootschap en de eventuele voorgaande waarderingen.

o De afkoop van de aandelen zal in elk geval tot stand moeten komen binnen drie maanden na de dag

eq

waarop de waarde op de hierboven bepaalde wijze definitief zal zijn vastgesteld. Na het verstrijken van die

o termijn kunnen de rechthebbenden de weigerende vennoten tot betaling dwingen in evenredigheid met hun

N . activiteit in de vennootschap door alle middelen rechtens.

TITEL III. BESTUUR

Artikel 11: Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen onder de

artsen-vennoten, benoemd door de algemene vergadering en aangeduid in de statuten van de vennootschap.

Hun aantal wordt bepaald door de algemene vergadering.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van de vennootschap,

,st doch slechts voor de duur van zijn medische activiteiten.

Indien er meerdere vennoten zijn, wordt de duur van het mandaat van de zaakvoerders herleid tot 6 jaar,

01D eventueel hemieuwbaar.

De opdracht van de zaakvoerders kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door

een besluit van de algemene vergadering, met inacht-ine-iming van de vereisten voor statutenwijziging.

" =1 De zaakvoerder mag op elk ogenblik aftreden. Nochtans is hij verplicht zijn opdracht verder te vervullen,

:r.73 totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Wordt benoemd tot statutair zaakvoerder: de heer De Rydt Dirk, voormeld.

Er kan eveneens een niet-arts, die geen vennoot is van de vennootschap, benoemd worden tot zaakvoerder van de vennootschap, doch de bevoegdheid van dergelijke zaakvoerder zal zich beperken tot niet-medische aangelegenheden.

Artikel 12: Bevoegdheden van de zaakvoerder

De zaakvoerder heeft met de meest uitgebreide bevoegdheden om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens de zaakvoerder niet-arts, wiens mandaat beperkt is tot aangelegenheden van louter administratieve aard.

Hij is bevoegd alle daden te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De zaakvoerder kan aan een lasthebber, zelfs indien deze geen vennoot is, bevoegdheden voor bijzondere en bepaalde niet-medische aangelegenheden opdragen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 13: Vergoedingen

De opdracht van zaakvoerder is bezoldigd, behoudens andersluidend besluit van de algemene vergadering.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder - en terugbeta-lin-gen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap.

Artikel 14: Vertegenwoordiging

De vennootschap wordt in al haar handelingen, met inbegrip van de vertegenwoordiging in rechte, rechtsgeldig vertegenwoordigd door de zaakvoerder of, in geval er meerdere zaakvoerders zijn, door elk afzonderlijk optredende zaakvoerder, die desgevallend geen bewijs van een voorafgaand besluit van het college van zaakvoerders tegenover derden moet leveren.

Een zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij is verantwoordelijk voor de uitvoering van zijn opdracht en aansprakelijk voor bestuursfouten overeenkomstig het gemeen recht en de vennootschappenwet.

De vennootschap wordt eveneens geldig vertegenwoordigd door een lasthebber, binnen de perken van zijn mandaat en enkel voor niet medische handelingen.

Artikel 15: Tegenstrijdig belang

Indien een zaakvoerder bij een verrichting of een te nemen beslissing, rechtstreeks of onrechtstreeks, een tegenstrijdig belang heeft in de zin van artikel 259 van het Wetboek van Vennootschappen, dienen de wettelijke bepalingen en formaliteiten nageleefd te worden.

TITEL V. CONTROLE

Artikel 16: Controle

Indien de vennootschap wettelijk niet verplicht is een commissaris te benoemen en besluit om er geen te benoemen, dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

In de mate dat de wet deze verplichting oplegt, wordt de controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid vanuit het oogpunt van het Wetboek van Vennootschappen en de statuten, van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren en die de titel van commissaris dragen.

De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar. Op straffe van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige redenen door de algemene vergadering worden ontslagen, mits eerbiediging van de wettelijke procedure.

Bij ontstentenis van commissarissen wanneer de wet het vereist, of wanneer alle commissarissen zich in de onmogelijkheid bevinden hun taak uit te voeren, roept de zaakvoerder onmiddellijk de algemene vergadering bijeen om in hun benoeming of vervanging te voorzien.

Artikel 17: Taak van de commissarissen

De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vennootschap. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap.

Er wordt hun ieder semester door de zaakvoerder een staat overhandigd waarop de actieve en passieve toestand van de vennootschap wordt samengevat.

De commissarissen kunnen zich bij de uitoefening van hun taak, op hun kosten, doen bijstaan door aangestelden of andere personen voor wie zij instaan.

TITEL VI. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 18: Samenstelling en bevoegdheden

De regelmatig samengestelde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid van de vennoten. De besluiten van de algemene vergadering zijn bindend voor alle vennoten, zelfs voor de afwezigen of zij die tegenstemden.

Telt de vennootschap slechts één vennoot, dan oefent hij alle bevoegdheden van de algemene vergadering uit. Hij kan die niet overdragen.

Een natuurlijk persoon kan de enige vennoot zijn en blijft beperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap. Hij kan de enige vennoot zijn van meerdere besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid doch verliest dan het voordeel van de beperkte aansprakelijkheid voor de tweede en volgende besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid, behalve wanneer de aandelen in die vennootschap wegens overlijden aan hem zijn overgegaan.

Artikel 19: Vergadering

De jaarvergadering wordt gehouden op elke eerste maandag van de maand oktober om 18 uur.

Indien deze dag een zaterdag, een zondag of wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de daarop volgende werkdag gehouden.

Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Ten allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

Tenzij anders vermeld in de oproeping vinden de algemene vergaderingen plaats op de zetel van de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 20: Bijeenroeping

De zaakvoerder of, in voorkomend geval, de commissaris roept de algemene vergadering bijeen.

Zij moeten die bijeenroepen wanneer vennoten die een vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan elke vennoot, zaakvoerder en eventuele commissaris ten minste vijftien dagen vóór de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van de verslagen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris), alsook aan de andere personen die erom verzoeken.

Elk jaar wordt tenminste één algemene vergadering gehouden waarvan de agenda tenminste de volgende punten vermeldt: in voorkomend geval, de bespreking van het jaarverslag en het verslag van de commissaris, de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening en de bestemming van de nettowinst, de kwijting aan de zaakvoerder en in voorkomend geval de commissaris, en in voorkomend geval, de benoeming van een zaakvoerder en/of commissaris.

De regelmatigheid van de bijeenroeping kan niet worden betwist indien alle vennoten aanwezig of regelmatig vertegenwoordigd zijn.

Artikel 21: Toelating

Om tot de algemene vergadering te worden toegelaten en indien de zaakvoerder dit in de oproeping vereist, moet elke vennoot minstens drie werkdagen vóór de vergadering aan de zaakvoerder zijn inzicht te kennen geven de algemene vergadering bij te wonen.

Artikel 22: Vertegenwoordiging

Iedere vennoot kan per brief, e-mail, fax of op een andere schriftelijke wijze een volmacht geven om zich op de algemene vergadering te laten vertegenwoordigen. De volmachtdrager moet vennoot zijn. Iedere vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen.

De zaakvoerder mag in de oproeping de vorm van de volmachten bepalen en eisen dat zij minstens drie werkdagen vóór de algemene vergadering op de in de oproeping aangeduide plaats worden neergelegd.

Artikel 23: Bureau

Iedere algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van het college van zaakvoerders of, bij diens afwezigheid, door een zaakvoerder of, bij diens afwezigheid, door een vennoot aangewezen door de algemene vergadering.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt de algemene vergadering voorgezeten door de vennoot.

De voorzitter duidt de secretaris aan die geen vennoot of zaakvoerder dient te zijn.

Indien het aantal vennoten het toelaat, kiest de vergadering twee stemopnemers. De zaakvoerders vullen het bureau aan.

Artikel 24: Verdaging

De zaakvoerder mag elke algemene vergadering, staande de zitting, tot drie weken verdagen.

Deze verdaging vernietigt elk genomen besluit.

Artikel 25: Stemrecht

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 26: Aanwezigheidslijst - Beraadslaging

Een aanwezigheidslijst waarop de naam van de vennoten en het aantal aandelen waarmee ze aan de

vergadering deelnemen wordt vermeld, wordt door ieder van hen of door hun lasthebber ondertekend alvorens de zitting wordt geopend.

De algemene vergadering kan niet beraadslagen over punten die niet op de agenda vermeld staan, tenzij alle vennoten persoonlijk op de vergadering aanwezig zijn en ze met eenparigheid besluiten tot uitbreiding van de agenda.

De zaakvoerder en de eventuele commissaris geven antwoord op de vragen die door de vennoten worden gesteld m.b.t. hun verslag of de agendapunten, voor zover de mededeling van gegevens of feiten niet van aard is dat zij ernstig nadeel zou berokkenen aan de vennootschap, de vennoten of het personeel van de vennootschap.

Behoudens andersluidende wettelijke, statutaire of deontologische bepalingen, worden de besluiten genomen bij gewoné meerderheid van de uitgebrachte stemmen, ongeacht het aantal op de vergadering vertegenwoordigde aandelen. Blanco en ongeldige stemmen worden niet bij de uitgebrachte stemmen geteld.

Wanneer bij een benoeming geen enkele kandidaat de volstrekte meerderheid van de uitgebrachte stemmen behaalt, gaat men over tot een herstemming tussen de beide kandidaten die de meeste stemmen hebben behaald. Indien bij de herstemming het aantal stemmen gelijk is, is de oudste kandidaat in leeftijd verkozen.

De stemmingen gebeuren door handopsteken of bij naamafroeping, tenzij de algemene vergadering er met eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen anders over besluit.

Er kan eventueel op schriftelijke wijze algemene vergadering gehouden worden mits : -alle besluiten bij eenparigheid van stemmen genomen worden; .

-het voorwerp van de besluiten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoort met uitsluiting van die besluiten welke bij authentieke akte moeten genomen worden.

Bij gebrek aan eenparigheid van stemmen over alle besluiten vervallen alle besluiten en dient tot algemene vergadering in de gebruikelijke vorm overgegaan te worden.

Artikel 27: Notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2011- Annexes du Moniteur belge

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en door de vennoten die er om vragen.

De afschriften of uittreksels, in rechte of anderszins voor te leggen, worden ondertekend door de meerderheid van de zaakvoerders en de eventuele commissarissen.

TITEL VII. JAARREKENING - WINSTVERDELING

Artikel 28: Jaarrekening

Het boekjaar begint op 1 juni en eindigt op 31 mei van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar maakt de zaakvoerder een inventaris op alsmede de jaarrekening. In de mate dat de wet dit vereist, stelt de zaakvoerder tevens een jaarverslag op waarin hij rekenschap geeft van zijn beleid. Dat verslag bevat een commentaar op de jaarrekening waarbij een getrouw overzicht wordt gegeven van de gang van zaken en van de positie van de vennootschap, evenals van de verdere informatie voorgeschreven door de wet.

Artikel 29: Goedkeuring van de jaarrekening

De jaarvergadering hoort in voorkomend geval het jaarverslag en het verslag van de commissaris en beslist over de goedkeuring van de jaarrekening.

Na goedkeuring van de jaarrekening spreekt de algemene vergadering zich uit, bij afzonderlijke stemming, over de kwijting aan de zaakvoerders en de commissarissen. Deze kwijting is slechts geldig indien de balans noch weglatingen, noch valse vermeldingen bevat die de werkelijke toestand van de vennootschap verbergen, en, wat betreft handelingen strijdig met de statuten, slechts wanneer deze speciaal in de oproeping werden aangeduid.

De zaakvoerder draagt er zorg voor dat de jaarrekening, het jaarverslag en de overige door de wet vermelde documenten binnen dertig dagen na de goedkeuring van de jaarrekening bij de Nationale Bank van België worden neergelegd.

Artikel 30: Uitkering

Jaarlijks wordt van de nettowinst vermeld in de jaarrekening een bedrag van vijf ten honderd voorafgenomen tot vorming van een wettelijke reserve; deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer het reservefonds één tiende van het geplaatst kapitaal bereikt.

Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering jaarlijks bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen over de bestemming van het saldo van de nettowinst, met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen, en van de normale vergoeding voor het door de vennoten gèpresteerde werk.

Het saldo van de nettowinst zal aangewend worden:

1)voor het aanleggen van een reserve die moet toelaten het hoofd te bieden aan de uitgaven wegens aanschaf van de nodige middelen voor een optimale beoefening van de geneeskunde en om de vennootschap in te dekken tegen onvoorziene risico's.

2)tot het uitkeren van een redelijk dividend.

TITEL VIII. ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 31: Ontbinding

Algemeen

Behoudens de gerechtelijke ontbinding, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

Alarmbelprocedure

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-actief is gedaald tot minder dan de helft van het geplaatst kapitaal, moet de zaakvoerder de vraag van de ontbinding van de vennootschap en eventueel andere maatregelen voorleggen aan de algemene vergadering, die zal beraadslagen overeenkomstig de wettelijke voorschriften.

Wanneer het netto-actief ten gevolge van het geleden verlies is gedaald tot minder dan een vierde van het geplaatst kapitaal, kan tot de ontbinding worden besloten door een vierde van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief is gedaald tot beneden het wettelijk minimumbedrag, kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennootschap in rechte vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Voortbestaan  ontbindingsprocedure

De vennootschap blijft na ontbinding, ongeacht of deze door een uitspraak van de rechter, dan wel bij een besluit van de algemene vergadering plaatsheeft, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Het besluit tot ontbinding door de algemene vergadering dient te worden genomen volgens de procedure voorzien in het Wetboek van Vennootschappen

Artikel 32: Vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om welke reden of op welk tijdstip ook, geschiedt de vereffening door vereffenaars benoemd door de algemene vergadering.

Zij bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, evenals de wijze van vereffening. De vereffenaars treden pas in functie nadat de bevoegde rechtbank van koophandel is overgegaan tot de bevestiging van hun benoeming door de beslissing van de algemene vergadering.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn) van rechtswege vereffenaar(s).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/06/2011- Annexes du Moniteur belge

Indien de vereffenaar geen arts is, moet hij voor de overdacht van de medische dossiers bijgestaan worden door een arts.

Artikel 33: Verdeling

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, wordt het netto-actief vooreerst aangewend om, in geld of in natura, het volgestorte en nog niet terugbetaalde bedrag van de aandelen terug te betalen.

Het eventueel overschot wordt in gelijke delen verdeeld onder al de aandelen.

Indien de netto-opbrengst niet volstaat om alle aandelen terug te betalen, betalen de vereffenaars bij voorrang de aandelen uit die in meerdere mate zijn volgestort totdat ze op gelijke voet staan met de aandelen die in mindere mate werden volgestort of doen ze ten laste van deze laatste een aanvullende oproeping van kapitaal.

TITEL IX. ALGEMENE EN BIJZONDERE BEPALINGEN

Artikel 34: Woonstkeuze

Ieder in het buitenland gedomicilieerde zaakvoerder, directeur en vereffenaar doet voor de duur van zijn opdracht woonstkeuze op de zetel van de vennootschap, waar hem dagvaardingen en betekeningen betreffende de zaken van de vennootschap en de verantwoordelijkheid voor zijn bestuur, geldig kunnen worden gedaan met uitzondering van de oproepingen die zullen gebeuren overeenkomstig deze statuten.

De vennoten zijn verplicht de vennootschap kennis te geven van elke verandering van woonplaats. Bij ontstentenis van kennisgeving worden zij geacht keuze van woonplaats te hebben gedaan in hun vroegere woonplaats.

Artikel 35: Wettelijke bepalingen

De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van het Wetboek van vennootschappen worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepaling.

Artikel 36: Kennisgeving van wijzigingen

Ieder wijziging aan deze statuten, dient voorafgaandelijk te worden voorgelegd ter goedkeuring aan de Provinciale Raad van de Orde der geneesheren..

Artikel 37: Beroepsaansprakelijkheid en deontologie

De geneeskunde wordt uitsluitend door de artsen-vennoten uitgeoe-'tend in naam en voor rekening van de vennootschap, en in geen geval door de vennootschap.

De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt.

De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens gewaarborgd te zijn.

De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als arts, persoonlijk verantwoordelijk blijven.

Elke vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

De vennoot, geschorst in het recht de geneeskunde uit te oefenen, verliest de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing.

Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen.

Rekening houdend met de professionele autonomie van de geneesheer dienen alle geneesheren vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken; hun taak dient derhalve als leidinggevend beschouwd te worden.

De artsen-vennoten zijn tot slot onderworpen aan al de regels van de Code van Geneeskundige Plichtenleer door de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren opgesteld. Deze bepalingen maken integraal deel uit van deze statuten.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar neemt zijn aanvang vanaf de neerlegging van het uittreksel uit de oprichtingsakte op de

griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel en zal worden afgesloten op 31 mei 2011.

2. De eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering zal worden gehouden in 2011.

3. Benoeming van niet-statutaire zaakvoerder:

Wordt benoemd als niet statutaire zaakvoerder voor de duur van de vennootschap: de naamloze vennootschap Fedatima, met maatschappelijke zetel te 1560 Hoeilaart, Terhulpsesteenweg 9 ingeschreven in het rechtspersonen register 0865.383.223, die haar mandaat aanvaardt, hier vertegenwoordigd door haar gedelegeerd bestuurder de heer Dirk De Rydt, voormeld, hiertoe benoemd in de oprichtingsakte. Deze zaakvoerder kan enkel niet-medische taken waarnemen zoals de administratieve taken, secretariaat, boekhouding en onderhoud van de lokalen, taken die zullen uitgevoerd worden door mevrouw Ilse Reynaert, verpleegkundige, geboren te Antwerpen op 6 januari 1968, wonende te 1560 Hoeilaart, Terhulpsesteenweg 9, die eveneens bestuurder is van voormelde vennootschap. Haar mandaat is bezoldigd.

4. Overname van verbintenissen

De oprichter verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen van 1 juni 2010. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn

Voor-

behouden

àün het

Belgisch

Staatsblad



eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de

vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Voor ontledend uitreksel.

Notaris Tom Wilsens,

Tevens mee neergelegd: de uitgifte van de akte, de verslagen van de zaakvoerder en de bedrijfsrevisor.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2170UI2011- Annexes du Moniteur belge





Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

27/01/2011
ÿþ.4

beft

aa Be Sta:

Maa 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

iii llhI i iii 111111 llI1 llI1 im

" iioiaaas*

1 7 Je 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 0831.538.636

Benaming

(voluit) : DR DE RYDT, ORTHOPEDIE

Rechtsvorm : Burgerlijke BVBA

Zetel : Terhulpsesteenweg 9, 1560 Hoeilaart

Onderwerp akte : Quasi-inbreng

De bijzondere algemene vergadering d.d. 27 december 2012 heeft kennis genomen van het voorstel tot: inbreng van de dokterspraktijk van Dr. Dirk De Rydt. De vergadering heeft eveneens kennis genomen van het controleverslag d.d. 21/12/2010 hiertoe opgemaakt door Parmentier Guy BV ovv BVBA en het bijzonder verslag van de zaakvoerder d.d. 27/12/2010.

De vergadering heeft unaniem het voorstel tot inbreng aanvaard.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Dr. Dirk De Rydt zaakvoerd

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DR DE RYDT, ORTHOPEDIE

Adresse
TERHULPSESTEENWEG 9 1560 HOEILAART

Code postal : 1560
Localité : HOEILAART
Commune : HOEILAART
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande