DR DEBOUCK CATHERINE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR DEBOUCK CATHERINE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 555.936.001

Publication

15/07/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijkomend mag de vennootschap alle roerende, onroerende en financiële verrichtingen uitvoeren, voor zover het burgerlijke karakter van de vennootschap en de geneeskundige plichtenleer niet in het gedrang komen, voor zover deze verrichtingen kaderen in het beheer als "goede huisvader" en zonder dat de verrichtingen een regelmatig en commercieel karakter krijgen. Aangezien er meerdere vennoten zijn, moet tussen de vennoten een voorafgaand akkoord worden vastgelegd over het beleid inzake de samenstelling en het beheer van de aldus gedane beleggingen die bij een meerderheid van minstens 2/3 van de vertegenwoordigde aandelen moeten worden goedgekeurd.

- De vennootschap is vanaf 11 juli 2014 opgericht voor onbepaalde duur. Ze heeft echter slechts de rechtspersoonlijkheid vanaf de datum van de neerlegging van een uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank, met het oog op de publicatie in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Het kapitaal is vastgesteld op 18.600,00 EUR (achttienduizend zeshonderd euro) en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elke een/honderdste van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen en die dezelfde rechten en voordelen verlenen.

Ieder aandeel, waarop werd ingeschreven, werd voorafgaandelijk ten belope van 2/3 afbetaald Alle 100 aandelen door Mevrouw DEBOUCK Catherine is ingeschreven.

De ondergetekende Notaris bevestigt dat de deponering van de volstorte fondsen heeft plaatsgevonden overeenkomstig de wet bij de ING.

- Enkel natuurlijke personen, bevoegd om wettelijk de geneeskunde te beoefenen in België, die ingeschreven zijn op de Lijst van de Orde van geneesheren en een praktijk uitoefenen of zullen uitoefenen in de vennootschap, kunnen vennoten zijn. De vennootschap en alle vennoten moeten zich aldus strikt houden aan de bepalingen van de Code van geneeskundige plichtenleer.

De aandelen zijn op naam en mogen niet in waarborg worden gegeven.

De eigendom van een aandeel brengt in rechte de instemming met de statuten met zich mee. De verdeling van de aandelen moet steeds het belang van de respectieve activiteiten van de vennoten trachten weer te geven. Zij kan de normale vergoeding van een geneesheer voor het geleverde werk niet verhinderen.

- Een vennoot kan door de andere vennoten, die bij eenparigheid besluiten, van de rechten met betrekking tot de aandelen die hij bezit worden beroofd wegens een ernstige beroepsfout of wegens een ernstige tekortkoming aan de regels van de plichtenleer, vastgesteld door de Provinciale Raad van de Orde van geneesheren. Geen enkel feit kan als dusdanig worden erkend als het niet per aangetekende brief aan de betrokken vennoot is medegedeeld binnen de drie dagen nadat het feit zich heeft voorgedaan of aan het licht is gebracht.

- In elk geval kunnen de aandelen, op straffe van nietigheid, slechts in het bezit zijn van, of wegens een overlijden overgedragen worden aan, een natuurlijk persoon die wettelijk bevoegd is om de geneeskunde te beoefenen in België, die ingeschreven is op de Lijst van de Orde van geneesheren en die een praktijk uitoefent of zal uitoefenen in de vennootschap.

Bovendien zijn overdrachten van aandelen onderworpen aan volgende regels:

1. Enige vennoot

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, kan deze vrij het geheel of een deel van de aandelen overdragen aan wie hij wil, behalve dat hij moet rekening houden met vorige paragraaf. Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Tot aan de verdeling van voornoemde aandelen of tot aan de afgifte van legaten die er betrekking op hebben, worden de rechten verbonden aan voornoemde aandelen uitgeoefend door de erfgenamen en de legatarissen die regelmatig zijn aangezocht of in het bezit gesteld, in verhouding tot hun rechten in de erfopvolging.

Zij moeten binnen de vijftien dagen na het overlijden een van de volgende procedures aanvatten en binnen een termijn van zes maanden uitvoeren:

- Ofwel de naam en het maatschappelijk doel van de vennootschap wijzigen door er elke medische activiteit van uit te verwijderen in naleving van het Wetboek van Vennootschappen ;

- Ofwel de aandelen van de vennootschap onder elkaar verhandelen als een of meer ervan aan de voorwaarden van onderhavig artikel voldoen;

- Ofwel de aandelen van de vennootschap met derden verhandelen die aan dezelfde voorwaarden voldoen;

- Bij gebrek aan wat voorafgaat, wordt de vennootschap in vereffening gesteld.

In afwijking met wat voorafgaat, oefent hij die het vruchtgebruik van de aandelen van een enig

vennoot erft de rechten die eraan verbonden zijn, in de bij wet bepaalde voorwaarden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

2. Meerdere vennoten.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, kunnen de aandelen van van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet onder levenden of wegens overlijden worden overgedragen, tenzij met het unanieme akkoord van alle andere vennoten.

De vennoot die zijn aandelen wil overdragen onder levenden moet de andere vennoten inlichten over zijn bedoelingen en dit door middel van een aangetekende brief op de post waarin hij de naam, voornamen, beroep, woonplaats van de voorgestelde cessionaris aanduidt, alsook het aantal aandelen waarvan de overdracht wordt overwogen samen met de voorgestelde prijs.

De vennoten moeten binnen de maand, via aangetekende brief, antwoorden op de vraag van goedkeuring van de overdracht; bij gebrek aan antwoord binnen de voormelde termijn, worden zij geacht zich niet te verzetten tegen de voorgestelde overdracht. Deze goedkeuring kan slechts worden toegekend voor zover, naar gelang het geval, de erfgenamen en legatarissen of de voorgestelde cessionaris bevoegd zijn om de geneeskunde uit te oefenen, met name in overeenstemming met het maatschappelijk doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

- De algemene vergadering komt van rechtswege ieder jaar, op de laatste donderdag van de maand juni om 18 uur samen, ofwel op de maatschappelijke zetel, ofwel op een in de bijeenroepingen te vermelden plaats. Indien deze dag op een feestdag valt, vindt de vergadering op de eerste volgende werkdag op hetzelfde uur plaats.

- De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerder(s), natuurlijke perso(o)n(en) gekozen onder de vennoten en benoemd voor een bepaalde duur door de algemene vergadering van de vennoten die het aantal bestuurders en hun eventuele vergoeding bepalen, die kan bestaan uit een vaste vergoeding ten laste van de resultatenrekening en/of uit een zoveelste deel op het uitkeerbare resultaat.

Zodra er meerderde vennoten zijn en indien het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd is, mag de bezoldiging niet ten nadele van de andere vennoten plaatsvinden en moeten de modaliteiten van de vergoeding het voorwerp zijn van een overeenkomst tussen deze vennootschap en de geneesheer-zaakvoerder. Het bedrag van de vergoeding moet overeenstemmen met de effectief daadwerkelijk uitgevoerde beheerprestaties.

Niettegenstaande het vorige lid, indien de vennootschap slechts een vennoot telt, kan de enige vennoot als zaakvoerder worden benoemd voor heel de duur van zijn bedrijvigheid in de vennootschap. In geval van meerdere vennoten of indien het gaat over een medezaakvoerder, wordt het mandaat van de medezaakvoerder automatisch teruggebracht tot maximaal zes jaar, eventueel hernieuwbaar.

De aldus benoemde zaakvoerder(s) zorgt/zorgen ervoor dat de wettelijke bepalingen in de geneeskunde worden nageleefd en de richtlijnen uitgaande van de Orde van geneesheren strikt worden toegepast.

Elke zaakvoerder, of de zaakvoerder als er maar een is, kan alleen alle handelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor de uitvoering van het doel, behalve die welke bij wet uitsluitend aan de algemene vergadering zijn voorbehouden en hij is bevoegd om de vennootschap ten opzichte van derden en in rechtszaken te vertegenwoordigen zowel als eiser als als verweerder.

Hij kan onder zijn verantwoordelijkheid bijzondere volmachtdragers aanstellen die slechts bevoegd zijn voor welbepaalde handelingen.

Deze opdrachten kunnen echter nooit worden toegekend aan een niet-geneesheer voor bevoegdheden die direct betrekking hebben op de geneeskunde. Uitsluitend handelingen die geen medische draagwijdte hebben, kunnen aan een niet-geneesheer worden gedelegeerd, die er zich moet toe verbinden de medische plichtenleer, in het bijzonder het beroepsgeheim na te leven. De zaakvoerders kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet.

De zaakvoerder zorgt ervoor dat de onderscheiden aansprakelijkheid van de vennootschap wordt verzekerd.

- De controle op de vennootschap wordt uitgeoefend in overeenstemming met de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen.

- De oproepingen die de agenda van de te behandelen onderwerpen vermelden, worden vijftien kalenderdagen voor de vergadering door middel van een ter post aangetekende brief naar de vennoten, commissarissen en zaakvoerders verstuurd.

Indien de vennootschap slechts een vennoot telt, oefent deze laatste de bevoegdheden uit die toegekend zijn aan de algemene vergadering. Hij kan ze niet overdragen.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke vennoot stemmen, ofwel persoonlijk of per volmachtdrager, al dan niet vennoot, en houder van een geschreven volmacht. De volmachten moeten overgelegd worden aan de algemene vergadering om aan de notulen van de vergadering te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

worden gehecht.

De volmachtdrager die geen geneesheer is, moet houder zijn van een zeer nauwkeurige volmacht, waarin zijn bevoegdheden beperkt zijn tot alles wat geen betrekking heeft op de geneeskunde. De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de oudste zaakvoerder of in zijn afwezigheid door de oudste vennoot.

Ieder aandeel geeft recht op een stem en, buiten de bij wet bedoelde gevallen, beraadslaagt de vergadering geldig onafgezien van het door het aandeel vertegenwoordigde kapitaal en de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de stemmen.

De besluiten van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen die door de leden van het bureau en de vennoten die het vragen worden ondertekend; de uittreksels van deze notulen worden door een zaakvoerder ondertekend.

De vennoten kunnen unaniem schriftelijk alle besluiten nemen die afhangen van de bevoegdheid van de algemene vergadering, met uitzondering van die welke door een authentieke akte moeten worden verleden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

- Schorsing van het stemrecht - Vruchtgebruik

a) Indien de geldig gevraagde en opeisbare stortingen niet worden uitgevoerd, wordt de uitoefening van het stemrecht van de aandelen geschorst.

b) Behalve afwijkende bepalingen van de statuten, kan het stemrecht verbonden aan een aandeel dat in onverdeeldheid wordt bewaard slechts door een en dezelfde persoon worden uitgeoefend, aangesteld door alle mede-eigenaars.

c) Indien een aandeel met vruchtgebruik is bezwaard, wordt het eraan verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker, onafgezien van de door onderhavige statuten bepaalde dwingende voorschriften.

- Vooraleer eventuele wijzigingen van de statuten en/of akten van de vennootschap aan de goedkeuring van een buitengewone algemene vergadering van de vennoten voor te leggen, moeten de voorgestelde wijzigingen de voorafgaande goedkeuring krijgen van de bevoegde Provinciale raad van de Orde van geneesheren.

- Het boekjaar begint elk jaar op een januari en eindigt op eenendertig december. Aan het einde van het boekjaar maakt het bestuur de inventaris en de jaarrekening op en stelt een verslag op waarin hij zijn beheer rechtvaardigt in overeenstemming met de wettelijke en reglementaire bepalingen die van toepassing zijn op de vennootschap.

- In geval van ontbinding wordt de vereffening van de vennootschap uitgevoerd door de zaakvoerder(s) in functie, tenzij de vergadering daartoe als vereffenaar bij gewone meerderheid van de stemmen een of meerdere geneesheren ingeschreven op de Lijst van de Orde van geneesheren. aanstelt, van wie zij de vergoeding en de bevoegdheden bepaalt. Het batige saldo bij de vereffening dient in de eerste plaats om, na vereffening van de schulden en lasten van de vennootschap, aan de vennoten het volgestorte en nog niet afgeloste bedrag van hun aandelen te betalen, het overschot wordt verdeeld over de aandelen, waarbij elk een gelijk recht verleent.

- De vergadering beslist over de bestemming van het nettoresultaat na aftrek van de verplichte afhoudingen. Op het nettoresultaat wordt minstens vijf procent ingehouden om een wettelijke reserve samen te stellen. Deze inhouding is niet langer verplicht zodra de reserve een tiende van het kapitaal heeft bereikt.

De bestemming die moet worden gegeven aan het saldo van het resultaat wordt jaarlijks bepaald door de gewone algemene vergadering.

De vaststelling van een conventionele reserve vereist het eenstemmige akkoord van de vennoten.

- Het in één hand verenigd zijn van alle aandelen heeft niet tot gevolg dat de vennootschap van rechtswege of gerechtelijk wordt ontbonden.

OVERGANGSBEPALINGEN

- Uitzonderlijk begint het eerste boekjaar op 11/07/2014 en wordt afgesloten op 31 december 2014. - De eerste gewone algemene vergadering zal plaatsvinden in 2015.

- Wordt aangesteld als eerste en enige zaakvoerder van de vennootschap, de comparante en enige vennoot, voor de duur van haar activiteit in de vennootschap, Mevrouw DEBOUCK Catherine, voornoemd, en dit voor de duur van de vennootschap zolang deze vennootschap een eenpersoonsvennootschap blijft.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Voorbehouden

Mod PDF 11.1

aan het Belgisch

Haar mandaat wordt vergoed.

- Er wordt besloten geen commissaris te benoemen.

Staatsblad

-Bekrachtiging van de verbintenissen genomen in naam van de vennootschap in oprichting. Alle verbintenissen genomen in naam van de vennootschap in oprichting sinds 1 januari 2014 worden bekrachtigd door Mevrouw DEBOUCK Catherine, voornoemd, handelend in de hoedanigheid van zaakvoerder.

Deze overname van verbintenissen zal slechts van kracht zijn op het ogenblik dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid zal verwerven.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 15/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijzondere volmacht

Mevrouw DEBOUCK Catherine, voornoemd, handelend als zaakvoerder van de nu opgerichte vennootschap, verklaart alle bevoegdheden toe te kennen aan Kantoor DARVILLE, te 1050 Brussel, Louizalaan, 66 bus 9, of aan elke persoon die door het kantoor is aangesteld teneinde alle stappen en formaliteiten uit te voeren met het oog op de inschrijving van de vennootschap bij een ondernemingsloket.

Voornoemde volmachtdrager kan, op naam van de vennootschap alle verklaringen doen, alle akten en documenten ondertekenen, in de plaats treden en over het algemeen, alles doen wat nodig is voor de uitvoering van dit mandaat.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL.

JEAN DIDIER GYSELINCK. geassocieerd Notaris te Brussel. Bijlagen: Nihil.

Coordonnées
DR DEBOUCK CATHERINE

Adresse
EDMOND THEUNISSENLAAN 2 1630 LINKEBEEK

Code postal : 1630
Localité : LINKEBEEK
Commune : LINKEBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande