DR. BART KERENS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. BART KERENS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 560.849.743

Publication

10/09/2014
ÿþ mod11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111111111111

NEERGELEGD

O I SEP. 201/1

Griffie Rechtbank van Koophandel

tp,l,even. L. .84 ie



--- ------ y y, -

Ondernemingsnr o S6D, 949. 1-43

Benaming (voluit) : DR. BART KERENS (verkort):

Rechtsvorm: burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: Fatimaweg 4

3120 Tremelo

Onderwerp akte :BVBA: oprichting

Het blijkt uit een akte verleden voor notaris Lisbeth Buytaert te Brasschaat op 28 juli 2014, dat tussen de hiernavermelde personen een burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht als volgt

Vennoten :

De heer KERENS Bart, geboren te Bom (Nederland) op 24 mei 1978, houder van een Nederlands paspoort met nummer NWLOHC5R7, rijksregisternummer 780524-433-35, wonende te 3120 Tremelo, Fatimaweg 4.

Hij verklaart gehuwd te zijn met mevrouw JANSSEN Kristel Annemie, geboren te Tongeren op 6 november 1974 onder het wettelijk stelsel ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris Bart Van der Meersch te Bree.

Artikel 1.- Naam

De vennootschap wordt als Burgerlijke Vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) opgericht onder de naam "DR. BART KERENS".

Deze naam en het uitgeoefende specialisme moeten steeds - op alle akten, facturen,

aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, uitgaande van de vennootschap vermeld worden, evenals de woorden 'burgerlijke vennootschap met de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV BVBA) of het letterwoord 'BV BVBA', en het ondernemingsnummer, in voorkomend geval voorafgegaan door de afkortingen BTW of BTW BE.

Artikel 2.- Duur

De vennootschap wordt opgericht voor een onbeperkte duur, te rekenen vanaf de datum van de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

Artikel 3.- Zetel

De zetel is gevestigd te 3120 Tremelo, Fatimaweg 4 en de vennootschap is ingeschreven in het rechtspersonenregister (RPR) ter griffie van de rechtbank van koophandel te Vlaams Brabant.

De nauwkeurige aanduiding van de zetel van de vennootschap en het woord rechtspersonenregister of de afkorting 'RPR' gevolgd door de zetel van de rechtbank van het rechtsgebied waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft, moeten steeds voorkomen op de stukken uitgaande van de vennootschap waarvan sprake in artikel 1 van de statuten.

De zetel kan zonder statutenwijziging en mits voorafgaandelijke bekendmaking aan de bevoegde provinciale raad van de orde van geneesheren verplaatst worden ln het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod11.1

Nederlandstalig gedeelte van het land, mede in Brussel bij besluit van de' zaakvoerder(s).

Artikel 4.- Doel

De vennootschap heeft tot doel de uitoefening van de orthopedische geneeskunde door, de geneesherenvennoten in naam en voor rekening van de vennootschap met inachtname van de normale vergoeding voor het door de geneesheren-vennoten gepresteerde werk, ongeacht de verdeling van de aandelen;

De vennootschap heeft als bijkomstig doel het oordeelkundig beheer van het vermogen en het inkomen van de vennootschap als een goede huisvader, en het veilig stellen erven, overeenkomst het investeringsbeleid dat door de vennoten voorafgaand in unaniem akkoord is uitgetekend. Hiertoe mag de vennootschap onder meer beleggingen in alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, die zij nodig of nuttig acht om dit doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bereiken, in zoverre dat:

- deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen;

- deze activiteiten geen aanleiding gegeven tot het ontwikkelen van welke commerciële activiteit ook;

tussen de vennoten een voorafgaandelijk akkoord over de modaliteiten van het investeringsbeleid wordt vastgelegd.

De geneesheren-vennoten, die allen lid dienen te zijn van de Orde van Geneesheren, brengen hun volledige medische activiteit in gemeenschap en de daaruit voortvloeiende honoraria zullen geïnd worden door en voor de vennootschap.

De vennootschap mag samenwerken met alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten, die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden. B. Kapitaal en aandelen

Artikel 5.- Kapitaal

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600 EUR).

Het is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder nominale waarde.

Artikel 6.- Winstbewijzen

De vennootschap kan geen winstbewijzen, die het kapitaal niet vertegenwoordigen, uitgeven.

Artikel 7.- Aandelen In onverdeeldheid of bezwaard met vruchtgebruik

De aandelen zijn ondeelbaar en zijn steeds op naam; zij kunnen slechts door geneesheren verworven worden en dit conform de deontologische regels betreffende vennootschappen.

Indien een aandeel echter met erfrechterlijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de naakte eigenaar of de naakte eigendom door de vruchtgebruiker afgekocht worden.

Splitsing van de eigendom der aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom door overeenkomst onder levenden kan enkel onder de voorwaarden zoals bepaald in artikel 23.

Artikel 7.- bis

Het relatieve aandelenbezit dient zich steeds te verhouden tot de respectieve professionele activiteit van de vennoten in de vennootschap.

De verdeling der aandelen onder de geneesheren-vennoten mag niet beletten dat elke geneesheer-vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk.

Artikel B.- Voorkeurrecht bij kapitaalverhoging

Behoudens hetgeen bepaald Is in hoofdstuk 6 van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels.

Ingeval van kapitaalverhoging door inbrengen in geld, hebben de vennoten de voorkeur in te schrijven naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd, conform artikel 309 van het Wetboek van vennootschappen. De termijn waarin dit voorkeurrecht wordt uitgeoefend zal door de algemene vergadering worden bepaald, maar mag niet lager zijn dan vijftien dagen te rekenen vanaf de dag van de openstelling van de inschrijving.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

mod 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De datum van de- openstelling voor de inschrijving alsook de tijdspanne-waarin dat kan worden uitgeoefend wordt aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Op aandelen waarop niet werd ingeschreven zoals bepaald in de voorafgaande alinea's, kan slechts worden ingeschreven ofwel door een vennoot, ofwel door andere geneesheren, conform de deontologische regels betreffende professionele vennootschappen, die ingeschreven zijn op de lijst van de orde van geneesheren en mits unanieme goedkeuring van alle geneesheren-vennoten.

Artikel 9.- Overdracht of overgang van de aandelen

Paragraaf 1

Behoudens hetgeen bepaald is in hoofdstuk 6 van de statuten in geval de vennootschap slechts één vennoot telt, gelden de volgende regels:

De aandelen van de enige vennoot mogen, op straffe van nietigheid slechts worden overgedragen onder levenden en overgaan wegens overlijden, aan geneesheren van dezelfde of aanverwante disciplines die in het kader van de vennootschap hun volledige medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen. Indien dit bij overgang onder levenden niet het geval is, treedt de vennootschap onmiddellijk in ontbinding.

Elke overdracht moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen, van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van al de vennoten.

Bovendien moet de overnemer eveneens een geneesheer van dezelfde of een aanverwante discipline zijn die in het kader van de vennootschap zijn beroep uitoefent of zal uitoefenen.

Paragraaf 2

Indien de overdracht onder levenden of de overgang ingevolge overlijden van aandelen onderworpen is aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren en van de vennoten overeenkomstig paragraaf 1 van dit artikel, dan zal de zaakvoerder, op verzoek van de vennoot die zijn aandelen wenst over te dragen of, in geval van overgang van overlijden, op verzoek van de erfgenamen of rechtverkrijgenden, de vennoten in algemene vergadering samenroepen ten einde zich over de voorgedragen overdracht te beraden. Het voorstel tot overdacht onder levenden zal de voorwaarden en de prijs waar tegen deze zal gebeuren dienen te omvatten.

In geval van weigering van de goedkeuring, dienen de vennoten die zich verzet hebben binnen de drie maanden de aandelen waarvan de overdracht of overgang is geweigerd zelf in te kopen in verhouding tot het aantal aandelen dat zij reeds bezitten behoudens onderling akkoord over een andere verdeling. De afkoopprijs wordt vastgesteld op basis van het eigen vermogen van de vennootschap zoals dit blijkt uit de laatste balans door de aandeelhouders goedgekeurd, behoudens andere overeenkomst tussen de partijen. Bij gebrek aan overeenstemming tussen partijen over de afkoopprijs, dan zal deze vastgesteld worden door de bevoegde rechtbank op verzoek van de meest gerede partij.

De aandelen die binnen de drie maanden van de weigering tot goedkeuring niet door de bedoelde vennoten zouden zijn afgekocht overeenkomstig de alinea die voorafgaat worden geldig overgedragen aan de door de overdragende vennoot voorgestelde overnemer tegen de voorwaarden en de prijs die in het voorstel tot overdracht waren opgenomen of gaan geldig over op de erfgenamen of rechthebbenden van de overleden vennoot mits in acht name van de voorwaarden onder paragraaf 1.

Artikel 9.- bis

De materiële en immateriële bestanddelen van een geneeskundige praktijk kunnen het voorwerp uitmaken van een inbreng of quasi-inbreng in een geneesheren-vennootschap en van een overdracht aan een geneesherenvennootschap.

Zowel inbreng, quasi-inbreng als overdracht moeten door een schriftelijke overeenkomst worden geregeld. Deze overeenkomst dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Door deze overeenkomst mag geen afbreuk gedaan worden aan de deontologische verplichtingen van de betrokken geneesheren.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzli van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod11,1

..

Artikel 10.- Register van aandelen

Een register van aandelen wordt op de zetel gehouden.

In het register van aandelen wordt aangetekend:

1. de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot alsmede het aantal van de hen toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

1 de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer ln geval van overdracht onder levenden en door de zaakvoerder en de rechtverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

De eigendom van de effecten wordt bewezen door de inschrijving ln het register van aandelen. Van die inschrijving worden certificaten afgegeven aan de houders van de effecten.

De overdrachten en de overgangen van aandelen gebeuren ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van aandelen.

Artikel 11.-

De geneeskunde wordt uitsluitend door de geneesheren-vennoten uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap, en in geen geval door de vennootschap.

De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt. De geneesheer-vennoot blijft onbeperkt aansprakelijk voor eventuele beroepsfouten. De geneesheer-vennoot die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als geneesheer, persoonlijk vera ntwoordelijk blijven.

Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening. Een arts aan wie door een wettelijk bevoegde instantie een verbod is opgelegd om de geneeskunde uit te oefenen, ontvangt geen inkomsten verbonden aan de uitoefening.

De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren.

Daartoe kan de arts zich tijdens de periode van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen met dezelfde wettelijke kwalificatie.

De maatregelen worden vooraf schriftelijk medegedeeld aan de bevoegde Provinciale Raad, die ze goedkeurt of aanpassingen ervan oplegt.

Rekening houdend met de professionele autonomie van de geneesheer dienen aile geneesheren vennoten over de volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken, hun taak dient derhalve als leidinggevend beschouwd te worden.

Hoofdstuk 3. Bestuur en vertegenwoordiginq

Artikel 12.- Benoeming - Ontslag

De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerders.

Artikel 13.- Bezoldiging

Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste wedde worden toegekend waarvan het bedrag door de algemene vergadering wordt vastgesteld, welke vergoeding ten laste komt van de algemene onkosten van de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor gepresteerd werk - inclusief de bezoldiging als zaakvoerder - en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen geneesheren - vennoten en de vennootschap vastgelegd, welke overeenkomst onderworpen is aan de voorafgaande goedkeuring van de Orde van Geneesheren.

Artikel 14.- Intern bestuur - Beperkingen

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 15.- Tegenstrijdig belang

Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft, dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden de artikelen 259, 260 en 261 van het Wetboek van Vennootschappen na te komen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts genomen warden of de verrichting mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor een tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing nemen of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Artikel 16.- Externe vertegenwoordigingsmacht

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Artikel 17.- Bijzondere volmachten

Iedere zaakvoerder kan voor één of meerdere bestuurshandelingen zijn bevoegdheid overdragen aan een derde persoon niet-vennoot, mits die geschiedt bij specifieke en herroepbare volmacht, en geldt voor niet-medische zaken.

Deze gevolmachtigde verbindt de vennootschap binnen de perken van de hem

verleende volmacht.

Hoofdstuk 4. Controle

Artikel 18.- Benoeming en bevoegdheid

Iedere vennoot heeft individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, voor zover de vennootschap niet verplicht is een of meer commissarissen te benoemen. De vennoten kunnen zich laten bijstaan door een accountant.

Hoofdstuk 5. Algemene vergadering

Artikel 19.- Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering De gewone algemene vergadering van de vennoten moet elk jaar worden bijeengeroepen op de laatste maandag van de maand juni om 14.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in de in de oproeping aangewezen plaats in de gemeente waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

Artikel 20.- Bijeenroeping - Bevoegdheid - Verplichting

De zaakvoerders en in voorkomend geval de commissarissen kunnen zowel een gewone algemene vergadering als een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

Zij moeten de gewone algemene vergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag. De zaakvoerders en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer een of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

De oproeping tot de algemene vergadering wordt meegedeeld aan iedere vennoot, zaakvoerder of eventuele commissaris ten minste vijftien dagen voor de vergadering, met opgaaf van de agenda, naast dag, uur en plaats van de vergadering, en vermelding van verslagen. Deze mededeling geschiedt bij aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen. De bij de wet bepaalde stukken worden samen met of op hetzelfde tijdstip als voormelde mededeling, toegezonden aan de vennoten, zaakvoerder (en eventuele commissaris) alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De enige vennoot oefent de bevoegdheden uit die door het Wetboek van Vennootschappen aan de algemene vergadering wordt toegekend.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene vergadering, worden vermeld in een bijzonder register.

De notulen van de gewone en bijzondere algemene vergadering worden ondertekend door de venno(o)t(en) - zaakvoerder(s). Zij worden op de zetel van de vennootschap bewaard. Zij moeten op eerste verzoek aan de Provinciale raad van de Orde der Geneesheren worden voorgelegd.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

mod 11.1

Artikel 21.- Vertegenwoordiging Van vennoten

Onverminderdde regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name van de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde vennoot.

Hij kan daartoe door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening zoals bedoel in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan een medevennoot of een derde volmacht geven hem op een welbepaalde vergadering 'te vertegenwoordigen en er in zijn plaats te stemmen.

Artikel 22.- Stemrecht

Elk aandeel geeft recht op één stem, behoudens de wettelijke beperkingen.

Artikel 23.- Aandelen in onverdeeldheid - Vruchtgebruik op aandelen

Wanneer één of meer aandelen op naam toebehoren aan verscheidene personen of aan een rechtspersoon met een collegiaal orgaan van vertegenwoordiging, dan kunnen de daaraan verbonden rechten ten aanzien van de vennootschap slechts uitgeoefend worden door een enkele persoon die daartoe schriftelijk is aangewezen door aile gerechtigden.

Zolang zodanige aanwijzing niet gedaan is, blijven aile aan de aandelen verbonden rechten geschorst.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dit aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

Splitsing van de eigendom der aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom kan alleen bij schenking van de naakte eigendom van een artsenvennootschap in het kader van een familiale vermogensplanning onder strikte statutaire voorwaarden waarbij de arts dient aan te tonen dat aan volgende voorwaarden cumulatief is voldaan :

- de vruchtgebruiker dient steeds een arts te zijn

- de naakte eigenaar dient een natuurlijke persoon te zijn,

- elke inmenging van niet-artsen in de uitoefening van de geneeskunde en het artsenberoep is ontegensprekelijk verboden,

- aile lidmaatschapsrechten komen uitsluitend toe aan de vruchtgebruiker,

- de naakte eigenaar wordt nominatief aangeduid in de statuten,

- indien de vruchtgebruiker en de naakte eigenaar een einde willen maken aan de splitsing, kan dit enkel in de richting van de arts-vruchtgebruiker;

- indien bij overlijden van de vruchtgebruiker de naakte eigenaar de voile eigendom verkrijgt, dient hij onmiddellijk de aandelen over te laten aan een arts ingeschreven op de Lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren die in het kader van de vennootschap zijn medische activiteiten uitoefent of zal uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard en die voldoet aan de voorwaarden gesteld door de deontologische regels inzake professionele artsenvennootschappen om vennoot te kunnen worden, of dient onmiddellijk de statuten aan te passen door systematische wijziging van voornamelijk de naam van de vennootschap en zijn maatschappelijk doel, doch ook de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd. De arts die kiest voor de splitsing van de aandelen draagt hiervoor de volledige verantwoordelijkheid en het komt de bevoegde provinciale raad toe hierover van geval tot geval te beslissen.

Artikel 24.- Besluitvorming in de gewone en de bijzondere algemene vergadering

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Artikel 25.- Buitengewone algemene vergadering statutenwijziging

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden te:Rec Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

.5

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het ' Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen wanneer- zij- 'drie/vierde van de' stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

Elke wijziging van de statuten is onderworpen aan de voorafgaande goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde van geneesheren.

Hoofdstuk 6. Bepalingen van toepassing ingeval dat de vennootschap slechts één vennoot telt

Artikel 26.- Algemene bepaling

Alle bepalingen van onderhavige statuten zijn toepasselijk wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt in zoverre ze niet strijdig zijn met de hierna gestelde regels betreffende de éénhoofdigheid.

Artikel 27.- Overdracht van aandelen onder levenden

Tot de overdracht van een geheel of een gedeelte van zijn aandelen wordt door de enige vennoot alleen beslist. Elke overdracht moet bovendien voorafgaandelijk warden onderworpen aan de goedkeuring van de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Artikel 28.- Overlijden van de enige vennoot

De aandelen van de enige vennoot mogen, op straffe van nietigheid slechts worden overgedragen onder levenden en overgaan wegens overlijden, aan geneesheren van dezelfde of aanverwante disciplines die in het kader van de vennootschap hun volledige medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen. Indien dit bij overgang onder levenden niet het geval is, treedt de vennootschap onmiddellijk in ontbinding.

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt.

De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten zijn, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen, volgens de bepalingen van artikel 9, paragraaf 2 van de statuten.

Aandelen mogen wegens overlijden overgaan op andere personen op voorwaarde dat binnen de maand na het overlijden van de vennoot de procedure aangevat wordt door systematische wijziging van de statuten, voornamelijk de naam van de vennootschap en zijn maatschappelijk doel, doch ook de overige specifieke statutaire bepalingen, zodat de beoefening en de bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en ledere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd. Artikel 29.- Kapitaalverhoging - voorkeurrecht

Indien de enige vennoot besluit tot kapitaalverhoging in geld is artikel 8 van deze statuten niet van toepassing.

Artikel 30.- Zaakvoerder benoeming

Indien geen zaakvoerder benoemd is heeft de enige vennoot van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder.

Artikel 31.- Algemene vergadering

De enige vennoot oefent alle bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering toekomen. Hij kan die bevoegdheden niet overdragen, behalve voor welbepaalde doeleinden. Van de besluiten van de enige vennoot worden notulen gemaakt die door hem worden ondertekend en nadien opgenomen worden in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bewaard.

Is de enige vennoot tevens zaakvoerder dan dienen de formaliteiten voor bijeenroeping van de algemene vergadering te worden nageleefd overeenkomstig artikel 268 van het Wetboek van vennootschappen doch dienen deze formaliteiten niet te worden nageleefd wat de vennoot zelf betreft. "

Hoofdstuk 7. Inventaris - Jaarrekening - Reserve - Winstverdeling

Artikel 32.- Boekjaar - Jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van elk jaar.

Op het einde van elk boekjaar warden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt het bestuursorgaan de inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 33.- Bestemming van de winst - Reserve

Het batig saldo dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto: Naam an hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod11.1

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste vooraf- genomen om het wettelijke reservefonds te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Voor het aanleggen van een conventionele reserve is het eenparig akkoord van alle geneesheren-vennoten vereist. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd of op een andere wijze wordt verdeeld of bestemd.

Hoofdstuk 8. Ontbinding - Vereffening

Artikel 34.- Ontbinding - Benoeming van vereffenaars

Na haar ontbinding, door besluit van de buitengewone algemene vergadering of door de rechter, dan wel van rechtswege, blijft de vennootschap als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening.

In geval van vrijwillige ontbinding wordt gehandeld naar de voorschriften van artikel 181 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen.

Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn) van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. Deze vereffenaar(s) zal/zullen evenwel pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Artikel 35.- Bevoegdheden van vereffenaars

De vereffenaars zijn bevoegd tot aile verrichtingen vermeld in de artikelen 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, zonder voorafgaande toestemming van de algemene vergadering, tenzij deze bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

Het netto actief van de vereffening wordt verdeeld onder de maatschappelijke aandelen, in voorkomend geval rekening houdend met de ongelijke volstorting van de aandelen.

Hoofdstuk 9. Algemene bep_alincien

Artikel 36.- Keuze van woonplaats

De zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars die hun woonplaats in het buitenland hebben, dienen het bestuursorgaan bij hun benoeming of nadien, per aangetekend schrijven mede te delen op welk adres in België of in het buitenland hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaken van de vennootschap. Bij gebreke hieraan warden ze geacht woonplaats te kiezen op de zetel van de vennootschap.

Artikel 37.- Verwijzing

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen.

Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen wanneer zij drie/vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen.

Elke wijziging van de statuten is onderworpen aan de voorafgaande goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde van geneesheren.

Artikel 38.-

Zowel de deontologische voorschriften als de regelingen over de praktijkvoering betrekkelijk de samenwerking tussen de geneesheren-vennoten zullen vastgesteld warden in een huishoudelijk reglement.

Artikel 39.-

Onderhavig contract is het enige rechtsgeldige contract tussen de vennoten.

Iedere wijziging zal slechts rechtsgeldig zijn tussen partijen na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

De clausules en artikels van onderhavige overeenkomst die in tegenstrijd zouden zijn met de bepalingen van de Geneeskundige Plichtenleer worden geacht niet geschreven te zijn.

De comparant verklaart er kennis van te hebben dat bij inbreng van zijn volledige medische activiteiten in een professionele artsenvennootschap, hij geen andere professionele artsenvennootschap kan oprichten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

mod 11.1

Iedere wijziging van onderhavige statuten dient voorafgaandelijk goedkeuring van de

Orde te verkrijgen.

Hoofdstuk 10. BIJZONDERE BEPALINGEN IN GEVAL VAN EENHOOFDIGHEID

Indien en voor zolang de vennootschap slechts één vennoot telt zijn volgende

bijzondere bepalingen van toepassing.

Artikel 40.-

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt

ontbonden.

Artikel 41.-

Wanneer de enige vennoot een rechtspersoon is, en indien binnen een jaar geen nieuwe

vennoot in de vennootschap is opgenomen of deze niet is ontbonden, wordt de enige

vennoot geacht hoofdelijk borg te staan voor aile verbintenissen van de vennootschap

ontstaan na de vereniging van aile aandelen in zijn hand, tot een nieuwe vennoot in de

vennootschap wordt opgenomen of deze in vereffening is gesteld.

Artikel 42.-

Is er slechts één vennoot, die tevens zaakvoerder is, dan bestaat er geen controle in de

vennootschap.

Is een derde zaakvoerder, dan oefent de enige vennoot alle bevoegdheden van de

commissaris uit.

Artikel 43.-

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die

aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Artikel 44.-

Is er slechts één vennoot, die tevens zaakvoerder is, dan dienen de formaliteiten voor

de bijeenroeping ten aanzien van deze persoon niet te worden nageleefd.

Artikel 45.-

De enige vennoot oefent de bevoegdheden van de algemene vergadering uit en kan

deze bevoegdheden niet overdragen.

Artikel 46.-

De besluiten van de enige vennoot, die handelt in de plaats van de algemene

vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt

bijgehouden.

III. OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN SLOT VAN DE AKTE

A. Eerste zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, geneesheren-vennoten. Zolang de vennootschap slechts één zaakvoerder heeft kan deze benoemd worden voor een duur van maximaal tien jaar. Zijn mandaat is in dit geval ook beperkt tot de duur van de activiteit in de vennootschap.

Echter indien er meerdere zaakvoerders zijn benoemd, dient hun mandaat te worden herleid tot een maximale periode van zes jaar. Het mandaat is hernieuwbaar.

Hun opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging. De zaakvoerder wordt benoemd door de vennoten.

Wordt benoemd tot zaakvoerder, voor de duur van tien jaar:

- de heer KERENS Bart, voornoemd, die bevestigt dat de uitoefening van deze functie hem niet verboden is ingevolge enige wettelijke maatregel, en die verklaart de hem verleende opdracht te aanvaarden.

Zijn mandaat zal bezoldigd zijn zolang de algemene vergadering hierover niet anders beslist.

De zaakvoerders zullen maar hun taak kunnen opnemen vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie.

B. Commissaris

Bij toepassing van artikel 141 van het Wetboek van vennootschappen wordt beslist

geen commissaris te benoemen.

C. Eerste gewone algemene vergadering - Eerste boekjaar

De eerste gewone algemene vergadering zal gehouden worden in 2015.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de

oprichtingsakte tot 31 december 2014.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

\/er

1. et

^

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

D. Volmacht

Onder de opschortende voorwaarde van de neerlegging van een uittreksel van onderhavige oprichtingsakte ter bevoegde Griffie van de Rechtbank van Koophandel, wordt door de comparanten aan de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Van Gogh 8( Van Gogh, met maatschappelijke zetel te 2930 Brasschaat, Augustijnslei 159, de nodige machten verleend om alle formaliteiten die de oprichting van onderhavige vennootschap zullen volgen, te vervullen en uit te voeren en onder meer deze vereist voor de inschrijving van de vennootschap in het rechtspersonenregister, de KBO, bij de diensten van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, en in het algemeen om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de vennootschap zullen toelaten haar activiteiten aan te vangen, en dit met macht tot in de plaatsstelling.

Notaris Lisbeth Buytaert

Gelijktijdig neergelegd:

- Afschrift van de oprichtingsakte.

mod 11.1

Op de laatste bit. van Luik B vermeiden : Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso: Naam en handtekening

03/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 29.06.2015, NGL 24.07.2015 15362-0434-008
06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 27.06.2016, NGL 31.08.2016 16575-0283-010

Coordonnées
DR. BART KERENS

Adresse
FATIMAWEG 4 3120 TREMELO

Code postal : 3120
Localité : TREMELO
Commune : TREMELO
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande