DR. GUY VAN CAMP - CARDIOLOGIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. GUY VAN CAMP - CARDIOLOGIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 505.866.183

Publication

04/12/2014
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennoot.

6. Het occasioneel verstrekken van onderwijs en het schrijven en laten publiceren van medische artikels en boeken, het vervullen van een redactieraadfunctie voor medische tijdschriften, het optreden als stagebegeleider.

7. Het verrichten van wetenschappelijk onderzoek.

8. Het opleiden van studenten en assistenten in de cardiologie.

9. Het scheppen van mogelijkheden om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

10. Het zetelen in commissies en organen waarvoor het wettelijk diploma van geneesheer of een bijzondere beroepstitel vereist is.

De vennootschap mag -onder de hierna vermelde beperkingen - alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en, mits akkoord van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, op om het even welke wijze deelnemen aan en samenwerken met alle verenigingen, rechtspersonen en vennootschappen die een gelijkaardig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van het maatschappelijk doel.

De vennootschap kan eveneens, doch uitsluitend als bijkomstig doel het uit haar activiteiten voortkomende patrimonium in de ruimste zin van het woord beheren en oordeelkundig uitbreiden. Zij mag haar patrimonium beheren en uitbreiden door over te gaan tot het uitsluitend voor eigen rekening verwerven of vervreemden van alle soorten zakelijke rechten op onroerende goederen, alsook het uitrusten, valoriseren, bouwen, verhuren of in huur nemen ervan, evenals door aan- en verkoop van roerende goederen, waaronder aandelen en andere financiële waarden en afgeleide producten, en daarbij gebruik te maken van alle beschikbare juridische en financiële technieken en financieringen. Daarbij kan de vennootschap activa ter beschikking stellen van mandatarissen als manier om hen te verlonen. De vennootschap mag eveneens leningen aangaan en toestaan, persoonlijke en zakelijke zekerheden stellen tot waarborg van eigen verbintenissen of van verbintenissen van derden, dit alles evenwel steeds met eerbied voor het burgelijke karakter ervan en zonder dat dit de vorm van een aanvullende commerciële activiteit mag aannemen. Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten teltdienen de beslissingen in verband met het investeringsbeleid te gebeuren met unanimiteit van stemmen.

Artikel 4

De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur en begint te werken op datum van achtentwintig november tweeduizend veertien.

Behoudens door de rechter kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een beslissing van de buitengewone algemene vergadering met inachtneming van de wettelijke vereisten voor een statutenwijziging.

Artikel 5

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00 EUR). Het wordt vertegenwoordigd door honderd zesentachtig (186) aandelen, zonder vermelding van waarde, die ieder één/honderd zesentachtigste (1/186ste) van het kapitaal vertegenwoordigen. Op alle honderd zesentachtig kapitaalaandelen werd in geld ingeschreven door de heer Guy Van Camp, voornoemd.

Ieder aandeel werd volledig volgestort.

De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00).

BANKATTEST.

De inbrengen in geld werden voorafgaandelijk aan de oprichting, in toepassing van artikel 224 van het Wetboek van vennootschappen, gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer BE79 3631 4061 0533 bij ING Bank, zoals blijkt uit een door voormelde financiële instelling op 18 oktober 2014 afgeleverd bankattest.

Artikel 14

Enkel geneesheren die op de lijst van de Orde der Geneesheren ingeschreven zijn en die hun medische activiteit in de vennootschap uitoefenen of zullen uitoefenen kunnen vennoot zijn. Voorafgaandelijk aan de toetreding van de arts-vennoot in de vennootschap, zal hij de statuten van deze vennootschap moeten voorleggen aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, bij dewelke hij is ingeschreven.

Elke arts-vennoot oefent zijn beroep uit in alle onafhankelijkheid met eerbiediging van de wettelijke en deontologische bepalingen, inzonderheid deze met betrekking tot het medisch geheim en de diagnostische en therapeutische vrijheid van de geneesheer.

De arts-vennoot onthoudt zich van alle daden die de keuzevrijheid van de patiënt in gevaar brengt. De beroepsaansprakelijkheid van elke arts-vennoot is steeds onbeperkt. Elke arts-vennoot staat bijgevolg in voor zijn eigen onbeperkte professionele aansprakelijkheid voor dewelke hij dient

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

verzekerd te zijn bij een als voldoende solvabel bekendstaande verzekeringsmaatschappij.

De geneeskunde wordt uitsluitend door de geneesheren-vennoten uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap en in geen geval door de vennootschap.

Bij meerdere vennoten dient iedere vennoot de andere vennoot in te lichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordelingen met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Een arts aan wie door een wettelijk bevoegde instantie een verbod is opgelegd om de geneeskunde uit te oefenen, ontvangt geen inkomsten verbonden aan de uitoefening. De geschorste arts moet bovendien maatregelen treffen om de continuïteit van de zorgen te verzekeren.

Daartoe kan de arts zich tijdens de periode van het verbod laten vervangen door één of meerdere artsen met dezelfde wettelijke kwalificatie.

De maatregelen dienen vooraf schriftelijk te worden medegedeeld aan de bevoegde provinciale Raad, die ze goedkeurt of aanpassingen ervan oplegt.

De vennoten dienen tot dekking van de aansprakelijkheid een verzekering af te sluiten en de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn.

Artikel 15

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders-natuurlijke personen. Ook niet-artsen kunnen als bestuurder verkozen worden, doch enkel voor niet-medische aangelegenheden. Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn, wordt de duur van het mandaat van de zaakvoerders herleid tot zes jaar, en voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar.

Artikel 16

De zaakvoerders hebben de meest uitgebreide macht om te handelen in naam en voor rekening van de vennootschap, in alle omstandigheden en om alle de daden te stellen ter verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt. De zaakvoerders kunnen niet-vennoten volmachtigen voor bepaalde opdrachten doch enkel voor niet-medische zaken.

Artikel 17

Iedere zaakvoerder, afzonderlijke optredend ook al zijn er meerdere, kan de vennootschap in en buiten rechte vertegenwoordigen en beschikt over de handtekeningsbevoegdheid om de vennootschap te verbinden.

Artikel 18

In geval van tegenstrijdigheid van belangen gelden de wettelijke bepalingen terzake.

Artikel 19

Het mandaat van zaakvoerder wordt bezoldigd in geld of in natura en is in overeenstemming met de werkelijk uitgeoefende bestuursactiviteiten. Voor zijn medische activiteit wordt de arts-vennoot volgens medische gebruiken op een normale manier vergoed. Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap, worden door de laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder voor echt verklaarde staat. Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerde werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder - en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de geneesheren-vennoten en de vennootschap die onderworpen is aan de voorafgaande goedkeuring van de Orde van Geneesheren.

Artikel 20

De controle op de financiële toestand en de jaarrekening wordt aan één of meer commissarissen opgedragen tenzij de vennootschap aan de wettelijke vereisten voldoet om geen commissarissen te moeten benoemen; in dat geval heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, onverminderd het recht van de algemene vergadering om toch één of meer commissarissen te benoemen.

Artikel 21

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede dinsdag van de maand juni om achtien uur.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de volgende werkdag, op hetzelfde uur.

Artikel 22

De algemene vergaderingen (jaarvergadering, bijzondere algemene vergadering, buitengewone algemene vergadering) worden gehouden op de zetel van de vennootschap of in de gemeente van de zetel van de vennootschap. Zij mogen tevens worden gehouden in één van de negentien gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De oproepingen tot de algemene vergadering vermelden de agenda met te behandelen

onderwerpen. Zij worden vijftien dagen voor de vergadering meegedeeld aan de vennoten, de

houders van certificaten die met medewerking van de vennootschap werden uitgegeven, de

commissarissen en de zaakvoerders. Deze oproeping geschiedt door middel van een ter post

aangetekende brief, tenzij de bestemmelingen individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben

ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel, zoals telefax of elektronische post,

te ontvangen.

Dezelfde personen kunnen tevens, voor of na de bijeenkomst van een algemene vergadering, die zij

niet bijwoonden, verzaken zich te beroepen op het ontbreken van een oproeping of enige

onregelmatigheid in de oproeping.

Van elke algemene vergadering worden notulen gemaakt.

Artikel 24

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 26

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van dat jaar.

Artikel 29

Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt, na aftrek van de overgedragen

verliezen, verdeeld als volgt:

1. ten minste vijf ten honderd (5%) wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve totdat die één tiende (1/10de) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2. over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerder(s) door de algemene vergadering beslist, met éénparigheid van stemmen van alle geneesheren-vennoten, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen.

Artikel 30

De zaakvoerder(s) bepaalt (bepalen) het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald.

Artikel 31

Bij ontbinding met vereffening worden één of meer vereffenaars benoemd door de algemene vergadering. Indien een benoemde vereffenaar niet over de hoedanigheid van geneesheer beschikt, dient deze zich te laten bijstaan door een geneesheer voor het beheer van de medische dossiers en voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten. De vereffenaars treden pas in functie na bevestiging door de Rechtbank van Koophandel van de benoeming door de algemene vergadering, overeenkomstig artikel 184 van het Wetboek van vennootschappen.

Zij beschikken over alle machten genoemd in de artikels 186 en 187 van het Wetboek van vennootschappen, zonder bijzondere machtiging van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan evenwel ten allen tijde deze bevoegdheden bij gewone meerderheid beperken. Het batig saldo der vereffening zal tussen al de vennoten verdeeld worden volgens het aantal aandelen dat zij elk zullen bezitten, met dien verstande dat ieder aandeel hetzelfde recht geniet. Nochtans zo alle aandelen niet in gelijke verhouding volgestort zijn, zullen de vereffenaars, alvorens tot hoger voorziene verdeling over te gaan, met de verscheidenheid van deze toestand moeten rekening houden en het evenwicht herstellen door alle aandelen op een volstrekte voet van gelijkheid te stellen, hetzij door geldoproepingen ten laste van de in mindere mate volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaande terugbetalingen van de in grotere mate volgestorte aandelen.

Bij overdracht van aandelen moet de garantie geboden worden dat de bewaring van de medische dossiers overgaat op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

SLOT- EN OVERGANGSBEPALINGEN

BENOEMING VAN EEN NIET-STATUTAIR ZAAKVOERDER.

Werd benoemd tot eerste, niet-statutaire zaakvoerder, en dit voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap:

De heer Guy Van Camp, wonende te 1700 Dilbeek, Victor Van Malderlaan 1.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op achtentwintig november tweeduizend veertien en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend vijftien.

EERSTE JAARVERGADERING.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend zestien.

OVERNAME VAN DE VERBINTENISSEN

Alle verbintenissen, alsook alle daaruit voortvloeiende verplichtingen, en alle handelingen gesteld door de oprichters in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting sinds één juli tweeduizend veertien worden, conform artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, overgenomen door de bij onderhavige akte opgerichte vennootschap.

Deze overname heeft slechts gevolgen op het ogenblik dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt hetzij op datum van de neerlegging van het uittreksel op de bevoegde Griffie van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Rechtbank van Koophandel.

VOLMACHT RECHTSPERSONENREGISTER, BTW ADMINISTRATIE en KRUISPUNTBANK van ONDERNEMINGEN

Bijzondere volmacht werd verleend aan de BVBA FIDUCIAIRE AMPE, met zetel te 1701 Itterbeek, Ninoofsesteenweg 530, evenals aan haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, teneinde de vervulling van de formaliteiten bij het rechtspersonenregister en, desgevallend, bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving van de gegevens in de Kruispuntbank van Ondernemingen, te verzekeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

VOOR GELIJKVORMIG ANALYTISCH UITTREKSEL.

(Tegelijk met dit uittreksel werden neergelegd : een uitgifte van de akte)

Uitgereikt vóór registratie in toepassing van artikel 173, 1°bis van het Wetboek van registratierechten.

Carl OCKERMAN

Notaris

Coordonnées
DR. GUY VAN CAMP - CARDIOLOGIE

Adresse
V. VAN MALDERLAAN 1 1700 DILBEEK

Code postal : 1700
Localité : DILBEEK
Commune : DILBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande