DR. JAN CASTERMANS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. JAN CASTERMANS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 841.392.054

Publication

19/09/2014 : ME. - VERBETERDE JAARREKENING 31.12.2013, GGK 13.06.2014, NGL 10.09.2014 14584-0416-009
01/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 14.06.2013, NGL 25.07.2013 13356-0071-009
09/12/2011
ÿþMatl word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

2 9 NOV, 2011

Griffie

III 0111111 i

" 1110551,"



Sta

Ondernemingsnr : e'? -. À . ~~ " ®5`'t

Benaming

(voluit) : Dr. Jan CASTERMANS

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3040 Huldenberg, Donkerstraat 18

Onderwerp akte : BVBA: oprichting

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Luc TALLOEN te Leuven op vierentwintig november tweeduizend en elf, neergelegd ter registratie, blijkt dat een burgerlijke vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de naam "Dr. Jan CASTERMANS", met zetel te 3040 Huldenberg, Donkerstraat 18 met onbeperkte duur, door de heer CASTERMANS Jan Karel Constant Frans, wonende te 3040 Huldenberg, Donkerstraat 18.

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt ACHTTIENDUIZEND ZESHONDERD EURO (¬ 18.600,00), werd volledig in geld geplaatst, gestort ten belope van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (¬ 12.400,00) en is vertegenwoordigd door HONDERDZESENTACHTIG (186) gelijke aandelen, waarop werd ingeschreven door de heer CASTERMANS Jan, voornoemd, die een som stortte van TWAALFDUIZEND VIERHONDERD EURO (E 12.400,00) waarvoor hem alle aandelen worden toegekend, gedeeltelijk volstort.

Voormeld ingebrachte geldbedrag werd gedeponeerd op een bijzondere rekening nummer 001-6578353-83 bij de Fortis Bank geopend op naam van de vennootschap in oprichting, zoals blijkt uit het attest afgeleverd door deze bank op vierentwintig november tweeduizend en elf, dat in het dossier van de notaris zal bewaard blijven.

De vennootschap heeft tot doel, de uitoefening door de geneesheren-vennoten van hun volledige zelfstandige medische activiteit als geneesheren, meer bepaald arbeidsgeneeskunde en verzekeringsgeneeskunde, door de geneesheren-vennoten in naam en voor rekening van de vennootschap, met inachtname van de regels van de geneeskundige plichtenleer. De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen, alsook de medische verzorging van patiënten. De geneesheren-vennoten verbinden zich ertoe hun volledige zelfstandige medische activiteit in gemeenschap te brengen.

De vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten, die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

De vennootschap mag beleggen in roerende en onroerende goederen, op voorwaarde dat deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen.

Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden, nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid, aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

De aandelen zijn ondeelbaar en zijn steeds op naam; zij kunnen slechts door geneesheren verworven worden, die bevoegd zijn de geneeskunde in België uit te oefenen, op de lijst van de Orde van Geneesheren ingeschreven zijn en die hun beroep in de vennootschap actief uitoefenen of zullen uitoefenen. Splitsing van de eigendom der aandelen in vruchtgebruik en naakte eigendom is verboden. Indien een aandeel met erfrechtelijk vruchtgebruik bezwaard is, moet dit vruchtgebruik door de naakte eigenaar afgekocht worden of de naakte eigendom door de vruchtgebruiker.

De aandelen van de enige vennoot mogen, op straffe van nietigheid slechts worden overgedragen onder levenden en overgaan wegens overlijden, aan geneesheren van dezelfde of een aanverwante discipline die in het kader van de vennootschap hun volledige zelfstandige medische activiteit uitoefenen of zullen uitoefenen. Indien dit bij overgang onder levenden niet het geval is, treedt de vennootschap onmiddellijk in ontbinding. Elke overdracht moet voorafgaandelijk worden onderworpen aan de goedkeuring van de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren. Overdrachten van aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden. Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden warden dat medische dossiers overgedragen worden aan artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft. Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap ontbonden wordt. De erfgenamen en legatarissen van aandelen, die geen vennoot kunnen worden omdat zij niet als vennoot toegelaten zijn, hebben recht op de waarde van de overgegane aandelen.

Op de laatste blz van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij hetBélgiscli Staatsblad - 0912/Z0If - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Aandelen mogen wegens overlijden overgaan op andere personen op voorwaarde dat binnen de maand na het overlijden van de vennoot de procedure tot wijziging van het maatschappelijk doel aangevat wordt en ten laatste beëindigd binnen de vijf maanden, zodat elke verwijzing naar een geneeskundige activiteiten uit de statuten verdwijnt.

De materiële en immateriële bestanddelen van een geneeskundige praktijk kunnen het voorwerp uitmaken van een inbreng of quasi-inbreng in een geneesherenvennootschap en van een overdracht aan een geneesherenvennootschap.

Zowel inbreng, quasi-inbreng als overdracht moeten door een schriftelijke overeenkomst worden geregeld. Deze overeenkomst dient voorafgaandelijk ter goedkeuring te worden voorgelegd aan de bevoegde Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren.

Door deze overeenkomst mag geen afbreuk gedaan worden aan de deontologische verplichtingen van de betrokken geneesheren.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, mogen de aandelen van een vennoot, op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden en ook niet overgaan wegens overlijden dan met instemming van al de vennoten.

Bovendien moet de overnemer eveneens een geneesheer van dezelfde of een aanverwante discipline zijn die in het kader van de vennootschap zijn beroep uitoefent of zal uitoefenen.

De geneeskunde wordt uitsluitend door de geneesheren-vennoten uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap, en in geen geval door de vennootschap.

De professionele aansprakelijkheid van elke geneesheer-vennoot is onbeperkt.

Elke geneesheer-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening.

Wordt een vennootschap geschorst dan verliest hij de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. De getroffen schikkingen betreffende de continuïteit van de zorg dienen te worden meegedeeld aan de Provinciale Raad waartoe de arts behoort.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, geneesheren vennoten. Zij worden door de algemene vergadering benoemd. Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap. Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat herleid tot maximaal 6 jaar, voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar. Hun opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Indien een niet-geneesheer tot mede-zaakvoerder wordt benoemd, kan deze enkel inslaan voor niet-medische aangelegenheden en mag hij geen lidmaatschapsrechten noch stemrecht hebben op de algemene vergadering.

De opdracht van de zaakvoerder is onbezoldigd.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd en geldig verbonden door iedere zaakvoerder afzonderlijk.

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede vrijdag van de maand juni om zestien uur. Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering de eerstvolgende werkdag gehouden.

Zij wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s) en wordt gehouden op de zetel van de vennootschap.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de vennoten, ten minste acht dagen voor de vergadering. Deze wijze van oproeping geldt niet wanneer de enige vennoot tevens enig zaakvoerder is.

De oproeping vermeldt de agenda.

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van het zelfde kalenderjaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt (maken) de zaakvoerder(s) de inventaris op, alsmede de jaarrekening.

De jaarrekening wordt binnen zes maanden na de afsluiting van het boekjaar door de zaakvoerder(s) aan de algemene vergadering voorgelegd.

Ten minste één maand voor de algemene vergadering overhandigt (overhandigen) de zaakvoerder(s) deze stukken met het jaarverslag aan de commissarissen. De jaarrekening, het jaarverslag en desgevallend het verslag van de commissarissen worden aan de vennoten gezonden, samen met de oproeping voor de jaarvergadering.

De jaarrekening wordt door de algemene vergadering vastgesteld.

Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt, na aftrek van de overgedragen verliezen, verdeeld als volgt

1. ten minste vijf ten honderd (5 %) wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve totdat die één tiende (1/10) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2. over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerder(s) door de algemene vergadering beslist, met éénparigheid van stemmen, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen.

De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering volgens de regels voorzien voor een wijziging van de statuten. Zij wordt evenwel ontbonden in het geval zoals voorzien in artikel 7.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan ten allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. Zij bepaalt hun bevoegdheden en

vergoedingen, evenals de wijze van vereffening. Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn), van rechtswege vereffenaar(s).

Indien de vereffenaar geen arts is, moet deze voor de overdracht van de medische dossiers bijgestaan worden door een arts.

De vereffenaars zullen pas in functie treden nadat hun benoeming door de bevoegde rechtbank van koophandel is bevestigd of gehomologeerd. Na aanzuivering van alle kosten, schulden en lasten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen hiertoe, welke verdeling vooraf door de bevoegde Rechtbank van Koophandel moet worden goedgekeurd, wordt het nettoactief verdeeld onder de vennoten.

Zijn alle maatschappelijke aandelen niet in gelijke mate gestort dan zullen de vereffenaars, vooraleer tot uitkeringen over te gaan, het evenwicht herstellen, hetzij door bijkomende stortingen te eisen lastens de niet voldoende gestorte aandelen, hetzij door een voorafgaande terugbetaling in speciën te doen in het voordeel van die aandelen die voordien zijn gestort in een grotere verhouding.

OVERGANGSBEPALINGEN

Het eerste boekjaar zal eindigen op éénendertig december tweeduizend en twaalf. De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in tweeduizend dertien.

Buitengewone Algemene Vergadering - Benoeming

De statuten van de vennootschap vastgesteld zijnde, hebben de comparanten, handelend in plaats van de algemene vergadering, de volgende beslissingen genomen:

1. Worden in hoedanigheid van zaakvoerder benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap: de heer CASTERMANS Jan, voornoemd

Wordt in hoedanigheid van mede-zaakvoerder, niet-statutair benoemd en enkel voor niet-medische aangelegenheden, zonder lidmaatschapsrechten en zonder stemrecht op de algemene vergadering: mevrouw VERSCHELDE Elisabeth Johanna Clement Maria, wonende te 3040 Huldenberg, Donkerstraat 18.

2. Er wordt geen commissaris benoemd, daar uit de verrichte schatting blijkt dat de vennootschap, voor haar eerste boekjaar, niet zal voldoen aan de minimumcriteria bedoeld in artikel 15 van het Wetboek van Vennootschappen.

VOOR GELIJKVORMIG UITTREKSEL, enkel uitgereikt met het oog op de neerlegging ter griffie

DE NOTARIS, Luc TALLOEN

Tegelijk hiermede neergelegd:

uitgifte van voormelde oprichtingsakte

$ijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/12/2011- Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto . Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/08/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 10.06.2016, NGL 23.08.2016 16464-0286-010

Coordonnées
DR. JAN CASTERMANS

Adresse
DONKERSTRAAT 18 3040 HULDENBERG

Code postal : 3040
Localité : HULDENBERG
Commune : HULDENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande