DR. JEAN DE LEENER HUISARTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. JEAN DE LEENER HUISARTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 548.903.204

Publication

07/04/2014
ÿþ MOdWord 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



26M. 1014

eAUSSie

Griffie

Ondernemingsnr : 5Q 903 2o4

Benaming

(voluit) BVBA Dr. Jean De Leener huisarts

(verkort) :

Rechtsvorm Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel: 1750 Lennik, Frans Van der Steenstraat 24

(volledig adres)

Onderwerp akte: Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA: oprichting

Er blijkt un een akte verleden voor Notaris Hubert Van de Steene, met standplaats te Denderleeuw, op 14 maart 2014 en neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel te Brussel velôr de vervulling van de formaliteiten van registratie, dat volgende vennootschap werd opgericht:

1° Oprichter - vennoot

De Heer DE LEENER, Jean Alphons Marie Jozef, geboren te Enghien op 14 januari 1949, wonende te 1750 Lennik, Frans Van der Steenstraat 24,

20 Rechtsvorm en naam

Er wordt een burgerlijke professionele vennootschap onder de rechtsvorm van een besloten vennootschap

met beperkte aansprakelijkheid opgericht.

Haar naam "BVBA Dr. Jean De Leener huisarts" burgerlijke vennootschap onder de vorm van een

besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid.

3° Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 1750 Lennik, Frans Van der Steenstraat 24.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België bij besluit van de zaakvoerder(s) mits

inachtneming van de taalwetgeving en bekendmaking in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad,

ledere zetelverplaatsing dient voorafgaandelijk meegedeeld te worden aan de Provinciale Raad van de

Orde van Geneesheren.

4° Doel

De vennootschap heeft tot doel de bevordering van de uitoefening van de huisartsengeneeskunde door de geneesheer vennoot in naam en voor rekening van de vennootschap, met inachtname van de regels van de geneeskundige plichtenleer, ondermeer betreffende het beroepsgeheim.

De vennootschap realiseert haar doel door de activiteiten van de vennoot die Dokter in de genees-, heel- en verloskunde is. De arts vennoot oefent de geneeskunde uit onder zijn eigen onbeperkte aansprakelijkheid. De arts- vennoot verbindt zich ertoe zijn volledige medische activiteit in de vennootschap te brengen

De vennootschap betaalt de arts een vergoeding in verhouding tot de door hem voor rekening van de vennootschap geleverde prestaties.

De vennootschap beoogt aan de vennoot de uitoefening van het beroep te vergemakkelijken, de kwaliteit van de prestaties en de doeltreffendheid van de verleende diensten te verbeteren. De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel te bevorderen, op voorwaarde dat deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen.

Te dien einde mag zij technisch, verpleegkundig of administratief personeel in dienst nemen en mag zij alle medische apparatuur of accommodatie, dienstig voor de praktijk, aankopen, huren of invoeren. In hetzelfde kader mag zij eveneens een medisch secretariaat oprichten, gelasten met de inning en de verdeling van de erelonen.

De vennootschap waakt erover dat de activiteiten uitgeoefend worden in eerbied met de deontologische en administratieve voorschriften, volgens de principes van de medische ethiek en de eisen van de wetenschappelijke discipline.

1111

lu

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

*14074587*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap waakt erover dat de onafhankelijkheid van de vennoot in de uitoefening van zijn beroep gewaarborgd blijft en dat geen aanleiding ontstaat tot commerciële beoefening van de geneeskunde tot directe of indirecte collusie, dichotomie of overconsumptie.

De vennootschap iaat de vennoot de mogelijkheid zich verder te bekwamen of de ontwikkeling van het door hem beoefende huisartsengeneeskunde, op de voet te volgen en stelt in dit kader alle mogelijke middelen ter beschikking. De vennootschap mag deelnemen aan aile ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten, die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

Enkel artsen die bevoegd zijn in België hun beroep op actieve wijze uit te oefenen en ingeschreven zijn op de lijst van de Orde van Geneesheren zijn toegelaten als vennoot.

De vennootschap mag, als bijkomstig doel, beleggen in roerende en onroerende goederen met eigen of vreemd kapitaal.

Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden, nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid, aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

5° Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf heden,

6° Kapitaal

Het geheel geplaatst maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18,600,00 E), verdeeld in honderd zesentachtig (186) gelijke aandelen die elk 1/186ste van het kapitaal vertegenwoordigen.

Dit kapitaal werd onderschreven door de Heer De Leener Jean en op de honderd zesentachtig (186) aandelen die het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen wordt in geld ingetekend tegen de prijs van honderd (100,00 E) per aandeel door de Heer De Leener Jean die verklaart dat aile en elk van deze aandelen volledig werden volstort.

De stortingen in geld werden gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE49 7340 3919 4271 op naam van de vennootschap in oprichting bij KBC Bank,

7° Bestuur vertegenwoordiging

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke personen, gekozen onder de artsen-vennoten en benoemd door de algemene vergadering.

Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van de zaakvoerders herleid tot 6 jaar en voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar.

Hun opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke vennoot zijn stem uitbrengen, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber, vennoot en drager van een schriftelijke volmacht. Een gevolmachtigde kan slechts over één volmacht beschikken.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt moeten de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder - en terugbetalingen van kosten en vacaties worden vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De zaakvoerder(s) kunnen bepaalde taken aan niet artsen delegeren, doch enkel in niet-medische aangelegenheden.

Is er een college van zaakvoerders, dan is het lid van het college dat bij een verrichting een tegenstrijdig belang heeft met de vennootschap, gehouden artikel 259 van het Wetboek van vennootschappen na te leven.

Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, kan hij de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen, welk verslag tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd,

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd en geldig verbonden door iedere zaakvoerder afzonderlijk.

8° Controle

De controle op de financiële toestand en de jaarrekening wordt aan één of meer commissarissen opgedragen tenzij de vennootschap aan de wettelijke vereisten voldoet om geen commissarissen te moeten benoemen: in dat geval heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris, onverminderd het recht van de algemene vergadering om toch één of meer commissarissen te benoemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

9° Jaarvergadering

De jaarvergadering moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede zaterdag van de maand mei om

10 uur van elk jaar.

Indien dit een feestdag is, zal de vergadering gehouden worden op de volgende werkdag, op hetzelfde uur.

Zij wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder(s) en wordt gehouden op de zetel van de vennootschap.

De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de

vennoten, tenminste acht dagen voor de vergadering. Deze wijze van oproeping geldt niet wanneer de enige

vennoot tevens enig zaakvoerder is. De oproeping vermeldt de agenda.

Ieder aandeel geeft recht op één stem.

Behalve de gevallen voorzien door de wet of huidige statuten, kan de algemene vergadering op geldige

wijze beraadslagen en besluiten ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt.

Te allen tijde kan er een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen. Gaat het om een

wijziging van de statuten, dan worden de wettelijke vereisten inzake quorum en meerderheid nageleefd.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene

vergadering zijn toegekend.

Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld in een

register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

10° Boekjaar - winstverdeling - reserves

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en bescheiden afgesloten en maakt (maken) de

zaakvoerder(s) de inventaris op, alsmede de jaarrekening.

De jaarrekening wardt binnen zes maanden na de afsluiting van het boekjaar door de zaakvoerder(s) aan de

algemene vergadering voorgelegd.

Tenminste één maand voor de algemene vergadering overhandigt (overhandigen) de zaakvoerder(s) deze

stukken met het jaarverslag aan de commissarissen. De jaarrekening, het jaarverslag en desgevallend het

verslag van de commissarissen worden aan de vennoten gezonden, samen met de oproeping voor de

jaarvergadering.

De jaarrekening wordt door de algemene vergadering vastgesteld.

Het te bestemmen resultaat van het boekjaar wordt, na aftrek van de overgedragen verliezen, verdeeld ais volgt;

1. tenminste vijf ten honderd (5 %) wordt voorafgenomen tot vorming van de wettelijke reserve totdat die één tiende (III Ode) van het maatschappelijk kapitaal bedraagt;

2. over het saldo wordt op voorstel van de zaakvoerder(s) door de algemene vergadering beslist, met éénparigheid van stemmen, dit alles met inachtname van de wettelijke bepalingen betreffende de voor uitkering vatbare bedragen

De zaakvoerder(s) bepaalt (bepalen) het tijdstip en de wijze waarop de dividenden zullen worden uitbetaald.

De vennootschap kan worden ontbonden door beslissing van de algemene vergadering volgens de regelen voorzien voor een wijziging van de statuten. Zij wordt evenwel ontbonden in het geval zoals voorzien in artikel 7.

De vennootschap wordt niet ontbonden door ontzetting, het kennelijk onvermogen of de dood van een vennoot.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars, benoemen of ontslaan.

Bij ontbinding van de vennootschap zal een beroep warden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De Algemene vergadering bepaalt hun bevoegdheden en vergoedingen, evenals de wijze van vereffening. Worden er geen vereffenaars benoemd, dan is (zijn) de zaakvoerder(s) die op het tijdstip van de ontbinding in functie is (zijn), van rechtswege vereffenaar(s).

Slotbepalingen

1. Eerste jaarvergadering eerste boekjaar

Het eerste boekjaar begint op heden en zal eindigen op eenendertig december tweeduizend veertien.

De eerste jaarvergadering zal dus plaatsvinden in tweeduizend vijftien op de tweede zaterdag van de

maand mei om 10 uur.

2. Volmacht rechtspersonenregister en Kruispuntbank van ondernemingen

Bijzondere volmacht met macht afzonderlijk te handelen en recht van indeplaatsstelling wordt gegeven aan "Fiduciaire Beeckmari-Vemaiiien", gevestigd te Leopoldstraat 1, 9400 Ninove, vertegenwoordigd door de heer Michel Van de Perre, om nu en in de toekomst uit naam en voor rekening van onderhavige vennootschap aile formaliteiten te vervullen en initiatieven te nemen die verband houden met:

t

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

StaatsbIad

- inschrijvingen, latere wijzigingen en schrappingen daarvan in de kruispuntbank van ondernemingen en bir het ondernemingsloket;

- neerleggen op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van alle bekendmakingen in het Belgisch Staatsblad;

- de aansluiting bij een sociaal secretariaat, de sociale dienst voor zelfstandigen en de Rijksdienst voor

Sociale Zekerheid.

3. Benoeming zaakvoerder

In aansluiting met de oprichting is bijeengekomen in buitengewone algemene vergadering en werd met

éénparigheid van stemmen beslist:

- voor de duur van de medische activiteiten binnen de vennootschap wordt tot zaakvoerder benoemd: de Heer De Leener Jean, wonende te 1750 Lennik, Frans Van der Steenstraat 24.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2014 - Annexes du Moniteur belge VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Notaris Hubert Van de Steene te Denderleeuw

24 maart 2014

Tegelijk hiermee neergelegd: afschrift akte









Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 14.05.2016, NGL 31.08.2016 16557-0262-013

Coordonnées
DR. JEAN DE LEENER HUISARTS

Adresse
FRANS VAN DER STEENSTRAAT 24 1750 LENNIK

Code postal : 1750
Localité : Gaasbeek
Commune : LENNIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande