DR. P. DE WIL, UROLOOG

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. P. DE WIL, UROLOOG
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 628.839.122

Publication

27/04/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

beperkte aansprakelijkheid is opgericht onder de naam  Dr. P. De Wil, uroloog .

Artikel 2. Zetel.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3078 Everberg, Lijstersstraat 10.

De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden bij besluit van de zaakvoerders, mits in

achtneming van de taalwetgeving.

De verplaatsing van de zetel is voorafgaandelijk aan de provinciale Raad der Orde mee te delen.

Artikel 3. Doel.

De vennootschap heeft tot doel,

1. De volledige medische beroepsactiviteit door de uroloog-vennoot, in naam en voor rekening van de vennootschap, rekening houdend met de regelen van de medische plichtenleer qua uitoefening van de geneeskunst. Dit wil zeggen dat de geneeskunde uitgeoefend wordt door de uroloog-vennoot onder zijn eigen professionele verantwoordelijkheid die onbeperkt is, en dat de vennootschap uitsluitend artsen bevat die op de lijst van Orde der Geneesheren zijn ingeschreven, en hun volledige medische activiteiten in het kader van de vennootschap (zullen) uitoefenen en die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen zijn aanvaard. Het aandelenbezit van de vennoten dient zich daarenboven steeds te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

De uroloog-vennoot dient een billijke vergoeding te ontvangen voor zijn prestaties zonder dat deze rechtstreeks mogen gekoppeld worden aan de erelonen van de door hem geleverde prestaties.

2. Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de uroloog-vennoot;

3. Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die nuttig of nodig zijn voor uitoefening van voornoemde activiteiten;

4. De aankoop, het huren en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodatie voor voornoemde activiteiten; evenals het aanschaffen van de materiële infrastructuur die nodig of nuttig zijn om de geneeskunde uit te oefenen;

5. De mogelijkheid te scheppen om de uroloog-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen teneinde in zijn discipline aan de spits van de evolutie te blijven.

6. De vennootschap mag, als bijkomstig doel, beleggen in roerende en onroerende goederen met eigen of vreemd kapitaal.

Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

In het algemeen mag zij alle verrichtingen uitvoeren of structuurwijzigingen doorvoeren die rechtstreeks nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel, op voorwaarde dat deze niet van aard zijn het burgerlijke karakter van de vennootschap te wijzigen.

Artikel 4. Duur.

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur.

B. KAPITAAL - AANDELEN.

Artikel 5. Kapitaal.

Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00). Het wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen op naam zonder vermelding van de nominale waarde.

Artikel 6. Wijziging van het maatschappelijk kapitaal.

Tot verhoging of tot vermindering van het kapitaal kan slechts besloten worden door de buitengewone algemene vergadering ten overstaan van een notaris en met inachtneming van de hiernavolgende bepalingen.

Artikel 7. Kapitaalverhoging door inbreng in geld.

Bij kapitaalverhoging door inbreng in geld moeten dezelfde formaliteiten en voorwaarden worden vervuld als voor de oprichting van de vennootschap.

De gelden moeten voor de akte van kapitaalverhoging bij storting of overschrijving worden gedeponeerd op een bijzondere onbeschikbare rekening op naam van de vennootschap geopend bij één van de instellingen bedoeld in artikel 449 Wetboek van Vennootschappen.

Bij elke kapitaalverhoging door inbreng in speciën dienen twee principes in acht genomen te worden. Vooreerst dient iedere verkrijger van aandelen te voldoen aan de voorwaarden om vennoot te worden. Ten tweede blijft het beginsel dat het relatieve aandelenbezit der vennoten zich dient te verhouden als hun respectievelijke activiteit in de vennootschap. Bij inbreng van materiële en immateriële bestanddelen dient daarenboven een schriftelijke overeenkomst voorgelegd te worden aan de Provinciale Raad.

Artikel 8. Kapitaalverhoging door inbreng in natura.

Wanneer een kapitaalverhoging enige inbreng in natura omvat, wordt voor de kapitaalverhoging door een revisor, aan te wijzen door de zaakvoerders, een verslag opgemaakt over de beschrijving van de inbreng in natura, de toegepaste methode van waardering en de als tegenprestatie verstrekte vergoeding.

In een bijzonder verslag, waarbij het verslag van de revisor wordt gevoegd, zetten de zaakvoerders

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

uiteen waarom zowel de inbreng als de voorgestelde kapitaalverhoging van belang zijn voor de vennootschap en eventueel waarom afgeweken wordt van de conclusies van het bijgevoegde verslag. Hierbij dient opgemerkt dat dit geen inbreng van de nijverheid of de knowhow mag

omvatten.

Artikel 9.Kapitaalvermindering.

Moet de algemene vergadering uitspraak doen over een vermindering van het kapitaal, dan vermeldt de oproeping op welke wijze de voorgestelde vermindering zal geschieden.

Moet de vermindering geschieden door terugbetaling aan de vennoten, dan mag deze terugbetaling eerst plaatshebben zes maanden nadat het besluit van de buitengewone algemene vergadering neergelegd is en bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

In geen geval mag de vermindering van het kapitaal nadeel toebrengen aan de rechten van derden. Steeds dient het principe dat het relatieve aandelenbezit van de vennoten in verhouding dient te staan tot hun respectievelijke activiteit in de vennootschap, van kracht te zijn.

De kapitaalvermindering mag niet tot gevolg hebben dat het kapitaal wordt teruggebracht tot beneden het minimumbedrag bepaald in het Wetboek van Vennootschappen. Zodanige vermindering kan wel geschieden tot aanzuivering van geleden verliezen en onder de opschortende voorwaarde van een daaropvolgende verhoging van het kapitaal tot het voormelde minimumbedrag.

Artikel 10.Verlies van kapitaal.

Indien het werkelijke vermogen van de vennootschap, als gevolg van geleden verliezen, niet langer méér bedraagt dan de helft van het kapitaal, moeten de zaakvoerders de vraag of de vennootschap zal worden ontbonden, in voorkomend geval samen met voorstellen tot sanering, voorleggen aan de buitengewone algemene vergadering. Die zal beraadslagen en besluiten overeenkomstig de regels gesteld voor de wijziging van de statuten.

Artikel 11. Aandelen op naam - register  overdracht.

De aandelen zijn steeds op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden waarin worden aangetekend:

1. nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke vennoot, alsmede het aantal hem toebehorende aandelen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en de overgangen van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer in geval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtsver¬krijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

Naar aanleiding van de inschrijving in het register wordt aan de vennoten een certificaat tot bewijs hiervan overhandigd. Aan de aandelen wordt een volgnummer toegekend.

Niettegenstaande ieder strijdig beding, kunnen slechts vennoot worden of maatschappelijke rechten uitoefenen, met uitsluiting van ieder ander, artsen ingeschreven op de Lijst van de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren, die in het kader van de vennootschap hun volledige praktijk uitoefenen of, bij de inbezitstelling van de aandelen, zullen uitoefenen en die met eenparigheid van stemmen door de bestaande vennoten werden aanvaard. Het relatieve aandelenbezit der vennoten dient zich te verhouden als hun respectieve activiteit in de vennootschap.

De vrije artsenkeuze van de patiënt, de diagnostische en therapeutische vrijheid van de arts, respecteren van het beroepsgeheim zijn uitdrukkelijk te waarborgen.

Artikel 12. Overdracht van aandelen

Geen aandeel mag worden overgedragen onder levenden dan aan een persoon die het beroep van arts uitoefent en derhalve is ingeschreven op de in artikel 7, §1 van het Koninklijk Besluit van tien november negentienhonderd zevenenzestig bedoelde Lijst van de Orde en zijn volledige medische activiteit uitoefent in het kader van de vennootschap.

Een nieuwe vennoot kan pas toetreden mits unaniem akkoord van de reeds bestaande vennoten. Het relatieve aandelenbezit van alle vennoten moet steeds in verhouding staan van hun respectievelijke activiteit in de vennootschap. De verdeling der aandelen in de vennootschap mag niet beletten dat elke arts-vennoot een normale vergoeding krijgt voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk. Elke vennoot moet professioneel actief zijn in de vennootschap.

Iedere overdracht van aandelen moet vooraf gemeld worden aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

Overdrachten van aandelen zijn enkel toegelaten op voorwaarde dat de belangen van de patiënt op geen enkele manier geschaad worden.

Bij overdracht van de aandelen moet de garantie geboden worden dat de medische dossiers overgaan op artsen en dat de continuïteit van de zorg verzekerd blijft.

Splitsing van de eigendom der aandelen in naakte eigendom en vruchtgebruik is verboden. De naakte eigenaar koopt het vruchtgebruik af, of de vruchtgebruiker de naakte eigendom.

In afwijking van voorgaande paragraaf, mag de naakte eigendom van de aandelen vrij (zonder toestemming van de bestaande vennoten) worden overgedragen aan de echtgeno(o)t(e) van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

overdrager en aan de bloedverwanten in de rechte neerdalende lijn van de overdrager. De overdracht van de naakte eigendom aan niet-artsen is onderworpen aan de volgende cumulatieve voorwaarden:

-De voorafgaandelijke goedkeuring van de provinciale Raad van de Orde van Geneesheren;

-Het vruchtgebruik van de aandelen dient in het bezit te zijn van de personen die het beroep van arts uitoefenen of zullen uitoefenen in het kader van de vennootschap;

-De naakte eigenaar is een natuurlijke persoon;

-De naakte eigenaar wordt nominatief aangeduid in de statuten;

-Elke inmenging van niet-artsen in de uitoefening van de geneeskunde en het artsenberoep is verboden;

-Indien de vruchtgebruiker en de naakte eigenaar een einde willen maken aan de splitsing, kan dit enkel in de richting van de arts-vruchtgebruiker;

-Indien bij overlijden van de vruchtgebruiker de naakte eigenaar de volle eigendom verkrijgt, dient hij onmiddellijk de aandelen over te dragen aan een arts of het doel van de vennootschap te wijzigen. Artikel 13. Overlijden of stopzetting van de werkzaamheden van de enige zaakvoerder-vennoot. Het overlijden van de enige zaakvoerder-vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden.

Bij het overlijden van de enige zaakvoerder-vennoot zijn de rechten verbonden aan de aandelen te schorsen tot overdracht van de aandelen aan een persoon die voldoet aan de voorwaarden vennoot te worden, namelijk dat hij arts is en zijn volledige medische activiteit in de vennootschap wenst uit te oefenen.

Bij het overlijden of bij de stopzetting van de werkzaamheden van de enige zaakvoerder-vennoot zullen de activiteiten van de vennootschap uitsluitend beperkt blijven tot de inning van de nog openstaande vorderingen, de betalingen van de schulden en het beheer van het vennootschappelijk patrimonium. Aan deze restrictie kan enkel een einde gesteld worden door:

1. de overdracht van alle aandelen aan een zaakvoerder-vennoot die het beroep van arts uitoefent en derhalve is ingeschreven op de in artikel 7 §1 van het Koninklijk Besluit van tien november negentienhonderd zevenenzestig bedoelde Lijst van de Orde en zijn volledige medische activiteit uitoefent in het kader van de vennootschap.

2. de systematische wijziging van de statuten binnen de 5 maanden, onder meer naam en doel, en inzonderheid van artikel één en drie ervan, zodat de beoefening en bevordering van de geneeskundige praktijk statutair onmogelijk wordt en iedere rechtstreekse of onrechtstreekse verwijzing naar de voorheen uitgeoefende vennootschappelijke activiteit uit de statuten is geweerd. Ingeval er meerdere vennoten-artsen zijn, dient na het overlijden van één van hen nog steeds voldaan te zijn aan het beginsel dat stelt dat hun relatieve aandelenbezit steeds in verhouding moet staan tot de respectievelijke uitgeoefende activiteit in de vennootschap.

Aandelen mogen daarenboven slechts overgedragen worden aan een arts die door de bestaande vennoten met eenparigheid van stemmen is aanvaard.

De overdracht van de aandelen gebeurt tegen nominale waarde verhoogd met het aandeel in de reserves zoals deze blijken uit de laatste neergelegde jaarrekening.

C. BESTUUR - VERTEGENWOORDIGING - CONTROLE.

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerder(s), natuurlijke personen, die daarenboven steeds arts moet(en) zijn.

Tot statutaire zaakvoerder wordt, voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap, benoemd de heer DE WIL Peter, voornoemd, die verklaard heeft deze opdracht te aanvaarden onder de bevestiging niet getroffen te zijn door een beslissing die zich hiertegen verzet. De enige zaakvoerder zal, of indien er meerdere zaakvoerders zijn, zal elke zaakvoerder, afzonderlijk handelend, de bevoegdheid hebben om alle akten die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het doel, te verrichten, met uitzondering van diegene die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering.

Hij (zij) kan (kunnen) de vennootschap vertegenwoordigen ten aanzien van derden en in rechte, als eiser of als verweerder.

Indien er slechts één vennoot is, wordt de duur van het mandaat beperkt tot de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van zaakvoerder herleid tot maximum 6 jaar en voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar.

Een statutaire zaakvoerder kan slechts worden ontslagen met éénparig goedvinden van de vennoten, met inbegrip van de zaakvoerder zelf. Zijn opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging.

In afwijking van het eerste lid van dit artikel kan ook een niet-arts als mede-zaakvoerder benoemd worden, met dien verstande dat deze niet statutair benoemd wordt. Er moet ook duidelijk vermeld

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

worden dat deze enkel kan instaan voor niet-medische aangelegenheden en dat hij/zij geen lidmaatschapsrechten noch stemrecht heeft op de algemene vergadering. De mede-zaakvoerder moet een natuurlijk persoon zijn. De benoeming van dergelijke mede-zaakvoerder moet voldoende gemotiveerd, schriftelijk ter goedkeuring aan de Raad voorgelegd worden.

Is er een college van zaakvoerders, dan is het lid van het college dat bij een verrichting een

tegenstrijdig belang heeft met de vennoot¬schap, gehouden artikel 259 van de vennootschapswet na te leven.

Is er slechts één zaakvoerder en is hij voor die tegenstrijdig¬heid van belangen geplaatst, kan hij de verrichting doen, doch hij moet hier¬over bijzonder verslag uitbrengen, welk verslag tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Artikel 14. Vergoeding.

Het mandaat van de zaakvoerder is bezoldigd of onbezoldigd.

Reis- en andere kosten door de zaakvoerder gemaakt in dienst van de vennootschap worden door deze laatste terugbetaald op vertoon van een door de zaakvoerder echt verklaarde staat.

Kosten waarvan sprake worden begrepen onder de algemene kosten.

Indien er meerdere vennoten zijn moeten de werkverdeling, alle vergoedin¬gen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder - en terugbetalin¬gen van kosten en vacaties worden vastgesteld in een schrif¬telijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennoot-schap

Artikel 15. Intern bestuur.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Indien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van de taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Artikel 16. Externe vertegenwoordigingsmacht.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Artikel 17. Bijzondere volmachten.

De zaakvoerders kunnen tijdelijke gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen voor niet-medische zaken.

De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmacht. D. TOEZICHT.

Artikel 18. Onderzoeks- en controlebevoegdheden.

Wordt geen commissaris aangesteld, dan heeft iedere vennoot het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap.

Van zodra de voorwaarden van het Wetboek van Vennootschappen daartoe vervuld zijn, of wanneer de algemene vergadering daartoe besluit, moet een commissaris aangesteld worden door de algemene vergadering. Deze commissaris zal de bevoegdheden hebben zoals bepaald in het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 19.Informatieplicht.

De vennoot, voorwerp van een disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening, dient de andere vennoten hierover in te lichten. Loopt hij een disciplinaire schorsing op dan verliest de geschorste arts tijdens zijn schorsing zijn recht op enig ereloon. Noch de vennootschap noch één der vennoten mogen in zijn plaats een vervanger aanstellen.

Artikel 20.Aansprakelijkheid.

Een natuurlijke persoon kan de enige vennoot zijn en blijft beperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap. Hij kan de enige vennoot zijn van meerdere besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid. Hij verliest evenwel het voordeel van de beperkte aansprakelijkheid voor de tweede en volgende besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid behalve wanneer de aandelen in zulke vennootschap wegens overlijden aan hem zijn overgegaan.

De arts dient verzekerd te zijn voor zijn medische fouten. De aansprakelijkheid van de vennootschap dient eveneens verzekerd te zijn. De arts die een patiënt behandelt, zal bijgevolg tegenover deze laatste, als arts, persoonlijk onbeperkt verantwoordelijk blijven.

Alle opgelopen veroordelingen (disciplinair, burgerlijk, strafrechtelijk of administratief) met weerslag op de gemeenschappelij¬ke beroepsuitoefening moeten aan de andere vennoten gemeld worden. Wordt een vennoot geschorst dan verliest hij de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. De getroffen schikkingen betreffende de continuïteit van de zorg dienen te worden meegedeeld aan de Provinciale Raad waartoe de arts behoort.

Rekening houdend met de professionele autonomie van de arts dienen alle artsen vennoten over de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

volledige diagnostische en therapeutische vrijheid te beschikken; hun taak dient derhalve als leidinggevend beschouwd te worden.

E. ALGEMENE VERGADERING.

Artikel 21. Gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op de tweede zaterdag van de maand juni om 20 uur of op het uur vermeld in de oproeping.

Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden om 20 uur of op het uur vermeld in de oproeping.

Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt.

Op ieder ogenblik kan ook een buitengewone algemene vergadering worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is, vermeld in de uitnodiging om aan de vergadering deel te nemen. Artikel 22. Bevoegdheden.

De gewone en bijzondere algemene vergadering zijn bevoegd om, overeenkomstig het hierna gemeld artikel zevenentwintig te beraadslagen en te besluiten betreffende de benoeming en het ontslag van de zaakvoerders, het instellen van de vennootschapsvordering tegen de zaakvoerders, het verlenen van de kwijting, de vaststelling van de jaarrekening, de bestemming van de beschikbare winst.

De buitengewone algemene vergadering is bevoegd om overeenkomstig artikel achtentwintig wijzigingen aan te brengen in de statuten, en met name te besluiten tot ongevraagd ontslag van de statutaire zaakvoerder om gewichtige redenen, vervroegde ontbinding van de vennootschap, verhoging of vermindering van het kapitaal, wijziging van het doel van de vennootschap.

Artikel 23. Bijeenroeping  notulen.

De aandeelhouder, alsook de zaakvoerder(s) en in voorkomend geval de commissaris(sen) moeten per aangetekende brief, vijftien dagen voor de vergadering, worden uitgenodigd, tenzij zij individueel, uitdrukkelijk en schriftelijk hebben ingestemd om de oproeping via een ander communicatiemiddel te ontvangen. De bij wet bepaalde stukken worden samen met de oproepingsbrief toegezonden aan de vennoten, de zaakvoerder(s) en in voorkomend geval de commissaris(sen) alsook aan de andere personen, die erom verzoeken.

De zaakvoerder(s) en in voorkomend geval de commissaris(sen) moeten een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeengeroepen wanneer één of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één/vijfde van het maatschappelijke kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.

Zij kunnen te allen tijde een bijzondere of buitengewone algemene vergadering bijeenroepen. Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden. Op elke algemene vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

Artikel 24. Vertegenwoordiging van vennoten.

Elke vennoot kan op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde. De gevolmachtigde moet zelf stemgerechtigde vennoot zijn. Elke vennoot kan slechts één volmacht uitoefenen.

Artikel 25. Verdaging van de jaarvergadering.

Het bestuursorgaan heeft het recht, tijdens de zitting, de beslissing van de jaarvergadering zoals bedoeld in artikel 18 van deze statuten met betrekking tot de goedkeuring van de jaarrekening drie weken uit te stellen. Deze verdaging doet geen afbreuk aan de andere genomen besluiten, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering hieromtrent.

Het bestuursorgaan moet de algemene vergadering opnieuw bijeenroepen, met dezelfde agenda binnen de termijn van drie weken.

De formaliteiten die vervuld werden om aan de eerste vergadering deel te nemen, blijven geldig voor de tweede vergadering. Nieuwe neerleggingen zullen toegestaan worden binnen de termijnen en op de voorwaarden vermeld in de statuten.

De verdaging kan slechts één keer gebeuren. De tweede algemene vergadering beslist definitief over de uitgestelde agendapunten.

Artikel 26. Stemrecht.

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 27. Besluitvorming in de gewone en de bijzondere algemene vergadering.

De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen, tenzij de wet, de medische deontologie of de statuten een groter quorum bepalen.

In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

meerderheid van stemmen, tenzij de wet, de statuten of de medische deontologie een andere meerderheid bepalen.

Artikel 28. Besluitvorming in de buitengewone algemene vergadering.

De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris. Zij kan over een voorgestelde statutenwijziging slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen het volledig kapitaal vertegenwoordigen. Tot een wijziging van de statuten kan slechts besloten worden met éénparigheid van aan alle aandelen verbonden stemmen.

Artikel 29. Schriftelijke besluitvorming.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door het bestuursorgaan, een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten en naar de eventuele commissarissen, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen de in het rondschrijven aangegeven termijn na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten met betrekking tot alle agendapunten en de schriftelijke procedure niet ontvangen, dan worden de beslissingen geacht niet genomen te zijn. De houders van certificaten op naam die met de medewerking van de vennootschap zijn uitgegeven, hebben recht om op de zetel van de vennootschap kennis te nemen van de genomen beslissingen. Artikel 30. Bevoegdheden van de enige vennoot.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene vergadering zijn toegekend. Hij kan deze niet overdragen.

F. BOEKJAAR - JAARREKENING  RESERVE - WINSTVERDELING.

Artikel 31. Boekjaar - Jaarrekening.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op eenendertig december van

het zelfde jaar.

Op het einde van het boekjaar:

a) worden de boeken en bescheiden afgesloten en maken de zaakvoerder(s) de inventaris op, alsmede een jaarrekening, dit alles overeenkomstig artikel 92 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen;

b) stellen de zaakvoerder(s) bovendien een verslag op waarin zij rekenschap geven van hun beleid, dit alles overeenkomstig artikel 95 en volgende Wetboek van Vennootschappen en voor zover de vennootschap daaraan onderworpen is.

Artikel 32.Bestemming van de winst  reserve.

a) Het batig saldo, dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

b) Van de winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen tot dat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

c) Over de aanwending van het saldo wordt door de algemene vergadering beslist, met eenparigheid van stemmen.

d) Met eenparigheid van stemmen kan deze aldus beslissen reserves (beschikbare of niet-beschikbare) aan te leggen.

G. ONTBINDING - VEREFFENING.

Artikel 33. Benoeming van de vereffenaars.

De vereffenaars dienen geneesheer te zijn. Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de

zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn van rechtswege vereffenaars.

De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone

meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan.

De vennootschap wordt niet ontbonden door de ontzetting, het kennelijk onvermogen of de dood van

een vennoot.

Bij ontbinding van de vennootschap zal een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling

van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het

beroepsgeheim van de vennoten.

Artikel 34. Bevoegdheden van de vereffenaars.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 181, 182 en 183 van het

Wetboek van vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van

stemmen anders besluit.

H. ALGEMENE BEPALINGEN.

Artikel 35. Keuze van woonplaats.

Alle zaakvoerders, desgevallend commissarissen en vereffenaars die hun woonplaats in het

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

buitenland hebben, worden geacht woonplaats te kiezen in de zetel van de vennootschap, waar hun alle dagvaardingen, betekeningen en kennisgevingen kunnen worden gedaan betreffende de zaak van de vennootschap, tenzij zij hiertoe in België een andere woonstkeuze hebben bekendgemaakt aan de vennootschap.

Artikel 36. Gerechtelijke bevoegdheid.

Voor elke betwisting omtrent de zaken van de vennootschap en de uitvoering van deze statuten, tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerders, commissarissen en vereffenaars, wordt een exclusieve bevoegdheid toegekend aan de rechtbank in wiens rechtsgebied de maatschappelijke zetel is gevestigd, tenzij de vennootschap er uitdrukkelijk aan verzaakt.

Artikel 37. Clausule.

Voor alle beschikkingen, die in onderhavige statuten niet geregeld zijn, verklaren de vennoten zich gebonden door het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 38. Statuten.

Iedere wijziging zal slechts rechtsgeldig zijn tussen partijen na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren.

De clausules of artikels van onderhavige statuten die in tegenstrijd zouden zijn met de bepalingen van de Code van Geneeskundige Plichtenleer worden geacht niet geschreven te zijn.

De statuten, goedgekeurd door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren, zijn de enige rechtsgeldige. Iedere wijziging zal slechts rechtsgeldig zijn na voorafgaande goedkeuring door de Provinciale Raad van de Orde.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN.

A. AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR.

Het eerste boekjaar begint op heden om te eindigen op eenendertig december tweeduizend vijftien.

B. DATUM VAN DE EERSTE ALGEMENE VERGADERING.

De eerste algemene vergadering zal gehouden worden op de tweede zaterdag van de maand juni

2016 om 20 uur vermeld in de oproeping.

C. AANSTELLING VAN EEN LASTHEBBER.

1. Met eenparigheid van stemmen wordt er aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap  FIBOMED , te 3000 Leuven, Spaanse Burchtlaan 18, met de mogelijkheid tot in de plaatsstelling, alle machten verleend om voor de opgerichte vennootschap alle nuttige en noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de activering van het ondernemingsnummer bij het ondernemingsloket.

2. Met eenparigheid van stemmen wordt er aan de heer DE WIL Peter de bijzondere bevoegdheid verleend om, in afwachting dat de rechtspersoonlijkheid bekomen wordt door de neerlegging bedoeld in artikel 68 van het Wetboek van Vennootschappen, te beschikken over de gelden gedeponeerd op voormelde bijzondere rekening gehouden op naam van de vennootschap in oprichting bij de naamloze vennootschap  BNP Paribas Fortis , agentschap Kortenberg.

Genoemde lasthebber mag, nadat de werkende notaris aan de instelling bericht heeft gegeven van het verlijden van onderhavige akte, over de gedeponeerde gelden beschikken om over te gaan tot dringende betalingen zoals het betalen van de aktekosten en andere schulden die lastens de vennootschap eisbaar zijn. Hij mag de gelden ook doen overschrijven op een rentedragende rekening op naam van de vennootschap.

De financiële instelling die de gedeponeerde gelden heeft vrijgegeven op verzoek van voormelde lasthebber, wordt bevrijd van alle verantwoordelijkheid met betrekking tot de vrijgave en de verdere besteding van de gelden.

Behoudens voormelde verrichtingen zullen er door genoemde lasthebber geen andere verbintenissen mogen aangegaan worden voor rekening van de vennootschap.

GOEDKEURING STATUTEN.

De statuten van deze vennootschap zijn goedgekeurd door de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren van Brabant op 25 maart 2015.

Tegelijk hiermee neergelegd. Afschrift van de akte vóór registratie.

De Notaris, Christian VANHYFTE.

Coordonnées
DR. P. DE WIL, UROLOOG

Adresse
LIJSTERSSTRAAT 10 3078 EVERBERG

Code postal : 3078
Localité : Everberg
Commune : KORTENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande