DR. SOFIE NIJS, HUISARTS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. SOFIE NIJS, HUISARTS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 560.978.021

Publication

08/09/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

04-09-2014

Griffie

*14307839*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0560978021

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

Dr. Sofie Nijs, huisarts

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Chris VAN EDOM te Boortmeerbeek (Hever) op 1 september 2014, neergelegd voor registratie blijkt de oprichting van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA genaamd "Dr. Sofie Nijs, huisarts".

1. ENIGE VENNOOT: Mevrouw NIJS Sofie, huisarts, geboren te Mechelen op 15 september 1983, (Rijksregisternummer 83.09.15-372.14), ongehuwd, wonende te 3190 Boortmeerbeek, Rijmenamsebaan 56

2. NAAM en VORM:  Dr. Sofie Nijs, huisarts , burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA.

3. ZETEL: Rijmenamsebaan 56 te 3190 Boortmeerbeek.

4. DOEL: De vennootschap heeft tot doel:

1. De uitoefening van de volledige praktijk geneeskunde op het stuk van de algemene geneeskunde door haar vennoten-artsen die op de lijst van de Orde der Geneesheren zijn ingeschreven, die in naam en voor rekening van de vennootschap handelen, onder naleving van de deontologische gedragsregels zoals bepaald in de Code van de geneeskundige plichtenleer.

De beroepsaansprakelijkheid van elke arts is evenwel onbeperkt.

De arts die de patiënt behandelt zal bijgevolg tegenover deze laatste, als arts persoonlijk verantwoordelijk blijven.

Het ereloon, betreffende de prestaties van de arts-vennoot, wordt bijgevolg geïnd in naam en voor rekening van de vennootschap.

2. Het ter beschikking stellen van alle nodige middelen aan de arts.

3. Het inrichten van algemene diensten en een medisch secretariaat in het bijzonder, die rechtstreeks nodig of nuttig zijn voor de uitoefening van voornoemde activiteiten.

4. De aankoop, het huren, leasen en invoeren van alle medische apparatuur en begeleidende accommodaties, inclusief gebouwen, voor voornoemde activiteiten.

5. De mogelijkheden scheppen om de arts-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen in voormelde medische discipline, dit teneinde een kwalitatief hoogstaande praktijkuitoefening mogelijk te maken.

6. Een patrimonium bestaande uit roerende en onroerende goederen te behouden in de ruimste zin van het woord, te beheren en oordeelkundig uit te breiden, alsmede alle verhandelingen die van aard zijn de opbrengst van haar patrimonium te bevorderen, op voorwaarde dat deze handelingen niet van aard zijn het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen.

7. Op niet-beroepsmatige wijze de aankoop, verkoop, huur, verhuur, het bouwen, het beheer van alle onroerende goederen van welke aard ook.

De vennootschap mag alle roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren die rechtstreeks met dit doel in verband staan en die van die aard zijn de opbrengst van haar onroerende en roerende goederen te bevorderen, zoals het onderhoud, de ontwikkeling, de verfraaiing en de verhuring van deze goederen. De vennootschap mag deelnemen aan alle verenigingen en vennootschappen die een gelijksoortig doel nastreven of die bijdragen tot de algehele of gedeeltelijke verwezenlijking van

Onderwerp akte :

Rijmenamsebaan 56 3190 Boortmeerbeek

Oprichting

Burgerlijke vennootschap onder vorm van besloten vennootschap met

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

het maatschappelijk doel, doch overeenkomsten die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of met derden, mogen ook door de vennootschap niet afgesloten worden.

De vennootschap mag, als bijkomstig doel, beleggen in roerende en onroerende goederen met eigen of vreemd kapitaal.

Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid aan de Provinciale Raad van de Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

De vennootschap kan leningen toestaan aan de vennoten en borg staan ten gunste van de vennoten voor zover de wettelijke en deontologische bepalingen dit toestaan.

De vennootschap zal de gereserveerde middelen als goede huisvader rationeel en oordeelkundig beheren.

De vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten, die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

5. DUUR: onbeperkt, te rekenen vanaf de neerlegging van de stukken op de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

6. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL: 18.600,00 euro, volledig geplaatst, en volstort bij de oprichting ten belope van 12.400,00 euro, verdeeld in 100 gelijke aandelen met stemrecht met elk een breukwaarde van 1/100ste van het kapitaal.

7. SAMENSTELLING: inbreng in geld door: mevrouw Sofie Nijs, voornoemd, ten belope van 18.600,00 euro, volstort ten belope van 12.400,00 euro, waarvoor haar 100 aandelen zonder nominale waarde als vergoeding toegekend worden. Dit bedrag werd gedeponeerd op een bijzondere rekening bij het BNP Paribas Fortis Bank, geopend ten name van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "Dr. Sofie Nijs, huisarts" in oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling.

8. BESTUUR: De vennootschap wordt bestuurd door een of meer zaakvoerder(s), natuurlijke personen, gekozen onder de artsen-vennoten en benoemd door de algemene vergadering. Indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat van de zaakvoerders herleid tot 6 jaar, voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar.

Hun opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging. Wanneer de vennootschap meerdere vennoten telt, kan elke vennoot zijn stem uitbrengen, hetzij persoonlijk, hetzij door een lasthebber, vennoot en drager van een schriftelijke volmacht. Een gevolmachtigde kan slechts over één volmacht beschikken.

Het mandaat van de zaakvoerder is onbezoldigd, tenzij door de algemene vergadering anders beslist.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, worden de werkverdeling, alle vergoedingen voor het als bedrijfsleider gepresteerd werk - inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder - en terugbetalingen van kosten en vacaties vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap.

De zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is. Indien er meer dan één zaakvoerder is kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

Externe vertegenwoordigingsmacht: Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

De zaakvoerder(s) kunnen bepaalde taken aan niet-artsen delegeren, doch enkel in niet-medische aangelegenheden.

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennootschap, binnen de perken van de hun verleende volmacht, onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders ingeval van overdreven volmacht.

9. JAARVERGADERING: ieder jaar op de laatste vrijdag van de maand mei om 14.00 uur. Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. De vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats in dezelfde gemeente, aangewezen in de oproeping.

Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging en met name de wederzijdse vertegenwoordiging van gehuwden kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot.

Ieder aandeel geeft recht op één stem. Schriftelijke besluitvorming is toegestaan in de gevallen zoals

voorzien in de statuten.

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden op laatste vrijdag van de maand mei 2015 om

14.00 uur in de zetel van de vennootschap.

10. BOEKJAAR: Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar. Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging van de stukken op de bevoegde Rechtbank van Koophandel tot en met 31 december 2014.

11. BESTEMMING VAN DE WINST: Het batig slot dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Van deze winst wordt ten minste één/twintigste vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de aandeelhouders verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen. Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat de winst of een deel ervan zal worden gereserveerd.

Geen uitkering mag geschieden, indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd; verder dient gehandeld naar het voorschrift van artikel 320 van het Wetboek van Vennootschappen.

12. ONTBINDING-VEREFFENING: De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan, onder voorbehoud van de homologatie door de voorzitter van de rechtbank van koophandel.

Indien er geen vereffenaar benoemd is door de algemene vergadering, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar, onder voorbehoud van de homologatie door de voorzitter van de rechtbank van koophandel.

De algemene vergadering bepaalt de emolumenten van de vereffenaars.

Ingeval een vereffenaar een rechtspersoon is, moet de natuurlijke persoon die hem vertegenwoordigt voor de uitoefening van de vereffening in het benoemingsbesluit worden aangewezen.

Indien er meerdere vereffenaars zijn, dan vormen zij een college. De vereffenaar(s) is bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 en volgende Wetboek Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen, anders besluit en rekening houdend met de rechten van aandelen zonder stemrecht.

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen en, indien er aandelen zijn die niet zijn volgestort, na herstelling van het evenwicht tussen de aandelen, hetzij door bijkomende volstorting te eisen lastens de niet voldoend volgestorte aandelen, hetzij door voorafgaandelijke terugbetalingen te doen in voordeel van die aandelen die in een grotere verhouding zijn volgestort, wordt het netto actief verdeeld onder alle vennoten naar verhouding van het aantal aandelen dat zij bezitten en worden de goederen die nog in natura voorhanden zijn op dezelfde wijze verdeeld.

Vooraleer de vereffening wordt afgesloten, wordt de verdeling door de bevoegde rechtbank van koophandel goedgekeurd.

Bij ontbinding van de vennootschap zal een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de vennoten.

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186 tot en met 190 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit.

13. BENOEMING EERSTE ZAAKVOERDER: De enige vennoot-oprichter verklaart dat het zaakvoerderschap voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap zal waargenomen worden door mevrouw Nijs Sofie voornoemd, die verklaart dit mandaat te aanvaarden en tevens bevestigt door geen enkele maatregel te zijn getroffen die zich hiertegen verzet, dit alles evenwel onder schorsende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap. Zij zal dit mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

14. BENOEMING EERSTE COMMISSARIS: De enige vennoot verklaart hierbij dat de vennootschap voor het eerste boekjaar volgens te goeder trouw verrichte schattingen zal voldoen aan de criteria voorzien in artikel artikel 15 Wetboek van vennootschappen. Iedere vennoot ( thans de enige vennoot) bezit derhalve individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

15. BEKRACHTIGING VAN VERBINTENISSEN. De enige vennoot-oprichter heeft verklaard dat alle verbintenissen ontstaan en alle rechten verkregen sedert 1 januari 2014 ten name van de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

vennootschap in oprichting door de vennootschap worden overgenomen en aldus geacht vanaf de aanvang in hoofde van de vennootschap te zijn ontstaan, dit alles onder schorsende voorwaarde van de verkrijging van de rechtspersoonlijkheid door de vennootschap. De verbintenissen aangegaan in de tussenperiode zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 Wetboek van Vennootschappen en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

16. VOLMACHT. De enige vennoot, heeft volmacht gegeven aan de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid  Global Account , met zetel te 2000 Antwerpen, Bourlastraat 3, met ondernemingsnummer 0879.657.168, vertegenwoordigd door haar zaakvoerder, mevrouw Lieve Pauwelyn, wonende te Gillis Damaesstraat 59 te 2040 Berendrecht, met mogelijkheid van in de plaats stelling, om alle noodzakelijke formaliteiten te vervullen bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen, het rechtspersonenregister en desgevallend bij de Administratie van de Belasting over de Toegevoegde Waarde en de Directe Belastingen en andere instanties, alsook bij een ondernemingsloket met het oog op de inschrijving/aanpassing van de gegevens in de Kruispuntbank voor Ondernemingen, hiertoe de nodige documenten aan te vragen, in te vullen, te ondertekenen en neer te leggen, en te dien einde in het algemeen alles te doen wat nuttig of noodzakelijk is dit onder schorsende voorwaarde van neerlegging van een uitgifte van deze akte op de griffie van de rechtbank van Koophandel conform artikel 68 Wetboek van Vennootschappen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

Getekend geassocieerd notaris Chris VAN EDOM te Boortmeerbeek (Hever).

op onzegel, bestemd het BELGISCH STAATSBLAD.

Tegelijk hiermee neergelegd: het afschrift der oprichtingsakte dd. 1 september 2014, eensluidend uittreksel.

17/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 29.05.2015, NGL 12.08.2015 15417-0440-010

Coordonnées
DR. SOFIE NIJS, HUISARTS

Adresse
RIJMENAMSEBAAN 56 3190 BOORTMEERBEEK

Code postal : 3190
Localité : BOORTMEERBEEK
Commune : BOORTMEERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande