DR. VANDENBERGHE LORE, ORTHOPEDIE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : DR. VANDENBERGHE LORE, ORTHOPEDIE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 507.774.214

Publication

20/01/2015
ÿþ,

Mod Wortl 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : r,~.; 4 . 241-4

Benaming

(voluit) : DR. VANDENBERGHE LORE, ORTHOPEDIE (verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Waversesteenweg 38 - 3360 Bierbeek-Opvelp

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING - BENOEMINGEN

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Hugo Kuijpers, te Leuven-Heverlee, op 1111212014, geregistreerd, dat een burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht met als naam Dr, Vandenberghe Lore, Orthopedie, met zetel te Bierbeek-Opvelp Waversesteenweg 38, voor onbepaalde duur, mits overname van alle verbintenissen aangegaan in naam van de vennootschap in oprichting sinds 01/08/2014, door mevrouw Vandenberghe Lore, artse-orthopediste,: gehuisvest te 3360 Bierbeek-Opvelp, Waversesteenweg 38.

Het kapitaal bedraagt ¬ 18.600,00 en is verdeeld in 100 aandelen zonder nominale waarde. De aandelen, zijn volledig geplaatst, én volledig volgestort, in geld, door de oprichter,

De statuten worden als volgt vastgesteld:

Artikel 1. - Vorm

De vennootschap zal de vorm aannemen van een burgerlijke professionele vennootschap, onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, die beheerst wordt door de in voege zijnde wettelijke bepalingen en deze statuten.

Artikel 2. - Naam

De vennootschap wordt opgericht onder de naam Dr. Vandenberghe Lore, Orthopedie.

De vennootschapsnaam zal gebezigd worden in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de vennootschap, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door, de woorden "burgerlijke vennootschap onder vorm van een besloten vennootschap met beperkte= aansprakelijkheid" of door de afkorting "B.V.-BVBA".

Artikel 3. - Zetel

De zetel is gevestigd te Bierbeek-Opvelp, Waversesteenweg 38.

Hij mag bij beslissing der algemene vergadering naar iedere plaats in België overgebracht worden, leder%' verandering van zetel zal bekendgemaakt worden aan de Provinciale Raad van de Orde der Geneesheren eii"

de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. 6

De vennootschap mag in België of in het buitenland agentschappen, bijkantoren en opslagplaatsen oprichten bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s).

Artikel 4, - Doel

De vennootschap heeft tot doel, in de meest ruime zin, in België alsook in het buitenland:

De uitoefening van de geneeskunde, in het bijzonder de orthopedie, door de artsen-vennoten in naam en voor rekening van de vennootschap, met in achtname van de regels van de geneeskundige plichtenleer. De vennootschap kan bovendien alle werkzaamheden en rechtshandelingen verrichten die van aard zijn rechtstreeks de verwezenlijking van haar doel te bevorderen. De artsen-vennoten verbinden zich ertoe hun volledige zelfstandige medische activiteit in de gemeenschap te brengen.

De vennootschap mag deelnemen aan alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten, die artsen niet mogen afsluiten met andere artsen of derden, zullen ook door de vennootschap niet afgesloten mogen worden.

Zij zal zich mogen interesseren, door inbreng, fusie, participatie of anderszins in bestaande en op te richten maatschappijen, ondernemingen of verenigingen, waarvan het doel geheel of gedeeltelijk identiek, analoog of gelijkend is aan of samenhangend met dit van deze vennootschap, evenals het bestuur en de vereffening van, en om het even welk mandaat in, andere vennootschappen, ondernemingen of verenigingen waarnemen,

Zij mag beleggen in roerende en onroerende goederen, op voorwaarde dat deze handelingen niet van aard. zij het burgerlijk karakter van de vennootschap te wijzigen. Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

iu

Vo beho aan Belg Staat

MONITEUR BEL

i z -01-

2015;

L ~=~ili$i~ec~;is~an~s,va~r~l

n~,r ~

G1SCH ST,aATS~ ~ii.. tia,n,pïi ~ r'

KNEERt3ELEGD..

I 9 9E1.. 201Ll

- R

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

stellen en al haar andere goederen in pand stellen, en mag aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen

en alle andere verbintenissen, welke de verwezelijking van haar doel bevorderen..

Wanneer de vennootschap twee of meer vennoten telt kan dit bijkomstig doel enkel nagestreefd worden

nadat het schriftelijk akkoord van de vennoten over hun investeringsbeleid aan de Provinciale Raad van de

Orde van Geneesheren meegedeeld werd.

Artikel 5. - Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, mits overname van alle verbintenissen aangegaan

voor de vennootschap in oprichting sinds één augustus tweeduizend veertien.

Artikel 6. - Kapitaal

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (@ 18.600,00), en is vertegenwoordigd door honderd

(100) gelijke aandelen zonder nominale waarde. Elk aandeel vertegenwoordigt één honderdste (11100ste) van

het kapitaal,

Het kapitaal kan verhoogd of verminderd worden bij besluit van de algemene vergadering, die beraadslaagt

volgens de wettelijke voorwaarden en formaliteiten.

Artikel 7. - Afstand en overdracht van aandelen

(...)

Artikel 7 Bis.

(" )

Artikel 8, - Bestuur, bevoegdheid en vergoeding der zaakvoerders

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, artsen vennoten, door de algemene vergadering te benoemen of in de statuten aan te stellen.

indien de vennootschap slechts één vennoot telt, wordt deze benoemd voor de duur van diens medische activiteiten binnen de vennootschap.

Indien er meerdere vennoten zijn wordt de duur van het mandaat herleid tot zes jaar, en voor zover de zaakvoerder op medisch vlak actief blijft binnen de vennootschap, eventueel hernieuwbaar. Hun opdracht kan om gewichtige redenen geheel of gedeeltelijk worden herroepen door een besluit van de algemene vergadering, met inachtneming van de vereisten voor statutenwijziging,

Wanneer een rechtspersoon wordt aangewezen als zaakvoerder benoemt deze onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vaste vertegenwoordiger zoals voorzien in het Wetboek van Vennootschappen.

Iedere zaakvoerder heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om alléén alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet de algemene vergadering bevoegd is.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt alléén de vennootschap tegenover derden en in rechte als eiser of verweerder. De vennootschap is gebonden door de rechtshandelingen welke door de zaakvoerder worden verricht, deze handelingen mogen niet buiten het vennootschapsdoel vallen, In alle akten die de vennootschap verbinden zal de handtekening van de zaakvoerder altijd voorafgegaan zijn of gevolgd worden door de hoedanigheid krachtens welke hij handelt.

De delegatie van het dagelijks bestuur aan een derde zal slechts geldig kunnen geschieden mits de schriftelijke toestemming van al de zaakvoerders, collectief optredend indien er meerdere zijn.

Vergoedingen of lonen toekomend aan de zaakvoerder(s) worden jaarlijks bepaald door de algemene vergadering.. Zij worden als kosten geboekt, indien ze toegekend worden.

Indien de vennootschap meerdere vennoten telt, dienen de werkverdeling, aile vergoedingen voor het gepresteerd werk  inclusief de eventuele bezoldiging van de zaakvoerder -- en de terugbetalingen van kosten en vacaties vestgelegd te worden in een schriftelijke overeenkomst tussen de artsen-vennoten en de vennootschap.

De machten van een zaakvoerder kunnen evenwel beperkt worden of collectief opgedragen worden bij de benoeming en als dusdanig bekendgemaakt,

Artikel 9. - Vertegenwoordiging der zaakvoerder(s)

De arts dient verzekerd te zijn voor medische fouten en ook de aansprakelijkheid van de vennootschap dient verzekerd te zijn.

De geneeskunde wordt uitsluitend door de artsen-vennoten uitgeoefend in naam en voor rekening van de vennootschap.

De professionele aansprakelijkheid van elke arts-vennoot is onbeperkt,

Elke arts-vennoot moet de andere vennoten inlichten over elke opgelopen disciplinaire, correctionele of administratieve veroordeling met weerslag op de gemeenschappelijke beroepsuitoefening, Wordt een vennoot geschorst dan verliest hij de voordelen van de vennootschap voor de duur van de schorsing. Noch de vennootschap, noch de vennoot mogen in zijn plaats gedurende de straftijd een vervanger aanstellen. De getroffen schikkingen betreffende de continuïteit van de zorg dienen te worden meegedeeld aan de Provinciale Raad waartoe de arts behoort.

Artikel 10. - Toezicht

(..)

Artikel 11. - Algemene vergadering

De jaarvergadering zal ieder jaar gehouden worden op de tweede zaterdag van de maand mei om tien uur

op de zetel van de vennootschap of op iedere andere plaats in de oproepingsbrieven aangeduid. Indien deze

dag een wettelijke feestdag is, heeft de vergadering plaats op de eerstvolgende werkdag, op hetzelfde uur.

w 4 Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2015 - Annexes du Moniteur belge De oproeping tot de algemene vergadering geschiedt bij aangetekende brief, toegezonden aan de

vennoten, ten minste vijftien dagen voor de vergadering. Deze wijze van oproeping geldt niet wanneer de enige

vennoot tevens enig zaakvoerder is.

De oproeping vermeldt de agenda.

Ieder der zaakvoerders is bevoegd om een buitengewone algemene vergadering samen te roepen telkens

het maatschappelijk belang dit vereist.

Artikel 12, - Beraadslaging

De algemene vergadering zal beraadslagen volgens de regels voorzien door het Wetboek van

Vennootschappen. Ieder aandeel geeft recht op één enkele stem.

De vennoot die meerdere aandelen bezit, beschikt over zoveel stemmen als aandelen.

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen,

Van elke algemene vergadering worden notulen opgemaakt.

Artikel 13. - Vertegenwoordiging op de algemene vergadering

ledere vennoot mag zich op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen door een lasthebber, die

zelf vennoot is, mits schriftelijke machtiging.

iedere gevolmachtigde kan slechts één volmacht uitoefenen.

Wanneer de vennootschap slechts één vennoot telt, oefent hij de bevoegdheden uit die aan de algemene

vergadering zijn toegekend. Hij kan die bevoegdheid niet overdragen.

De beslissingen van de enige vennoot, die handelt als algemene vergadering, worden vermeld in een

register dat op de zetel van de vennootschap wordt bijgehouden.

Artikel 14, - Boekjaar

Het boekjaar vangt aan op één januari en eindigt op eenendertig december van ieder jaar.

Artikel 15. - Inventaris, jaarrekening

Ieder jaar, per eenendertig december en voor de eerste maal per eenendertig december tweeduizend

vijftien, worden de boeken van de vennootschap afgesloten en maakt de zaakvoerder de inventaris en de

jaarrekening op.

De jaarrekening wordt binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar door de zaakvoerder(s) aan

de algemene vergadering voorgelegd.

Ten minste één maand voor de algemene vergadering overhandigt (overhandigen) de zaakvoerder(s) deze

stukken met het jaarverslag aan de commissarissen  indien van toepassing. De jaarrekening, het jaarverslag

en desgevallend het verslag van de commissarissen worden aan de vennoten gezonden, samen met de

oproeping voor de jaarvergadering.

De jaarrekening wordt door de algemene vergadering vastgesteld en goedgekeurd,

Artikel 16. - Winstverdeling

Het overschot op de opbrengsten, na aftrek van de lasten, algemene kosten en afschrijvingen, vormt de

netto-winst van de vennootschap.

Van die winst wordt jaarlijks minstens één/twintigste voorafgenomen voor het aanleggen van het wettelijk

reservefonds. Die voorafname is niet meer verplicht zodra het reservefonds één/tiende van het maatschappelijk

kapitaal bereikt.

Het saldo staat ter beschikking van de algemene vergadering, die het geheel of gedeeltelijk kan verdelen

onder de aandelen, het overschrijven op een reservefonds, het gewoon overdragen of er een andere

bestemming aan geven.

De zaakvoerder(s) bepaalt(bepalen) het tijdstip en de wijze waarop dividenden zullen worden uitbetaald.

Artikel 17. - Ontbinding en vereffening

In geval van ontbinding van de vennootschap, om gelijk welke reden ook en op gelijk welk ogenblik,

geschiedt de vereffening door de zorgen van de vereffenaar(s), benoemd door de algemene vergadering, en bij

gebrek aan dusdanige benoeming, geschiedt deze vereffening door de zorgen van de zaakvoerder(s) in functie

op dat ogenblik. De vereffenaar(s) zal(zullen) pas in functie treden nadat zijn(hun) benoeming door de

bevoegde rechtbank is bevestigd.

De vennootschap wordt evenwel ontbonden in het geval zoals voorzien in artikel 7,

Te dien einde beschikt(beschikken) de vereffenaar(s) over de meest uitgebreide bevoegdheden verleend bij

de artikelen 186 en volgende van het Wetboek van Vennootschappen, zonder de toestemming van de

algemene vergadering te moeten inroepen in de gevallen voorzien door de artikelen 187 en 190 van voormeld

wetboek.

Na betaling van alle schulden en lasten van de vennootschap zal het overblijvend saldo over al de aandelen

verdeeld worden, rekening houdend met de volstorting ervan. Vooraleer de vereffening wordt afgesloten,

legt(Ieggen) de vereffenaar(s) het plan voor de verdeling van de activa onder de verschillende schuldeisers voor

akkoord voor aan de rechtbank van het arrondissement waarbinnen de vennootschap haar zetel heeft.

Bij ontbinding van de vennootschap zal een beroep worden gedaan op artsen voor de afhandeling van

zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten en/of het beroepsgeheim van de

vennoten.

Artikel 18. - Woonstkeuze

(...)

Artikel 19. - Algemene beschikking

(.,.)

ALS OVERGANGSMAATREGEL eindigt het eerste boekjaar op 31/12/2015. De eerste jaarvergadering zal

bijgevolg plaatsgrijpen in mei 2016,

A ;

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Wordt voor een periode gelijk aan de duur van de medische activiteiten binnen de vennootschap tot zaakvoerder benoemd, mevrouw VANDENBERGHE Lore voornoemd.

Comparante verklaart eveneens dat de vennootschap voor het eerste boekjaar voldoet aan de criteria vermeld in de artikelen 15 en 141 van het Wetboek van Vennootschappen en dat dienvolgens geen commissaris hoeft benoemd te worden.

Bijzondere volmacht wordt door voornoemde zaakvoerder verleend aan mevrouw Schiepers Danielle van het Accountants- en belastingconsulentenkantoor SCHIEPERS BVBA, met zetel te 3010 Leuven/Kessel-Lo, Vlierbeeklaan 4-0001, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, om de vennootschap ingevolge onderhavige akte te vertegenwoordigen tegenover de griffie van de rechtbank van koophandel, de Kruispuntbank voor Ondernemingen, de ondememingsloketten en alle (belasting-) administraties, waaronder de BTW, teneinde aldaar alle aanvragen, inschrijvingen, wijzigingen, doorhalingen, schrappingen en alle administratieve verrichtingen van de vennootschap uitte voeren.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL. Bijgevoegd: uitgifte van de oprichtingsakte. HUGO KUIJPERS, NOTARIS

Op de laatste btz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
DR. VANDENBERGHE LORE, ORTHOPEDIE

Adresse
WAVERSESTEENWEG 38 3360 OPVELP

Code postal : 3360
Localité : Opvelp
Commune : BIERBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande