EGLISE DE DIEU EN BELGIQUE-LA NOUVELLE JERUSALEM KORTENBERG ( KERK VAN GOD IN BELGIE- HET NIEUWE JERUSALEM KORTENBERG)

Association sans but lucratif


Dénomination : EGLISE DE DIEU EN BELGIQUE-LA NOUVELLE JERUSALEM KORTENBERG ( KERK VAN GOD IN BELGIE- HET NIEUWE JERUSALEM KORTENBERG)
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.642.305

Publication

23/07/2013
ÿþe

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsbiac

MpD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

a~.x:.iaelegd griffie der

L

,,.~

i iGCrll'4-c i'li'í `l,~~r1 ! nC!~J~ilirjd

~ 1~

L~~Ll~'san, de.1 2 ,~~.~1_1 Z~{q

Griffie

Ondernemingsnr : ~$ . ~n ~- 305-

Benaming

(voluit) : EGLISE DE DIEU EN Belgique-LA NOUVELLE JERUSALEM

KORTENBERG ( Kerk van God in België- Het Nieuwe

Jerusalem Kortenberg)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2013 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : 3071 Erps-Kwerps, Frans Mombaerstraat 188

Onderwerp akte : Oprichting van een VZW

De ondergetekenden :

1. Mijnheer Lunguana-Mvuamba, geboren te Kuilu-Ngongo (Dem.Rep.Kongo), op 03 juni 1970, met verblijf. te 3071 Kortenberg, Frans Mombaersstraat n°188 ;

2. Mevrouw Landa Gombo Mamie, geboren te Kinshasa (Dem.Rep.Kongo), op 15 juni 1972, met verblijf te' 3071 Kortenberg, Frans Mombaersstraat n°188 ;

3. Mevrouw Bizuli Mulamba Sandrine, geboren te Kinshasa (Dem.Rep.Kongo), op 04 November 1987, met verblijf te 3061 Leefdal, Doorpstraat n°489 ;

4. Mevrouw DONJA-OKAKO MAR1E-SYLVIE, geboren te Kinshasa (Dem. Rep. Kongo), op 04 december 1970 , met verblijf te 3150 Haacht, Keerbergensteenweg 70

Allen zijn overeengekomen de statuten van de vereniging als volgt op te stellen

TITEL i : BENAMING, ZETEL, DOEL

Artikel 1

De vereniging draagt de naam « Eglise de Dieu en Belgique : La Nouvelle Jérusalem Kortenberg » (Kerk

van God in België : Het nieuwe Jerusalem Kortenberg ».

Artikel 2

Haar maatschappelijke zetel is gevestigd te 3071 Erps-Kwerps, Frans Mombaersstraat 188. Hij ligt in het gerechtelijke arrondissement Leuven. Hij zal mogen overgebracht worden naar een andere plaats op beslissing van de Algemene Vergadering.

Artikel 3

De vereniging is lid van het Eglise de Dieu en Belgique (Kerk van God in België). Ze is eveneens lid van de' Fédération Evangélique Francophone de Belgique (FEFB) Franstalige Evangelische Federatie van België), van' de Synode Fédéral des Eglises Protestantes et Evangéliques (Federale Synode van de Protestantse en Evangelische Kerken) en van het Conseil Administratif du Culte protestant et Evangélique (CACPE) (Administratieve Raad voor de protestantse en evangelische godsdienst).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

M00 2,2

Artikel 4

De vereniging heeft als doel de evangelisatie in België van elke persoon die het woord van God dient te kennen door de Bijbel. Ze zorgt eveneens voor de materiële en aardse celebratie van de protestantse evangelische godsdienst overeenkomstig de beginselen van het christelijk geloof en door geheel of deels te voorzien in de kosten en behoeften van deze godsdienst alsook van de christelijke, sociale en culturele werken die eraan verbonden zijn. De vereniging mag in België en in het buitenland alle akten stellen welke rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met haar doel. Ze mag inzonderheid haar hulp verlenen en belang stellen voor elke activiteit in verhouding tot haar doel. De VZW zal eveneens activiteiten van Voedselbank uitoefenen naast die van misvieringen.

Artikel 5

De vereniging wordt samengesteld voor een onbepaalde duur.

TITEL Il :LEDEN

Artikel 6

De vereniging wordt samengesteld door effectieve en aangesloten leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt met een minimum van drie leden. Enkel de effectieve leden genieten van de volledige door de wet en onderhavige statuten toegekende rechten.

Artikel 7

De effectieve leden zijn :

-de ondergetekenden

-de door de raad van bestuur toegelaten leden.

Artikel 8

Om als effectief lid deel uit te maken van de vereniging, dient men :

-christen te zijn ;

-het Evangelie totaal te aanvaarden volgens de voorschriften van de Bijbel,

-lid te zijn van de Kerk en regelmatig deel te nemen aan haar activiteiten en vergaderingen,

-instemmen met de statuten en het interne reglement van de vereniging,

-en het schriftelijk aanvragen bij de raad van beheer die soeverein besluit.

Artikel 9

De personen die niet wensen effectieve leden te worden mogen niettemin aangesloten leden worden. Ze

dienen dit aan te vragen bij de raad van beheer.

Artikel 10

De aangesloten leden zijn de personen die de vereniging wensen te helpen en die deelnemen aan haar activiteiten overeenkomstig de statuten en de door deze laatste genomen beslissingen. De aangesloten leden mogen de algemene vergaderingen bijwonen maar hebben geen stemrecht.

Artikel 11

De hoedanigheid van lid van de vereniging wordt verloren bij het overlijden, de langdurige afwezigheid uit de vereniging zonder motief, het schriftelijke ontslag toegestuurd aan de raad van bestuur of de uitsluiting.

De uitsluiting van een lid mag enkel door de algemene vergadering worden uitgesproken bij de twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De raad van bestuur mag, tot op de beslissing van de algemene vergadering, leden van hun functie ontheffen die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan ernstige overtredingen van de wet, de statuten, het interne reglement en de beginselen van de christelijke godsdienst.

Het verlies van de hoedanigheid van lid van de Kerk veroorzaakt automatisch het verlies van de hoedanigheid van lid van de vereniging.

Elke persoon die geen lid meer is mag dit opnieuw worden op eigen aanvraag na gunstig advies van de raad van bestuur.

Artikel 12

Het aftredende, van haar functie ontheven of uitgesloten lid alsook de erfgenamen of rechthebbende van het overleden lid hebben geen enkel recht over het sociale fonds. Ze mogen noch de gestorte schenkingen of offers, noch de rekeningen en verantwoordingen, noch het verzegelen, noch de terugbetaling opeisen, vorderen of ophalen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 13

De effectieve leden worden niet verplicht enige bijdrage te storten.

TITEL III : DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 14

De algemene vergadering is samengesteld door effectieve en aangesloten leden. Ze wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, in zijn afwezigheid, door de door de raad van bestuur aangestelde persoon.

Artikel 15

De algemene vergadering is de soevereine macht van de vereniging. Ze beschikt over de bevoegdheden

die haar uitdrukkelijk door de wet of door onderhavige statuten erkend worden.

Onder haar bevoegdheid vallen inzonderheid :

-de wijzigingen van de statuten ;

de benoeming en ontheffing van de bestuurders ;

-de goedkeuring van de budgetten en rekeningen ;

-de uitsluiting van de effectieve leden ;

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

Artikel 16

Er dient elk jaar minstens een algemene vergadering te worden gehouden. De vereniging mag op elk ogenblik samenkomen in een buitengewone algemene vergadering bij beslissing van de raad van bestuur of op vraag van minstens een vijfde van de effectieve leden.

Artikel 17

De algemene vergadering wordt opgeroepen door de raad van bestuur per schrijven toegestuurd aan elk lid minstens acht dagen voor de algemene vergadering en ondertekend door een bestuurder op naam van de raad van bestuur. De plaats, datum, het uur alsook de dagorde van de algemene vergadering worden vermeld in de oproeping. Behoudens in de door de wet bepaalde gevallen mag de algemene vergadering over punten spreken die niet op de dagorde vermeld staan.

Artikel 18

Elk effectief lid heeft het recht de algemene vergadering bij te wonen. In geval van afwezigheid mogen de leden zich laten vervangen door een mandataris. Deze laatste dient een effectief lid van de vereniging te zijn. Elk lid mag slechts over één volmacht beschikken.

Artikel 19

Elk voorstel ondertekend door een vijfde van de leden dient op de dagorde te worden geplaatst.

Artikel 20

Alle effectieve leden hebben een gelijk stemrecht op de algemene vergadering en beschikken over één stem. De aangesloten leden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. Ze mogen echter de besprekingen van de vergadering bijwonen.

Artikel 21

De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen niet de gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen behoudens in de door de wet of onderhavige statuten bepaalde gevallen. In geval van staking der stemmen, is die van de voorzitter of de persoon die hem vervangt doorslaggevend.

Artikel 22

De algemene vergadering mag enkel geldig de statuutwijzigingen bespreken indien deze uitdrukkelijk vermeld worden in de aan de leden van de algemene vergadering toegestuurde oproeping en indien de algemene vergadering minstens twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde leden telt. De voorstellen tot aanpassing worden aan elk lid toegestuurd. De aldus voorgestelde aanpassingen worden aangenomen door de leden met de meerderheid van twee derden der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De aanpassingen met betrekking tot de doelstellingen waarvoor de vereniging wordt opgericht mogen slechts met de meerderheid van vier vijfden der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden aangenomen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Artikel 23

De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in proces verbalen ondertekend door de voorzitter en een bestuurder. Elk effectief lid ontvangt een afschrift van de proces-verbalen. De procesverbalen van de vergaderingen worden behouden op de zetel van de vereniging waar alle leden er kennis mogen van nemen. De leden mogen de uittreksels vragen van de proces-verbalen, ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door een bestuurder.

TITEL IV : RAAD VAN BESTUUR

Artikel 24

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld door minstens drie leden benoemd onder de effectieve leden van de vereniging voor een mandaat van drie jaar. De uitgaande bestuurders zijn herkiesbaar. De bestuurders oefenen hun mandaat uit ten kosteloze titel.

Artikel 25

In gevat van vacature van een mandaat, mag de raad van bestuur zelf ten voorlopige titel een andere

bestuurder coöpteren of benoemen teneinde het mandaat af te werken van de bestuurder die hij vervangt.

Artikel 26

De Raad van Bestuur kiest een voorzitter, een vice-voorzitter en een secretaris onder zijn leden. De dominee van de Kerk is ambtshalve lid van de raad van bestuur en van rechtswege voorzitter van deze raad zijnde de spirituele verantwoordelijke van de vereniging.

Artikel 27

De raad van bestuur vergadert op grond van de oproeping van de voorzitter of van twee bestuurders.

Hij mag enkel beslissen wanneer de meerderheid van de leden aanwezig is. Zijn beslissingen worden

genomen tegen de absolute meerderheid van haar leden. Alle leden hebben een gelijk stemrecht. In geval van

staking der stemmen, is die van de voorzitter doorslaggevend.

Artikel 28

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden over het bestuur en het beheer van de vereniging. Enkel de akten door de wet en door onderhavige statuten voorbehouden aan de algemene vergadering vallen niet onder zijn bevoegdheid.

Artikel 29

De vereniging verbindt zich ertoe door de handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur en/of van de vice-voorzitter. Voor elke transactie die de vereniging bindt voor een periode van meer dan één jaar en voor elk bedrag hoger dan 2.500 EUR, worden de handtekeningen van drie bestuurders vereist, Elke bestuurder mag een andere bestuurder aanstellen om in zijn plaats te ondertekenen gedurende een wel bepaalde termijn.

TITEL V : INTERN REGLEMENT

Artikel 30

Een intern reglement wordt opgemaakt door de raad die het aan de algemene vergadering ter goedkeuring voorlegt. Het is bestemd voor het bespreken van de door de statuten niet aangehaalde punten. Dit reglement dient in overeenstemming te zijn met de Bijbel, de leer van de Kerk van God, de wetgeving over de VZW's alsook het gemene recht betreffende de culturele verenigingen.

Artikel 31

De wijzigingen aan het interne reglement mogen worden aangebracht door een beslissing van de algemene

vergadering met de gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

TITEL VI : DIVERSE BESCHIKKINGEN

Artikel 32

Het sociale jaar begint op 1 januari en loopt ten einde op 31 december van elk jaar.

Artikel 33

In geval van vrijwillige ontbinding van de vereniging, is de netto activa bestemd voor de vereniging zonder

winstbejag « Eglise de Dieu en Belgique » (Kerk van God in België »

"

Voor-

behouden aan hot Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

]NoD 2.0

Luik B - Vervolg

Artikel 34

Al wat in onderhavige statuten niet voorzien is, wordt bepaald door de wet van 27 juni 1921 met betrekking

tot de verenigingen zonder winstbejag.

Artikel 35

De algemene vergadering van heden heeft beslist de volgende personen te benomen in hoedanigheid van

bestuurder

1. Voorziter :Lunguana-Mvuamba, geboren te Kuilu-Ngongo (Dem.Rep.Kongo), op 03 juni 1970, met verblijf te 3071 Kortenberg, Frans Mombaersstraat n°188 ;

2. Vice-voorziter: Mevrouw Landu Gombo Mamie, geboren te Kinshasa (Dem.Rep.Kongo), op 15 juni 1972, met verblijf te 3071 Kortenberg, Frans Mombaersstraat n°188 ;

3. Secretaresse :Mevrouw Bizuli Mulamba Sandrine, geboren te Kinshasa (Dem.Rep.Kongo), op 04 November 1987, met verblijf te 3061 Leefdal, Doorpstraat n°489 ;

4. Penningmeester : Mevrouw DONJA-OKAKO MARIE-SYLVIE, geboren te Kinshasa (Dem. Rep. Kongo), op 04 december 1970 , met verblijf te 3150 Haacht, Keerbergensteenweg 70

Gedaan te Kortenberg op 28 mei 2013 in twee exemplaren ;

Lunguana-Mvuamba

Voorzitter bestuurder

LANDU GOMBO MAMIE DONJA-OKAKO MARIE-SYLVIE

Bestuurder Bestuurder

BIZULI MULAMBA SANDRINE

Bestuurder

Op de laatste biz. van Luik B vermelden . Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
KERK VAN GOD IN BELGIE- HET NIEUWE JERUSALE…

Adresse
FRANS MOMBAERSTRAAT 188 3071 ERPS-KWERPS

Code postal : 3071
Localité : Erps-Kwerps
Commune : KORTENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande