EKSPLOSIEF

Association sans but lucratif


Dénomination : EKSPLOSIEF
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 534.847.607

Publication

11/06/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Neergelegd ter griffie der Rechtbank van Koophandel te Leuven, de 31 MEI 2013 DE GRIFFIER,

Griffie

iIIi iiii~iiuifilj

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Ondernemingsnr : 05.0 gli'Y- ~D ~

Benaming

(voluit) : EKSplosief

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Kasteelstraat 43 te 3071 Kortenberg (Erps-Kwerps)

Onderwerp akte : Oprichting - Statuten

Uit een akte, verleden voor ons, meester Bruno MARTI=NS, geassocieerd notaris te Kortenberg, op 23 mei 2013, te registreren blijkt dat 1) De heer WILLEMS Jeroen, wonende te 3040 Huldenberg, Smeysberg 36 ; 2) De heer WILLEMS Erwin, wonende te 3071 Kortenberg (Erps-Kwerps), Kasteelstraat 43 ; en 3) Mevrouw GULLENTOPS Sofie, wonende te 3040 Huldenberg, Smeysberg 36, een vereniging zonder winstoogmerk hebben opgericht onder de naam "EKSplosief', met zetel te 3071 Kortenberg (Erps-Kwerps).

LSTATUTEN

NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "EKSplosief', vereniging zonder winstoogmerk.

Alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken die uitgaan van de vereniging moeten de naam van de vereniging vermelden met, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermel-iding "Vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "V.Z.W." en het adres van de zetel van de vereniging..

Artikel 2.

De vereniging is gevestigd te 3071 Kortenberg (Erps-Kwerps), Kasteelstraat 43. Enkel bij beslissing van de Algemene Vergadering kan hij naar een andere plaats overgebracht worden.

Artikel 3.

De vereniging heeft tot doel: de bevordering van het geestelijk welzijn en de lichamelij-ke opvoeding van de aangesloten leden door het beoefenen van alle sporten in het alge-meen en het wielrennen en het fietstoerisme in het bijzonder.. De vereniging kan alle ac-tiviteiten inrichten of eraan deelnemen die kunnen bijdragen tot het, verwezenlijken van dit doel, onder meer: activiteiten op recreatief, informatief, vormend, ontmoetend, experimenteel en maatschappijgericht vlak. Zij mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen en', helpen realiseren zoals, niet limitatief opgesomd : het inrichten en deelnemen aan sportmanifestaties; het', verwerven van roerende en onroerende goederen, het in gereedheid brengen en uitbaten van sportlokaties; het oprichten, inrichten en uitbaten van drank- en eetgelegenheden, het drukken en verspreiden van vlugschriften; en sportpublicaties; het inrichten en houden van feestelijkheden, bals, bingo-avonden en dergelijke meer; het, stellen en verrichten van alle rechtshandelingen en handelsdaden in de meest ruime zin, die tot de" verwezenlijking van het doel der vereniging nodig of nuttig mochten zijn. Dit doel kan worden nagestreefd door eigen activiteiten of door het stichten van afdelingen of deelname aan verenigingen of maatschappijen met gelijkaar-dig doel.

De vereniging mag alle verrichtingen doen die betrekking hebben op het doel en zij is bevoegd alle roerende of onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft in eigendom te bezitten en erop zakelijke rechten te vestigen en uit te oefenen.

Artikel 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden wor-den.

LEDEN  TOETREDENDE LEDEN

Artikel 5.

Het aantal leden is niet beperkt, doch mag niet minder bedragen dan drie.

De vereniging bestaat uit werkende leden en toegetreden leden.

Artikel 6.

Beslissingen over de toetreding van werkende leden behoren tot de bevoegdheid van de raad van bestuur. Werkend lid is wie zich door een engagement in een werkgroep inzet voor de realisatie van de doelstellingen. Het binnenhuisreglement concretiseert de voorwaarden van dit engagement. Werkende leden hebben alle

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso((»n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

bevoegdheden die de statuten en de wet van 27 juni 1921 hen toekennen, zij hebben stemrecht in de algemene vergadering.

Wie werkend lid wenst te zijn, stelt zich schriftelijk of mondeling kandidaat bij de voor-zitter van de vereniging of een ander bestuurslid.

De stichters van de vereniging, alles hier voornoemd en aanwezig of vertegenwoordigd, zijnde eerste werkende leden.

Artikel 7.

De vereniging heeft ook toegetreden leden. Om toegetreden lid te worden van de ver-eniging moet men aan volgende voorwaarden voldoen een jaarlijks lidgeld betalen. In-dien zij hun lidgeld niet meer betalen, of niet langer meer voldoen aan de lidmaat-schapsvoorwaarden, worden ze van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Toege-treden leden hebben geen stemrecht in de Algemene Vergadering. Hun rechten en plich-ten worden vastgesteld door het binnenhuisreglement,

Artikel 8,

De vereniging kan ook ereleden hebben. De raad van bestuur kan de voorwaarden voor deelneming aan de vereniging bepalen voor deze leden, evenals hun rechten en plichten.

Artikel 9.

Het bedrag van de jaarlijkse bijdragen van de leden wordt bepaald door de raad van be-stuur (of de algemene vergadering).

RAAD VAN BESTUUR  DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 10.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie bestuur-ders, leden van de vereniging, en die worden benoemd voor een maximum, maar her-nieuwbare periode, van 3 jaar. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging bestaat de Raad van Bestuur maar uit twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

Een bestuurder wordt geacht na zijn ontslag, of na het verlopen van de termijn waarvoor hij is benoemd zonder dat in zijn vervanging of herbenoeming is voorzien, zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging of herbenoeming kan wor-den voorzien.

De bestuurders worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de Alge-mene Vergadering. Elke benoeming, ontslag of herroeping moet worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel ter publicatie in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De functie van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 11.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigd haar in en buiten rechte. De Raad van Bestuur is bevoegd om alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

De vereniging wordt ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de handte-kening van de voorzitter, de ondervoorzitter, secretaris en penningmeester, telkens met twee handelend optredend, benevens de bijzondere opdracht eventueel toegekend in het kader van het dagelijks bestuur.

De leden van de raad nemen geen persoonlijke verplichtingen op zich wat de verbinte-nissen van de vereniging betreft.

Artikel 12,

De Raad van Bestuur kiest in zijn schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een pen-ningmeester en een secretaris,

De Raad van Bestuur vergadert, op bijeenroeping van de voorzitter telkens het belang van de vereniging het verlangt en minstens eenmaal per jaar. De voorzitter dient de Raad van Bestuur eveneens samen te roepen op verzoek van twee bestuurders.

De oproeping voor de bijeenkomsten geschiedt schriftelijk, per fax of per e-mail, en minstens acht dagen voor de vergadering. Komt de Raad van Bestuur samen op verzoek van twee bestuurders, dan moet de vergadering gehouden worden binnen de veertien dagen na hun schriftelijk verzoek.

De Raad van Bestuur kan slechts beraadslagen en besluiten wanneer alle bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn en akkoord gaan met de agenda, of wanneer, na op-roeping, tenminste de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is op de ver-gadering, Indien er slechts twee bestuurders benoemd zijn dienen beide bestuurders aanwezig te zijn. Bij staking van stemmen heeft de bestuurder die de vergadering voor-zit, beslissende stem op voorwaarde dat er meer dan twee (2) bestuurders benoemd zijn. De bestuurder die belet is kan bij eenvoudige brief, telegram, telefax, telex of e-mail, volmacht geven aan een van zijn collega's van de raad van bestuur, maar slechts voor één (1) vergadering. Nochtans kan een bestuurder slechts één (1) medelid vertegen-woordigen. Van de beslissingen worden notulen gehouden, die door de secretaris en de voorzitter worden ondertekend.

De Raad van Bestuur beslist bij geheime stemming wanneer zulks door ten minste twee bestuurders wordt gevraagd.

Artikel 13.

De ondervoorzitter, vervangt de voorzitter, in al zijn bevoegdheden, wanneer deze ver-hinderd is, Bij ontstentenis of verhindering van de ondervoorzitter, wordt de voorzitter vervangen door de oudste bestuurder in leeftijd.

Artikel 14.

De secretaris houdt de notulen van de zittingen van de Raad van Bestuur. Deze notulen worden door de voorzitter en ten minste een bestuurder ondertekend. Uitgiften en ko-pieën ervan worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend.

4 , t MOo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 15.

De gewone briefwisseling wordt ondertekend door de voorzitter, de ondervoorzitter, de penningmeester of door de secretaris.

De akten van dagelijks bestuur en de stukken ter uitvoering van de beslissingen van de Raad van Bestuur worden ondertekend door de voorzitter, hetzij door de secretaris, het-zij door de ondervoorzitter, hetzij door een bestuurder of een derde, daarmee ten alge-mene of ten bijzondere titel door de Raad van Bestuur belast. Dezen moeten, behoudens indien een derde belast wordt met het dagelijks bestuur, tegenover derden niet van de gegeven delegatie noch van een voorafgaande beraadslaging van de Raad van Bestuur doen blijken.

De checks en overschijvingsformulieren, in verband met de betalingen ten laste van de vereniging, worden ondertekend door de penningmeester, hetzij de voorzitter, de onder-voorzitter of de secretaris, telkens met twee handelend.

Deze tekenen elk afzonderlijk namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ont-vangstbewijzen ten aanzien van vervoerinstantles, post, bank, spaarkas en dergelijke meer.

ALGEMENE VERGADERING

Artikel 16.

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden; haar besluiten verbinden evenzeer de leden die afwezig zijn en degenen die niet stemmen of tegenstemmen. Enkel leden hebben stemrecht op de vergadering.

Zij beraadslaagt en beslist inzake

1)het wijzigen van de statuten;

2)het vaststellen van het aantal leden van de Raad van Bestuur, het benoemen van de bestuurders, en het herroepen van hun mandaten;

3)het goedkeuren van de begroting en de jaarrekening;

4)het geven van de ontheffing van aansprakelijkheid over het jaarlijks bestuur van de Raad van Bestuur; 5)het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

6)het uitsluiten van een lid;

7)het benoemen van één of meerdere commissarissen en het herroepen van hun manda-ten;

8)het benoemen van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen, 9)De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 17.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur ten minste eenmaal per jaar, in de loop van de maand mei, en telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen, tel-kens als ten minste één vijfde van de leden daarom schriftelijk verzoekt en wel binnen de maand na het indienen van zulk verzoek bij de Raad van Bestuur.

Alle leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt bij gewone brief, die de agenda, evenals de plaats, de datum en het uur van bijeenkomst vermeldt.

Artikel 18.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, ondervoorzitter of het oudst aanwezige lid van de Raad van Bestuur. Alle leden beschikken in de algemene vergadering over één stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht, maar die slechts houder mag zijn van twee volmachten.

Artikel 19.

De agenda van de algemene vergadering wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van het totaal aantal leden moet op de agenda worden geplaatst. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig worden gestemd, tenzij twee derden van de aanwezige en vertegenwoordigde leden er anders over oordelen. In geen geval echter mag beraadslaagd worden buiten de agenda wanneer het gaat om een wijziging van de statuten.

Artikel 20.

Elke algemene vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten zonder oproeping wanneer alle aandeelhouders, bestuurders en commissarissen aanwezig of vertegen-woordigd zijn en zij akkoord gaan met de agenda,

De jaarvergadering beslist na oproeping geldig welk ook het aantal aanwezige en verte-genwoordigde leden zij.

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze be-raadslagen indien na oproeping tenminste twee/derde van de leden aanwezig of verte-genwoordigd zijn. Is dit niet het geval kan een tweede vergadering worden bijeengeroe-pen die kan besluiten ongeacht het aantal de aanwezige of vertegenwoordigd leden. De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen na de eerste worden gehouden.

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Een meerderheid van twee derde van de stemmen is vereist voor het wijzigen van de statuten en het uitsluiten van een lid. Een meerderheid van vier vijfde van de stemmen is vereist voor het wijzigen van het doel en de ontbinding van de vereniging.

Artikel 21.

~ 5 , i MDD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge De secretaris houdt de notulen van de algemene vergadering. Deze notulen worden ten zetel van de

vereniging bewaard en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die dit

wensen. Uitgiften en kopieën ervan worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend,

De derden die van een belang doen blijken en de leden hebben het recht om op hun kos-ten en zonder

verplaatsing inzage en kopie van de notulen te vragen, dit alles onver-minderd de door de wet voorgeschreven

publiciteit.

BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 22.

Het boekjaar van de vereniging loopt samen niet het kalenderjaar.

De vereniging beschikt over volgende geldmiddelen:

1)de subsidies van openbare besturen en organisaties;

2)de eventuele giften, legaten, interesten van geplaatste gelden, enzovoorts;

3)de opbrengst van alle wettelijke geoorloofde initiatieven die voor doel hebben de no-dige gelden te

verwerven;

4)de eventuele lidgelden.

Artikel 23.

Ten laatste binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar legt de Raad van Bestuur de

jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het vol-gende boekjaar ter goedkeuring voor

aan de algemene vergadering.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding aan de leden worden

uitgekeerd.

Artikel 24.

De algemene vergadering kan één of meer controlerende leden aanstellen, voor een duur die zij bepaalt, en

die belast worden met het toezicht op de ontvangsten en uitgaven van de vereniging. Zij gaan tevens de

juistheid na van de inventarissen.

Zij mogen hennis nemen van alle akten en bescheiden die nuttig zijn voor het vervullen van hun opdracht.

Zij bremgen verslag uit over hun opdracht op de te houden algemene vergadering.

ONTBINDING

Artikel 25.

In geval van vrijwillige ontbinding worden door de Algemene Vergadering of, bij ge-breke daarvan, door de

rechtbank, één of meer vereffenaars benoemd, hun bevoegdheid bepaald en de wijze van vereffenen

omschreven.

Artikel 26.

In geval van ontbinding zal, na aanzuivering van het passief, de bestemming van de goederen bepaald

worden door de algemene vergadering, beraadslagend overeenkom-stig de regels van een statutenwijziging.

Het netto actief zal in ieder geval moeten be-stemd zijn voor een instelling met een belangenloze doelstelling en

behoudens anders-luidende beslissing voor #.

Artikel 27.

Voor alles waarin in onderhavige statuten niet uitdrukkelijk is voorzien, is de wet van zevenentwintig juni

negentienhonderd eenentwintig, op de verenigingen zonder winst-oogmerk toepasselijk.

Il. TIJDELIJKE BEPALINGEN

Eerste boekjaar

De vereniging neemt een aanvang op 23 mei 2013. Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk vanaf die datum

tot tweeduizend en veertien.

Eerste Algemene Vergadering

De eerste Algemene Vergadering zal gehouden worden in de loop van de maand mei van het jaar

tweeduizend en vijftien

III. EERSTE ALGEMENE VERGADERING

Aanstelling van bestuurders

De comparanten in algemene vergadering bijeen kiezen als bestuurders:

1) De heer WILLEMS Jeroen, voornoemd.

2) De heer WILLEMS Erwin, voornoemd,

De mandaten gelden voor de duur van 3 jaar, De toegekende functies worden door de aanwezige

mandatarissen aanvaard zo in eigen naam als in naam van de anderen voor wie zij zich sterk maken. De

toegekende opdrachten zijn onbezoldigd.

Aanstelling van een controlerende vennoot

De algemene vergadering beslist ais controlerende vennoot aan te stellen, voor een duur van jaar:

IV. EERSTE RAAD VAN BESTUUR

Eerste beslissingen van de Raad van Bestuur

De hiervoor aangestelde bestuurders in raad verenigd:

Ckiezen ais voorzitter: de heer WILLEMS Jeroen;

Okiezen als ondervoorzitter: de heer WILLEMS Erwin;

Ekiezen als secretaris: Mevrouw Sofie GULLENTOPS, voornoemd;

Ekiezen als penningmeester: Mevrouw Sofie GULLENTOPS, voornoemd;

Cakiezen als dagelijks bestuurder die alleenhandelend de vennootschap kan verbinden: de heer Jeroen

WILLEMS, voornoemd;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

. " "

MOD 2.2

"

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Voor ontledend uittreksel, op 30/05/2013

Marie Chantal De Booseré, geassocieerd notaris te Kortenberg

Gelijktijdig neergelegd

uitgifte van de oprichtingsakte.

Luik B - Vervolg

beslissen dat de zetel van de vereniging gevestigd is te 3071 Kortenberg (Erps-Kwerps), Kasteelstraat 43;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso{o}n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EKSPLOSIEF

Adresse
KASTEELSTRAAT 43 3071 ERPS-KWERPS

Code postal : 3071
Localité : Erps-Kwerps
Commune : KORTENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande