ELK ZIJN HUIS

BV CVBA


Dénomination : ELK ZIJN HUIS
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 400.629.794

Publication

19/07/2013
ÿþr~

Mod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Nwegeiegtl ter griffië der

Rechtbank van KOte idtld6Ï

te leren, de 2Ü13

DE GR1FFIËR,

Griffie

in i Int110 u1111

op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0400629794

Benaming (voluit) : ELK ZIJN HUIS

(verkort) *

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3080 Tervuren, Lindeboomstraat 116

(volledig adres)

Onderwerp(en) akte : Buitengewone algemene vergadering der vennoten - Wijziging maatschappelijk doel - omzetting in vennootschap met sociaal oogmerk - statutenwijziging

Het blijkt uit een akte verleden voor Meester Arthur LENAERTS, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "LENAERTS & JADOUL", geassocieerde notarissen, met zetel te 3080 Tervuren, Duisburgsesteenweg 18, op twaalf juni tweeduizend dertien, geregistreerd "Geregistreerd 11 bladen 2 renvooien te Leuven 2e kantoor der Registratie op 19 juni 2013. boek 1377 blad 70 vak 8. Ontvangen: 25,00 euro. De Ontvanger r (getekend) DE CLERCQ G.", dat de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de Burgerlijke Vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een Cooperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "ELK ZIJN HUIS", Gewestelijke Maatschappij voor de Huisvesting, met ondernemingsnummer BTW Be 0400.629.794 RPR Leuven en met zetel te 3080 Tervuren, Lindeboomstraat 11.6, volgende besluiten heeft genomen:

EERSTE BESLUIT

De huidige tekst van het maatschappelijk doel wordt integraal opgeheven en vervangen door volgende tekst:

"De vennootschap beoogt:

10 de woonvoorwaarden van de woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden te verbeteren, inzonderheid van de meest behoeftige gezinnen en alleenstaanden door te zorgen voor een voldoende aanbod van sociale huurwoningen of sociale koopwoningen, eventueel met inbegrip van gemeenschappelijke voorzieningen, met aandacht voor hun

integratie in de lokale woonstructuur;

2e bij te dragen tot de herwaardering van het woningbestand, door ongeschikte woningen of ongeschikte gebouwen te renoveren, te verbeteren en aan te passen of ze zo nodig te slopen en te vervangen;

3° gronden en panden te verwerven voor de realisatie van sociale woonprojecten en de terbeschikkingstelling van percelen in sociale verkavelingen.

Een gedeelte van de sociale huurwoningen moet aangepast zijn aan de behoeften van grote gezinnen, bejaarden en personen met een handicap."

TWEEDE BESLUIT

De vennootschap neemt met behoud van haar burgerlijk karakter, zonder verlies van haar rechtspersoonlijkheid en zonder ontbinding het karakter aan van een "vennootschap met sociaal oogmerk".

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

mik B - vervolg

Bij deze wordt tevens de dienovereenkomstige vernieuwde tekst der statuten vastgesteld waarin de wettelijke vereisten verwerkt worden welke het Wetboek van Vennootschappen oplegt aan vennootschappen die het karakter van een "vennootschap met sociaal oogmerk" aangenomen hebben, rekening houdende met de gewijzigde en/of afwijkende bepalingen van de Vlaamse Wooncode of andere Decreten.

1. BENAMING, ZETEL, DUUR, DOEL

Artikel 1-.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap welke de rechtsvorm heeft aangenomen van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met een Sociaal Oogmerk zoals bepaald in het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode en met als naam: "Elk zijn Huis", Gewestelijke Maatschappij voor de Huisvesting.

De zetel is gevestigd te 3080 Tervuren, Lindeboomstraat 116.

Artikel 2.

De vennootschap, werd opgericht voor onbepaalde duur vanaf de datum van de eerste erkenning.

Zij kan ontbonden worden bij beslissing van de algemene vergadering, krachtens de inzake statutenwijzigingen geldende regels en voorwaarden, en als gevolg van een door de Vlaamse Regering opgelegde verplichting tot fusie en intrekking van de erkenning.

Artikel 3.

De vennootschap verbindt zich in haar hoedanigheid van een door de Vlaamse Regering erkende sociale huisvestingsmaatschappij tot:

1. het naleven van de verplichtingen en het uitvoeren van de opdrachten die haar wettelijk worden opgelegd of waartoe zij zich contractueel heeft verbonden;

2. het aanvaarden van het toezicht zoals geregeld door de Vlaamse Wooncode en de besluiten ter uitvoering ervan;

3. het aannemen van de door de Vlaamse Regering opgestelde modelstatuten en tot het onmiddellijk aanpassen van haar statuten aan elke latere wijziging die de Vlaamse Regering aan die modelstatuten zou aanbrengen;

4. het aanvaarden van de procedure voor de beoordeling van de prestaties van de sociale huisvestingsmaatschappij zoals bepaald door de Vlaamse Regering;

5. het aanstellen van een commissaris die belast wordt met de controles zoals bepaald in het Wetboek van Vennootschappen;

Het toezicht over de vennootschap wordt toevertrouwd aan een commissaris, benoemd door de Algemene Vergadering van vennoten onder de leden van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren. Zijn bezoldiging wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering. Hij wordt benoemd voor een termijn van drie (3) jaar. Die termijn is hernieuwbaar.

6. het zorgen voor een behoorlijk systeem van interne controle;

7. het door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen (VMSW) laten

beheren van haar financiële middelen die niet noodzakelijk zijn voor de

dagelijkse werking.

Artikel 4.

De vennootschap heeft als doel:

1. de woonvoorwaarden van de woonbehoeftige gezinnen en alleenstaanden te verbeteren, inzonderheid van de meest behoeftige gezinnen en alleenstaanden, door te zorgen voor een voldoende aanbod van sociale huurwoningen of sociale koopwoningen, eventueel met inbegrip van gemeenschappelijke voorzieningen, met aandacht voor hun integratie in de lokale woonstructuur;

2. bij te dragen tot de herwaardering van het woningbestand, door ongeschikte woningen of ongeschikte gebouwen te renoveren, te verbeteren en aan te passen of ze zo nodig te slopen en te vervangen;

3° gronden en panden te verwerven voor de realisatie van sociale woonprojecten en de terbeschikkingstelling van percelen in sociale verkavelingen.

Een gedeelte van de sociale huurwoningen moet aangepast zijn aan de behoeften van grote gezinnen, bejaarden en personen met een handicap.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

2 MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL, AANDELEN

Artikel 5.

Het vast gedeelte van het maatschappelijk kapitaal bedraagt vierentwintig

duizend zevenhonderd tachtig Euro (24.780,00 G). Het maatschappelijk

kapitaal is samengesteld uit aandelen met een nominale waarde van twaalf

Euro en negenendertig Cent (12,39 E) elk. -

Elke vennoot verbindt er zich toe in te schrijven op minimum één aandeel.

Op dit kapitaal werd ingeschreven door:

1 Het Vlaams Gewest Aandelen 520

2 de Provincie Brabant Aandelen 520

3 de Gemeente Bertem Aandelen 710

4 de Gemeente Huldenberg Aandelen 710

5 de Gemeente Kortenberg Aandelen 710

6 de Gemeente Kraainem Aandelen 40

7 De Gemeente Steenokkerzeel Aandelen 710

8 de Gemeente Tervuren Aandelen 710

9 de Gemeente Zaventem Aandelen 667

10 Het OCMW van Bertem Aandelen 350

11 het OCMW van Kortenberg Aandelen 350

12 Het OCMW van Kraainem Aandelen 40

13 het OCMW van Steenokkerzeel Aandelen 350

14 Het OCMW van Tervuren Aandelen 350

15 het OCMW van Zaventem Aandelen 250

16Andere vennoten Aandelen 6.590

TOTAAL 13.577

De vennoten moeten onmiddellijk vijfentwintig procent (25%) van de waarde van hun aandelen voldoen. Het saldo kan, naargelang van de behoeften van de vennootschap, door de raad van bestuur opgevraagd worden. De opgevraagde stortingen mogen bij nieuwe erkenningen jaarlijks niet meer bedragen dan tien procent (10%) van het bedrag van de maatschappelijke aandelen. Het staat de vennoten evenwel vrij het saldo in één keer te voldoen.

Elke vennoot ontvangt een afschrift van de inschrijvingen in het aandelenregister die op hem betrekking hebben. Dat afschrift bevat de naam van de vennootschap, voorafgegaan of gevolgd door de woorden "burgerlijke vennootschap, die de rechtsvorm van een cooperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk heeft aangenomen", de naam, voornaam en de woonplaats van de titularis, de datum van toetreding, het aantal aandelen waarvan hij houder is. In chronologische volgorde worden eveneens de eventuele gedeeltelijke stortingen vermeld die door de betrokken vennoot werden verricht tot de volstorting van de onderschreven aandelen.

De maatschappelijke aandelen zijn ondeelbaar: indien een aandeel eigendom is van verscheidene personen, heeft de vennootschap het recht om de uitoefening van de eraan verbonden rechten op te schorten, tot één enkel mede-eigenaar van het onverdeeld aandeel aangewezen wordt als eigenaar van het aandeel ten opzichte van de vennootschap.

De ontslagnemende vennoot, de rechthebbenden of schuldeisers respectievelijk van overleden vennoten, gefailleerden, onbekwaamverklaarden of van vennoten in staat van kennelijk onvermogen, kunnen de ontbinding en vereffening van de vennootschap niet vorderen.

De voormelde personen mogen geen maatregelen ter bewaring van hun rechten of van die van hun rechtsvoorganger vorderen en hebben zich te houden aan de boekhouding van de vennootschap. Om geen enkele reden mogen de betrokken personen het leggen van zegels of het opmaken van een inventaris vorderen

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

noch andere maatregelen treffen tot vrijwaring van rechten van welke aard ook tegenover de vennootschap.

De Raad van Bestuur mag beslissen tot het uitgeven van nieuwe aandelen. Onder voorbehoud van wat hierna bepaald wordt met betrekking tot de toetreding van niet-vennoten kan op die nieuwe aandelen slechts door de vennoten worden ingetekend.

Tussen vennoten kunnen aandelen slechts worden overgedragen met het akkoord van de Raad van Bestuur.

Niet-vennoten kunnen slechts intekenen op nieuwe aandelen of bestaande aandelen overnemen mits zij daartoe door twee (2) vennoten worden voorgedragen en voorafgaandelijk aanvaard werden door de Raad van Bestuur. In geval van overlijden van een vennoot blijft de vennootschap voortbestaan onder de overlevende vennoten. De erfgenamen van de overledene kunnen de terugbetaling eisen van de door de overledene gestorte bedragen, met dien

verstande echter dat de aldus verrichte terugbetaling niet dan de nominale waarde van het aandeel.

De voor de terugbetaling nodige afgenomen.

Het bovenstaande geldt eveneens in" geval van onbekwaamverklaring of kennelijk onvermogen van een De vennootschap houdt een aandelenregister betreffende de vennoten worden vermeld, De vennoten staan slechts in voor de beloop van hun inbreng.

De Vlaamse Regering heeft het recht om bij de van de vennootschap namens het Vlaamse Gewest een/vierde van het maatschappelijk kapitaal. een beperkt vermogensvoordeel

De vennoten mogen geen of maar nastreven.

hoger mag zijn

mogen van de reserves worden

schulden van de vennootschap tot

erkenning, fusie of omvorming in te tekenen op ten hoogste

3. BESTUUR

Artikel 6.

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad, bestaande uit tweeëntwintig

(22) leden.

De duur van hun mandaat wordt vastgesteld op maximum zes (6) jaar.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de Provincie.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de Gemeente Bertem.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de Gemeente

Huldenberg.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de Gemeente

Kortenberg.'

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de Gemeente

Kraainem.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de Gemeente

Steenokkerzeel.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de Gemeente

Tervuren.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de Gemeente

Zaventem.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van Bertem.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van

Kortenberg.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van

Kraainem.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van

Steenokkerzeel.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van

Tervuren.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van

Zaventem.

Acht (8) mandaten van bestuurder worden voorbehouden voor de andere

inschrijvers.

Bestuurders die hun mandaat vervullen als vertegenwoordiger van een

provincie, een gemeente of een openbaar centrum voor maatschappelijk

welzijn, worden gekozen uit de kandidaten die door de openbare besturen in

bedragen

ontslag, vennoot.

bij

waarin

faillissement,

de gegevens

Voor-

behouden

aan het

Belgisc íf

Staatsblad

Luik B - vervolg

kwestie worden voorgedragen. Hun mandaat vervalt van ambtswege op verzoek van het openbaar bestuur dat hen heeft voorgedragen, aan de vennootschap betekend bij aangetekende brief.

Als het Vlaamse Gewest, een provincie, gemeenten en openbare centra voor maatschappelijk welzijn gezamenlijk de meerderheid van het maatschappelijk kapitaal bezitten, moeten hun afgevaardigden gezamenlijk de meerderheid bezitten in de raad van bestuur.

De bestuurders die de andere inschrijvers vertegenwoordigen worden gekozen uit de kandidaten voorgedragen door de betrokken groep.

Het mandaat van bestuurder is onverenigbaar met de functie van directeur of ander personeelslid van de vennootschap.

De Raad kiest uit zijn leden een Voorzitter en eventueel één of twee ondervoorzitters.

De bestuurders worden enkel voor de duur van hun mandaat in die hoedanigheid benoemd.

Artikel 7.

De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd en afgezet. Artikel 8.

De raad van bestuur brengt jaarlijks een bijzonder verslag uit over de wijze waarop de vennootschap toezicht heeft uitgeoefend op het sociale oogmerk zoals bepaald in artikel 4. Dat verslag moet inzonderheid aangeven dat de uitgaven inzake investeringen, inzake de werkingskosten en bezoldigingen bestemd zijn om de verwezenlijking van het sociaal oogmerk van de vennootschap te bevorderen. Het verslag wordt ingevoegd in het jaarverslag.

Artikel 9.

Binnen de perken van de statuten, is de raad van bestuur bevoegd voor alle aangelegenheden die niet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. De raad van bestuur beraadslaagt en beslist over alles wat de vennootschap aanbelangt.

De raad van bestuur kan ondermeer:

A, met advies van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen:

- de algemene of bijzondere voorwaarden bepalen van alle contracten zoals die van verkoop, ruil, aankoop, verhuring, hypothecaire lening en van alle andere die op de werking betrekking hebben, alle onroerende goederen openbaar of uit de hand aankopen en verkopen, alle onroerende goederen ruilen of met een hypotheek bezwaren, instemmen met het uitvoerend beslag op onroerende goederen;

- alle bouwwerken doen uitvoeren; de plannen, bestekken en opdrachten vastleggen; kosteloos aan de openbare besturen de grond overdragen die nodig is voor het aanleggen van straten.

B. alle gelden ontvangen; al de bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, bij de Deposito- en Consignatiekas of elders gedeponeerde waarden terugnemen en de aanwending van de beschikbare fondsen bepalen; aan twee (2) bestuurders of aan één (1) bestuurder en de algemeen directeur samen of afzonderlijk optredend algemene volmacht verlenen om alle cheques en kwitanties te ondertekenen;

C. alle onroerende goederen verhuren, opheffing verlenen van alle ambtshalve genomen of gevorderde hypothecaire inschrijvingen, van alle beslagleggingen, overschrijvingen van dagvaardingen en verklaringen van verzet; aan alle voorrechten en vorderingen tot ontbinding verzaken; de hypotheekbewaarder van alle ambtshalve te nemen inschrijvingen ontslaan, toestemmen in elke in de plaatsstelling- voorrang en afstand van

hypotheekrang; elke gelijkheid van rang bedingen, dat alles zowel vóór als na de betaling;

D, in elk rechtsgeding de vennootschap vertegenwoordigen, als eiser of als verweerder, beroep instellen, elke beslaglegging op roerende en onroerende goederen tot hun volledige uitvoering vervolgen;

E, een intern reglement opstellen;

Namens de, vennootschap mag geen enkele verbintenis tegenover derden

aangegaan worden die niet door de Raad van Bestuur of door de Algemene

Vergadering werd goedgekeurd en die niet blijkt uit de notulen bijgehouden in een daartoe bestemd register.

~ . Y

Luik B - vervolg

De Raad van Bestuur vertrouwt het dagelijks bestuur toe aan een in zijn schoot gevormd directiecomité dat handelt als orgaan van de vennootschap. De Raad van Bestuur stelt een intern reglement op met de samenstelling van het directiecomité en diens bevoegdheden. De algemeen directeur maakt hiervan deel uit. Aan de leden van het directiecomité wordt alle macht verleend, handelend met minstens twee {2} van hen gezamenlijk, namens de vennootschap te beslissen en op te treden in het kader van het dagelijks bestuur.

Het directiecomité rapporteert aan de Raad van Bestuur.

Voor zoveel als nodig wordt evenwel bepaald dat de vennootschap in en buiten rechte, en in alle authentieke akten zal vertegenwoordigd worden door de Directeur en de Voorzitter.

De algemeen directeur woont de vergaderingen van de bestuurs- en controleorganen bij, maakt de notulen ervan op en is belast met het .bijhouden van die notulen. De algemeen directeur leidt de administratie en het personeel van de vennootschap.

De algemeen directeur is belast met de uitvoering van de door de Raad van Bestuur en door het directiecomité genomen besluiten. De Raad van Bestuur, of bij hoogdringendheid het Directiecomité, kan die bevoegdheid overdragen aan één of meerdere bestuurders of, in geval van verhindering van de algemeen directeur, aan de adjunct van de algemeen directeur, of aan een ander personeelslid.

De Raad van Bestuur vergadert minstens zes (6) maal per jaar en telkens ais de belangen van de vennootschap het vereisen. De beslissingen worden bij meerderheid van stemmen genomen. In geval van staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Twee (2) bestuurders mogen, in hoogdringende gevallen en bij uitzondering en op eigen verantwoordelijkheid, een beslissing nemen die zij binnen de veertien (14) dagen aan de Raad van Bestuur ter bekrachtiging moeten voorleggen en moeten doen inschrijven zoals hiervoor bepaald.

Om geldig te beraadslagen moet ten minste de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn, behalve wanneer de zaak dringend is en dat in de oproepingsbrieven -- die aan al de bestuurders aangetekend worden toegezonden -- vermeld wordt. De oproepingsbrief dient duidelijk en gedetailleerd de agendapunten weer te geven.

Elk jaar treden tenminste twee (2) bestuurders af tijdens de gewone Algemene Vergadering. De bestuurders zijn herkiesbaar.

Bij het vacant worden van een mandaat van bestuurder hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien. Tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst beslist de Algemene Vergadering over de definitieve benoeming.

Wanneer een mandaat vacant wordt voor het verstrijken van de termijn ervan, beëindigt de benoemde bestuurder het mandaat van degene die hij vervangt. Aan de bestuurders mag een zitpenniirg worden toegekend waarvan het bedrag door de Algemene Vergadering wordt vastgesteld conform het Ministerieel Besluit van tweeëntwintig oktober tweeduizend en acht (Hoofdstuk II - Interne beheersaspecten van de sociale huisvestingsmaatschappijen, Afdeling 2 "Presentiegelden en de onkostenvergoeding voor de leden".

Wanneer een ander personeelslid dan de algemeen directeur een fout begaat die, overeenkomstig de wet op de arbeidsovereenkomsten, het ontslag wegens dringende reden wettigt, zijn de algemeen directeur en een bestuurder of twee samen optredende bestuurders bevoegd dat ontslag te betekenen.

Betreft het de algemeen directeur, dan moet het ontslag betekend worden door twee (2) bestuurders.

Elk ontslag om dringende reden moet medegedeeld worden aan de Raad van Bestuur tijdens zijn eerstvolgende vergadering.

De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op.

Het huishoudelijk reglement bevat een nadere regeling voor de toepassing van de statuten en de regeling van de zaken van de vennootschap in het algemeen, en kan aan de vennoten of hun rechtverkrijgenden worden opgelegd voor zover dit in het belang van de vennootschap wordt geacht.

In het reglement wordt de samenstelling van het directiecomité en diens bevoegdheden geregeld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

~~eegiscíFi

Staatsblad

Luik B - vervolg

Het huishoudelijke reglement bevat geen maatregelen die strijdig zijn met de wetten, decreten, de uitvoeringsbesluiten of de statuten.

In het huishoudelijk reglement wordt opgenomen dat in geval van staking van stemmen de stem van de voorzitter doorslaggevend is. Bij geheime stemming wordt de beslissing bij staking van stemmen verworpen.

4, JAARREKENING, RESERVEFONDS, DIVIDEND

Artikel. 10.

Eik jaar worden het jaarverslag en de jaarrekening, afgesloten op 31

december, opgemaakt. Die stukken worden samen met het verslag van de

commissaris gedurende de vijftien dagen die aan de algemene vergadering

voorafgaan op de maatschappelijke zetel neergelegd voor inzage door de

vennoten.

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar.

Artikel 11.

Na aftrek van de vorige verliezen wordt de winst van het boekjaar als volgt

verdeeld:

1° jaarlijks wordt door de algemene vergadering van de nettowinst een bedrag van ten minste een twintigste afgenomen voor de vorming van een reservefonds. De verplichting tot deze afneming houdt op wanneer het reservefonds één tiende van het vaste gedeelte van het maatschappelijk kapitaal heeft bereikt;

2° de vennoten kunnen een dividend uitgekeerd krijgen, op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen waarop zij ingeschreven hebben, dat niet meer mag bedragen dan de rentevoet vermeld in artikel 1, §2, 60 van het koninklijk besluit van 8 januari 1962 tot vaststelling van de voorwaarden tot de erkenning van de nationale groeperingen van codperatieve vennootschappen en van de cooperatieve vennootschappen voor de nationale raad voor de coöperatie ter uitvoering van de wet van 20 juli 1955 houdende instelling van een Nationale Raad voor de Coöperatie;

3° het resterende gedeelte van de winst wordt toegevoegd aan de andere reservefondsen of uitgekeerd aan de door de algemene vergadering bepaalde hulp en bijstand voor organisaties met een sociaal doel.

5. ALGEMENE VERGADERING

Artikel. 12.

De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten.

Ze is wettig samengesteld en beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige leden.

Het recht om aan de vergaderingen deel te nemen en te stemmen, mag overgedragen worden, maar alleen aan een vennoot die zelf het recht heeft om de vergadering bij te wonen. Elke vennoot mag in de Algemene Vergadering slechts vertegenwoordigd worden door één (1) natuurlijk persoon.

Al de vennoten die de regelmatig gevraagde en eisbare stortingen hebben verricht, mogen op de Algemene Vergadering stemmen.

De algemene vergadering neemt haar besluiten bij gewone meerderheid der stemmen, bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Zij komt minstens eenmaal per jaar bijeen, binnen zes maanden volgende op het afsluiten van de rekeningen, op de zetel van de maatschappij op derde woensdag van mei om twintig uur.

De voorzitter van de raad van bestuur, of meerdere leden van de raad van bestuur gezamenlijk, roep(t)(en) de jaarlijkse algemene vergaderingen, de bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen, bijeen.

De oproeping geschiedt volgens de in de Wet, de statuten en/of het huishoudelijke reglement bepaalde modaliteiten met vermelding van de agendapunten.

De Algemene Vergadering voorziet in de vervanging van de uittredende leden van de Raad van Bestuur en benoemt nieuwe titularissen wanneer er vacatures zijn.

Zij beslist over elk voorstel tot wijziging van de statuten van de vennootschap en over al de voorstellen die door de Raad van Bestuur worden geformuleerd.

De statuten kunnen slechts geldig worden gewijzigd bij authentieke akte en mits minstens drie/vierde van de uitgegeven aandelen op de vergadering vertegenwoordigd zijn en het voorstel drie/vierde van de uitgebrachte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

-~~ëi`gisc íf"'

Staatsblad

'Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

e gisc

Staatsb lad



[temmen behaalt behoudens strengere bepalingen in de Wet of in onderhavige ((statuten.

Is deze aanwezigheidsvoorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig en zal de nieuwe vergadering op geldige wijze beraadslagen, ongeacht het deel van het maatschappelijk kapitaal dat door de aanwezige vennoten zal worden vertegenwoordigd.

Buiten de gewone Algemene Vergaderingen mogen er, indien de Raad van Bestuur dit beslist, Bijzondere Algemene Vergaderingen gehouden worden. De Algemene Vergadering moet bijeengeroepen worden binnen de dertig (30) dagen op aanvraag van vennoten die ten minste één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen; Die aanvraag moet nauwkeurig vermelden welke punten op de agenda moeten worden geplaatst en moet aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur worden gericht. Die vergaderingen worden samengesteld en beraadslagen zoals in onderhavig artikel wordt bepaald,

De oproepingen voor al de Algemene Vergaderingen vermelden de agenda en gebeuren bij brief of bij gewone omzendbrief die ten minste vijftien (15) dagen voor elke Algemene Vergadering aan de vennoten wordt toegestuurd. De vennoten komen overeen dat elke onderlinge betwisting met betrekking tot de vennootschap zal worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering alvorens de zaak eventueel aanhangig te maken bij de rechtbank.

Artikel 13.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij ontstentenis van de voorzitter, in voorkomend geval, door de ondervoorzitter of bij ontstentenis van zowel de voorzitter als de ondervoorzitter, door de in leeftijd oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 14.

Het Vlaamse Gewest, de provincie, de gemeenten en de openbare centra voor maatschappelijk welzijn hebben evenveel stemmen als ze aandelen bezitten. Niemand van de overige vennoten mag aan de stemming deelnemen met meer dan één/tiende van het aantal stemmen verbonden aan de vertegenwoordigde aandelen.

6. ONTBINDING, VEREFFENING

Artikel 15.

Het vermogen van de ontbonden vennootschap gaat, na aanzuivering van het

passief en de eventuele terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng, over

op een door de Vlaamse regering aangewezen sociale

huisvestingsmaatschappij.

7. UITSLUITING VAN VENNOTEN

Artikel 16.

De Raad van Bestuur kan beslissen een vennoot die zijn verbintenissen niet nakomt, uit te sluiten. Ook kan hij elke vennoot die de belangen van de vennootschap zou schaden, uitsluiten.

De vennoot wiens uitsluiting wordt gevraagd, moet verzocht worden zijn opmerkingen schriftelijk te kennen te geven aan de Raad van Bestuur, binnen één (1) maand nadat een aangetekende brief met het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting is verstuurd.

Indien hij daarom verzoekt in het geschrift dat zijn opmerkingen bevat, moet de vennoot worden gehoord. Hlk besluit tot uitsluiting wordt met redenen omkleed.

De uitsluiting uit de vennootschap moet blijken uit een proces-verbaal dat door de Raad van Bestuur wordt opgemaakt en overeenkomstig artikel 9 wordt ondertekend. In dat proces-verbaal worden de feiten vermeld waarop de uitsluiting is gebaseerd. Het proces-verbaal wordt in het aandelenregister overgeschreven en een eensluidend verklaard afschrift ervan wordt binnen de vijftien (15) dagen bij aangetekende brief aan de uitgesloten vennoot toegestuurd.

De uitgesloten vennoot kan de vereffening van de vennootschap niet vorderen. Hij heeft enkel recht op de terugbetaling van de bedragen die door hem op zijn inschrijving werden gestort, verminderd met vijfentwintig procent (25%). De terug te betalen som mag nooit meer bedragen dan de nominale waarde van zijn aande(e)J.(en).

De terugbetaling gebeurt na de goedkeuring van de jaarrekening van het maatschappelijk jaar waarin de vennoot werd uitgesloten. Hij ontvangt voor



L " e

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

dat jaar geen dividend.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

(zegel en handtekening van notaris Arthur LENAERTS op rugzijde)

Wordt tegelijk neergelegd om niet gepubliceerd te worden :

- uitgifte van de akte de dato 12 juni 2013.

17/06/2013
ÿþ Mod Word 11.1

Ringe In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Neergelegd tergrafie dei

Rechtbank van Koophanden

te Leuven, de 0 6 MM 2013

DE Gsít1,

Ondernerningsnr : 0400 629 794

Benaming

(voluit) : Elk zijn Huis gewestelijke maatschappij voor de huisvesting (verkort)

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Lindeboomstraat 116 , 3080 Tervuren

(volledig adres)

Onderwerp akte : wijziging samenstellling van de Raad van Bestuur bij beslissing van de algemene vergadering van 10 mei 2013.

Ontsiagnemende bestuurders:

Charlie Debaetseller- Kapelberg 10 te 3040 Huldenberg

Dominique Houtart - A. Bechetlaan 4 te 1950 Kraainem

Mario Van Rossum - Rootstraat 50 te 3080 Tervuren

Carine Verstraeten - Mezenstraat 38 te 3061 Bertem

Hilde Noppen - Schutterslaan 37 te 3078 Kortenberg

Johan Vansintejan - Haachtsesteenweg 2 te 1820 Steenokkerzeel

Marcel De Reymaeker - O. Depauwstraat 3 te 3080 Tervuren

Joël Vander Eist - Kleinveld 23 te 3080 Tervuren

Samenstelling nieuwe Raad van Bestuur:

Anne Berden - Nieuwstraat 18 te 3080 Tervuren

Michel Bullen - Achterenbergstraat 56 te 3070 Kortenberg

Luc Coosemans - F. Timmermanslaan 20 te 1933 Zaventem

Herman Depré - Wolfshaegen 24A te 3040 Huldenberg

Françoise De Vleeschouwer - Albert Bechetlaan 12 te 1950 Kraainem

Hendrik Degreef - Dorpelstraat 23 te 3078 Kortenberg

Hubert De Groodt - Kwartellaan 36 te 3080 Tervuren

Kristien Goeminne - Kwikstraat 38 te 3078 Everberg

Greet Goossens - Schollenberg 57 te 3061 Leefdaal

Geert Goossens - Vestenstraat 107 te 3080 Tervuren

Christiane Herremans - St. Stefaanstraat 127 te 1932 St.-Stevens-Woluwe

Sonja Jacobs - Desmedtstraat 93/11 te 1930 Zaventem

Clémence Maes - Bruyneelstraat 7 te 1820 Steenokkerzeel

Vera Meulemans - Jezus Eiklaan 28/2 te 3080 Tervuren

Marc Mords - Dorpstraat 363 te 3061 Leefdaal

Chantal Ocheten - Kraainemlaan 17A te 1950 Kraainem

Marcel Roeykens - Molenweg 21 te 3080 Tervuren

Paul Soens - Kouterlaan 79 te 1930 Zaventem

Guy Van Damme - Wijngaardstraat 2 te 1932 St.-Stevens-Woluwe

Mark Van Roy - Ed. Hanssenslaan 22 te 3080 Tervuren

Tom Vanleeuwe - O.L. vrouwstraat 15 te 3050 Tervuren

Karel Servranckx - Meidoornlaan 7 te 1820 Steenokkerzeel

Roe! Moens Karel Servranckx

Directeur Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

i ~I







*13091118*

17/06/2013
ÿþMod Word 1 i.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/06/2013 - Annexes du Moniteur belge

Neerge!egc ter gr if ie dei

Rechtbank van Koephana~

te Leuven, de 0 6 JUNI 2013

DE GRIFFIER

Griffie

Ondernemingsnr : 0400 629 794

Benaming

(voluit) Elk zijn Huis gewestelijke maatschappij voor de huisvesting

(verkort) :

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Lindeboomstraat 116 , 3080 Tervuren

(volledig adres)

Onderwerp akte, : Benoeming commissaris.

Op de Algemene Vergadering van 10 mei 2013 werd Moore Stephens Verschelden Bedrijfsrevisoren

Burg. CVBA, vertegenwoordigd door de heer Emiel De Smedt, voor een periode van drie jaar

(voor de boekjaren eindigend op 31/12/2012, 31/12/2013 en 31/12/2014) tot commissaris benoemd.

Roel Moeris Karel Servranckx

Directeur Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

12/06/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 10.05.2013, NGL 04.06.2013 13156-0370-047
30/01/2015
ÿþ4 Mod Word 11.1

t+ l`,t i _; In de bijiagen bij het Belgisch Staatsbiad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

U '"' 25'5

Griffie Rechtbankvan Koophandel

0400 629 794

Elk zijn Huis gewestelijke maatschappij voor de huisvesting

cvba met sociaal oogmerk

Lindeboomstraat 116 , 3080 Tervuren

wijziging samenstellling van de Raad van Bestuur bij beslissing van de algemene vergadering van 21 mei 2014.

Ontslagnemende bestuurders:

Sonja Jacobs - Desmedtstraat 93111 te 1930 Zaventem

Stefaan Ryckmans - Leuvensesteenweg 389 te 3070 Kortenberg

Manfred Heeren - Diestsesteenweg 511 te 3010 Kessel-Lo

Cyrille Debaetselier - Kapelberg 10 te 3040 Huldenberg

Nieuwe bestuurders:

Christiane Herremans - Sportlaan 13 te 2890 Sint Amands

Natalie Miseur - Diegemstraat 5 te te 1930 Zaventem

Clémence Maes - Bruyneelstraat 7 te 1820 Steenokkerzeel

Vera Meulemans - Jezus Eiklaan 28/2 te 3080 Tervuren

Marc Morris - Dorpstraat 363 te 3061 Leefdaal

Roel Moens Karel Servranckx

Directeur Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr Benaming

(voluit) ; (verkort) :

Rechtsvorm

Zetel

(volledig adres)

Onderwerp akte :

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

22/06/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 11.05.2012, NGL 19.06.2012 12187-0039-042
25/08/2011
ÿþ Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

11111ffil.M11#1111.!8

nf`ie der

Rechtbank va" Japhla'~nd'

te Leuven, de ii 2 ,\UG,

DE GRIFFIE:.,

Griffie

Ondernemingsnr : 0400 629 794

Benaming

(voluit) : Elk Zijn Huis gewestelijke maatschappij voor de huisvesting

Rechtsvorm : coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Lindeboomstraat 116 - 3080 Tervuren

Onderwerp akte : wijziging samenstelling van de Raad van Bestuur

Ontslagnemende bestuurders :

Crabbé Patrick - Plintveld 28 - 3080 Tervuren

Poels André - Vilvoordelaan 101 - 1930 Zaventem

Nieuwe bestuurders :

Vanleeuwe Thomas - Onze Lieve Vrouwstraat 15 - 3080 Tervuren

Jacobs Sonja - Desmedtstraat 93 - 1930 Zaventem

Roei Moens Karel Servranckx

Directeur Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2011- Annexes du Moniteur belge

15/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 13.05.2011, NGL 06.06.2011 11154-0470-041
08/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 14.05.2010, NGL 02.06.2010 10148-0394-039
10/06/2009 : LET000022
10/06/2009 : LET000022
03/06/2009 : LET000022
30/06/2008 : LET000022
12/09/2007 : LET000022
11/06/2007 : LET000022
18/06/2015
ÿþ Mod 11.1

; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

11111111111111

r_-_/;Nla Vf4

KOO1='( iANOEL

~

Q q -CS- 20Vi

Ondernemingsar : 0400629794

Benaming (voluit) : ELK ZIJN HUIS

(verkort):

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap welke de rechtsvorm heeft aangenomen van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met een Sociaal Oogmerk

Zetel ; 3080 Tervuren, Lindeboomstraat 116

(volledig adres)

Onderwerpen akte : BUITENGEWONE ALGEMENE VERGADERING DER VENNOTEN WIJZIGING STATUTAIRE REGELING INZAKE DE SAMENSTELLING VAN DE RAAD VAN BESTUUR  STATUTENWIJZIGING - OVERGANGSBEPALINGEN

BEVESTIGING ONTSLAG, BENOEMING BESTUURDERS EN COMMISSARIS

Het blijkt uit een akte verleden voor Meester Alexandra JADOUL, geassocieerd notaris, vennoot van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid "JADOUL & KESTELYN", geassocieerde notarissen, met zetel te 3080 Tervuren, Duisburgsesteenweg 18, op twintig mei tweeduizend vijftien, dewelke akte op 29 mei 2015 electronisch ter registratie werd aangeboden, dat werd gehouden de buitengewone algemene vergadering der vennoten van de Burgerlijke Vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met een Sociaal Oogmerk "ELK ZIJN HUIS", Gewestelijke Maatschappij voor de Huisvesting, met ondernemingsnummer

Belasting-over-de-Toegevoegde-Waarde BE 0400.629.794

Rechtspersonenregister Leuven en met zetel te 3080 Tervuren, Lindeboomstraat 116.

Erkend door de Nationale Maatschappij voor de Huisvesting onder nummer 260 op 7 september 1923 en op 19 maart 1991 door de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen onder nummer 260.

teneinde beslissingen te nemen aangaande volgende agenda :

1. Beslissing om, in toepassing van artikel 20 van het Besluit van de Vlaamse Regering de dato 16 mei 2014 tot bepaling van de nadere regels met betrekking tot de beheersaspecten van sociale huisvestingsmaatschappijen en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 22 oktober 2010 tot vaststelling van de aanvullende voorwaarden en de procedure voor de erkenning als sociale huisvestingsmaatschappij en tot vaststelling van de procedure voor de beoordeling van de prestaties van sociale huisvestingsmaatschappijen, de samenstelling van de nieuwe raad van bestuur uit te stellen.

2.a. Aanpassing van de artikelen 1, 6, 9, 12 en 16 van de statuten aan het voormelde besluit van de Vlaamse R_gerin_g de

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

ij gen illffiragisch Staatsblad -111/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

dato 16 mei 2014 mits in acht name van de tijdsbepaling vermeld onder agendapunt 1.

2.b. In het kader van de overgangsregeling zoals vermeld onder agendapunt 1, toevoeging van "bis" artikelen 6 bis, 9 bis en 12 bis aan de statuten welke artikelen van rechtswege zullen ophouden te bestaan op de dag van de implementatie van voorschreven Besluit van de Vlaamse Regering de dato 16 mei 2014;

3. Bevestiging ontslag, benoeming bestuurders en commissaris;

4. Diversen.

Dat, overeenkomstig de aan de akte gehechte aanwezigheidslijst:

a) op de vergadering tienduizend honderd achtentwintig (10128) aandelen aanwezig of vertegenwoordigd zijn, hetzij meer dan drie/vierden van het totaal aantal uitgegeven aandelen, en:

b) geen rekening dient gehouden te worden met de stemkrachtbeperkingen zoals voorzien bij artikel 14 der statuten,

zodat de vergadering in toepassing van artikel 12 der statuten en de wettelijke bepalingen ter zake rechtsgeldig kan beraadslagen en besluiten nemen omtrent de punten opgenomen op de agenda.

BERAADSLAGING en STEMMING

De vergadering:

- bevestigde de uiteenzetting van de voorzitter,

- keurde de aanwezigheidslijst, met inbegrip van de volmachten, goed,

- besliste de buitengewone algemene vergadering verder te zetten en:

- verzocht ondergetekende notaris zijn ambt te willen verlenen met ontslag van alle aansprakelijkheid dienaangaande.

Vervolgens werden, na omstandige beraadslaging, volgende besluiten met onmiddellijke ingang genomen:

EERSTE BESLUIT

De vergadering besloot om, in toepassing van artikel 20 van het Besluit van de Vlaamse Regering de dato 16 mei 2014 tot bepaling van de nadere regels met betrekking tot de beheersaspecten van sociale huisvestingsmaatschappijen en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 22 oktober 2010 tot vaststelling van de aanvullende voorwaarden en

de procedure voor de erkenning als sociale

huisvestingsmaatschappij en tot vaststelling van de procedure voor de beoordeling van de prestaties van sociale huisvestingsmaatschappijen, de nieuwe samenstelling van de nieuwe raad van bestuur uit te stellen tot ten laatste de

algemene vergadering waarop de jaarrekening van het jaar 2018 wordt behandeld welke vergadering in ieder geval uiterlijk op 1 juli 2019 dient plaats te vinden.

Om praktische redenen en teneinde aan de eisen van de Vlaamse Regering tegemoet te komen zoals vastgelegd in voormeld Besluit de dato 16 mei 2014, besloot de algemene vergadering niettemin nu de nodige aanpassingen aan de statuten door te voeren waarbij, daar waar nodig, aan de huidige statutaire bepalingen, welke pas bij het verstrijken van voorschreven overgangsregeling dienen vervangen te worden, een "bis" nummer wordt toegekend_ en welke artikelen van rechtswege zullen

Luik B - vervolg

ophouden te bestaan op de dag van de implementatie van' voorschreven Besluit van de Vlaamse Regering de dato 16 mei 2014;

Aan de raad van bestuur werd nu voor dan volmacht verleend om:

1. vast te stellen dat de voormelde implementatie heeft plaatsgevonden en zodoende de overgangsperiode verlopen is,

2. dienaangaande een bekendmaking te laten publiceren in het Belgisch Staatsblad, en:

3. een nieuwe gecoordineerde tekst der statuten - alsdan zonder "bis"-nummers - op te maken en neer te leggen op de griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel.

en dit tegelijk met de publicatie van de nieuwe bestuursmandaten.

TWEEDE BESLUIT

Agendapunt 2 werd goedgekeurd.

De artikelen 1, 6, 9, 12 en 16 der statuten werden dienovereenkomstig aangepast en luiden voortaan als volgt waarbij tevens de volgende tijdelijke artikelen 6 bis, 9 bis en 12 bis in de statuten werden ingevoegd, welke artikelen van rechtswege zullen ophouden te bestaan op de dag van de implementatie van voorschreven Besluit van de Vlaamse Regering de dato 16 mei 2014 en welke in elk geval elke rechtskracht zullen verliezen uiterlijk op 1 juli 2019 en waarbij de raad van bestuur, blijkens het voormelde eerste besluit, reeds de nodige machten heeft bekomen om gezegde vaststellingen te implementeren.

Artikel 1.

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap welke de rechtsvorm heeft aangenomen van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met een Sociaal Oogmerk zoals bepaald in het decreet van 15 juli 1997 houdende de Vlaamse Wooncode en met als naam: "Elk zijn Huis", Gewestelijke Maatschappij voor de Huisvesting.

Historiek:

Op 7 januari 1923 werd een burgerlijke vennootschap met de vorm van een Coöperatieve Vennootschap opgericht onder de naam "Elk Zijn Huis",

De oprichtingsakte werd gepubliceerd in de Bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 2 februari 1923 onder nummer 1014.

De statuten werden achtereenvolgens gewijzigd door de Algemene Vergadering:

- van 14 december 1952;

- van 4 mei 1958;

- van 23 mei 1971;

- van 12 mei 1978;

- van 12 november 1982;

- van 15 november 1985;

- van 16 december 1986;

- van 13 mei 1988;

-- van 10 mei 1991;

- van 14 mei 1993;

- van 13 september 1993;

- van 15 juni 1994;

- van 20 juni 1994;

-- van 11 mei 2001;

Bijlagen bij het lselgisch Staatsblad -18706/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

re gg f í cr Staatsblad

Voor-

behouden

aan het

Staatsblad

Luik B - vervolg

- van 9 mei 2003;

- van 12 juni 2013.

Deze wijzigingen werden als volgt bekendgemaakt in het Belgisch

Staatsblad:

- van 31 december 1952 onder nummer 27003;

- van 19 juli 1958 onder nummer 21396;

- van 1 september 1971 onder nummer 2605-14;

- van 18 oktober 1978 onder nummer 2190-7;

- van 3 maart 1983 onder nummer 723-15;

- van 12 februari 1986 onder nummer 860212-87;

- van 8 januari 1987 onder nummer 870108-254;

- van 24 december 1988 onder nummer 881224-313;

- van 15 juni 1991 onder nummer 910615-169;

- van 10 juni 1993 onder nummer 930610-234;

- van 5 oktober 1993 onder nummer 931005-299-300;

- van 8 juli 1994 onder nummer 940708-461;

-- van 12 juli 1994 onder nummer 940712-480;

-- van 25 december 2001 onder nummer 20011225-842;

- van 3 juni 2003 onder nummer 2003-06-03/61581;

-- van 19 juli 2013 onder het nummer 2013-07-19/112596.

De statuten werden voor het laatst gewijzigd bij akte, houdende ondermeer aanpassing van de statuten aan het besluit van de Vlaamse Regering de dato 16 mei 2014 tot bepaling van de nadere regels met betrekking tot de beheersaspecten van sociale huisvestingsmaatschappijen en tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 22 oktober 2010 tot vaststelling van de aanvullende voorwaarden en de procedure voor de erkenning als sociale huisvestingsmaatschappij en tot vaststelling van de procedure voor de beoordeling van de prestaties van sociale huisvestingsmaatschappijen, verleden voor Meester Alexandra Jadoul, geassocieerd notaris met standplaats te Tervuren, op 20 mei 2015.

De vennootschap:

- werd op 7 september 1992 erkend door de Nationale Maatschappij voor de Huisvesting onder nummer 260 en op 19 maart 1991 door de Vlaamse Huisvestingsmaatschappij (thans Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen) onder nummer 260.

- De vennootschap is actief in het Vlaamse Gewest.

De zetel is gevestigd te 3080 Tervuren, Lindeboomstraat 116. Artikel 6.

De vennootschap wordt bestuurd door een raad van bestuur, bestaande uit maximum dertien (13) leden, al dan niet vennoten, en waarvan de samenstelling zal dienen te beantwoorden aan volgende criteria:

a) de raad als dusdanig dient door ervaring of door opleiding over voldoende gezamenlijke deskundigheid te beschikken op juridisch-technisch, economisch-financieel en sociaal vlak;

b) maximaal twee/derden van de leden mag van hetzelfde geslacht zijn (behoudens - tijdelijke - afwijking in geval van coöptatie zoals bepaald onder artikel 9 der statuten);

c) één mandaat is voorbehouden voor een bestuurder te benoemen op voordracht van het Vlaams Gewest of de provincie Vlaams-Brabant, welke dienaangaande voorafgaandelijk overleg zullen plegen zodat namens beide instanties slechts één enkele kandidatenlijst wordtinlediend;

luik B - vervolg

d) per participerende gemeente is één (1) mandaat, met een maximum van acht (8) mandaten voor alle participerende gemeenten samen, voorbehouden voor bestuurders te benoemen op voordracht van de respectievelijke participerende gemeenten ("publieke" vennoten) waarbij telkens één bestuurder de belangen van alle openbare besturen van de vennoot-gemeente op wiens voordracht hij benoemd werd zal vertegenwoordigen;

e) vier (4) mandaten zijn voorbehouden voor bestuurders te benoemen op voordracht van privé-vennoten met dien verstande dat deze bestuurders allen gedomicilieerd dienen te zijn in het werkgebied van onderhavige vennootschap en bovendien elk in een verschillende gemeente uit gezegd werkgebied.

Bestuurders die hun mandaat vervullen als vertegenwoordiger van een openbaar bestuur of publieke vennoot worden gekozen uit de kandidaten die door de respectievelijke openbare besturen of publieke vennoten in kwestie worden voorgedragen. Hun mandaat vervalt van rechtswege op verzoek van het openbaar bestuur of de publieke vennoot die de voordracht heeft gedaan, aan de vennootschap betekend bij aangetekende brief.

Teneinde:

1) problemen bij de chronologie van de benoemingen te vermijden zullen, in de veronderstelling dat er meerdere mandaten dienen ingevuld te worden voor of namens één bepaalde groep van vennoten, de benoemingen van de voormelde sub d) en e) bedoelde bestuurders steeds per respectievelijke groep (enerzijds "openbaar besturen of publieke vennoten" en, anderzijds, "privé-vennoten") dienen te gebeuren waarbij, desgevallend, dienaangaande voorafgaandelijk overleg plaats dient te hebben binnen en/of tussen de respectievelijke "groepen" van vennoten;

2) de toepassing van artikel 16 der statuten inzake de eventuele uitsluiting van vennoten op te volgen dient per benoeming van een bestuurder zoals voorzien in artikel 6.d) tevens gespecificeerd te worden op voordracht van welke participerende gemeente of openbaar bestuur de bestuurder in kwestie benoemd werd.

Het mandaat van bestuurder is onverenigbaar met de functie van directeur of ander personeelslid van de vennootschap.

De Raad kiest uit zijn leden een voorzitter en eventueel één of twee ondervoorzitters.

De bestuurders worden enkel voor de duur van hun mandaat in die hoedanigheid benoemd. De duur van hun mandaat wordt vastgesteld op maximum zes (6) jaar en mits in acht name van hetgeen bepaald is onder artikel 9 der statuten inzake de collectieve aftreding van bestuurders.

Artikel 6 bis.

De vennootschap wordt bestuurd door een Raad, bestaande uit tweeëntwintig (22) leden.

De duur van hun mandaat wordt vastgesteld op maximum zes (6) jaar.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de Provincie.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de Gemeente Bertem.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de

Gemeente Huldenberg.

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bíjlagers bij het lfelgisch Staatsbfad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Eén (1) Gemeente Eén (1) Gemeente Eén (1) Gemeente Eén (1) Gemeente Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de

Kortenberg.

mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de

Kraainem.

mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de

Steenokkerzeel.

mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de

Tervuren.

mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor de

Luik B - vervolg

1..

Gemeente Zaventem.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van Bertem.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van Kortenberg.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van Kraainem.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van Steenokkerzeel.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van Tervuren.

Eén (1) mandaat van bestuurder wordt voorbehouden voor het OCMW van Zaventem.

Acht (8) mandaten van bestuurder worden voorbehouden voor de andere inschrijvers.

Bestuurders die hun mandaat vervullen als vertegenwoordiger van een provincie, een gemeente of een openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn, worden gekozen uit de kandidaten die door de openbare besturen in kwestie worden voorgedragen. Hun mandaat vervalt van ambtswege op verzoek van het openbaar bestuur dat hen heeft voorgedragen, aan de vennootschap betekend bij aangetekende brief.

Als het Vlaamse Gewest, een provincie, gemeenten en openbare centra voor maatschappelijk welzijn gezamenlijk de meerderheid van het maatschappelijk kapitaal bezitten, moeten hun afgevaardigden gezamenlijk de meerderheid bezitten in de raad van bestuur.

De bestuurders die de andere inschrijvers vertegenwoordigen worden gekozen uit de kandidaten voorgedragen door de betrokken groep.

Het mandaat van bestuurder is onverenigbaar met de functie van directeur of ander personeelslid van de vennootschap.

De Raad kiest uit zijn leden een Voorzitter en eventueel één of twee ondervoorzitters.

De bestuurders worden enkel voor de duur van hun mandaat in die hoedanigheid benoemd.

Artikel 9.

Binnen de perken van de statuten, is de raad van bestuur bevoegd voor alle aangelegenheden die niet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. De raad van bestuur beraadslaagt en beslist over alles wat de vennootschap aanbelangt.

De raad van bestuur kan ondermeer:

A. met advies van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal

Wonen:

- de algemene of bijzondere voorwaarden bepalen van alle contracten zoals die van verkoop, ruil, aankoop,_~verhuring,

Voorbehouden aan het _ --Frèr 15~- C 1~ Staatsblad Luik B - vervolg

hypothecaire lening en van alle andere die op de werking betrekking hebben, alle onroerende goederen openbaar of uit de hand aankopen en verkopen, alle onroerende goederen ruilen of met een hypotheek bezwaren, instemmen met het uitvoerend beslag op onroerende goederen;

-- alle bouwwerken doen uitvoeren; de plannen, bestekken en opdrachten vastleggen; kosteloos aan de openbare besturen de grond overdragen die nodig is voor het aanleggen van straten.

B. alle gelden ontvangen; al de bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, bij de Deposito- en Consignatiekas of elders gedeponeerde waarden terugnemen en de aanwending van de beschikbare fondsen bepalen; aan twee (2) bestuurders of aan één (1) bestuurder en de algemeen directeur samen of afzonderlijk optredend algemene volmacht verlenen om alle cheques en kwitanties te ondertekenen;

C. alle onroerende goederen verhuren, opheffing verlenen van alle ambtshalve genomen of gevorderde hypothecaire inschrijvingen, van alle beslagleggingen, overschrijvingen van dagvaardingen en verklaringen van verzet; aan alle voorrechten en vorderingen tot ontbinding verzaken; de hypotheekbewaarder van alle ambtshalve te nemen inschrijvingen ontslaan, toestemmen in elke in de plaatsstelling- voorrang en afstand van hypotheekrang; elke gelijkheid van rang bedingen, dat alles zowel vóór als na de betaling;

D. in elk rechtsgeding de vennootschap vertegenwoordigen, als eiser of als verweerder, beroep instellen, elke beslaglegging op roerende en onroerende goederen tot hun volledige uitvoering vervolgen;

E. een intern reglement opstellen waarin onder meer voorzien wordt hoe bij verkiezing van leden van de Raad van Bestuur de bepalingen van artikel 6 met betrekking tot het gender evenwicht bewaakt zullen worden;

Namens de vennootschap mag geen enkele verbintenis tegenover derden aangegaan worden die niet door de Raad van Bestuur of door de Algemene Vergadering werd goedgekeurd en die niet blijkt uit de notulen bijgehouden in een daartoe bestemd register.

De Raad van Bestuur vertrouwt het dagelijks bestuur toe aan een in zijn schoot gevormd directiecomité dat handelt als orgaan van de vennootschap. De Raad van Bestuur stelt een intern reglement op met de samenstelling van het directiecomité en diens bevoegdheden. De algemeen directeur maakt hiervan deel uit. Aan de leden van het directiecomité wordt alle macht verleend, handelend met minstens twee (2) van hen gezamenlijk, namens de vennootschap te beslissen en op te treden in het kader van het dagelijks bestuur.

Het directiecomité rapporteert aan de Raad van Bestuur. .

Voor zoveel als nodig wordt evenwel bepaald dat de vennootschap in en buiten rechte, en in alle authentieke akten zal vertegenwoordigd worden door de Directeur en de Voorzitter. De algemeen directeur woont de vergaderingen van de bestuurs-en controleorganen bij, maakt de notulen ervan op en is belast met het bijhouden van die notulen. De algemeen directeur leidt









Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

Selgisc

Staatsblad

de administratie en het personeel van de vennootschap.

De algemeen directeur is belast met de uitvoering van de door de Raad van Bestuur en door het directiecomité genomen besluiten. De Raad van Bestuur, of bij hoogdringendheid het Directiecomité, kan die bevoegdheid overdragen aan één of meerdere bestuurders of, in geval van verhindering van de algemeen directeur, aan de adjunct van de algemeen directeur, of aan een ander personeelslid.

De Raad van Bestuur vergadert minstens zes (6) maal per jaar en telkens als de belangen van de vennootschap het vereisen. De beslissingen worden bij meerderheid van stemmen genomen. In geval van staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Twee (2) bestuurders mogen, in hoogdringende gevallen en bij uitzondering en op eigen verantwoordelijkheid, een beslissing nemen die zij binnen de veertien (14) dagen aan de Raad van Bestuur ter bekrachtiging moeten voorleggen en moeten doen inschrijven zoals hiervoor bepaald.

Om geldig te beraadslagen moet ten minste de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn, behalve wanneer de zaak dringend is en dat in de oproepingsbrieven - die aan al de bestuurders aangetekend worden toegezonden - vermeld wordt. De oproepingsbrief dient duidelijk en gedetailleerd de agendapunten weer te geven.

De bestuurders worden verkozen voor een termijn van maximum zes (6) jaar. De bestuurders zijn herkiesbaar.

Alle bestuurders treden af en de Raad van Bestuur wordt wedersamengesteld tijdens de eerste Algemene Vergadering die volgt op de installatie van nieuwe gemeenteraden via gemeenteraadsverkiezingen.

Bij het vacant worden van een mandaat van bestuurder hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien zonder dat hierbij de bepalingen van artikel 6 der statuten inzake de samenstelling van de raad van bestuur in acht dienen genomen te worden. De aldus gecoöpteerde bestuurder vervult het mandaat van degene die hij vervangt tot aan de eerstvolgende bijeenkomst van de Algemene Vergadering welke zal beslissen over de definitieve benoeming en die, desgevallend, de samenstelling van de raad van bestuur (opnieuw) in overeenstem-ming zal brengen met de bepalingen van artikel 6 der statuten.

Aan de bestuurders mag een zitpenning worden toegekend waarvan het bedrag door de Algemene Vergadering wordt vastgesteld conform het Ministerieel Besluit van tweeëntwintig oktober tweeduizend en acht (Hoofdstuk II - Interne beheersaspecten van

de sociale huisvestingsmaatschappijen,Afdeling 2

"Presentiegelden en de onkostenvergoeding voor de leden". Wanneer een ander personeelslid dan de algemeen directeur een fout begaat die, overeenkomstig de wet op de arbeidsovereenkomsten, het ontslag wegens dringende reden wettigt, zijn de algemeen directeur en een bestuurder of twee samen optredende bestuurders bevoegd dat ontslag te betekenen. Betreft het de algemeen directeur, dan moet het ontslag betekend worden door twee (2) bestuurders.

Elk ontslag om dringende reden moet medegedeeld worden aan de Raad van Bestuur tijdens zijn eerstvolgende vergadering









Voor- Luik B - vervolg

gehouden

aan het



eigist Staatsblad De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op.

Het huishoudelijk reglement bevat een nadere regeling voor de toepassing van de statuten en de regeling van de zaken van de vennootschap in het algemeen, en kan aan de vennoten of hun rechtverkrijgenden worden opgelegd voor zover dit in het belang van de vennootschap wordt geacht.

In het reglement wordt de samenstelling van het directiecomité en diens bevoegdheden geregeld.

Het huishoudelijke reglement bevat geen maatregelen die strijdig zijn met de wetten, decreten, de uitvoeringsbesluiten of de statuten.

In het huishoudelijk reglement wordt opgenomen dat in geval van staking van stemmen de stem van de voorzitter doorslaggevend is. Bij geheime stemming wordt de beslissing bij staking van stemmen verworpen.

Artikel 9 bis.

Binnen de perken van de statuten, is de raad van bestuur bevoegd voor alle aangelegenheden die niet voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. De raad van bestuur beraadslaagt en beslist over alles wat de vennootschap aanbelangt.

De raad van bestuur kan ondermeer:

A. met advies van de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen:

- de algemene of bijzondere voorwaarden bepalen van alle contracten zoals die van verkoop, ruil, aankoop, verhuring, hypothecaire lening en van alle andere die op de werking betrekking hebben, alle onroerende goederen openbaar of uit de hand aankopen en verkopen, alle onroerende goederen ruilen of met een hypotheek bezwaren, instemmen met het uitvoerend beslag op onroerende goederen;

- alle bouwwerken doen uitvoeren; de plannen, bestekken en opdrachten vastleggen; kosteloos aan de openbare besturen de grond overdragen die nodig is voor het aanleggen van straten.

B. alle gelden ontvangen; al de bij de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, bij de Deposito- en Consignatiekas of elders gedeponeerde waarden terugnemen en de aanwending van de beschikbare fondsen bepalen; aan twee (2) bestuurders of aan één (1) bestuurder en de algemeen directeur samen of afzonderlijk optredend algemene volmacht verlenen om alle cheques en kwitanties te ondertekenen;

C. alle onroerende goederen verhuren, opheffing verlenen van alle ambtshalve genomen of gevorderde hypothecaire inschrijvingen, van alle beslagleggingen, overschrijvingen van dagvaardingen en verklaringen van verzet; aan alle voorrechten en vorderingen tot ontbinding verzaken; de hypotheekbewaarder van alle ambtshalve te nemen inschrijvingen ontslaan, toestemmen in elke in de plaatsstelling- voorrang en afstand van hypotheekrang; elke gelijkheid van rang bedingen, dat alles zowel v66r als na de betaling;

D. in elk rechtsgeding de vennootschap vertegenwoordigen, als eiser of als verweerder, beroep instellen, elke beslaglegging op roerende en onroerende goederen tot hun volledige uitvoering vervolgen;

E. een intern reglement opstellen;



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge



Voorbehouden aan het  EIgisc Staatsblad Luik B - vervolg

Namens de vennootschap mag geen enkele verbintenis tegenover derden aangegaan worden die niet door de Raad van Bestuur of door de Algemene Vergadering werd goedgekeurd en die niet blijkt uit de notulen bijgehouden in een daartoe bestemd register.

De Raad van Bestuur vertrouwt het dagelijks bestuur toe aan een in zijn schoot gevormd directiecomité dat handelt als orgaan van de vennootschap. De Raad van Bestuur stelt een intern reglement op met de samenstelling van het directiecomité en diens bevoegdheden. De algemeen directeur maakt hiervan deel uit. Aan de leden van het directiecomité wordt alle macht verleend, handelend met minstens twee (2) van hen gezamenlijk, namens de vennootschap te beslissen en op te treden in het kader van het dagelijks bestuur.

Het directiecomité rapporteert aan de Raad van Bestuur.

Voor zoveel als nodig wordt evenwel bepaald dat de vennootschap in en buiten rechte, en in alle authentieke akten zal vertegenwoordigd worden door de Directeur en de Voorzitter. De algemeen directeur woont de vergaderingen van de bestuurs-en controleorganen bij, maakt de notulen ervan op en is belast met het bijhouden van die notulen. De algemeen directeur leidt de administratie en het personeel van de vennootschap.

De algemeen directeur is belast met de uitvoering van de door de Raad van Bestuur en door het directiecomité genomen besluiten. De Raad van Bestuur, of bij hoogdringendheid het Directiecomité, kan die bevoegdheid overdragen aan één of meerdere bestuurders of, in geval van verhindering van de algemeen directeur, aan de adjunct van de algemeen directeur, of aan een ander personeelslid.

De Raad van Bestuur vergadert minstens zes (6) maal per jaar en telkens als de belangen van de vennootschap het vereisen. De beslissingen worden bij meerderheid van stemmen genomen. In geval van staking van de stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Twee (2) bestuurders mogen, in hoogdringende gevallen en bij uitzondering en op eigen verantwoordelijkheid, een beslissing nemen die zij binnen de veertien (14) dagen aan de Raad van Bestuur ter bekrachtiging moeten voorleggen en moeten doen inschrijven zoals hiervoor bepaald.

Om geldig te beraadslagen moet ten minste de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig zijn, behalve wanneer de zaak dringend is en dat in de oproepingsbrieven - die aan al de bestuurders aangetekend worden toegezonden - vermeld wordt. De oproepingsbrief dient duidelijk en gedetailleerd de agendapunten weer te geven.

Elk jaar treden tenminste twee (2) bestuurders af tijdens de gewone Algemene Vergadering. De bestuurders zijn herkiesbaar. Bij het vacant worden van een mandaat van bestuurder hebben de overblijvende bestuurders het recht voorlopig in de vacature te voorzien. Tijdens haar eerstvolgende bijeenkomst beslist de Algemene Vergadering over de definitieve benoeming.

Wanneer een mandaat vacant wordt voor het verstrijken van de termijn ervan, beëindigt de benoemde bestuurder het mandaat van degene die hij vervangt.

Aan de bestuurders mag een zitpenning worden toegekend waarvan het bedrag door de Algemene Vergadering wordt vastgesteld



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - I8/0672u15 - Annexes dit Moniteur belge



Voorbehouden aan het e gcsc Staatsblad Luik B - vervolg

conform het Ministerieel Besluit van tweeëntwintig oktober tweeduizend en acht (Hoofdstuk II - Interne beheersaspecten van

de sociale huisvestingsmaatschappijen, Afdeling 2

"Presentiegelden en de onkostenvergoeding voor de leden". Wanneer een ander personeelslid dan de algemeen directeur een fout begaat die, overeenkomstig de wet op de arbeidsovereenkomsten, het ontslag wegens dringende reden wettigt, zijn de algemeen directeur en een bestuurder of twee samen optredende bestuurders bevoegd dat ontslag te betekenen. Betreft het de algemeen directeur, dan moet het ontslag betekend worden door twee (2) bestuurders.

Elk ontslag om dringende reden moet medegedeeld worden aan de Raad van Bestuur tijdens zijn eerstvolgende vergadering.

De raad van bestuur stelt een huishoudelijk reglement op.

Het huishoudelijk reglement bevat een nadere regeling voor de toepassing van de statuten en de regeling van de zaken van de vennootschap in het algemeen, en kan aan de vennoten of hun rechtverkrijgenden worden opgelegd voor zover dit in het belang van de vennootschap wordt geacht.

In het reglement wordt de samenstelling van het directiecomité en diens bevoegdheden geregeld.

Het huishoudelijke reglement bevat geen maatregelen die strijdig zijn met de wetten, decreten, de uitvoeringsbesluiten of de statuten.

In het huishoudelijk reglement wordt opgenomen dat in geval van staking van stemmen de stem van de voorzitter doorslaggevend is. Bij geheime stemming wordt de beslissing bij staking van stemmen verworpen.

Artikel 12.

De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten.

Ze is wettig samengesteld en beraadslaagt ongeacht het aantal

aanwezige leden. .

Het recht om aan de vergaderingen deel te nemen en te stemmen, mag overgedragen worden, maar alleen aan een vennoot die zelf het recht heeft om de vergadering bij te wonen. Elke vennoot mag in de Algemene Vergadering slechts vertegenwoordigd worden door één (1) natuurlijk persoon.

Al de vennoten die de regelmatig gevraagde en eisbare stortingen hebben verricht, mogen op de Algemene Vergadering stemmen.

De algemene vergadering neemt haar besluiten bij gewone meerderheid der stemmen, bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Zij komt minstens eenmaal per jaar bijeen, binnen zes maanden volgende op het afsluiten van de rekeningen, op de zetel van de maatschappij op derde woensdag van mei om twintig uur.

De voorzitter van de raad van bestuur, of meerdere leden van de raad van bestuur gezamenlijk, roep (t) (en) de jaarlijkse algemene vergaderingen, de bijzondere of buitengewone algemene vergaderingen, bijeen.

De oproeping geschiedt volgens de in de Wet, de statuten en/of het huishoudelijke reglement bepaalde modaliteiten met vermelding van de agendapunten.

Behoudens toepassing van artikel 9 der statuten inzake de cota.ie van bestuurders, voorziet de Algemene Vergadering_ in



Voor-

behouden

aan het

Staatsblad

; s ij se ;e gisc aa ss as - II nnexes du Moniteur belge

Luik B -vervolg

de vervanging van de uittredende leden van de Raad van Bestuur en benoemt nieuwe titularissen wanneer er vacatures zijn.

Zij beslist over elk voorstel tot wijziging van de statuten van de vennootschap en over al de voorstellen die door de Raad van Bestuur worden geformuleerd.

De statuten kunnen slechts geldig worden gewijzigd bij authentieke akte en mits minstens drie/vierden van de uitgegeven aandelen op de vergadering vertegenwoordigd zijn en het voorstel drie/vierden van de uitgebrachte stemmen behaalt behoudens strengere bepalingen in de Wet of in onderhavige statuten.

Is deze aanwezigheidsvoorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig en zal de nieuwe vergadering op geldige wijze beraadslagen, ongeacht het deel van het maatschappelijk kapitaal dat door de aanwezige vennoten zal worden vertegenwoordigd.

Buiten de gewone Algemene Vergaderingen mogen er, indien de Raad van Bestuur dit beslist, Bijzondere Algemene Vergaderingen gehouden worden. De Algemene Vergadering moet bijeengeroepen worden binnen de dertig (30) dagen op aanvraag van vennoten die ten minste één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen; Die aanvraag moet nauwkeurig vermelden welke punten op de agenda moeten worden geplaatst en moet aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur worden gericht. Die vergaderingen worden samengesteld en beraadslagen zoals in onderhavig artikel wordt bepaald.

De oproepingen voor al de Algemene Vergaderingen vermelden de agenda en gebeuren bij brief of bij gewone omzendbrief die ten minste vijftien (15) dagen voor elke Algemene Vergadering aan de vennoten wordt toegestuurd.

De vennoten komen overeen dat elke onderlinge betwisting met betrekking tot de vennootschap zal worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering alvorens de zaak eventueel aanhangig te maken bij de rechtbank.

Artikel 12 bis.

De algemene vergadering bestaat uit al de vennoten.

Ze is wettig samengesteld en beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige leden.

Het recht om aan de vergaderingen deel te nemen en te stemmen, mag overgedragen worden, maar alleen aan een vennoot die zelf het recht heeft om de vergadering bij te wonen. Elke vennoot mag in de Algemene Vergadering slechts vertegenwoordigd worden door één (1) natuurlijk persoon.

Al de vennoten die de regelmatig gevraagde en eisbare stortingen hebben verricht, mogen op de Algemene Vergadering stemmen.

De algemene vergadering neemt haar besluiten bij gewone meerderheid der stemmen, bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Zij komt minstens eenmaal per jaar bijeen, binnen zes maanden volgende op het afsluiten van de rekeningen, op de zetel van de maatschappij op derde woensdag van mei om twintig uur.

De voorzitter van de raad van bestuur, of meerdere leden van de raad van bestuur gezamenlijk, roep(t)(en) de jaarlijkse al" emene vergaderingen, de bijzondere of buitengewone algemene

Voorbehouden aan het I elgisch Staatsblad Luik B - vervolg

vergaderingen, bijeen.

De oproeping geschiedt volgens de in de Wet, de statuten en/of het huishoudelijke reglement bepaalde modaliteiten met vermelding van de agendapunten.

De Algemene Vergadering voorziet in de vervanging van de uittredende leden van de Raad van Bestuur en benoemt nieuwe titularissen wanneer er vacatures zijn.

Zij beslist over elk voorstel tot wijziging van de statuten van de vennootschap en over al de voorstellen die door de Raad van Bestuur worden geformuleerd.

De statuten kunnen slechts geldig worden gewijzigd bij authentieke akte en mits minstens drie/vierden van de uitgegeven aandelen op de vergadering vertegenwoordigd zijn en het voorstel drie/vierden van de uitgebrachte stemmen behaalt behoudens strengere bepalingen in de Wet of in onderhavige statuten.

Is deze aanwezigheidsvoorwaarde niet vervuld, dan is een nieuwe bijeenroeping nodig en zal de nieuwe vergadering op geldige wijze beraadslagen, ongeacht het deel van het maatschappelijk kapitaal dat door de aanwezige vennoten zal worden vertegenwoordigd.

Buiten de gewone Algemene Vergaderingen mogen er, indien de Raad van Bestuur dit beslist, Bijzondere Algemene Vergaderingen gehouden worden. De Algemene Vergadering moet bijeengeroepen worden binnen de dertig (30) dagen op aanvraag van vennoten die ten minste één/vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen; Die aanvraag moet nauwkeurig vermelden welke punten op de agenda moeten worden geplaatst en moet aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur worden gericht. Die vergaderingen worden samengesteld en beraadslagen zoals in onderhavig artikel wordt bepaald.

De oproepingen voor al de Algemene Vergaderingen vermelden de agenda en gebeuren bij brief of bij gewone omzendbrief die ten minste vijftien (15) dagen voor elke Algemene Vergadering aan de vennoten wordt toegestuurd.

De vennoten komen overeen dat elke onderlinge betwisting met betrekking tot de vennootschap zal worden voorgelegd aan de Algemene Vergadering alvorens de zaak eventueel aanhangig te maken bij de rechtbank.

Artikel 16.

De Raad van Bestuur kan beslissen een vennoot die zijn verbintenissen niet nakomt, uit te sluiten. Ook kan hij elke vennoot die de belangen van de vennootschap zou schaden, uitsluiten.

De vennoot wiens uitsluiting wordt gevraagd, moet verzocht worden zijn opmerkingen schriftelijk te kennen te geven aan de Raad van Bestuur, binnen één (1) maand nadat een aangetekende brief met het met redenen omklede voorstel tot uitsluiting is verstuurd.

Indien hij daarom verzoekt in het geschrift dat zijn opmerkingen bevat, moet de vennoot worden gehoord. Elk besluit tot uitsluiting wordt met redenen omkleed.

De uitsluiting uit de vennootschap moet blijken uit een procesverbaal dat door de Raad van Bestuur wordt opgemaakt en lovereenkomstig artikel 9 wordt ondertekend. In dat _proces-





Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

verbaal worden de feiten vermeld waarop de uitsluiting is gebaseerd. Het proces-verbaal wordt in het aandelenregister overgeschreven en een eensluidend verklaard afschrift ervan wordt binnen de vijftien (15) dagen bij aangetekende brief aan de uitgesloten vennoot toegestuurd.

De uitgesloten vennoot kan de vereffening van de vennootschap niet vorderen. Hij heeft enkel recht op de terugbetaling van de bedragen die door hem op zijn inschrijving werden gestort, verminderd met vijfentwintig procent (25%). De terug te betalen som mag nooit meer bedragen dan de nominale waarde van zijn aande (e) 1(en)

De terugbetaling gebeurt na de goedkeuring van de jaarrekening van het maatschappelijk jaar waarin de vennoot werd uitgesloten. Hij ontvangt voor dat jaar geen dividend.

De uitsluiting van een vennoot zoals bedoeld onder artikel 6 d) heeft ook van rechtswege het ontslag tot gevolg van de bestuurder die op voordracht van de betrokken participerende gemeente-vennoot benoemd werd.

DERDE BESLUIT

Gelet op de beslissing tot gebruikmaking van de uitstelmogelijkheid zoals bepaald onder het eerste besluit, blijft de samenstelling van de raad van bestuur ongewijzigd behoudens:

a) toepassing van het huidige artikel 9 der statuten inzake de jaarlijkse vervanging van bestuurders;

b) de beslissingen genomen op de jaarvergadering welke op onmiddellijk voorafgaandelijk aan onderhavige buitengewone algemene vergadering werd gehouden;

Met het oog op de wettelijke publicaties worden een aantal beslissingen genomen op voormelde jaarvergadering hernomen en bevestigd:

1. de hernieuwing van het mandaat van de commissaris, te weten: de burgerlijke vennootschap welke de rechtsvorm heeft aangenomen van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "Moore Stephens Audit" met zetel te 1020 Brussel (Laken), Buro & Design Center, Esplanade 1 bus 96, vertegenwoordigd door de heer Emiel DE SMEDT, bedrijfsrevisor, voor een nieuwe termijn van 3 jaar welke zal eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering te houden in het jaar 2018.

2. de herbenoeming van volgende privé-bestuurders:

a) de heer Paul Soens, wonende te 1930 Zaventem, Kouterlaan, 79, en met rijksregister 75.12.09-407-12, en:

b) mevrouw Anne Berden, wonende te 3080 Tervuren, Nieuwstraat, 18 en met rijksregisternummer 50.05.15-254.90.

De mandaten van beide voormelde herbenoemde bestuurders gelden voor een termijn van zes (6) jaar en zullen eindigen onmiddellijk na de jaarvergadering te houden in het jaar 2021.

3.a. het einde van het mandaat van de bestuurder verkozen op voordracht van het OCMW van de gemeente Kortenberg, te weten: de heer Michel Bullen (rijksregisternummer 64.01.21-207.29);

3.b. de benoeming als nieuwe bestuurder, voorgedragen door het OCMW van de gemeente Kortenberg, te weten: mevrouw Christine

Wynants, wonende te 3070 Kortenberg, Populierenlaan, 24 en. met rijksregisternummer 57.06.19-570.02, die het mandaat van de heer Bullen, voornoemd, voleindigt zodat haar mandaat een einde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -18/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

zal nemen onmiddellijk na de jaarvergadering van het jaar 2016; BEVESTIGING STEMMING en BESLUITVORMING

De vergadering stelde vast dat alle voormelde besluiten werden goedgekeurd met eenparigheid van de aanwezige stemmen.

VOOR GELIJKVORMIG ONTLEDEND UITTREKSEL

(zegel en handtekening van notaris Alexandra JADOUL op rugzijde)

Wordt tegelijk neergelegd om niet gepubliceerd te worden :

uitgifte van de buitengewone algemene vergadering van 20 mei 2015.

"

Voorbehouden aan het

Iisch

Staatsblad

09/02/2006 : LET000022
09/06/2005 : LET000022
04/06/2004 : LET000022
26/08/2003 : LET000022
20/06/2003 : LET000022
03/06/2003 : LET000022
13/06/2002 : LET000022
25/12/2001 : LET000022
25/12/2001 : LET000022
03/06/2000 : LET000022
12/05/1994 : LET22
12/05/1994 : LET22
11/03/1994 : LET22
10/06/1993 : LET22
01/01/1993 : LET22
01/01/1992 : LET22
15/06/1991 : LET22
15/06/1991 : LET22
15/06/1991 : LET22
01/01/1989 : LET22
24/12/1988 : LET22
17/09/1988 : LET22
01/01/1988 : LET22
08/01/1987 : LET22
12/02/1986 : LET22
01/01/1986 : LET22

Coordonnées
ELK ZIJN HUIS

Adresse
LINDEBOOMSTRAAT 116, BUS 1 3080 TERVUREN

Code postal : 3080
Localité : TERVUREN
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande