EMI-ESSENE

Association sans but lucratif


Dénomination : EMI-ESSENE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 414.743.690

Publication

28/11/2012
ÿþ i

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

4 I

*13193099+

13RUSSEC

19 110V. 2012

Griffie

Benaming : EMI-Essene vzw

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : 1790 Affligem, Molenstraat 131

Ondernemingsnr : 414 743 690

Voorwerp akte : Wijziging statuten

in de algemene vergadering van 25 juni 2012, opgeroepen in overeenstemming met haar statuten, zoals verschenen in het Belgisch Staatsblad van 7 oktober 1982 onder het nummer 012205 en de wijzigingen op 30 mei 1985 onder het nummer 007226, op 11 juni 1987 onder het nummer 008867, op 23 mei 2003 onder het. nummer 008601 en op 18 december 2003 onder het nummer 0135190 werden bij éénparigheid de statuten van EMI-Essene met het ondememingsnummer 414 743 690 gewijzigd door onderstaande gecoördineerde versie, overeenkomstig de Wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

TITEL 1; Naam, zetel, doel, duur.

Art.1De vereniging draagt de naam "EMI-Essene vzw".

Art.2.De zetel van de vereniging is gevestigd te 1790 Affligem, Boekhoutstraat 13 en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel.

De zetel van de vereniging kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits het in acht nemen van de regels zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Art.3.De vereniging heeft tot doel de beoefening van de voetbalsport aan de bij haar aangesloten leden (KBVB -- aansluitingsnummer 6259) mogelijk te maken.

Zij kan in algemene zin alle daden stellen die voor het nastreven van haar doel vereist zijn. Zij kan in deze zin ook handelsdaden stellen, voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het bovenvermelde doel.

Art.4.De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

TITEL iI : Leden.

Art.5.Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen.

De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. De effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden en waarvan een kopie werd neergelegd ter griffie van de rechtbank van koophandel.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

Art.6.Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur. Het verzoek om tot de vereniging toe te treden moet door het kandidaat lid schriftelijk of elektronisch worden ingediend bij de voorzitter of secretaris van de raad van bestuur. Met de term `lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Art.7.Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij gewone brief of elektronisch aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

4.

" Art.8.De effectieve leden zijn tot geen bijdrage verplicht. Ze kunnen wel op volledig vrijwillige basis een steunbijdrage van maximum 1000 euro storten op de rekening van de vzw. Deze steunbijdrage heeft geen enkel gevolg voor het stemrecht in de Algemene Vergadering. Uittredende of uitgesloten leden kunnen geen aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging.

TITEL 111; Raad van Bestuur.

Art.9.De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minimum drie leden die door de algemene vergadering wordt verkozen onder de leden van de vereniging voor onbepaalde tijd. De bestuurders zijn eveneens afzetbaar door de algemene vergadering.

Het aantal leden dient altijd groter te zijn dan het aantal bestuurders; zijn er nog slechts drie leden, dan telt de raad van bestuur slechts twee bestuurders.

Art.10.De leden van de raad van bestuur kiezen onder hen minimum een voorzitter, een secretaris en een penningmeester, die samen het dagelijks bestuur vormen. Worden er slechts drie leden van de raad van bestuur verkozen dan is er geen dagelijks bestuur.

Art.11.De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Wanneer het gaat om personen zef overgegaan worden tot een geheime stemming, in dit geval zal bij staking van stemmen het voorstel verworpen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge Art,12.De notulen van de zittingen van de raad van bestuur worden opgemaakt door de secretaris of zijn plaatsvervanger en door hem en de voorzitter of zijn plaatsvervanger ondertekend. Zowel de oproep tot vergadering en de agenda alsook de verslagen mogen op elektronische wijze worden bijgehouden.

Om tegenover derden de vereniging te vertegenwoordigen en te verbinden is nodig en volstaan de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders.

Art.13.Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de raad van bestuur ingeval door dit ontslag het aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen om in de vervanging van de betrokken bestuurder te voorzien.

Art.14.De raad van bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet of door de statuten uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

TITEL IV: Algemene Vergadering.

Art.15.De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

DHet wijzigen van de statuten met inachtneming van de wettelijke beschikkingen ter zake.

Q'Het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

Q'Het benoemen en het ontslaan van de bestuurders.

DHet aanvaarden en ontslaan van de effectieve leden van de vereniging.

DHet goedkeuren van de jaarlijkse begroting en rekeningen.

Q'De kwijting aan de bestuurders.

Art.16.De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige leden, tenzij de statuten of de wet er anders over beschikken.

Art.17.De notulen van de zitting van de algemene vergadering worden opgemaakt door de secretaris en door hem en de voorzitter ondertekend. De notulen worden bewaard op de zetel van de vereniging waar ieder lid of toegetreden lid er inzage kan van nemen.

Art.18.De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, die de agenda opmaakt. De oproep wordt ten minste acht dagen op voorhand aan de leden bezorgd. De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur.

Art.19.De algemene vergadering moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en voor de begroting van het komend jaar en dit binnen cie drie maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar,

TITEL V : Diverse bepalingen,

Luik B - vervolg

Art.20.Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 juni tot 31 mei van het volgend jaar.

Art.21.Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slecht besloten worden door de algemene vergadering, in overeenstemming met art. 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Art.22.Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002,

Benoemingen raad van bestuur.

Onmiddellijk na de goedkeuring van de statuten bevestigt de algemene vergadering de aanstelling van de raad van bestuur, zoals verschenen in de bijlage van het Belgisch Staatsblad van 23 mei 2003 onder nummer 008601.Tekst

evc !mit/ dr e C R vjc ff ~rc.i 4-1;2,4..ce

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

w ."

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/11/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden pan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
EMI-ESSENE

Adresse
MOLENSTRAAT 131 1790 AFFLIGEM

Code postal : 1790
Localité : AFFLIGEM
Commune : AFFLIGEM
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande