ERM 'N ERM

Association sans but lucratif


Dénomination : ERM 'N ERM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.504.656

Publication

08/05/2012
ÿþ Mao 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergele;: z ,er griffie dei:

ReGhtbanL Koophand

te Leuven, de 2 5 APR. 2012

DE t~RfFFfER,

riffle

flUl I1 I III III I IIII III

*iaoaeaao"

1 bef

aa

Be Sta

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

r Onderrterriingsnr : 2)4S-. 6 'S6

Benaming

(voluit) : Erm 'n Erm

(verkort)

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Grote Bergstraat 21 - 3300 Tienen

Onderwerp akte : Statuten,

STATUTEN

Erm 'n Erm

Ondergetekenden, de stichtende effectieve leden,

Marina Conard - Leuvenselaan 136 - 3600 Tienen

Rudi Declercq - Huidevetterstraat 16 - 3300 Tienen

Michel Vrancken - Eenmeilaan 16 a 4 - 3400 Landen

Chantal Willems - Vissenakenstraat 66 - 3300 Tienen

Clara Van Der Velde - Pastorijstraat 66 - 3300 Tienen

Eddy Persoons - Meerstraat 167 - 3300 Goetsenhoven

Sonia Bertels - Meerstraat 167 - 3300 Goetsenhoven

Dirk Masquillier - Tassinstraat 9 - 3300 Tienen

Louis Steegmans - Maastrichtersteenweg 22612 - 3500 Hasselt

hebben heden 26 maart 2012, te Grote Bergstraat 21, 3300 Tienen, beslist over te gaan tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk volgens de wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wetten van 2 mei 2002 en 16 januari 2003, de wet van 22 december 2003 en de wet van 9 juli 2004, hierna genoemd de VZW-wet en aanvaarden volgende statuten om de werking ervan te beheersen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Titel 1 De vereniging

Art,1 De vereniging draagt de naam Erm'n Erm

Art. 2 De zetel is gevestigd Grote Bergstraat 21 - 3300 Tienen, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Art. 3 De vzw is opgericht voor onbepaalde duur

Art. 4 De vereniging heeft tot doel mensen in armoede te blijven zoeken en te verenigen, hen het woord te laten nemen, bij te dragen tot maatschappelijke participatie van mensen in armoede, in dialoog te gaan met de samenleving en bij te dragen tot het veranderen van maatschappelijke structuren.

De vereniging zal werken vanuit de kracht van mensen in armoede en inspelen op hun vragen en behoeften.

Titel 2 Leden

Art. 5 De vereniging bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Enkle de effectieve leden hebben stemrecht. Het aantal effectieve leden is onbeperkt met een minimum van drie.

De stichtende leden zijn de eerste effectieve leden. Als effectief lid kan toetreden, ieder natuurlijk of rechtspersoon die de doelstellingen van de vereniging onderschrijft. Wie effectief lid wenst te worden, moet een schriftelijke vraag richten tot de Raad van Bestuur. De toetreding wordt op de Algemene Vergadering goedgekeurd bij twee derde meerderheid. Bij uittreding volstaat een schriftelijke melding aan de Raad van Bestuur,

Als toegetreden Sid kan toetreden, iedere natuurl'iike of rechtspersoon die sympathiseert met de vereniging of die specifieke deskundigheid bezit met betrekking tot de doelstelling van de vereniging. Wie toegetreden lid wil worden, moet een schriftelijke vraag stellen aan de Raad van Bestuur, De Raad van Bestuur beslist over de toetreding.

Bij uittreding volstaat een schriftelijke melding aan de Raad van Bestuur.

Leden zijn geen bijdrage verschuldigd.

Ait 6 Uitsluiten van leden

Op voorstel van de Raad van Bestuur of op verzoek van minstens 2/5 van alle leden, kan het lidmaatschap van elk der leden worden beëindigd door een bijzonder besluit van de Algemene Vergadering, waarop minstens de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is, De beslissing tot uitsluiting vereist een 2/3 meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Het lid waarvan de beëindiging van het lidmaatschap wordt voorgesteld, heeft het recht gehoord te worden.

Titel 3 Algemene vergadering

Art, 7 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Elk kid beschikt over één stem op de vergadering. Elk aanwezig lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen door volmacht.

Art. 8 De Algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

a. Het wijzigen van de statuten

b. Het benoemen en afzetten van bestuurders

c. Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend

d. De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

e. Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen

f. Het vrijwillig ontbinden van de vereniging

MOD 2.2

r ,'II?'

1..:.-'

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

g.Het uitsluiten van een lid

h. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk en alle

gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen

Art. 9 De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen of wanneer 1/5 van de effectieve leden dat vraagt. Zij moeten ten minste één maar per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de Raad van Bestuur te bepalen datum,

Aile effectieve leden worden per gewone brief uitgenodigd, ten minste 8 dagen voor de geplande datum

De oproep'mg bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur.

Elk voorstel ondertekend door ten minste 1/5 van de leden wordt op de agenda gebracht.

Art. 10 De beslissingen worden genomen met eenvoudige meerderheid, behalve in de gevallen waarin de wet anders bepaalt. Minstens de helft van de leden moet aanwezig zijn om geldig te kunnen vergaderen en beslissingen te nemen.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat ondertekend wordt door de secretaris en de voorzitter, en wordt opgenomen in een bijzonder register.

Titel 4 Raad van Bestuur

Art. 11 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie (3) bestuurders, lid van de vereniging. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een periode van drie jaar en zijn herkiesbaar. Afzetting door de Algemene Vergadering kan bij aanwezigheid van 213 van de leden en mits 2/3 meerderheid.

Art. 12 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, secretaris en penningmeester. De voorzitter roept de Raad van Bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Bij afwezigheid van de voorzitter zit een ander aanwezig lid deze voor.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien het vereiste aantal bestuurders niet aanwezig is, kan de Raad van Bestuur 14 dagen later geldig vergaderen, ongeacht het aantal aanwezige stemmen. De Raad van Bestuur kan slecht beraadslagen en besluiten wanneer tenminste de meerderheid van zijn leden aanwezig is op de vergadering. De besluiten worden genomen met twee derde meerderheid van de aanwezige leden.

Art. 13 De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten in rechte. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamelijke handtekening van twee bestuurders, aangeduid door de Raad van Bestuur. Hun mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang door de Raad van Bestuur worden ingetrokken.

Titel 5 Begroting, rekeningen

Art. 14 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december van dit jaar. De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

Titel 6 Ontbinding, vereffening

Art. 15 Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald is in de wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebreke daarvan de Rechtbank, een of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Art. 16 In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ont-

Luik B - Vervolg

binding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningssaldo wordt overgedragen. W

Art. 17 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken terzake.

Lijst van de bestuurders :

Marina Conard - Leuvenselaan 136 - 3600 Tienen - bestuurder

Rudi Declercq - Huidevetterstraat 16 - 3300 Tienen - bestuurder

Chantal Willems - Vissenakenstraat 66 - 3300 Tienen - bestuurder

Louis Steegmans - Maastrichtersteenweg 226/2 - 3500 Hasselt - secretaris

Dirk Masquillier - Tassinstraat 9 - 3300 Tienen - penningmeester

Michel Vrancken - Eenmeilaan 16a h - 3400 Landen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

44/ ! ~ S~F

i;

Voor

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ERM 'N ERM

Adresse
GROTE BERGSTRAAT 21 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande