EUROFOOT TERVUREN, AFGEKORT : EF TERVUREN

Association sans but lucratif


Dénomination : EUROFOOT TERVUREN, AFGEKORT : EF TERVUREN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 845.817.729

Publication

11/05/2012
ÿþVoorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op heden, acht mei tweeduizend en twaalf, tussen ondergetekende:

- Lars Hernalsteen, geboren op 01.10.1984, Belg, wonende te 1933 Sterrebeek,

Mechelsesteenweg 62, RR. 84.10.01-387.59

- Dries Van Lombeek, geboren op 02.03.1985, Belg, wonende te 1933 Sterrebeek,

Schapenweg 17 bus 2, RR. 85.03.02-307.81

- Yannick Godfirnon, geboren op 07.05.1987, Belg, wonende te, 1150 Brussel,

Henri Vandermaelenstraat 75, RR 87.05.07-393.95

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten luiden als volgt:

HOOFDSTUK I. DE VERENIGING

Artikel 1

Artikel 2

De vereniging draagt de naam  EUROFOOT TERVUREN , afgekort  EF TERVUREN . Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  VZW , met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 3

De zetel van de vereniging is gevestigd op Brusselsesteenweg 62 te 3080 TERVUREN, gelegen in het gerechtelijk arrondissement LEUVEN. De Raad van Bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige vereisten van openbaarmaking te vervullen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur en kan te allen tijde ontbonden worden.

Artikel 5

De vereniging heeft als doel het spelen van zaalvoetbal, en dit zowel in competitievorm als vriendschappelijk. De vereniging mag hiertoe alle nodige diensten inrichten. De vereniging mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstelling te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in - en samenwerken met - alle

De vereniging wordt opgericht als een vereniging zonder winstoogmerk op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen (hierna genoemd  V&S-wet ).

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Eurofoot Tervuren

(afgekort) : EF Tervuren

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Brusselsesteenweg 62

3080 Tervuren

België

Onderwerp akte : Oprichting

*12302645*

Luik B

0845817729

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

09-05-2012

MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig kunnen zijn. Daarnaast kan de vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet-winstgevende doelstellingen.

HOOFDSTUK II. LIDMAATSCHAP

Artikel 6

De vereniging bestaat uit werkelijke leden, toegetreden leden en ereleden. De vereniging telt minstens drie leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkelijke leden en niet aan de toegetreden leden noch aan de ereleden

De toegetreden leden en de ereleden hebben enkel rechten en verplichtingen hen toebedeeld door de statuten. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden en de ereleden worden gewijzigd.

Artikel 7

Als werkelijk lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend in het huishoudelijk reglement zijn opgenomen.

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de band die deze persoon met de vereniging heeft. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals die desgevallend in het huishoudelijk reglement zijn opgenomen.

Als erelid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard omwille van de diensten die zij aan de vereniging hebben bewezen. De raad van bestuur zal zich bij het nemen van haar beslissing houden aan de voorschriften, zoals desgevallend in het huishoudelijk reglement zijn opgenomen.

Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder de vermelding van naam, voornamen, en adres of indien het een rechtspersoon betreft naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als werkelijk lid, toegetreden lid of erelid Uiterlijk drie maanden nadat het hem heeft bereikt, aanvaardt of verwerpt de raad van bestuur het verzoek met een gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. In geval van verwerping is de raad van bestuur niet verplicht zijn beslissing te motiveren.

Toegetreden leden en ereleden hebben geen stemrecht op de algemene vergadering en kunnen enkel met raadgevende stem deel uitmaken van de raad van bestuur.

Artikel 8

Het Jaarlijkse lidgeld voor werkelijke leden wordt elk jaar door de raad van bestuur vastgesteld en mag niet meer dan 100 euro bedragen. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden en de ereleden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 9

De werkelijke leden, de toegetreden leden en de ereleden van de vereniging zijn verplicht:

a. De statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven.

b. De belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

Artikel 10

Elk werkelijk lid, elk toegetreden lid en elk erelid kan te allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur. Een werkelijk lid, een toegetreden lid en een erelid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met de meerderheid van twee derden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon:

a. Die de verplichtingen, opgelegd aan de leden in artikel 8, op ernstige wijze schendt;

b. Die ondanks twee schriftelijke aanmaningen, in gebreke blijft zijn financiële en/of administratieve verplichtingen tegenover de vereniging na te komen.

De schorsing zal per aangetekend schrijven worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal zes weken duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten. Besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad. Het lidmaatschap van een werkelijk lid, een toegetreden lid en een erelid eindigt automatisch door het overlijden van de natuurlijke persoon, of ingeval van een rechtspersoon, door haar ontbinding, splitsing of faillissement. Ontslagnemende of uitgesloten werkelijke leden, toegetreden leden en ereleden alsook erfgenamen van een overleden lid kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging en kunnen gestorte bijdragen of gedane inbrengen nooit terugvorderen.

HOOFDSTUK III. RAAD VAN BESTUUR

Artikel 11

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit tenminste drie leden, die worden benoemd en afgezet door de algemene vergadering. De bestuursleden hoeven geen lid van de vereniging te zijn.

Artikel 12

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Op de eerste vergadering die volgt op het vrijwillig ontslag, het verstrijken van termijn, de afzetting of het overlijden van een bestuurslid, kan de raad van bestuur een voorlopig bestuurslid benoemen om het mandaat van degene die hij vervangt, te beëindigen. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 13

a. De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, eventueel één of meerdere ondervoorzitters, een secretaris en een penningmeester. De voorzitter of secretaris roepen de raad bijeen;

b. De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij afwezigheid van de ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder;

c. De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen, en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuursleden, dit wil zeggen de helft plus één, onthoudingen worden niet meegerekend. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of degene die hem vervangt, doorslaggevend;

d. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen;

e. Ieder bestuurslid kan evenwel slechts één ander bestuurslid vertegenwoordigen;

f. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging zulks vereisen, kunnen de besluiten van de raad van bestuur worden genomen bij eenparig schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram of per telefax. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening;

g. Van elke vergadering van de raad van bestuur worden notulen opgemaakt. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden in een bijzonder register op de maatschappelijke zetel van de vereniging bewaard.

Artikel 14

a. De raad van bestuur is belast met de algemene bevoegdheden van bestuur, met uitzondering van de bevoegdheden die door de wet of de statuten aan de algemene vergadering worden toegekend;

b. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen wordt opgedragen aan de voorzitter en een bestuurslid, die gezamenlijk optreden;

c. Ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de handtekening van de secretaris;

d. De bestuursleden gaan, in de uitoefening van hun mandaat, geen enkele persoonlijke verplichting aan;

e. De leden van de raad van bestuur oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Artikel 15

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement uitvaardigen met betrekking tot de werking van de vereniging, de organisatie van clubactiviteiten en de interne tuchtregeling. De raad van bestuur kan, met een gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden, het reglement goedkeuren, bepalingen ervan wijzigen, toevoegen of opheffen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter of van het bestuurslid dat hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 16

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

De raad van bestuur kan bijzondere commissies oprichten voor de studie, de voorbereiding en de ontplooiing van het sportieve, technische, commerciële en financieel beleid van de vereniging. Deze bijzondere commissies kunnen zowel uit leden als niet-leden van de vereniging samengesteld zijn. De notulen van deze bijzondere commissies worden aan de raad van bestuur voorgelegd.

HOOFDSTUK IV. ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkelijke leden. Wanneer zij dit wensen kunnen ook toegetreden leden en ereleden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt hij vervangen door de oudste aanwezige ondervoorzitter of, bij afwezigheid van de ondervoorzitter, door de oudste aanwezige bestuurder.

Ieder lid kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een ander lid om hem op een algemene vergadering te vertegenwoordigen. Elk lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Elk werkelijk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 18

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor;

a. De wijziging van de statuten;

b. De benoeming en de afzetting van de bestuurders;

c. Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissaris(sen) en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

d. De kwijting aan de bestuurders en de commissaris(sen) met inbegrip van het instellen van de aansprakelijkheidsvordering wegens foutieve uitoefening van de bestuursopdracht of commissarisopdracht;

e. De goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening;

f. De vrijwillige ontbinding van de VZW en de benoeming van de vereffenaar;

g. De uitsluiting van een lid;

h. De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

i. Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 19

a. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen voor de uitoefening van één of meer van voornoemde bevoegdheden of als gevolg van een schriftelijke vraag aan de raad van bestuur, ondertekend door ten minste één vijfde van de leden. Zij moet ten minste één maal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar, op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum;

b. Alle leden worden ten minste veertien dagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris, ze vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering;

c. De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Er worden geen punten buiten de agenda behandeld, behalve indien de voorzitter hierin toestemt Deze uitzondering geldt wel niet voor de statutenwijzigingen, wijzigingen van het statutair doel en uitstuiting van werkelijke leden.

Artikel 20

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige- en vertegenwoordigde leden, dit wil zeggen de helft plus één, onthoudingen worden niet meegerekend, behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten een bijzondere meerderheid hebben bepaald. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend.

Artikel 21

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. De notulen worden in een bijzonder register op de maatschappelijke zetel van de vereniging bewaard.

HOOFDSTUK V. INZAGERECHT

Artikel 22

Alle leden kunnen stukken bepaald in artikel 10, tweede lid, van de VZW-wet op de zetel van de vereniging inzien. Daartoe richten zij een mondeling of schriftelijk verzoek aan de voorzitter van de raad van bestuur met wie zij een datum en een uur van de raadpleging van de documenten en stukken overeenkomen. Derden kunnen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

geen gebruik maken van het inzagerecht, tenzij mits een schriftelijk verzoek aan de voorzitter van de raad van bestuur te richten waarin zij hun rechtmatig belang aantonen. Het inzagerecht houdt geen recht in om fotokopieën te maken, tenzij mits toestemming van de voorzitter van de raad van bestuur. Elk lid kan de informatie enkel gebruiken in het kader van de uitoefening van zijn rechten als lid van de vereniging. Een misbruik van het inzagerecht kan worden gesanctioneerd.

HOOFDSTUK VI. BEGROTING  REKENING CONTROLE

Artikel 23

a. Het boekjaar begint op 1 augustus en eindigt op 31 juli;

b. Ieder jaar maakt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar op, alsook de begroting voor volgend boekjaar;

c. Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, legt de raad van bestuur de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting van het volgend boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering;

d. De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de VZW-wet vermelde stukken binnen één maand na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel.

HOOFDSTUK VII . ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 24

Behoudens in de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de VZW-wet. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 25

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging of instelling die een gelijkaardig doel nastreeft. De algemene vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging of instelling het vereffeningssaldo wordt overgedragen.

HOOFDSTUK VIII. SLOTBEPALINGEN

Artikel 26

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de VZW-wet, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

HOOFDSTUK IX. HOEDANIGHEID VAN LID VAN DE B.Z.V.B.

Artikel 27

De vereniging verbindt er zich toe de statuten, reglementen, richtlijnen en beslissingen van de B.Z.V.B. en van de V.Z.V.B. na te leven. Elke bepaling van onderhavige statuten die strijdig zou zijn met reglement van de B.Z.V.B. en van de V.Z.V.B. wordt beschouwd als nietig en van generlei waarde wat hen betreft. De vereniging verbindt er zich bovendien toe de principes van loyaliteit, integriteit en van sportieve geest als uitdrukking van de fair-play na te leven.

HOOFDSTUK X. OVERGANGSBEPALINGEN

Artikel 28

De vergadering van heden die de vereniging zonder winstoogmerk opricht stelt aan als bestuurders:

1) Lars Hernalsteen, geboren op 01.10.1984, Belg, wonende te 1933 Sterrebeek,

Mechelsesteenweg 62, RR. 84.10.01-387.59

2) Dries Van Lombeek, geboren op 02.03.1985, Belg, wonende te 1933 Sterrebeek, Schapenweg 17 bus 2, RR. 85.03.02-307.81

3) Yannick Godfirnon, geboren op 07.05.1987, Belg, wonende te, 1150 Brussel,

Henri Vandermaelenstraat 75, RR 87.05.07-393.95

De Raad komt op zijn beurt bijeen en verdeelt de functies als volgt:

Voorzitter: Yannick Godfirnon

Secretaris: Lars Hernalsteen

Penningmeester: Dries Van Lombeek

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Aldus opgemaakt te Tervuren

op 8 mei 2012 in twee exemplaren.

DE VOORZITTER DE SECRETARIS DE PENNINGMEESTER

Yannick Godfirnon Lars Hernalsteen Dries Van Lombeek

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 11/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EUROFOOT TERVUREN, AFGEKORT : EF TERVUREN

Adresse
BRUSSELSESTEENWEG 62 3080 TERVUREN

Code postal : 3080
Localité : TERVUREN
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande