EUROPEAN UNION ASSOCIATION OF REPTILE KEEPERS, AFGEKORT : 'EU - ARK

Divers


Dénomination : EUROPEAN UNION ASSOCIATION OF REPTILE KEEPERS, AFGEKORT : 'EU - ARK
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 846.140.205

Publication

06/06/2012
ÿþTekstlUittreksel uit een akte verleden voor notaris Veerle Boere te Borgerhout op acht maart tweeduizend en twaalf, geregistreerd als volgt : « Geregistreerd acht bladen geen renvooien te Antwerpen, elfde kantoor der' registratie op 13 maart 2012 boek 278 blad 72 vak 4. Ontvangen : vijfentwintig euro (25,00¬ ). De Eerstaanwezend Inspecteur, wn, getekend, H, Huberland. ».

De oprichters, zijnde :

1/De heer NEWMAN, Christopher John, geboren te High Wycombe (Verenigd Koninkrijk) op dertig mei negentienhonderd negenenvijftig, nationaliteit: Verenigd Koninkrijk, paspoort nummer 502477299, wonende te 27 Laurel Close, Woolston, Southampton (SO 19 717E  Verenigd Koninkrijk).

2/De heer DAOUES, Karim Sadok Raymond, geboren te Parijs (Frankrijk) op tien juni negentienhonderd drieënzeventig, nationaliteit: Frankrijk, paspoort nummer 06AK44424, wonende te Rue De Verdun 142 - 94500 Chamigny sur Marne (Frankrijk).

3/De heer PHILIPPEN, Hans  Dieter, geboren te Birgden J. Gangelt (Duitsland) op elf juni negentienhonderd zevenenvijftig, nationaliteit: Bondsrepubliek Duitsland, paspoort nummer 531696809, wonende te Kuhlertstrabe 154 - 52525 Heinsberg (Bondsrepubliek Duitsland).

4/De heer BRINK, Johannes Hendrik, geboren te Amersfoort (Nederland) op zeventien oktober negentienhonderd drieënveertig,nationaliteit: Nederland, nationaal nummer 43.10,17.393.70, wonende te Bothastraat 48 - 2140 Antwerpen (Borgerhout).

Die zijn overeengekomen een internationale vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten letterlijk als volgt luiden

STATUTEN

Artikel 1. Benaming

Een internationale vereniging zonder winstoogmerk wordt opgericht onder de benaming "European Union Association of Retile Keepers", afgekort "EU - ARK" overeenkomstig titel Ill van de Belgische wet van zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

Artikel 2. Adres van de maatschappelijke zetei.

De zetel van de vereniging is gevestigd op het adres: Stationlei 68  1800 Vilvoorde (gerechtelijk arrondissement Brussel). De zetel mag overgebracht worden naar eender welke andere plaats in België bij beslissing van de Raad van Bestuur te publiceren in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3. Maatschappelijk doel.

A)Missie

De European Union Association of Reptile Keepers (EU  ARK; Europese Vereniging van Reptielenhouders) verdedigt op basis van wetenschap, dierenwelzijn en opleiding het verantwoorde bezit van, de handel in en de uitwisseling van reptielen en amfibieën en aanverwante soorten. We onderschrijven afmetingen van kooien, degelijke kwekerijen, protocollen ter voorkoming van ontsnappingen en een geïntegreerde aanpak van zaken die van levensbelang zijn voor het behoud. Ons doel is de samenwerking tussen overheidsinstellingen, de wetenschappelijke wereld en de privésector vergemakkelijken om beleidsvoorstellen op te stellen die belangrijke aangelegenheden in verband met dierenwelzijn, kweek en behoud effectief aanpakken. Onze zorg gaat in de eerste plaats uit naar de gezondheid van deze dieren, de publieke veiligheid en het behoud van ecologische integriteit.

B)Activiteiten die de vereniging beoogt om haar doelstelling te bereiken:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

IVI 25 -05- 2012

BRUSSÉI

Griffie



Benaming : European Union Association of Reptile Keepers, afgekort "EU ARK"

Rechtsvorm : Internationale Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel :

Ondernemingsnr : Voorwerp akte :

Stationlei 68

1800 Vilvoorde (Brussel)

# gm,.tLt.o2~~ 1VZW: oprichting

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

*Om haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bereiken is de vereniging gemachtigd roerende en onroerende goederen te verwerven, contracten af te sluiten , giften, rechten en subsidies te aanvaarden, bezittingen en rechten te verkopen, in onderpand te geven, te hypothekeren en ter beschikking te stellen aan derden; dit alles met inachtneming van de wettelijke bepalingen terzake.

*Tevens kan de vereniging deelnemen aan andere non-profit organisaties die een gelijkaardig doel nastreven. Dit alles in overeenstemming met de wettelijke voorzieningen, de bepalingen van deze statuten en mogelijke amendementen daarop.

*Om haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bereiken is de vereniging gemachtigd lobbywerk uit te voeren met diverse actoren in het veld,

*De vereniging zal zich presenteren als adviesorgaan naar wetgevers toe, dit op lokaal, nationaal en Europees gebied.

*De vereniging zal zich presenteren als contactorgaan tussen de overheid en industrie, dit zowel op lokaal, nationaal en Europees gebied,

*De vereniging zal zich presenteren als contactorgaan tussen de overheid en regionale en nationale herpetologische organisaties.

*De vereniging zal zich inzetten voor informatie- en voorlichtingscampagnes voor een breed publiek, dit door middel van het organiseren van beurzen,verspreiden van lectuur, verkopen van gadgets, enz

*De vereniging zal zich inzetten voor het ontwikkelen en verspreiden van educatieve programma's, dit door middel van het organiseren van beurzen, verspreiden van lectuur, verkopen van gadgets, enz.....

Artikel 3.bis. Waar staan wij voor?

*Opleiding, dierenwelzijn en behoud

De voorbije veertig jaar is het aantal reptielen en amfibieën in gevangenschap gestaag toegenomen, Hun aantal neemt toe, evenals de diversiteit aan soorten die succesvol worden gehouden en het aantal reptielenhouders. Vandaag is het statistisch waarschijnlijk dat elke burger van de Europese Unie wel iemand in zijn familie-, vrienden- of kennissenkring kent die reptielen en amfibieën houdt.

ln die periode werd ongelofelijk veel vooruitgang geboekt op het gebied van het succesvol houden van dieren en van voortplantingstechnieken voor reptielen en amfibieën. Duizenden soorten werden in gevangenschap gekweekt. Vandaag worden de meeste reptielen en amfibieën die in dit land in gevangenschap worden gehouden, in gevangenschap gekweekt.

Tegenwoordig behoren zowel individuele eigenaars van een enkel reptiel of amfibie als vennootschappen die jaarlijks tienduizenden reptielen en amfibieën kweken, tot deze bedrijfstak. Deze zeer gevarieerde, heterogene conglomeratie van belangen en zaken levert de economie jaarlijks vele miljoenen euro's op,

Het grole publiek is zich steeds bewuster van het aantal reptielen en amfibieën dat in gevangenschap wordt gehouden, wat heeft geleid tot een ongeziene aanvaarding van en belangstelling voor reptielen. Reptielen zijn steeds vaker op televisie, in films en in reclame te zien. De meeste dierenwinkels in Europa verkopen ondertussen reptielen en benodigdheden, evenals specifieke voeding en droge waren voor reptielen. Doorgaans behoren de terraria met reptielen in elke dierentuin tot de meest bezochte afdelingen.

Hoewel privépersonen, regionale en nationale herpetologische organisaties prijzenswaardige inspanningen hebben geleverd om informatie en opleidingen over reptielen en amfibieën in de natuur of in gevangenschap te verstrekken, bestond er op Europees niveau geen georganiseerd programma om informatie en opleiding aan het grote publiek te verstrekken, noch werden er pogingen ondernomen om te lobbyen bij overheidsinstellingen en wetgevende organen die dergelijke activiteiten reglementeren. Daarentegen ondernemen dierenrechtenorganisaties op nationaal en Europees niveau een luidruchtige en steeds beter georganiseerde poging om het houden van dieren en met name van reptielen in gevangenschap te verbieden.

De Europese Vereniging van Reptielenhouders (EU -- ARK) gelooft dat het belangrijk is inspanningen te doen om het publiek en betrokken overheidsinstellingen te informeren en onderwijzen over het belang en de waarde van het houden van reptielen en amfibieën en gelooft in de waarde en het belang van het bestaan van levensvatbare, zelivoorzienende populaties van reptielen in gevangenschap. De oorspronkelijke doelsteiiing van het Science & Research initiatief van EU  ARK is dan ook drieledig.

Opleiding: Ten eerste streeft EU  ARK naar een beter begrip van aangelegenheden die deze industrie kunnen bedreigen. EU -- ARK erkent dat opleiding essentieel is voor het overleven van onze sector.

Bij de bevolking bestaat er zeker nog een groep die over het algemeen negatief staat tegenover reptielen, want oude overtuigingen en vooroordelen zijn nu eenmaal moeilijk uit te roeien. Een nog grotere groep heeft geen mening. Wij geloven dat het van het allergrootste belang is dat er proactieve maatregelen worden genomen en uitgevoerd om met deze bevolkingsgroepen te communiceren. Het is geen kwestie van het publiek voor te lichten over reptielen, maar veeleer is het zaak het publiek te informeren over het bestaan en de activiteiten van de reptielensector. We moeten bij het grote publiek en de regulerende overheidsinstellingen een positief en realistisch beeld van onze sector ophangen.

Net zo belangrijk is dat we in staat zijn te reageren op de verschillende aanvallen waaronder onze sector zal lijden.

In de toekomst moet EU  ARK erop voorbereid zijn en in de positie zijn om snel informatie te verspreiden die vooringenomen en verkeerde berichten en informatie toelicht en verduidelijkt. EU  ARK moet zichzelf positioneren als een bron van informatie waarnaar zowel media als publiek zich kunnen richten voor een niet op sensatie beluste uitleg bij gebeurtenissen.

Dierenwelzijn: is het fysieke en psychologische welzijn van niet-menselijke dieren. Het begrip dierenwelzijn kan ook betrekking hebben op de zorg van de mens voor dierenwelzijn of op een positie in een debat over dierethiek en dierenrechten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Voor- Luik B - Vervolg

behouden Wij zijn als houders en kwekers van alle soorten reptielen en amfibieën de echte specialisten die de behoeften en de definities van dierenwelzijn voor reptielen en amfibieën kunnen vastleggen.

aan het De belangstelling voor dierenwelzijn blijft toenemen. De media, gouvernementele en niet-gouvernementele organisaties schenken er steeds meer aandacht aan, Ook wordt er beduidend meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar dierenwelzijn. Daarom zou het een van onze kerntaken moeten zijn om te bepalen en te verspreiden wat er nodig is om reptielen en amfibieën op een goede manier te houden en te kweken, evenals om te bepalen welke behoeften de verschillende soorten hebben.

Belgisch Behoud: Het is van het allergrootste belang dat behoud het paradepaardje van onze sector wordt. Op nationaal en lokaal vlak moet EU  ARK de totstandkoming van strategieën ondersteunen die tot doel hebben de achteruitgang van lokale soorten reptielen en amfibieën te voorkomen. EU  ARK moet op herpetologisch gebied samenwerken met lokale, regionale, nationale en Europese verenigingen voor natuurbehoud en indien nodig de acties coördineren.

Staatsblad Omdat het grote verlies van habitat, de toegenomen verstoring en achteruitgang van het milieu en de afgenomen diversiteit en dichtheid van soorten wereldwijd onmiskenbaar de realiteit is, wordt gevangenschap door steeds meer natuurbeschermers gezien als een aanvaardbare en geschikte maatregel voor het behoud van vele soorten. Bestaande voorbeelden zijn onder meer de kweekprogramma's voor verschillende soorten Aziatische schildpadden en het project'Amphibien Ark',

EU  ARK wenst te benadrukken dat elk van de honderden soorten reptielen en amfibieën die momenteel in levensvatbare, zelfvoorzienende populaties in gevangenschap worden gehouden door deze sector, een uitstekend model voorstellen van een succesvol, niet-gouvernementeel, gedecentraliseerd en economisch project voor natuurbehoud. EU  ARK benadrukt dat met de steun van onze sector er slechts een paar soorten zijn die niet met succes in gevangenschap kunnen worden gehouden.

Op dit moment is deze industrie wereldwijd de organisatie met het meeste succes en de meeste ervaring op het gebied van beheer en behoud van vele soorten gewervelde dieren.

In de toekomst: We beseffen dat EU  ARK ook andere zaken zal moeten aanpakken. Met dit in ons achterhoofd moeten we ons realiseren dat het voor de levensvatbaarheid van onze hobby op !ange termijn essentieel is dat we samenwerken met overheidsinstellingen, de wetenschappelijke wereld en de privésector. Steun: redelijke, verantwoordelijke en op wetenschappelijke bewijzen gebaseerde wetgeving die het milieu, de landbouw en de volksgezondheid moet beschermen tegen invasieve soorten waarvan is bewezen dat ze schade aanrichten.

Bestrijd: ideologisch geïnspireerde wetgeving die misbruik tracht te maken van angst en onbegrip om een nationale wet te laten goedkeuren die de invoer, aan- en verkoop, handel en kweek van bijzonder veel reptielen verbiedt.

*Beroepsrisico's en openbare veiligheid

Er zijn twee soorten risico's verbonden aan het houden van dieren: beroepsrisico's en openbare veiligheid. Dit zijn twee totaal verschillende dingen. In het geval van de reptielenindustrie houdt beroepsrisico het risico in waaraan mensen worden blootgesteld die werken met en in de omgeving van reptielen (niet het argeloze publiek), Openbare veiligheid heeft betrekking op het risico waaraan het grote publiek buiten de inrichting van de reptielenhouder wordt blootgesteld.

Ongewoon grote exemplaren van de vijf grootste slangensoorten, giftige slangen en krokodillen houden inderdaad een matig beroepsrisico in voor de houders ervan. Objectief beoordeeld is het risico evenwel niet groter dan het risico dat met andere traditionele veehouderij of huisdieren gepaard gaat. De voorbije jaren hebben dierenrechtenorganisaties een agressieve en op sensatie beluste campagne gevoerd om dit beroepsrisico als een ernstige bedreiging voor de openbare veiligheid voor te stellen. Dit is een valse bewering, waarbij beroepsrisico en openbare veiligheid door elkaar worden gehaald.

Dierenrechtenorganisaties hebben gelobbyd om wetgeving te laten goedkeuren die verschillende reptielen als 'inherent gevaarlijk' zou bestempelen en zo het houden ervan door privépersonen te laten verbieden, In werkelijkheid is van veel andere soorten vee en huisdieren statistisch en historisch bewezen dat ze veel gevaarlijker zijn dan welk reptiel ook, voor zowel houders ais publiek. Niettemin werd er geen enkel voorstel ingediend om andere dieren, met inbegrip van honden, paarden en andere, als 'inherent gevaarlijk' te bestempelen, ook al kwetsen en doden ze elk jaar veel meer mensen dan welke reptielsoort ook.

Dit is een voorbeeld van het vooroordeel dat leeft bij een deel van de bevolking. Sommige mensen zijn bang van reptielen, Het lijdt geen twijfel dat reptielen en slangen in het bijzonder de last van culturele vooroordelen, irrationele angsten en misvattingen dragen. Dit ondanks het feit dat in de VS bijvoorbeeld slechts één persoon per jaar het slachtoffer wordt van het beroepsrisico en door een reptiel in gevangenschap wordt gedood, daartegenover staat bijvoorbeeld het gemiddelde van 90 mensen die jaarlijks door paarden worden gedood. In de VS werd niemand van het grote publiek door reptielen, noch door paarden gedood.

EU -- ARK verwerpt het begrip 'inherent gevaarlijk' om welk reptiel dan ook te omschrijven. We nemen aan dat er beroepsrisico's zijn verbonden met het kweken in gevangenschap van de grootste exemplaren van de vijf grootste slangensoorten en giftige reptielen. Het standpunt van EU -- ARK is dat alleen ervaren en ernstige oppassers met deze dieren zouden mogen werken. Niettemin is het belangrijk op te merken dat er geen reden is om te suggereren dat de risico's groter zouden zijn dan de risico's verbonden aan het werken met andere traditionele soorten vee of huisdieren, het meetbare risico is zelfs aanzienlijk kleiner. EU  ARK heeft standaardwetgeving uitgewerkt die door elk land kan worden aangenomen om ervoor te zorgen dat mensen die met potentieel gevaarlijke reptielen moeten werken, strikte normen inzake kooien, veiligheidsprotocollen, plannen ter preventie van ontsnapping, registratie en identificatie naleven.

In de Europese Unie is nog nooit iemand van het grote publiek, noch iemand van de hulpdiensten, noch een onschuldige toeschouwer ernstig gekwetst of gedood door een reptiel in gevangenschap_

Steun: wetgeving voor een verantwoorde regulering van grote slangensoorten, giftige reptielen en krokodilachtigen zoals uitgestippeld door EU  ARK.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Luik B - Vervolg

Bestrijd: wetgeving die om het even welk reptiel als gevaarlijk of inherent gevaarlijk beschouwt of die privébezit van en handel in reptielen verbiedt op basis van ongefundeerde en onjuiste beweringen over het risico voor de openbare veiligheid.

*Volksgezondheid

Het aantal gevallen van niet-tyfoïde salmonella-infecties in de Europese Unie wordt geraamd op 1,4 miljoen gevallen per jaar. In werkelijkheid worden slechts ongeveer 40.000 gevallen per jaar gemeld. In de meeste gevallen gebeurt er geen onderzoek naar de stam van de betrokken salmonellabacterie of de bron van de infectie. Wanneer onderzoek gebeurt, is het evident dat de meeste salmonella-infecties worden veroorzaakt door het eten van rauwe of slecht gekookte eieren, onjuiste verwerking of bereiding van gevogelte, varkensvlees en ander vlees en geïnfecteerde melk, Hoogstens kan in niet meer dan 3% van de gevallen worden vermoed dat de salmonella-infectie het gevolg is van blootstelling aan reptielen. Infecties door slangen zijn zo goed als onbekend. Niettemin trekken op sensatie beluste berichten vaak de aandacht van ambtenaren volksgezondheid, gezondheidszorgverstrekkers, wetgevers en media, waardoor wetsontwerpen ten onrechte strenger worden en onvermijdelijk kunnen leiden tot het verbieden van het houden en verkopen van reptielen binnen de EU.

Niet alleen reptielen zijn een potentiële bron van besmetting met salmonella, dat is ook het geval voor honden, katten, tropische vissen, fretten, muizen, geiten, vogels, paarden en andere dieren, De kans op infectie kan aanzienlijk worden verkleind door eenvoudige hygiënemaatregelen na te leven bij het contact met en het schoonmaken van dieren en hun verblijven. EU  ARK is van mening dat het essentieel is dat niet alleen nieuwe reptielenhouders goed worden geïnformeerd, maar ook dierenartsen, kwekers van reptielen en amfibieën, hobbyisten en de dierenhandel. EU  ARK kan optreden als portal voor de verspreiding van dergelijke belangrijke informatie voor de sector. Door nauw samen te werken met vertegenwoordigers van de industrie en de herpetologische wereld ondersteunen we inspanningen om het risico op diergeassocieerde salmonella te beperken.

Steun; informatie voor het publiek en eenvoudige hygiënemaatregelen om het reeds minimale aantal reptielgeassocieerde salmonella-infecties nog te beperken.

Bestrijd: op sensatie beluste, anekdotische berichtgeving die reptielen afschildert als een ernstig risico op salmonella.

*Binnenlandse en internationale handel in reptielen (CITES)

EU  ARK is voorstander van reglementeringen en een beleidsvoering die de binnen- en buitenlandse wettelijke handel in reptielen beschermen en vereenvoudigen, Bij binnenlands transport blijken ook vooroordelen te bestaan waardoor de verzending van reptielen wordt verhinderd, terwijl dit niet gebeurt in het geval van traditionele dieren. EU  ARK is voorstander van:

1/opleidingsprogramma's voor de sector die aile wetgeving over wilde diersoorten verduidelijken en veilige praktijken voor binnen- of buitenlands transport vermelden;

2/het bevorderen van duurzame relaties tussen bevrachters en de sector, zodat reglementering en normen voor transport kunnen worden opgesteld en nageleefd om het transport van reptielen zo veilig en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen.

3/de samenwerking met nationale instanties om de procedure van uitvoervergunningen van CITES efficiënter te maken en de internationale handel te bevorderen.

Steun de versnelling van vergunningsprocedure van CITES om de concurrentiemogelijkheden te verbeteren van de Europese kwekers in de snel groeiende internationale handel in kwalitatieve, in gevangenschap gekweekte reptielen. Moedig begrip en samenwerkingsverbanden met binnenlandse bevrachters aan.

Bestrijd zware bureaucratische procedures van de regering die de wettelijke handel in reptielen verhinderen, waardoor Europese producenten op een oneerlijke manier worden benadeeld ten opzichte van internationale concurrenten.

*Collecties

Steun: verantwoord en duurzaam verzamelen van reptielen en amfibieën waarvan wetenschappelijk niet werd aangetoond dat het om bedreigde soorten gaat.

Bestrijd: verbodsbepalingen of beperkingen op het verantwoord en duurzaam verzamelen van reptielen en amfibieën die geen duidelijke en aantoonbare wetenschappelijke basis hebben om ze als bedreigde diersoorten te bestempelen.

*Mogeliike gesprekspartners voor EU  ARK

A -- Industrie, bijvoorbeeld Zoo Med  Lucky Reptile - Exo Terra

B  Groothandelaars in amfibieën en reptielen

C  Groothandelaars in producten die 'betrekking hebben op reptielen'

D  Professionele kwekers van levend voer

E -- Kleinhandelaars

F  Vakbonden

G -- Professionele bedrijven die terraria en aquaria bouwen

H  Organisatoren van reptielen- en amfibieënbeurzen

I  Uitgevers van boeken en tijdschriften over reptielen en amfibieën

J  Digitale tijdschriften of andere media

K  Herpetologische, entomologische en arachnologische clubs en verenigingen

Europees

Nationaal

Regionaal

Gespecialiseerd in specifieke groepen dieren

L  Ngo's met belangstelling voor herpetologie

M  Aile mogelijke openbare en privé-instellingen die zich bezighouden met terraria en aquaria

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Artikel 4. Leden.

De vereniging staat open voor de hierna volgende leden:

1)DE WERKENDE LEDEN:

A  Industrie, bijvoorbeeld Zoo Med  Lucky Reptile  Exo Terra

B  Groothandelaars in amfibieën en reptielen

C  Groothandelaars in producten die `betrekking hebben op reptielen'

D  Professionele kwekers van levend voer

E  Kleinhandelaars

F  Vakbonden

G -- Professionele bedrijven die terraria en aquaria bouwen

H  Organisatoren van reptielen- en amfibieënbeurzen

1 Uitgevers van boeken en tijdschriften over reptielen en amfibieën

J -- Digitale tijdschriften of andere media

K  Herpetologische, entomologische en arachnologische clubs en verenigingen

Europees

Nationaal

Regionaal

Gespecialiseerd in specifieke groepen dieren

L  Ngo's met belangstelling voor herpetologie

M  Alle mogelijke openbare en privé-instellingen die zich bezighouden met terraria en aquaria

2) DE TOEGETREDEN LEDEN:

A  Hobbyisten natuurlijke personen

En dit overeenkomstig de bevoegdheden van de Raad van Bestuur, zoals vermeld in artikel 8.1,

Enkel de werkende leden hebben stemrecht op de algemene vergadering.

Artikel 5. Contributie.

*De werkende leden, zoals vermeld in artikel 4, betalen een jaarlijkse contributie zoals vastgesteld door de

Algemene Vergadering.

*De toegetreden leden dienen geen jaarlijkse contributie te betalen.

Het niet betalen of het meermaals laattijdig betalen van de jaarlijkse contributie door de werkende leden vormt

een uitsluitingsgrond.

Artikel 6. De Algemene Vergadering.

A ikel 6.1. Bevoegdheden van de Algemene Vergadering.

De Algemene Vergadering (A.V.) heeft de ruimste bevoegdheden met het oog op de verwezenlijking van de

doeleinden en de activiteiten van de vereniging.

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de A.V. behoren de volgende aangelegenheden:

a) wijziging van statuten.

b) benoeming en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur .

c) vaststelling van de contributie.

d) goedkeuring van de begroting en van de jaarrekening.

e) vrijwillige ontbinding van de vereniging.

f) andere bevoegdheden:

- de aanneming en wijziging van het intern huishoudelijk reglement.

- de aanneming en wijziging van het politiek platform.

Artikel 6.2. Samenstelling.

De A.V. is samengesteld uit alle werkende leden. Ieder lid, die een vertegenwoordiger is van de respectievelijke aangesloten partij maakt deel uit van de A.V. Er is echter slechts één stem per aangesloten partij, zelfs indien er meerdere vertegenwoordigers zouden zijn.

Artikel 6.3. Vergadering en oproeping.

De A.V. vergadert onder het voorzittersschap van een lid van de Raad van Bestuur. De A.V. komt jaarlijks samen op de plaats die vermeld wordt in de oproepingsbrief.

De oproeping wordt door de Raad van Bestuur gedaan en wordt langs e-mail of eender welk ander communicatiemiddel verstuurd. De oproep gebeurt minstens één maand voor de vergadering en vermeldt de punten op de agenda.

Een buitengewone A,V, kan samen geroepen worden door de Raad van Bestuur of vertegenwoordigers van minstens drie aangesloten partijen indien zich een bijzondere en onvoorziene situatie is ontstaan, die een bijeenroeping van de A.V. vereist.

Procedure:

De Raad van Bestuur, die een buitengewone A.V. wenst samen te roepen, licht per getekende brief de vertegenwoordigers in. De Raad van Bestuur heeft, na ontvangst van de brief, acht dagen om de nodige voorzieningen te treffen en de oproeping te doen.

De oproep wordt door de Raad van Bestuur gedaan en wordt per e-mail of eender welk ander communicatiemiddel verzonden. De oproep wordt acht dagen voor de A.V. gedaan en bevat de agendapunten. Artikel 6.4. Besluitvorming.

De A,V. kan slechts geldig beraadslagen indien meer dan de helft van de aangesloten partijen, met inachtneming van het gestelde in lid 2 van dit artikel, aanwezig zijn.

De A.V. kan punten aan de agenda toevoegen.

Behalve in de uitzonderingsgevallen, die in deze statuten voorzien zijn, worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige- en vertegenwoordigde aangesloten partijen,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

"

t

j "

" " Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg



Alle genomen beslissingen worden op de volgende wijze aan de werkende leden ter kennis gebracht. Het

proces-verbaal van A.V. wordt binnen de maand aan alle werkende leden per e-mail of enig ander

communicatiemiddel verzonden.

De beslissingen van de A.V. worden genotuleerd in een register, ondertekend door de voorzitter en bewaard

door de secretaris-generaal, die dit register ter beschikking houdt in het kantoor van de secretaris-generaal.

Artikel 6.5. Financiële controle.

Op de jaarlijkse A.V. worden er drie van haar werkende leden benoemd, werkende leden die géén deel uit

maken van de Raad van Bestuur, om de financiële rapporten van de penningmeester te controleren. Zij zullen

voor de volgende A.V. een rapport met hun bevindingen opstellen.

Artikel 7. Wiiziginq van statuten en ontbinding van de vereniging.

glk voorstel tot wijziging aan de statuten of de ontbinding van de vereniging dient uit te gaan van de Raad van

Bestuur of van tenminste drie vertegenwoordigers van de aangesloten partijen. De Raad van Bestuur dient

tenminste één maand tevoren de werkende leden de datum van Algemene Vergadering mede te delen, waarop

over een dergelijk voorstel alsook de voorgestelde wijzigingen beraadslaagd zal worden.

De AV kan slechts de statuten wijzigen mits een twee /derde meerderheid.

Indien het vereiste aantal van de twee I derde meerderheid van de stemmen niet bereikt wordt zal een tweede

vergadering bijeengeroepen worden,

Deze vergadering kan slechts definitief geldige beslissingen nemen, indien de vergadering plaats vindt dertig

dagen later dan de eerste A.V. en mits twee I derde meerderheid der stemmen ongeacht het aantal

vertegenwoordigers.

De A.V, bepaalt de wijze van ontbinding en vereffening van de vereniging.

Het eventueel netto actief na de vereffening dient toe te komen aan een rechtsgeldig rechtspersoon zonder

winstoogmerk met gelijkaardige doelen als dat van de ontbonden vereniging zoals beslist door de A.V.

Artikel 8. Raad van Bestuur.

Artikel 8.1. Bevoegdheden.

De Raad van Bestuur is bevoegd voor alle aangelegenheden van bestuurlijke aard met uitzondering van deze

die tot de bevoegdheid van de A.V. behoren, inbegrepen het aannemen en of weigeren van nieuwe werkende

en toegetreden !eden.

Artikel 8.2. Samenstelling.

De vereniging wordt bestuurd door de Raad van Bestuur, samengesteld uit minstens drie werkende leden,

waaronder de voorzitter, de secretaris-generaal en de penningmeester.

De bestuurders worden verkozen door de A.V. voor vijf jaar en zijn tweemaal herkiesbaar.

Hun functie zal ophouden door sterfgeval, ontslag, burgerlijke onbekwaamheid, afzetting of verstrijking van het

mandaat.

Bestuurders kunnen afgezet worden door de A.V., die hierover beslist met een twee 1 derde meerderheid.

Indien een vacature niet opgevuld kan worden, dan kan de Raad van Bestuur een vervanger aanduiden, die het

mandaat voltooit tot aan de volgende A.V.

De A.V. verkiest de voorzitter, de secretaris-generaal en de penningmeester.

Artikel 8.3. Vergadering en oproeping.

De Raad van Bestuur vergadert minstens twee keer per jaar. De oproeping wordt door de secretaris-generaal

per e-mail of langs ieder communicatiemiddel verstuurd.

Artikel 8.4. Besluitvorming.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien tenminste de helft van haar verkozen werkende

leden aanwezig zijn. Beslissingen worden door eenvoudige meerderheid van de aanwezige werkende leden

genomen.

Artikel. 8.5. Register van de beslissingen.

De beslissingen worden genotuleerd in een register, ondertekend door de voorzitter en bewaard door de

secretaris-generaal, die dit register ter beschikking van de werkende leden houdt in het kantoor van de

secretaris-generaal.

Artikel 9. Wettelijke vertegenwoordiging van de vereniging.

Alle geschriften, die de vereniging binden, dienen, behalve in geval van speciale volmachten, getekend te

worden door twee werkende leden (bestuurders) van de Raad van Bestuur en dienen als bewijs tegenover

derden in verband met hun bevoegdheid ter zake.

De Raad van Bestuur treedt namens de vereniging op als eiser of verweerder in rechtsgedingen en wordt

daarbij vertegenwoordigd door een werkend lid van de Raad van Bestuur.

Artikel 10. Begroting en iaarrekeninq.

Net boekjaar van de vereniging begint op een januari en wordt afgesloten op eenendertig december van ieder

jaar,

Overeenkomstig artikel 53 van de wet worden de jaarrekening van het voorbije boekjaar, alsook de begroting

van het volgende boekjaar ieder jaar opgemaakt door de Raad van Bestuur en ter goedkeuring voorgelegd op

de volgende A.V.

Artikel 11. Algemene bepalingen.

Voor alles wat in bovenstaande statuten niet voorzien is en met name de publicaties in de Bijlagen van het

Belgisch Staatsblad, wordt gehandeld in overeenstemming met de bepalingen van titel III van de wet van

zevenentwintig juni negentienhonderd éénentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de

internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Onmiddellijk komen de comparanten bijeen en met eenparigheid van stemmen hebben zij volgende

beslissingen genomen.

jserste boekiaar

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

«

.

«,~ , .

. "

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

Het eerste boekjaar vangt aan op de datum waarop de vereniging rechtspersoonlijkheid verwerft en zal afgesloten worden op eenendertig december tweeduizend en twaalf

Bestuurders  Raad van Bestuur

Worden tot bestuurders benoemd voor een periode van vijf jaar:

1/De heer NEWMAN, Christopher John, geboren te High Wycombe (Verenigd Koninkrijk) op dertig mei negentienhonderd negenenvijftig, nationaliteit: Verenigd Koninkrijk, paspoort nummer 502477299, wonende te 27 Laurel Close, Woolston, Southampton (SO 19 7DE  Verenigd Koninkrijk).

2/De heer DAOUES, Karim Sadok Raymond, geboren te Parijs (Frankrijk) op tien juni negentienhonderd drieënzeventig, nationaliteit: Frankrijk, paspoort nummer 06AK44424, wonende te Rue De Verdun 142 - 94500 Chamigny sur Marne (Frankrijk).

3/De heer PHILtPPEN, Hans  Dieter, geboren te Birgden J. Gangelt (Duitsland) op elf juni negentienhonderd zevenenvijftig, nationaliteit: Bondsrepubliek Duitsland, paspoort nummer 531696809, wonende te Kuhlertstrabe 154 - 52525 Heinsberg (Bondsrepubliek Duitsland).

4/De heer BRINK, Johannes Hendrik, geboren te Amersfoort (Nederland) op zeventien oktober negentienhonderd drieënveertignationaliteit: Nederland, nationaal nummer 43.10.17.393.70, wonende te Bothastraat 48 - 2140 Antwerpen (Borgerhout).

Welke bestuurders in functie treden, vanaf de neerlegging van de stukken ter griffie.

Wordt binnen de raad van bestuur aangesteld voor een periode van vijf jaar:

- als voorzitter: De heer NEWMAN, Christopher John, geboren te High Wycombe (Verenigd Koninkrijk) op dertig mei negentienhonderd negenenvijftig, nationaliteit Verenigd Koninkrijk, paspoort nummer 602477299, wonende te 27 Laurel Close, Woolston, Southampton (SO 19 7DE  Verenigd Koninkrijk).

- als vice-voorzitter: De heer DAOUES, Karim Sadok Raymond, geboren te Parijs (Frankrijk) op tien juni negentienhonderd drieënzeventig, nationaliteit: Frankrijk, paspoort nummer 06AK44424, wonende te Rue De Verdun 142 - 94500 Chamigny sur Marne (Frankrijk),

- als secretaris-generaal: De heer PHILIPPEN, Hans  Dieter, geboren te Birgden J. Gangelt (Duitsland) op elf juni negentienhonderd zevenenvijftig, nationaliteit: Bondsrepubliek Duitsland, paspoort nummer 531696809, wonende te Kuhlertstrabe 154 - 52525 Heinsberg (Bondsrepubliek Duitsland).

- ais penningmeester: De heer BRINK, Johannes Hendrik, geboren te Amersfoort (Nederland) op zeventien oktober negentienhonderd drieënveertignationaliteit: Nederland, nationaal nummer 43.10.17.393.70, wonende te Bothastraat 48 - 2140 Antwerpen (Borgerhout).

Welke bestuurders in functie treden, vanaf de neeriegging van de stukken ter griffie,

Volmacht

De comparanten geven volmacht aan de heer BRINK Johannes Hendrik, voornoemd, om alle formaliteiten die de oprichting van onderhavige vennootschap zullen volgen, te vervullen en uit te voeren en onder meer deze vereist voor de inschrijving van de vennootschap in het rechtspersonen register, de griffie van de rechtbank van koophandel en in het algemeen om alle nodige of nuttige formaliteiten te vervullen die de vereniging zullen toelaten haar activiteiten aan te vangen, en dit met macht tot in de plaatsstelling.

Voor ontledend uittreksel

Notaris Veerle Boere

Samen hiermee neergelegd:

-uitgifte van de akte

-uitgifte van het goedkeuringsbesluit

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
EUROPEAN UNION ASS. OF REPTILE KEEPERS, AFGE…

Adresse
STATIONLEI 68 1800 VILVOORDE

Code postal : 1800
Localité : VILVOORDE
Commune : VILVOORDE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande