EXACCOFISC, AFGEKORT : EXF

BV CVBA


Dénomination : EXACCOFISC, AFGEKORT : EXF
Forme juridique : BV CVBA
N° entreprise : 541.501.510

Publication

24/03/2014
ÿþ Med Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11 MAR. 2014

BRUSSEL

Griffie

Voor- [MW im

behouder

aan het

Belgisch

Staatsblat





I - {

Ondernemingsnr : 0541501510

Benaming

(voluit) : EXACCOFISC

(verkort) : EXF

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : Ninoofsesteenweg 72 bus 2 -1750 Lennik

(volledig adres)

Onderwem akte : Adreswijziging

Uit het proces-verbaal van de bijzondere algemene vergadering van 26/02/2014 blijkt volgende beslissing te: zijn genomen:

Vanaf 1 maart 2014 wordt de maatschappelijke zetel van de vennootschap verplaatst naar Tuitenbergstraat; 103 --1750 Lennik. Alle administratieve en bestuursdaden vinden op dit adres plaats.

Karl Vermeire

Gedelegeerd Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening,

08/11/2013
ÿþ Mod Word 11.1

r_Liet _ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

mess.

~,~~ i~c3

Il I DI II UU lu II li In"

" 13169202*

Vr beter aai Bel Staa

11

u

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 05 1/

1 S D 1 540

/

(voluit) : Exaccofisc

(verkort) : EXF

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Cooperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel : 1750 Lennik, Ninoofsesteenweg 72 bus 2

(volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting CVBA

Er blijkt uit een akte verleden op dertien oktober tweeduizend dertien, voor mij, Dirk Van Den Haute, geassocieerd notaris, vennoot van de BV onder de vorm van een BVBA "Van Den Haute & Stadsbader", met zetel te Lennik, Gustaaf Vandersteenstraat 10, dat een Burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht:

1. Oprichters

1/ De heer VERMEIRE, Karl, (NN 840814 413-17), geboren te Asse op 14 augustus 1984, wonende te 1750

Lennik, Ninoofsesteenweg 72 bus 2.

2/ De heer VERMEIRE, Johan, (NN 490907 093-13), geboren te Blankenberge op 7 september 1949,

wonende te 8670 Koksijde, Sloepenlaan 24 bus 41,

3f De heer RENDERS, Johnny, (NN 571114 431-35), geboren te Ninove op 14 november 1957, wonende te

1770 Liedekerke, Salvialaan 16.

2. De vennootschap bekleedt de vorm van een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Haar naam luidt : Exaccofisc, afgekort 'EXF'

3. De vennootschap heeft tot doel diensten te verlenen die behoren tot de functie van boekhouders en

fiscalisten zoals omschreven in de artikelen 46 en 49 van de wet van 22 april 1999 betreffende de

boekhoudkundige en fiscale beroepen en het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Behoren met name tot de functie van de Boekhouder:

-de organisatie van boekhoudingsdiensten en raadgeving daaromtrent;

-het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten van boekingen, geschikt voor het opmaken van de rekeningen;

-het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaalde vorm; Behoren met name tot de functie van de Fiscalist:

-advies te verstrekken in alle belastingaangelegenheden;

-belastingplichtigen bij te staan bij de nakoming van hun fiscale verplichtingen;

-belastingplichtigen te vertegenwoordigen.

De vennootschap mag alle opdrachten uitvoeren die krachtens het wet-boek van vennootschappen toevertrouwd kunnen worden aan de boekhouder-fiscalist die is ingeschreven op de tableau van de externe boek-houders-fiscalisten.

De vennootschap kan alle rechtshandelingen en daden stellen in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel. Zij kan dit doen in België en in het buitenland, en voor eigen rekening en voor rekening van derden voor zover die verrichtingen niet verboden zijn krachtens de wet of de uitvoeringsbesluiten en voor zover zij in overeenstemming zijn met de plichtenleer die geldt voor het beroep van erkend boekhouder-fiscalist.

Zo mag zij onder meer een studie- en documentatiecentrum oprichten voor het verstrekken van inlichtingen aan het cliënteel met betrekking tot vermelde domeinen, Zij mag voor het realiseren van haar doel alle nodige diensten inrichten en publicaties uitgeven. Het houden van bedrijfseconomische adviezen aan bedrijfsleiders en ondernemingen behoren eveneens tot het doel van de vennootschap.

Activiteiten waarvoor de vennootschap niet zelf over de nodige vereiste activiteitsattesten zou beschikken, zullen in onderaanneming worden uitgegeven.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, op gelijk welke wijze  rechtstreeks of zijdelings  deelnemen aan of belangen nemen in onder-nemingen van allerlei aard. Zij kan alle verbintenissen aangaan, kredieten en leningen aangaan of toestaan, en ze kan zich voor derden borgstellen, onder meer door haar

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

s " goederen in hypotheek of in pand te geven, inclusief de eigen handelszaak. Kortom, zij mag alles doen wat verband houdt met bovengenoemd doel, of wat van aard is de verwezenlijking ervan te bevorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2013 - Annexes du Moniteur belge 4. De zetel is gevestigd te 1750 Lennik, Ninoofsesteenweg 72 bus 2

5. De vennootschap werd voor een onbepaalde duur aangegaan met ingang van de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel.

6, Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap wordt vastgesteld op twintigduizend euro (20.000,00 EUR), vertegenwoordigd door duizend (1.000) aandelen op naam, zonder nominale waarde, die elk één/duizendste van het kapitaal vertegenwoordigen.

7. Het kapitaal is volgestort ten belope van negenduizend zeshonderd vijftig euro (9.650,00 eur) door deponering van de gelden op een bijzondere rekening met nummer 652-8325734-15 bij Record Bank

8, Op de nettowinst van de vennootschap wordt enerzijds vijf percent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en dit tot deze gelijk is aan één tiende van het geplaatste kapitaal, en anderzijds zestig percent gereserveerd.

De vergadering beslist bij gewone meerderheid over de besteding van het saldo, onder voorbehoud van de toepassing van artikel 617 van het Wetboek van Vennootschappen, met dien verstande dat maximaal veertig percent van de theoretisch aan de vennoten uitkeerbare winst effectief als dividend mag worden uitgekeerd, gezien de verplichte reservering waarvan hoger sprake.

De vennoten delen in de winst in verhouding tot het door hen ingebrachte kapitaal.

De betaling van de dividenden geschiedt op de datum en op de manier door het bestuursorgaan vastgesteld.

Na de goedkeuring van de balans spreekt de vergadering zich in een bijzondere stemming uit over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoot (vennoten) belast met de controle.

9. Boekjaar

Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar.

10. Jaarvergadering

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen op de eerste maandag van de maand juni om achttien uur om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de decharge aan de bestuurders en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle.

Indien deze dag een wettelijke feestdag is, heeft de jaarvergadering de volgende werkdag plaats.

11. Bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan de raad van be-stuur bestaande uit één of meerdere bestuurders die in naam van de vennootschap alle handelingen mogen stellen die nuttig zijn voor de verwe-zenlijking van het maatschappelijk doel, evenwel rekening houdend met de beperkingen opgelegd door de statuten, de wetgeving en die door de wet aan de beslissing van de algemene vergadering wordt voorbehouden.

De bestuurders worden gekozen en benoemd voor onbepaalde duur.

De meerderheid van de Raad van Bestuur moet bestaan uit leden van het Beroepsinstituut voor erkende Boekhouders en Fiscalisten. Deze gewone meerderheid moet als volgt worden verzekerd:

-Indien slechts één bestuurder, moet deze erkend zijn als boekhouder-fiscalist

-Indien twee bestuurders, moet één erkend zijn als boekhouder-fiscalist en mag de andere de titel van accountant en/of belasting-consulent bezitten, zo niet moet de tweede bestuurder lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en/of fiscalisten.

-Indien drie bestuurders, moet er een erkend zijn als boekhouder-fiscalist, een tweede minstens erkend als boekhouder en een derde vrij te bepalen in functie van de activiteiten,

-Indien vier bestuurders, moeten er minstens twee erkend zijn als boekhouder-fiscalist, mag een derde beschikken over de titel er-kend boekhouder, accountant of belastingconsulent en een vierde vrij te bepalen in functie van de activiteiten.

-Indien vijf bestuurders, moeten er minstens twee erkend zijn als boekhouder-fiscalist, moet een derde minstens erkend zijn als boekhouder, een vierde en vijfde bestuurder zijn vrij te bepalen in functie van de activiteiten.

-Vanaf zes bestuurders dient er minstens 40% van de Raad van Be-stuur de titel van erkend boekhouder-fiscalist te dragen, 20% de titel van erkend boekhouder, 15% lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en/of fiscalisten of beschikken over de titel van accountant en/of belastingconsulent en 25% van de Raad van Bestuur zijn vrij te bepalen in functie van de activiteiten.

Elke bestuurder heeft de verantwoordelijkheid en de bevoegdheid de beslissingen van de Raad van Bestuur uitte voeren en om te zetten in het dagelijks bestuur van de vennootschap.

Enkel de gedelegeerd bestuurder beschikt over de bevoegdheid om de vennootschap contractueel te verbinden zowel op korte als op lange ter-mijn.

Verbintenissen omtrent sommen hoger dan 10.000,00 EUR moeten intern ondersteund zijn door de goedkeuring van een gewone meerderheid (de helft plus 1) van de Raad van Bestuur. Verbintenissen hoger dan 100.000,00 EUR moeten intern ondersteund zijn door de goedkeuring van 2/3de meerderheid van de Raad van Bestuur.

Los van deze bovenstaande bedragen dient de Raad van Bestuur te beslissen over volgende punten:

Met gewone meerderheid:

-Aanwerving personeel

Re

r ~ .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

Met 2/3de meerderheid

-Aanstelling directiepersoneel

De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen zijn bevoegdheid geheel of ten dele overdragen aan één of meer van zijn leden of aan andere personen.

De Raad van Bestuur kan de dagelijkse leiding alsook de vertegenwoordi-ging van de vennootschap betreffende dit bestuur aan één of meerdere personen, die geen bestuurder zijn, overdragen, die naargelang zijn be-slissing alleen of gezamenlijk optreden. In alle gevallen is de Raad van Bestuur bevoegd om de vergoeding te bepalen, die ten laste van de alge-mene kosten valt, voor alle personen aan wie delegatie wordt verleend.

De personen aan wie een bijzondere of algemene volmacht is verleend en die geen lid zijn van het van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en/of fiscalisten of van het Instituut van de Accountants en Belastingconsulenten, kunnen geen handelingen stellen of beslissingen nemen die rechtstreeks of onrechtstreeks een inmenging vormen in de uitoefening van het beroep van boekhouder, boekhouder-fiscalist, accountant en/of belastingconsulent.

Ten allen tijde kan de algemene vergadering de bestuurders uit hun man-daat ontzetten of kunnen zijzelf hun mandaat beëindigen. De algemene vergadering heeft het recht het ontslag te weigeren in functie van eventuele contractuele voorwaarden of tot 1 jaar na de verzendingsdatum van de aangetekende zending waarin de bestuurder zijn ontslag meedeelt aan de vennootschap mits afwezigheid van een contract.

Indien een bestuurder zijn titel als erkend lid van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders' en/of fiscalisten; erkend accountant en/of belastingconsulent verliest vervalt zijn mandaat van rechtswege en dient de algemene vergadering een nieuwe Raad van Bestuur samen te stellen volgens de regelingen bepaald in deze statuten.

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de gedelegeerd bestuurder. Deze gedelegeerde bestuurder neemt de taken en verantwoordelijkheden op zoals bepaald in deze statuten,

In enkele uitzonderlijke omstandigheden heeft deze gedelegeerd bestuurder een extra bevoegdheid zijnde:

-Ingeval van onverdeeldheid bij een stemming van de Raad van Be-stuur geldt zijn stem voor twee; wel rekening houdend met de beslissingsvoorwaarde zoals bepaald in deze statuten.

-Telt de Raad van Bestuur minstens vijf leden, dan beschikt de gelegeerd bestuurder sowieso over twee stemmen.

Behoudens goedkeuring van de Raad van Bestuur is het de bestuurders niet toegestaan om voor eigen rekening of voor rekening van derden activiteiten te voeren of acties te ondernemen die concurrentieel zijn voor de vennootschap.

OVERGANGSBEPALINGEN.

BENOEMING VAN DE EERSTE BESTUURDER EN GEDELEGEERD BESTUURDER

Onmiddellijk daarop hebben de oprichters van de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid EXACCOFISC besloten het aantal bestuurders en gedelegeerd bestuurders vast te stellen op één en voor die functie te benoemen:

1) De heerVERMEIRE, Karl, (NN 840814 413-17), geboren te Asse op 14 augustus 1984, wonende te 1750 Lennik, Ninoofsesteenweg 72 bus 2.

Het mandaat van de eerste bestuurder en gedelegeerd bestuurder zal een einde nemen bij beslissing van de algemene vergadering.

De bestuurder en gedelegeerd bestuurder zal zijn mandaat bezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering.

Ondergetekende notaris wijst erop dat de bestuurders mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor aile verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, overneemt. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld veer de ondertekening van de oprichtingsakte.

De comparanten verklaren in dit kader, dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan te rekenen vanaf 1 oktober 2013. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen. De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd.

Hij/ze erkent/erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de mogelijkheid om bijzondere clausules op te nemen in de eventueel met derden te sluiten overeenkomsten in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid om zijn/hun aansprakelijkheid te beperken.

BEGIN EN AFSLUITING VAN HET EERSTE BOEKJAAR

Het eerste boekjaar neemt een aanvang op datum van één oktober tweeduizend dertien en zal worden afgesloten op eenendertig december tweeduizend veertien.

EERSTE JAARVERGADERING

De eerste jaarvergadering zal gehouden worden in het jaar tweeduizend vijftien.

. . 0?

~ i } 1

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL Notaris Van Den Haute

Tegelijk neergelegd: uitgifte, uittreksel,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/11/2013 - Annexes du Moniteur belge

20/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.06.2016, NGL 15.06.2016 16181-0545-013

Coordonnées
EXACCOFISC, AFGEKORT : EXF

Adresse
TUITENBERGSTRAAT 103 1750 LENNIK

Code postal : 1750
Localité : Gaasbeek
Commune : LENNIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande