FAIRY LOGISTICS

Société en commandite simple


Dénomination : FAIRY LOGISTICS
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 635.792.735

Publication

28/08/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

- Mevrouw Erika Dammans, geboren op 19 december 1983, wonende te 1755 Gooik, Terlostraat 60, stille vennoot, Nationaal Nummer 83.12.19-194-93

verklaren onder hen een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap te hebben opgericht waarvan de statuten volgende beschikkingen bevatten:

Artikel 1: Vorm/Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap en

draagt de benaming  Fairy Logistics .

Artikel 2: Duur

De vennootschap bestaat voor een onbeperkte duur te rekenen vanaf de datum van oprichting. De vennootschap wordt niet ontbonden bij overlijden, ontslag, faillissement, onder curatelestelling, onbekwaamverklaring van de stille vennoot of bij vereffening of faillissement van een vennoot rechtspersoon-stille vennoot. Het overlijden, ontslag, faillissement zoals bedoeld in artikel 8 van deze statuten, van de beherende vennoot of de vereffening of faillissement van een vennoot rechtspersoon-beherende vennoot brengen eveneens geen ontbinding van de vennootschap met zich mee. De vennootschap kan slechts worden ontbonden bij unaniem besluit van alle vennoten.

Artikel 3: Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1755 Gooik, Terlostraat 60.

Fairy Logistics

handelsvennootschap

onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap

- De Heer Bjorn Dumon, geboren op 26 juni 1975, wonende te 1755 Gooik, Terlostraat 60, beherende vennoot, Nationaal Nummer 75.06.26-179-76

De ondergetekenden:

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Fairy Logistics

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Terlostraat 60

*15314001*

Luik B

België

1755

0635792735

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Gooik

Griffie

Neergelegd

26-08-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De zetel kan, zonder statutenwijziging, door een beslissing van de zaakvoerder overgebracht worden naar een andere plaats. Elke verplaatsing van de zetel van de vennootschap zal bekend gemaakt worden in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Artikel 4: Doel

Het doel van de vennootschap bestaat uit volgende activiteiten en verrichtingen:

- Vervoer van goederen, bestel-, express- en koerierdienst;

- Het verlenen van administratief ondersteunende diensten;

- De opslag van goederen voor derden, logistiek management, expeditie en distributie;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Als vergoeding voor deze inbrengen ontvangen de vennoten volgend aantal aandelen :

De vennootschap zal tevens alle burgerlijke, industriële, commerciële, en financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten, rechtstreeks of onrechtstreeks in verband met haar doel, die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken en/of uit te breiden en die daartoe noodzakelijk nuttig of zelfs alleen maar bevorderend zijn.

De vennootschap mag daarenboven belangen nemen, hetzij door deelneming, hetzij door inbreng, of op welke andere wijze ook, in alle vennootschappen, ondernemingen, economische samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen, groeperingen, bestaande als op te richten, zo in België als in het buitenland, die een gelijkluidend, aanvullend of soortgelijk doel nastreven, of die van aard zijn de ontwikkeling van de onderneming te bevorderen.

De vennootschap mag ten voordele van derden tevens alle waarborgen toestaan, alle roerende goederen verpanden, alle onroerende goederen met hypotheek bezwaren. De vennootschap mag bijgevolg optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris, of vereffenaar in andere vennootschappen, borg stellen voor derden, zaakvoerders en vennoten, evenals hun leningen, voorschotten, kredieten toestaan, behoudens wettelijke beperkingen ter zake.

Het verwerven, beheren en onderhouden en oordeelkundig uitbreiden van een patrimonium, hoofdzakelijk bestaande uit onroerende goederen welke de vennootschap ook mag vervreemden, indien daarvoor goede redenen bestaan.

Dit alles ter uitsluiting van alle activiteiten die aan een wettelijk erkennings- en inschrijvingsregime onderworpen zijn, onder meer deze inzake beleggingsadvies en vermogensbeheer overeenkomstig de wet van vier december negentienhonderd negentig en latere uitvoeringsbesluiten en zonder dat deze opsomming beperkend is.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in consignatie, in commissie, als tussenpersoon, als vertegenwoordiger of op gelijk welke wijze, zowel in België als in het buitenland. Het bovenvermeld doel is aanwijzend en niet beperkend.

Artikel 5: Kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt 1000 euro (Duizend euro), vertegenwoordigd door 100 aandelen, zonder vermelding van de nominale waarde, die elk één honderdste van het kapitaal vertegenwoordigen. Dit bedrag wordt volstort op de rekening van de vennootschap IBAN BE97 0017 6355 2249

Het doel van de vennootschap kan enkel gewijzigd worden met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

De heer Bjorn Dumon heeft zich verbonden tot de inbreng van een bedrag in geld van 990 euro (negenhonderd negentig euro)

Mevrouw Erika Dammans heeft zich verbonden tot de inbreng van een bedrag in geld van 10 euro (tien euro)

De heer Bjorn Dumon: 99 (negenennegentig aandelen) als beherend vennoot.

Mevrouw Erika Dammans: 1 aandeel (één aandeel) als stille vennoot.

Artikel 6: Deelneming

Het kapitaal moet steeds volledig volstort zijn. Met het oog op ondermeer de bepaling van het stemrecht dat verbonden is aan de inbreng, en de toewijzing van het vereffeningssaldo, vertegenwoordigt de deelneming het aantal eenheden dat bekomen wordt door de inbreng te delen door 100. Fracties worden verwaarloosd.

Op eerste verzoek van een vennoot, verschaft de vennootschap een schriftelijk bewijs van diens deelneming, waarbij steeds de hoegrootheid ervan alsook het aantal eenheden dat deze deelneming vertegenwoordigt, uitdrukkelijk worden vermeld, zulks met het oog op de bepaling van het daaraan verbonden stemrecht en van de andere lidmaatschaps- en vermogensrechten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 7: Overdracht van deelneming

Op straffe van nietigheid mag een deelneming niet worden overgedragen onder levenden, noch overgaan wegens overlijden anders dan met eenparige instemming van de vennoten. Bij weigering zijn de vennoten verplicht de deelneming zelf in te kopen. De overdracht of overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 B.W.

De verkoopprijs van een deelneming is gelijk aan de intrinsieke boekwaarde op de dag van de overdracht. Bij gebreke aan overeenstemming tussen partijen, wordt de werkelijke waarde vastgesteld door een in onderling overleg aan te stellen deskundige. Bij gebrek aan overeenstemming stelt de voorzitter van de bevoegde rechtbank van eerste aanleg op verzoek van één der partijen een deskundige aan.

Artikel 8: Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: beherende vennoten en stille vennoten.

De vennootschap dient slechts één beherende vennoot en één stille vennoot te hebben.

Een stille vennoot is slechts ten belope van zijn inbreng aansprakelijk voor de vennootschapsschulden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

De agenda van de jaarvergadering zal ten minste omvatten: de bespreking en de goedkeuring van de jaarrekening, bestemming van de winst en de kwijting van de zaakvoerder(s).

Artikel 9: Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere beherende vennoten die hun functie persoonlijk

uitoefenen en zich niet kunnen laten substitueren. Zij worden zaakvoerders genoemd.

Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist. De bezoldiging kan zowel onder de vorm van een geldelijke toelage dan wel via voordelen in natura geschieden.

Zowel de benoeming als het ontslag van een zaakvoerder moet bekend gemaakt worden in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De zaakvoerder(s) is (zijn) bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn ter verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor alleen de algemene vergadering van vennoten bevoegd is.

De enige zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap alleen, in en buiten rechte. Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vertegenwoordigen zij als college optredend de vennootschap in en buiten rechte.

Artikel 10: Controle

Iedere vennoot heeft het recht onbeperkt toezicht en controle uit te oefenen op alle verrichtingen van de vennootschap. Hij kan ter plaatse inzage nemen van de boeken, de brieven, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vennootschap. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant waarvan de vergoeding ten laste komt van de vennootschap, indien hij met haar instemming wordt benoemd.

Artikel 11: Algemene Vergadering

Een vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt ieder jaar bijeengeroepen op de derde vrijdag van de maand juni om 20 uur op de maatschappelijke zetel , behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging.

De hoedanigheid van vennoot eindigt bij overlijden, bij ontslag of bij onderbewindstelling. De uittredende vennoot of zijn rechtverkrijgende(n) hebben het recht op terugbetaling van zijn inbreng.

De zaakvoerder(s) kan (kunnen) gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn veroorloofd.

Ten allen tijde kan een vergadering worden bijeengeroepen om over een wijziging van de statuten of over andere punten te beraadslagen en te besluiten.

De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden of per drager bezorgd aan de vennoten tenminste acht dagen voor de vergadering.

Artikel 12: Besluitvorming Algemene Vergadering  notulen

Er wordt gestemd volgens het aantal eenheden dat de deelneming vertegenwoordigt, waarbij elke eenheid deel

uitmakend van de deelneming, zoals bepaald in artikel 6 van deze statuten, recht geeft op één stem.

Een vennoot kan zich door een andere vennoot laten vertegenwoordigen. Op de vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of de vertegenwoordigde vennoten.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Bij wijziging van de statuten of ingeval van ontbinding is een drie vierden meerderheid van stemmen vereist.

Artikel 13: Boekjaar  jaarrekening

Het boekjaar van de vennootschap loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en ma(a)kt(en) de zaakvoerder(s) de jaarrekening op. Op voorstel van de zaakvoerder beslist de algemene vergadering welke bestemming zij geeft aan het resultaat.

De beherende vennoot kan, binnen de grenzen van het Wetboek Vennootschappen en de statuten van de vennootschap, al dan niet herhaaldelijk, voorstellen aan een bijzondere algemene vergadering, (ondermeer) daartoe samengeroepen, een voorschotdividend uit te keren aan één of meerdere vennoten. De betaalbaarstelling van het voorschotdividend wordt bepaald door de algemene vergadering, die ten alle tijde tussentijdse dividenden kan uitkeren.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14: Ontbinding

Bij vrijwillige ontbinding van de vennootschap of bij ontbinding door de wet voorzien, zal de vereffening gedaan worden door één of meerdere vereffenaars, aangesteld door de algemene vergadering bij drie vierde meerderheid

De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in de artikelen 186-190 W.Venn., tenzij de algemene vergadering unaniem anders besluit.

Overname van de verbintenissen namens de vennootschap in oprichting

De zaakvoerders erkennen dat zij mogelijks persoonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zullen zijn voor alle verbintenissen aangegaan in naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging door de vennootschap van haar rechtspersoonlijkheid, tenzij de vennootschap deze verbintenissen, in toepassing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, heeft overgenomen. In toepassing van datzelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de handelingen in haar naam en

voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtingsakte. Dienaangaande verklaren de oprichters, dat de verrichtingen die werden gesteld door de oprichters vóór de oprichting en de verrichtingen die sinds de oprichting zullen worden gesteld tot de neerlegging van het uittreksel van deze akte op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel, en worden aangegaan voor rekening van de vennootschap in oprichting, en de verbintenissen die eruit voortvloeien, worden geacht van het begin af, te zijn aangegaan door de vennootschap die bij deze werd opgericht.

Indien op de jaarvergadering wordt vastgesteld dat het betaalde voorschotdividend de beschikbare en uitkeerbare winst overschrijdt, dan zal het surplus door de venno(o)t(en) die het voorschotdividend ontving(en) dienen te worden terugbetaald aan de vennootschap, in welk geval een interest van 7% op jaarbasis op dat surplus zal verschuldigd zijn, berekend vanaf de dag dat het voorschotdividend werd gedebiteerd van de rekening van de vennootschap tot en met de dag dat de rekening van de vennootschap zal gecrediteerd zijn met het surplus (vermeerderd met de relevante interest).

Het netto-vermogen zal worden toebedeeld aan de vennoten a rato van het aantal eenheden in de zin van artikel 6 van deze statuten die hun respectievelijke deelneming vertegenwoordigt.

OVERGANGSBEPALINGEN

Eerste boekjaar en algemene vergadering

Het eerste boekjaar zal een aanvang nemen op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige

oprichtingsakte op de griffie van de rechtbank van koophandel te Brussel en zal eindigen op 31 december 2016.

Benoeming van zaakvoerder

De vergadering beslist het aantal zaakvoerders te bepalen op één.

Tot zaakvoerders voor onbepaalde duur worden benoemd :

Dhr. Bjorn Dumon met woonplaats 1755 Gooik, Terlostraat 60.

Hij verklaart zijn opdracht te aanvaarden, onder de bevestiging dat hij niet werd getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

Het mandaat van zaakvoerders is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist. De bezoldiging kan zowel onder de vorm van een geldelijke toelage dan wel via voordelen in natura geschieden.

Volmachten

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

De vergadering verleent volmacht voor onbepaalde tijd aan de zaakvoerder en aan

 Thesorafisc BV ovv CVBA , met zetel te 1755-Gooik, Letterbeekstraat 18 B bus 5, met de mogelijkheid van

indeplaatsstelling om alle mogelijke formaliteiten te vervullen

betreffende neerleggingen en/of verklaringen op BTW- en Registratiekantoor en/of bij

alle administratieve autoriteiten. Deze machten hebben betrekking op alle mogelijke

wijzigingen, inschrijvingen, doorhalingen en andere formaliteiten en dit voor alle

beslissingen die ooit genomen werden of zullen genomen worden.

Deze overeenkomst bestaat uit 6 bladzijden. De ondertekenaars ondertekenen haar en paraferen de bladzijden 1 t.e.m. 5 in de marge.

Gedaan te Dilbeek, op 10/08/2015 in vier originele exemplaren, waarvan er telkens één bestemd is voor de oprichters, één om op de maatschappelijke zetel van de vennootschap te worden gehouden en één om te worden neergelegd ter griffie.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 28/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Dhr. Bjorn Dumon Mevr. Erika Dammans

Beherend vennoot Stille vennoot

Coordonnées
FAIRY LOGISTICS

Adresse
TERLOSTRAAT 60 1755 GOOIK

Code postal : 1755
Localité : GOOIK
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande