FARA

Association sans but lucratif


Dénomination : FARA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 444.450.634

Publication

29/04/2014 : Ontslag en benoeming
Fara vzw algemene vergadering 18 maart 2014: ontslag en benoeming

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van Dominiek Roelandts als lid van de algemene

vergadering en van Bruno Aerts als lid van de algemene vergadering en de raad van bestuur.

De algemene vergadering aanvaardt Griet Rummens als lid van de algemene vergadering. De algemene

vergadering benoemt Griet Rummens tôt bestuurder van Fara vzw.

De algemene vergadering benoemt Dominic Verhoeven, bestuurder, tôt secretaris in opvolging van Bruno

Aerts.

getekend, Lieve Van Hoofstadt, afgevaardigd-bestuurder

Heveriee, 24 maart 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

1 'lllilS 1gj ! in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie
12/06/2012
ÿþVoorbehouder aan het Belgisch Staatsblac

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

ter arlffie a~

RechtbanK van Koop S90tw,

te Leuven, cie j~jj 202

DL GRIFFIER,

Griffie

" iaioaazs*

in

Benaming

(voluit) : CENTRUM VOOR RELATIEVORMING EN

ZWANGERSCHAPSPROBLEMEN

Rechtsvorm : VZW

Zetel : GELDENAAKSEBAAN 277 - 3001 HEVERLEE

Ondernemingsnr : 444450634

Voorwerp akte : statutenwijziging - ontslag en benoeming cRZ vzw algemene vergadering 14 maart 2012 Statutenwijziging en benoemingen

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van Paul Schotsmans en Lucia Buelens als lid van de algemene vergadering en de raad van bestuur en van Roger Vermaerke als lid van de algemene vergadering.

De algemene vergadering benoemt Yvonne Denier, Katrien Ruytjens, Marie-Jeanne Schoofs, Najima El Handouni en Willy Cockx tot lid van de raad van bestuur van cRZ vzw

Statutenwijziging

De algemene vergadering beslist met eenparigheid van stemmen om de naam van de vzw cRZ vanaf 24 mei 2012 te wijzigen in FARA vzw.

De algemene vergadering aanvaardt als baseline: luister- en informatiepunt rond zwangerschapskeuzes.

Artikel 1 van de statuten wordt gewijzigd als volgt:

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam FARA.

Gecoordineerde versie van de statuten

TITEL I.  Naam, wezen, doel, zetel, duur

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam FARA.

Artikel 2.

§1., De vereniging heeft als doel initiatieven te ondernemen en/of te ondersteunen op het vlak van relatie, seksualiteit en zwangerschap.

Daartoe kan de vereniging in verschillende deelgebieden zoals relaties en seksualiteit, ongeplande zwangerschap, tienerzwangerschap, postabortus, prenatale diagnose en andere:

1.participeren in het maatschappelijk debat;

2.vormings- en bijscholingsprogramma's aanbieden aan hulpverleners, opvoeders en andere geïnteresseerden:

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o}n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

3.laagdrempelige en/of innoverende initiatieven organiseren, aanvullend bij de bestaande hulpverlening; 4.documentatie en informatie ter beschikking stellen.

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldig overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

§2. De vereniging werkt vanuit een dynamische christelijke visie op de menselijke persoon en de samenleving. Vanuit de zorg voor een actief pluralisme bouwt de vereniging haar dienstverlening uit in dialoog met al wie betrokken is bij de werking en in openheid t.a.v. andere initiatiefnemers in dezelfde domeinen.

Artikel 3. De vereniging is gevestigd te Geldenaaksebaan 277 te 3001 Heverlee. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Artikel 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL II.  Leden

Artikel 5. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen. De eerste leden zijn de stichters.

Artikel 6. Nieuwe leden worden aanvaard bij besluit van de raad van bestuur, Verzoeken om toetreding dienen uitsluitend schriftelijk aan de raad van bestuur te worden gericht, onder vermelding van naam, voornamen en adres of, indien het een rechtspersoon betreft, naam, rechtsvorm en adres van de maatschappelijke zetel van de verzoeker en onder vermelding van de elementen waarom de verzoeker meent in aanmerking te komen als lid.

Artikel 7. Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits een schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur.

Een lid kan slechts worden uitgesloten door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. Dit wordt schriftelijk meegedeeld aan de betrokkene.

Artikel 8. Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen recht op het bezit van de vereniging. Evenmin hebben zijn het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of eventueel gestorte lidgelden terug te vorderen, noch het voorleggen of mededelen van de rekeningen te vorderen.

Artikel 9. Leden zijn geen lidgeld verschuldigd; wel kan de raad van bestuur zo hij het nodig oordeelt, oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage.

TITEL III.  Raad van bestuur

Artikel 10.

§1. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie leden, benoemd door de algemene vergadering en te allen tijde afzetbaar.

§2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Zij vormen een college.

Artikel 11,

§1. Om tot bestuurder verkozen te worden, moet men lid zijn van de vereniging.

§2. Ieder lid kan zich kandidaat stellen of laten stellen tot het begin van de eindstemming.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 12.

§1. De bestuurders worden verkozen voor een termijn van vier jaar.

§2. Wanneer door overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting, enz. het mandaat van een bestuurder voortijdig een einde neemt, dan oefent de bestuurder die in diens plaats tussentijds verkozen wordt, deze functie verder uit tot het einde van het oorspronkelijke mandaat.

Indien om één of andere reden deze bepaling niet nageleefd kan worden, dan blijven de uittredende bestuurders, behoudens in geval van afzetting of overlijden, bij het verstrijken van hun mandaat in functie tot in hun vervanging is voorzien.

Gedurende die tijd blijven zij persoonlijk aansprakelijk. Zij moeten de eerstvolgende verkiezingen voorbereiden, desnoods na statutenwijziging.

Artikel 13.

§1. De raad van bestuur kan onder zijn leden een voorzitter, één of meerdere ondervoorzitters, een

afgevaardigd bestuurder, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden.

§2. De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van de secretaris, De oproepingsbrief vermeldt de agenda.

§3. De raad vergadert slechts rechtsgeldig als ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is of vertegenwoordigd bij volmacht. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vervangen, maar niemand mag meer dan twee volmachten hebben.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking beslist de stem van de voorzitter.

§4. Van elke vergadering wordt een verslag gemaakt.

Artikel 14.

§1. De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen.

Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen. De raad is bevoegd voor alle handelingen, zowel van bestuur als van beschikking in alle maatschappelijke aangelegenheden, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn . Hij kan onder meer alle gelden en waarden in ontvangst nemen, in betaling geven, opvorderen en kwijting daarover geven; aile bijdragen, schenkingen en legaten aanvaarden en opvorderen, alle roerende en onroerende goederen en rechten verkrijgen, vervreemden, ruilen, huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar; geld in lening opnemen en daarvoor alle waarborgen stellen, leningen of voorschotten toestaan en uitbetalen, alle toelagen en steungelden zowel private als officiële aanvaarden en ontvangen in naam van de vereniging; in rechte als eiser en als verweerder optreden, dadingen aangaan, scheidsrechterlijke bedingen sluiten, bewilligen en verzaken. De opsomming is niet beperkt.

§2. De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun statuut.

§3. De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement uitvaardigen.

§4. De raad van bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor daden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan één of meerdere bestuurders of zelfs aan een andere persoon, al dan niet lid van de vereniging. De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaats grijpt kan niet langer zijn dan vier jaar en het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de raad van bestuur.

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Wanneer meer dan één persoon met het dagelijks bestuur belast wordt, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door één persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van voorafgaand besluit moet leveren.

§5. De raad van bestuur kan een adviserend orgaan oprichten waarvan hij vrij de samenstelling bepaalt en die tot taak zal hebben de raad van bestuur te adviseren in alle materies waaromtrent de raad van bestuur dit vraagt.

Artikel 15.

De vereniging is in rechte verbonden door de handtekening van de voorzitter, de secretaris, de afgevaardigd-bestuurder of door de gezamelijke handtekening van twee door de raad van bestuur aangewezen bestuurders.

TITEL III.  Algemene vergadering

Artikel 16. De algemene vergadering bestaat uit alle leden. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen enkel Iid mag echter beschikken over meer dan twee volmachten. Ieder lid beschikt over één stem.

Artikel 17. De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a)het wijzigen van de statuten

b)het benoemen en afzetten van de bestuurders

c)desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging in geval er een bezoldiging wordt toegekend

d)de kwijting aan de bestuurders en commissarissen

e)het goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

1)het vrijwillig ontbinden van de vereniging

g)het uitsluiten van een Iid

h)de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk; en

i)alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 18.

§1. Elk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begrotingen van het volgend jaar. Deze vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na het afsluiten van het boekjaar.

§2. Buitengewone algemene vergaderingen warden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer één vijfde van de leden daarom verzoeken.

§3, Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter of van de secretaris. Zij worden verstuurd per gewone post of per e-mail ten laatste acht dagen voor de vergadering.

§4. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en bevat de agenda. Deze wordt bepaald door de raad van bestuur, maar één twintigste van de leden hebben het recht punten aan de agenda toe te voegen.

Artikel 19. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter,

r s

Luik B - Vervolg

Artikel 20. In gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welk ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden is. Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Besluiten in verband met statutenwijziging, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht worden genomen.

Artikel 21. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt en bewaard in een register. Uitreksels daarvan worden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter, secretaris of twee bestuurders.

Leden en derden die van een wettig belang doen blijken, kunnen afschriften of uittreksels van de verslagen bekomen.

TITEL V.  Financieel beleid

Artikel 22. Het boekjaar verloopt van 1 januari tot 31 december van elk burgerlijk jaar. Rekeningen en begrotingen worden door de raad van bestuur voorbereid en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering.

TIT1L VI.  Ontbinding, vereffening

Artikel 23. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de algemene vergadering, overeenkomstig artikelen 20 en volbgende van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig deze statuten.

Artikel 24.

§1. Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, de bestemming van de netto-activa wordt bepaald door de algemene vergadering waarbij de vereffenaars voorstellen kunnen indienen.

§2. 134- het bepalen van de bestemming zullen de vereffenaars en de algemene vergadering er voor zorgen dat het netto-activa wordt toebedeeld aan een organisatie met een gelijkaardig doel.

In geen geval mogen de netto-activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging, ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een gelijkaardig doel als dat van de ontbonden vereniging.

Artikel 25. Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

getekend, Lieve Van Hoofstadt, afgevaardigd-bestuurder

heverlee, 25 mzi 2012

Vaór-behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

07/04/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mon 22

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte t

~ g Zr

RF 1-1TBA K VAN

KOOPrIANaEL.

2 5 -03- 2015

LEUVEN

Griffie

n

Ondernemingsnr : 444.454.634

Benaming

(voluit) : FARA

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Geldenaaksebaan 277 - 3001 HEVERLEE

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming

Fara vzw algemene vergadering 19 maart 2015: ontslag en benoeming

De algemene vergadering aanvaardt het ontslag van Lieve Van Steen-Heps ais lid van de raad van bestuur en van Mieke Van Hecke als lid van de algemene vergadering.

De algemene vergadering aanvaardt Rebecca Schoeters en Lieven Boeve als lid van de algemene vergadering.

De algemene vergadering benoemt Rebecca Schoeters tot lid van de raad van bestuur.

De algemene vergadering bevestigt het mandaat van Lieve Van Hoofstadt gcv als afgevaardigd bestuurder.

getekend, Lieve Van Hoofstadt, afgevaardigd-bestuurder

Heverlee, 28 maart 2015

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FARA

Adresse
GELDENAAKSEBAAN 277 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande