FEDERATION DES IMPORTATEURS ET PRODUCTEURS D'ADJUVANTS ET ADDITIFS POUR COULIS, MORTIER ET BETON DE CIMENT, AFGEKORT : F.I.P.A.H.

Association sans but lucratif


Dénomination : FEDERATION DES IMPORTATEURS ET PRODUCTEURS D'ADJUVANTS ET ADDITIFS POUR COULIS, MORTIER ET BETON DE CIMENT, AFGEKORT : F.I.P.A.H.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 440.544.009

Publication

24/10/2014
ÿþMOD 22

j

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

111111g1.111M1p11t111



NEERGELEGD

1 5 UT. 201

RECHTÀ ..\./AN

.. " ...- r- ..-- - r- ',Ln.'

Ondernemingsnr : 0440.544.009

Benaming

(voluit) : Federatie voor invoerders en producenten van hulpstoffen en addtieven voor vloerspecie, mortel en cementbeton

(verkort) F.I.P.A.H

Rechtsvorm: Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel Albert Saverysstraat 13 9940 Ertvelde

Onderwerp akte: ontslag en benoeming van bestuurders

Uittreksel uit het verslag van de Bijzondere Algemene Vergadering van 23 april 2014

De Bijzondere alge ene Vergadering vraagt het ontslag te aanvaarden van de bestuurder Paul Mageraen

beslist dhr Raf Vand Eynde geboren te Neerpelt op 28/08/1968 , wonende te 3920 Lommel Luikersteenweg 491 te enoeme tot i Uuurder.

Dhr Dirk Best

gelegd : verslag Bijzondere Algemene Vergadering dd 23 april 2014

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/10/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekenina.

02/01/2014
ÿþC1 MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

BRUSSEL

1 8 DEC. 2013,

Griffie

111 RUIM

i III

Ondernemingsnr : 0440.544.009

Benaming

(voluit) :'.fede~~e LCa1 º%.tlVO2PrieQa `e_F\ pnOCIVCeen r,tz.n

4L9pS'rG eil-Qddi.tfflen  ba- Ubei~S(.'eCUe., eQ ~02~ en

Uit het verslag van de buitengewone algemene vergadering van 17 september 2013 blijkt de verplaatsing van de maatschappelijke zetel van de Edingsesteenweg 337, 1755 Kester naar de Albert Saverysstraat 13, 9940 Ertvelde en de aanvulling van het doel met het vertegenwoordigen, promoten en verdedigen van de gemeenschappelijke belangen van de industrie van bijhorende bouw chemicaliën.

Dirk Tielemans

Bestuurder

Hierbij neergelegd : verslag van de buitengewone algemene vergadering van 17 september 2013

(verkort) :Cem tea`'

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk Zetel : Edingsesteenweg 337 1755 Kester Onderwerp akte : Verplaatsing zetel, aanvulling doel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

06/01/2012
ÿþr MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IIII*11111011(1,1111011,1.1J1

~. ,

~ ~~~ -

-4';}~~~

r

,;~~j~~~ 1[uFJ

Griffie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0440.544.009

Benaming

(voluit) : Fédération des Importateurs et producteurs d'Adjuvants et

Additifs pour Coulis, Mortier et Béton de Ciment

(verkort) : F.I.P.A.H.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Nijvelse dreef 180 bus 14, 1160 Oudergem

Onderwerp akte : Statutenwijziging, verplaatsing zetel, benoeming bestuurders

Uittreksel uit het verslag van de algemene vergadering van 15 september 2011.

De algemene vergadering beslist dhr.Paul Magera, geboren te Hasselt op 21/08/1964, wonende te 1030 Schaarbeek, Mimosasstraat 89, dhr. Dirk Tielemans, geboren te Gent op 5/12/1967, wonende te 9667 Sint-Maria-Horebeke, Smarre 31 en dhr. Christopher Bartczak, geboren te Gary Indiana (USA) op 17/06/1964, wonende te 9700 Oudenaarde, Ommegangstraat 6, te benoemen tot bestuurders. De algemene vergadering bevestigt het ontslag van de bestuurders benoemd op de algemene vergadering van 10/02/1999 zijnde de heren Freddy De Mulder, Laurent Fernand, Ferriere, Fronville, Hennard, Joos, Keppens, Misotten, Renaux, Van den Berghe en Vermeyen. De algemene vergadering beslist de zetel van de vereniging met ingang van heden over te brengen naar Edingsesteenweg 337 te 1755 Kester. De algemene vergadering beslist tevens de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door hiernavolgende statuten :

TITEL I: NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

ARTIKEL 1 : Naam van de VZW

De vereniging draagt de naam: " Federatie van Invoerders en Producenten van Hulpstoffen en Additieven voor Vloeispecie ,Mortel en Cementbeton vzw ", afgekort: F.I.P.A.H vzw

ARTIKEL 2 : De maatschappelijke zetel

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Edingsesteenweg 337, 1755 te Kester en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Brussel . Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3 : Doel

De vereniging heeft als doel, het vertegenwoordigen, promoten en verdedigen van de gemeenschappelijke belangen van de "Industrie van de hulpstoffen" en de "Industrie van de toevoegsels voor beton en mortel". Zij mag, binnen de voorwaarden gesteld door de wet, eveneens alle activiteiten ondernemen en handelingen stellen die tot dit doel bijdragen of dit doel kunnen bevorderen. Zij mag alle roerende en onroerende verwerven, bezitten en beheren die noodzakelijk zijn voor de realisatie van haar doel.

ARTIKEL 4 : Duur

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden, mits naleving van de toepasselijke wettelijke en statutaire bepalingen.

TITEL II:LEDEN

ARTIKEL 5 : Leden

5.1.De vereniging kan zowel effectieve leden als toegetreden leden hebben.

5.2.Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel.

Alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden moeten door toedoen van de raad van bestuur in het ledenregister worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

5.3.Toegetreden leden hebben enkel een deelnamerecht voor bepaalde activiteiten van de vzw, zoals bepaald door de raad van bestuur van de vereniging. Ze hebben geen recht tot deelname aan en geen stemrecht op de Algemene vergadering, maar kunnen wel ideeën aanbrengen bij de Raad van bestuur.

ARTIKEL 6 : Toetreding van leden

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de Raad van bestuur.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Indien de kandidatuur van een kandidaat-lid ontvankelijk wordt verklaard door de Algemene vergadering, bekomt dit lid na de betaling van zijn lidgeld het statuut van toegetreden lid en dat voor een periode van tenminste 1 jaar (Lees : proefperiode ). Op de eerstvolgende Algemene vergadering na het verstrijken van deze periode , kan de Algemene vergadering beslissen om het statuut van het toegetreden lid ( met uitzondering van Ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden vermeld in ARTIKEL 7) om te zetten naar dit van een effectief lid. De verwerping van een kandidatuur of de weigering tot omzetting in een effectief lid dient niet gemotiveerd te worden.

Niettegenstaande het voorgaande, kunnen als effectieve leden van de vereniging in aanmerking komen, de bedrijven met rechtspersoonlijkheid, die:

1. Hulpstoffen en toevoegsels voor beton en mortel produceren, importeren of in België in de handel brengen en welke beantwoorden aan de geldende Europese normen (EN 934-1 ).

2. Schriftelijk aanvaarden zich te schikken naar de statuten en het huishoudelijk reglement. Een aanvaarding van de statuten houdt een aanvaarding in van het huishoudelijk reglement.

3. Over een laboratorium beschikken in België of in Europa , dat beantwoordt aan de in het huishoudelijk reglement bepaalde voorschriften.

4. Beschikken over een technische en commerciële structuur.

5. In staat zijn hun kandidatuur te motiveren en dit bij monde van hun Nationale directie .

ARTIKEL 7 : Ereleden , beschermleden , steunende of adviserende leden .

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden vermeld in het huishoudelijk reglement ,

ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten.

Deze worden beschouwd als toegetreden leden en kunnen nooit het statuut krijgen van effectief lid. Hun

rechten en plichten zijn vermeld in het huishoudelijk reglement.

Hun financiële bijdrage zal bepaald worden door de Raad van bestuur en goedgekeurd door de Algemene

vergadering .

ARTIKEL 8 : Financiële bijdrage

De ledenbijdrage van de effectieve en toegetreden leden zal jaarlijks voorgelegd worden door de Raad van

bestuur aan de Algemene vergadering ter goedkeuring .

Het maximumbedrag van de bijdrage bedraagt evenwel 10.000 ¬

ARTIKEL 9 : Uittreding en uitsluiting

Elk lid  zowel effectieve als toegetreden - kan uit de vereniging treden. Dit gebeurt op eenvoudig verzoek

van het lid dat daartoe zijn verzoek tot uittreding aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis

brengt.

Uitsluiting gebeurt op voorstel van de raad van bestuur en bekrachtigd door de Algemene Vergadering. De

uitsluiting wordt effectief op de datum van deze bekrachtiging.

ARTIKEL 10 : Rechten van de uitgetreden of uitgesloten leden

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging, en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen

vorderen.

TITEL III: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 11 : Samenstelling van de Algemene vergadering

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de raad van bestuur of bij afwezigheid van deze laatste , door de vicevoorzitter

De voorzitter van de vergadering duidt de secretaris aan

Een lid kan zich echter door een plaatsvervanger (van het bedrijf waarin het lid werkzaam is) op de

Algemene vergadering of door een ander lid van de Algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Deze

vertegenwoordiging kan enkel geschieden door middel van een schriftelijke volmacht. Elk lid kan slechts één

ander lid vertegenwoordigen .

ARTIKEL 12 : Bevoegdheden van de Algemene vergadering

De Algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- de wijziging van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van het budget voor het komende boekjaar en van de financiële rapportering van het voorbije boekjaar .

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de benoeming (met uitzondering van de leden vermeld in artikel 7 van de statuten) en de uitsluiting van effectieve en toegetreden leden van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD2.2

- bepaling van de bijdrage van het lidmaatschap van de effectieve en toegetreden leden . bevoegdheid tot het goedkeuren van het huishoudelijk reglement

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Alles wat in de wet of in de statuten niet is toegekend aan de Algemene vergadering ressorteert onder de bevoegdheid van de Raad van bestuur .

ARTIKEL 13 : Bijeenroeping van de Algemene vergadering

De Algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van bestuur in de gevallen bepaald bij de wet of de statuten. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 14 : Datum van de Algemene vergadering

De gewone algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 15 : De buitengewone Algemene vergadering

Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden telkens het belang van de vereniging dit vereist.

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1!5 van de effectieve leden daartoe een schriftelijk verzoek richten aan de raad van bestuur, waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 16 : Oproeping van de Algemene vergadering

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter van de Raad van bestuur of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten schriftelijk worden opgeroepen tenminste één maand voor de vastgestelde datum van de vergadering.

ARTIKEL 17 : Modaliteiten van de oproeping tot een Algemene vergadering

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk vóór de verzending van de oproeping aan de raad van bestuur wordt voorgedragen door één van de effectieve leden, moet op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 18 : Besluitvorming op de Algemene vergadering

Tenzij in de gevallen waarin deze statuten anders bepalen, worden de besluiten genomen bij twee derden meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen voor zover een meerderheid van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. Wordt dit aanwezigheidsquorum niet bereikt, dan moet de raad van bestuur een nieuwe algemene vergadering bijeenroepen met dezelfde agenda. Deze vergadering kan geldig beraadslagen en besluiten over de agendapunten ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden en dit bij een twee derden meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Ieder effectief lid heeft een gelijk stemrecht.

ARTIKEL 19: Statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of geldig vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen en dit bij een twee derden meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoordineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 20 : Uitsluiting van een lid

Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. Omtrent de beslissing tot uitsluiting heeft het lid geen stemrecht.

ARTIKEL 21 : Notulen van de Algemene vergadering

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter of de vicevoorzitter of van het bureau. De notulen worden verzonden naar de effectieve leden en opgenomen in een register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden worden ingezien.

Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de Algemene vergadering.

TITEL IV : DE RAAD VAN BESTUUR

De raad van bestuur bestuurt de vereniging.

ARTIKEL 22 : Samenstelling van de raad van bestuur

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie en ten hoogste twintig leden die, lid zijn van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Om als bestuurder in aanmerking te komen, moet men de minimum leeftijd hebben van 25 jaar, en voorgedragen zijn door een effectief lid . Toegetreden leden kunnen ideeën of adviezen aanbrengen aan de raad van bestuur, maar kunnen geen mandaat van bestuurder bekleden. Zij mogen slechts aanwezig zijn op de raad van bestuur in zover zij door de raad worden uitgenodigd..

De raad van bestuur kan evenwel, uit zijn bestuurders een voorzitter, een vice voorzitter , een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, aanduiden. Het betreft telkens functies met een looptijd van maximum 3 jaar. Een bestuurder kan evenwel slechts tweemaal ononderbroken voor dezelfde functie worden aangeduid.

De bestuurders worden door de Algemene vergadering benoemd..

De bevoegdheden verbonden aan de gecreëerde functies staan vermeld in het huishoudelijke reglement. Bestuurders welke verhinderd zijn, kunnen zich laten vertegenwoordigen.

Elke bestuurder kan een plaatsvervanger aanduiden , die de bestuurder in de Raad van bestuur vervangt bij afwezigheid . in het geval de bestuurder afwezig is , beschikt de plaatsvervanger automatisch over de stem van de vertegenwoordigde bestuurder .

Een bestuurder kan zich bij afwezigheid ook laten vertegenwoordigen door een collega-bestuurder Wel is het zo dat een bestuurder , niet meer dan één van zijn collega-bestuurders kan vertegenwoordigen .Deze vertegenwoordiging dient te geschieden bij schriftelijke volmacht.

ARTIKEL 23: Benoeming van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd door de Algemene vergadering uit de effectieve leden voor een periode van drie jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar na het beëindigen van hun mandaat..

ARTIKEL 24: Bezoldiging van de bestuurders

De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 25: Ambtsbeëindiging en/of afzetting van de bestuurders

Het mandaat van de bestuurders eindigt in volgende gevallen :

a) elke bestuurder wordt benoemd voor een bepaalde ambtsperiode . Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het verstrijken van die periode

b) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur . Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

c) door afzetting door de Algemene vergadering bij twee derden meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de algemene vergadering moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene , zonder motivatie van de beslissing.

d) door overlijden

e) ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd

worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij

uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 26: Bevoegdheden van de Raad van bestuur .

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De

raad van bestuurt voert de beslissingen van de Algemene Vergadering uit.

-Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet of door

de statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

-Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van

rechtsmiddelen.

-De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

- De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De beslissingen worden genomen bij twee derden meerderheid van aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Onthouding wordt niet in aanmerking genomen. Bij ontstentenis van het vereist aantal aanwezigen wordt een

twee vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda. Deze tweede vergadering kan geldig over de

agendapunten van de eerste vergadering beraadslagen en beslissen (met een twee derden meerderheid van

de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders) indien drie of meer leden aanwezig zijn.

De bevoegdheden worden als college uitgevoerd.

ARTIKEL 27 : Bijeenroeping van de Raad van Bestuur .

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door de secretaris in volgende gevallen :

- Minstens 1 maal per jaar ter voorbereiding van de Algemene vergadering

- Telkens het belang van de VZW dit vereist

- Op schriftelijke vraag van twee bestuurders

- Wanneer 1/5 van de leden vraagt om een Algemene vergadering , zal de Raad van bestuur worden

bijeengeroepen ter voorbereiding van deze algemene vergadering.

" Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter van de Raad

bestuur . Indien deze belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de vice voorzitter

De bijeenroepingsbrief vermeldt de agenda, de datum, en het uur van de vergadering.

ARTIKEL 28 : Notulen van de Raad van bestuur

Van elke vergadering worden notulen en bijlage opgemaakt, die ter goedkeuring worden voorgelegd aan

alle bestuurders . Voor zover er geen opmerkingen zijn worden de notulen ondertekend door de voorzitter en de

secretaris en ingeschreven in een daartoe bestemd register.

Bij ontstentenis van de voorzitter en/of de secretaris kunnen de vice voorzitter en/of andere bestuurders

deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 29 : Vertegenwoordiging van de vereniging

De vereniging wordt vertegenwoordigd, zowel in als buiten rechte door de handtekening van de Voorzitter

van de raad van bestuur en de penningmeester, samen handelend.

De vereniging kan eveneens worden vertegenwoordigd door een of meer bijzondere gevolmachtigden,

binnen het kader van hun bevoegdheid toegekend, door de raad van bestuur gemandateerd.

ARTIKEL 30: Commissarissen

De algemene vergadering heeft het recht een commissaris aan te stellen met als opdracht de rekeningen van de vereniging te controleren. De commissaris mag ter plaatse kennis nemen van de boeken en documenten van de vereniging; hij brengt verslag uit op de Algemene vergadering. Het ambt van de commissaris eindigt elk jaar, op het einde van de statutaire algemene vergadering; het is hemieuwbaar. De benoeming van de commissaris valt onder de bevoegdheid van de Algemene vergadering

De Algemene vergadering is evenwel wettelijk verplicht een commissaris te benoemen in de gevallen bepaald in de wet.

De algemene vergadering is, wanneer zij er wettelijk toe gehouden is commissarissen te benoemen, verplicht deze te benoemen onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren.

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARTIKEL 31 : Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Een exemplaar van de begroting en jaarrekening wordt altijd aan de uitnodiging van de Algemene vergadering gehecht .

TITEL VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 32 : Ontbinding van de vereniging

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden. Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden. De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging zonder winstoogmerk met eenzelfde of gelijkaardig maatschappelijk doel. Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 33 : Van kracht zijnde wetgevingen

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen van 27 juni 1921 zoals gewijzigd toepasselijk.

van,

Dirk Tielemans

Bestuurder

Hierbij neergelegd : verslagen algemene vergadering dd. 15-09-2011

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
FEDERATION DES IMPORTATEURS ET PRODUCTEURS D…

Adresse
EDINGSESTEENWEG 337 1755 KESTER

Code postal : 1755
Localité : Kester
Commune : GOOIK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande