FIBOMED

Divers


Dénomination : FIBOMED
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 843.154.088

Publication

09/02/2012
ÿþMou' Nord 11.1

:~..__ _..

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernep ingsnr Benaming

(voluit) : FIBOMED

(verkort.

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 7 JAN. 2012

DE GRIFFIER,

Griffie

I 111 11111 1H 111 11l 111 1I I I 1

" iZ034505=

Vo beho aan Belg Staats

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap o.v.v. een gewone commanditaire vennootschap

Zetel Herenbergstraat 9 te 3220 Holsbeek

(volledig adres)

Onderwerp akte : oprichting

Het jaar tweeduizend en twaalf, op maandag 23 januari, zijn te Holsbeek, Herenbergstraat 9, bijeengekomen :

1. De heer Verboomen Karl, accoutant en belastingconsulent erkend onder het nummer I.A.B. 8969, wonende te 3220 Holsbeek, Herenbergstraat 9;

2. Mevrouw Herroelen Annne-Marie, wonende te 3220 Holsbeek, Herenbergstraat 9;

Voormelde contractanten hebben besloten een burgerlijke vennootschap o.v.v. een gewone commanditaire vennootschap op te richten met vastlegging van het statuut der vennoten.

Rechtsvorm en naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Zij is een vennootschap waaraan de hoedanigheden van accoutant en van belastingconsulent zijn verleend in de zin van artikel 4, 2° van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Zij krijgt de naam : "FIBOMED". Deze benaming dient steeds onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd te worden door de woorden "burgerlijke vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap" of door de afkorting "burgerlijke Comm.V".

Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3220 Holsbeek, Herenbergstraat 9. Elke wijziging van de maatschappelijke zetel wordt door het bestuursorgaan beslist en door haar bekendgemaakt in de Bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

Uittreksel uit de doelomschrijving

De vennootschap heeft tot doel de burgerlijke werkzaamheden van accountant en van belastingconsulent uit te oefenen, zoals omschreven in de artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, evenals het uitoefenen van alle hiermee verenigbare activiteiten.

Adviesverlening op het vlak van vermogensbeheer

In bijkomende orde, met respect voor het burgerlijk karakter van de vennootschap en kaderend in het beheer, als een goed huisvader, van opgebouwde en toekomstige reserves : het beheer van een onroerend en roerend vermogen. Dit beheer wordt gedaan voor eigen rekening en met uitsluiting van alle handelingen welke door de wet aan bepaalde beroepen, zoals bijvoorbeeld vastgoedmakelaars, zou zijn voorbehouden.

Kapitaal - aandelen

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt 1.500,00 euro (duizend vijfhonderd euro), vertegenwoordigd door 150 aandelen van 10,00 euro (tien euro) ieder. Elk aandeel vertegenwoordigt één stem.

Op het kapitaal is als volgt ingeschreven en volstort :

- De heer Verboomen Karl, voornoemd voor 1.350,00 euro (duizend driehonderd vijftig euro), waarvoor hem 135 aandelen worden toegekend;

- Mevrouw Herroelen Anne-Marie, voornoemd voor 150,00 euro (honderd vijftig euro), waarvoor haar 15 aandelen worden toegekend;

De eigendom van één stemrecht betekent van rechtswege instemming met onderhavige statuten.

Dagelijks bestuur

Het bestuur van de vennootschap wordt toevertrouwd aan één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten. De zaakvoerder wordt benoemd door de algemene vergadering voor de tijdsduur door haar bepaald en die hem ten allen tijde, zonder haar beslissing te moeten verantwoorden, kan ontslaan.

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een beraadslagende vergadering.

Indien er minstens drie zaakvoerders worden aangesteld, moet de meerderheid van hen de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en moet ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de accountants en de belastingconsulenten.

Indien vennootschappen van accountants en/of belastingconsulenten tot zaakvoerders worden benoemd, worden deze overeenkomstig artikel 61 van het Wetboek van vennootschappen vertegenwoordigd door een natuurlijk persoon die de hoedanigheid heeft van accountant en/of belastingconsulent.

Wanneer het college van zaakvoerders slechts uit twee leden bestaat, heeft minstens één van hen de hoedanigheid van accountant en/of van belastingconsulent; de andere mag:

" een natuurlijke persoon of rechtspersoon zijn die in het buitenland een hoedanigheid bezit die als gelijkwaardig wordt erkend met die van accountant en/of belastingconsulent,

" een lid zijn van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren,

" een wettelijke auditor of een auditkantoor zijn zoals bedoeld in artikel 2 van de wet van 22 juli 1953 houdende oprichting van een Instituut van de Bedrijfsrevisoren en organisatie van het publiek toezicht op het beroep van bedrijfsrevisor,

" een lid zijn van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten, of een natuurlijke persoon of een rechtspersoon zoals bedoeld in artikel 8, 9 en 10 van het koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouderfiscalist in het kader van een rechtspersoon.

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, moet minstens één lid van het college van zaakvoerders de hoedanigheid van accountant hebben en moet minstens één lid van het college van zaakvoerders de hoedanigheid van belastingconsulent hebben.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemene vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van accountant en belastingconsulent hebben.

Tot statutair zaakvoerder wordt benoemd voor onbepaalde duur, de heer VERBOOMEN KARL voornoemd, die verklaart de opdracht te aanvaarden. Een statutair zaakvoerder kan niet zonder wettige redenen ontslagen worden.

Bevoegdheden zaakvoerder

De zaakvoerders zijn bevoegd om alle handelingen van bestuur of beschikking te verrichten die nodig of dienstig zijn tot de verwezenlijking van het doel van de vennootschap en binnen de perken van dit doel, met uitzondering van die handelingen die de wet voorbehoudt aan de algemene vergadering en mits naleving van de bijzondere bepalingen betreffende het genieten van de hoedanigheid en het voeren van de titel van accountant en/of belastingconsulent, zoals voorzien door de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig en haar uitvoeringsbesluiten.

De zaakvoerder(s) die de hoedanigheid van accountant en/of belastingconsulent niet heeft (hebben), mag (mogen) meer in het bijzonder geen enkele handeling stellen of beslissing nemen die, direct of indirect, een inmenging zou betekenen in de uitoefening van het beroep en de opdrachten van de accountant en/of de belastingconsulent, zoals vermeld in artikelen 34 en 38 van de wet van tweeëntwintig april negentienhonderd negenennegentig met betrekking tot de boekhoudkundige en fiscale beroepen. Deze beperking is niet van toepassing op de zaakvoerder(s) die een hoedanigheid heeft (hebben) die vermeld is onder artikel 8, 5de lid die ze toelaat om deze opdrachten in eigen naam uit te oefenen.

De zaakvoerder(s) vertegenwoordigt (vertegenwoordigen) de vennootschap in alle handelingen in en buiten rechte. ls er slechts één zaalvoerder aangesteld, dan treft hij zijn besluiten naar eigen inzicht.

Zijn er twee of meer zaakvoerders aangesteld, dan kiest het college van zaakvoerders bij gewone meerderheid onder haar leden die de hoedanigheid hebben van accountant en/of belastingconsulent en die ingeschreven zijn op deellijst van de externe leden van het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten, een voorzitter. Het college van zaakvoerders bepaalt tevens bij gewone meerderheid de duur van het mandaat van de voorzitter.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

Boekjaar

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 01 januari en eindigt op 31 december van ieder jaar.

Het eerste boekjaar neemt aanvang op heden en neemt een einde op 3111212012.

Bestemming van het resultaat en van het liquidatieoverschot

Het batig saldo, dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies, afschrijvingen en belastingen zijn afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Bij winstverdeling wordt de verhouding van ieders participatie gerespecteerd.

Zo er verliezen zijn, zullen deze in dezelfde verhouding gedragen worden door de vennoten. Nochtans zullen de bijdragen in de verliezen van de stille vennoten nooit hun inbreng overtreffen.

Zo er een vereffeningsoverschot is, zal dit verdeeld worden tussen de vennoten in dezelfde verhouding als de verdeling van de winsten, namelijk in verhouding van ieders participatie.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Verboomen Karl

zaakvoerder

Op cie laatste biz. van Luik B vermeiden Recto . Naam en hoedar.igneid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
FIBOMED

Adresse
HERENBERGSTRAAT 9 3220 HOLSBEEK

Code postal : 3220
Localité : HOLSBEEK
Commune : HOLSBEEK
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande