FIETSEN VERHELST

Société privée à responsabilité limitée


Dénomination : FIETSEN VERHELST
Forme juridique : Société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 843.867.732

Publication

06/03/2012
ÿþRechtsvorm : BVBA

Zetel : Lodewijk Maesstraat 31 te 3070 Kortenberg

Onderwerp akte : oprichting

Er blijkt uit een akte verleden op twintig februari twee duizend en twaalf, voor Notaris Bruno MARIENS, geassocieerd notaris te Kortenberg, nog te onderwerpen aan de formaliteit van registratie, dat de heer VERHELST Gerrit, geboren te Leuven op 25/03/1961, wonende te 3070 Kortenberg, Lodewijk Maesstraat 29, alsook de heer VERHELST Jory, geboren te Leuven op 16/07/1986, wonende te 3070 Kortenberg, Kapellestraat 66 een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid, hebben opgericht onder de naam "FIETSEN VERHELST' en waarvan de zetel gevestigd wordt te 3070 Kortenberg, Lodewijk Maesstraat 31.De oprichtende partij verklaart dat het maatschappelijk kapitaal van VEERTIGDUIZEND EURO (¬ 40.000) volledig geplaatst is. Het is verdeeld in honderd (100) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde, die elk één/honderdste (11100-ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen,

Het kapitaal is volledig volstort, zijnde meer dan het wettelijk vereiste minimale bedrag van zesduizend tweehonderd Euro ( ¬ 6.200).

A.) INBRENG IN GELD VERGOEDING DOOR AANDELEN

Door inbreng in geld worden navolgend aantal aandelen geplaatst ;

Op veertig (40) aandelen werd in geld ingeschreven en volstort als volgt:

-door de heer VERHELST Jori voornoemd, op veertig (40) aandelen, hetzij voor een som van zestienduizend Euro (16.000, ¬ ), volstort ten belope van het geheel;

Het geld is bij storting of overschrijving gedeponeerd op een bijzondere rekening bij ARGENTA-bank onder rekeningnummer 3E34-9730-5707-0790, geopend op naam van de Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid "FIETSEN VERHELST'- in-oprichting, zoals blijkt uit het bewijs van deponering, afgegeven door voornoemde instelling, dat mij, Notaris, is overhandigd, om te bewaren in mijn dossier.

De oprichtende partij verklaart dat ieder aandeel, waarop ingeschreven werd in geld, voor minstens één/vijfde volstort is. Ondergetekende notaris bevestigt de deponering van de gestorte geldsom, hetzij zestienduizend euro (16.000-¬ ), overeenkomstig het wetboek van vennootschappen, zoals blijkt uit voormeld bankattest.

B.) INBRENG IN NATURA VERGOEDING DOOR AANDELEN

De heer VERHELST Gerrit, voornoemd, verklaart inbreng te doen in natura van een voorraad aan handelsgoederen (zijnde en partij aan fietsonderdelen, fietstoebehoren en fietsen) zoals gedetailleerd beschreven in het hierna vermeld verslag van de bedrijfsrevisor. Vergoeding De waarde van deze inbreng in natura werd bepaald op een totale netto-waarde van honderd tweeëntwintig duizend Euro (122.000, ¬ ). Als vergoeding voor voormelde inbreng worden aan oprichter VERHELST Gerrit enerzijds zestig (60), volledig volstorte aandelen van deze vennootschap toebedeeld [vertegenwoordigend een kapitaal van (24.000,¬ ) vierentwintig duizend Euro ].

Anderzijds zal een som van achtennegentigduizend Euro (¬ 98.000,) geboekt worden, als schuldvordering in. rekening-courant, op het credit van voornoemde oprichter, lastens huidige vennootschap. Overeenkomstig de Wet heeft de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een BVBA "DSD Associates Audit & Advies", gevestigd te Tielt-Winge, vertegenwoordigd door, de heer David De Schacht, bedrijfsrevisor, voormelde inbreng nader beschreven. Het besluit van zijn verslag luidt als volgt: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FIETSEN VERHELST, zal worden opgericht met een kapitaal van EUR 40.000 vertegenwoordigd door 100 aandelen zonder vermelding van nominale waarde. Deze oprichting zal plaatsvinden door middel van een inbreng in natura door de oprichter, de heer Gerrit Verhelst evenals door middel van storting in geld door de oprichter, de heer Jory Verhelst, De inbreng in natura tot oprichting van de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid FIETSEN VERHELST, bestaat uit een voorraad handelsgoederen, met name fietsonderdelen, fietstoebehoren en fietsen voor een totale waarde van EUR 122.000.De inbreng van voormelde handelsgoederen wordt gewaardeerd op basis van de aanschaffingswaarde tegen dewelke deze activa werden verworven binnen de éénmanszaak van de oprichter, de heer Gerrit.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Mod 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

*12050742*

~- ~~,F: ~,'; s~- ~ c;.-,~" . : g. ; ,

~ " µ' ~, e~~ " 21" ~

Griffie

Ondernemingsnr : p ee9' S cei

Benaming

(voile) _ FIETSEN VERHELST

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/03/2012 - Annexes du Moniteur belge

Verhelst. Ais vergoeding voor zijn inbreng ontvangt de oprichter, de heer Gerrit Verhelst 60 volledig volstorte aandelen met een fractiewaarde van EUR 400 per aandeel. De totale vergoeding in aandelen bedraagt bijgevolg EUR 24.000. Hiernaast ontvangt de oprichter, de heer Gerrit Verhelst een schuldvordering in rekening courant ten gunste van zichzelf, ten belope van EUR 98.000. De totale vergoeding toegekend aan de oprichter, de heer Gerrit Verheist bedraagt bijgevolg EUR 122.000. De storting in geld door de oprichter, de heer Jory Verhelst bedraagt EUR 16.000. Als vergoeding voor zijn storting in geld ontvangt de oprichter, de heer Jory Verhelst 40 volledig volstorte aandelen met een fractiewaarde van EUR 400 per aandeel. De totale vergoeding in aandelen bedraagt bijgevolg EUR 16.000.

Op basis van het gedane nazicht van de voorgenomen verrichting zoals beschreven in dit verslag, zijn wij van mening dat:de controlewerkzaamheden werden uitgevoerd in overeenstemming met de controlenormen van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren, waarbij de oprichters van de vennootschap in oprichting verantwoordelijk zijn voor de waardering van de ingebrachte bestanddelen en voor de bepaling van het aantal door de vennootschap in oprichting uit te geven aandelen ter vergoeding van de inbreng in natura; de beschrijving van de inbreng in natura, beantwoordt aan de normale vereisten van nauwkeurigheid en duidelijkheid; en dat de voor de inbreng in natura door de partijen weerhouden methoden van waardering bedrijfseconomisch verantwoord zijn en dat de waardebepalingen waartoe deze methoden van waardering leiden tenminste overeenkomen met het aantal en de fractiewaarde van de tegen de inbreng uit te geven aandelen, zodat de inbreng in natura niet overgewaardeerd is.

Wij willen er tenslotte aan herinneren dat onze opdracht er niet in bestaat een uitspraak te doen betreffende de rechtmatigheid en billijkheid van de verrichting. Tielt-Winge, 13 februari 2012 DSD Associates Audit & Advies bv oW bvba vertegenwoordigd door de heer David De Schacht, bedrijfsrevisor" De inbreng in natura is volledig volstort. Een oprichtersverslag werd overhandigd aan de notaris.De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3070 Kostenberg, Lodewijk Maesstraat, 29. De zetel kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in België binnen de grenzen van het Nederlands taalgebied of het tweetalig gebied Brussel hoofdstad bij besluit van de zaakvoerder, alsook naar het buitenland.

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, of door samenwerking met derden:

-klein- en groothandel in; fietsen, bromfietsen en alle onderdelen en toebehoren die ook maar enigszins in verband staan met deze hoofdactiviteit;

-Alle herstellingen van al deze rijwielen en toebehoren, het huren en verhuren van alle rijwielen en toebehoren en dit zowel in binnen- als in buitenland

-De vennootschap kan overgaan tot aile handelsverrichtingen, nijverheidsverrichtingen, financiële en onroerende verrichtingen zo voor eigen rekening ais voor rekening van derden, die van aard zijn de verwezenlijking van haar doel rechtstreeks of onrechtstreeks te bevorderen dit zowel in België als in het buitenland.

-Alle hierbij niet opgesomde roerende en materiële handelingen die het maatschappelijk doel helpen verwezenlijken; Dit alles in de ruimste zin. Zij kan deelnemen in of zich op een andere wijze interesseren aan andere vennootschappen, ondernemingen, groeperingen of organisaties. Zij mag zich hiervoor borgstellen of aval verlenen, voorschotten en kredieten toestaan, hypothecaire of andere waarborgen verstrekken. Zij mag ook de functie van bestuurder of vereffenaar in andere vennootschappen uitoefenen. In het algemeen mag zij alle verrichtingen uitvoeren die nodig zijn voor de verwezenlijking van haar doel en dit zowel in België als in het buitenland. Het geheel geplaatste maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt veertigduizend Euro (¬ 40.000). Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen op naam, zonder vermelding van nominale waarde, maar die elk één/honderdste (1i100ste) van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, natuurlijke of rechtspersonen, al dan niet vennoten. De zaakvoerders worden benoemd door de vennoten voor de tijdsduur door haar vast te stellen. Indien er geen zaakvoerder is benoemd en er slechts één vennoot is, heeft hij van rechtswege alle rechten en verplichtingen van een zaakvoerder. Zowel de enige vennoot als een derde kunnen tot zaakvoerder benoemd worden.

Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding voor hun kosten, een bezoldiging worden toegekend, waarvan het bedrag elk jaar door de algemene vergadering wordt vastgesteld en die ten laste komt van de algemene kosten van de vennootschap. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.lndien er meer dan één zaakvoerder is, kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of tegen derden niet worden tegengeworpen.ledere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of voor een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd, De gevolmachtigden verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht onverminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerders in geval van overdreven volmachten. De gewone algemene vergadering van de vennoten, jaarvergadering genoemd, wordt gehouden, telkens op de tweede donderdag van de maand juni om zeventien uur (17 u.). Indien die dag een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering op de eerstvolgende werkdag gehouden. Te allen tijde kan een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt. Ten allen tijde kan ook een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone, bijzondere en buitengewone algemene vergaderingen worden gehouden in de zetel van de vennootschap of in een andere plaats van het gerechtelijk arrondissement waar de vennootschap gevestigd is,

voor= aangewezen in de oproeping.De zaakvoerders en in voorkomend geval de commissarissen, kunnen zowel een gewone algemene vergadering als bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeenroepen.

behouden Zij moeten de jaarvergadering bijeenroepen op de bij deze statuten bepaalde dag. De zaakvoerders en de commissarissen zijn verplicht een bijzondere of een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen wanneer een of meer vennoten die alleen of gezamenlijk één vijfde van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen, het vragen.Onverminderd de regels betreffende de wettelijke vertegenwoordiging, kan elke vennoot op de vergadering vertegenwoordigd worden door een gevolmachtigde, al dan niet vennoot. De algemene vergadering kan niet rechtsgeldig besluiten of beraadslagen over punten die niet in de aangekondigde agenda zijn opgenomen of die daarin niet impliciet zijn vervat onverminderd de mogelijkheid om de samenstelling van de vergadering en het verloop van de werkzaamheden te bepalen in overeenstemming met de wet en de statuten. De zaakvoerders en elke vennoot hebben het recht amendementen voor te stellen betreffende alle punten van de aangekondigde agenda, Elk aandeel geeft recht op één stem, onverminderd hetgeen in het volgend artikel is bepaald. De gewone en de bijzondere algemene vergadering beraadslagen en besluiten op geldige wijze ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. In de gewone en in de bijzondere algemene vergadering worden de besluiten genomen bij gewone meerderheid van stemmen, Van elke algemene vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. Met uitzondering van de beslissingen die bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. De buitengewone algemene vergadering moet worden gehouden ten overstaan van een notaris; zij kan over een voorgestelde wijziging van statuten slechts dan op rechtsgeldige wijze beraadslagen en besluiten, wanneer zij die aan de vergadering deelnemen ten minste de helft van het maatschappelijk kapitaal vertegenwoordigen. Een wijziging van de statuten is alleen dan aangenomen, wanneer zij drie vierde van de stemmen verbonden aan de aanwezige aandelen heeft verkregen,

aan het Belgisch Staatsblad Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van ieder jaar. Op het einde van elk boekjaar worden de boeken en geschriften afgesloten en maken de zaakvoerders de : inventaris op, alsmede de jaarrekening, overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen. Het batig saldo, dat de balans aanwijst nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige provisies en afschrijvingen zijn ' afgetrokken, maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één twintigste vooraf genomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze één tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt als dividend onder de vennoten verdeeld naar verhouding van ieders aantal aandelen en de daarop verrichte stortingen, Nochtans kan de algemene vergadering besluiten dat deze winst of een deel ervan zal worden gereserveerd. Zijn er geen vereffenaars benoemd, dan zijn de zaakvoerders die op het tijdstip van de ontbinding in functie zijn van rechtswege vereffenaars. De algemene vergadering van de ontbonden vennootschap kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen één of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars zijn bevoegd tot alle verrichtingen vermeld in artikel 186, 187 en 188 van het Wetboek van Vennootschappen, tenzij de algemene vergadering bij gewone meerderheid van stemmen anders besluit,

Na delging van de schulden en de lasten van de vennootschap zal het saldo van het maatschappelijk vermogen verdeeld worden tussen de vennoten in evenredigheid met het aantal aandelen dat zij bezitten.

Het eerste boekjaar gaat in zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid verkrijgt door neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte ter griffie van de bevoegde Rechtbank van Koophandel en eindigt op éénendertig december tweeduizend dertien. De eerste jaarvergadering wordt gehouden in het jaar tweeduizend veertien. De vergadering beslist als zaakvoerder voor onbepaalde duur te benoemen:

De heer VERHELST Gerrit, voornoemd, die hier uitdrukkelijk verklaart dit mandaat te aanvaarden;Zijn mandaat is bezoldigd tot de algemene vergadering er anders over beslist.De vergadering beslist voorlopig geen commissaris te benoemen.De oprichtende partij verklaart dat de vennootschap bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en in naam van de vennootschap in oprichting zijn aangegaan sedert één februari laatstleden. Deze overneming zal maar effect sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen, De verbintenissen, aangegaan in de tussenperiode, zijn eveneens onderworpen aan artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen, en dienen, eens de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft, te worden bekrachtigd,De vennootschap stelt bij deze als haar bijzondere lasthebber aan, het boekhoudkantoor UNIAC Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een BVBA, met maatschappelijke zetel te 1980 Zemst, Brusselsesteenweg 119/A, evenals haar bedienden, aangestelden, vertegenwoordigers en lasthebbers, om, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling, alle nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen voor de inschrijving van de nieuwe vennootschap bij onder meer de diensten van het KBO en de BTW, kortom om alle administratieve formaliteiten naar aanleiding van deze oprichting uit te voeren.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL

Notaris Marie Chantal De Booseré, geassocieerd notaris te Kortenberg,

Tegelijk hiermee neergelegd ; expeditie van de oprichtingsakte..











































Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/09/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 31.08.2015, NGL 24.09.2015 15595-0512-013
27/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 09.06.2016, NGL 24.06.2016 16210-0246-013

Coordonnées
FIETSEN VERHELST

Adresse
LODEWIJK MAESSTRAAT 31 3070 KORTENBERG

Code postal : 3070
Localité : KORTENBERG
Commune : KORTENBERG
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande