FIGUL

Divers


Dénomination : FIGUL
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 598.691.621

Publication

18/02/2015
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Oprichting Figul VOF

Het jaar 2015 op 16 februari zijn de ondergetekenden:

1. Guldentops Chiel-Jan, wonende te Max Havelaarplein 10 bus 0102 te 3111 Wezemaal

2. Guldentops Niel, wonende te Kastanjeweg 23 te 3140 Keerbergen

Overeengekomen dat er onder hen een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een venootschap onder

firma wordt opgericht overeenkomstig het wetboek van vennootschappen onder de naam Figul met zetel te

Kastanjeweg 23, 3140 Keerbergen.

De comparanten verklaren vervolgens dat de statuten als volgt zullen luiden:

HOOFDSTUK I - Naam, zetel en doel

Art. 1 - De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur als een burgerlijke vennootschap onder de vorm

van een vennootschap onder firma onder de benaming: Figul.

Art. 2 - De zetel van de vof is gevestigd te Kastanjeweg 23, 3140 Keerbergen. De zetel mag worden

overgeplaatst naar elke andere plaats in Vlaanderen door eenvoudige beslissing van het bestuur.

Art. 3 - De vennootschap heeft overeenkomstig de artikelen 48 en 49 van de wet van 22 april 1999 betreffende

de boekhoudkundige en fiscale beroepen tot doel de diensten te verlenen die behoren tot de functie van stagiair-

accountant:

Behoren met name tot de activiteiten van het kantoor:

1. Het nazien en corrigeren van alle boekhoudstukken;

2. Het organiseren van boekhoudkundige en adminstratieve diensten bij ondernemingen en het vestrekken van advies inzake boekhoudkundige en adminstratieve organisatie bij ondernemingen;

3. Het organiseren en voeren van de boekhouding van derden;

4. Het openen, het houden, het centraliseren en het sluiten van boekingen, geschik voor het opmaken van rekeningen;

5. Het bepalen van de resultaten en het opmaken van de jaarrekening in de door de wet bepaald vorm;

6. Het verstrekken van advies in alle belastingaangelegenheden;

7. Het bijstaan van belastingplichtigen bij de namkoming van hun fiscale verplichtingen;

8. het vertegenwoordigen van belastingplichtigen, uitgezonderd het vertegenwoordigen van ondernemingen waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in nr. 6 of waarin hij de opdrachten zoals bedoeld in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen verricht;

9. Het uitvoeren van andere opdrachten dan deze bedoeld in nummers 1° tot 8° en waarvan de uitvoering hem bij krachten de wet is voorbehouden.

Zij mag evenals, onder de voorwaarden bepaald door de toepasselijke wetgeving, elke verrichting die van aard is de verwezenlijking van haar doel te bevorderen en telkens in overeestemming met de plichtenleer die geldt voor het beroep van stagiair-accountant tot stand brengen, alsook eigenaar zijn van de goederen, roerend of onroerend, waarvan zij het beheer waarneemt of op deze goederen alle rechten uitoefenen of verwerven die nodig zijn om haar taak te vervullen.

Ondernemingsnr :

Benaming (voluit) : Figul

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Burgerlijke Vennootschap onder vorm van Vennootschap onder firma

Zetel : Kastanjeweg 23

*15303121*

Luik B

3140

België

0598691621

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Keerbergen

Griffie

Neergelegd

16-02-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Zij mag haar doel zowel in België als in het buitenland verwezenlijken, onder voorbehoud van internationale

bepalingen ter zake.

Art. 4 - Kapitaal en plaatsing van het kapitaal

Het kapitaal van de vennootschap dat volledig is gestort bedraagt Q' 2.000,00 en is verdeeld in 200 aandelen op

naam zonder nominale waarde. Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters:

1. De heer Guldentops Chiel-Jan, voornoemd op 150 aandelen door de storting van Q' 1.500,00

2. De heer Guldentops Niel, voornoemd op 50 aandelen door de storting van Q' 500,00

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Indien ten gevolge van een transactie onder levenden houdende het afsluiten van overeenkomsten met derden of andere vennoten, die tot doel heeft (dit is een niet-limitatieve opsomming) de koop, verkoop, de ruil, de vereffeningverdeling van de huwgemeenschap tussen echtgenoten, de vereffeningverdeling van een onverdeeldheid tussen met scheidign van goederen gehuwde echtgenoten, de schenking van effecten onder levenden, de vestiging van zekerheden, de inbreng in een andere vennootschap, de inbreng van een algemeenheid van goederen of een tak van werkzaamheid, de overdracht ten gevolge van fusie of splitsing van vennootschappen en dit van zowel de volle als de blote eigendom, het vruchtgebruik en of de genotsrechten op de betreffende stemrechten, dan wel elke optie met betrekking tot dergelijke overdracht en/of van het overgaan van stemrechten wegens overlijden niet meer aan deze meerderheidsvoorwaarde wordt voldaan, maakt dit een gegronde reden tot uitsluiting en moet (moeten) de vennoot (vennoten) op wie deze gegronde reden betrekking heeft, overeenkomstig huidig artikel van de statuten, worden uitgesloten.

De stemrechten mogen op straffe van nietigheid, niet worden overgedragen onder levenden noch overgaan wegens overlijden dan overeenkomstig de wet.

HOOFDSTUK II- Vennoten - Aansprakelijkheid

Art. 5 - Het aantal vennoten mag niet minder dan twee bedragen,

Vennoot zijn:

1) De ondertekenaars van onderhavige akte

2) de natuurlijke of rechtspersoon die door de algemen vergadering werden aanvaard als vennoot. De Algemene vergdaring moet bij weigering van de aanvaarding zijn beslissing niet rechtvaardigen.

De eigendom van een aandeel betekendt van rechtswege instemming met onderhavige statuten en met de beslissingen die regelmatig werden genomen door de algemen vergadering.

Art. 5bis - De rechten van elke vennoot in de vennootschap vloeien enkel voort uit onderhavige akte, latere statutenwijziging en later goedgekeurde overdrachten.

De aandelen zijn op naam. Het aantal aandelen dat toebehoort aan elke vennoot zal, met vermelding van de uitgevoerde stortingen, worden ingeschreven in het register dat zal worden bijegehouden ten zetel van de vennootschap, overeenkomstig de wet, en waarvan elke vennoot of elke belanghebbende derde te allen tijde kennis zal kunnen nemen.

Art. 6 - De vennoten houden op deel uit te maken van de vennootschap door uittreding, uitsluiting, overlijden, onbekwaam verklaring, failissement en kennelijk onvermogen.

Art. 7 - De vennootschap wordt niet ontbonden door overlijden van een vennoot. Zij blijft voorbestaand onder de overlevende vennoten. De erfgenamen van de overledene zullen het deel dat aan de overeledene tokomst volgens de laatste balans die werd opgemaakt voor het overlijden enkel in speciën kunnen opeisen. Daarenboven zullen zij deel hebben in de winsten of de verliezen van het lopende jaar, vastgesteld overeenkomstig artikelen 12 en 13 na sluiting van de eerste balans na het overlijden. Hierbij wordt alleen rekening gehouden met de tijd gedrurende welke de overledene nog deel uitmaakte van de vennootschap. De rekening zal betaaldbaar en eisbaar zijn in vijf jaar per vijf gelijke delen, waarvan de eerste betaling zal plaatsvinden binnen de 3 maanden volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlijden. Art. 8 - in geen geval, op geen enkel tijdstip en om geen enkele reden, zullen de weduwe, weduwnaar of erfgenamen van een vennoot de zegels mogen laten leggen, een inventaris laten opmaken of de werkzaamheden van de vennootschap hinderen op welke wijze ook.

Wanneer een vennoot tijdelijk onbekwaam is en of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd. De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig artikel 7.

HOOFDSTUK 3 - Het bestuur

Art. 9 - Indien er twee of meer zaakvoerders zijn, vormen deze een college, dat een voorzitter aanstelt en verder handelt zoals een beraadslagende vergadering.

Behalve indien de vennootschap slechts één zaakvoerder telt, moet de meerderheid van de leden van het college van zaakvoerders, de hoedanigheid van stagiair-accountant hebben.

Wanneer er maar één zaakvoerder is, die (noodzakelijkerwijze) alle handelingen mag verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel, behoudens die handelingen waarvoor volgens het Wetboek van vennootschappen alleen de algemen vergadering bevoegd is, moet deze zaakvoerder de hoedanigheid van accountant hebben.

Art 10 - Het college van zaakvoerders kiest bij gewone meerderheid onder haar leden die de hoedanigheid hebben van stagiair-accountant , een voorzitter.

Bij staking van stemmen is de stem van degene die de vergadering voorzit doorslaggevend.

HOOFDSTUK IV - De algemene vergadering

Art. 11 - De algemen vergadering bestaat uit al de vennoten. De algemen vergadering wordt voorgezeten door de zaakvoerder of bij dienst afwezigheid door de oudste in leeftijd zijn aanwezige vennoot. De algmene vergadering wordt bijeengeroepen door de zaakvoerder, die de agenda opmaakt. De zaakvoerder kan de opdracht geven aan

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/02/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

een of twee vennoten om de oproepen en de agende te vesturen, via de post of bij overhandiging op

elektronische wijze (fax of e-mail).

De algemene vergadering heeft minsten eenmaal per jaar plaats

Elk voorstel, ondertekend door één vennoot wordt op de agenda gebracht.

Art. 12 - De bevoegdheden van de algmene vergadering zijn:

- Alle door de wet toegekende bevoegdheden en/of ondermeer het recht om de statuten te wijzigen en de

ontbinding van de vof uit te spreken met inachtneming van de wettelijke beschikkingen ter zake;

- De benoeming en de afzetting van de zaakvoerders en de duur van hun mandaat;

- De benoeming en de afzetting van de personen belast met het nazicht van de boekhouding als de

vertegenwoordigers van de leden en de duur van hun mandaat;

- De benoeming en de afzetting van vertegenwoordigers van de vof en duur de van hun mandaat

- De kwijting van de zaakvoerders en verantwoordelijkheden belast met het nazicht van de boekhouding;

- Het uitsluiten van vennoten;

- de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

- De goedkeuring van het huishoudelijk reglement;

- Het toekennen van het patrimonium bij ontbinding;

- Het benoemen van vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding;

- De zaakvoerder machtigen om een deel van zijn bevoegdheden over te dragen aan een of meerder vennoten;

- Het aanvaarden van vennoten;

- De beslissing over de verdeling van het resultaat.

Art. 13 - De zaakvoerder kan een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens als hij dit nuttig

oordeelt. Hij is er toe gehouden, indien tenminste één van de vennoten er om verzoekt bij een aangetekende

brief gericht aan de zaakvoerder met opgave van de agenda.

Deze bijzondere algemene vergadering moet gehouden worden binnen de twee maanden.

Art 14 - De algemene vergadering vertegenwoordigt al de vennoten. Elk aandeel geeft recht op 1 stem. De

beslissingen worden genomen bij eenparigheid van stemmen, tenzij de wetten er anders over beschikken. De

jaarvergadering wordt ieder jaar gehouden op de laatste zaterdag van april om 18 uur op de maatschappelijke

zetel of op elke andere plaats aangeduid in de oproeping.

Art. 15 - Over punten die niet op de agende staan, mag slechts beraadslaagd worden indien de algemene

vergadering met een eenparigheid het aldus beslissen.

Art. 16 - De notulen worden bewaard op de zetel van de vennootschap, waar ieder lid en toetredend lid of

belanghebbende derde inzag van kan nemen.

De beslissingen van de algmeen vergadering worden overhandigd of via elektronische weg (fax of e-mail) of via

brief bezorgd aan alle vennoten.

HOOFDSTUK V - Rekeningen en begroting

Art. 17 - Het boekjaar van de vof begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint op

heden en eindigt op 31 december 2015.

Art. 18- Op het einde van het boekjaar worden door de zaakvoerder de rekeningen afgesloten en de begroting

voor het volgend jaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

HOOFSTUK VI - Diverse bepalingen

Art. 19 - Over een stautenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besliuten wanneer wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer alle vennoten op de vergadering aanwezig of vergtegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een eenparigheid van stemmen van de aanwezig of vergenwoordigde leden.

Art. 20 Tot niet-statutaire zaakvoerder wordt benoemd, De heer Guldentops Chiel-Jan, stagiair-accountant bij het IAB met lidnummer 119185

Opgemaakt te Keerbergen op 16 februari 2015

Guldentops Chiel-Jan Guldentops Niel

Vennoot Vennoot

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Coordonnées
FIGUL

Adresse
KASTANJEWEG 23 3140 KEERBERGEN

Code postal : 3140
Localité : KEERBERGEN
Commune : KEERBERGEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande