FINET-VAN DEN BERGHE

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : FINET-VAN DEN BERGHE
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 543.791.007

Publication

15/01/2014
ÿþ~

Mod Word 11.1

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

11111111

*14015259*

Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de »_i, 21314

DE GRIFFIER.

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : p ï 43 . " 911- c zO 4

Benaming

(voluit) : FINET-VAN den BERGHE

(verkort)

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : 3080 Tervuren, Lindeboomstraat, 3/11

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Uit een akte verleden verleden voor Meester Yves RUELLE, Geassocieerd notaris te Brussel, in datum van éénendertig december tweeduizend dertien, blijkt er dat de Heer FINET Patrice Gérard Xavieren zijn echtgenote, Mevrouw VAN den BERGHE Alexia Catherine Marie Patricia, samen gedomicilieerd te 3080 Tervuren, Lindeboomstraat, 3111, een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid opgericht hebben.

Vorm benaming: De burgerlijke vennootschap neemt de vorm aan van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid. Ze mag geen werkzaamheid van koopmansaard hebben. Haar naam luidt "FINET-VAN den BERGHE".

Maatschappelijke zetel: De maatschappelijke zetel is gevestigd te 3080 Tervuren, Lindeboomstraat, 3/11.

Doel: De vennootschap heeft de praktijk, de organisatie en de beoefening van de geneeskunde en in het bijzonder van de oftalmologie en neuro-chirurgie door de vennoten die er deel van uitmaken tot doel, alsook de beoefening van aile samenhangende disciplines, de uitvoering van alle technieke en medische daden in verband met deze disciplines en het beheer van alle middelen bestemd om er de uitoefening van te verbeteren, binnen de grenzen en in eerbied van hun deontologie.

Zij mag, zowel in België als in het buitenland, alle roerende en onroerende verrichtingen doen, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of die van aard zijn haar een hoegenaamd voordeel te verschaffen met het oog op haar ontwikkeling of haar redelijker beheer.

De vennootschap mag in het algemeen alle verrichtingen stellen, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel, mits het nauwkeurig nakomen van de wettelijke voorschriften en de medische deontologische voorschriften.

De geneeskunde wordt door iedere geassocieerde arts, in naam en voor rekening van de vennootschap uitgeoefend.

Iedere geassocieerde arts behoudt een volledige onafhankelijkheid inzake diagnose en therapie.

Elke vorm van commercialisatie van de geneeskunde, van directe of indirecte collusie, dichotomie en overconsumptie is uitgesloten.

De vennootschap heeft tevens tot doel het beheer en de valorisering van een onroerend patrimonium, met of zonder rechtstreeks verband met de uitoefening van de geneeskunde, door onder andere de aankoop van de volle eigendom of zakelijke rechten van onroerende goederen, de verkoop, de huur, de verhuring, de bouw ervan, in de ruime zin van het woord, voor zover er niet aan haar burgerlijk karakter, noch aan haar uitsluitende medische roeping wordt geraakt.

De vennootschap zal zakelijke rechten of de voile eigendom van elk onroerend goed mogen huren, verhuren of aankopen om er haar maatschappelijke zetel en/of exploitatiezetel te vestigen, hetzij om er haar bestuurders en de leden van hun familie te huisvesten.

De investeringen in roerende en onroerende goederen zijn toegelaten voor zover het aan het hiervoor omschreven doel accessoire handelingen betreft, die niet raken aan het burgerlijk karakter van de vennootschap, waarbij de ontwikkeling van eender welke commerciële activiteit verboden is, en waarvan de modaliteiten het voorwerp zullen hebben gedaan van een, bij twee/derden meerderheid, voorafgaandelijk akkoord van de vennoten.

Duur: De vennootschap wordt voor onbepaalde duur opgericht

Kapitaal: Het maatschappelijk kapitaal wordt vastgesteld op negentienduizend euro. Het wordt verdeeld in honderd aandelen zonder vermelding van nominale waarde. Het kapitaal werd bij de oprichting volledig gesplaatst en volledig volgestort.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het kapitaal is volledig in speciën ingetekend en volledig volstort bij de oprichting, als volgt: - 1/ door de Heer FINET Patrice, voornoemd, vijfenzestig aandelen, hetzij voor twaaifduizend driehonderd vijftig euro; - 2/ door Mevrouw VAN den BERGHE Alexia, voornoemd, vijfendertig aandelen, hetzij voor zesduizend zeshonderd vijftig euro.

Aandelen: De aandelen zijn op naam.

Zaakvoerders: De vennootschap wordt bestuurd door één of meerdere zaakvoerders, fysieke personen, uit de vennoten gekozen en door de algemene vergadering benoemd. Telt de vennootschap slechts één vennoot, wordt deze zaakvoerder voor gans de duur van de vennootschap benoemd. Telt de vennootschap meerdere vennoten, zal het mandaat van de zaakvoerder voor een termijn van zes jaar zijn, eventueel hernieuwbaar. De vergadering die hen aanstelt, bepaalt tevens hun aantal, de duur van hun mandaat en, in geval van pluraliteit, hun bevoegdheden. Indien er slechts één zaakvoerder is, worden aile beheersbevoegdheden aan hem toevertrouwd. De algemene vergadering mag een zaakvoerder te allen tijd en bij de gewone meerderheid van stemriten ontslaan of schorsen.

Bevoegdheid der zaakvoerder(s): Behoudens organisatie door de vergadering van een college van zaakvoerders, heeft iedere zaakvoerder de meest uitgebreide machten om alle daden van beheer en van beschikking te stellen die nodig of dienstig zijn voor het bereiken van het doel van de vennootschap, behalve deze die de wet aan de algemene vergadering voorbehoudt. Een zaakvoerder mag bijzondere machten toekennen aan elke mandataris, vennoot of niet. De mandataris zal nochtans arts moeten zijn, bevoegd om in België te beoefenen, zodra het de overdracht van daden in verband met de heelkunde en de beoefening van de geneeskunde zal betreffen.

Vertegenwoordigheid: Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap jegens derden en in rechte als eiser of als verweerder. Alle handelingen die de vennootschap verbinden, alle machten en volmachten, alle afzettingen van agenten, bedienden of loontrekkende van de vennootschap worden, in geval van meerdere zaakvoerders geldig ondertekend door één zaakvoerder.

Bezoldiging: Behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering of in voorkomend geval van de enige vennoot is het mandaat van de zaakvoerders niet bezoldigd. Is het mandaat van de zaakvoerder bezoldigd, dan bepaalt de algemene vergadering, beslissend met eenvoudige meerderheid van stemmen, het bedrag van deze vaste of proportionele bezoldiging. Deze wordt geboekt op algemene onkosten onafgezien van aile eventuele representatie-, reis- en verplaatsingskosten. Wanneer de vennootschap meer dan een vennoot telt, mag de bezoldiging van de zaakvoerder niet toegekend worden ten nadele van de andere vennoten.

Controle: Voor zover de vennootschap beantwoordt aan de criteria opgesomd in het Wetboek van vennootschappen, wordt er geen commissaris aangesteld, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. In dat geval beschikt iedere vennoot individueel over de volmachten tot onderzoek van en controle op de commissaris. Hij kan zich door een accountant laten vertegenwoordigen. De bezoldiging van deze laatste wordt gedragen door de vennootschap indien deze accountant met haar akkoord is aangesteld, of indien diens bezoldiging middels een gerechtelijke beslissing te hare laste gelegd is.

Algemene vergadering  bijeenroeping: De gewone algemene vergadering wordt elk jaar gehouden op de eerste vrijdag van de maand mei om achttien uur. Indien dit een wettelijke feestdag is, wordt de vergadering uitgesteld tot de eerstvolgende werkdag, voor zover dit geen zaterdag is.

Algemene vergadering stemrecht: leder aandeel geeft recht op één stem.

Maatschappelijk boekjaar Het maatschappelijk boekjaar begint op één januari en eindigt op eenendertig december.

Besteding van de winst Het batig overschot der resultatenrekening na aftrek van de algemene kosten, lasten en afschrijvingen, maakt de nettowinst uit, Op deze winst wordt jaarlijks vijf ten honderd voorafgenomen voor de vorming van een wettelijke reserve; deze voorafname is niet meer verplichtend wanneer de reserve één/tiende heeft bereikt van het kapitaal maar moet opnieuw worden toegepast indien, om gelijk welke reden, het reservefonds beneden peil komt. Het saldo wordt ter beschikking gesteld van de algemene vergadering die, op voorstel van de raad van bestuur, zal beslissen over zijn bestemming, met inachtneming het Wetboek van vennootschappen, rekening houdende dat ieder aandeel over een gelijk recht beschikt in de verdeling van de winsten. Buitengewone reserves, bewezen en besloten door de algemene vergadering zullen vastgesteld mogen worden, mits inachtneming van de voorschriften van de Nationale Raad van de Orde der Geneesheren. Geen uitkering mag geschieden indien op de datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto-actief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, is gedaald of tengevolge van de uitkering zal dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet mogen worden uitgekeerd.

Vereffening: Bij ontbinding van de vennootschap wordt de vereffening uitgevoerd door de beheerder of beheerders in functie, tenzij de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars aanstelt, van wie zij de bevoegdheden en de bezoldigingen bepaalt, de vereffenaar dienende verplichtend een beroep te doen op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënten enfof het beroepsgeheim van de vennoten. Na de betaling van aile schulden, lasten en de vereffeningskosten, of na consignatie van de hiervoor vereiste bedragen, worden de activa evenredig over aile aandelen verdeeld. Indien evenwel niet alle aandelen in gelijke mate zijn volgestort, zullen de vereffenaars eerst het evenwicht herstellen, hetzij door de oproeping van fondsen, hetzij door gedeeltelijke terugbetalingen. Het saldo zal gelijk tussen de aandelen verdeeld worden.

OVERGANGSMAATREGELEN

Onmiddellijk na de opriohting hebben de vennoten handelend als algemene vergadering de volgende beslissingen genomen die slechts effectief zullen worden vanaf de neerlegging van een uittreksel van de onderhavige akte op de griffie van de rechtbank van koophandel van Leuven, ogenblik waarop de vennootschap rechtspersoonlijkheid verwerft:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -15/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

1°- Eerste maatschappelijk boekjaar en eerste algemene vergadering

Het eerste maatschappelijk boekjaar begint op de dag van voormelde neerlegging en wordt afgesloten op éénendertig december tweeduizend veertien. De eerste gewone algemene vergadering heeft plaats in tweeduizend vijftien.

2°- Benoeming van een niet-statutaire zaakvoerders

De comparanten beslissen het aantal zaakvoerders te bepalen op twee. Zij benoemen tot zaakvoerders, de Heer FINET Patrice, voornoemd, en Mevrouw VAN den BERGHE Alexia, voornoemd, hier aanwezig en aanvaardend. Zij worden benoemd tot herroeping en kunnen rechtsgeldig de vennootschap verbinden zonder kwantitatieve beperking. Hun mandaat is bezoldigd.

3° Commissaris

De comparanten verklaren dat op grond van ramingen te goeder trouw, de vennootschap beantwoordt aan de criteria van artikel 15 van het Wetboek van vennootschappen zodat bij toepassing van artikel 141 van dit Wetboek thans geen commissaris dient te worden benoemd.

4°- Hernemen van de verbintenissen

Alle verbintenissen, alsmede de verplichtingen die eruit voortvloeien en al de activiteiten ondernomen sinds één november tweeduizend dertien door de Heer FINET Patrice en/of Mevrouw VAN den BERGHE Alexia, voornoemd, op naam en voor rekening van de vennootschap in oprichting, worden overgenomen door de zaakvoerders van de thans opgerichte vennootschap. Nochtans zal deze overname slechts gevolg hebben vanaf het ogenblik dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid bekomt.

De Heer FINET Patrice en Mevrouw VAN den BERGHE Alexia, voornoemd, worden als lasthebbers aangesteld, met het recht om, samen of elk afzonderlijk, overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, de voor de hier opgerichte vennootschap en de in haar naam, noodzakelijke of nuttige handelingen en verbintenissen ter verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, aan te gaan. Nochtans zal deze volmacht maar gevolg hebben indien de lasthebbers bij het onderschrijven van gezegde verbintenissen, niet alleen handelen in de hoedanigheid van volmachtdragers, doch ook in eigen naam. De handelingen verricht krachtens deze volmacht en aangegaan voor de rekening van de vennootschap en de verbintenissen die eruit voortvloeien worden geacht, van bij het begin, door de hier opgerichte vennootschap, te zijn onderschreven. Deze overname zal maar gevolg hebben onder de dubbele, schorsende voorwaarde van de verwezenlijking van de gezegde verbintenissen en van de neerlegging van een uittreksel van de statuten op de griffie van de bevoegde rechtbank.

5° - Goedkeuring van de Franse versie van de statuten

De comparanten verklaren de volgende Franse vertaling van de statuten goedkeuren. In geval van afwijking tussen de Nederlandse text en de Franse tekst, is de Nederlandse tekst beslissend.

Forme  dénomination: La société civile adopte la forme de fa société privée à responsabilité limitée. Elle ne peut avoir d'activité de nature mercantile. Elle est dénommée "FINET-VAN den BERGHE".

Siège social: Le siège social est établi à 3080 Tervuren, Lindeboomstraat, 3/11.

Objet social: La société a pour objet de permettre aux associés qui la composent, dans les limites et le respect de leur déontologie, la pratique et l'organisation de l'art de guérir et l'exercice de la médecine et plus particulièrement de l'ophtalmologie et la neurochirurgie, ainsi que l'exercice de toute discipline connexe ou non et la gestion de tous moyens destinés à en améliorer l'exercice.

Elle pourra, pour compte propre, tant en Belgique qu'à l'étranger, effectuer toute opération mobilière et immobilière pouvant se rattacher directement ou indirectement à son objet social ou de nature à lui procurer un avantage quelconque en vue de son développement ou de sa gestion plus rationnelle.

D'une manière générale, la société peut accomplir toutes opérations se rapportant directement ou indirectement à son objet social, dans le strict respect des prescriptions légales et des prescriptions déontologiques médicales.

La médecine est exercée par chaque médecin associé, au nom et pour le compte de la société.

Chaque médecin associé conserve une totale indépendance diagnostique et thérapeutique.

Toute forme de commercialisation de la médecine, de collusion directe ou indirecte de dichotomie et de surconsommation est exclue.

La société a également pour objet la gestion et la valorisation d'un patrimoine immobilier, avec ou sans lien direct avec l'activité médicale, notamment par l'achat, de la pleine propriété ou de droits réels, la vente, la location, la mise en location, la construction, le tout au sens le plus large, pour autant que n'en soit pas altéré ni son caractère civil ni sa vocation exclusivement médicale.

La société pourra louer ou sous-louer, acquérir des droits réels ou la pleine propriété de tout immeuble dans le but d'y établir son siège social et/ou un siège d'exploitation, soit d'y loger ses dirigeants et les membres de leur famille.

Les investissements en biens mobiliers et immobiliers sont autorisés pour autant qu'il s'agisse d'opérations accessoires à l'objet social ci-avant décrit, qui ne portent pas atteinte au caractère civil de la société, le développement d'une quelconque activité commerciale étant interdit, et dont les modalités auront fait l'objet d'accords, au préalable, de la part des associés à une majorité de deuxltiers minimum.

Durée: La société est constituée pour une durée illimitée.

Capital social: Le capital social est fixé à dix-neuf mille euros. Il est divisé en cent parts sans désignation de valeur nominale qui furent intégralement souscrites en numéraire et libérées lors de la constitution.

Nature des titres Les parts sont nominatives.

Gérance La société est administrée par un ou plusieurs gérants, personnes physiques, choisis parmi les associés et nommés par l'assemblée générale. Lorsque la société ne compte qu'un seul associé, ce dernier est nommé gérant pour toute la durée de la société. En cas de pluralité d'associés, le mandat de gérant sera de six

i

_t ,

Voor-

behouden

aan hot

Belgisch

Staatsblad

ans, éventuellement renouvelable. L'assemblée qui les nomme fixe leur nombre, la durée de leur mandat et, en cas de pluralité, leurs pouvoirs. S'il n'y a qu'un seul gérant, la totalité des pouvoirs de gérance lui est attribuée. L'assemblée générale peut à tout moment et à la majorité simple des voix révoquer ou suspendre un gérant.

Pouvoirs du/des gérant(s) Sauf organisation par l'assemblée d'un collège de gestion, chaque gérant

est investi des pouvoirs les plus étendus pour poser tous les actes d'administration et de disposition,

nécessaires ou utiles à l'accomplissement de l'objet social, sauf ceux que la loi réserve à l'assemblée générale. Un gérant peut déléguer des pouvoirs spéciaux à tout mandataire, associé ou non. Toutefois, le mandataire devra être docteur en médecine habilité à pratiquer en Belgique dès qu'il s'agira de déléguer des actes en rapport avec l'art de guérir et l'exercice de la médecine.

Représentation Chaque gérant représente la société à l'égard des tiers et en justice, tant en demandant qu'en défendant. Tous actes engageant la société, tous pouvoirs et procurations, toutes révocations d'agents, d'employés ou de salariés de la société sont, même en cas de pluralité de gérants, signés par un gérant.

.Rémunération Sauf décision contraire de l'assemblée générale ou, le cas échéant, de l'associé unique agissant en ses lieu et place, le mandat de gérant est gratuit. L'assemblée générale ou, le cas échéant, l'associé unique agissant en ses lieu et place, détermine le montant de la rémunération du gérant. Ce montant doit correspondre aux prestations de gestion réellement effectuées. Lorsque la société compte plus d'un associé, la rémunération du gérant ne pourra être allouée au détriment des autres associés.

Contrôle Tant que fa société répond aux critères énoncés par le Code des sociétés, il n'est pas nommé de commissaire, sauf décision contraire de l'assemblée générale. Dans ce cas, chaque associé possède individuellement les pouvoirs d'investigation et de contrôle du commissaire. Il peut se faire représenter par un expert-comptable. La rémunération de celui-ci incombe à la société s'il a été désigné avec son accord ou si cette rémunération a été mise à sa charge par décision judiciaire.

Assemblée générale  réunion: L'assemblée générale ordinaire se réunit annuellement le premier vendredi du mois de mai à dix-huit heures. Si ce jour est férié, l'assemblée est remise au plus prochain jour ouvrable, autre qu'un samedi, à la même heure.

Assemblée générale - droit de vote: Chaque part donne droit à une voix.

Exercice social: L'exercice social commence le premier janvier et finit le trente et un décembre de chaque année.

Affectation du bénéfice: L'excèdent favorable du compte de résultats, déduction faite des frais généraux, charges sociales et amortissements, constitue le bénéfice net. Sur ce bénéfice, il est prélevé annuellement cinq pour cent au moins pour être affecté au fonds de réserve légale; ce prélèvement cesse d'être obligatoire lorsque la réserve légale atteint le dixième du capital social, mais doit être repris si, pour quelque motif que ce soit, cette réserve vient à être entamée. Le solde est mis à ia disposition de l'assemblée générale qui en détermine l'affectation, dans le respect du Code des sociétés, étant toutefois fait observer que chaque part confère un droit égal dans la répartition des bénéfices. Des réserves exceptionnelles justifiées et décidées par l'assemblée générale pourront être constituées, en respectant les directives du Conseil National de l'Ordre des Médecins. Aucune distribution ne peut être faite lorsqu'à la date de clôture du dernier exercice, l'actif net tel qu'il résulte des comptes annuels, est ou devenait à la suite d'une telle distribution, inférieur au montant du capital libéré, augmenté de toutes les réserves que la loi ou les statuts ne permettent pas de distribuer.

Liquidation: En cas de dissolution de la société, pour quelque cause et à quelque moment que ce soit, fa liquidation est effectuée par le ou les gérants en exercice, à moins que l'assemblée générale ne désigne un ou plusieurs liquidateurs dont elle déterminera les pouvoirs et les émoluments, le liquidateur devant obligatoirement être assisté d'un médecin pour ce qui concerne les matières médicales, notamment quant à la gestion des dossiers médicaux, les questions impliquant le secret médical ou les actes qui relèvent de l'exercice de l'art de guérir. Après apurement de toutes les dettes, charges, et frais de liquidation ou consignation des sommes nécessaires à cet effet, l'actif net sert d'abord à rembourser le montant libéré des parts. Toutefois, si toutes les parts sociales ne sont pas libérées dans une égale proportion, les liquidateurs, avant de procéder aux répartitions, rétablissent préalablement l'équilibre soit par des appels de fonds, soit par des remboursements partiels. Le solde est réparti également entre toutes les parts.

VOOR EENSLUIDEND ONTLEDEND UITTREKSEL afgeleverd voor registratie (artikel 173, 1° van het Wetboek der Registratierechten)

Tegelijk hiermede neergelegd:

- uitgifte der oprichtingsakte

Geassocieerd Notaris Yves RUELLE te Brussel

Op de laatste blz, van Luikg vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon tan aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

06/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 06.05.2016, NGL 29.08.2016 16540-0469-009

Coordonnées
FINET-VAN DEN BERGHE

Adresse
LINDEBOOMSTRAAT 3, BUS 11 3080 DUISBURG

Code postal : 3080
Localité : Duisburg
Commune : TERVUREN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande